Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 17:32   #2971
Sheperdess
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziekuje za komplementy))) i kciuki!!
Borys wazy troszke ponad 1800 ulozony glowka do dolu huraaaaaa. Mam diabetologa pytac czy nie widzi przeciwskazan do porodu SR i do wczesniejszego porodu. Przy zawahaniach moze podjac taka decyzje. Jakos wzgledem ciazy jej nie ufam cukry sa ok, czasem przekrocze raz na kilka dni. Mam wiec nadzieje, ze nie uslysze nic zlego od niej. Gin tez uspokoil z ekg powiedzial ze czesto w ciazy wychodzi bledne, mam sie nie martwic na zapas. Zawsze od niego wychodze spokojniejsza, to taki typ lekarza u ktorego sie relaksuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brawa za wizytę i dla dużego chłopaka.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
też od kilku dni przeglądam aukcje tego sprzedawcy i pod koniec tygodnia mam zamiar zamówić dla mnie mini-wyprawkę (na razie jedna koszula i dwa staniki do karmienia chciałam) i zastanawiam się jeszcze nad tymi gazikami (http://allegro.pl/niesnujace-kompres...638651142.html), bo są w przyzwoitej cenie, a miałam wersję nasączoną i faktycznie nic się nie nie "ciągnęło". Skusiła mnie u niego opcja paczkomatu- od kiedy się pojawiły stałam się ich fanką
Na mnie już czeka laktator w paczkomacie, jutro odbiorę. Też uważam, że to super wynalazek.
Stary 2013-11-05, 17:32   #2972
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość

A skąd taka położna przychodzi? Z przychodni, w której jesteś zapisana do lekarza pierwszego kontaktu?
W mojej przychodni nawet nie wiedzą, że jestem w ciąży, więc pewnie żadna położna nie przyjdzie.

.

Nie, nie w przychodni. Poszłam sama do Zespółu Położnych Środowiskowo-Rodzinnych "NOWE ŻYCIE" w naszym mieście (Piła) i sama się zapisałam. Właśnie jestem dzisiaj po pierwszej wizycie położnej u mnie w domu. Wszystko za darmo oczywiście bo na NFZ, przyszła, zmierzyła mi ciśnienie, tętno kruszynki, przyniosła różne broszurki, poopowiadała (dziś o rodzajach skurczów i jak je rozpoznać) i na kolejnych spotkaniach będzie przychodzić i mówić mi/uczyć mnie to czego będę chciała. A po porodzie to wiadomo.

P.S. To ja też się pochwalę swoim brzuszkiem. Ostatnio urządziłam sobie brzuszkową sesję w stylu PIN UP i inne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC010uc.jpg (17,7 KB, 95 załadowań)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:32   #2973
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
FORESTER, mozesz coś więcej napisać i tym zapaleniu żył? Czy to było spowodowane heparyną ??? I co takiego lekarz mówił ci złego na temat heparyny? Ja sama ją biorę od początku ciąży i troche jestem w stresie...:\. Czym sie objawja takie zapalenie żył?
spokojnie! u mnie zapalenie żyły to skutek żylaka, heparyna jest lecznico, aby zakrzepy mi nie grozily. A heparyne masz w zastrzykach? moze u mnie to kwestia dawki, ale powiedziano mi, że mam zwiększone ryzyko krwiaka łożyska i to mnie tak zmartwiło, ale pewnie tu w grę wchodzą jakieś zakrzepy albo inne cuda. jeśli nie masz żylaka to zapalenie żyły Ci nie grozi.

Muminek1991 dużo szczęścia na nowej drodze życia!

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile śliniaków kupiłyście?
2 szt, tak wyjściowo, w domu będzie rządziła tetra

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziekuje za komplementy))) i kciuki!!
Borys wazy troszke ponad 1800 ulozony glowka do dolu huraaaaaa. Mam diabetologa pytac czy nie widzi przeciwskazan do porodu SR i do wczesniejszego porodu. Przy zawahaniach moze podjac taka decyzje. Jakos wzgledem ciazy jej nie ufam cukry sa ok, czasem przekrocze raz na kilka dni. Mam wiec nadzieje, ze nie uslysze nic zlego od niej. Gin tez uspokoil z ekg powiedzial ze czesto w ciazy wychodzi bledne, mam sie nie martwic na zapas. Zawsze od niego wychodze spokojniejsza, to taki typ lekarza u ktorego sie relaksuje

ślicznie wyglądasz a z Młodego już kawał chłopaka

ja trafiłam na drugiego pod rząd komepetentnego lekarza. żyła wygląda źle, ale na szczęście wykluczyli zapalenie żył głębokich. Zakrzep jest spory,heparyna do porodu no i długo się będzie mi to cholerstwo goić, ale najważniejsze,żeby było ok.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:47   #2974
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Nie, nie w przychodni. Poszłam sama do Zespółu Położnych Środowiskowo-Rodzinnych "NOWE ŻYCIE" w naszym mieście (Piła) i sama się zapisałam. Właśnie jestem dzisiaj po pierwszej wizycie położnej u mnie w domu. Wszystko za darmo oczywiście bo na NFZ, przyszła, zmierzyła mi ciśnienie, tętno kruszynki, przyniosła różne broszurki, poopowiadała (dziś o rodzajach skurczów i jak je rozpoznać) i na kolejnych spotkaniach będzie przychodzić i mówić mi/uczyć mnie to czego będę chciała. A po porodzie to wiadomo.

P.S. To ja też się pochwalę swoim brzuszkiem. Ostatnio urządziłam sobie brzuszkową sesję w stylu PIN UP i inne
Bardzo ładnie wyglądasz to moze pochwał sie efektami sesji, jestem mega ciekawa

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:47   #2975
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tylko po to aby były . Na początku też będę używać pieluch tetrowych .
Popieram! Nie ma jak tetra Dobrze się sprawdza u maluszków. Śliniaki przydają się nieco później, szczególnie, gdy dzidzia zaczyna wtryniać stałe pokarmy
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:48   #2976
magnusia
Zakorzenienie

selena- super fota poka więcej
Stary 2013-11-05, 17:52   #2977
isia4891
Zadomowienie

Super chłopaki nam rosną, brawo ddziewczynki za wizyty.
Ja też wracam zawsze spokojna i szczęśliwa z wizyt u gina .
Ja jeszcze muszę kupić
http://allegro.pl/klups-radek-lozecz...665800109.html wzór little boat marynarski
I wózek sevila camarelo zielony tylko z felgami i stelaz czarnym.
Staniki do karmienia w środę mam odebrać, a z allesa kupię jakoś w grudniu. I już wszystko mam Ubranka, kosmetyki, akcesoria wszystko już zakupione.
Ubranka poprane i poprasowane i poukładane do rozmiaru 80. Nawet na półki poprzyklejalam fiszki z rozmiarami, żeby mąż albo mama pod moja nieobecność mi równych stosikow nie rozwalili . Stosik szpitalny też oznaczony Aaa dziś tylko zauważyłam że nie mam czapeczki zimowej maleńkiej.
Dziewczyny świąteczno -noworoczne pamiętajcie że koniec roku to inwentaryzację i że może być ciężko z zamówieniami na all czy w hurtowniach....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:04   #2978
Akkma
Zadomowienie

Dopiero przebrałam się z piżamy w dres (tylko dlatego, że musiałam iść do sklepu ). Nie ma chyba dzisiaj większego zgnita niż ja!
Nawet moja córka dzielnie od rana harcuje
Stary 2013-11-05, 18:11   #2979
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dopiero przebrałam się z piżamy w dres (tylko dlatego, że musiałam iść do sklepu ). Nie ma chyba dzisiaj większego zgnita niż ja!
ha, przebiję Cię! od rana mam na sobie spodnie od piżamki. jedyny dodatek to sweter, bo zimno i ciemno i pogoda tylko dla swetrów, herbatki i łóżka
nic mi się nie chce. niedawno się położyłam i tak mi dobrze było, że mi się przysnęło razem z kotą

wstałam i cholera zachciało mi się mleka- zalałam siostrze laptopa. mam nadzieję, że jak podeschnie to zacznie działać, bo nie chce mieć nic na sumieniu
Stary 2013-11-05, 18:19   #2980
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
rany wg kalkulatora wczoraj weszłam w III semestr
O matko to ja dziś weszłam w 3 trymestr

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Muminku obawiasz się ze któraś nazwie tak samo? Spokojnie wszystkie mamy do siebie daleko a po za tym już większość wybrała imię

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Wybrałam kanapę
Będzie w przyszłym tygodniu
Stary 2013-11-05, 18:19   #2981
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

cudnyyyyy taki zgrabniutki.

Cytat:
haha no co ty, ja prawie zawsze już teraz w piżamie chodzę po domu. Nigdy nie mam ochoty się przebierać i mi tak najwygodniej
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:20   #2982
isia4891
Zadomowienie

Mala i Selena śliczne brzuszki.
Ja nie wiem o co chosiii ??? ale ciągle czytam..grubą jestem ...wielka mam doope...brzuch mam nie taki...zgaga..bóle...a tu co jedna to ładniejsza z uśmiechem na buzi,,,zgrabne z okrągłą pileczka ....koniec marudzenia ...niech już będzie do końca słodko pierdzaco i spokojnie...bez nieprzyjemnych niespodzianek..zrozumiano ??
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:21   #2983
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Selena sesja pewnie udana, widać po zdjęciu
Stary 2013-11-05, 18:22   #2984
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O matko to ja dziś weszłam w 3 trymestr

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Muminku obawiasz się ze któraś nazwie tak samo? Spokojnie wszystkie mamy do siebie daleko a po za tym już większość wybrała imię

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Wybrałam kanapę
Nie no nie boję się ,że ktoś takie wybierze. Ale chcemy ,żeby pierwsi dowiedzieli się moi rodzice. I dopiero reszta.

Pokaż jaka kanapa ??
Stary 2013-11-05, 18:26   #2985
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
haha no co ty, ja prawie zawsze już teraz w piżamie chodzę po domu. Nigdy nie mam ochoty się przebierać i mi tak najwygodniej
Ale ja nawet nic nie zrobiłam :P Gary od śniadania piętrzą się w zlewie Łóżko nie zaścielone (bo po co ścielić skoro ciągle się do niego ładuję )
Stary 2013-11-05, 18:28   #2986
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Nie no nie boję się ,że ktoś takie wybierze. Ale chcemy ,żeby pierwsi dowiedzieli się moi rodzice. I dopiero reszta.

Pokaż jaka kanapa ??
O taka
http://czterykaty.pl/czterykaty/5,10...dane.html?i=13
My lubimy takie proste kształty
Jak przywiozą to zrobię zdjęcie, ona będzie w ciemnym brązie
Stary 2013-11-05, 18:32   #2987
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt

selena brzuszek super
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:32   #2988
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
O taka
http://czterykaty.pl/czterykaty/5,10...dane.html?i=13
My lubimy takie proste kształty
Jak przywiozą to zrobię zdjęcie, ona będzie w ciemnym brązie
Ładnaaaaa
Stary 2013-11-05, 18:33   #2989
magnusia
Zakorzenienie

moje zupsko się ugotowało- właśnie poparzyłam sobie język bo taka jestem zachłanna
Stary 2013-11-05, 18:37   #2990
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ładnaaaaa
Prosta
Zależało nam na prostocie, a wszystkie mają albo jakies guziki, albo jakies zaokrąglenia na oparciu, albo poduchy...ciężko było coś znaleźć a musi się jeszcze rozkładać bo będzie stała w takim dziennym pokoju, i goście będą na niej spać
Stary 2013-11-05, 18:43   #2991
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Prosta
Zależało nam na prostocie, a wszystkie mają albo jakies guziki, albo jakies zaokrąglenia na oparciu, albo poduchy...ciężko było coś znaleźć a musi się jeszcze rozkładać bo będzie stała w takim dziennym pokoju, i goście będą na niej spać

bardzo fajna kanapa my też mamy w salonie narożnik z funkcją spania- jak ktoś u nas zostaje to nie ma problemów ze spaniem a na codzień siedzimy na nim i polegujemy razem z kotą
Stary 2013-11-05, 18:46   #2992
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze , ze wszystko jest dobrze

Kurczę ta godzina myślałam , że mąż pojechał zamó.wić meble a on dopiero do mnie dzwonił , że wyszedł z pracy a powinien wyjść godzine temu .
I zła jestem mieli dzwonić w sprawie tego narożnika i jeszcze wyjdzie na to , że zrobimy pokój wstawimy nowe meble i starą kanapę jakąś bo nowej się nie doczekamy w tym roku . Nie rozumiem czemu fabryki robią już przerwy w produkcji mebli
My w sypialni będziemy mieć na razie stare łóżko. Czasem tak musi być.

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyglądasz to moze pochwał sie efektami sesji, jestem mega ciekawa

Też jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
spokojnie! u mnie zapalenie żyły to skutek żylaka, heparyna jest lecznico, aby zakrzepy mi nie grozily. A heparyne masz w zastrzykach? moze u mnie to kwestia dawki, ale powiedziano mi, że mam zwiększone ryzyko krwiaka łożyska i to mnie tak zmartwiło, ale pewnie tu w grę wchodzą jakieś zakrzepy albo inne cuda. jeśli nie masz żylaka to zapalenie żyły Ci nie grozi.

Muminek1991 dużo szczęścia na nowej drodze życia!

2 szt, tak wyjściowo, w domu będzie rządziła tetra

ślicznie wyglądasz a z Młodego już kawał chłopaka

ja trafiłam na drugiego pod rząd komepetentnego lekarza. żyła wygląda źle, ale na szczęście wykluczyli zapalenie żył głębokich. Zakrzep jest spory,heparyna do porodu no i długo się będzie mi to cholerstwo goić, ale najważniejsze,żeby było ok.
Forester będzie dobrze - nogi do góry i leżeć.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze muszę kupić
http://allegro.pl/klups-radek-lozecz...665800109.html wzór little boat marynarski
I wózek sevila camarelo zielony tylko z felgami i stelaz czarnym.
Staniki do karmienia w środę mam odebrać, a z allesa kupię jakoś w grudniu. I już wszystko mam Ubranka, kosmetyki, akcesoria wszystko już zakupione.
Ubranka poprane i poprasowane i poukładane do rozmiaru 80. Nawet na półki poprzyklejalam fiszki z rozmiarami, żeby mąż albo mama pod moja nieobecność mi równych stosikow nie rozwalili . Stosik szpitalny też oznaczony Aaa dziś tylko zauważyłam że nie mam czapeczki zimowej maleńkiej.
Dziewczyny świąteczno -noworoczne pamiętajcie że koniec roku to inwentaryzację i że może być ciężko z zamówieniami na all czy w hurtowniach....
My przed chwilą wróciliśmy ze sklepu. Zamówiliśmy łóżeczka. Będą w czwartek.
Stary 2013-11-05, 18:48   #2993
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po domu cały dzień w portkach od piżamy chodzę, bo wszystkie inne typu dresy mają w pasie ściągacz i mnie uwierają, choćby nie wiem jak luźne Przez jakiś czas okupowałam dresy TŻa, ale on jest ode mnie o 20 cm wyższy, i non stop nogawki mi się plątały, wyglądałam jak ostatnia oferma. Więc piżama rulez.
Eh, to życie w piżamie, raj
Stary 2013-11-05, 18:55   #2994
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Wybrałam kanapę
szczęściara do mnie nie zadzwonili ze sklepu
Stary 2013-11-05, 18:55   #2995
sharey
Raczkowanie

Cytat:
rany przestańcie odliczać bo ja już za chwilę urodzę chyba sobie zrobię coś w rodzaju świątecznego kalendarza (takiego z czekoladkami) i będę odliczać
Z naciskiem na słowo CZEKOLADA w każdym dniu 1 tabliczka

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Według położnej ze szkoły rodzenia: nacinanie rutynowe jest bez sensu, bo naciecie goi się tak jak pęknięcie 2 stopnia, a większość pęknięc przy porodach jest 1 stopnia. Do tego pęknięcie czesto dotyczy tylko sluzówki, a nacina się zawsze tez mięśnie. I argument, ktory do mnie przemawia najbardziej: naciąć zawsze mozna. Czyli dobra polozna widzi, ze jest złe (tzn. ze kobieta sama pękłaby bardzo) to zawsze zdąży naciąć.
Dokładnie takie same informacje słyszałam i czytałam

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Co do masazy krocza- jako, ze pekanie i nacinanie wzbudza we mnie najwiekszy strach(i poki co to jedyny lek) zamierzam regularnie to robic. Wyjdzie w praniu jak to bedzie wygladac, ale mam nadzieje, ze chociaz troche sobie pomoge
Ja się tego panicznie boję

kiedyś oglądałam taki film, gdzie rodziła kobieta i też bardzo się bała nacięcia, ale położna to zrobiła. Długo ta dziewczyna dochodziła przez to do siebie i dostała strasznej depresji po porodowej, która skończyła się tragicznie.... Jakoś to źle na mnie zadziałało

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Przy braku nacięcia pęknięcia III i IV stopnia (czyli az do odbytu) zdarzają sie u 2% kobiet. Przy nacięciu az u 15% (głownie dlatego, ze naciecie pęka dalej, jak naderwana kartka papieru).

Polecam lekturę: http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...rutyna2010.pdf
I znów napiszę: dokładnie

Aniołku spokojnie na pewno wszystko będzie dobrze maluszek ma tyle paluszków ile trzeba.... czasami tak te nasze brojusy się ruszają, że trudno cokolwiek dokładniej zobaczyć

Forester trzymam kciuki za Twoje zdrowie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Mam zły dzień. Mówiłam Wam że prowadzę tu małą firmę sprzątająca dziś pokłóciłam się z pracownicą swoją, która od kilku miesięcy próbuje mi wyjść na głowę, mam ochotę walnąć wszystkim zwolnić ją, zamknąć firmę i niech mi wszyscy dadzą spokój...
Ja też wyznaję zasadę bycia przyjacielskim dla pracowników, ale wszystko ma swoje granice. Moim zdaniem powinnaś z tą dziewczyną porozmawiać, że wyraziłaś już jasno swoją opinię na temat jej pracy i ewentualnej podwyżki, a jeśli się jej to nie podoba, to możesz jej nawet tą podwyzkę przesunąć jeszcze dalej lub zlikwidować. A na przyszłość nie życzysz sobie więcej uwag w takim bezczelnym tonie.
Czasami to nie zależy od szefa ( bo on może być wporzadku) tylko właśnie mod pracownika. Jak dasz mu palec to od razu chciałby całą rękę. Wiem co mówię, bo sama mam pod sobą ludzi i staram się żyć z nimi w koleżeńskich stosunkach i wszystko mogą ze mną załatwić.... ale niestety zdarzyły mi się takie egzemplarze (nieliczne), które to wykorzystywały i naprawdę przeginały. Z niektórymi dłuższe rozmowy pomogły, z niektórymi niestety nie i skończyło się to rozstaniem, ale tak jak pisałam wszystko ma swoje granice.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ide dalej porzadkowac pokoj dla Aleksa. Jestem w szoku czego tam nie ma. Poczawszy od moich butow, po sprzet wedkarski męża, a na stepperach i hantlach konczac..... Masakra a myslalam, ze w jeden dzien to ogarne
Mam dokładnie tak samo wyglądający pokój opornie mi idzie zabranie się za niego

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze muszę kupić
Podobają mi się wzory od tego sprzedawcy, ale jestem ciekawa jak z jakością.... zamawiałaś może już coś u niego?

Muminek wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Dziewczyny piękne brzuszki
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:56   #2996
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
moje zupsko się ugotowało- właśnie poparzyłam sobie język bo taka jestem zachłanna
Pomidorowa ?

Ja właśnie tworzę naleśniki z pieczarami i serem Krokiety takie
Chyba jestem naleśnikową ofermą, zawsze wychodzą mi za twarde/zbyt chrupkie

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-05 o 18:57
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:57   #2997
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ale za to mąż zamówił meble
Stary 2013-11-05, 19:01   #2998
magnusia
Zakorzenienie

no i stało się- zeżarłam drugi talerz zupy... nie mogę się ruszyć i ledwo dyszę po co ja to jadłam ale taka dobra....

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Pomidorowa ?

ha! a nie buraczkowa

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Chyba jestem naleśnikową ofermą, zawsze wychodzą mi za twarde/zbyt chrupkie

mi na 10 zrobionych jeden wychodzi okrągły- reszta przybiera dziwne futurystyczne formy
Stary 2013-11-05, 19:04   #2999
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ale za to mąż zamówił meble
Nasze komody mają wjechać w sobotę
Do piątku mają dostarczyć panele, dziś dotarł podkład piankowy pod panele, a w piątek drzewo na listwy mamy odebrać.... no i kanapa po niedzieli-dziewczyny wydałam bardzo dużo kasy w tym tygodniu....po prostu masakra
Tak sobie myślę ze to "wicie gniazda" wcale nie jest tanie, no ale co dziewczyny ?Natura

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-11-05 o 19:09
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:05   #3000
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
mi na 10 zrobionych jeden wychodzi okrągły- reszta przybiera dziwne futurystyczne formy
Będziesz mogła wkręcać dziecku, że mamusia zrobiła pieska/bałwana/kleksa Apetyt na pewno wzrośnie!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości