|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Lineczka gratuluje małej
![]() ![]() A taki stres miałaś, jak ja mam teraz, ale to musi być ulga ![]()
#3392 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
słodki Kudłacz
![]() Cytat:
![]() no Nemosek dziś milczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tż miał dyżur popołudniowy w pracy więc nie było go przy mnie... nie wiem co bym zrobiła jak bym miała sobie sama zmienić ten podkład? ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze moja para bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | ||
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję!!! ale brzuszek to jest sprzed miesiąca, bo wtedy robiła nam fotki ![]() teraz jest już duuużo większy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propo stresu, mam go jak cholera i to właśnie teraz. Wariuje lekko :/
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Albo dobry wieczór bo już ciemno
![]() Mam dzisiaj świetny humor, byłam u fryzjera się obciąć, później mamcia mi farbę położyła a ja jej. I dopiero niedawno dotarłam do domu. Oddałam ten stojak do wanienki, jutro mają mi dać znać czy są w stanie sprowadzić stojak z Tegi, jak nie to oddadzą kasę i kupię w innym miejscu. Poza tym przyszedł mi biustonosz z Intymnej bo postanowiłam go wymienić na większy i jest lepszy. Spokojnie wkładka się mieści a jak piersi jeszcze się mlekiem wypełnią to nadal będzie dobry. I do tego jaki wygodny jest ![]() A tak w ramach ciekawostki powiem wam, że nie płaciłam za powtórną wysłkę -dziwne to, myślałam, że każą przelać pieniążki na wysyłkę, a tu nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję, że piszesz o tym co czulaś po porodzie, tu nie ma się co wstydzić, nigdy nie wiesz jak zareagujesz. Dużo mi dala ta wiedza, dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ryba myślę, że prezent na urodziny w postaci jakiegoś porodu to napewno będziesz miała bo to chyba pełnia wypada. 17 masz tak? Ja bym chętnie Ci taki prezent zrobiła ale wszystko wskazuje na to, że 16.11 mężul będzie jechał na imprezę z pracy do Bydgoszczy i wróci dopiero 17.11 a bez niego to ja nie chcę rodzić :P No chyba, że będę coś przeczuwała to go nie puszczę taki kawał w świat :P (widzę, że bardzo mu zależy na tym wyjeździe więc postaram się zacisnąć nogi). Cytat:
![]() Ale straszenie wypowiedzeniem i zachowanie szefowej męża ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czytam dalej ![]()
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
Wygląda identycznie jak mój starszy synek jak się urodził!!!
![]() Mi gin powiedział, że po pół roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Wtajemniczenie
|
Dzastin fajny opis. wklejam i swój
![]() Zaczęło się dziać w nocy 22 października, nie mogłam spać w ogóle bo pot lał się ze mnie jak z dzikiego prosiaka, dwa razy chodziłam się przebierać, bo mokra byłam od stóp do głów i tak sie sobie przewalałam. od ok. 1wszej zaczęły się leciutkie i nieregularne skurcze, koło 3ciej były dalej słabiutkie ale już w miarę regularne tak co 10 min, poleżałam sobie jeszcze do 4tej, popatrzyłam na śpiącą Anię i męża, porozkoszowałam ciszą nocną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | ||||||
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43575052]jejku... wiecie jak mnie wkurza moja mama...
Dziś u mnie urzęduje, zrobiła obiad, zajmuje się Olką. W 1 ciąży wydzwaniała do mnie kilka razy dziennie z pytaniem "jak się czujesz?" i była zła, że nie powiedziałam jej, że jadę do porodu. Nie chciałam żeby przyjeżdżała do szpitala, ale wpakowała się mężowi na siłę do auta w dniu naszego wypisu. Teraz się znów zaczyna- nie chce tym razem przegapić chwili porodu i ciągle dzwoni albo niespodziewanie nas odwiedza. A najchętniej wzięłabym mnie i niunię do siebie. A nóż zacznę rodzić i będzie ze mną jechała.... Masakra bo ja tego nie chcę. Powiedziałam jej, że ponoć najgorszą rzeczą jaką można zrobić to wziąć mamę na porodówkę- nie potraktowała tego jako taki żarcik, cos zabawnego- obruszyła się, że jak to?! Dzisiaj mnie przy niej kilka razy zabolał brzuch i już widzę, że podejrzewa, że zaraz zacznę rodzić... i nie zamierza tego przegapić... no mówię Wam MA SA KRA! Nie chcę jej w szpitalu, nie chcę jak tam będziemy po porodzie! Moja mama jest z tych "rządzicielek"- wszystko wie lepiej i każdy powinien jej słuchać- taka nauczycielska natura... Już mi dzis zaglądała w komputer i pouczała, że nie powinnam tyle przy nim siedzieć...[/QUOTE] Wiesz, w sumie to Twoja mama na Twoim miejscu powiedziałabym jej dosadnie jakie są Twoje zasady..bo wejdzie Ci na głowę i w pewnym momencie nie ogarniesz...To Twoja mama, obrazi się ale na pewno za jakiś czas jej przejdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie,że wkleiłaś opis porodu bo nie wiedziałam jak się u Ciebie zaczęło bo w tym czasie dopiero z szpitala wychodziłam. ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Wtajemniczenie
|
Ktosiula dzięki za słowa otuchy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Lineczka Nela jest wspaniała!!I ta czuprynka!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze, główka do góry ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 |
Zadomowienie
|
Dzastin, anulka, fajnie, się czyta Wasze opisy
![]() lineczka, Nela jest śliczna i jakie włoski ma ciemne ![]() serduszko, a właśnie miałam pisać do Ciebie jak tam idzie, a tu takie wieści ![]()
#3407 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale szybko poszło ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43575052]jejku... wiecie jak mnie wkurza moja mama... Dziś u mnie urzęduje, zrobiła obiad, zajmuje się Olką. W 1 ciąży wydzwaniała do mnie kilka razy dziennie z pytaniem "jak się czujesz?" i była zła, że nie powiedziałam jej, że jadę do porodu. Nie chciałam żeby przyjeżdżała do szpitala, ale wpakowała się mężowi na siłę do auta w dniu naszego wypisu. Teraz się znów zaczyna- nie chce tym razem przegapić chwili porodu i ciągle dzwoni albo niespodziewanie nas odwiedza. A najchętniej wzięłabym mnie i niunię do siebie. A nóż zacznę rodzić i będzie ze mną jechała.... Masakra bo ja tego nie chcę. Powiedziałam jej, że ponoć najgorszą rzeczą jaką można zrobić to wziąć mamę na porodówkę- nie potraktowała tego jako taki żarcik, cos zabawnego- obruszyła się, że jak to?! Dzisiaj mnie przy niej kilka razy zabolał brzuch i już widzę, że podejrzewa, że zaraz zacznę rodzić... i nie zamierza tego przegapić... no mówię Wam MA SA KRA! Nie chcę jej w szpitalu, nie chcę jak tam będziemy po porodzie! Moja mama jest z tych "rządzicielek"- wszystko wie lepiej i każdy powinien jej słuchać- taka nauczycielska natura... Już mi dzis zaglądała w komputer i pouczała, że nie powinnam tyle przy nim siedzieć...[/QUOTE] ![]() Moja mamcia własnie dzisiaj mi powiedziała, że jak będę potrzebować pomocy to mam mówić i nawet zażartowała, że może i na 6 tyg się wprowadzić jak będzie potrzeba to jej odrazu powiedziałam, że się obawiam, że mąż mógłby ją znienawidzić, a teraz się kochają więc szkoda ryzykować ![]() Cytat:
Cytat:
Super że malutka rośnie jak trzeba! Ja też nie wiedziałam, że na USG mozna włoski zobaczyć ![]() No i teściowa weszła z Tobą na usg??????? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3408 |
Wtajemniczenie
|
gratuluje lineczko:) ale szybko urodzilas...zazdraszczam kolejnej ja juz dzis zaczelam 38 tydzien ale nie wiem kiedy urodze;(
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- anulkaa rowniez wielkie gratki ![]() ![]()
#3409 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje!
Tez jestem zaskoczona ze tak szybko poszlo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem szczerze Ewke w tym przypadku odradzam. wrzucałam linkostatnio na ćwiczenia, ogólne, kardio, ewentualnie joga na poczatek. takie ogólne ćwiczenia po konsultacji mozna zacząc juz po 6-8 tyg po konsultacji z lekarzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3412 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Zazdroszcze Wam, ze macie juz maluszki przy
Hormony mi buzuja, rano sie poryczalam... Juz bym chciala miec mala przy sobie. Do terminu wg USG mam 6 dni, wg OM 8 dni. Na razie nic sie nie dzieje.. nic a nic Lineczka gratulacje!! Miki ja tez mam avent natural-znajoma, ktora pracuje z wczesniakami w szpitalu ja polecala, podobno najlepiej imituje kobieca piers. Moja mama planowala sobie jakis urlop na czas okoloporodowy ![]() Przedwczoraj sie wkurzylam, bo mama tz-ta powiedziala w trakcie rozmowy o porodzie cos w stylu " jak nie dasz rady to ja moge urodzic za ciebie, ja mam wysoki prog bolu".A ja wcale sie nie boje porodu, nie wiem w sumie jaki mam prog bolu bo nigdy jakos szczegolnie nie bylam wyeksponowana na dzialanie jakiegos mocnego bolu... Do tego zasugerowala ze "smutkiem" w glosie, ze chyba nikt nie chce aby ona byla przy porodzie bo nikt nic o tym nie mowi ![]() Na dodatek byla zdziwiona,ze mamy juz kupione jakies pampersy ("naprawde juz macie jakies kupione?") bo ona ubranka to kupowala tak TZ juz byl na swiecie, nie wczesniej ![]() Mowie Wam, nie moge tego sluchac ![]()
#3413 |
Zadomowienie
|
Gratulacje lineczko!
![]() ![]() ![]() Dzastin, Anulka opisy mocno wzruszające ![]() Zwariowane trzymaj się ![]() ![]() Trzymajcie za mnie jutro kciuki, jadę na wizytę i ktg o 14.00 i mam takiego stresa, że szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wrzucisz jeszcze raz tego linka z ćwiczeniami? Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Rozeznanie
|
Aksbarg a własnie myślałam dzisiaj o Tobie....zastanawiam się czy sie na porodówce nie spotkamy
![]() Dzastin tu masz link http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_%C4%86wi...u-t451674.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Ee tam dzielna :P Tyle juz urodzilo to i ja bym nie dala rady?
![]() Moje samopoczucie jest bardzo dobre ![]() ![]() A mala tez ma sie dobrze, spi caly czas, ulewalo jej sie wodami troche ale przeszlo. Dostawilam ja do cycka a ta miala go w nosie i ze dwa razy zlapala i tyle, dalej spala ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-05 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
Trele- zrobiłam ten odcisk z masy solnej i o dziwo wyszedł. :P może nie jakiś najpięknieszy, obecnie schnie.. No mój synus jak dotykał tego to zgniatał wiec nie mogłam porządnie odbić, ale conieco wyszło. Gorzej ze stopką bo on podkurcza paluszki i wyszlo tak jakby nie miał paluszków.. bede próbować później
#3419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam wizytę w pt - ciekawe czy Mała przekroczyła już 3 kg ![]() ![]() no i w pt prawdopodobnie koniec remontu łazienki ![]() ![]() na razie jesteśmy u rodziców ![]() rozleniwiłam się tylko tutaj ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() też już chcę naszą Marysię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.