Miłośniczki Zary część XXIX - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 14:31   #721
sskers
batonik

Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX

Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
Dziewczyny apropos pralek Moze wiecie co zrobic
Moja pralka nie wiem co z nią.. Technicznie wszystko ok, ale.. Ciuchy nie sa tak pachnące, czasem wręcz śmierdzą i piore jeszcze raz.. Daje płyn do prania, płyn do płukania.. :|
Wsadź głowę do bębna (jakkolwiek do brzmi)..i jak tam nie śmierdzi, to najpewniej wąż pobierający wodę zgnił gdzieś

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2013-11-06 o 14:34
sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:34   #722
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez elduce Pokaż wiadomość
ja właśnie czekam na taką czarną XS
Od tego sprzedawcy? Dasz znać jak dojdzie? Jeszcze spodobała mi się ta z preski. I ta na pewno będzie sztywna i będzie trzymała fason. A o tą wcześniejszą obawiam się jednak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc_0882-crop.jpg (173,0 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1395298_484348165013314_2004604061_n.jpg (62,9 KB, 244 załadowań)

Stary 2013-11-06, 14:35   #723
iva78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
to może pij olej lniany? tylko tu musiałabyś sama poczytać co i jak bo sama nigdy nie próbowałam
olej lniany niedobrze smakuje

Cytat:
Moja pralka nie wiem co z nią.. Technicznie wszystko ok, ale.. Ciuchy nie sa tak pachnące, czasem wręcz śmierdzą i piore jeszcze raz.. Daje płyn do prania, płyn do płukania.. :|

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W pralce a szczegolnie na uszczelce gumowej osiada sie plesn i grzyby. Brzydki zapach tez powoduja pozostalosci po plybie do plukania....firma dr. B ma fajny srodek , ktory usuwa ten zapach i stosuje sie go co 2-3 miesiace
iva78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:36   #724
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez ladybird1122 Pokaż wiadomość
Podoba mi się a jak oceniasz długość?
Dziękuję

Długość kontrowersyjna, zakrywa mi siedzenie, ale o schylaniu się lepiej zapomniec
Cytat:
[/COLOR]
Właśnie ten krój i kwiotki to cały jej urok
I w sumie masz rację
Cytat:
Bardzo ładnie

Dziękuje Kamuś
Cytat:
Napisane przez RedShine Pokaż wiadomość
Uspokój się, a na ile wyglądasz

Wosków jeszcze nie nosiłam od wczoraj, bo dumam czy nie popróbować jeszcze z 34. Jak się uda to sobotę będę w innej Zarze, a wczoraj na szybko tylko wpadłam i byłam w mocnym szoku, że one w ogóle są. Za to swoje stare woski kocham mooooocno

Mam nadzieję, że przestaną mnie kusić sukienkowo, bo kupiłam już za dużo, a ciągle nie mam tej której potrzebuję

Bierz tę sukienkę, bo później będziesz żałować Sama widzisz, że idealna dla Ciebie

A ja myslałam, ze wziełas 34 a jak 36, masz luz, czy na styk, bo one jednak nieco się rozciagną jeszcze wiec wiesz

Które stare masz, z wiosny, czy jeszcze wczesniej?

No to mnie przekonałas całkowicie juz

Ja myślałam, ze ta najbardziej Ci potrzebną kiecę juz dawno namierzyłas

A i pytałas się o botki, no zapomniałam napisać, ze w ryłko upatrzyłam dwie pary, tylko nie wiem, która wybrac, co radzisz??

Z tym, ze te na drugim zdjeciu, na półsłupku sa o rozmiar za duze, stad lekko szersze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butynr1.jpg (36,9 KB, 184 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty nr 2.jpg (36,1 KB, 190 załadowań)

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2013-11-06 o 14:37
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:37   #725
monikau
Raczkowanie

Smile Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX

Cytat:

Może jeśli masz białe ręczniki albo coś w tym stylu , to upierz je najpierw na najkrótszym programie i 30 st z chlorem , a potem normalne gotowanie 95 st z proszkiem i nie dawaj płynu do zmiękczania. Pralki niestety pleśnieją i bardzo w tym pomaga płyn do płukania, w sumie najlepiej co 2 tyg zrobić jakieś pranie z gotowaniem , no i nie zamykać drzwiczek do pralki. mam na tym punkcie fisia bo moja córka jest uczulona na pleśnie i sprawiłam sobie pralkę z silver nano ( niby zabija wszystkie paskudztwa), no ale u mnie chlor i gotowanie na porządku dziennym
monikau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:40   #726
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez monikau Pokaż wiadomość
Może jeśli masz białe ręczniki albo coś w tym stylu , to upierz je najpierw na najkrótszym programie i 30 st z chlorem , a potem normalne gotowanie 95 st z proszkiem i nie dawaj płynu do zmiękczania. Pralki niestety pleśnieją i bardzo w tym pomaga płyn do płukania, w sumie najlepiej co 2 tyg zrobić jakieś pranie z gotowaniem , no i nie zamykać drzwiczek do pralki. mam na tym punkcie fisia bo moja córka jest uczulona na pleśnie i sprawiłam sobie pralkę z silver nano ( niby zabija wszystkie paskudztwa), no ale u mnie chlor i gotowanie na porządku dziennym
A z moją pralką nic się nie dzieje, a mamy ją od jakichś 3 lat? Oczywiście ten kubełek na płyny myję raz w miesiącu, i też nie zamykam pralki, żeby nic się nie kisiło. A pleśni nie ma, bo też jestem bardzo uczulona i od razu odzywa się u mnie astma, mimo że mam ją już od dobrych lat w wycofaniu. Ale z tym wygotowaniem jakichś starych ręczników na najwyższej temp. to dobry pomysł A z chlorem też uważałabym, bo łatwo się na niego uczulić (patrz: ja).

Stary 2013-11-06, 14:40   #727
RedShine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Wdeplabym dzis do Zary, ale troche sie boje. Tam w jednym kacie czaja sie wlasnie przyjemniaczki roznej masci, niby mieciutkie, niby cieplutkie, takie to niepozorne, a w portfelu sieja spustoszenie

Zielony jest wspaniaaaaly! Ciagle w nim chodze Reszta sobie grzecznie lezy i "wyglada" Porobilam zakladki na %, ale w sklepie towar niespecjalnie do mnie wola . Wlasciwie to tyko plaszcz bym chciala (z tym, ze do % nie wytrzymam i wkrotce go klikne). Czy to jesienna deprecha, czy w koncu sie (nieswiadomie ) opamietalam?

Mnie wczoraj zaatakowały w 3 miejscach I jak tu się uwolnić, jak z każdej strony wołają mamo

Poczekaj, aż przyjdą %, wtedy się będziesz zastanawiać

Też mam już zakładki porobione, choroba na coś się przydała

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
A są rozciągliwe? Bo ja noszę standardowo w Zarze 38. Więc 40 będą za duże, a 38 mogą być za małe. Więc muszę mierzyć
Są rozciągliwe Najmniej pas, ale na biodrach fajnie, lekko się naddają. Pewnie też dlatego 34 były w zasadzie dobre, jedynie w pasie właśnie mnie "dusiły'. Biorąc po uwagę jak szyje Zara, lepiej jednak zmierzyć...To moje pierwsze spodnie w rozmiarze 36, więc albo mają faktycznie skopaną rozmiarówkę, ale mi się takie trafiły. Ciekawe czy w noszeniu się rozbiją Jak tak, to te 36 może być za chwilę za duże
RedShine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:41   #728
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Wsadź głowę do bębna (jakkolwiek do brzmi)..i jak tam nie śmierdzi, to najpewniej wąż pobierający wodę zgnił gdzieś

Cytat:
Napisane przez iva78 Pokaż wiadomość
olej lniany niedobrze smakuje

W pralce a szczegolnie na uszczelce gumowej osiada sie plesn i grzyby. Brzydki zapach tez powoduja pozostalosci po plybie do plukania....firma dr. B ma fajny srodek , ktory usuwa ten zapach i stosuje sie go co 2-3 miesiace

Cytat:
Dziewczyny jesteście niesamowite !!! Wy wszystko wiecie
Spróbuje najpierw tego płynu DR B i zacznę wąchać ) Dziekuje ;*

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Zamiast proszku dać chlor? Ile?

kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:43   #729
RedShine
Zakorzenienie

Cytat:

Ja raz na jakiś czas puszczam pustą pralkę i wlewam tylko szklankę octu (program na gotowanie). Ocet rozpuszcza kamień i ładnie dezynfekuje
Stary 2013-11-06, 14:46   #730
magda20003
ex Moderator

Cytat:
Ja raz na jakiś czas puszczam pustą pralkę i wlewam tylko szklankę octu (program na gotowanie). Ocet rozpuszcza kamień i ładnie dezynfekuje
Ooo, fajny pomysł!

Ja co tydzień gotuję ręczniki, pościel itp. więc u mnie jakoś nie nic śmierdzi. Ale gdyby się pralka zbiesiła to ją wychloruję

magda20003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:46   #731
iva78
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jesteście niesamowite !!! Wy wszystko wiecie
Spróbuje najpierw tego płynu DR B i zacznę wąchać ) Dziekuje ;*

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Zamiast proszku dać chlor? Ile?

to jest ten plyn

http://www.euro.com.pl/produkty-czys...a-pralek.bhtml
Stary 2013-11-06, 14:46   #732
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:

Kama, http://www.euro.com.pl/produkty-czys...a-pralek.bhtml
raz w miesiącu puszczam do samo do pralki.
I powinno być ok.

Płyn tylko Lenor niebieski z dziewczynką
Jak ktoś do nas przychodzi zawsze się dziwi,że ręczniki i ubrania tak pachną. Jak kiedyś robiłam segregację ubrań i dawałam mamie... zapytała mnie jaki to perfum
Stary 2013-11-06, 14:50   #733
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Od tego sprzedawcy? Dasz znać jak dojdzie? Jeszcze spodobała mi się ta z preski. I ta na pewno będzie sztywna i będzie trzymała fason. A o tą wcześniejszą obawiam się jednak.
o widzę że mamy bardzo podobny gust też obczajałam przedwczoraj te kiecki
Stary 2013-11-06, 14:51   #734
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

A i mi sie przypomniałoz ze mierzyłam tez inna kwiatkowa keickę, fajna, ale już sporo luźniejsza od granatowej i an dodatek brzydko mi odstawała z tyłu nad pupą, czego na focie nie widac, bo to z boku i z tyłu widoczne było.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwaitki szare.jpg (58,2 KB, 158 załadowań)

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-11-06, 14:52   #735
RedShine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda20003 Pokaż wiadomość
Ooo, fajny pomysł!

Ja co tydzień gotuję ręczniki, pościel itp. więc u mnie jakoś nie nic śmierdzi. Ale gdyby się pralka zbiesiła to ją wychloruję
Ja też gotuję ręczniki, pościel, ściereczki kuchenne - muszę, po prostu muszę mieć to wszystko wygotowane

"Pranie" z octem czysto profilaktycznie robię, wiadomo - lepiej zapobiegać Ze zmywarką też tak robię
Stary 2013-11-06, 14:57   #736
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
o widzę że mamy bardzo podobny gust też obczajałam przedwczoraj te kiecki
I jak, zdecydowałaś się mniej lub bardziej na którąś?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Ja też gotuję ręczniki, pościel, ściereczki kuchenne - muszę, po prostu muszę mieć to wszystko wygotowane

"Pranie" z octem czysto profilaktycznie robię, wiadomo - lepiej zapobiegać Ze zmywarką też tak robię
Ja kupuję w lidlu preparat do tego celu i co jakiś czas włączam żeby się wygotowała

Stary 2013-11-06, 14:59   #737
iva78
Zakorzenienie

Dziewczyny ten sweterek jest z nowej kolekcji?

http://asmmgz.com/tecuentomistrucos/...chic-giveaway/
Stary 2013-11-06, 15:05   #738
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też stosuję takie metody. Nigdy nie zamykam pustej pralki.kilka razy w miesiącu piorę na 95 ręczniki i bieliznę. Nie stosuję płynów do płukania. Pranie najładniej mi pachnie po płynie do prania. Natomiast zdarzyło mi sie wyjąć brzydko pachnące pranie, ale doszłam do tego,że proszki w większości u nas są tak daremne,że przerzuciłam sie na płyny.
ladybird1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:09   #739
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Wygladasz ładnie

Bardzo dobrze, ze mamy Ciebie Kasiu tutaj

Dziękuję Kochana

Cytat:

Ooo widzę, że sporo porad dziewczyny już napisały
Ale z pewnością dobrze w sobie taki nawyk wypracować, ja stosuję to od zawsze - nigdy nie zamykać szczelnie drzwiczek do pralki - po każdym praniu wnętrze musi wyschnąć

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez iva78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ten sweterek jest z nowej kolekcji?

http://asmmgz.com/tecuentomistrucos/...chic-giveaway/
nawet ostatnio go macałam - jest w dwóch kolorach ecru i granatowy chyba był
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sw...8p1467057.html
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:10   #740
sskers
batonik

Cytat:
Ja też stosuję takie metody. Nigdy nie zamykam pustej pralki.kilka razy w miesiącu piorę na 95 ręczniki i bieliznę. Nie stosuję płynów do płukania. Pranie najładniej mi pachnie po płynie do prania. Natomiast zdarzyło mi sie wyjąć brzydko pachnące pranie, ale doszłam do tego,że proszki w większości u nas są tak daremne,że przerzuciłam sie na płyny.

Mnie np uczulają wszelakie polskiego pochodzenia proszki. Zresztą płyny też..jedyny Lenor Perfume mnie nie uczula Poza tym całą chemię mi tato z niemiec przywozi. I zauważyłam, że ta chemia niemiecka dłużej utrzymuje zapach na ubraniach

Stary 2013-11-06, 15:13   #741
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
I jak, zdecydowałaś się mniej lub bardziej na którąś?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Ja kupuję w lidlu preparat do tego celu i co jakiś czas włączam żeby się wygotowała
no właśnie nie, bo boję się jak z jakością, a nie mam obecnie nadmiaru gotówki do utopienia dlatego cieszę tylko oczy
Stary 2013-11-06, 15:21   #742
RedShine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Dziękuję A ja myslałam, ze wziełas 34 a jak 36, masz luz, czy na styk, bo one jednak nieco się rozciagną jeszcze wiec wiesz

Które stare masz, z wiosny, czy jeszcze wczesniej?

No to mnie przekonałas całkowicie juz

Ja myślałam, ze ta najbardziej Ci potrzebną kiecę juz dawno namierzyłas

A i pytałas się o botki, no zapomniałam napisać, ze w ryłko upatrzyłam dwie pary, tylko nie wiem, która wybrac, co radzisz??

Z tym, ze te na drugim zdjeciu, na półsłupku sa o rozmiar za duze, stad lekko szersze.
Woski kupiłam na letniej wyprzedaży, ale one chyba z zimowej kolekcji Z materiałem od wewnątrz i pikowane na kolanach. Te mam 34 i od razu były idealne, nic a nic się nie rozciągnęły. Więc idąc tym tropem wzięłam większe teraz te z zamkami. Ale teraz już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam

Corii, wszystkie dziewczyny Cię chwalą w tej sukience, więc wiesz, że to musi być prawda

Kiecy nadal niet

Kochana, co do kozaków to nie pomogę za bardzo, bo ja jestem strasznie wybredna kozakowo i mało co mnie kręci w tym temacie
A masz linki? Bo na zdjęciach mało widać szczegóły. W sumie żadne mnie jakoś nie porwały. I nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że cholewka mogłaby by być odrobinę wyższa

Cytat:
Ja wczoraj się zastanawiałam co mi tak pachnie, a to właśnie był Perwoll do czarnego Przebił nawet zapachem kilerską świecę Yankke Candle i dlatego początkowo nie mogłam zidentyfikować co, jak i dlaczego A płyny do płukania staram się kupować niemieckie, t0 naprawdę inna jakość

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43593239]Dziękuję Kochana

Ooo widzę, że sporo porad dziewczyny już napisały
Ale z pewnością dobrze w sobie taki nawyk wypracować, ja stosuję to od zawsze - nigdy nie zamykać szczelnie drzwiczek do pralki - po każdym praniu wnętrze musi wyschnąć [/QUOTE]

O tak, to podstawa

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

Mnie np uczulają wszelakie polskiego pochodzenia proszki. Zresztą płyny też..jedyny Lenor Perfume mnie nie uczula Poza tym całą chemię mi tato z niemiec przywozi. I zauważyłam, że ta chemia niemiecka dłużej utrzymuje zapach na ubraniach
Święta prawda
Stary 2013-11-06, 15:22   #743
blondyna789
Zakorzenienie

jeszcze w temacie pralek - filtr może być zapchany jakimiś fafoclami, które w kontakcie z wodą gniją... może stąd ten smrodek? no i ja też nigdy nie zamykam pralki
Stary 2013-11-06, 15:23   #744
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:

zapach tez jest bardzo ważny, ale te proszki po prostu nie dopierają ostatnio zauważyłam,że jest coraz gorzej, bo nie pamiętam, żebym może 5 lat temu miała taki problem bardzo fajnie,że masz możliwość stosowania chemii z N. Różnica ogromna
Stary 2013-11-06, 15:24   #745
steam_engine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martitkaa Pokaż wiadomość
Kochana a powiedz mi czy ten nektar termiczny naprawdę daje super efekty, bo akurat sama się nad nim zastanawiam i biję się z myślami czy kupić
Ja akurat zaczęłam go używać jednocześnie z tym złotym Elixir Ultime, naprzemiennie, zależnie od potrzeb. Jeśli suszę/prostuję włosy - nektar, jesli nie - elixir. W grudniu będzie rok jak je stosuje i jestem bardzo zadowolona, przed zakupem czytałam wiele recenzji mówiących, ze te kosmetyki dają efekt "do następnego umycia". Bardzo rzadko zdarza mi sie w pośpiechu nie nałożyć niczego na włosy po myciu ale nie zauważyłam, zeby wtedy były jakies gorsze, czyli u mnie efekt jest trwały.
Nektar wg mnie jest bardzo dobry ale tez bardzo ciężki (mnie to nie przeszkadza, a wręcz cieszy), dobrze chroni przed ciepłem, zapach utrzymuje sie długo, wlosy w dotyku są gładkie jak jedwab. Mimo to bardziej bym poleciła ten złoty eliksir, jest lżejszy, a z nektarem jednak łatwiej przesadzić, wtedy włosy są po prostu lepkie, no i wielu osobom moze przeszkadzac to obciążenie. Oczywiście obydwa produkty nakładamy tak od uszów w dół do tego są bardzo wydajne.

steam_engine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:24   #746
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Woski kupiłam na letniej wyprzedaży, ale one chyba z zimowej kolekcji Z materiałem od wewnątrz i pikowane na kolanach. Te mam 34 i od razu były idealne, nic a nic się nie rozciągnęły. Więc idąc tym tropem wzięłam większe teraz te z zamkami. Ale teraz już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam

Corii, wszystkie dziewczyny Cię chwalą w tej sukience, więc wiesz, że to musi być prawda

Kiecy nadal niet

Kochana, co do kozaków to nie pomogę za bardzo, bo ja jestem strasznie wybredna kozakowo i mało co mnie kręci w tym temacie
A masz linki? Bo na zdjęciach mało widać szczegóły. W sumie żadne mnie jakoś nie porwały. I nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że cholewka mogłaby by być odrobinę wyższa
Ja bym oddała 36 i wzieła 34, zdecydowanie

Moze poszukaj kiecy w innym sklepie, skoro z tego co ma Z w ofercie nic się nie nadaje. A Mango?

No nie, mam tylko fotki. Z tym, że ja własnie wyższych za cholere nie chce, te na zdjęciach to maksymalna wysokośc jaką dopuszczam

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-11-06, 15:27   #747
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja wczoraj się zastanawiałam co mi tak pachnie, a to właśnie był Perwoll do czarnego Przebił nawet zapachem kilerską świecę Yankke Candle i dlatego początkowo nie mogłam zidentyfikować co, jak i dlaczego A płyny do płukania staram się kupować niemieckie, t0 naprawdę inna jakość

O tak, to podstawa

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Święta prawda
Ja teraz ma woolite do białego i kolorów i pachnie w całym domu. Płynów do płukania nie stosuję-dla mnie to już za dużo chemii za to świece/tarty YC uwielbiam
Stary 2013-11-06, 15:27   #748
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Super sukienka z Preski też nad nią myślę
Stary 2013-11-06, 15:44   #749
RedShine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz ma woolite do białego i kolorów i pachnie w całym domu. Płynów do płukania nie stosuję-dla mnie to już za dużo chemii za to świece/tarty YC uwielbiam
Ja przy płynach do prania (mam do czarnego i kolorów) też nie używam już nic do płukania Ale do pościeli czy innych rzeczy już proszek i płyn. Fajnie jeszcze spisywały się kapsułki do prania, ale im dłużej są na rynku tym mam wrażenie że zdziadziały coraz bardziej
Mnie kusi jeszcze ten Perwoll do sportowych ubrań, ciekawe czy faktycznie tak uwalnia zapach

YC też kocham A najlepiej w sobotę zapalić Fluffy Towels i efekt czystości murowany Jakbym miała taki proszek to w ogóle nie używałabym płynów A Perwoll do czarnego przebił mi się wczoraj przez świeczkę Red Velvet - a myślałam, że nic go nie jest w stanie przebić

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ja bym oddała 36 i wzieła 34, zdecydowanie

Moze poszukaj kiecy w innym sklepie, skoro z tego co ma Z w ofercie nic się nie nadaje. A Mango?

No nie, mam tylko fotki. Z tym, że ja własnie wyższych za cholere nie chce, te na zdjęciach to maksymalna wysokośc jaką dopuszczam
W sobotę jak napotkam jeszcze 34, to na bank zmierzę jeszcze raz

Właśnie w sobotę mam nadzieję, czegoś poszukać. Bo ja zawsze w biegu i głównie do Z. wpadam jak mam już okazję.

Kurczę, no nie pomogę z tymi kozakami. Ale jak Ci pasują któreś to się nie zastanawiaj. Ważne żeby były dla Ciebie wygodne i pasowały Ci do stylizacji
Stary 2013-11-06, 15:47   #750
monikau
Raczkowanie

No ja daję tak ok 50 ml na program krótkie pranie ( 30 min , 2 płukania , 30 st). U mnie chlor niestety często jest stosowany bo dziecię me uwielbia plamić czekoladą , sosem pomidorowym a także kosmetykami jak się dorwie. Ale zapach takiego prania jest okropny i potem leci normalny program z proszkiem i odplamiaczem typu vanish i o ile to nie są ręczniki to też daję płyn do płukania . Suszenie załatwia suszara , wiec nawet ręczniki bez płynu zmiękczającego są puszyste. Dodam ,że mam małą łazienkę a mieszkam nad małym jeziorkiem i wilgoci u mnie w domu nie brakuje, więc z tą pralką muszę się cackać
kurcze dziewczyny ale jestem wściekła i to własnie na własne zamulenie i głupotę , pisałam wcześniej ale przemknęło niezauważone , chyba kupiłam sobie na allegro podróbę płaszcza zary , nie wiem jak można być takim zamułem, czy możecie zerknąć?
Myslałam o tym
http://www.lyst.com/clothing/zara-co...ch-coat-camel/
kupilam niby- ten

http://www.lyst.com/clothing/zara-sh...-coat-beige-1/
a wyglada to to identyko jak na tych fotach
http://allegro.pl/zara-woman-plaszcz...660567573.html
ta paskudna podszewka i wogle , podróba , no nie?

Edytowane przez monikau
Czas edycji: 2013-11-06 o 16:00
monikau jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości