|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Tari- to daj znać czy to pomoże. Ja juz się boję na myśl o nocy..
A tz mnie wnerwil. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
mój nigdy nie spał, nawet leżeć nie chciał, teraz dopiero niedawno "polubił"
|
|
|
|
#4773 |
|
Konto usunięte
|
Leonsio nigdy w zyciu nie zasnal na brzuszku.
![]() Widze ze kusi Was rozszerzanie diety. My chyba zaczniemy jak skonczy 5 mc ale jeszcze zobacze... Ale dzisiaj pogoda do d..py A maly od rana taki marudny ze szok, nie wiem o co kommon... Teraz spi na dworze a wieje jak nie wiem co i jeszcze zaczelo padac... Zrobilam na obiad racuchy z jablkami i bananami mniam, wyszly pyszne, na mleku sojowym i mące razowej Wspolczucia za marudzace dzieciaki ... Czasem tak daja w kosc ze chcialoby sie je gdzies zamknac i zapomniec choc na chwile... Domi - w sumie to moze chcac nie chcąc sama nauczylam mala zasypiania na raczkach i na Tobie.. Pewnie przez to ze ciezko bylo jej samej zasnac to nosilas nosilas no i sie spodobalo... Nie wiem co doradzic... Moze sprobuj przestawic sie psychicznie i wbrew wszystkiemu zacznij czerpac z tego przyjemnosc... Jak mala na Tobie spi to wyciszaj sie, nie siedz na kompie tylko czytaj ksiazke albo po prostu spij... Nie denerwuj sie ze w domu nic nie zrobione, ze obiadu nie ma, powiedz tz ze musi ci teraz maksymalnie w chalupie pomoc i gotowac... A mala sprobuj malymi kroczkami zostawiac na chwile sama na macie, ale w zasiegu wzroku, zeby lezac ciebie widziala... Potem coraz czesciej, coraz dluzej jak marudzi to podejsc zabaw ja czyms, i odchodz, potem znow to samo, jak sie znudzi to zmien zabawke lub zawieszke... Potem wsadz do fotelika... Potem znow na mate...stopniowo moze sie odzwyczai od noszenia... Mojego w ogole nie nosze a robie wlasnie tak jak powyzej.. |
|
|
|
#4774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aż dziwne że tak długo kima może pomoże jej na bąki bo męczą biedulkę
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Michas spał dzis w dzien 4,5 godz, raz zbudzil sie na karmienie, zjadl i w kime dalej. Ja tez spalam ale nadal mi zle, nie wiem co mam zrobic, tak mnie mdli. Gdyby uskuteczniala dziabanka to bym pomyslala ze rodzenstwo zmajstrowaliśmy
|
|
|
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
Kocham moje dziecko-śpi od rana,tylko na butlę się budzi.Kto wie,może nawet paznokcie sobie pomaluję
![]() iwona335-dziękujemy Margosia-wielkiego masz synka,gratulujemy my pochodzimy z niższych centyli,dlatego zazdraszczamy![]() Eveewe- za marchewkę.---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Teso-racuchy mniam. Już wiem,co jutro na obiad zrobię
|
|
|
|
#4777 |
|
Konto usunięte
|
Domi przed chwila przeczytalam ze jak dziecku brakuje wit d to moze byc nerwowe i zle sypiac... Ja mojemu zapominam dawac (
Dajesz? Lemurki -
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
lemurki ale ci fajnie - moj "pyskuje" pol dnia
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przychodze się chwalić
))Sara się właśnie obróciła się sama pierwszy raz z brzucha na plecy, dwa razy!!! jaka ja jestem dumna, masakra ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43594094]Domi przed chwila przeczytalam ze jak dziecku brakuje wit d to moze byc nerwowe i zle sypiac... Ja mojemu zapominam dawac ( Dajesz? Lemurki - [/QUOTE]teso będę dawać. ile się tego daje, jak i kiedy? mama mi to kupiła, mam bede podawac |
|
|
|
#4780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie mija 4 godziny jak spi na brzuszku ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() dla Sary Pewnie się wzruszyłaś
|
|
|
#4781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz w kapsułkach, to jedną kapsułkę dziennie, jeśli w kroplach to jedną kroplę. |
|
|
|
|
#4783 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))) dać radę muszę, nie mam wyjścia )Cytat:
z diety rozszerzaniem mam plan poczekać do stycznia. nie chce wcześniej nic wprowadzać. nie mogę z nią spać w łóżku, bo ona nie chce spać obok mnie! ona chce spac na mojej klatce piersiowej. a najlepiej jak chodze i ją bujam. bo jak siadam z nią to też źle ![]() Cytat:
![]() no wlasnie nie chce z niczym jeszcze mieszac )Cytat:
Cytat:
)tak sie pocieszam:P ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43593695] Domi - w sumie to moze chcac nie chcąc sama nauczylam mala zasypiania na raczkach i na Tobie.. Pewnie przez to ze ciezko bylo jej samej zasnac to nosilas nosilas no i sie spodobalo... Nie wiem co doradzic... Moze sprobuj przestawic sie psychicznie i wbrew wszystkiemu zacznij czerpac z tego przyjemnosc... Jak mala na Tobie spi to wyciszaj sie, nie siedz na kompie tylko czytaj ksiazke albo po prostu spij... Nie denerwuj sie ze w domu nic nie zrobione, ze obiadu nie ma, powiedz tz ze musi ci teraz maksymalnie w chalupie pomoc i gotowac... A mala sprobuj malymi kroczkami zostawiac na chwile sama na macie, ale w zasiegu wzroku, zeby lezac ciebie widziala... Potem coraz czesciej, coraz dluzej jak marudzi to podejsc zabaw ja czyms, i odchodz, potem znow to samo, jak sie znudzi to zmien zabawke lub zawieszke... Potem wsadz do fotelika... Potem znow na mate...stopniowo moze sie odzwyczai od noszenia... Mojego w ogole nie nosze a robie wlasnie tak jak powyzej..[/QUOTE] ja moja nosze od poczatku, bo od zawsze byla taka, i pewnie moja wina ze jej nie zostawialam w placzu jak byla malutka, tylko bralam na rece. no wiem, ale serca nie mialam i nadal nie mam zostawiac jej na dluzej w placzu niz to konieczne (jak ide do wc itp) ona czasami lezy na macie sama, albo pod karuzela, czasami ma takie momenty jak mowisz, ze po 10- 20 minut polezy, ale jak za dlugo to sie wkurza wlansie. orobuje codziennie ja lasc pod karuzele, na mate, na bujaczek, do fotelika samochodowego, do gondoli, na raczki i tak na zmiane. czasami dziala, ale w wiekszosci niestety nie ![]() ale tak jak mowisz, male kroczki |
|||||
|
|
|
#4784 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a moj jeszcze nie ...Jak masz takie rybki to wyciszkasz do buzi jedna rybke dziennie. Jak kropelki to tam masz napisane ile dziennie, ale chyba tez 1... Wlasnie mi dzis rehabilitantka mowila ze w anglii w ogole nie podaja wit d3 , a potem maja mase krzywizn u dzieci.... Wit d3 skora czerpie od slonca, ktorego najwiecej w lecie, ale generalnie rzadko kto przebywa duzo czasu na dworze kazdego dnia, wiec powinno sie caly czas podawac niezaleznie od pory roku, no chyba ze ktos mm bo chyba w mm juz jest... A ja jestem pała i od tygodnia czy dwoch przestalam podawac bo nie kupilam i zapomnialam. ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
No i super ze lezy sama... Myslalam ze w ogole nic ![]() Mojemu sie tez czesto nudzi wiec musze wymyslac zmiane otoczenia, zabawek, ustawienia, przekrecania itp. |
||
|
|
|
#4785 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,ja to mam tylko na święta,jak tż zrobi,bo ja gotować nie lubię Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie byłam na spacerze tylko 2 razy od kiedy Młody się urodził,a zaczęlismy spacerować w czwartej dobie
|
||||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
teso
ja duzo czytalam o wit d i o tym ze tu nie ma rekomendacji w podawaniu. kiedys o tym na blogu u siebie pisalam nawet. ale dzis wieczorem podam sarze ta witamine, jestem w desperacji, moze pomoze |
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
zmotywowałaś mnie i tez poszłam z Zuzią na spacerek, ale szybko wrócilysmy bo wieje okropnie i troche kropilo Puchatku- podziwiam spacerków,ja nie chodze codzienie, jak Zuza sie urodzila to wyszłam chyba w 8 dobie z nia i czesto chodzilam a teraz jak pogoda taka se to nie biore witaminy dla cieżarnych ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
a czesto zapominam jej podac |
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przez pobyt u mamy słabo tutaj goszcze. Ale czytam wszystko! Teso, dzięki Tobie mam pomysł na następny obiad ![]() Dziewczyny, jak ja Wam współczuję z tymi nocami. Domi, może załóż wątek na odchowalni o Twojej sytuacji? Na wizazu jest wiele doświadczonych mam, może któraś wygrała z takim problemem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Pociesze was.
Ja podaje witaminę regularnie ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma dla nas ratunku |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Wit D podaję regularnie od 8 doby życia. Najpierw z wit. K, od końca 3 miesiąca samą D...
DOMCIA, brawa dla Sary za obroty :brawo: i spróbuj, jak Teso pisze. ---- Antek śpi ok 1,5 h ...mogłam też pospać, ale nie mogę usnąć |
|
|
|
#4792 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nastepna smacznegoKaro, Czarcia - Chwalipiety !!!! |
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dające witaminę D- pamiętajcie ze zeby ona zadziałała trzeba ja podawać rano
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki, ja dopiero na neta usiadłam
![]() Widziałam, że pisałyście o witaminach, ja podaje standardowo K+D od 8doby, a od 3mca sama D będę dawać. Ale na tym punkcie mam świra, pamiętam, że niedawno skończyły mi się witaminy K+D i chciałam dokupić samą K, ale zapomniałam i raz nie dałam, to w nocy mi się śniło, że się Alek rozchorował Też mieliśmy dzisiaj nockę z doopy, Alka chyba męczyły bączki i walczył mi ciągle w łóżeczku, wypluwał smoczek z milion razy, oczywiście po wypluciu ryk i tak w kółko, no już myślałam ze się popłaczę z tego zmęczenia Ale rano wpadła kawka i jakoś przezylam. Dzisiaj mu dam espumisan przed snem, bo tez mi cos kosmosi
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Domciatko, ja się nie dziwię, że brałas Sare na ręce, kiedy płakała. Jak wytrzymałas 40 minut to wg mnie bardzo długo. Wiadomo, że każdy wychowuje jak chce, ale nie wyobrażam sobie dziecka placzacego przez godzinę,a ja udaje że jej pomagam. Też bym brała na ręce.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wypisie mam wit. K+E do końca 3 miesiąca i już przestałam podawać... teraz mnie zagięłyście
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

może pomoże jej na bąki bo męczą biedulkę
za marchewkę.

12.06.2010

,ja to mam tylko na święta,jak tż zrobi,bo ja gotować nie lubię