Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 16:19   #4801
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

A tu jest inaczej

http://www.rodzinko.pl/zdrowie-maluc...tamina-d3.html
Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-06, 16:25   #4802
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny dające witaminę D- pamiętajcie ze zeby ona zadziałała trzeba ja podawać rano
a dlaczego rano? co to za różnica? Nam nawet w szpitalu radzili wieczorem po kąpaniu, bo wtedy nie zapomnimy o jej podaniu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:28   #4803
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A tu jest inaczej

W naszym klimacie i z takimi dawkami słońca jakie mamy (pomijając gorące dni lata ) nie grozi nikomu z nas przedawkowanie. Mi powiedziano, ze wtedy witamina lepiej sie wchłania i ma szanse działać jak sie ja podaje do południa, wiec ja tak właśnie robię jak wolicie podawać wieczorem to poddawajcie wieczorem, ja to napisałam bo aż mnie zdziwiło wtedy jak mi to zaznaczono, ale trzymam sie zaleceń
W ogóle czytałam ze tak naprawdę witaminę D3 mozna podawać nawet do 18 roku życia, bo dopiero wtedy kończy sie intensywny wzrost. Ja zamierzam podawać do ukończenia 2rz

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
a dlaczego rano? co to za różnica? Nam nawet w szpitalu radzili wieczorem po kąpaniu, bo wtedy nie zapomnimy o jej podaniu.
Juz odpisałam
Ja tam witamin nie zapominam dawać o jakiej porze by to nie było szczerze mówiąc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:28   #4804
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
A tu jest inaczej

O i co to ma się do opinii pediatry En Bądź tu człowieku mądry.
Stary 2013-11-06, 16:32   #4805
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
O i co to ma się do opinii pediatry En Bądź tu człowieku mądry.
Dziewczyny ja Wam nie chciałam namieszac- naprawdę poddawajcie o jakich porach Wam najwygodniej i jak uważacie
Mnie na to po prostu uczulili i w szpitalu i mój prywatny pediatra, wiec ja sie tego trzymam i ufam, ze ich wiedza jest większa od mojej zapewne rożne sa opinie pediatrów, natomiast u mnie potwierdziły to dwa niezależne źrodła, dlatego tak robię

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-11-06, 16:35   #4806
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Bo witamina ta w kapsulkach to postać nieaktywna, która pod wpływem światła zmienia sie w postać aktywna i wtedy działa. Informowano mnie o tym w szpitalu i mój pediatra wczoraj to potwierdził. My będziemy witaminę D podawać do skończenia drugiego roku życia.
En a Ty podajesz witaminę D Tomusiowi codziennie karmiąc mm? Bo w mm też jest witamina D.
Dzięki za info, że trzeba ją rano podawać bo ja też nie wiedziałam.

A jakiej firmy macie witaminy D bo moja się strasznie krzywi jak jej daje i wykręca głowę. Mam VitaDerol czy jakoś tak

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:36   #4807
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Bo witamina ta w kapsulkach to postać nieaktywna, która pod wpływem światła zmienia sie w postać aktywna i wtedy działa. Informowano mnie o tym w szpitalu i mój pediatra wczoraj to potwierdził. My będziemy witaminę D podawać do skończenia drugiego roku życia.
Super
Czyli przez trzy miesiące dawalam i niby poszło to na marne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 16:36   #4808
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

napisze co u nas
wczoraj bylismy u lekarza na kontroli. młody wazy 6500g równo i ma 64cm obwód główki41 cm. pieknie sie rozwija, trzyma główke i lezy na brzuszku. podobno je duze porcje jak na malucha bo po 180ml a na noc 200ml pediatra kazał spróbowac zwykłej kaszki kukurydzianej
za wymiary i rozwój

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
w większości podania butli nie ma w ogóle próby pociągnięcia smoka czy butli, językiem wypycha butle, odwraca głowę, marudzi, płacze. czym bardziej ja pcham butle tym większy opór.

nie mam możliwości "dac jej butle w buzię" jak napisałaś, bo po sekundzie ona wypycha smoka.

z trzy razy się zdarzyło, że pociągnęła i zaczęła się krztusić, wypluwać, parskać mlekiem,

za to z miłą chęcią ssie swoje rączki czy mojego palca.

ja mam wrażenie, że mam takiego pecha z tym, że masakra, bo ani sen nam nie wychodzi, ani butla, ani smok, nic((
winie siebie, bo mam wrażenie, że coś źle zrobiłam na początku i teraz ona taka maruda będzie do końca życia i mnie wykończy
ja już sił płakać nie mam dziewczyny.

czasami jak Was czytam, że ktoś się bawi z dzieckiem, albo idzie na basem, że może sobie obiad ugotować, posprzątać, że w nocy budzi się 2 3 razy to normalnie aż czuję niesprawiedliwość.

myślę, sobie wtedy o dominiczku o adasiu, i zaczynam jeszcze bardziej płakać, że nie doceniam tego, że mam zdrowe dziecko.
Domi tylko siebie nie obwiniaj,to nie Twoja wina! każde dziecko jest inne i trzeba się z tym pogodzić. Za to Ciebie podziwniam... chyba się powtarzam.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mój prywatny kotek ze Shreka
cudeńko!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej ja tak na szybko bylam z niunka u lekarza powiedziala zw plucka czyste tylko lekko przeziebiona kaszle bo jej gluty scjodza fo gardelka i wysuszaja..dostalysmy wit c syropek i krople do noska kupilysny tez fride?to co sie ciagnie gluty nie wiedzialam ze to tak mocno trzeba ciagnac haha najlepsze jest to ze w pon jak bylam u innej lekarki to powiedziala ze kaszel jedt przez plesniawki i kazala kupic nystatyne czy jakod tak...syrop i taki proszek wszystko na plesniawki...zaplacilam 70zl za to i za dzisiejsze 80...no ale do czego zmierzam ze dzis lekarka moei ze Zuzia niema zadnych plesniawek...!!i zebt tylko profilaktycznie nastycyna smarowac a reszte odlozyc!!:-/a specjalnie pytalam o plesniawy bo tamta mi kzzala smarowac a ja nawetcich nie widzialam..i ta dziscpatrzy patrxy ivmowi ze niema plesniawek..eh ja to mam szczescie do lekarzy nie ma co...po 2tyle kasy leki kosztuja zs pprazka ehh

co do spania Zu spi w dzien..tzn wsumie to nie spanie a drzemki 15,20minutowe...nieraz zeby spala musze ja bujac w wozku... ale nie zloszcze sie bo nocki super przesypia.
widzę,że "super profeska" to nie tylko na wyspach jesli chodzo o lekarzy. Różnica tylko taka,że w Szkocji wszystko co przepiszą na receptę jest za darmo.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My po szczepieniu

Mamy zielone światło do wprowadzenia do naszego menu mięska Ale kupy zaczną śmierdzieć ha ha ha ha

Waga 7200 wzrost 66cm
Myślałam, że dużego mam Syna a z siatek centylowych wychodzi na to, że kurdupel? ha ha ha ha

Dziś przyjechał nasz stół i 6 krzeseł
Normalnie Młody niedługo będzie przy stole jadał
za wymiary,pieknie rosną Wam dzieciaczki !

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś u laryngologa,stwierdził ostre zapalenie gornych drog oddechowych o umijscowieniu mnogim lub nieokreslonym przepisal nam Larimax na nawilzenie sluzówki nosa. Dzisiejsza noc kiepska pierwszy raz od długiego czasu Gabi się obudziła na nocne karmienie o 2. Co ten skok robi z moim dzieckiem. Do tego kręci się tak ostatnio,że drugi raz pielucha się poluzowała i zaiskała łóżeczko, wczoraj w nocy natomiast łóżko.

Zupę pomidorową i naleśniki z dzemem wiśniowym,a jeszcze bigos od mamy dostaliśmy.

A Tommie Tippe próbowaliście?Kształtem przypomina cycka. Jeszcze mozesz sprobowac wprowadzic kaszke mleczno ryzowa lub ryzowa na twoim mleku na wieczor albo inna rzecz poprostu rozszerzyc diete moze juz? Albo spróbuj spać razem z nią w łóżku,może potrzebuje bliskości przytulasek mały? Wspolczuje,izie sie wykonczyc tak bez snu na dluzsza mete,czlowiek sie zaczyna czuc jak zombie.

Też bym tak zrobiła Ostatnio słodyczy masakrycznie dużo jem.

W Biedronce mozna dostac kaszki Nestle do picia,sa w malych kartonikach 200ml po 4zl i wystarczy przelac do butelki, podgrzac i gotowe. Od 4mies sa bananowe, polecam, Gabi je bardzo lubi szczegolnie ze jako jedyne z kaszek przchodza przez smoka od butli (TT nr 2). Są to kaszki w formie cieklej do picia wiec moze Antek polubi.
Zdrówka dla Was !!!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Siedzę w fotelu i popijam kawkę. Zrobiłabym obiad bo TZ niedługo wróci ale boje sie Maje zotawić bo śpi od 3 godzin na brzuszku u nas na łóżku. Kurcze boje sie że sie udusi jak ją zostawię....

śpią wasze dzieci n brzuszku?
mój śpi osttaniej nocy nawet spał ,ale jakieś 1.5h tylko,reszta na plecach.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny przychodze się chwalić))

Sara się właśnie obróciła się sama pierwszy raz z brzucha na plecy, dwa razy!!!
jaka ja jestem dumna, masakra

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

teso będę dawać.
ile się tego daje, jak i kiedy? mama mi to kupiła, mam bede podawac
brawa dla Sary!!! zuch dziewczyna.

Ja też daję vit D regularnie,z Polski rodzice kupili,mam takie kapsułki twist off, zawsze rano lub w południe jedną przed jedzeniem. Tutaj właśnie nie rekomendują,ale poczytałam i sama postanowiłam dawać

Spaceros dzisiaj trwał 3h,znowu bylismy w botaniku,fotkę Wam wysłałam z palmiarni,bo tam ciepło,to na cyca zrobilismy przerwę Generalnie pogoda do dupy,zimno,szaro i pada,jak to na wyspach, jak nie przyjdzie zima ze śniegiem to tak już będzie do wiosny niestety. Przynajmniej nie ma tutaj mrozów 20 stopniowych.
Już Wam zazdroszczę wypraw na sanki z Maluchami,w słoneczny mroźny dzień taką pamietam polską zimę

lecę pobyć z Tż i pogadać z synem
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:37   #4809
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja Wam nie chciałam namieszac- naprawdę poddawajcie o jakich porach Wam najwygodniej i jak uważacie
Mnie na to po prostu uczulili i w szpitalu i mój prywatny pediatra, wiec ja sie tego trzymam i ufam, ze ich wiedza jest większa od mojej zapewne rożne sa opinie pediatrów, natomiast u mnie potwierdziły to dwa niezależne źrodła, dlatego tak robię
Nie, ja nie chę jak mi wygodnie , tylko jak najlepiej.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
En a Ty podajesz witaminę D Tomusiowi codziennie karmiąc mm? Bo w mm też jest witamina D.

A jakiej firmy macie witaminy D bo moja się strasznie krzywi jak jej daje i wykręca głowę. Mam VitaDerol czy jakoś tak
Karmiąc mm nie trzeba chyba wit. K podawać, a D trzeba zawsze.

Też tej używamy i też się Michaś krzywi. Musi być mało smaczna.
Stary 2013-11-06, 16:40   #4810
kubus puchatek
Rozeznanie

ja mam D-Vitum z Oleofarmu.i sie nie krzywi
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:40   #4811
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, podaje

My mamy D-vitum, ale mój tez sie krzywi.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Super
Czyli przez trzy miesiące dawalam i niby poszło to na marne

Najlepiej pogadajcie z pediatrami swoimi i im ufajmy nie chciałam wprowadzić zamieszania, przepraszam. Zle tez może zdanie skonstruowałam- najlepiej wchłaniana jest wtedy, kiedy podawana jest przed południem.

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
za wymiary i rozwój

Domi tylko siebie nie obwiniaj,to nie Twoja wina! każde dziecko jest inne i trzeba się z tym pogodzić. Za to Ciebie podziwniam... chyba się powtarzam.

cudeńko!

widzę,że "super profeska" to nie tylko na wyspach jesli chodzo o lekarzy. Różnica tylko taka,że w Szkocji wszystko co przepiszą na receptę jest za darmo.

za wymiary,pieknie rosną Wam dzieciaczki !

Zdrówka dla Was !!!

mój śpi osttaniej nocy nawet spał ,ale jakieś 1.5h tylko,reszta na plecach.

brawa dla Sary!!! zuch dziewczyna.

Ja też daję vit D regularnie,z Polski rodzice kupili,mam takie kapsułki twist off, zawsze rano lub w południe jedną przed jedzeniem. Tutaj właśnie nie rekomendują,ale poczytałam i sama postanowiłam dawać

Spaceros dzisiaj trwał 3h,znowu bylismy w botaniku,fotkę Wam wysłałam z palmiarni,bo tam ciepło,to na cyca zrobilismy przerwę Generalnie pogoda do dupy,zimno,szaro i pada,jak to na wyspach, jak nie przyjdzie zima ze śniegiem to tak już będzie do wiosny niestety. Przynajmniej nie ma tutaj mrozów 20 stopniowych.
Już Wam zazdroszczę wypraw na sanki z Maluchami,w słoneczny mroźny dzień taką pamietam polską zimę

lecę pobyć z Tż i pogadać z synem
U nas w krk tez okropnie /szaro, buro i deszczowo ja tam na zimę nie czekam,a. Palmiarni zazdroszczę!

Tomuś
3470g, 54cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 16:46   #4812
lachryma
Zakorzenienie

Przy mm witaminę d nadal trzeba podawać. Ja na chwilę obecną mam zamiar do trzeciego roku życia.

Stary 2013-11-06, 16:47   #4813
taribari
Zadomowienie

Wróciłam- wszystko dobrze zagojone tylko szyjka jakaś pulchna dlatego mogę czuć dyskomfort Gadałam o spirali i te historie o nieużywaniu tamponów czy o spirali w główce to miejskie legendy. Spirala daje 99% zabezpieczenia i jeśli zajdzie się w ciąże to co najwyżej będzie ona na zewnątrz łożyska.
En zszokowałaś mnie tą wit. D. Na wszelki wypadek będę podawać rano.
Misiaczka mój miał w 2 miesiacu życia taki okres, że tylko na brzuchu spał. Inaczej nie było mowy. Przesypiał tak całą noc. Na plecach była pobudka co godzinę. Nie bałam się bo mam monitor oddechu i nigdy się nie zdarzyło by leżał twarzą w materacu. W nocy najlepiej mu się spało na mnie

Powiem Wam że dziś dzień bez telewizora, a dziecko nie marudzi, zasypia bez problemu, a drzemki trwają ponad godzinę Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to na prawdę działa. Zobaczymy czy w nocy będzie się szamotał.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:47   #4814
karolajn1987
Wtajemniczenie

Mnie nikt nie powiedział kiedy to bede rano moze mi sie dziecko uspokoi
Chociaż na Tomusia nie działa

Stary 2013-11-06, 16:48   #4815
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Karmiąc mm nie trzeba chyba wit. K podawać, a D trzeba zawsze.

Też tej używamy i też się Michaś krzywi. Musi być mało smaczna.
Ale witaminę K i tak po 3 miesiącu nie trzeba podawać tylko samą D, więc nie wiem już. A w mleku jest witamina D (witamina K w sumie też jest), więc nie wiem czy jest potrzeba codziennego podawania. Ja podaję 2 lub 3 razy w tygodniu.

A nie ma jakiejś smakowej albo lepszej w smaku ? bo mi małej aż szkoda jak się tak krzywi

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 16:54   #4816
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Wróciłam- wszystko dobrze zagojone tylko szyjka jakaś pulchna dlatego mogę czuć dyskomfort Gadałam o spirali i te historie o nieużywaniu tamponów czy o spirali w główce to miejskie legendy. Spirala daje 99% zabezpieczenia i jeśli zajdzie się w ciąże to co najwyżej będzie ona na zewnątrz łożyska.
En zszokowałaś mnie tą wit. D. Na wszelki wypadek będę podawać rano.
Misiaczka mój miał w 2 miesiacu życia taki okres, że tylko na brzuchu spał. Inaczej nie było mowy. Przesypiał tak całą noc. Na plecach była pobudka co godzinę. Nie bałam się bo mam monitor oddechu i nigdy się nie zdarzyło by leżał twarzą w materacu. W nocy najlepiej mu się spało na mnie

Powiem Wam że dziś dzień bez telewizora, a dziecko nie marudzi, zasypia bez problemu, a drzemki trwają ponad godzinę Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to na prawdę działa. Zobaczymy czy w nocy będzie się szamotał.
:żołądki: za wizytę.
U nas tez drzemie sobie maluch, może to ta pogoda tak samo?
Cytat:
Mnie nikt nie powiedział kiedy to bede rano moze mi sie dziecko uspokoi
Chociaż na Tomusia nie działa

Moje dziecko właśnie grzecznie lula juz trzeci raz dzisiaj, jakieś insynuacje tu robisz

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Ale witaminę K i tak po 3 miesiącu nie trzeba podawać tylko samą D, więc nie wiem już. A w mleku jest witamina D (witamina K w sumie też jest), więc nie wiem czy jest potrzeba codziennego podawania. Ja podaję 2 lub 3 razy w tygodniu.

A nie ma jakiejś smakowej albo lepszej w smaku ? bo mi małej aż szkoda jak się tak krzywi
Malinko nie wiem jak w Waszym hippie o ile dobrze pamietam, ale u mnie na 100ml jest 1,2 jednostek witaminy D, wiec praktycznie nic.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-11-06, 16:54   #4817
taribari
Zadomowienie

Cytat:
:żołądki: za wizytę.
U nas tez drzemie sobie maluch, może to ta pogoda tak samo?

Moje dziecko właśnie grzecznie lula juz trzeci raz dzisiaj, jakieś insynuacje tu robisz
żołądki?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-06, 16:56   #4818
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
żołądki?
Padlam

Stary 2013-11-06, 16:56   #4819
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
żołądki?
Ja pier*ole, głup iPad żadne żołądki, oklaski.! Nie wiem jakim cudem mi to wyszło ale to chyba prawda, co tz mowi, ze jestem opóźniona technologicznie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-11-06, 17:02   #4820
czerwony_balonik
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43594433]Super!!! a moj jeszcze nie ...

Jak masz takie rybki to wyciszkasz do buzi jedna rybke dziennie. Jak kropelki to tam masz napisane ile dziennie, ale chyba tez 1...

Wlasnie mi dzis rehabilitantka mowila ze w anglii w ogole nie podaja wit d3 , a potem maja mase krzywizn u dzieci.... Wit d3 skora czerpie od slonca, ktorego najwiecej w lecie, ale generalnie rzadko kto przebywa duzo czasu na dworze kazdego dnia, wiec powinno sie caly czas podawac niezaleznie od pory roku, no chyba ze ktos mm bo chyba w mm juz jest... A ja jestem pała i od tygodnia czy dwoch przestalam podawac bo nie kupilam i zapomnialam. [/QUOTE]

My jestesmy na mm i podajemy wit d. Za to wit K nie podajemy, wit K podaje sie chyba tylko przy kp.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
O,nie wiedziałam. Ale dobrą mam intuicję,ze podaje zawsze miedzy 7 a 11
Stary 2013-11-06, 17:02   #4821
dzoan
Zakorzenienie

strawberry za warunek

en piękną Tomuś ma wagę.. choć Olek młodszy i już w tamtym tygodniu prawie tyle ważył .. tłuścioszek mój a ząbki wyjdą w najwłaściwszym momencie... niech Tż poczuje co to opieka nad dzieckiem

karolajn ja zawsze sobie myślę, że któregoś dnia musi być lepiej..nawet jeśli to nie skok, nie złe samopoczucie, nie ząbki.. to po prostu z wiekiem musi przejść..bo każdy człowiek w końcu noc zaczyna przesypiać nie?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mój prywatny kotek ze Shreka
patrzę w te oczyska i rozpływam się jak masło

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanie. Przy kp najpierw podaje sie warzywa i owoce czy gluten bo zapomnialam
Dziewczyny już Ci odpowiedziały..
A moja pediatra mówiła by dać kaszkę ze startym owocem już..od razu.. bez ekspozycji na gluten

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:03   #4822
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Ja pier*ole, głup iPad żadne żołądki, oklaski.! Nie wiem jakim cudem mi to wyszło ale to chyba prawda, co tz mowi, ze jestem opóźniona technologicznie
ja to uwielbiam autokorektę. zapisuje sobie takie akcje. kiedyś napisałam "hahaha" to mi zamieniło na "bąbel" pudrowy róż to budowy róż albo ludowy róż, a mojito to monitor

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-06, 17:05   #4823
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
strawberry za warunek

en piękną Tomuś ma wagę.. choć Olek młodszy i już w tamtym tygodniu prawie tyle ważył .. tłuścioszek mój a ząbki wyjdą w najwłaściwszym momencie... niech Tż poczuje co to opieka nad dzieckiem

Dziewczyny już Ci odpowiedziały..
A moja pediatra mówiła by dać kaszkę ze startym owocem już..od razu.. bez ekspozycji na gluten
Wiem, ze może jestem okropna,ale czekam na ta wymęczona całym dniem twarz tzta jak będę przychodziła do domu
Cytat:
ja to uwielbiam autokorektę. zapisuje sobie takie akcje. kiedyś napisałam "hahaha" to mi zamieniło na "bąbel" pudrowy róż to budowy róż albo ludowy róż, a mojito to monitor
Ja czasami wychwyce takie kwiOTki, no ale widać nie zawsze

Tomuś
3470g, 54cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 17:10   #4824
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:

A co wasz pediatra na to? Nasza doktor kaze mimo mm dawac codziennie wt d. A moze to zaley od rodzaju mm?? moze co mm to inna dawka witamin? my jestesmy na nestle pro. a wit d mamy "d-vitum" i mala sie nie krzywi.
Stary 2013-11-06, 17:13   #4825
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
A co wasz pediatra na to? Nasza doktor kaze mimo mm dawac codziennie wt d. A moze to zaley od rodzaju mm?? moze co mm to inna dawka witamin? my jestesmy na nestle pro. a wit d mamy "d-vitum" i mala sie nie krzywi.
Właśnie sprawdzałam większość mm i wszędzie na 100ml przypada 1,2 jednostki witaminy D.. A skoro w takiej kapsulce jest 400 zakładając ze malec zje litr nawet mleka, to ma tylko 10 jednostek zapewnionych, czyli 40 razy mniej niz powinien ..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-11-06, 17:21   #4826
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi pediatra mimo mm, kazał podawać dodatkowo wit. d3.

My podajemy devikap.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:31   #4827
madi82
Zakorzenienie

My już po szczepieniu.
Było troszkę płaczu,ale Maluszek był dzielny.
Waży 6700 i ma 63 cm (Tweed wyłapiesz czy wysyłąc na pw )

Pytałam czy dawać wit.C to babeczka zapytała czy ktoś w domu chory, ja mówię, że nie. Więc nie ma konieczności dawania, aczkolwiek po 2 kropelki można dawać.

Powiedziała bym nie nosiła go za dużo plecakami na sobie bo jak się zgina, tzn głowę ciągnie w przód to żebra będą mu sie rozszerzały i potem będą szerokie...

Kolejne szczepienie 18.12

Poprosiłąm też doktorkę, zeby mi skierowanie dała na badania, bo cały czas mi się w głowie kręci. Dała mi na spr zawartosi żelaza w organizmie...może to jest moja przyczyną.
Mówiłą, zę braki zelaZOWE DO PÓŁ ROKU SIĘ ODBUDOWUJĄ. a JA TROCHĘ ZA SZYBKO ODSTAWIŁAM ŻELAZO...

Co do wit. D, ja tez bardzo tego pilnuję. Zdarzyło mi się zapomnieć ze 2 razy. Dawałam o róznych porach, teraz po info od En zacznę dawać wcześniej.

Kejt...Fisiek jest śliczny i te Shrekowe oczyska...mmmm

Enlevee...usmiałam sie z tego żołądka

Domciątko....współczuję...wymagają ca ta Twoja Sarenka

Tari dobrze, ze wsio ok u gina.

Baloniku kciuki za zabieg.

Strawberry żołądek ...tzn. kciuki za warunek

A GDZIE SAMMI, już nas nie kocha? mogłaby nas troszkę poadorować

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o ryżu z jabłkami...nie wiem czy dzis dam radę, ale jutro to już musze go zrobić.

Moje dziecię teraz śpi, mąż wcześniej przybył z pracy bo się martwił szczepieniem maluszka a ja wypoczywam na wizazu...o ja głupia a w domu tyle do zrobienia....
Ale...od czego jest weekend

Co tam miałam jeszcze pisać hm hm hm

Widziałam, że błysnęła Cynamonka....buziaki dla Was Żabki.

A właśnie gdzie nasza Wizażowa Żabka....Rocky co tam u Was???

Neni gońcie tego skoka i wracaj do nas!!!
PS. Jak kociak???

Roxi jak piesek lepiej mu już??

Elaine...czy juz macie wyniki???Przydały sie mezowi nasze kciuki?

Ciekawe co u Asiuni, sto lat jej nie było, ciekawe czy wie że my już w Odchowalni....

Czarowniczko...jak tam dzisiaj??

Oliath kiedy będzie wiadomo, że Iza wygrała z you tubem?

No...tyle pamiętam

Surka,Mela,Ona,Iwonka,Twe ed,Karolajn,Kubusiu, Jakierka,Dzoan,Enlevee,Ma golina,Agrafka Ita i reszta brygady pozdrawiam Was też.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

A oto proszę zobaczyć jak szczytują nasze wizazanki
Tari gratulacje:P

taribari 246
domciatko 234
lachryma 213
surka 200
misiaczka555 181
ita83 161
mela1234 160
strawberry162 158
karolajn1987 151
madi82 150
malaczarnakejt 145
Anulka_p 141
Samantha7 141
dzoan 136
Persephone_ 128
Neni1984 124
Agrafka86 120
elaine-blath 119
tweedledee 114
jakierka 110
ona8686 104
fiazo 95
kubus puchatek 77
eveewe 76
tysia222 74
Rockyyy 72
Margosia__ 68
iwona335 68
Ghia 67
czarownica1 66
skylie 66
czerwony_balonik 64
idzia111 60
enlevee 56
teso 54
magolina 51
d0tkaaa 51
Oliath 37
katarzynkajg 34
cynamon_owa 34
arrabbiata 33
stokrotka24 31
edytkaac 30
angelak86 30
sylwia1986sz 29
Ewusia709 27
roxi1980 25
paulinka777 20
AgaPlast 20
yevele 18
kooocur 17
magdalennne 16
lemurki_malutkie 16
Katerine2 16
Kathe 11
Charlize89 10
sarna405 8
Tajgusia 7
Marionette18 6
malinka0525 6
Guuusiaa 5
kallisto89 5
shestiger 5
rasha90 4
sammi24 3

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-11-06 o 17:32
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:32   #4828
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu.
Było troszkę płaczu,ale Maluszek był dzielny.
Waży 6700 i ma 63 cm (Tweed wyłapiesz czy wysyłąc na pw )
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:40   #4829
iwona335
Zakorzenienie

i pomyśleć, ze kiedyś szczytowałam
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:47   #4830
taribari
Zadomowienie

o kurka cos tak czulam ze szczytuje

Madi dla dzielnego maluszka

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości