Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 08:21   #631
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Witam się i ja po powrocie z pracy, i też zabieram się za śniadanko właśnie
Stary 2013-11-07, 08:46   #632
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Witam się też i ja w 11 tygodniu! Też nie jestem regularnie na komputerze, samopoczucie robi swoje i wolę leżeć spokojnie

Czarno-biała
nie przejmuj się, to szansa dla Ciebie, żeby dłużej cieszyć się tym stanem!! Ja bym dużo dała, żeby ten czas mijał jak najwolniej
Kucyk trzymaj się dzielnie!
Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:51   #633
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
I pierwsze usg za nami miałam stresa ale nie potrzebnie, okazało się że wiek ciąży wedlug usg to niecały tydzień różnicy między tym z OM, dzidzia ma 1,5 cm tak się cieszę niesamowite uczucie widzieć serce i rączki i to wszystko na ekranie, nie do opisania życze tego wszystkim kobietom żeby to przeżyły naprawdę

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Niom no to my juz po wizycie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ciąża rozwija sie książkowo kamien spadl z naszych serc.

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, a teraz moje pytanie z innej beczki używacie jakiś kremów, balsamów itp "cudów" dla kobiet w ciąży? Wiem, że jeszcze jest czas, ale może wiecie co jest dobre, co się sprawdziło w Waszych pierwszych ciążach i od kiedy warto zacząć czegoś konkretnego używać?
Mi na razie powiększyły się piersi, a miałam na prawdę malutki takie podstawówkowe A jak tak dalej pójdzie to kto wie co się będzie działo
Ja używałam i używam emulsji dla kobiet w ciąży Babydream fur Mama. Wcześniej używałam na zmianę z oliwką z tej firmy i Hipp - ale ta druga słabiej nawilża. Generalnie chodzi o to, żeby skóra była dobrze nawilżona i natłuszczona. Także wystarczy dobra oliwka, z tym, że ja średnio lubię tę tłustość. Ale może też kupię, bo jednak zimą ta tłustość nie przeszkadza tak bardzo. Ja nie mam żadnego rozstępu po ciąży, ale to też kwestia indywidualna.

Cytat:
Ja chyba też przeciągnę termin i na moją drugą wizytę pójdę tak, żeby skończyć 11 tydz. Może będzie coś więcej widać, może przeźroczystość karku będzie można zbadać itd
Co do rozstępów to faktycznie chyba sprawa indywidualna. Na początku myślałam, że związana z wiekiem, i że młoda skóra się dobrze rozciąga więc rozstępów nie będzie, ale moja kuzynka urodziła w wieku 21 lat i w rozstępach jest cała :/
Ale na pewno nie zaszkodzi używać jakiś kremów, robić masaże i może się troszkę podszczypywać
Ja słyszałam, że jest odwrotnie , że im starsza kobieta tym mniejsza skłonność do rozstępów i być może cos w tym jest. Ja mam rozstępy na udach jeszcze z okresu dojrzewania, bo był okres kiedy szybko urosłam w krótkim czasie. Także byłam nastawiona, że też będę mieć po ciąży, bo mam skłonności, a tu niespodzianka - urodziłam po 30tce. Ale zobaczymy jak będzie teraz
Nie wiem jak jest ze szczypaniem, ale wiem że odradza się masaże brzucha. Można wywołać nim podobno skurcze. Ale z drugiej strony słyszałam o jakiś specjalnych masażach dla kobiet w ciąży. Także jak któraś zdecyduje się na masaż to proponuję zgłębić temat, żeby wiedzieć jak to robić.
W przypadku zagrożonej ciąży niektórzy odradzają się nawet dotykanie brzucha.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:00   #634
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny, a teraz moje pytanie z innej beczki używacie jakiś kremów, balsamów itp "cudów" dla kobiet w ciąży? Wiem, że jeszcze jest czas, ale może wiecie co jest dobre, co się sprawdziło w Waszych pierwszych ciążach i od kiedy warto zacząć czegoś konkretnego używać?
Mi na razie powiększyły się piersi, a miałam na prawdę malutki takie podstawówkowe A jak tak dalej pójdzie to kto wie co się będzie działo
Cześć! Wstałam dziś rano z chęcią zapytania Was o to własnie, bo mi się wydawało, że nikt tu o tym nie mówił.
Kochane.. NIE JEST ZA WCZEŚNIE. Jestem kosmetologiem z wykształcenia i uwierzcie mi, że dużo łatwiej zapobiegać niż leczyć. I to właśnie TERAZ JETS KLUCZOWY MOMENT, by przygotowywać skórę, odzywiać i uelastyczniać, by nie pojawiły się rozstępy. I by później skóra szybciej się "wstąpiła". Jak już pojawią nam się czerwone a później blade linie, to tak naprawde trudno jest coś zrobić, to blizna w powierzchni skóry. Dlatego od dziś każda z nas masuje brzuszki, piersi i uda OBOWIĄZKOWO Wiadomo, są takie szczęsciary, które nie będą miały nawet rozstępa! Ale są, takie jak ja, z typowo słowiańską urodą i bladą, cienką skórą, która nabawiła się rozstępów w okresie dojrzewania i wzrostu... więc teraz muszę walczyć, by po ciąz nie być jak zebra..
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:07   #635
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Kochane.. NIE JEST ZA WCZEŚNIE. Jestem kosmetologiem z wykształcenia i uwierzcie mi, że dużo łatwiej zapobiegać niż leczyć. I to właśnie TERAZ JETS KLUCZOWY MOMENT, by przygotowywać skórę, odzywiać i uelastyczniać, by nie pojawiły się rozstępy. I by później skóra szybciej się "wstąpiła". Jak już pojawią nam się czerwone a później blade linie, to tak naprawde trudno jest coś zrobić, to blizna w powierzchni skóry. Dlatego od dziś każda z nas masuje brzuszki, piersi i uda OBOWIĄZKOWO Wiadomo, są takie szczęsciary, które nie będą miały nawet rozstępa! Ale są, takie jak ja, z typowo słowiańską urodą i bladą, cienką skórą, która nabawiła się rozstępów w okresie dojrzewania i wzrostu... więc teraz muszę walczyć, by po ciąz nie być jak zebra..
Witam się z rana. Już po śniadanku i póki co bez żadnych niespodzianek uffff

No właśnie też się ostatnio zastanawiałam nad tematem kremów, balsamów itp. Tylko teraz pytanie jakie wybrać Bo na pewno są takie które sporo mam by poleciło a są i takie na które szkoda wydać kasę

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:16   #636
majkela12
Zadomowienie

Hej

Ja się witam, ale jeszcze przed śniadaniem Dopiero o 11 idę, tak mi się marzą parówki, ale nie mam jak się wyrwać z pracy

Cytat:
Pamiętam, że używałam pharmaceris dla mam i ani jednego roztępu.
Ale jesli chodzi o ciąże, to podobno genetyczne Moja mama nie miała i ja jak na razie tfu tfu odpukać, ale nie omieszkam w tej ciąży czegoś spróbować, może też z rossmana, jeszcze poczytam na ten temat

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Również jestem już po wizycie Zbadała mnie i stwierdziła że wszystko jest w jak najlepszym porządku i fasolka ładnie rośnie. Ciśnienie w normie. Waga powolutku rośnie ( choć mi się wydaje że dużo za szybko )
Karta ciąży założona i termin porodu tez już wyznaczony
Teraz mogę się już dopisać na pierwszą stronę

bazile, jak byś mogła

beat@ - Beata 28 lat, OM 12.09.2013, TP 19.06.2014
Gratki

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Nie wiem, może przeoczyłam rozmawiałas z szefową??

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Witam się też i ja w 11 tygodniu! Też nie jestem regularnie na komputerze, samopoczucie robi swoje i wolę leżeć spokojnie
Stary 2013-11-07, 09:17   #637
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć! Wstałam dziś rano z chęcią zapytania Was o to własnie, bo mi się wydawało, że nikt tu o tym nie mówił.
Popieram zdanie fachowca z doświadczenia amatora ja myślę, że w pierwszej ciąży uniknęłam rozstępów tylko dzięki wczesnemu ich zapobieganiu. Już chyba kiedyś wspominałam, że polecam całym sercem oliwkę w żelu J&J. Polecona oczywiście też na wizażu w pierwszej ciąży, zdziałała cuda smarowałam się co wieczór po kąpieli, potem gdy brzuszek był duży to nawet 2-3 razy dziennie. Jest świetna, konsystencja żelu ekstra dzięki czemu nie rozlewa się po dłoniach jak to bywało ze zwykłą oliwką. Ładnie natłuszcza i nawilża skórę, nie lepi się, nie zostawia tłustych śladów a ewentualne plamy spierają się przy zwykłym praniu. W tej ciąży też od razu pobiegłam do rossmana i od miesiąca się smaruję

Stary 2013-11-07, 09:27   #638
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Nie wiem jak jest ze szczypaniem, ale wiem że odradza się masaże brzucha. Można wywołać nim podobno skurcze. Ale z drugiej strony słyszałam o jakiś specjalnych masażach dla kobiet w ciąży. Także jak któraś zdecyduje się na masaż to proponuję zgłębić temat, żeby wiedzieć jak to robić.
W przypadku zagrożonej ciąży niektórzy odradzają się nawet dotykanie brzucha.

Jako masażystka się może wypowiem Ogólnie to jeżeli kobieta nie ma żadnych przeciwwskazań, no i ma zgodę lekarza oczywiście to można brać masaże ale u specjalistów, są masażyści wyspecjalizowani w masażu kobiet w ciąży, natomiast odradzałabym robienia masażu przez osoby które się nie znają bo trzeba mieć w tym temacie wyczucie i trzeba to po prostu umieć aby nie wyrządzić szkody ani kobiecie ani dziecku, ja bym się nie podjęła masowania kobiety w ciąży, ale marzyło mi się kiedyś zrobienie takiego kursu

Co do oliwek, zakupiłam jedną w tutejszej drogerii i zobaczymy czy będzie dobra, mam nadzieję

Majkela12 nie pisałam chyba, no powiedziałam szefowej, ale niestety do puki nie przedstawie jej karty ciąży, to nie może traktować mnie jako ciężarnej, ale jest ok. Ważne że już powiedziałam, a jak za dwa tyg dostanę tą kartę to jej przyniosę, i zobaczymy co mi zaproponuje
Stary 2013-11-07, 09:35   #639
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Czarno-biała
nie przejmuj się, to szansa dla Ciebie, żeby dłużej cieszyć się tym stanem!! Ja bym dużo dała, żeby ten czas mijał jak najwolniej
Kucyk trzymaj się dzielnie!
Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt
Skoro Ty 11 t to ja 10 t

Wróciłam z wizyty i... moje szczęście ma 2,10 cm serduszko ładnie bije wg USG to 8t 5d a wg OM 9t 0d także jest dobrze zdjęcie później wam wkleję bo muszę naładować telefon.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:38   #640
Prowansja88
Raczkowanie

Hahaha muszę zacząć czytać to co piszę, bo jak widzę później jakie błędy Wam wysyłam to mi słabo....
Ja nie lubię oliwek typu J&J, bo to sam olej parafinowy a on tak naprawdę się nie wchłania. Daje poczucie nawilżenia, natłuszczenia, wtedy, gdy jest na powierzchni skóry. Może ta w żelu ma jakieś inne, dodatkowe składniki. Nie wiem, nie sprawdzałam. Ale te klasyczne, to pozorny efekt. To jak parafina przy zabiegu na dłonie. Działa na zasadzie okluzji, a sama w sobie nie ma właściwości odżywczych.
Ja od dnia zrobienia testu stosuje suchy olejek Almond Supple Skin Oil L'occitane, świetnie nawilża, odżywia, pięknie pachnie (jako jeden z nielicznych kosmetyków nie drażni mnie jego zapach). Na wewnętrznej stronie pudełka jest też krótka instrukcja masażu dla kobiet w ciąży. W późniejszym czasie planuję dołączyć także czysty wyciąg z masła shea. Ale będe przeglądała też oferty aptek i drogerii, chociaż nie jest łatwo, bo głównie właśnie wszystko na bazie olejów parafinowych i min 3 parabeny w produktach dla ciężarnych- dramat
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:39   #641
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Jako masażystka się może wypowiem Ogólnie to jeżeli kobieta nie ma żadnych przeciwwskazań, no i ma zgodę lekarza oczywiście to można brać masaże ale u specjalistów, są masażyści wyspecjalizowani w masażu kobiet w ciąży, natomiast odradzałabym robienia masażu przez osoby które się nie znają bo trzeba mieć w tym temacie wyczucie i trzeba to po prostu umieć aby nie wyrządzić szkody ani kobiecie ani dziecku, ja bym się nie podjęła masowania kobiety w ciąży, ale marzyło mi się kiedyś zrobienie takiego kursu

Co do oliwek, zakupiłam jedną w tutejszej drogerii i zobaczymy czy będzie dobra, mam nadzieję

Majkela12 nie pisałam chyba, no powiedziałam szefowej, ale niestety do puki nie przedstawie jej karty ciąży, to nie może traktować mnie jako ciężarnej, ale jest ok. Ważne że już powiedziałam, a jak za dwa tyg dostanę tą kartę to jej przyniosę, i zobaczymy co mi zaproponuje
Mówisz że masaże Bo w jednej przychodni pracuje znajomy masażysta właśnie. JAk chodziłam na rehabilitacje i powiedziałam że muszę zrezygnować ze wszystkich zabiegów poza ćwiczeniami to powiedziałam też że to dlatego że jestem w ciąży a on na to że w takim razie jak bym czegoś potrzebowała to mówić mam śmiało. I tak się teraz zastanawiam Muszę się go podpytać czy może robić masaże ciężarnym a ja masaże swoją drogą uwielbiam

Co do szefa to u mnie na szczęście nie robił problemu i uwierzył na słowo. Nie żądał żadnego zaświadczenia ani karty ciąży. No ale każdy szef jest inny. Grunt aby później znalazła dla ciebie idealne rozwiązanie

Patrycja 28.06.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 09:44   #642
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś też uczyłam się masażu, także witam w klubie , ale nie zajmuję się tym. Wtedy ciąża była przeciwskazaniem do masażu. Ale właśnie zaczęłam czytać na ten temat i widzę, że to się zmieniło i zgadzam się że trzeba się na tym znać.
Stary 2013-11-07, 09:48   #643
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

Co do szefa to u mnie na szczęście nie robił problemu i uwierzył na słowo. Nie żądał żadnego zaświadczenia ani karty ciąży. No ale każdy szef jest inny. Grunt aby później znalazła dla ciebie idealne rozwiązanie

Wiesz to nie kwestia szefowej, bo ona uwierzyła, ale takie są tutaj zasady że niestety, jakby chcieli wprowadzić mi jakieś zmiany w pracy to nie mogą, tutaj jeszcze zależy na kogo się trafi, ale Austriacy sami w sobie są bardzo uczciwi i przestrzegają prawa aż nad to czasami, ale ogólnie nie można na nich narzekać, a szefowej złej nie mam, ale straszny harpagan z niej nigdy nie wiadomo czy drze się bo jest zła czy dlatego że ma dobry humor, ona po prostu zawsze się drze

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Ja kiedyś też uczyłam się masażu, także witam w klubie , ale nie zajmuję się tym. Wtedy ciąża była przeciwskazaniem do masażu. Ale właśnie zaczęłam czytać na ten temat i widzę, że to się zmieniło i zgadzam się że trzeba się na tym znać.

No ja skończyłam dwuletnią szkołę masażu, i lubię to ale niestety albo stety puki co wyjechałam do Austrii a że nie mówię biegle po niemiecku to niestety pracować w zawodzie nie mogę, a i załatwiać bym musiała wszystkie dokumenty w tutejszym ministerstwie zdrowia, puki co dałam sobie z tym spokój, no ale to jest wielka moja i pewnie niespełniona pasja

No i tak ogólnie ciąża jest przeciwwskazaniem do wielu masaży nawet klasycznego jako takiego, (bo nie wykonasz klasycznego masażu na brzuchu u ciężarnej...)

Edytowane przez ANTERIA
Czas edycji: 2013-11-07 o 09:49
ANTERIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:57   #644
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Można zacząć się smarować i przed ciążą, ale tu chodzi o to żeby nie dostarczać w tej wczesnej fazie substancji które przenikają do naszego ciała. To tak jak z farbowaniem włosów czy malowaniem paznokci.
Ja tendencje na pewno mam, moja mama ma rozstępy, mam rozstępy z młodości, ale w ciąży zaczęłam według zaleceń smarować się od 2 trymestru i rozstępy mi się nie zrobiły, a brzuchol miałam ogromniasty.
Chodzi po prostu o to aby zminimalizować zagrożenia dla maluszka...

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:00   #645
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

No ja skończyłam dwuletnią szkołę masażu, i lubię to ale niestety albo stety puki co wyjechałam do Austrii a że nie mówię biegle po niemiecku to niestety pracować w zawodzie nie mogę, a i załatwiać bym musiała wszystkie dokumenty w tutejszym ministerstwie zdrowia, puki co dałam sobie z tym spokój, no ale to jest wielka moja i pewnie niespełniona pasja

No i tak ogólnie ciąża jest przeciwwskazaniem do wielu masaży nawet klasycznego jako takiego, (bo nie wykonasz klasycznego masażu na brzuchu u ciężarnej...)
Ja studiowałam na takim kierunku, gdzie jednym z elementów była rehabilitacja ruchowa. Uczyłam się tylko masażu klasycznego jeśli chodzi o masaż. Mnie masaże również podobały się, ale mnie fizycznie było ciężko i dlatego zrezygnowałam. Ciężko byłoby mi masować kilka osób pod rząd. W sumie to już większość wiedzy gdzieś tam uleciała, bo już dawno nie miałam nic z tym wspólnego.
Stary 2013-11-07, 10:02   #646
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz to nie kwestia szefowej, bo ona uwierzyła, ale takie są tutaj zasady że niestety, jakby chcieli wprowadzić mi jakieś zmiany w pracy to nie mogą, tutaj jeszcze zależy na kogo się trafi, ale Austriacy sami w sobie są bardzo uczciwi i przestrzegają prawa aż nad to czasami, ale ogólnie nie można na nich narzekać, a szefowej złej nie mam, ale straszny harpagan z niej nigdy nie wiadomo czy drze się bo jest zła czy dlatego że ma dobry humor, ona po prostu zawsze się drze
AA no to co innego. To dobrze że tak jest Teraz tylko zaświadczenie.
Z tym szefostwem to wiadomo jak czasami bywa. W innym kraju niż PL to szef mam wrażenie jakoś inaczej do tego podchodzi a u nas to zaraz meeega problem dla nich i najchętniej to by od razu taką pracownicę zwalniali.
Jak mieszkałam w UK to nie do pomyślenia było żeby kobiety w ciąży do pracy nie przyjęli. Tam takie prawo jest że jak ciebie chcą a mówisz że jesteś w ciąży to i tak cię przyjmą i nie ważne że np. za miesiąc pójdziesz na zwolnienie lekarskie.

A z tym jej darciem się to tak jak bym o mojej babci czytała Niby mówi normalnie ale z daleka ją już słychać

Patrycja 28.06.2014

Stary 2013-11-07, 10:51   #647
czarno_biala1987
Raczkowanie

A ja już po śniadanku. Jakoś mdłości przeniosły się na porę obiadową, więc rano nie mam wielkich kłopotów z jedzeniem - na szczęście! Może przestanę chudnąć.

Co do tego szczypania to mam koleżankę w pracy która jest w wieku mojej mamy. Opowiadała że w obydwu ciążach zaprzęgała męża do szczypania tyłka i ud i mimo braku jakichkolwiek preparatów w tamtych czasach, nie ma ani jednego rozstępu!

Ja od dnia kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży codziennie mocno nawilżam strategiczne okolice i mocno masuję taką rolką antycelulitową, potem masowanko ręką i szczypanie, mam nadzieję, że zabezpieczę się w ten sposób

AAAA! zapomniałabym się pochwalić! nie muszę już leżeć! hurra I od razu czuję się lepiej, uwierzycie? Zawroty głowy są tylko problematyczne bo są dość silne chwilami by upaść, więc na to muszę uważać. Ale brzuch mnie już prawie nie boli, mdłości są delikatniejsze... generalnie jest coraz lepiej
Stary 2013-11-07, 14:39   #648
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Przezierność karkowa , a nie przezroczystosc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hehehehe byłam blisko
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:22   #649
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehehe byłam blisko
Dopiero teraz doczytałam i poprawił mi się humor w ten szarobury dzień
Ja już zapisałam się na to badanie. Może mi też zmierzą przezroczystość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 15:39   #650
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dopiero teraz doczytałam i poprawił mi się humor w ten szarobury dzień
Ja już zapisałam się na to badanie. Może mi też zmierzą przezroczystość
Polecam się na przyszłość jeszcze nie raz z czymś tu wypalę a w którym tygodniu będziesz miała robione to badanie?
Stary 2013-11-07, 15:49   #651
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam się na przyszłość jeszcze nie raz z czymś tu wypalę a w którym tygodniu będziesz miała robione to badanie?
Teraz dopiero kończę 9 tydzień, umówiłam się na sobotę 30.11. Mam nadzieję, że dobrze policzyłam , bo już sama nie wierzę swoim szarym komórkom
Stary 2013-11-07, 16:09   #652
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Teraz dopiero kończę 9 tydzień, umówiłam się na sobotę 30.11. Mam nadzieję, że dobrze policzyłam , bo już sama nie wierzę swoim szarym komórkom
ja tez kończę 9 tydzień i wg. lekarza powinnam pójść do niego 4 tyg. po ostatniej wizycie czyli 22.11, i ja wyliczyłam, że to chyba będzie wtedy 11 tydz., no a tydzień później, kiedy Ty idziesz do lekarza to będzie 12? Zgłupiałam Ważne, że jutro jadę buszować w McDonaldzie
Stary 2013-11-07, 16:18   #653
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez kończę 9 tydzień i wg. lekarza powinnam pójść do niego 4 tyg. po ostatniej wizycie czyli 22.11, i ja wyliczyłam, że to chyba będzie wtedy 11 tydz., no a tydzień później, kiedy Ty idziesz do lekarza to będzie 12? Zgłupiałam Ważne, że jutro jadę buszować w McDonaldzie
Według mych wyliczeń będzie 12 tydzień i 2 dzień. Także dobrze liczysz
Czyżby już Drwal się pojawił?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 16:32   #654
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Jutro Wam powiem czy serwują już te cuda, ale jeśli jeszcze nie to nie szkodzi, na pewno coś się tam do mnie uśmiechnie, teraz to wiele bym oddała nawet za małego cziza aż się boje myśleć ileż ja jutro kalorii przyjmę
Stary 2013-11-07, 16:51   #655
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno nie, wczoraj weszła dopiero promocja, ale inna dam Wam znać kiedy będzie wchodziła co do dnia

Stary 2013-11-07, 16:55   #656
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno nie, wczoraj weszła dopiero promocja, ale inna dam Wam znać kiedy będzie wchodziła co do dnia
Będę czekać z niecierpliwością

Zrobiłam się taka głodna
Stary 2013-11-07, 17:29   #657
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Będę czekać z niecierpliwością

Zrobiłam się taka głodna
Ja też, chyba pochłonę dziś chipsy paprykowe !!

No właśnie Mamusie... Jak wasze brzuchy? Rośniecie już?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 17:31   #658
alingles
Zadomowienie

Witam Was po wizycie.

U mnie 7 tydzień, tak jak wg OM, tak wg lekarza. Serduszko już bije!
Karty ciąży jeszcze nie mam. 9.12 kolejna wyzyta. + dostałam leki na przystopowanie mdłości i wymiotów. Bywa że od 6 do 9 nie wychodze z łazienki. I chwała, że coś takiego istnieje.

Pozdrawiam Mamusie!

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:51   #659
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Ja też, chyba pochłonę dziś chipsy paprykowe !!

No właśnie Mamusie... Jak wasze brzuchy? Rośniecie już?
Hej hej Ja muszę przyznać, że tracę talię i brzuszek mam taki trochę napompowany... W spadaniach pasek zapinam na następną dziurkę z brzuszkiem ciążowym to wspólnego wiele nie ma, raczej z porządnymi wzdęciami, ale ja już widzę różnicę i na wadze bez zmian No ale największą różnicę widzę w piersiach, w końcu jakoś wyglądają

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was po wizycie.

Karty ciąży jeszcze nie mam. 9.12 kolejna wyzyta. + dostałam leki na przystopowanie mdłości i wymiotów. Bywa że od 6 do 9 nie wychodze z łazienki. I chwała, że coś takiego istnieje.

Pozdrawiam Mamusie!
gratuluję
Stary 2013-11-07, 18:58   #660
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was po wizycie.

Pozdrawiam Mamusie!
współczuję ci tych mnie przeczyściło w niedziele i poniedziałek a tak to nie jest źle

Widzę, że nikt nie zobaczył mojego posta o dzisiejszej wizycie

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości