|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam się i ja po powrocie z pracy, i też zabieram się za śniadanko właśnie
![]()
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam się też i ja w 11 tygodniu!
![]() ![]() Czarno-biała nie przejmuj się, to szansa dla Ciebie, żeby dłużej cieszyć się tym stanem!! ![]() ![]() Kucyk trzymaj się dzielnie ![]() Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt ![]()
#633 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak jest ze szczypaniem, ale wiem że odradza się masaże brzucha. Można wywołać nim podobno skurcze. Ale z drugiej strony słyszałam o jakiś specjalnych masażach dla kobiet w ciąży. Także jak któraś zdecyduje się na masaż to proponuję zgłębić temat, żeby wiedzieć jak to robić. W przypadku zagrożonej ciąży niektórzy odradzają się nawet dotykanie brzucha. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochane.. NIE JEST ZA WCZEŚNIE. Jestem kosmetologiem z wykształcenia i uwierzcie mi, że dużo łatwiej zapobiegać niż leczyć. I to właśnie TERAZ JETS KLUCZOWY MOMENT, by przygotowywać skórę, odzywiać i uelastyczniać, by nie pojawiły się rozstępy. I by później skóra szybciej się "wstąpiła". Jak już pojawią nam się czerwone a później blade linie, to tak naprawde trudno jest coś zrobić, to blizna w powierzchni skóry. Dlatego od dziś każda z nas masuje brzuszki, piersi i uda OBOWIĄZKOWO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie też się ostatnio zastanawiałam nad tematem kremów, balsamów itp. Tylko teraz pytanie jakie wybrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
Ja się witam, ale jeszcze przed śniadaniem ![]() ![]() Cytat:
Ale jesli chodzi o ciąże, to podobno genetyczne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako masażystka się może wypowiem ![]() ![]() Co do oliwek, zakupiłam jedną w tutejszej drogerii i zobaczymy czy będzie dobra, mam nadzieję ![]() Majkela12 nie pisałam chyba, no powiedziałam szefowej, ale niestety do puki nie przedstawie jej karty ciąży, to nie może traktować mnie jako ciężarnej, ale jest ok. Ważne że już powiedziałam, a jak za dwa tyg dostanę tą kartę to jej przyniosę, i zobaczymy co mi zaproponuje ![]()
![]() |
#639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wróciłam z wizyty i... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
Hahaha muszę zacząć czytać to co piszę, bo jak widzę później jakie błędy Wam wysyłam to mi słabo....
Ja nie lubię oliwek typu J&J, bo to sam olej parafinowy a on tak naprawdę się nie wchłania. Daje poczucie nawilżenia, natłuszczenia, wtedy, gdy jest na powierzchni skóry. Może ta w żelu ma jakieś inne, dodatkowe składniki. Nie wiem, nie sprawdzałam. Ale te klasyczne, to pozorny efekt. To jak parafina przy zabiegu na dłonie. Działa na zasadzie okluzji, a sama w sobie nie ma właściwości odżywczych. Ja od dnia zrobienia testu stosuje suchy olejek Almond Supple Skin Oil L'occitane, świetnie nawilża, odżywia, pięknie pachnie (jako jeden z nielicznych kosmetyków nie drażni mnie jego zapach). Na wewnętrznej stronie pudełka jest też krótka instrukcja masażu dla kobiet w ciąży. W późniejszym czasie planuję dołączyć także czysty wyciąg z masła shea. Ale będe przeglądała też oferty aptek i drogerii, chociaż nie jest łatwo, bo głównie właśnie wszystko na bazie olejów parafinowych i min 3 parabeny w produktach dla ciężarnych- dramat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do szefa to u mnie na szczęście nie robił problemu i uwierzył na słowo. Nie żądał żadnego zaświadczenia ani karty ciąży. No ale każdy szef jest inny. Grunt aby później znalazła dla ciebie idealne rozwiązanie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to nie kwestia szefowej, bo ona uwierzyła, ale takie są tutaj zasady że niestety, jakby chcieli wprowadzić mi jakieś zmiany w pracy to nie mogą, tutaj jeszcze zależy na kogo się trafi, ale Austriacy sami w sobie są bardzo uczciwi i przestrzegają prawa aż nad to czasami, ale ogólnie nie można na nich narzekać, a szefowej złej nie mam, ale straszny harpagan z niej nigdy nie wiadomo czy drze się bo jest zła czy dlatego że ma dobry humor, ona po prostu zawsze się drze ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
No ja skończyłam dwuletnią szkołę masażu, i lubię to ale niestety albo stety puki co wyjechałam do Austrii a że nie mówię biegle po niemiecku to niestety pracować w zawodzie nie mogę, a i załatwiać bym musiała wszystkie dokumenty w tutejszym ministerstwie zdrowia, puki co dałam sobie z tym spokój, no ale to jest wielka moja i pewnie niespełniona pasja ![]() No i tak ogólnie ciąża jest przeciwwskazaniem do wielu masaży nawet klasycznego jako takiego, (bo nie wykonasz klasycznego masażu na brzuchu u ciężarnej...)
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez ANTERIA Czas edycji: 2013-11-07 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tendencje na pewno mam, moja mama ma rozstępy, mam rozstępy z młodości, ale w ciąży zaczęłam według zaleceń smarować się od 2 trymestru i rozstępy mi się nie zrobiły, a brzuchol miałam ogromniasty. Chodzi po prostu o to aby zminimalizować zagrożenia dla maluszka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym szefostwem to wiadomo jak czasami bywa. W innym kraju niż PL to szef mam wrażenie jakoś inaczej do tego podchodzi a u nas to zaraz meeega problem dla nich i najchętniej to by od razu taką pracownicę zwalniali. Jak mieszkałam w UK to nie do pomyślenia było żeby kobiety w ciąży do pracy nie przyjęli. Tam takie prawo jest że jak ciebie chcą a mówisz że jesteś w ciąży to i tak cię przyjmą i nie ważne że np. za miesiąc pójdziesz na zwolnienie lekarskie. A z tym jej darciem się to tak jak bym o mojej babci czytała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Raczkowanie
|
A ja już po śniadanku. Jakoś mdłości przeniosły się na porę obiadową, więc rano nie mam wielkich kłopotów z jedzeniem - na szczęście! Może przestanę chudnąć.
Co do tego szczypania to mam koleżankę w pracy która jest w wieku mojej mamy. Opowiadała że w obydwu ciążach zaprzęgała męża do szczypania tyłka i ud i mimo braku jakichkolwiek preparatów w tamtych czasach, nie ma ani jednego rozstępu! Ja od dnia kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży codziennie mocno nawilżam strategiczne okolice i mocno masuję taką rolką antycelulitową, potem masowanko ręką i szczypanie, mam nadzieję, że zabezpieczę się w ten sposób ![]() AAAA! zapomniałabym się pochwalić! nie muszę już leżeć! hurra ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyżby już Drwal się pojawił? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Ja też, chyba pochłonę dziś chipsy paprykowe
![]() No właśnie Mamusie... Jak wasze brzuchy? Rośniecie już?
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
Witam Was po wizycie.
![]() U mnie 7 tydzień, tak jak wg OM, tak wg lekarza. Serduszko już bije! ![]() Karty ciąży jeszcze nie mam. 9.12 kolejna wyzyta. + dostałam leki na przystopowanie mdłości i wymiotów. Bywa że od 6 do 9 nie wychodze z łazienki. I chwała, że coś takiego istnieje. ![]() Pozdrawiam Mamusie! ![]() ![]()
#659 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że nikt nie zobaczył mojego posta o dzisiejszej wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.