|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam się i ja po powrocie z pracy, i też zabieram się za śniadanko właśnie
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam się też i ja w 11 tygodniu!
![]() Czarno-biała nie przejmuj się, to szansa dla Ciebie, żeby dłużej cieszyć się tym stanem!! Ja bym dużo dała, żeby ten czas mijał jak najwolniej Kucyk trzymaj się dzielnie Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt
|
#633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, że im starsza kobieta tym mniejsza skłonność do rozstępów i być może cos w tym jest. Ja mam rozstępy na udach jeszcze z okresu dojrzewania, bo był okres kiedy szybko urosłam w krótkim czasie. Także byłam nastawiona, że też będę mieć po ciąży, bo mam skłonności, a tu niespodzianka - urodziłam po 30tce. Ale zobaczymy jak będzie teraz ![]() Nie wiem jak jest ze szczypaniem, ale wiem że odradza się masaże brzucha. Można wywołać nim podobno skurcze. Ale z drugiej strony słyszałam o jakiś specjalnych masażach dla kobiet w ciąży. Także jak któraś zdecyduje się na masaż to proponuję zgłębić temat, żeby wiedzieć jak to robić. W przypadku zagrożonej ciąży niektórzy odradzają się nawet dotykanie brzucha. |
||||
|
|
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wstałam dziś rano z chęcią zapytania Was o to własnie, bo mi się wydawało, że nikt tu o tym nie mówił. Kochane.. NIE JEST ZA WCZEŚNIE. Jestem kosmetologiem z wykształcenia i uwierzcie mi, że dużo łatwiej zapobiegać niż leczyć. I to właśnie TERAZ JETS KLUCZOWY MOMENT, by przygotowywać skórę, odzywiać i uelastyczniać, by nie pojawiły się rozstępy. I by później skóra szybciej się "wstąpiła". Jak już pojawią nam się czerwone a później blade linie, to tak naprawde trudno jest coś zrobić, to blizna w powierzchni skóry. Dlatego od dziś każda z nas masuje brzuszki, piersi i uda OBOWIĄZKOWO Wiadomo, są takie szczęsciary, które nie będą miały nawet rozstępa! Ale są, takie jak ja, z typowo słowiańską urodą i bladą, cienką skórą, która nabawiła się rozstępów w okresie dojrzewania i wzrostu... więc teraz muszę walczyć, by po ciąz nie być jak zebra..
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie też się ostatnio zastanawiałam nad tematem kremów, balsamów itp. Tylko teraz pytanie jakie wybrać Bo na pewno są takie które sporo mam by poleciło a są i takie na które szkoda wydać kasę
|
|
|
|
|
#636 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja się witam, ale jeszcze przed śniadaniem ![]() Cytat:
Ale jesli chodzi o ciąże, to podobno genetyczne Moja mama nie miała i ja jak na razie tfu tfu odpukać, ale nie omieszkam w tej ciąży czegoś spróbować, może też z rossmana, jeszcze poczytam na ten tematCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako masażystka się może wypowiem Ogólnie to jeżeli kobieta nie ma żadnych przeciwwskazań, no i ma zgodę lekarza oczywiście to można brać masaże ale u specjalistów, są masażyści wyspecjalizowani w masażu kobiet w ciąży, natomiast odradzałabym robienia masażu przez osoby które się nie znają bo trzeba mieć w tym temacie wyczucie i trzeba to po prostu umieć aby nie wyrządzić szkody ani kobiecie ani dziecku, ja bym się nie podjęła masowania kobiety w ciąży, ale marzyło mi się kiedyś zrobienie takiego kursu![]() Co do oliwek, zakupiłam jedną w tutejszej drogerii i zobaczymy czy będzie dobra, mam nadzieję ![]() Majkela12 nie pisałam chyba, no powiedziałam szefowej, ale niestety do puki nie przedstawie jej karty ciąży, to nie może traktować mnie jako ciężarnej, ale jest ok. Ważne że już powiedziałam, a jak za dwa tyg dostanę tą kartę to jej przyniosę, i zobaczymy co mi zaproponuje
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wróciłam z wizyty i... moje szczęście ma 2,10 cm serduszko ładnie bije wg USG to 8t 5d a wg OM 9t 0d także jest dobrze zdjęcie później wam wkleję bo muszę naładować telefon.
|
||
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha muszę zacząć czytać to co piszę, bo jak widzę później jakie błędy Wam wysyłam to mi słabo....
Ja nie lubię oliwek typu J&J, bo to sam olej parafinowy a on tak naprawdę się nie wchłania. Daje poczucie nawilżenia, natłuszczenia, wtedy, gdy jest na powierzchni skóry. Może ta w żelu ma jakieś inne, dodatkowe składniki. Nie wiem, nie sprawdzałam. Ale te klasyczne, to pozorny efekt. To jak parafina przy zabiegu na dłonie. Działa na zasadzie okluzji, a sama w sobie nie ma właściwości odżywczych. Ja od dnia zrobienia testu stosuje suchy olejek Almond Supple Skin Oil L'occitane, świetnie nawilża, odżywia, pięknie pachnie (jako jeden z nielicznych kosmetyków nie drażni mnie jego zapach). Na wewnętrznej stronie pudełka jest też krótka instrukcja masażu dla kobiet w ciąży. W późniejszym czasie planuję dołączyć także czysty wyciąg z masła shea. Ale będe przeglądała też oferty aptek i drogerii, chociaż nie jest łatwo, bo głównie właśnie wszystko na bazie olejów parafinowych i min 3 parabeny w produktach dla ciężarnych- dramat
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w jednej przychodni pracuje znajomy masażysta właśnie. JAk chodziłam na rehabilitacje i powiedziałam że muszę zrezygnować ze wszystkich zabiegów poza ćwiczeniami to powiedziałam też że to dlatego że jestem w ciąży a on na to że w takim razie jak bym czegoś potrzebowała to mówić mam śmiało. I tak się teraz zastanawiam Muszę się go podpytać czy może robić masaże ciężarnym a ja masaże swoją drogą uwielbiam ![]() Co do szefa to u mnie na szczęście nie robił problemu i uwierzył na słowo. Nie żądał żadnego zaświadczenia ani karty ciąży. No ale każdy szef jest inny. Grunt aby później znalazła dla ciebie idealne rozwiązanie
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale nie zajmuję się tym. Wtedy ciąża była przeciwskazaniem do masażu. Ale właśnie zaczęłam czytać na ten temat i widzę, że to się zmieniło i zgadzam się że trzeba się na tym znać.
|
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to nie kwestia szefowej, bo ona uwierzyła, ale takie są tutaj zasady że niestety, jakby chcieli wprowadzić mi jakieś zmiany w pracy to nie mogą, tutaj jeszcze zależy na kogo się trafi, ale Austriacy sami w sobie są bardzo uczciwi i przestrzegają prawa aż nad to czasami, ale ogólnie nie można na nich narzekać, a szefowej złej nie mam, ale straszny harpagan z niej nigdy nie wiadomo czy drze się bo jest zła czy dlatego że ma dobry humor, ona po prostu zawsze się drze ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
No ja skończyłam dwuletnią szkołę masażu, i lubię to ale niestety albo stety puki co wyjechałam do Austrii a że nie mówię biegle po niemiecku to niestety pracować w zawodzie nie mogę, a i załatwiać bym musiała wszystkie dokumenty w tutejszym ministerstwie zdrowia, puki co dałam sobie z tym spokój, no ale to jest wielka moja i pewnie niespełniona pasja No i tak ogólnie ciąża jest przeciwwskazaniem do wielu masaży nawet klasycznego jako takiego, (bo nie wykonasz klasycznego masażu na brzuchu u ciężarnej...)
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez ANTERIA Czas edycji: 2013-11-07 o 10:49 |
||
|
|
|
#644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tendencje na pewno mam, moja mama ma rozstępy, mam rozstępy z młodości, ale w ciąży zaczęłam według zaleceń smarować się od 2 trymestru i rozstępy mi się nie zrobiły, a brzuchol miałam ogromniasty. Chodzi po prostu o to aby zminimalizować zagrożenia dla maluszka... |
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym szefostwem to wiadomo jak czasami bywa. W innym kraju niż PL to szef mam wrażenie jakoś inaczej do tego podchodzi a u nas to zaraz meeega problem dla nich i najchętniej to by od razu taką pracownicę zwalniali. Jak mieszkałam w UK to nie do pomyślenia było żeby kobiety w ciąży do pracy nie przyjęli. Tam takie prawo jest że jak ciebie chcą a mówisz że jesteś w ciąży to i tak cię przyjmą i nie ważne że np. za miesiąc pójdziesz na zwolnienie lekarskie. A z tym jej darciem się to tak jak bym o mojej babci czytała |
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
A ja już po śniadanku. Jakoś mdłości przeniosły się na porę obiadową, więc rano nie mam wielkich kłopotów z jedzeniem - na szczęście! Może przestanę chudnąć.
Co do tego szczypania to mam koleżankę w pracy która jest w wieku mojej mamy. Opowiadała że w obydwu ciążach zaprzęgała męża do szczypania tyłka i ud i mimo braku jakichkolwiek preparatów w tamtych czasach, nie ma ani jednego rozstępu! Ja od dnia kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży codziennie mocno nawilżam strategiczne okolice i mocno masuję taką rolką antycelulitową, potem masowanko ręką i szczypanie, mam nadzieję, że zabezpieczę się w ten sposób ![]() AAAA! zapomniałabym się pochwalić! nie muszę już leżeć! hurra
|
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez kończę 9 tydzień i wg. lekarza powinnam pójść do niego 4 tyg. po ostatniej wizycie czyli 22.11, i ja wyliczyłam, że to chyba będzie wtedy 11 tydz., no a tydzień później, kiedy Ty idziesz do lekarza to będzie 12? Zgłupiałam |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby już Drwal się pojawił?
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż się boje myśleć ileż ja jutro kalorii przyjmę
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam Wam znać kiedy będzie wchodziła co do dnia
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, chyba pochłonę dziś chipsy paprykowe
!!No właśnie Mamusie... Jak wasze brzuchy? Rośniecie już?
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was po wizycie.
![]() U mnie 7 tydzień, tak jak wg OM, tak wg lekarza. Serduszko już bije! ![]() Karty ciąży jeszcze nie mam. 9.12 kolejna wyzyta. + dostałam leki na przystopowanie mdłości i wymiotów. Bywa że od 6 do 9 nie wychodze z łazienki. I chwała, że coś takiego istnieje. ![]() Pozdrawiam Mamusie!
|
#659 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja muszę przyznać, że tracę talię i brzuszek mam taki trochę napompowany... W spadaniach pasek zapinam na następną dziurkę z brzuszkiem ciążowym to wspólnego wiele nie ma, raczej z porządnymi wzdęciami, ale ja już widzę różnicę i na wadze bez zmian No ale największą różnicę widzę w piersiach, w końcu jakoś wyglądają ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
gratuluję
|
||
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję ci tych mnie przeczyściło w niedziele i poniedziałek a tak to nie jest źle ![]() Widzę, że nikt nie zobaczył mojego posta o dzisiejszej wizycie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

miałam stresa ale nie potrzebnie, okazało się że wiek ciąży wedlug usg to niecały tydzień różnicy między tym z OM, dzidzia ma 1,5 cm tak się cieszę
, że im starsza kobieta tym mniejsza skłonność do rozstępów i być może cos w tym jest. Ja mam rozstępy na udach jeszcze z okresu dojrzewania, bo był okres kiedy szybko urosłam w krótkim czasie. Także byłam nastawiona, że też będę mieć po ciąży, bo mam skłonności, a tu niespodzianka - urodziłam po 30tce. Ale zobaczymy jak będzie teraz 
Wstałam dziś rano z chęcią zapytania Was o to własnie, bo mi się wydawało, że nikt tu o tym nie mówił.
Bo na pewno są takie które sporo mam by poleciło a są i takie na które szkoda wydać kasę
Moja mama nie miała i ja jak na razie tfu tfu odpukać, ale nie omieszkam w tej ciąży czegoś spróbować, może też z rossmana, jeszcze poczytam na ten temat

mnie przeczyściło w niedziele i poniedziałek a tak to nie jest źle