Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 11:44   #3391
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
a ja bym tylko leżała
leż póki możesz! Później będziesz marzyć o tym
Stary 2013-11-07, 11:46   #3392
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja tak na szybko i bez nadrabiania, bo szykuję się do wyjścia do szpitala. Mam być przyjęta na patologię ciąży na obserwację, bo prawdopodobnie podkrwawiam z łożyska, ktore jest b. nisko, a nie z polipa. Mam dostać leki wyciszające skurcze oraz sterydy na rozwój płuc Kacpra. Trzymajcie kciuki, by siedział w brzuchu jak najdłużej.
Odezwę się z oddziału.
Akkma, PawMaj3, zdam relację, jak jest na Chałubińskiego. Pewnie trochę zobaczę.
Miłego dnia .
trzymam kciuki mocno!!!

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
powiedzcie mi co można szybkiego przygotować na imprezę urodzinową dla rodziny?Nie mam siły na stanie przy garach a coś na stół wypada postawić...
sałatka lub dwie to moim zdaniem standart, jakieś ciasto, kawa, ciacho i jeden ciepły posiłek, moja teściowa często robi tak, że upiecze masę kotletów i jak goście przychodząc to podaje na dużym talerzu kotlet i surówkę, a kotleta polewa delikatnie jakimś sosikiem, bez ziemniaków itd fajnie się to sprawdza. I człowiek pojedzony

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Moje malenstwo jest juz od tygodnia na swiecie. Poszlo blyskawicznie. W poniedzialek bylam normalnie w pracy i czulam sie swietnie a we wtorek budze sie z krwawieniem. Potem pogotowie, 2 godziny lezenia pod obswrwacja, powtorzenie krwawienia i na stol. Generalnie chwala calemu pwrsonelowi za blyskawiczna reakcje bo zarowno ja jak i moj synek przeszlismy cesarke bez problemow. Wiktorkowi nikt chyba nie powiedzial, ze wczesniaki slabiej wypadaja na skali Apgar, bo dostal trzy dziewiatki a ja juz piatego dnia moglabym wracac do domu. Dzieki Bogu moge zostac w szpitalu przy malym. Teraz trzy razy dziennie tulimy sie i powoli cwiczymy ssanie piersi. Dluga droga przed nami, ale jak pojdzie dobrze, to na swieta bedziemy w domu. Trzymajcie kciuki.
serdeczne gratulacje

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
chciałam jeszcze powiedzieć , że obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć jak już zasnęłam koło 6 obudziłam się o 7 ledwie żywa chciałam się jeszcze położyć ale nie mogłam zasnąć planowałam dziś jechać rozejrzeć się po sklepach i do SR ale chyba tylko do SR pojadę i do sklepu kupić coś na obiad czuję się jakoś fatalnie
ja dziś wstałam o 8 poszłam do ubikacji, zrobiłam "2" i połozyłam się na chwile po czym wstalam o 10...

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43604480]Dzień dobry!

Wypoczywam na zwolnieniu dzisiaj, skoczę tylko do pracy na godzinę poprowadzić szkolenie. Wstałam, odprowadziłam męża na metro, szybkie zakupy (dziś na obiad kurczak po chińsku, mam nadzieję że mi wyjdzie bo gotuję to pierwszy raz).

Tak propo wczorajszej rozmowy o kilogramach - zarwało się pode mną dzisiaj łóżko normalnie w nocy się poszerzyło i szczebelki poszły w dół także zaraz kończę śniadanie i zaczynam zabawę z wkrętarką

[/QUOTE]

Hahah mój wujek kiedyś wrócił z wesela i walnął się pijany na łóżko a mało nie waży nie dość że chłopina ma chyba z 190m to wwaga jego skacze do 110-120 kg, efekt był taki że łóżko poszło na pół. Do tej pory (a sytuacja miała miejsce z 2-3 lata temu) śpi na materacu samym bo stwierdził że jego tusza nie pozwala na spanie w normalnym łóżku a jak znajdzie kogoś kto lubi żartować to opowiada że to się stało nie przez jego wagę, tylko postanowił z ciotką w nocy zabalować a ona sama jak piórko tez nie waży więc ich rozkosze nocne spowodowały utratę lóżka;p

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość

Ja mam indukcję od 3 lat i bardzo sobie chwalę. Dotychczas gotowałam na gazie. Musiałam się po prostu przestawić.
W indukcji świetne jest to, że płyta nagrzewa i chłodzi się błyskawicznie i ogrzewane jest tylko pole pod garnkiem lub patelnią.
Podobno zwykła płyta elektryczna dużo dłużej się nagrzewa i długo pozostaje gorąca po użytkowaniu, co na początku może być kłopotliwe, ale do wszystkiego po prostu trzeba przywyknąć.
Gdyby jeszcze prąd był tańszy w obsłudze byłoby doskonale.
w domu rodzinnym gotowałam na gazowej to była norma i nic dziwnego dla mnie po prostu się gotowało, później wyprowadziłam się z domu i w mieszkaniu miałam elektryczną nawet ją lubiłam, a później właściciele zmienili nam na indukcyjna i wtedy wiedziałam że zyję, super sprawa pomijając koszt kupienia garnków do kuchenki indukcyjnej bo porządnie nadszarpnęły nasz budżet, teraz mamy nowe mieszkanie i kuchenkę elektryczną i musze powiedziec że tęsknie za indukcyjną bardzo

--------------------------------------------------

A tak z innej beczki; mam kuzynkę w moim wieku mężata i dzieciata, wyszła za mąż w wieku 18 lat kazała rodzicom i teściom ufundować sobie wesele, zaraz po tym gdy okradła swoich rodziców i wydało się że rodzice opłacali jej szkołę średnią z internatem a ona do szkoły nie chodziła w ogole tylko mieszkała ze swoim obecnym mężem. Ogólnie się bardzo nie lubimy. To właściwie nie taka czysta kuzynka bo mojego taty brata córka, a mój tata nie jest moim biologicznym ojcem więc takie pomieszanie z poplątaniem. W kazdym razie nie utrzymujemy kontaktu od lat i zawsze wystrzegałam się jej towarzystwa. Myślałam że ona w ogóle nie interesuje się moim zyciem a tu podobno dzwoni do babci i zaczęła się dopytywać. Czy to prawda że ja w ciąży i że ślub wzięliśmy kiedyś tam, na co babcia jej mówi że prawda ale to już dawno. A ona się pyta ale jak to tak rodziny na ślub nie zaprosili, a moja babcia, że nawet rodziców nie mieliśmy na ślubie (tu wielkie obgadywanie) a potem ale dlaczego oni w norwegii mieszkają przeciez niby mają dom wybudowany w Pl co sobie pracy znaleźć nie mogli na miejscu. Po co oni w ogóle siedzą za granicą itd itd. Zamurowało mnie jak o tym uslyszałam. Nie żebym się wkurzyła raczej mnie to rozmieszyło że komentuje moje życiowe decyzje nic o mnie nie wiedząc a wszystko to co mam i to co osiągnęłam to mam dzięki cięzkiej pracy mojej i męża, a ona okłamywała rodziców, okradała ich i dziadków swoich a uważana jest za świetą krowę, sama podobno mieszka w niemczech ma córkę ok 5-6 letnią nigdy jej na oczy nie widziałam, wiem tylko tyle że obaj z mężem są nierobami, utrzymują ich rodzice i teściowie bo żadna praca dla nich odpowiednia nie jest. Dlaczego ludzi tak interesują inni i uwielbiają komentować kogos zycie a nie widzą u siebie "brylancików"?

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:47   #3393
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
napompuj piłkę i jak zobaczysz ile zajmuje miejsca i tak leży nie używana to może zmiękniesz. zresztą ruch jakikolwiek to ogromna korzyść dla dziecia bo ładnie dotlenione, a u Ciebie skok endorfin. korzystaj póki możesz bo u mnie obecnie największym ruchem jest prysznic i przygotowanie obiadu
Napompowałam. Wylądowała na szafie bo jest wielka jak cholera i non stop się o nią potykaliśmy Wymyśliłam że na spacer idę. I od kwadransa zastanawiam się w co się ubrać
Stary 2013-11-07, 11:51   #3394
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANECZKA089 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy znacie się na zdjęciach usg mam 2 zdjęcia płci i lekarz raz mówi chłopiec a raz że dziewczynka co o tym myślicie ?
Myślimy, ze masz 2 wyjścia. Albo cierpliwie czekać na kolejne usg/porod albo iść do innego lekarza.
My nie wywrozymy.
Stary 2013-11-07, 11:53   #3395
magnusia
Zakorzenienie

Cholera podarłam sobie osttnie ciążowe rajtki!!! Zła jestem bo musze kupic teraz ;(
Stary 2013-11-07, 11:54   #3396
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Cholera podarłam sobie osttnie ciążowe rajtki!!! Zła jestem bo musze kupic teraz ;(
Ja chodzę w zwykłych
Stary 2013-11-07, 11:55   #3397
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki; mam kuzynkę w moim wieku mężata i dzieciata, wyszła za mąż w wieku 18 lat kazała rodzicom i teściom ufundować sobie wesele, zaraz po tym gdy okradła swoich rodziców i wydało się że rodzice opłacali jej szkołę średnią z internatem a ona do szkoły nie chodziła w ogole tylko mieszkała ze swoim obecnym mężem. Ogólnie się bardzo nie lubimy. To właściwie nie taka czysta kuzynka bo mojego taty brata córka, a mój tata nie jest moim biologicznym ojcem więc takie pomieszanie z poplątaniem. W kazdym razie nie utrzymujemy kontaktu od lat i zawsze wystrzegałam się jej towarzystwa. Myślałam że ona w ogóle nie interesuje się moim zyciem a tu podobno dzwoni do babci i zaczęła się dopytywać. Czy to prawda że ja w ciąży i że ślub wzięliśmy kiedyś tam, na co babcia jej mówi że prawda ale to już dawno. A ona się pyta ale jak to tak rodziny na ślub nie zaprosili, a moja babcia, że nawet rodziców nie mieliśmy na ślubie (tu wielkie obgadywanie) a potem ale dlaczego oni w norwegii mieszkają przeciez niby mają dom wybudowany w Pl co sobie pracy znaleźć nie mogli na miejscu. Po co oni w ogóle siedzą za granicą itd itd. Zamurowało mnie jak o tym uslyszałam. Nie żebym się wkurzyła raczej mnie to rozmieszyło że komentuje moje życiowe decyzje nic o mnie nie wiedząc a wszystko to co mam i to co osiągnęłam to mam dzięki cięzkiej pracy mojej i męża, a ona okłamywała rodziców, okradała ich i dziadków swoich a uważana jest za świetą krowę, sama podobno mieszka w niemczech ma córkę ok 5-6 letnią nigdy jej na oczy nie widziałam, wiem tylko tyle że obaj z mężem są nierobami, utrzymują ich rodzice i teściowie bo żadna praca dla nich odpowiednia nie jest. Dlaczego ludzi tak interesują inni i uwielbiają komentować kogos zycie a nie widzą u siebie "brylancików"?
Z tego co mówisz, to po prostu nieciekawy sort ludzi i tyle. Okradają własnych rodziców, hajtają się przed maturą, gdzie tu oczekiwać po nich kultury? Prawdopodobnie pogniewali się że nikt ich na darmową weselną fetę nie zaprosił. Interesują się innymi, bo nic innego do roboty w życiu nie mają. Jakby normalnie pracowali, dzieckiem się zajmowali i żyli jak ludzie, to by takich pierdół wymyślać czasu nie mieli. Pożałuj swojego czasu na myślenie o nich
Swoją drogą, uwielbiam historie o takich powalonych ludziach. Trochę jakbym oglądała Jerry'ego Springera
Stary 2013-11-07, 11:58   #3398
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja chodzę w zwykłych
Ja w ogóle nie kupowałam
Stary 2013-11-07, 12:05   #3399
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chodzę w zwykłych
Nie cisną Cię? Bo mnie to cisną jak siedzę. Poza tym nie uściśliłam że ja zakładam rajtki pod spodnie bo mi golenie marzną
Stary 2013-11-07, 12:06   #3400
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Nie cisną Cię? Bo mnie to cisną jak siedzę. Poza tym nie uściśliłam że ja zakładam rajtki pod spodnie bo mi golenie marzną
Ściągam pod brzuch i jest ok
Stary 2013-11-07, 12:13   #3401
EVI07
Raczkowanie

Nic nie cytuję, podzielę się tylko z Wami moją rozpaczą... Dzisiaj nad ranem odeszła nasza 9-letnia labradorka...Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 12:13   #3402
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ściągam pod brzuch i jest ok
Ha ha ha dobry patent tylko mi by plery marzły bo ja straszny zmarzluch
Stary 2013-11-07, 12:14   #3403
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Z tego co mówisz, to po prostu nieciekawy sort ludzi i tyle. Okradają własnych rodziców, hajtają się przed maturą, gdzie tu oczekiwać po nich kultury? Prawdopodobnie pogniewali się że nikt ich na darmową weselną fetę nie zaprosił. Interesują się innymi, bo nic innego do roboty w życiu nie mają. Jakby normalnie pracowali, dzieckiem się zajmowali i żyli jak ludzie, to by takich pierdół wymyślać czasu nie mieli. Pożałuj swojego czasu na myślenie o nich
Swoją drogą, uwielbiam historie o takich powalonych ludziach. Trochę jakbym oglądała Jerry'ego Springera
przed maturą mówisz;p heheh z tego co wiem to ona ma gimnazjum skończone, 4 lata oficjalnie chodziła do technikum ale po latach się okazało że nie skończyła bo mieszkała u swojego faceta a kasę od rodziców brała...

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-11-07, 12:16   #3404
Akkma
Zadomowienie

EVI strasznie Ci współczuje Wyobrażam sobie co czujesz, wiem jak to jest, kiedy pieska traktuje się jak członka rodziny.
Przytulam Cię bardzo mocno
Stary 2013-11-07, 12:18   #3405
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Nic nie cytuję, podzielę się tylko z Wami moją rozpaczą... Dzisiaj nad ranem odeszła nasza 9-letnia labradorka...Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...
Współczuję wiem co przeżywasz. Też kiedyś przeszłam nagłą śmierć mojego kochanego owczarka i wiem jakie to smutne.
Nie denerwuj się bo to nic dobrego dla dzidiusia a córeczce może wytłumacz że jest w krainie piesków i teraz pilnuje kogsś bliskego z wassen rodziny ( babcia, ciocia itp) nie mam pojęcia jak wytłumaczyć dziecku takie sprawy...
Stary 2013-11-07, 12:22   #3406
ANECZKA089
Przyczajenie

Talking Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Myślimy, ze masz 2 wyjścia. Albo cierpliwie czekać na kolejne usg/porod albo iść do innego lekarza.
My nie wywrozymy.
no wiadomo,że nikt mi nie da pewności nawet lekarz czasem może się pomylić ale może któraś z dziewczyn miała podobne zdjęcia
ANECZKA089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 12:33   #3407
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43604480]

Tak propo wczorajszej rozmowy o kilogramach - zarwało się pode mną dzisiaj łóżko normalnie w nocy się poszerzyło i szczebelki poszły w dół także zaraz kończę śniadanie i zaczynam zabawę z wkrętarką
[/QUOTE]
Nie przejmuj się....to nie twoja wina....takie jakieś słabe robią wszystko

Cytat:
Dziewczyny teraz chyba naprawdę trzymajcie mocne kciuki za Em me i Dorotkę . Lekarze postanowili nie podawać leków rozkurczowych więc pewnie wszystko może się wydarzyć .
mocne za dziewczyny
Czyli może się wszystko wydarzyć
Oby Dorotka wytrzymała jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Przywołuję Cie do porządku! Pobudki i rozpychania to powód do ogromnej radości, nawet nad ranem czy w środku nocy!
Taaaakk Ogromnej radości...jak jestem wyspana
Małą dziś normalnie energia rozpiera, cały czas się wierci po tym pączku

Cytat:
Bardzo mi przykro

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Właśnie wróciłam, musiałam jechać do tartaku po zamówione deski, wszyscy w pracy, nikt nie mógł mi pomóc a trzeba było odebrać akurat dziś więc wzięłam męża VW kombi i pojechałam, zapakowali mi, zabezpieczyli i jechałam 20 km z uchylonym bagażnikiem, a co tam kobieta poradzi sobie ze wszystkim
A teraz jestem bardzo głodna, idę odgrzać sobie pomidorówkę
Stary 2013-11-07, 12:43   #3408
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Z tego co mówisz, to po prostu nieciekawy sort ludzi i tyle. Okradają własnych rodziców, hajtają się przed maturą, gdzie tu oczekiwać po nich kultury?
A ja znam ludzi, którzy przed maturą, z powodu łączącej ich wielkiej miłości, zdecydowali się na dziecko. Rodzice jak dowiedzieli się o ciąży, wyprawili wesele i jakiś czas utrzymywali. Koniec końców dorobili się trójki dzieci, dziewczyna (córka budowlańca i szkolnej sprzątaczki) skończyła studia mgrskie i doktoranckie, a teraz jest cenionym pracownikiem naukowym na Uniwersytecie Medycznym. Nie wiem co z facetem, ale wiem że dalej są razem, pobudowali się i są na swoim.
Życie potrafi zaskakiwać

Niedobra Lolita narobiła mi ochoty na pączka! A ja muszę ograniczać słodycze...

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-11-07 o 12:44
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 12:56   #3409
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dzieki Zajrze tam

Ja pierdacze! W tym kraju to prędzej się człowiek przekręci niż dostanie do lekarza ;/ Dzwonie od rana po przychodniach zeby zarejestrować tzta do kariologa to podają mi terminy na koniec 2014 r ;/ Oczywiście jak wspominam o wizycie prywatnej to już teraz na dzisiaj mogą go umawiać - koszt 230 zł ;/ Paranoja!
A nie lepiej postarać się o skierowanie na oddział?
Ja jak chciałam się prywatnie w sierpniu dostać do kardiologa to mi termin na październik podawali.

Cytat:
A ja znam ludzi, którzy przed maturą, z powodu łączącej ich wielkiej miłości, zdecydowali się na dziecko. Rodzice jak dowiedzieli się o ciąży, wyprawili wesele i jakiś czas utrzymywali. Koniec końców dorobili się trójki dzieci, dziewczyna (córka budowlańca i szkolnej sprzątaczki) skończyła studia mgrskie i doktoranckie, a teraz jest cenionym pracownikiem naukowym na Uniwersytecie Medycznym. Nie wiem co z facetem, ale wiem że dalej są razem, pobudowali się i są na swoim.
Życie potrafi zaskakiwać

Kukurydziana ja też znam takich ludzi - moi rodzice - ale tu bardziej chodzi o połączenie dwóch spraw: przed maturą i okradali rodziców.
W takiej konfiguracji słowa Roane mają już inny wydźwięk.
Stary 2013-11-07, 12:57   #3410
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
To zjedz chociaż pół a zobaczysz co się z twoim brzuszkiem będzie działo

Ja w niedzielę zabieram się za pieczenie rogali Marcińskich żeby były na 11 listopada
Dziewczyny z wielkopolski pewnie wiedzą o co chodzi
Stary 2013-11-07, 13:03   #3411
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Ja w niedzielę zabieram się za pieczenie rogali Marcińskich żeby były na 11 listopada
Ale Ci zazdroszczę
W tamtym roku byłam w Poznaniu na targach właśnie wtedy i zakochałam się w tych rogalach. Są przepyszne. Podrzuć trochę na południe Polski
Chciałam je kiedyś sama zrobić ale u nas białego maku nie uświadczysz

Dziewczyny z czego powinien być ręcznik dla bobasa? Frotte, mikrofibra?
Stary 2013-11-07, 13:06   #3412
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę
W tamtym roku byłam w Poznaniu na targach właśnie wtedy i zakochałam się w tych rogalach. Są przepyszne. Podrzuć trochę na południe Polski

Ja bym wzięła frotte. Nieprzyjemne jest się wycierac mikrofibrą
Stary 2013-11-07, 13:11   #3413
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:11   #3414
forester
Zadomowienie

Cytat:
bardzo, ale to bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

rogal a jeszcze taki pieczony w domu... mniam mniam. Ale mi dzisiaj smaka robisz- dzwoniłam juz do Tżta, że chce pączka, a na jut złoże zamówienie na rogala
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:16   #3415
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę

Zawsze możesz zamówić mak na allegro
Tak są pyszne, mam nadzieję ze mi wyjdą w tym roku
Ja mam ręczniki frotte

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
bardzo, ale to bardzo mi przykro

rogal a jeszcze taki pieczony w domu... mniam mniam. Ale mi dzisiaj smaka robisz- dzwoniłam juz do Tżta, że chce pączka, a na jut złoże zamówienie na rogala
Już widzę co się będzie działo w cukierniach i sklepach przez weekend w Poznaniu, rogale...rogale i rogale
Stary 2013-11-07, 13:17   #3416
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

nattalli - niestety.. ludzie już tacy są a jeszcze szczególnie ci, co nie powinni się nic odzywać... Nie denerwuj się, szkoda nerwów.

Switezianka - gratulacje!!!!:r oza:
Kolejny maluszek na świecie I gratulacje dla lekarzy, za refleks, i kompetencje

mezaga - w lidlu sa teraz owe rogale Kupiłam, maja certyfikat.. są pyyyszne ale strasznie slodkie ;/

U mnie rozstępy na brzuchu na +. Niestety.. jednak uwarunkowania genetyczne, nie ucieknie się..

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:18   #3417
nattalli
Rozeznanie

moje bebechy mają dzisiaj ciężki dzień, pewna młoda dama robi porządki i przemeblowania w moim brzuchu;p ma coś po mamusi lubi zmieniać wystrój lokum w którym mieszka

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-11-07, 13:19   #3418
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

- za Em mę i Dorotkę!!!

EVI07 -
współczuje bardzo (( Na pewne rzeczy nie mamy wpływu...

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:20   #3419
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie po nieobecności spowodowanej przygotowaniami do obrony. Muszę się pochwalić oceną 5
Brzuch smaruję jak wariat, pępuch ciągnie, a bólu pleców to już nie komentuję...
Powiedzcie mi kochane czy przy cc też jest lewatywa? Może głupie pytanie, ale jestem w takich sprawach zielona.
Oglądam Wasze brzusie i stwierdzam, że mój jest największy chyba.
Obrona mnie rozluźniła i czeka mnie kilka świętowań (herbatka, ciastko).
Gratuluję 5 klask i: kiedy oblewamy ?

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie chcę tej lewatywy, wolę utrzymać lekką dietę. To się uzgadnia z lekarzem wcześniej?
Ja też boje się lewatywy i mam jakieś obrzydzenie, na sama myśl wlania czegoś do tyłka. Ale mam nadzieje ,że przed porodem tak mnie porządnie samo z siebie przeczyści ,że będę wręcz błyszczeć czystością w jelitach

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ja robiłam tak wcześniej, ale przy zwykłym cytowaniu
tzn ręcznie. zresztą przy edicji też
otwierałam post w nowym oknie, który chciałam zacytować, zaznaczałam dany tekst i kopiowałam edytora odpowiedzi. Następnie zaznaczałam go ikonką cytowania i wpisywałam ręcznie znak = plus nick danej osoby chyba nie muszę pisać ile czasu to trwało, szczególnie przy nadrabianiu
.
Ja też tak robiłam, więc na cytowanie schodziło mi więcej czasu niż na czytanie. Ale od kilku dni już wielo-cytuję. Tak ogólnie zawsze to wielo- cytowanie czytałam jako Wideo-cytowanie. Nie wiem w sumie z czego to się wzięło.

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja tak na szybko i bez nadrabiania, bo szykuję się do wyjścia do szpitala. Mam być przyjęta na patologię ciąży na obserwację, bo prawdopodobnie podkrwawiam z łożyska, ktore jest b. nisko, a nie z polipa. Mam dostać leki wyciszające skurcze oraz sterydy na rozwój płuc Kacpra. Trzymajcie kciuki, by siedział w brzuchu jak najdłużej.
Odezwę się z oddziału.
Akkma, PawMaj3, zdam relację, jak jest na Chałubińskiego. Pewnie trochę zobaczę.
Miłego dnia .
Mam nadzieje ,że wszystko będzie dobrze.Pobędziesz trochę na obserwacji. Z dwojga złego lepiej tak niż w domu siedzieć i się zamartwiać. Kciuki ,żeby maluszek wytrwał w brzuchu do końca .

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie spałam 3/4 nocy bo zaczęłam rozmyslac jak to będzie po porodzie i planować różne rzeczy,co do zrobienie,co do kupienia,jak to zrobić,żeby ogarnąć urwisa i noworodka itp...
No niezłe wyzwanie cię czeka. Ale dasz radę

Cytat:
Czesc dziewczyny. Moje malenstwo jest juz od tygodnia na swiecie. Poszlo blyskawicznie. W poniedzialek bylam normalnie w pracy i czulam sie swietnie a we wtorek budze sie z krwawieniem. Potem pogotowie, 2 godziny lezenia pod obswrwacja, powtorzenie krwawienia i na stol. Generalnie chwala calemu pwrsonelowi za blyskawiczna reakcje bo zarowno ja jak i moj synek przeszlismy cesarke bez problemow. Wiktorkowi nikt chyba nie powiedzial, ze wczesniaki slabiej wypadaja na skali Apgar, bo dostal trzy dziewiatki a ja juz piatego dnia moglabym wracac do domu. Dzieki Bogu moge zostac w szpitalu przy malym. Teraz trzy razy dziennie tulimy sie i powoli cwiczymy ssanie piersi. Dluga droga przed nami, ale jak pojdzie dobrze, to na swieta bedziemy w domu. Trzymajcie kciuki.
Cytat:
Malenstwo urodzilo sie w 29 tygodniu i mialo 42cm i 1384 g. Jest najmniejszy na oddziale ale niesamowicie dzielny. Juz drugiego dnia nie potrzebowal rurki z powietrzem i od trzech dni przybiera na wadze. Swoja droga niesamowicie sie zmienia perspektywa. Kazdy gram, centymetr czy wypity ml mleka to powod do szczescia.
Kochana gratuluję synka. Super ,że tak dobrze sobie radzi. Kciuki ,żeby był na święta w domu, no i ,żeby z każdym dniem był silniejszy.:kciuk i:

Cytat:
Dostałam smsa od Em my
Niestety wczoraj dostała skurczy i silną dawkę leku .
lekarze zastanawiają się co z nią zrobić .
Proszę o mocne kciuki za dziewczyny
Cytat:
sms od Em my :
Nie będą powstrzymywać u mnie więcej skurczy .Stwierdzili , że nie przewidzą przy takich jak to wszystko się skończy bo mnie nie boli ( faktycznie mnie te skurcze nie bolą tylko brzuch napina )
i może to trwać nawet do terminu a jak będzie przed to nic nie szkodzi bo to już prawie 35 tydzień . Wczoraj wpatolili we mnie końską dawke leków przeciwskurczowych a dziś zmienili zdanie . Sama nie wiem co o Tym myśleć ale ale jakoś trzeba im zaufać . Ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję ze te skurcze nie jeszcze nie rozwiną i puszczą mnie jutro do domu .
Oby się em mie to wszystko uspokoiło. Wysyłaj jej od nas pozdrowienia i pisz ,że trzymamy mocno kciuki za nią i Dorotkę.

Cytat:
Bardzo Ci współczuję, sama wiem co to znaczy strata ukochanego pupila, którego traktuję się jak członka rodziny. Nie wiem jak można taką rzecz wytłumaczyć dziecku. Na pewno łatwo nie będzie. Ale powiedz ,że jest teraz w pieskowym raju, jest szczęśliwy,i biega po łące z innymi pieskami

No i witam się z wami po pierwszej nocy jako mężatka. W ogóle takie hmmm inne uczucie, pomijając fakt , że 3 razy źle się podpisałam , na dokumentach które rodzice zabierali do Polski jest całkiem dobrze hehe. (TŻ tylko kopiował kartki)
Trochę stresu przed i wnerw bo włosy się nie ułożyły jak chciałam, ale było dobrze. Kilka łez mi pokapało jak widziałam wzruszonych rodziców. Mieliśmy fotografa, więc jak tylko dostaniemy zdjęcia pochwale się w klubie
Skromnie tylko my we dwoje moi rodzice i siostrzenica, ale i tak bardzo jestem szczęśliwa i ciesze się ,że mama z tatą mogli być u nas w tym ważnym dla nas momencie.
Dzisiaj wybraliśmy farby do pokoju synka, i jutro TŻ idzie kupić a jak będzie dobrze to w niedziele pomalujemy pokoik szkraba. W ogóle zaczęliśmy już 26 tydzień
Stwierdziliśmy ,że jak na kolejnym usg potwierdzi się chłopak
(ostatnio były duże wątpliwości), chwalimy się już wszystkim. A kolejne już za tydzień.
Od siostry,z Polski dostaliśmy w prezencie miedzy innymi kocyk dla maluszka i ręczniczek z kapturkiem. Śliczne i milutkie.
Już nie mogę się doczekać wizyty w Polsce i szalonych wielkich zakupów. Tak bardzo chciałabym już chodzić i wybierać, ale wiem ,że w Pl 3 razy bardziej nam się to opłaca.
Wczoraj byliśmy na kolejnych zajęciach w SR. Były miedzy innymi masaże pleców, tak mi się błogo zrobiło,że mąż (jak to poważniej brzmi)obiecał mi masować plecy co wieczór. , a niech tylko się wymiga

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-11-07 o 13:23
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:25   #3420
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
moje bebechy mają dzisiaj ciężki dzień, pewna młoda dama robi porządki i przemeblowania w moim brzuchu;p ma coś po mamusi lubi zmieniać wystrój lokum w którym mieszka
Mnie też ostatnio tak się brzuch przesuwa ,że się z TŻ śmiejemy iż chyba robi remont. Szafa tu, łóżko tam, lustro w inny kąt, bo co on może innego robić.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości