|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
|
|
#3392 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43604480]Dzień dobry! Wypoczywam na zwolnieniu dzisiaj, skoczę tylko do pracy na godzinę poprowadzić szkolenie. Wstałam, odprowadziłam męża na metro, szybkie zakupy (dziś na obiad kurczak po chińsku, mam nadzieję że mi wyjdzie bo gotuję to pierwszy raz). Tak propo wczorajszej rozmowy o kilogramach - zarwało się pode mną dzisiaj łóżko normalnie w nocy się poszerzyło i szczebelki poszły w dół także zaraz kończę śniadanie i zaczynam zabawę z wkrętarką ![]() [/QUOTE] Hahah mój wujek kiedyś wrócił z wesela i walnął się pijany na łóżko a mało nie waży nie dość że chłopina ma chyba z 190m to wwaga jego skacze do 110-120 kg, efekt był taki że łóżko poszło na pół. Do tej pory (a sytuacja miała miejsce z 2-3 lata temu) śpi na materacu samym bo stwierdził że jego tusza nie pozwala na spanie w normalnym łóżku a jak znajdzie kogoś kto lubi żartować to opowiada że to się stało nie przez jego wagę, tylko postanowił z ciotką w nocy zabalować a ona sama jak piórko tez nie waży więc ich rozkosze nocne spowodowały utratę lóżka;p Cytat:
-------------------------------------------------- A tak z innej beczki; mam kuzynkę w moim wieku mężata i dzieciata, wyszła za mąż w wieku 18 lat kazała rodzicom i teściom ufundować sobie wesele, zaraz po tym gdy okradła swoich rodziców i wydało się że rodzice opłacali jej szkołę średnią z internatem a ona do szkoły nie chodziła w ogole tylko mieszkała ze swoim obecnym mężem. Ogólnie się bardzo nie lubimy. To właściwie nie taka czysta kuzynka bo mojego taty brata córka, a mój tata nie jest moim biologicznym ojcem więc takie pomieszanie z poplątaniem. W kazdym razie nie utrzymujemy kontaktu od lat i zawsze wystrzegałam się jej towarzystwa. Myślałam że ona w ogóle nie interesuje się moim zyciem a tu podobno dzwoni do babci i zaczęła się dopytywać. Czy to prawda że ja w ciąży i że ślub wzięliśmy kiedyś tam, na co babcia jej mówi że prawda ale to już dawno. A ona się pyta ale jak to tak rodziny na ślub nie zaprosili, a moja babcia, że nawet rodziców nie mieliśmy na ślubie (tu wielkie obgadywanie) a potem ale dlaczego oni w norwegii mieszkają przeciez niby mają dom wybudowany w Pl co sobie pracy znaleźć nie mogli na miejscu. Po co oni w ogóle siedzą za granicą itd itd. Zamurowało mnie jak o tym uslyszałam. Nie żebym się wkurzyła raczej mnie to rozmieszyło że komentuje moje życiowe decyzje nic o mnie nie wiedząc a wszystko to co mam i to co osiągnęłam to mam dzięki cięzkiej pracy mojej i męża, a ona okłamywała rodziców, okradała ich i dziadków swoich a uważana jest za świetą krowę, sama podobno mieszka w niemczech ma córkę ok 5-6 letnią nigdy jej na oczy nie widziałam, wiem tylko tyle że obaj z mężem są nierobami, utrzymują ich rodzice i teściowie bo żadna praca dla nich odpowiednia nie jest. Dlaczego ludzi tak interesują inni i uwielbiają komentować kogos zycie a nie widzą u siebie "brylancików"?
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wymyśliłam że na spacer idę. I od kwadransa zastanawiam się w co się ubrać
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie wywrozymy.
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera podarłam sobie osttnie ciążowe rajtki!!! Zła jestem bo musze kupic teraz ;(
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, uwielbiam historie o takich powalonych ludziach. Trochę jakbym oglądała Jerry'ego Springera
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cisną Cię? Bo mnie to cisną jak siedzę. Poza tym nie uściśliłam że ja zakładam rajtki pod spodnie bo mi golenie marzną
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
Nic nie cytuję, podzielę się tylko z Wami moją rozpaczą... Dzisiaj nad ranem odeszła nasza 9-letnia labradorka...
Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha ha dobry patent tylko mi by plery marzły bo ja straszny zmarzluch
|
|
#3403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
EVI strasznie Ci współczuje
Wyobrażam sobie co czujesz, wiem jak to jest, kiedy pieska traktuje się jak członka rodziny. Przytulam Cię bardzo mocno
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie denerwuj się bo to nic dobrego dla dzidiusia a córeczce może wytłumacz że jest w krainie piesków i teraz pilnuje kogsś bliskego z wassen rodziny ( babcia, ciocia itp) nie mam pojęcia jak wytłumaczyć dziecku takie sprawy...
|
|
|
#3406 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3407 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43604480]
Tak propo wczorajszej rozmowy o kilogramach - zarwało się pode mną dzisiaj łóżko normalnie w nocy się poszerzyło i szczebelki poszły w dół także zaraz kończę śniadanie i zaczynam zabawę z wkrętarką ![]() [/QUOTE] Nie przejmuj się....to nie twoja wina....takie jakieś słabe robią wszystko ![]() Cytat:
![]() Oby Dorotka wytrzymała jak najdłużej ![]() Cytat:
Ogromnej radości...jak jestem wyspana ![]() Małą dziś normalnie energia rozpiera, cały czas się wierci po tym pączku ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Właśnie wróciłam, musiałam jechać do tartaku po zamówione deski, wszyscy w pracy, nikt nie mógł mi pomóc a trzeba było odebrać akurat dziś więc wzięłam męża VW kombi i pojechałam, zapakowali mi, zabezpieczyli i jechałam 20 km z uchylonym bagażnikiem, a co tam kobieta poradzi sobie ze wszystkim A teraz jestem bardzo głodna, idę odgrzać sobie pomidorówkę
|
|
#3408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Życie potrafi zaskakiwać ![]() Niedobra Lolita narobiła mi ochoty na pączka! A ja muszę ograniczać słodycze...
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-11-07 o 12:44 |
|
|
|
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak chciałam się prywatnie w sierpniu dostać do kardiologa to mi termin na październik podawali. Cytat:
W takiej konfiguracji słowa Roane mają już inny wydźwięk.
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w niedzielę zabieram się za pieczenie rogali Marcińskich żeby były na 11 listopada ![]() Dziewczyny z wielkopolski pewnie wiedzą o co chodzi
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tamtym roku byłam w Poznaniu na targach właśnie wtedy i zakochałam się w tych rogalach. Są przepyszne. Podrzuć trochę na południe Polski ![]() Chciałam je kiedyś sama zrobić ale u nas białego maku nie uświadczysz ![]() Dziewczyny z czego powinien być ręcznik dla bobasa? Frotte, mikrofibra?
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a jeszcze taki pieczony w domu... mniam mniam. Ale mi dzisiaj smaka robisz- dzwoniłam juz do Tżta, że chce pączka, a na jut złoże zamówienie na rogala
|
||
|
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak są pyszne, mam nadzieję ze mi wyjdą w tym roku ![]() Ja mam ręczniki frotte ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
nattalli - niestety.. ludzie już tacy są
a jeszcze szczególnie ci, co nie powinni się nic odzywać... Nie denerwuj się, szkoda nerwów.Switezianka - gratulacje!!!! :r oza:Kolejny maluszek na świecie I gratulacje dla lekarzy, za refleks, i kompetencje ![]() mezaga - w lidlu sa teraz owe rogale Kupiłam, maja certyfikat.. są pyyyszne ale strasznie slodkie ;/U mnie rozstępy na brzuchu na +. Niestety.. jednak uwarunkowania genetyczne, nie ucieknie się..
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
moje bebechy mają dzisiaj ciężki dzień, pewna młoda dama robi porządki i przemeblowania w moim brzuchu;p ma coś po mamusi lubi zmieniać wystrój lokum w którym mieszka
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() - za Em mę i Dorotkę!!!EVI07 - współczuje bardzo ((
|
#3419 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: kiedy oblewamy ?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :kciuk i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i witam się z wami po pierwszej nocy jako mężatka. W ogóle takie hmmm inne uczucie, pomijając fakt , że 3 razy źle się podpisałam , na dokumentach które rodzice zabierali do Polski jest całkiem dobrze hehe. (TŻ tylko kopiował kartki )Trochę stresu przed i wnerw bo włosy się nie ułożyły jak chciałam, ale było dobrze. Kilka łez mi pokapało jak widziałam wzruszonych rodziców. Mieliśmy fotografa, więc jak tylko dostaniemy zdjęcia pochwale się w klubie Skromnie tylko my we dwoje moi rodzice i siostrzenica, ale i tak bardzo jestem szczęśliwa i ciesze się ,że mama z tatą mogli być u nas w tym ważnym dla nas momencie. ![]() Dzisiaj wybraliśmy farby do pokoju synka, i jutro TŻ idzie kupić a jak będzie dobrze to w niedziele pomalujemy pokoik szkraba. W ogóle zaczęliśmy już 26 tydzień Stwierdziliśmy ,że jak na kolejnym usg potwierdzi się chłopak (ostatnio były duże wątpliwości), chwalimy się już wszystkim. A kolejne już za tydzień. Od siostry,z Polski dostaliśmy w prezencie miedzy innymi kocyk dla maluszka i ręczniczek z kapturkiem. Śliczne i milutkie. Już nie mogę się doczekać wizyty w Polsce i szalonych wielkich zakupów . Tak bardzo chciałabym już chodzić i wybierać, ale wiem ,że w Pl 3 razy bardziej nam się to opłaca. ![]() Wczoraj byliśmy na kolejnych zajęciach w SR. Były miedzy innymi masaże pleców, tak mi się błogo zrobiło,że mąż (jak to poważniej brzmi )obiecał mi masować plecy co wieczór. , a niech tylko się wymiga
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-11-07 o 13:23 |
||||||||||
|
|
|
#3420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

.
normalnie w nocy się poszerzyło i szczebelki poszły w dół 
28.02.2011:ksiadz :![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wrzody żołądka spowodowały taki stan zapalny, że serce nie wytrzymało... Siedzę i płaczę, i myślę jak to wytłumaczyć naszej córeczce, która dzisiaj i tak pół nocy przepłakała... Z tego wszystkiego mam skurcze. Próbuję się uspokoić, ale guzik z tego...
Wyobrażam sobie co czujesz, wiem jak to jest, kiedy pieska traktuje się jak członka rodziny.
mocne za dziewczyny

a jeszcze taki pieczony w domu... mniam mniam. Ale mi dzisiaj smaka robisz- dzwoniłam juz do Tżta, że chce pączka, a na jut złoże zamówienie na rogala
a jeszcze szczególnie ci, co nie powinni się nic odzywać... Nie denerwuj się, szkoda nerwów.
:r oza:
klask i: kiedy oblewamy ?