|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() W zeszłym tygodniu kupiłam sobie bluzkę,płaszczyk zimowy i kozaki ![]() Cytat:
![]() Ekspresowy poród!!! Gratuluję NemoskuCytat:
A sikania do wanienki nie zauważyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla szwagierki.Ja małemu daje Nan,póki co się sprawdza. Cytat:
![]() za wizyty i wagi maluszków. za rodzące, coś czujęże dziś Serduszko dołączy do grona mamuś![]() Dzień Dobry U Nas dziś nocka spokojna. Mały dał mamusi ładnie pospać do 8 Położna mi powiedziała że przy MM to normalne,że są problemy z zrobieniem kupki. Teraz sobie śpi a ja miałam czas na ogarkę ![]() U Nas tak kijowa pogoda,że nawet nie ma co się na spacer wybierać, caly czas szaro buro i deszczowo...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||||
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sobie poczekam
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Mao u nas Kamilek miał taką buźkę, pomogła zmiana mleczka i maść na receptę. A była u Ciebie położna? Widziała jej buziulkę?
Zwariowane mam nadzieję, że już tulisz maleństwo. Domi przemówił ludzkim głosem daj znać co lekarz powiedziałJakoś dziwnie się dziś czuję, brzuch ok, ale strasznie boli mnie spojenie i kłuje w pipce, poleciało też wczoraj trochę podbarwionego śluzu, podejrzewam, że to po wczorajszej wizycie, pierwszy raz miałam takie bolesne badanie ![]() Czy ktoraś z Was Dziewczyny rodzi w Wa-wie? |
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoja teściowa jest jaka jest, może i upierdliwa ale złota kobieta, bo damian to faktycznie dziecko, oby szybko dojrzał. Pewnie w niektórych sprawach jest dojrzały ale jeśli chodzi o Jaska to jest jak mówisz. Także nie dawaj mu się. MAsz jedno dziecko nie dwoje
|
|
#3787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle dziewczyny ktore maja psy a bedą same z maluszkami, jak sobie poradzicie w tej sytuacji? Dzień dobry ![]() Sorento- zaraz się odezwe na PW Dziękuje |
|
|
|
|
#3788 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bez urazy ale ja nie lubie ani psów, ani kotów i cieszę się, że ich nie mam i mam problem z głowy. Na kotka czy pieska to sobie mogę popatrzeć na zdjęciu :P Już się boję jak mi dziecko dorośnie i będzie chciało zwierzaczka
![]() Cytat:
Kurcze szwagierka miała to czego się najbardziej bała ale coż zrobić. Ja słyszałam, że to częsta reakcja matki, że jakby początkowo nie dociera do niej, że to jej dziecko. A czemu Nelci dają glukozę? Tak poprostu? Cytat:
Cytat:
Te krosteczki wyglądają jak trądzik, ale najlepiej jaby to położna lub lekarz zobaczyli.
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktosiula, mam podobne podejście do pupili jak Ty.
Lubię pieski, kotki troszkę mniej Miałam kiedyś psa i był właśnie duży problem bo nie miał kto z Nim wyjść,wyjazdy ograniczone,troszkę "glupkowaty" był więc do dzieci też nie bardzo...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3790 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry
Widzę, że rozkręcił się temat kocio-psi. Ja od początku wiedziałam, że chce, żeby moje dziecko wychowywało się ze zwierzętami W domu miałam psa, teraz mamy dwie kotki, sterylizowane tak szybko jak to tylko było możliwe. Nie miałam w tej kwestii żadnych wątpliwości. Nie wyobrażam sobie w centrum miasta mieć psa. Nie ma gdzie z nim wyjść, parki pełne innych psów i jak niby ma się wybiegać i wyszaleć. Z kotami bywają inne problemy, ale przynajmniej nie muszę w taką pogodę jak dzisiaj lecieć z nimi na dwór, bo trzeba Może kiedyś zdecydujemy się na powiększenie zwierzyńca, ale to wszystko będzie zależało od warunków. Dzisiaj mam wizytę i już mnie rzuca na samą myśl o spędzeniu jak zwykle przynajmniej 1h w poczekalni ![]() Oczywiście zapomniałam podziękować za te maści, zaraz je przejrzę. Edytowane przez Idari Czas edycji: 2013-11-07 o 13:33 |
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tak robi, I jest sprawdzany regularnie przez weterynarza , pcheł nie ma , jest zdrowy. Poprostu psy tak jak ludzie maja rozne charaktry. Jedne uzewnetrzniaja uczucia, skacza I szczekaja. A inne (w tym moj) sa tak jakby wrazliwe, zamkniete w sobie I przezywaja w taki wlasnie sposob. Po drugie : wszy maja ludzie! Psy maja ewentualnie pchły. Pchły nie przechodza na ludzi, nie zywia sie ludzka krwia I raczej nie rozchodza sie po mieszkaniu. , chyba ze naprawde jest syf kiła I mogiła ! Pchla to nie pluskwa- nie wyniesiesz jej do domu I nie zezre Ci mieszkania. Jak nie chcesz zeby Twoje dziecko mialo kontakt ze zwierzetami to oczywiscie Twoja decyzja ale dla mnie to troche dziwne.. Mam kolege 26 lat , Kota I psa nigdy nie glaskal , kazdy pies na ulicy powoduje u niego paraliz , bo mama mu zawsze mowila ze to psy gryza a koty drapia na smierć Ja zawsze mialam psy , jak mialam 2 mies mama kupila szczeniaka i chowałysmy sie razem i jakos zadnych chorob odzwierzecych nigdy nie mialam. Kotow nie lubie , ale na tej zasadzie ze nigdy bym w Domu nie miala , a nie dziecku nie pozwolila sie zblizac .. Cytat:
Dziekujemy Ja dzis chyba z tej okazji mam hardcore w prezencie .. Jest 12 a ja sie czuje jakby 24. Wiecznie ryk .. Lezec nie, nosic nie, hustac nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3793 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihiIdari za wizytę ![]() Cytat:
|
|
#3794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałam, że kotki mają tak czesto cieczkę![]() Ode mnie wyleciała do Was, jeszcze do końca października miałam pełno much ![]() Cytat:
lub niechcący jak będzie starsze zrobi krzywdę, bo ona cały czas myśli, że jest yorkiem chyba, bo nie zdaje sobie sprawy, że duża jest ale tak łagodnego psa w życiu nie miałam![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chodzi tylko o to, że ja nie wiem jak im powiedzieć że jak mały będzie maleńki to po prostu jako matka nie życze sobie żadnego lizania. jak komuś lizanie po twarzy i całowanie nie przeszkadza, OK, ale ja z noworodkiem to jestem na nie. mały jak podrośnie to niech się bawi ile chce. nie chce żeby po prostu dochodziło do sytuacji, gdzie obróce się na minute a dziecko będzie całe w psiej ślinie... no aż mnie naciąga. a pies że tak powiem może wszystko. OK, ich wychowanie, ale jak mówiłam... nie chce w to wciągać dziecka. w mieszkaniu nie ma syfu, a te pchły czy cholera wie co, przyplątało się nie wiadomo z kąd. no a co do psa. on się nigdy wcześniej tak się nie drapał. a jak zacznie, to może i nawet z 10 minut się drapać i ani myśli przestać. mi to tam wszystko jedno gdzie on jest, ale niech nie robi tego, co zwykle, czyli np. niech nie wskakuje na kanapy/łóżko/fotel na ktorych ja z małym usiądę, bo ... bo po prostu nie chce mi się odganiać od psa co sekundę. no bo pies jest zazdrosny, że ktoś siedzi razem i rozdziela wszystkich wokół, żeby tylko ją głaskać, wyje do tego jak nie wiem co. niech nie robi tego przy mnie, jak będę z dzieckiem, bo... jak mowiłam, zapach z pyska, nie chce mówić gdze ten nos się wpycha i co obwąchuje bo... ![]() nie wiem, może jestem jakaś dziwna, ale brzydzi mnie to
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zwariowane jest Leo?
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
Kolejny raz się nie udało... załamka
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
![]() i co lekarze mówią?? będą próbować znowu podawać oxy?? |
|
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze dziecko i mój mąż który umiera jak się chociażby skaleczy w palec Cytat:
![]() Super że młody dał Ci pospać
|
||
|
|
|
#3801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może to nie po wizycie tylko się coś rozkręca ? ![]() Cytat:
Cytat:
Broń Boże mnie nie uraziłaś, przecież masz racje ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Silna kobitka jesteś jak nic na Ciebie nie działa, przebijasz Dzastin i Lineczke. Leoś jeszcze nie chce na świat wyjść, musisz uzbroić się w cierpliwość
|
||||
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja lizania po twarzy też nie dopuszczam, zwłaszcza, że to nie moje psiaki, choć jak mnie ten znajomych znienacka po nosie polizał to się nie mogłam przestać śmiać kochana, nie łam się Najważniejsze, że oboje jesteście pod obserwacją i macie się dobrze, jedyne co to , że musisz czekać dalej Najwyraźniej synek jest jak Lineczkowa Nelcia, ma wszystkie wywoływacze w nosie i wyjdzie, jak mu się zachce nagle ![]() A lekarze coś mówią jakie dalsze decyzje??
|
|
#3804 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Helou
![]() Dzięki wszystkim za opinie ws. laktatora ![]() Zauważyłam niestety, że piersi po jego użyciu zrobiły się mega wielkie i nabrzmiałe tak więc chyba to prawda, że laktator zaburza naturalną produkcję dziś jest już lepiej z nimi, a kolejny raz będę musiała odciągnąć dopiero za tydzień, co mnie bardzo cieszy z drugiej strony to odciągnięte ze łzami w oczach mleko bardzo się przydało, bo mała była głodna wczoraj jak mnie nie było Cytat:
doczytałam opis- to chyba najlżejszy i najfajniejszy poród sn na wątku ![]() Cytat:
a kiedy ci się zrobiły? już po ciąży? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda że sobie nie załatwiła tego cc Cytat:
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
heeej kochane
u nas dobrze wszystko, ale nie mam weny na komputer, ani czasu za bardzo Lenka jest przekochana póki co duuuzo śpi, je, robi kupki i taki ma ciekawy żywot ![]() Natalka jest chora i jest w domku całymi dniami, co jej ewidentnie nie pasuje. Ogólnie cieszy się że ma siostrę, przytula, całuje, ale na wszelkie sprzeciwy reaguje mega histerią. Musze to ogarnąć jakoś, póki co jak Lenka śpi to staram się bawić z nią, wymyślać zajęcia bo ewidentnie jej się nudzi w domu, nie jest przyzwyczajona żeby nie wychodzić bo na co dzień to przedszkole, babcia, spacer a teraz przy tej pogodzie i jej kaszlu to nawet spacer odpada. Do tego tż od dziś w pracy, bo wydzwaniają do niego od poniedziałku, jakby firma miała przez niego zbankrutować Sorki że tka tylko o sobie, ale nie mam czasu poczytać na spokojnie. Myślę że jak natalka wyzdrowieje i wróci do przedszkola to będzie spokojniej, o ile Lenka nadal będzie takim aniołkiem ![]() Lineczko, nemosku gratulacje największeeeee
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko zamldować, że już wyszłam ze szpitala, wymęczona fizycznie i psychicznie. Później napiszę Wam co się działo.
Mąż wchodził na forum i meldował co się u Was działo, więc GRATULACJE DLA NEMOSKA I LINECZKI Nasturcji miałam okazję pogratulować na żywo Miłosz jest cudny Nie wiem czy uda mi się cokolwiek nadrobić, bo trochę popisałyście , na razie koniecznie muszę odespać te "szpitalne wakacje".
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Zwariowane, przykro mi że nic z tego nie wyszło. Będą próbować jeszcze raz?
trzymam kciuki żeby dzieć zmienił zdanie i wskoczył w twe ramiona ![]() Nasturcja, postaraj się wierzyć lekarzom, bądź dzielna ![]() Sorento, ja mam nadzieje że oni to po prostu przyjmą normalnie... nie chce nikomu przykrości robić, wychodzić na jakąś walniętą, ale nie chce też siedzieć wkurzona na maksa, że pies skacze między nami, trąca nas, liże, i cholera wie co, bo ja to odginić się odgonie, ale mały już nie. Jak miałam królika, bardzo towarzyskiego, to mimo że chciał przebywać w centrum zainteresowania i pić z nami herbaty przy stole (dosłownie) to zawsze starałam się go trzymać z boku, jak przychodzili goście, bo może akurat ktoś nie życzy sobie nachalnego i wszędobylskiego królika, tak jak ja nie życzę sobie nachalnej psiny. Okropny dzień dziewczyny. Nie wiem co mi się wczoraj stało ze stopami, ale tak spuchły, jakbym miała kostki zwichniete (słowa tż). Mówi że jakby mnie nie znał to udzieliłby mi I-szej pomocy ide robić ruskie oby ciasto wyszło miękkie spróbuje zrobić tak jak Rusałka
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ja po wizycie i niestety nie obedzie sie w tej ciazy bez szpitala...wyszly mi jakies balterie w moczu ogolnie jakiegps bialka troche i cos tam cos tam ze zapalenie pecherza moczowego i na 4 dni do szpitala antybiotyk dozylnie;/
myslalam ze w tej ciazy obejdzie sie bez..maz bedzie musial brac wolne zeby zostac z mala...a ma placone za dniowki i tak wlasnie ...
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Mya , nie bój się sterylki
Basia, no ja właśnie uważam, że mieszkając w bloku to jest największy problem z psem i takim małym dzieckiem, dlatego do tej pory na swojego własnego się nie zdecydowałam. Mamy taką "rodzinną" suczkę, którą kupiliśmy jak jeszcze mieszkałam w domu, teraz ona mieszka na zmianę u siostry lub u rodziców. My ją czasami bierzemy na jakieś 2 tygodnie do siebie. Ale wiem, że właśnie siostra z dwójką dzieci ma czasami problem z wyjściem - tyle, że jej mąż dodatkowo pracuje zmianowo i na wieczorny spacer z sunią wtedy przychodzi mój tato (mieszkają na tym samym osiedlu). A tak, jak młodszy synek był malutki, to psiak w ogóle z rodzicami mieszkał, bo jednak żeby wyjść z psem chociaż na samo siku to trzeba było małego ubierać czy to zima czy deszcz. No, ale jakoś się da - można też spróbować psa nauczyć, żeby miał dłuższe przerwy między spacerami, tak, żeby mąż wychodził przed pracą i po pracy. zwariowane, no i co teraz? co mówią lekarze? będą pojutrze znowu próbować czy planują cesarkę czy jak?
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

, no i w buty i płaszczyk na zimę muszę zainwestować

za rodzące, coś czujęże dziś Serduszko dołączy do grona mamuś

I przyjechała, piękna i cudowna. Oczywiście książeczka zdrowia kończyła sie na połowie szczepień
bo po co dalej dawać... Pies był tak zestresowany, że nie mogliśmy jej do samochodu wcisnać. ale jechała u tz na kolanach
to sobie poczekam 

oby ciasto wyszło miękkie
spróbuje zrobić tak jak Rusałka