|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
ppapapapaa
trzymaj sie
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nancy, wytrzymaj! ![]() A żeby nie było, młoda nie ma tak dużo ciuchów (no, może trochę ), że nie możemy ich pomieścić, tylko ona ma jedną komodę - 3 szuflady i kilka wieszaków w naszej szafie. A np. takie za duże jeszcze to trzymam na swojej półce
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-08 o 17:00 |
|
|
|
|
#2344 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam się
chyba mi nie pocytowało wszystkiego ![]() ja dzisiaj cały dzień poza domem, na zakupach byłam i co. kupiłam sobie tylko spodnie za to Mężowi bluze, spodnie, koszule, no i Hance papciochy i spodnie. miały to być zakupy dla mnie tylko ![]() Cytat:
i dla Dadola Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam się martwić? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Już się wydało. Wiadomość poszła w eeeterrr
![]() Głodna jestem jak uuuj Aaaa gdzie ja mam łeb? Sto lat nasze dziubaski (Pietraszko,Daduś ).
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie wiem w sumie, czy Pola mówi świadomie, bo jak się bawi, to tak nieraz do siebie gada. Ale jak ją zawołam i do mnie idzie, to wtedy jest takie wyraźne MA-MA! A szczególnie jak płacze i ktoś ją tuli, to tylko jeśli ja to robię, to tak mówi. Więc, może...
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie, pstryczek juz zaczal temat.
Jestescie za poslaniem 6-latkow do szkol czy nie? |
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat w naszej miejscowości jest taka szkoła, że ja bym nie posłała
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, akurat przygotowanie szkoly to jest najmniejszy pikus
![]() ofkors super by bylo gdyby sale byly dopasowane do malych dzieci, lazienki, szatnie, ehhh moglabym tak wymieniac i wymieniac ![]() a nikt glosno nie mowi np o tym ze w przedszkolach jest zakaz nauki czytania i pisania, ogolnie najlepiej zero nauki a sama zabawa a potem taki maluch ma przyjsc do pierwszej klasy, wysiedziec 5 razy po 45 minut w lawce i w rok nauczyc sie pisac i czytac czyli tak naprawde dzieciaki o rok mlodsze beda uczyc sie czytania i pisania rok krocej
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znalazłam takie mieszkanie: http://brzesko-bochnia.pl/Ogloszenie...nie-do-wynajec
To jest przykładowe, które najczęściej są w ofertach z naszej okolicy. Brałybyście takie mieszkanie i za taką cenę? ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Pstryczku, ja mam dobry przykład - mój kuzyn. On ma niby 7 lat i chodzi do pierwszej klasy, ale jest opóźniony w rozwoju właśnie o ok. rok (w niektórych czynnościach). Mówiliśmy ciotce, żeby go posłała do szkoły specjalnej (Złota), ale ona się uparła i koniec. I teraz co rusz ma telefony od wychowawczyni. On ma w klasie takiego kolegę, z którym się straaasznie nie lubią, tłuką się często, przezywają, jeden zrzuca winę na drugiego. Ale też A. jest taki, że jak się mu coś powie, żeby zrobił, to on w ogóle nie pomyśli, tylko robi to. I np. wczoraj ściągnął majtki na środku korytarza, przy wszystkich dzieciach Raz jak mieli jakiś apel, to się po prostu położył na podłodze. Na lekcjach co 10 minut chodzi do ubikacji, albo non stop je. Bo na przerwach chodzi do biblioteki grać na kompie ![]() Dużo by wymieniać... Wiem, że to nie jest sytuacja stricte nawiązująca do tematu, bo on jednak ma problemy spore. Ale sam fakt, że jak chodził do przedszkola, to takich sytuacji było duuużo mniej. I właśnie to, że on nie rozumie, że jest lekcja, i się siedzi na tyłku grzecznie przez te 45 min., a na przerwie można się bawić. Bo on ma właśnie jeszcze umysł 6-latka. Na pewno nie wszystkie dzieci takie są, no ale jednak coś w tym jest. |
|
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Absolutnie nie! Zabieranie dzieciom roku dzieciństwa, poza tym takie szkraby nie są na to wg mnie gotowe!
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy dziś małemu taki garaż i jest szał
http://www.argos.co.uk/m/static/Prod...t%3EGARAGE.htm Super zabawka, ma ruchome części, światełka i dużo odgłosów
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Black
![]() Teraz tak na szybko tylko..... Odpierdaczylam sie jak szczur na otwarcie kanalu, malz jak mnie zobaczyl to wow! I ze dawno (oooooooooooj daaaaaaaaawnoooo skarbie) mnie takiej nie widzial walnelam se krwistoczerwona szmine i bedziem smigac na Come. Boje sie troche babla zostawiac ale do DOMITu mamy na szczescie tylko 5minutek wiec jak cos to przylece ![]() Mam nadzieje, ze koncert bedzie mega Buziaki ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już sobie Ciebie wyobrażam !!!! udanego koncertu ;*Cytat:
u Nas za taki metraz to z 2000 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę kapac Haniule i będę
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam na pysk wiec nie bylo czasu na wizazowanie .. od wtorku zmieniam podejscie do usypiania drzemek, wybralam z tej ksiazki tylko to co mi przypasowalo - nie dam rady wyjsc z pokoju jak Borys sie drze i czekac 2 do 7 minut. Skutek jest taki, ze ..
1. Mamy pierwsza drzemke o godzinie 10 - 11.30. W pierwszy dzien padl jak szlam z nim po schodach. Dzisiaj troche poplakal, wstawal w lozeczku, wiec go odkladalam, uspokojalam, tlumaczylam. Zasnal. Wczesniej mielismy drzemke pierwsza o godzinie 8 do 8.45 - 9. Co mnie niemilosiernie wkurzalo, bo ledwo wstal, juz usypialam go a ja po porannej kawie o 6, dosypialam.. Inna sprawa ze spal w kuchni pod okapem w maxi cosi, wiec ja siedzialam w salonie tez przy dzwieku okapu. Niby bezproblemowe usypianie ale zero relaksu. 2. Druga drzemka - Planowalam na 14 / 14.30. Niestety od dwoch dni po 30 minutach usypiania odpuszczam i nie ma drugiej drzemki, bo widze ze pada ze zmeczenia, i wystarczyloby ponoszenie na raczkach i by odplynal. Wczesniej byla miedzy 11 / 12 45 min gora godzina. 3. Zasypianie na noc, kiedys przed 18. Obecnie przed 19. Kiedys odplywal na moich rekach podczas karmienia, obecnie kilka minut zajmuje mi uspienie. To jest chyba koszt tej metody, przynajmniej poki co.. Pobudki w nocy sa, nie wiem ile dokladnie, ale ... Pstajemy juz o 7.30 a nie o 6. I powiem Wam ze ta poprawa nastapila juz po pierwszej dobie. Wiec czuje sie znacznie bardziej wyspana. Zobaczymy jak to bedzie dalej. Aha .. i wczoraj w nocy musialam zmienic pamersa, bo byl mokry - musialam zle zalozyc. Wybudzil sie calkowicie, usmiechal sie, chcial sie bawic. Ale zostawilam go samego w lozeczku, 5 minut cos sobie pogadal, usnal sam bez placzu. Poza tym z przeziebienia prawie jestemy juz wyelczeni, Borysa trzymalo od soboty mnie srody zeszlego tygodnia. Podczas zabawy samochodzikami drze sie "brum" brummmm" brrrr i jezdzi nimi po podlodze, po szybach, dzisiaj po schodach wchodzil z samochodzikiem. Urocze to jest
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-11-08 o 19:28 |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, no właśnie tutaj takie mieszkanie to i za 600 zł można mieć. My wiadomo, chcielibyśmy jak najtaniej, ale w miarę w jakichś porządnych warunkach. A przez to popadam w jakieś paranoje i przez nie mieszkania lekko poniżej 1000 zł wydają mi się za drogie
A do tysiąca to jest najwięcej mieszkań, powyżej to już np. jakieś 3-pokojowe. Zależy, gdzie ono się znajduje.
|
|
|
|
#2359 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekam razem z Tobą ![]() Twój sen mnie powalił Cytat:
Jak malutka była ![]() Też bym nie chciała gości n tak długo Cytat:
Pietrek zdecydowanie woli sklepowe jedzonko I grudkowe, wszystkie papki odrzuca Cytat:
Śpiewam, gadam, robię z siebie idiotę Czasem w akcie desperacji włączam piosenkę na youtube ![]() Cieszę się, że malutka już ma się lepiej Cytat:
Bardzo Wam współczuję Cytat:
Cytat:
Obecnie ciężko powiedzieć. Miesiąc temu ważył 9,5 kg, teraz pewnie ok 10 kg ( waga urodzeniowa-3600) No takiego komplementu to się nie spodziewałam Nienawidzę go słuchać na nagraniach
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Kliknęłam na all książkę " Moje dziecko nie chce jeść" Carlosa Gonzaleza.
|
#2361 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43623299]czego chcesz, bardzo ladna waga, przyjmuje się, że na rok (rok, a nie 9,5 mca ) dziecko powinno potroić wagę. BTW, Agata nie potroila, ona dopiero teraz, mając 3,5 roku ![]() [/QUOTE] Ale różne te Twoje córy ![]() Cytat:
A dziś znalazłam w pieluszce namacalny dowód, że coś trafia do jego żołądka Do tej pory Piotrek walił kupy jak noworodek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodziutka Polcia Cytat:
Cytat:
Właśnie, właśnie, ktoś tu miał na filmik z Oskarem zapodać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bawcie się dobrze
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
czooołem
![]() nadrobię Was jutro, spadam spaaaaaaaaać ![]() Bylam w tesco i są promocje na dzieciowe ubranka, kupiłam małej kilka rzeczy A tak mi się podobają, że już nie mogę się doczekać jak ją ubiorę ![]() ![]() aaa i od wtorku w biedrze będą te półki na zabawki co neti ma- przymierzam sie do zakupu ![]() ale w mojej biedrze często nie ma tego co w gazetce.to se pogadałam ![]() Dobranoc
|
|
#2364 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A fotka dla nas? ![]() Udanej zabawy Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję za wszystkie komentarze na temat mojego synka Ale cisz....
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ja tak szybko.
Nadrobiłam Was. Pośmiałam się, pozachwycałam nowymi umiejętnościami i zdjeciami i filmami. Współczuję niejadkom. Parówek już lepiej nie ruszam ja za dużo się naoglądałam co w nich jest. Ale są faktycznie te z bezpiecznym składem ![]() Autenthic dasz radę ![]() Dziękujemy ciociom za pamięć ![]() Ja chwilowo czasu nie mam bo przeglądam samochody, Wczoraj sprzedaliśmy auto i chcemy kupić coś za więcej niż 4 tysiące jak dotychczas ![]() także wybaczcie mi że się nie odnoszę
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś też byłam na szopingu, hah weszłam do tesco kupiłam obiadki dla małej, przeszłam przez dział dziecięcy i kupiłam jej kapcioszko butki na % i koniec moich zakupów ![]() Co kupiłaś Julaskowi ? chwal się bo ja też chciałam coś ale w efekcie zrezygnowałam :P Aha przymierzałam jeszcze fajną kurtkę w new looku ale... sama nie wiem szkoda kasy.... a jeszcze butów nie mam. Eh.... ![]() Ma któraś z Was puchową kurtkę? ciepłe są faktycznie? Wiem że Debrah masz, ale jeszcze nie byłaś w niej pewnie
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
jest nowa gazetka z zabawkami w biedrze
coś dla szajki![]() Cytat:
![]() Cytat:
i po pierwsze nie mam czasu iść na zakupy, a po drugie mi sie nie chce
|
|
#2368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nigdy tak nie spałaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę wieczoru
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam rok temu jak ta gazetka była i w ogóle jakoś mi ten okres utkwił w pamięci z przed roku. Mandarynki No mi sie też nie chce szczególnie za butami.... kupiłabym tą kurtkę żeby już nie musieć łazić a jutro mama mnie ciągnie na targ....
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jakim cudem, ale moje dziecko śpi na brzuchu... Ona NIGDY nie spała na brzuchu, a teraz się przekręciła i tak śpi... Co się stało?
W ogóle ostatnio Oliwa się strasznie zmieniła... Stała się taka, hmm, doroślejsza? Zaczyna powtarzać powoli wszystkie słowa, duuuużo rozumie, inaczej się bawi, ruchowo też lepiej w ciągu ostatnich dni jest... Dzisiaj np siedziała na podłodze ze mną i babcią, no i odbijałyśmy sobie razem piłkę - my do niej, ona łapała i odbijała do nas. I tak w kółko. No i np śpiewała ze mną dzisiaj - ja ćwiczyłam operę, bo dawno tego nie robiłam, a ona razem ze mną próbowała wyciągać wysokie partie, komicznie to brzmiało. Kija, miałam się odnieść już wcześniej - moje dziecko nie tknie obiadku ze słoiczka... Deser jako tako, owoce czasem, aczkolwiek niekoniecznie, ale obiadek - w żyyyyciu. Próbowałam różnych - zupek, mięs, obiadków z rybą... Wniosek jest jednak taki, że obiadki ze słoiczka są najbardziej beee.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-08 o 22:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

:-P

), że nie możemy ich pomieścić, tylko ona ma jedną komodę - 3 szuflady i kilka wieszaków w naszej szafie. A np. takie za duże jeszcze to trzymam na swojej półce 

(odkad Pietraszko prawie nie ciagnie uu w dzien to mi smutno 

i bedziem smigac na Come. Boje sie troche babla zostawiac ale do DOMITu mamy na szczescie tylko 5minutek wiec jak cos to przylece 

Bardzo Wam współczuję 

) dziecko powinno potroić wagę. BTW, Agata nie potroila, ona dopiero teraz, mając 3,5 roku