Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 23:08   #2821
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Dzięki, Hebe też mi ta nazwa nic nie mówi. A Kallosy potrzebuję tak sobie, bo są proteinowe zdaje się. No ale że wszyscy/tkie majom, no to mam lekką presję Kupiłam sobie za to spirulinę w zielarskim i zaraz zrobię maseczkę na gębę. Na włosy chyba z 2 razy dawałam, ale nie wiem, z jakim efektem, bo mieszałam z maskami.
O, i jeszcze 2 saszetki jakiejś herbatki z żeńszenia mam, też myślałam, żeby pomieszać do jakiejś maski, ale jeszcze nie miałam okazji.
Tak, są proteinowe. I lekkie, na ogół dodaję do Kallosa oleju lub cięższej odżywki (zwykle Garniera AiK), sam się kompletnie nie spisuje.
Za to podobno jako odżywka do mycia się nadaje.

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Dzięki za linki dziewczyny
Ja akurat kallosa mam z allegro. Zamawiałam z przyjaciółką, były tanie, bo ok. 10 zł za 1l. Za dostawę po piątaku się zrzuciłyśmy i wyszło taniej niż w sklepie.
No właśnie w Hebe 1l jest za około 10 zł.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 23:12   #2822
Dzikun
Zakorzenienie

A to Sorki, nie wiedziałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 23:19   #2823
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
A to Sorki, nie wiedziałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Przecież nie ma za co.
Tylko mówię, bo akurat w Hebe bardzo tanio można kupić Kallosy. To małe opakowanie (200 czy 250 ml) jest za jakieś 5 zł chyba.

Ja to tylko ubolewam nad Scandiciem bananowym, że poza sklepami fryzjerskimi (drogo!!) nie idzie go kupić stacjonarnie, a wysyłka wynosi drugie tyle co maska.
Stary 2013-11-08, 08:12   #2824
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
No właśnie w Hebe 1l jest za około 10 zł.
O kurcza, nie wiedziałam, a byłam ostatnio w Hebe. 19tego będę mieć następną okazję, jak będę w większym mieście, bo w moim nie ma takiej drogerii
Stary 2013-11-08, 08:42   #2825
JudytaKas
Zakorzenienie

Pogoda dobija me włosy - wystarczy chwila na zewnątrz i mam puch stulecia
Muszę pomyśleć też o jakiejś masce, która dobrze dociąży mi włosy bo ostatnio mam z tym problem - są zdecydowanie za lekkie (macie jakiś pomysł?)

Nowy BD jest okropny czy tylko moje włosy już tak negatywnie reagują na ten szampon muszę zakupić jakieś inne delikatne myjadło albo poeksperymentować z odżywką.

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:55   #2826
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Muszę pomyśleć też o jakiejś masce, która dobrze dociąży mi włosy bo ostatnio mam z tym problem - są zdecydowanie za lekkie (macie jakiś pomysł?)

Nowy BD jest okropny czy tylko moje włosy już tak negatywnie reagują na ten szampon muszę zakupić jakieś inne delikatne myjadło albo poeksperymentować z odżywką.
Dla mnie BD jest okropny, gorszego myjadła do włosów to ja w życiu nie miałam. Zrobił mi na głowie twardy i suchy puch

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:06   #2827
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Dla mnie BD jest okropny, gorszego myjadła do włosów to ja w życiu nie miałam. Zrobił mi na głowie twardy i suchy puch
Jeszce rok temu go uwielbiałam ale z czasem coraz gorzej działał i zastąpiłam go innymi szamponami. Parę dni temu kupiłam żeby zobaczyć jak się teraz sprawi i szok, jest jeszcze gorszy. Po umyciu mam jeden wielki zbity kołtun

dniem twojego życia."
Stary 2013-11-08, 09:34   #2828
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

To samo miałam ze swoimi włosami. Nawet po nałożeniu odżywek itp dalej były suche, matowe i paskudne. Teraz BD służy mi do prania ręcznego szali i apaszek

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:55   #2829
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Obawiam się, że teraz nie znajdę, ale robi się je tak samo jak na paski materiału, z tym że folii się nie wiąże, a zawija.
JAk zwal tak zwał - papiloty

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Jak często podcinacie włosy? Osobiście je zapuszczam i zastanawiam się czy podcinanie ich co 1,5 miesiąca jest dobrym pomysłem. Z jednej strony byłyby zdrowsze i końcówki ładne ale czy w taki sposób zapuszczę kiedykolwiek włosy? Co o tym sądzicie?
Na pewno nie tak często. Nic bym nie zapuściła... teraz wyznaczyłam sobie czas na styczeń, ale nie wiem czy dam radę końcówki są ok ale, jednak po fryzjerze kształt lepszy i układają się fajniej... obym wytwała

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość

"yyyy.,.. woda brzozowa, pokrzywowa i coś jeszzcze.. będziesz robić ekskluzywne drinki??
a jak mohito by hair

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
O matko ! 1 cal to dokładnie uwaga .... 2,54 cm ! Która mi teraz powie, że dziś wieczorem nie zastosuje Inversion Method na sobie ?
Nie mam takiej emotki która sie wali po czole to może:

Cytat:
Tyle mnie tu nie było i takie innowacyjne metody się pojawiają
Z tą głową w dół to może jeszcze tylko przy pełni księżyca co by efekty były jeszcze lepsze
Tak jeszcze plucie przez lewe ramię do tego i namoczenie wlosow w wywarze z kocich wąsów...

A jakie Ty masz teraz myjadlo?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:59   #2830
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też!!
Ostatnio co prawda nie stylizowałam, ale nałożyłam mnóstwo na włosy:
b/s zaraz po myciu na mokre: Ziaja oliwkowa (ta co rzekomo jest d/s)
wysuszyłam na prosto
zwilżyłam dłonie i dołożyłam jedwab GP i Ziaję rycynową z parafiną.

Włosy gładkie jak tafla, troszkę się nawet fala zrobiła (taka 2a ), wyszłam z przekonaniem, że włosy są tak zabezpieczone, że nic im nie będzie (parafina, oleje, silikon). I co, oczywiście puch, puch, puch.

Ach, dodam jeszcze, że jako d/s użyłam wtedy Evy Natury, ale tak mi się chlusło olejem do niej...

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2013-11-08 o 10:03
Stary 2013-11-08, 10:15   #2831
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A jakie Ty masz teraz myjadlo?
Ostatnio najczęściej myłam szamponem z equilibra - bardzo go lubię ale już jest bliski dna (kupię następną buteleczkę), jednak chciałbym stosować go trochę rzadziej na przemian z czymś innym delikatnym. Jutro z racji tego, że mam wolne umyje mr potter's - dawno nie myłam odżywką i jakoś nie wiem jakich efektów się spodziewać
Cytat:
Ja też!!
wysuszyłam na prosto

Włosy gładkie jak tafla, troszkę się nawet fala zrobiła (taka 2a ), wyszłam z przekonaniem, że włosy są tak zabezpieczone, że nic im nie będzie (parafina, oleje, silikon). I co, oczywiście puch, puch, puch.
Ja niby też nakładam dużo, zabezpieczam
do b/s używam odżywek d/s (mam dwa pełne opakowanie odżywek b/s Joanna len i rumianek i Z apteczki babuni, miód i mleko ale moje włosy zrobiły się tak dziwne, że b/s są za słabe). Zero dociążenia i puch

dniem twojego życia."
Stary 2013-11-08, 10:53   #2832
cocos1
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj.

Ja nie prostowałam, ale też fundowałam im wszelkie zmiany kolorów i to dość często, bo kolor potrafił mi się znudzić po miesiącu czy dwóch. Więc wyobrażam sobie ich stan.

Napisz, jakich używasz odżywek. Być może zawierają dużo protein, czym pewnie dobijasz włosy. Ze swojego doświadczenia wiem, że nierozsądne stosowanie protein (a bardzo łatwo o to przy wszelkich odżywkach typu GlissKur, Elseve, itd.) przy bardzo zniszczonych włosach daje efekt opłakany.
Poza tym kręconych i falowanych włosów się nie rozczesuje. Zwłaszcza na sucho. Najlepiej tylko w momencie, kiedy jest na nich odżywka d/s, a później już nie.

Sposobów jest na to dużo. Jantar, kozieradka, olej rycynowy, suplementacja witaminami.

Jeśli masz taką możliwość olejuj nawet codziennie. Ja na początku pielęgnacji tak robiłam. Przez chyba 4 pierwsze miesiące czy jakoś tak. Później rzadziej.

Spróbuj też może serum silikonowego. Przy zniszczonych włosach to bardzo wskazane.

A próbowałaś myć szamponem bez SLSu, na pewno łagodniej obejdą się z Twoimi włosami. Polecany jest szampon dla dzieci Hipp, płyn do kąpieli dla mam Babydream fur mama, żel pod prysznic 2w1 Alterry (Perfumrei czy jak się to pisze), płyn do higieny intymnej Facelle Sensitive. Jest w czym wybierać.

To logiczne. Po to jest odżywka.

Czemu?

To tyle odpowiedziałam na szybko. Stylizujesz w tym momencie czymś włosy czy myjesz, rozczesujesz i widzisz puch?

To zależy, co rozumiesz pod pojęciem maska. Bo dla mnie maska i odżywka to to samo tylko z innym napisem na opakowaniu.
I stosuję je w ten sam sposób.
Bardzo dziękuję za pomoc
Co do odżywek stosuję od jakiegoś tylko alterre granat z aloesem
włosy myję szamponami z joanny i radicalem i dopiero teraz doczytałam ,że maja slszakupie sobie te o których piszesz-z tego co pamietam myłam kiedys dziecięcymi imiałam wrażenie skołtunienia, przesuszenia
Jantar wcieram szukam teraz kozieradki u nas trudno dostac podobno nie ma na hurtowni>Pije od 2 mcy Vitapil, pokrzywa raz dz, teraz zaczęłam siemie lniane
Postaram sie olejowac codziennie-na przemian z innymi czy tylko amle?
Co do stylizacji używam od czasu do czasu pianki do cienkich włosów Wella
jak prostuje włosy(no lubie czasami wiem ,że nie wolno) psikacz Kadusa do stylizacji na gorąco.Zel lniany kiedys robiłam i miałam po nim strąki nie loki-a tego nie lubie
No i największym chyba błędem jaki popełniam jest rozczesywanie rano włosów-ale jak tego nie zrobie no czuję sie niechlujnie.Poza tym rozczesuję po spłukaniu odżywki-po ściagnięciu bawełnianego ręcznika z głowy.
Aaaa co do serum silikonowego-myślałam ,że to samo złooo -jakie polecasz?
cocos1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 11:32   #2833
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
To samo miałam ze swoimi włosami. Nawet po nałożeniu odżywek itp dalej były suche, matowe i paskudne. Teraz BD służy mi do prania ręcznego szali i apaszek
mi ten Bd też w ogóle nie sprawdził, miałam 1 opakowanie i ledwo zużyłam

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
O kurcza, nie wiedziałam, a byłam ostatnio w Hebe. 19tego będę mieć następną okazję, jak będę w większym mieście, bo w moim nie ma takiej drogerii
Ja właśnie też kupiję w Hebe bo tanio. Miałam już 1 waniliowy, a teraz kończę drugi pojemnik mlecznego

wrzuce wam moje włosy właśnie po Kallosie i AiK. Użyłam AiK 2 razy i się w nim zakochałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131101_111340.jpg (133,9 KB, 27 załadowań)
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 11:35   #2834
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocos1 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za pomoc
Co do odżywek stosuję od jakiegoś tylko alterre granat z aloesem
Jest dobra.
Tylko ma alkohol wysoko, moim włosom on nie przeszkadzał, ale różnie bywa. Jak wykończysz Alterrę (nie ma sensu wpadać w szał zakupów i mieć 10 odżywek ), spróbuj może Garniera Avocado i masło Karite.
Pewnie przydałaby się jeszcze odżywka z proteinami jakaś, do stosowania raz na jakiś czas (strzelam, że przy bardzo mocno zniszczonych włosach nie będą one chciały protein za często - może raz w tygodniu albo rzadziej), polecam Garnier GoodBye Damage, ja miałam tę kurację https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oncowkami.html nie wiem, jak zwykła odżyka się sprawuje. W każdym razie są proteiny, jest i silikon, który ujarzmi trochę włosy, łatwo zmywalny, więc delikatny szampon wystarczy do zmycia.

Cytat:
włosy myję szamponami z joanny i radicalem i dopiero teraz doczytałam ,że maja slszakupie sobie te o których piszesz-z tego co pamietam myłam kiedys dziecięcymi imiałam wrażenie skołtunienia, przesuszenia
To prawda, kołtunią trochę bardziej. Ale przy dobrej technice mycia nie powinnaś mieć większych problemów. Należy myć skórę głowy w ten sposób, że między włosy wkładasz palce i delikatnie masujesz. Później wyjmujesz je spomiędzy włosów i wkładasz w inne miejsce między włosy. Nie tarmosisz włosów po całej głowie, jak to pokazują na reklamach szamponów.

Cytat:
Postaram sie olejowac codziennie-na przemian z innymi czy tylko amle?
Amla jest na parafinie, może ładnie wygładzać, ale tak naprawdę nie każde włosy lubią parafinę. Spróbuj na zmianę choćby kuchennych olejów (oliwa z oliwek, rzepakowy, słonecznikowy) i patrz, jak się sprawdzają. Polecam też lniany. Jest tani, a naprawdę dobry.

Cytat:
Co do stylizacji używam od czasu do czasu pianki do cienkich włosów Wella
O tyle dobrze, że ta pianka jest bez alkoholu.
Mimo wszystko (bo też na jakiś czas zdradziłam żele na rzecz pianek) polecam żele - lepiej definiują skręt.
Strąki?
A czytałaś o tym, jak należy stosować żel u kręconowłosych?
Nakładasz na mokre, ugniatasz rękami od dołu do nasady, suszysz dyfuzorem (lub zostawiasz do naturalnego wyschnięcia), zwykle po tym muszą doschnąć do tzw. sucharków. Są wtedy właśnie takimi sztywnymi strąkami. Ale ale! Bierzesz bawełnianą koszulkę, gładką chustę, pieluchę albo nic nie bierzesz, ale masz suche i czyste ręce i ugniatasz je delikatnie - znów od końcówek do nasady. W ten sposób żel puszcza i zostawia ładne miękkie loki/fale.

[quot]jak prostuje włosy(no lubie czasami wiem ,że nie wolno) psikacz Kadusa do stylizacji na gorąco.[/quote]

Wywal prostownicę! Albo sprzedaj!
Jeśli musisz prostować, to prostuj na okrągłą szczotkę.
Ale kręcone/falowane włosy są za ładne, żeby je prostować.

Cytat:
No i największym chyba błędem jaki popełniam jest rozczesywanie rano włosów-ale jak tego nie zrobie no czuję sie niechlujnie.
Potrzebna tu zmiana nastawienia, musisz się sama przekonać.

Cytat:
Poza tym rozczesuję po spłukaniu odżywki-po ściagnięciu bawełnianego ręcznika z głowy.
Nie rób tego!
Jeśli koniecznie chcesz rozczesać, to rozczesuj suche włosy. Mokre włosy są bardziej narażone na zniszczenia niż suche.

Cytat:
Aaaa co do serum silikonowego-myślałam ,że to samo złooo -jakie polecasz?
Nie, jeśli ma się jakąś wiedzę o silikonach, nie stosuje się silikonów tylko i wyłącznie - np. odżywki bez olei, oparte na samych silikonach - to bez sensu.
Ja polecam "jedwab" GP. Jedwab tylko w nazwie, ale to nawet lepiej, bo przy codziennym stosowaniu byś sobie przeproteinowała końcówki.
A tak to serum jest olejowo-silikonowe, ponownie z silikonami zmywalnymi delikatnymi szamponami.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-plynie.html
Stary 2013-11-08, 11:51   #2835
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszce rok temu go uwielbiałam ale z czasem coraz gorzej działał i zastąpiłam go innymi szamponami. Parę dni temu kupiłam żeby zobaczyć jak się teraz sprawi i szok, jest jeszcze gorszy. Po umyciu mam jeden wielki zbity kołtun
U mnie było to sama, w końcu zużyłam go do prania pędzli, tych najbrudniejszych syntetyków od podkładu
Później miałam z BD ten płyn i szampon 2 w 1 i był na prawdę dobry , włosy nie były już takie suche i szorstkie a po użyciu n. A&K wszystko wracało do normy. Mam nadzieję, że go nie wycofali?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:

Nie mam takiej emotki która sie wali po czole to może:

Ta jest akurat odpowiednia

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 13:27   #2836
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Co się stało niusiu ?
Ludzie są głupi.
Ale po obejrzeniu gwiezdnych wojen przeszło.

Dzisiaj za to nie mogę się doczekać wypróbowania fluidu.
Nowy żel bielendy wysuszył mi strasznie włosy, zepsuli taki dobry kosmetyk. Koniec ładnych włosów dla mnie...
Może wypróbuje jakiś krem do loków.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-11-08 o 13:29
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 14:58   #2837
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio najczęściej myłam szamponem z equilibra - bardzo go lubię ale już jest bliski dna (kupię następną buteleczkę), jednak chciałbym stosować go trochę rzadziej na przemian z czymś innym delikatnym. Jutro z racji tego, że mam wolne umyje mr potter's - dawno nie myłam odżywką i jakoś nie wiem jakich efektów się spodziewać

Ja niby też nakładam dużo, zabezpieczam
do b/s używam odżywek d/s (mam dwa pełne opakowanie odżywek b/s Joanna len i rumianek i Z apteczki babuni, miód i mleko ale moje włosy zrobiły się tak dziwne, że b/s są za słabe). Zero dociążenia i puch
Mam podobnie. Ponoć seria equilibry (szmpon, maska i odżywka) jest dość dobra - może któraś z Was używała?
http://www.equilibra.pl/index.php?mo...=4&prodgroup=4
http://www.equilibra.pl/index.php?mode=news&news=36

Cytat:
Ja też!!
wysuszyłam na prosto

Ach, dodam jeszcze, że jako d/s użyłam wtedy Evy Natury, ale tak mi się chlusło olejem do niej...
U mnie nadal fala co najwyżej 2a...Włosy sypkie, spuszone, ale mogę je przeczesać palcami bez szarpania, co rozumiem tak, że łuski są pozamykane. O tyle lepiej niż wczoraj, że przynajmniej mam jakąś objętość tej "fryzury"....Nałożyła m nawet dużo glutka dzisiaj i nawet jakiś żel "noname" - nie ma po nich śladu!

Cytat:

jak prostuje włosy(no lubie czasami wiem ,że nie wolno)
sorry...
ale to jakby sobie od czasu do czasu przetrzeć twarz papierem ściernym, a potem szukać masek, które pomogą, bo skóra dziwnie wygląda i piecze
Włosy cierpią w milczeniu....
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 15:05   #2838
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
ale to jakby sobie od czasu do czasu przetrzeć twarz papierem ściernym,
HAHAHA!

A ja dziś się zakręcam bardziej niż ostatnio, bo w końcu kupiłam Joaśkę mrożącą.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2013-11-08 o 15:06
Stary 2013-11-08, 15:11   #2839
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobnie. Ponoć seria equilibry (szmpon, maska i odżywka) jest dość dobra - może któraś z Was używała?
Ja używam jedynie szamponu i go mogę polecić
Cytat:
sorry...
ale to jakby sobie od czasu do czasu przetrzeć twarz papierem ściernym, a potem szukać masek, które pomogą, bo skóra dziwnie wygląda i piecze

dniem twojego życia."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 15:18   #2840
Floria
Zadomowienie

Cytat:
HAHAHA!

A ja dziś się zakręcam bardziej niż ostatnio, bo w końcu kupiłam Joaśkę mrożącą.
O, napisz, jaki efekt jutro, bo mnie sklejała na końcach jakoś (na drugi dzień). W pierwszym dniu, to miałam loki nawet w porzo
Stary 2013-11-08, 15:30   #2841
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
O, napisz, jaki efekt jutro, bo mnie sklejała na końcach jakoś (na drugi dzień). W pierwszym dniu, to miałam loki nawet w porzo
Ja mogę Ci napisać, jaki efekt jest u mnie. Ja daję najpierw dużo Bielendy ( mam już tylko pół), a na to groszek Joanny dla lepszego utrwalenia. Na to jeszcze Ziaja b/s z parafiną i jest cud miód orzeszki.
Stary 2013-11-08, 15:56   #2842
cocos1
Zakorzenienie

martaakow
Baaardzo dziękuję
Zakupiłam olej lniany, olej sezamowy, szampon hippa tyle na dzisiaj
Stosowałam wcześniek oliwe zoliwek(raz tylko) i chyba moje włosy go nie lubią...hmmm może spróbuje jeszcze raz

Poza tym zrobiłam liste i zakupie reszte
Przy alterri na razie zostane bo zakupiłam niedawno drugą butelek(była promocja) ale moje włosy ja lubią
No i przestane prostowac jak coś to tylko na szczotceżadko mi się to zdarza (tak dwa trzy razy w mcu) ale jednak

Co powiecie o tym specyfiku?zakupiłam ostatnio o wcieram na mokre po umyciu kropelke tzn jedno psiknięcie na dłonie i ugniatam-chodzi o olejek
skład:
C-12-15Alkyl Benzonate,Glicibe Soja Oil, Coclopentasiloxane, isopropyl Myristate,Mineral Oil,Arctium Root Extract,Argania Sipnosa, Kernel Oil,Hydrolyzed Keratin, PEG-8, Tocopherol,Ascorbyl,Palmi tate,Ascorbic Acid,Citric Actid,RetinylPalmitate,Pa rfum-uff dla mnie czarna magia mam nadzieje ze nic nie pomyliłam

Tak w ogóle to jestem pod wrażeniem waszej wiedzy jeszcze raz dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Eveline-Keratin-Argan_large_lead.jpg (16,1 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2013-11-08 o 16:08
Stary 2013-11-08, 16:08   #2843
cocos1
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie nadal fala co najwyżej 2a...Włosy sypkie, spuszone, ale mogę je przeczesać palcami bez szarpania, co rozumiem tak, że łuski są pozamykane. O tyle lepiej niż wczoraj, że przynajmniej mam jakąś objętość tej "fryzury"....Nałożyła m nawet dużo glutka dzisiaj i nawet jakiś żel "noname" - nie ma po nich śladu!

sorry...

oj
sorki post pod postem
Stary 2013-11-08, 16:11   #2844
Floria
Zadomowienie

Grzeczna dziewczynka
Mokre falowane/kręcone włosy można czesać, ale tylko z odżywką na nich. A tak, to całkiem suche, ale ja szczerze odradzam jakąkolwiek szczotkę, nawet gdyby była diamentowa i z pilotem automatycznym
Na logikę....skoro włos falowany ma słabe punkty w miejscu skrętu, to takich punktów ma, powiedzmy 5 na długości, i ile trzeba, żeby się taki punkt znalazł pomiędzy sąsiednimi rzędami bolców na szczotce? Między pojedynczym rzędem zębów w tym specjalnym grzebieniu (za 5 zł w tesco), włos ma o wieeeeeele więcej szans na przejście w całości.
Oprócz alterry przydałoby się coś na zmianę.
Ten olejek to nie wiem, ja na razie do zabezpieczania końcówek jakoś podchodzę jak do jeża
Stary 2013-11-08, 16:17   #2845
cocos1
Zakorzenienie

Cytat:
Grzeczna dziewczynka
Mokre falowane/kręcone włosy można czesać, ale tylko z odżywką na nich. A tak, to całkiem suche, ale ja szczerze odradzam jakąkolwiek szczotkę, nawet gdyby była diamentowa i z pilotem automatycznym
Na logikę....skoro włos falowany ma słabe punkty w miejscu skrętu, to takich punktów ma, powiedzmy 5 na długości, i ile trzeba, żeby się taki punkt znalazł pomiędzy sąsiednimi rzędami bolców na szczotce? Między pojedynczym rzędem zębów w tym specjalnym grzebieniu (za 5 zł w tesco), włos ma o wieeeeeele więcej szans na przejście w całości.
Oprócz alterry przydałoby się coś na zmianę.
Ten olejek to nie wiem, ja na razie do zabezpieczania końcówek jakoś podchodzę jak do jeża
miałam szczotke taką zwykłą kupiłam grzebien z szeroko rozstawionymi zębami w Tesco-no ale przecież musze się czesac sama nie wiem ja wytrzymie to nieczesanie na sucho
szczotka z pilotem heheh
Teraz spróbuje tej metody -czesanie z odżywką potem już nie- sie zobaczy
Do alterry dokupie Garnier Avocado i ten jedwab na końcówki jak znajde
olejek jak go dam za dużo obciąża ale jak dam tylko troszke jest ok-przynajmniej na razie

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2013-11-08 o 16:21
Stary 2013-11-08, 16:22   #2846
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Stosowałam wcześniek oliwe zoliwek(raz tylko) i chyba moje włosy go nie lubią...hmmm może spróbuje jeszcze raz
Możliwe, że nie lubią. Moje włosy za oliwą z oliwek też nie przepadają, chyba że domieszana jest do masek.

Cytat:
Co powiecie o tym specyfiku?zakupiłam ostatnio o wcieram na mokre po umyciu kropelke tzn jedno psiknięcie na dłonie i ugniatam-chodzi o olejek
skład:
C-12-15Alkyl Benzonate,Glicibe Soja Oil, Coclopentasiloxane, isopropyl Myristate,Mineral Oil,Arctium Root Extract,Argania Sipnosa, Kernel Oil,Hydrolyzed Keratin, PEG-8, Tocopherol,Ascorbyl,Palmi tate,Ascorbic Acid,Citric Actid,RetinylPalmitate,Pa rfum-uff dla mnie czarna magia mam nadzieje ze nic nie pomyliłam
Ma parafinę, więc będzie potrzebował zmycia szamponem z SLS. Może nie po każdym użyciu, musisz zobaczyć, kiedy włosy są już obciążone na końcach. Ogólnie po prostu serum olejowo-silikonowe, sama też za wiele wyczytać nie umiem.
Musisz też uważać, bo ma keratynę (proteina), więc przy codziennym stosowaniu możesz przeproteinować końcówki (objawia się to suchą miotełką).
Dlatego też polecam ten jedwab GP, bo nie ma protein i używanie go jest bezpieczne.

Cytat:
Tak w ogóle to jestem pod wrażeniem waszej wiedzy jeszcze raz dziękuję

Cytat:

Radzę zacząć, bo zbliża się zima.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
ten jedwab na końcówki jak znajde
Jest do kupienia w Rossmannie.
Stary 2013-11-08, 17:00   #2847
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Generalnie - po prostu papiloty? Wszystkie te foliowe, skarpetkowe itp - działają na zasadzie papilotów?
Cytat:
JAk zwal tak zwał - papiloty
Ano
Nie pomyślałam o papilotach, bo jedyne na czym kręciłam włosy to ta folia.
Z tym, że na folii kręcisz wzdłuż paska - nie mam zielonego pojęcia czy jest jakaś różnica w skręcie.

Radziłabym szukać w maju-czerwcu 2011 roku, tam powinien być mniej więcej post o lokach na folii. Ale skoro wyjaśniło się, że to foliowe papiloty, to chyba nie potrzeba więcej

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 17:01   #2848
Floria
Zadomowienie

U mnie jak na razie zabezpieczanie końcówek kończy się przetłuszczonymi strąkami na dole i puchem na górze... No, poza tym, to jakoś mam wrażenie, że po całonocnym olejowaniu, to one jakoś się trzymają. No i nigdy w życiu końcówek nie zabezpieczałam i raczej nic złego się z nimi nie działo. Ale ja nie niszczyłam do tej pory włosów chemicznie ani cieplnie...
Będę teraz wnikliwie obserwować W razie czego znajdę jakiś olej, o, nawet mam ten garnier pomarańczowy... albo może kawałek maski z parafiną.

A teraz już moje włosy zaczynają wyglądać normalnie! Chyba się zreanimowały

Jakby co, to polecam oliwkę dla dzieci Hipp jako delikatne olejowanie. Włosy są na prawdę przyjemne i nieobciążone.
I mogę jeszcze raz polecić Waszej uwadze szamponik dla dzieci Schlecker, zawiera betainę jako myjacz. Jeżeli ktoś nie ma uczulenia, to szampon jest bardzo akuratny. Nie plącze jakoś koszmarnie i ładnie pachnie. Nie obciąża i nie puszy nadmiernie - takie mam odczucia przynajmniej.

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-11-08 o 17:02
Stary 2013-11-08, 17:05   #2849
cocos1
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że nie lubią. Moje włosy za oliwą z oliwek też nie przepadają, chyba że domieszana jest do masek.

Ma parafinę, więc będzie potrzebował zmycia szamponem z SLS. Może nie po każdym użyciu, musisz zobaczyć, kiedy włosy są już obciążone na końcach. Ogólnie po prostu serum olejowo-silikonowe, sama też za wiele wyczytać nie umiem.
Musisz też uważać, bo ma keratynę (proteina), więc przy codziennym stosowaniu możesz przeproteinować końcówki (objawia się to suchą miotełką).
Dlatego też polecam ten jedwab GP, bo nie ma protein i używanie go jest bezpieczne.

Radzę zacząć, bo zbliża się zima.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Jest do kupienia w Rossmannie.
czyli do olejku rozsądnie podchodzic i z umiarem oki
dzisiaj byłam r Rossmanie nie widziałam ale też moje dziecie dawało czadu więc szybko stamtąd wiałamposzukam na spokojnie
Stary 2013-11-08, 17:08   #2850
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Pobawię się w to w najbliższym czasie, chociaż wiem, że kręcenie moich kręconych włosów nie wychodzi najlepiej
Wiecie gdzie mogę kupić jakiś miękki, najlepiej satynowy czepek bez mocno wbijającej się gumki? Bo szukam czegoś do spania Chodzę spać z mokrymi włosami i takie coś mogłoby się u mnie sprawdzić. Po wiązaniu ich w ananasa nie zawsze poranny efekt jest sensowny, a w rozpuszczonych spać nie mogę bo strasznie się wiercę w nocy i mam bardzo duży puch o poranku

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości