|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Za to podobno jako odżywka do mycia się nadaje. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
A to Sorki, nie wiedziałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
Przecież nie ma za co.
![]() Tylko mówię, bo akurat w Hebe bardzo tanio można kupić Kallosy. To małe opakowanie (200 czy 250 ml) jest za jakieś 5 zł chyba. Ja to tylko ubolewam nad Scandiciem bananowym, że poza sklepami fryzjerskimi (drogo!!) nie idzie go kupić stacjonarnie, a wysyłka wynosi drugie tyle co maska. |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
O kurcza, nie wiedziałam, a byłam ostatnio w Hebe. 19tego będę mieć następną okazję, jak będę w większym mieście, bo w moim nie ma takiej drogerii
![]()
#2825 |
Zakorzenienie
|
Pogoda dobija me włosy - wystarczy chwila na zewnątrz i mam puch stulecia
![]() Muszę pomyśleć też o jakiejś masce, która dobrze dociąży mi włosy bo ostatnio mam z tym problem - są zdecydowanie za lekkie (macie jakiś pomysł?) Nowy BD jest okropny czy tylko moje włosy już tak negatywnie reagują na ten szampon ![]()
![]() |
#2826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Rozeznanie
|
To samo miałam ze swoimi włosami. Nawet po nałożeniu odżywek itp dalej były suche, matowe i paskudne. Teraz BD służy mi do prania ręcznego szali i apaszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie Ty masz teraz myjadlo?
![]() |
#2830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio co prawda nie stylizowałam, ale nałożyłam mnóstwo na włosy: b/s zaraz po myciu na mokre: Ziaja oliwkowa (ta co rzekomo jest d/s) wysuszyłam na prosto zwilżyłam dłonie i dołożyłam jedwab GP i Ziaję rycynową z parafiną. Włosy gładkie jak tafla, troszkę się nawet fala zrobiła (taka 2a ![]() ![]() Ach, dodam jeszcze, że jako d/s użyłam wtedy Evy Natury, ale tak mi się chlusło olejem do niej... ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-11-08 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Ostatnio najczęściej myłam szamponem z equilibra - bardzo go lubię ale już jest bliski dna (kupię następną buteleczkę), jednak chciałbym stosować go trochę rzadziej na przemian z czymś innym delikatnym. Jutro z racji tego, że mam wolne umyje mr potter's - dawno nie myłam odżywką i jakoś nie wiem jakich efektów się spodziewać
![]() Cytat:
do b/s używam odżywek d/s (mam dwa pełne opakowanie odżywek b/s Joanna len i rumianek i Z apteczki babuni, miód i mleko ale moje włosy zrobiły się tak dziwne, że b/s są za słabe). Zero dociążenia i puch ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do odżywek stosuję od jakiegoś tylko alterre granat z aloesem włosy myję szamponami z joanny i radicalem i dopiero teraz doczytałam ,że maja sls ![]() ![]() ![]() Jantar wcieram szukam teraz kozieradki u nas trudno dostac podobno nie ma na hurtowni>Pije od 2 mcy Vitapil, pokrzywa raz dz, teraz zaczęłam siemie lniane ![]() Postaram sie olejowac codziennie-na przemian z innymi czy tylko amle? Co do stylizacji używam od czasu do czasu pianki do cienkich włosów Wella jak prostuje włosy(no lubie czasami wiem ,że nie wolno) psikacz Kadusa do stylizacji na gorąco.Zel lniany kiedys robiłam i miałam po nim strąki nie loki-a tego nie lubie ![]() No i największym chyba błędem jaki popełniam jest rozczesywanie rano włosów-ale jak tego nie zrobie no czuję sie niechlujnie.Poza tym rozczesuję po spłukaniu odżywki-po ściagnięciu bawełnianego ręcznika z głowy. Aaaa co do serum silikonowego-myślałam ,że to samo złooo -jakie polecasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrzuce wam moje włosy właśnie po Kallosie i AiK. Użyłam AiK 2 razy i się w nim zakochałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ma alkohol wysoko, moim włosom on nie przeszkadzał, ale różnie bywa. Jak wykończysz Alterrę (nie ma sensu wpadać w szał zakupów i mieć 10 odżywek ![]() Pewnie przydałaby się jeszcze odżywka z proteinami jakaś, do stosowania raz na jakiś czas (strzelam, że przy bardzo mocno zniszczonych włosach nie będą one chciały protein za często - może raz w tygodniu albo rzadziej), polecam Garnier GoodBye Damage, ja miałam tę kurację https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oncowkami.html nie wiem, jak zwykła odżyka się sprawuje. W każdym razie są proteiny, jest i silikon, który ujarzmi trochę włosy, łatwo zmywalny, więc delikatny szampon wystarczy do zmycia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mimo wszystko (bo też na jakiś czas zdradziłam żele na rzecz pianek) polecam żele - lepiej definiują skręt. Strąki? A czytałaś o tym, jak należy stosować żel u kręconowłosych? Nakładasz na mokre, ugniatasz rękami od dołu do nasady, suszysz dyfuzorem (lub zostawiasz do naturalnego wyschnięcia), zwykle po tym muszą doschnąć do tzw. sucharków. Są wtedy właśnie takimi sztywnymi strąkami. Ale ale! Bierzesz bawełnianą koszulkę, gładką chustę, pieluchę albo nic nie bierzesz, ale masz suche i czyste ręce i ugniatasz je delikatnie - znów od końcówek do nasady. W ten sposób żel puszcza i zostawia ładne miękkie loki/fale. [quot]jak prostuje włosy(no lubie czasami wiem ,że nie wolno) psikacz Kadusa do stylizacji na gorąco.[/quote] ![]() ![]() ![]() ![]() Wywal prostownicę! Albo sprzedaj! Jeśli musisz prostować, to prostuj na okrągłą szczotkę. Ale kręcone/falowane włosy są za ładne, żeby je prostować. ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli koniecznie chcesz rozczesać, to rozczesuj suche włosy. Mokre włosy są bardziej narażone na zniszczenia niż suche. Cytat:
Ja polecam "jedwab" GP. Jedwab tylko w nazwie, ale to nawet lepiej, bo przy codziennym stosowaniu byś sobie przeproteinowała końcówki. A tak to serum jest olejowo-silikonowe, ponownie z silikonami zmywalnymi delikatnymi szamponami. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-plynie.html |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Później miałam z BD ten płyn i szampon 2 w 1 i był na prawdę dobry , włosy nie były już takie suche i szorstkie a po użyciu n. A&K wszystko wracało do normy. Mam nadzieję, że go nie wycofali? ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Ta jest akurat odpowiednia ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Konto usunięte
|
![]() Ale po obejrzeniu gwiezdnych wojen przeszło. ![]() Dzisiaj za to nie mogę się doczekać wypróbowania fluidu. Nowy żel bielendy wysuszył mi strasznie włosy, zepsuli taki dobry kosmetyk. Koniec ładnych włosów dla mnie... Może wypróbuje jakiś krem do loków. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-11-08 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.equilibra.pl/index.php?mo...=4&prodgroup=4 http://www.equilibra.pl/index.php?mode=news&news=36 Cytat:
![]() ![]() ale to jakby sobie od czasu do czasu przetrzeć twarz papierem ściernym, a potem szukać masek, które pomogą, bo skóra dziwnie wygląda i piecze ![]() Włosy cierpią w milczeniu.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja dziś się zakręcam bardziej niż ostatnio, bo w końcu kupiłam Joaśkę mrożącą. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-11-08 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
martaakow
Baaardzo dziękuję ![]() ![]() Zakupiłam olej lniany, olej sezamowy, szampon hippa ![]() Stosowałam wcześniek oliwe zoliwek(raz tylko) i chyba moje włosy go nie lubią...hmmm może spróbuje jeszcze raz Poza tym zrobiłam liste i zakupie reszte Przy alterri na razie zostane bo zakupiłam niedawno drugą butelek(była promocja ![]() ![]() No i przestane prostowac jak coś to tylko na szczotce ![]() Co powiecie o tym specyfiku?zakupiłam ostatnio o wcieram na mokre po umyciu kropelke tzn jedno psiknięcie na dłonie i ugniatam-chodzi o olejek skład: C-12-15Alkyl Benzonate,Glicibe Soja Oil, Coclopentasiloxane, isopropyl Myristate,Mineral Oil,Arctium Root Extract,Argania Sipnosa, Kernel Oil,Hydrolyzed Keratin, PEG-8, Tocopherol,Ascorbyl,Palmi tate,Ascorbic Acid,Citric Actid,RetinylPalmitate,Pa rfum-uff dla mnie czarna magia mam nadzieje ze nic nie pomyliłam ![]() Tak w ogóle to jestem pod wrażeniem waszej wiedzy jeszcze raz dziękuję ![]() Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-11-08 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ![]() sorki post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zadomowienie
|
Grzeczna dziewczynka
![]() Mokre falowane/kręcone włosy można czesać, ale tylko z odżywką na nich. A tak, to całkiem suche, ale ja szczerze odradzam jakąkolwiek szczotkę, nawet gdyby była diamentowa i z pilotem automatycznym ![]() Na logikę....skoro włos falowany ma słabe punkty w miejscu skrętu, to takich punktów ma, powiedzmy 5 na długości, i ile trzeba, żeby się taki punkt znalazł pomiędzy sąsiednimi rzędami bolców na szczotce? Między pojedynczym rzędem zębów w tym specjalnym grzebieniu (za 5 zł w tesco), włos ma o wieeeeeele więcej szans na przejście w całości. Oprócz alterry przydałoby się coś na zmianę. Ten olejek to nie wiem, ja na razie do zabezpieczania końcówek jakoś podchodzę jak do jeża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szczotka z pilotem heheh ![]() Teraz spróbuje tej metody -czesanie z odżywką potem już nie- sie zobaczy ![]() Do alterry dokupie Garnier Avocado i ten jedwab na końcówki jak znajde ![]() olejek jak go dam za dużo obciąża ale jak dam tylko troszke jest ok-przynajmniej na razie Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-11-08 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musisz też uważać, bo ma keratynę (proteina), więc przy codziennym stosowaniu możesz przeproteinować końcówki (objawia się to suchą miotełką). Dlatego też polecam ten jedwab GP, bo nie ma protein i używanie go jest bezpieczne. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Radzę zacząć, bo zbliża się zima. ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Jest do kupienia w Rossmannie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Nie pomyślałam o papilotach, bo jedyne na czym kręciłam włosy to ta folia. Z tym, że na folii kręcisz wzdłuż paska - nie mam zielonego pojęcia czy jest jakaś różnica w skręcie. Radziłabym szukać w maju-czerwcu 2011 roku, tam powinien być mniej więcej post o lokach na folii. Ale skoro wyjaśniło się, że to foliowe papiloty, to chyba nie potrzeba więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 |
Zadomowienie
|
U mnie jak na razie zabezpieczanie końcówek kończy się przetłuszczonymi strąkami na dole i puchem na górze...
![]() Będę teraz wnikliwie obserwować ![]() A teraz już moje włosy zaczynają wyglądać normalnie! Chyba się zreanimowały ![]() Jakby co, to polecam oliwkę dla dzieci Hipp jako delikatne olejowanie. Włosy są na prawdę przyjemne i nieobciążone. I mogę jeszcze raz polecić Waszej uwadze szamponik dla dzieci Schlecker, zawiera betainę jako myjacz. Jeżeli ktoś nie ma uczulenia, to szampon jest bardzo akuratny. Nie plącze jakoś koszmarnie i ładnie pachnie. Nie obciąża i nie puszy nadmiernie - takie mam odczucia przynajmniej. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-08 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj byłam r Rossmanie nie widziałam ale też moje dziecie dawało czadu więc szybko stamtąd wiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Rozeznanie
|
Pobawię się w to w najbliższym czasie, chociaż wiem, że kręcenie moich kręconych włosów nie wychodzi najlepiej
![]() Wiecie gdzie mogę kupić jakiś miękki, najlepiej satynowy czepek bez mocno wbijającej się gumki? Bo szukam czegoś do spania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.