|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
No na mnie też większość wygląda żle, bo jestem szeroka w dupce i udach i w cycach ale tu bym mogla być jeszcze szersza ![]() Na swoje usprawiedliwienie mam, że nie lupilam zadnego plaszcza przez ostatnie 10 lat chyba, bo mi się nie widziały wogle ![]() Cytat:
Jesssu, mam przeciwnośc Ciebie , to musi być jakaś choroba ![]() Żarłabym tylko naleśniki, pierogi, bigos, zapiekanki, placuchy z jabllkami albo bez...przed chwilą tel od koleżani powstrzymał mnie przed zamówieniem pizzy ![]() A wczoraj w ncy tak mi się chcialo czegoś słodkiego, że o mało nie olazłam do kuchni i nie zrobiłam se bitej śmietany z torebki
|
||
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z taniści napadło mnie an cytrynowe galaretki ![]() a tera szukam przepisu na jakąś sałatkę "do wina" dla wegeterian, mamy babskie spotkanie na winko i coś bym chciałą przynieść, pewnie skończy się na przyniesieniu camembertów ale głupio trochę bo gospodyni wieczoru akurat to posiada, a ja nie robię nigdy sałatek więc nie wiem co zakupić, czego szukać, może coś brokułowego ? Mam brokuła znam i umiem tylko pieczarkową brzydką oraz takie bardziej doobiednie na buraczkach w winegret wymyśliłam brokuły kalafior i marchewki bejbi z prażonym słonecznikiem do tego soso czosnkowy proste Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-08 o 17:33 |
|
|
|
|
#753 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Brokuły, kukurydza, feta, prażony słonecznik, przekładane sosem mocno czosnkowym
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś wyższa a niektóre fasony płaszczy potrafią pieknie wyszczuplić
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poważnie...to chyba naprawde mieć lepiej, jak sie ma kiepski smak ( albo nie wymagający, tak jak chyba ja) Całe lato mgę sie odżywiać tylko pomidorem i ogorkiem w salatkach, plus inne wazywo jakiekolwiek, ewentualnie kanapka z koperkiem lub piteruszką ![]() Nie ciągnie mnie w sumie do niczego? Tylko teraz chyba z nudów ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
No tak mi ten dzisiejszy zrobił, wyglądam w nim autentycznie chudo Bym chyba byla kompletnie głupia jak bym nie wzięła go do domu ;-) |
||
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() płaszcze fajne są
|
|
#757 | ||||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
Co do obajwów to jeżeli jest to postać pełnoobjawowa , to zaczyna sie w momencie , kiedy niemowlęciu wprowadza się do diety gluten czyli podstawowe cztery zbza - zaczynają się biegunki tłuszczowe , zahamowanie rozwoju fizycznego , wyniszczenie będące skutkiem zaniku kosmków jelitowych , który daje zespół złego wchłaniania , czyli się nie trawi i nie wchłania pokarmów i w rezultacie dziecko może umrzeć z wyniszczenia . Jeżeli jest skąpoobjawowa możę ujawnic się zespołęm złego wchłąniania w późniejszym wieku i miec objawy dyskretniejsze , ale to trzebaby jakiegoś gastrologa podpytać . Cytat:
alergicy też mają suche łokcie , suchość skóry jest objawem występującym w wielu chorobach z wielu różnych przyczyn i nalezy rozpatrywać cały zespół objawów , bo akurat taki pojedynczy tego typu nie jest charakterystyczny , bo to i alergia , i niedobory spowodowane brakiem w diecie , i niedobory spowodowane złym wchłanianiem i wrodzona uroda skóry i zespoły genetyczne i sto innych rzeczy dają takie objaw .Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do tarczycy - biochemicznie na pewno jakiś związek jest , bo cały organizm jest jednym wielkim biochemicznym supłem i wszystko funkcjonuje w powiązaniu ze wszystkim łącznie z tym co sie zjada , natomiast diety bezglutenowe nie wpływają na funkcjonowanie tarczycy w sposób możliwy do zanotowania i odnotowania w postaci poziomów hormonów chociażby . Z medycyną chińtką jest ten problem , że po pierwsze dociera do świata zachodniego w formie mocno okrojonej i wybiórczej , po drugie dotyczy kompletnie innych warunków genetycznych i biochemicznych , nie mówiąc o klimatycznych , farmaceutycznych , geograficznych i socjalnych . Nie da sie w naszych warunkach zastosować prawdziwego chińtkiego leczenia - nie ma komu , nie ma czym , nie ma jak .Oczywiście jakieś elementy można próbować przenieść na nasz grunt i stosować , ale nie można oczekiwać dużej skuteczności - dostępne nam informacje o chińtkiej medycynie są w gruncie rzeczy bardzo skąpe i są to tylko te , które może człowiek zachodu zastosować , czyli powiedzmy medytacja , tai chi i w ograniczonym zakresie dieta , w niewielkim stopniu akupresura i akupunktura i to wsio . Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście że idzie o utrzymanie równowagi czyli po europejskiemu homeostazy , i zaburzenia równowagi skutkują chorobą , co jest oczywiste , bo jak nas zaatakuje horda bakcyli albo mamy jakiś narząd źle funkcjonujący z powodów genetycznych , urazowych , dietetycznych chemicznych czy jakichkolwiek innych , co homeostazę zaburza , to się rozchorujem zjawisko to samo tylko inaczej nazwane .gluten się nie rozsmarowuje ani nie gluci po jelitach wbrew nazwie - jest trawiony do peptydów i aminokwasów i wchłaniany jak każde inne białko ![]() Koth ma zdrowe ucha ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parabell - thank you very much ![]() nie liczyłam na aż tak obszerne odpowiedzi, zwłąszcza za sugestię o upośledzonymw chłanianiu zdaję sobie sprawę, że to wszytsko nie będzie proste, że nie ma jednego winnego, no ale już nie wchodzę w szczegóły ![]() po prostu dzięki koth - boooosszszsz - toż to żbik
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
poka kota
![]() ja miałam kiedyś kota, co ważył 4,5 kg, a Ty masz dwa razy więcej do głaskania ![]() Moje oba się futrują na zimę i żebrzą o więcej żarcia, wyjść z domu nie można, żeby pod nogi nie właziły ale dużo biegają po podwórku, to są puchate i tłustawe, ale nie spasione. Rudy niedawno dużego kreta gdzieś złapał, ledwo go przywlókł, mały bystrzacha
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-11-08 o 19:37 |
|
|
|
#760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie wiadomo czy te inne są równie fajne ja mam taki wielki pęk kluczy że by się tam nie zmieściły ![]() ano ![]() ostatni znałam Cytat:
kawał kotha
|
|||
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#762 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
o! senkju, tylko nie wim jak dam rade tam podejsc , jestem w kołchozie wtedy
|
|
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
Murszafko, wszystkiego naj, naj, naj i udanego koncertu dzisiaj!
Pachnącego wieczoru wszystkim Rejcz, poeksperymentować można, byle nie za bardzo, bo - podobno - jak się na długo coś odstawi, to potem trudno wrócić do jakichś pokarmów gdyby się chciało albo musiało. I dobrze Parabelka prawi, jest nawet jakieś badanie - nie wiem dokładnie - na żołądkach małpy? czy czymś takim - bada się wchłanianie B12 właśnie. Więcej dzisiaj nie nadrobię ![]() A, wg chińtkiej medycyny śluz może być gorący i niegorący - traktuje się i leczy inaczej. A zresztą - podobne pomysły miał Hipokrates i Polybios z Kos i paru innych w podobnym czasie
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co podobno pokrzywa podnosi żelazo, to prawda? W sumie to jak miałam mocną anemię i tablety nie pomagały, zrobiłam za jakiś czas badania i cud! anemia znikła se. Teraz się zastanawiam czy to przez pokrzywę bo nie pamiętam czy w tym czasie ją piłam
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro obfocę bo teraz nic nie widać już.
Ale i tak nic nie przebije mojego czarnego skorzanego, ktory kiedyśkupiłam w lumpie za zawrotną sumę 5 zl Łoj, nie chcialabym żeby mi kluseczek wskoczył w nocy na plecy, albo uwalil się na nogach.... Też tak mam bardzo często. A jak już się namyslę i pójdę po coś specjalnie, to zazwyczaj jest za póżno bo albo nie ma mojego rozmiaru, albo wogle sladu ;-) |
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#767 |
|
Nindżopesz
|
Wetnę się beszczelnie z perfumeryjnym offtopem
![]() Czy są perfumy podobne do Padparadschy ale bardziej zadziorne i mocniejsze? Może Jaisalmer lub Ouarzazate? |
|
|
|
#768 |
|
Piers do przodu
|
Nie nadrobię ale macham
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak fogle to wątek Czarna Zuzia..... to zuo. Przeczytałam o kremach Sylveco i po co mi to było? nawet znalazłam adres w Kraku gdzie je sprzedają i muszę tam iść Moja wyobraźnia też zadziałała ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Przynajmniej machłaś ![]()
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 . ![]() Idż i obmacaj na żywo, bo podobno warto ;-)
|
|
|
|
|
#771 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa nie pisz mi tak bo pewnie kupię
tylko na co mi kolejny krem no ale może lepszy niż mam tylko ze pewnie nie kupię jednego(bo się nie opłaca iść tylko po jeden )Ech.....dobrze że jutro do pracy idę bo pewnie już jutro bym poszła
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#774 |
|
Nindżopesz
|
Kurde, zakochuję się w Padpie... Ale mnie nie stać. |
|
|
|
#775 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
plus dostrzegam sprzeczność w Twojej wypowiedzi, jeśli cały organizm jest połączony i gluten komuś szkodzi to w końcu wpłynie też na tarczycę, a zatem i odwrotnie, dieta bezglutenowa też na tarczycę pozytywnie wpłynie jeśli zostanie przywrócona równowaga gdzie indziej w organizmie. Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
zamów se na prezent
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- ad sposobów żywienia, abstarchując od Waszych wypowiedzi, tak po prostu nie związana z nimi, moja luźna refleksja - czym jest zdroworozsądkowe odżywianie? bo inaczej uczyli nas w latach 80tych, ianczej w 90tych, nie wspominając o 2000 zdaje się że ówczesne piramidy już odeszły do lamusa ile źródeł tyle opinii serio luźno sie zastanawiam, bo ja ukarat słabo ulegam modom, trendom, wpływom i robię tylko to co i tak sama chcę bo mi odpowiada, służy, widzę sens. Nigdy nie podążałam za żadną dietą, jem to czego potrzebuję, ale tak mnie natchło retorycznie w sumie ![]() tzn mam swoją własną odp że zdroworozsądkowe to np jaknajmniej przetworzone, ale to ogólnie bardzo bo chodzi mi o te "walki" zwolenników np mleka z jego przeciwnikami - i nie mówię tu o ludności ale o dietetykach, specjalistach od żywienia, jedni zalecają tak inni siak Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-09 o 00:06 |
|
|
|
#777 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
to tak ogólnie, bo jak się zaczyna wnikać głębiej, powstaje (naturalnie) więcej pytań niż odpowiedzi, np. czy i jak homogenizacja i pasteryzacja (a nawet żywienie krowy) wpływa na mleko a co za tym idzie na nasz organizm, czy pszenica obecnie a pszenica 100 lat temu działa na nas tak samo, czy unikać jak ognia żywności "konwencjonalnej" przestawiając się w miarę możliwości na bio i eko i organic czy to nowa ściema, czy przez tysiąclecia ludzki organizm wyewoluował i dostosował się do żywności przetworzonej czy też lepiej wrócić "do korzeni" i przejść na witarianizm, czy teorie o grupach krwi mają sens czy nie, czy należy się żywić tym co jest dostępne lokalnie bo tak jesteśmy genetycznie zaprogramowani czy też korzystać z dobrodziejstw natury z całego świata bo w końcu wyewoluowaliśmy technologicznie i mamy jako ludzkość taką możliwość, .... ??? co do dietetyków - i w ogóle "autorytetów" wszelakich - uważam, że są ludźmi i nie są nieomylni, i mimo że wierzą że są obiektywni to jednak podążają za tym co im się osobiście wydaje słuszne, za tym czego ich nauczono, czasem też słuchają się pieniądza - stąd te różnice, jeśli przyjmiemy że istnieje tylko jedna prawdziwa prawda, obiektywna i jednako dobra dla wszystkich, a "autorytety" do niej dążą dla dobra wszystkich jednostek, wtedy byliby jednomyślni, czyż nie?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2013-11-09 o 11:18 |
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Człowiek jest biologicznie istotą wszystkożerną, więc powroty do korzeni i żywienie w zgodzie z naturą wyklucza wegetarianizm to ja się wetnę w srodek dyskusji o jedzeniu i pochwalę, że wymyśliłam dzisiaj ciasto i wyszło wcale niezłe ![]() a zrobiłam tak: rozpuścilam 3/4 gorzkiej czekolady z 2/3 kostki margaryny. Ubiłam 6 białek, dodałam 1 szklankę cukru, ubiłam. Dodałam zółtka, ubiłam. Wlałam lekko ostudzoną margarynę z czekoladą, zamieszać. Dodać 1,5łyżki kakao i aromat migdałowy. Zmieszałam 1,5 szklanki mąki z 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i sru do michy, na końcu 4 obrane gruszki i pokrojone w plastry i garść płatków migdałów. Wylałam na blachę z papierem, upiekłam (w moim małym elektro-prodiżu ok. 25minut) i chyba zaraz pójdę sobie ukroić drugi kawałek
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-11-09 o 11:36 |
|
|
|
|
#779 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
co do wszystkożerności, są zestawienia istotnych cech budowy pokazujące, że więcej mamy wspólnego z roślinożercami niż wszystkożercami - ale te co widziałam jakoś mnie nie przekonały, wyglądały na wybiórcze, co mnie nie dziwi bo były pisane przez wegetarian w celu przeforsowania własnej opinii ![]() a skoro najbliżej nam genetycznie do szympansów, które odżywiają się głównie pożywieniem roślinnym ale i mięsem nie pogardzą....
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Kam - myślę niemal identycznie, więcej pytań niż odpowiedzi, i to raczej retoryczne pytania, bo co źródło to padnie inna odpowiedź
Ja już nie szukam za bardzo odpwiedzi, ot zastanawiam się czasem nad tym, oraz mam spory dystans do wszelakich nowych teorii itp, filtruję to przez swojego "czuja" i "doświadczenie", ale niekoniecznie przez wiedzę bo np nie mam takiej wiedzy, żeby sprawnie ocenić czy jakaś teoria, jedzonko "eko" na ten przykład to hit czy kit Zastanowiło mnie to zwłąszcza, że ostatnio wszystko już an etapie zakupów mnie przestało kusić, tzn od dłuższego czasu nie wiem co kupić bo an nic nie mam ochoty, ale mam apetyt, jestem głodna, chce zjeść coś dobrego, także organizm chce, ale patrzę an to wszystko i odechciewa mi się. Jem bo jem, ale straciłam przyjemność cieszenia sie fajnymi posiłkami. Zobojętniało mi wszystko, pesto ? phi, spaghetti - phi, ryby? phi, na wszystko fujałam, chuopin też jakoś stracił wenę. Teraz na wołowinę mi zrobił się głód (więc coś z tym żelaztwem i B12 chyba jest na rzeczy) gdzie normalnie omijałąm ja wzrokiem. Nie wiem, mam wrażenie jakby mi żarcie zaszkodziło Tzn nie do końca mówię poważnie, ale tak to wygląda. Że mnie ono samo do siebie zniechęciło - a gotowaliśmy smacznie.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-09 o 12:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

i w cycach ale tu bym mogla być jeszcze szersza