Scent Bar LI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 13:14   #781
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Murszafko, wszystkiego naj, naj, naj i udanego koncertu dzisiaj!
dzięki
Otóż koncert był super Na dzień dobry wręczyli Kultowi platynową płytę, potem graliiii... 3 godziny bite "Polskę" dopiero na bisy zagrali i juz się bałam, że nie będzie wcale.
Ale wiecie co?? Rok temu, chyba nawet w moje urodziny to było, a na pewno tuż po pierwszym wypadku z zębem, na dzień dobry zagrali "Dziewczynę bez zęba na przedzie", tym razem nie grali tego wcale. Poczytuję to za dobrą wróżbę
Miłego!

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:36   #782
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Kurde, zakochuję się w Padpie... Ale mnie nie stać.
fajna jest Padpa

ale dla otoczenia różna nie zapomnę jak się wypachniłam Padpą, przychodzą do mnie goście i od progu z zapytaniem "co tak u Was ziołem, czy jakimiś lekami śmierdzi?"
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

ad sposobów żywienia, abstarchując od Waszych wypowiedzi, tak po prostu nie związana z nimi, moja luźna refleksja - czym jest zdroworozsądkowe odżywianie?

bo inaczej uczyli nas w latach 80tych, ianczej w 90tych, nie wspominając o 2000 zdaje się że ówczesne piramidy już odeszły do lamusa ile źródeł tyle opinii

tzn mam swoją własną odp że zdroworozsądkowe to np jaknajmniej przetworzone, ale to ogólnie bardzo
bo chodzi mi o te "walki" zwolenników np mleka z jego przeciwnikami - i nie mówię tu o ludności ale o dietetykach, specjalistach od żywienia, jedni zalecają tak inni siak

ja mam blade pojęcie na temat dietetyki, kiedyś bardzo sie interesowałam tematem i stosowałam do pewnego nurtu zasad, ale czy to był najlepszy nurt to już trudno powiedzieć
no w każdym razie moja mam się wiecznie odchudza i swego czasu chciałam jej pomóc i podzielić się swoją wiedzą, może nie poświadczoną dyplomem, ale jednak popartą miesiącami wgłębiania sie w temat, no ale bezskutecznie
Ostatnio moja mam natomiast poszła do dietetyczki i ona jej zaproponowała identyczny sposób żywienia jaki ja chciałam jej wówczas wprowadzić no i jej uwierzyła i teraz restrykcyjnie sie tego trzyma jednak co autorytet to autorytet

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
dzięki
Otóż koncert był super Na dzień dobry wręczyli Kultowi platynową płytę, potem graliiii... 3 godziny bite "Polskę" dopiero na bisy zagrali i juz się bałam, że nie będzie wcale.
Ale wiecie co?? Rok temu, chyba nawet w moje urodziny to było, a na pewno tuż po pierwszym wypadku z zębem, na dzień dobry zagrali "Dziewczynę bez zęba na przedzie", tym razem nie grali tego wcale. Poczytuję to za dobrą wróżbę
Miłego!
super
zazdroszczę co roku obiecuję sobie że pójdę na Kult do Spodka i zawsze jakoś mnie mija
oczywisćie kilka razy byłam na koncercie ale na plenerowych zawsze

Idę dziś do Siss oglądać zdjęcia z Singapuru i Indonezji szwagier już wrzucił kilka ba FB, zapowiadają sie super

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:31   #783
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Kam - myślę niemal identycznie, więcej pytań niż odpowiedzi, i to raczej retoryczne pytania, bo co źródło to padnie inna odpowiedź

Ja już nie szukam za bardzo odpwiedzi, ot zastanawiam się czasem nad tym, oraz mam spory dystans do wszelakich nowych teorii itp, filtruję to przez swojego "czuja" i "doświadczenie", ale niekoniecznie przez wiedzę bo np nie mam takiej wiedzy, żeby sprawnie ocenić czy jakaś teoria, jedzonko "eko" na ten przykład to hit czy kit

.
nom, ja podobnie, bardziej zastanawiam się niż szukam, i też nie systematycznie a falami, trochę eksperymentuję, zdaję sobie sprawę że nie posiadam profesjonalnej wiedzy, ale z drugiej strony wiem że zbyt wąska i ukierunkowana, nawet jak najgłębsza wiedza, na jakiś temat też nie da dobrej odpowiedzi.

a na fali rozmów barowych fajny artykuł o pszenicy/glutenie znalazłam: http://www.greenmedinfo.com/page/dar...rance-sayer-ji - ciekawa teoria, celiakia postrzegana nie jako choroba a zdrowa odpowiedź organizmu na niezdrowe pożywienie.

i się w tym kontekście pożalę: nadal nie wiem jak zrobić porządne amerykańskie chocolate chip cookies bez mąki pszennej obiecałam upiec ale sama też chcę skorzystać eh, najwyżej będą dwie partie, zwykła i eksperymentalna...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:02   #784
rachell111
Zakorzenienie

rozbroił mnei tytuł recki zapachu Oriflame EDT -Piękny zapach, ale nic poza tym
pomijąjąc już temat firm i firemek wzorujących się na, produktów inspirowanych to takie złodziejstwo (nazwa Lovely Garden i flakon) of kors to milionowy przypadek, taki biznes, niezła kasa jest na kopiowaniu

ale mnie to niezmiennie słabi, złodziejstwo pomysłów mnie słabi

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-11-09 o 18:05
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:34   #785
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Ktokolwiek widział gdzieś sukienkę w takim kolorze, proszony o info

http://sklep.textilmar.pl/aksamit-ak...ny-p-2652.html

Poluję od dawna na coś w takiej zieleni, ale nie istnieje chyba.

Sama se nie uszyję, bo prędzej pewnie bym sobie przyszyła stopę do szyi, niż uszyła coś w czym mozna wyjść do ludzi
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:38   #786
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry

Sama se nie uszyję, bo prędzej pewnie bym sobie przyszyła stopę do szyi, niż uszyła coś w czym mozna wyjść do ludzi
malachit świetny kolor - jak coś wyczaję dam znać - ale przyznaję jest cieżko, zwłaszcza teraz, przynajmniej w sieciówkach - biel, czerń i granat, no i bordo
Stary 2013-11-09, 18:41   #787
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
malachit świetny kolor - jak coś wyczaję dam znać - ale przyznaję jest cieżko, zwłaszcza teraz, przynajmniej w sieciówkach - biel, czerń i granat, no i bordo
Będę wdzięczna

Kolor jest oblędny, ale chyba nie do dostania w sklepach...tak jak piszesz, wszędzie to samo, plus jeszcze szarości i czerwienie....a jak sie trafi jakiś odcień zieleni, to jest autentycznie brzydki
Stary 2013-11-09, 18:55   #788
Parabelka
Panaroja

Snad cherbaty
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
poka kota

ja miałam kiedyś kota, co ważył 4,5 kg, a Ty masz dwa razy więcej do głaskania
Moje oba się futrują na zimę i żebrzą o więcej żarcia, wyjść z domu nie można, żeby pod nogi nie właziły ale dużo biegają po podwórku, to są puchate i tłustawe, ale nie spasione. Rudy niedawno dużego kreta gdzieś złapał, ledwo go przywlókł, mały bystrzacha
w załonczniku

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

kawał kotha
ano
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
co Ty mu żreć dajesz

Wiesz co podobno pokrzywa podnosi żelazo, to prawda?
W sumie to jak miałam mocną anemię i tablety nie pomagały, zrobiłam za jakiś czas badania i cud! anemia znikła se. Teraz się zastanawiam czy to przez pokrzywę bo nie pamiętam czy w tym czasie ją piłam
tylko to co powinien - chrupki regulujące trawienie , dla sterylizowanych i ostatnio chrupki light

prawda - ja też się pokrzywą podpieram

Cytat:

Łoj, nie chcialabym żeby mi kluseczek wskoczył w nocy na plecy, albo uwalil się na nogach....

Też tak mam bardzo często. A jak już się namyslę i pójdę po coś specjalnie, to zazwyczaj jest za póżno bo albo nie ma mojego rozmiaru, albo wogle sladu ;-)
1. na szczęście tego nie robi , znaczy nie wskakuje , a na nogach śpi małżowi
2. dlatego albo kupuję od razu albo wypieram ze świadomości że widziałam

Cytat:
Wetnę się beszczelnie z perfumeryjnym offtopem
Czy są perfumy podobne do Padparadschy ale bardziej zadziorne i mocniejsze? Może Jaisalmer lub Ouarzazate?
Jaislamer jest bardziej przyprawowy a Quarzazate jest dzifne i słabe

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
zdroworozsądkowo, nic więcej. ciekawi mnie skąd pewność co do laktazy, robiłaś jakieś badania?
zatem zastanawia mnie fakt, że dwie osoby wiedzące o guzkach usłyszawszy o pomyśle na brak glutenu spontanicznie połączyły jedno z drugim...?
plus dostrzegam sprzeczność w Twojej wypowiedzi, jeśli cały organizm jest połączony i gluten komuś szkodzi to w końcu wpłynie też na tarczycę, a zatem i odwrotnie, dieta bezglutenowa też na tarczycę pozytywnie wpłynie jeśli zostanie przywrócona równowaga gdzie indziej w organizmie.

toteż właśnie napisałam to co napisałam, chyba nie uważasz że traktuję to dosłownie... i chyba nie doceniasz przeciętnych europejczyków, albo może inaczej, przeciętny się tym nie interesuje, a interesujący się ma jakiś tam stopień rozeznania by nie utożsamiać, przykładowo, obecności patologicznego śluzu z narządem ociekającym wodą.
1.niedobór laktazy nie potrzebuje specjalnych badań , bo jest to sraczka po wypiciu /zjedzeniu mleka w każdej postaci - albowiem laktoza nie będąc strawiona z powodu niedoboru/braku laktazy powoduje biegunkę .
2.to że substancja A szkodzi na narząd x nie oznacza że będzie szkodzić na narząd Y . Gdyby gluten źle wpływał na tarczycę , wszyscy oprócz osób na diecie bezglutenowej mieliby choroby tarczycy , bo gluten od tysięcy lat jest składnikiem podstawowego pożywienia w naszej strefie klimatycznej czyli zboża .
3.ale widzisz , jest to swego rodzaju mówienie o nie wiadomo czym , bo chińtki lekarz wie , co oznacza dajmy na to nadmiar śluzu w śledzionie , a europejczyk nie , i chińskie określenie może oznaczać chorobę , której się u europejczyka dietą nie wyleczy . A jest to określenie na tyle eingmatyczne , że się nie sposób domyślić o co chodzi zwłaszcza że śledziona nie produkuje żadnego śluzu i nie ma tam żadnych gruczołów śluzowych oczywiście to tylko przykład , ale obrazujący nieprzekładalność języka chińtkiej medycyny na europejski bez gruntownej znajomości medycyn obu kultur .
Cytat:

ad sposobów żywienia, abstarchując od Waszych wypowiedzi, tak po prostu nie związana z nimi, moja luźna refleksja - czym jest zdroworozsądkowe odżywianie?

bo inaczej uczyli nas w latach 80tych, ianczej w 90tych, nie wspominając o 2000 zdaje się że ówczesne piramidy już odeszły do lamusa ile źródeł tyle opinii

serio luźno sie zastanawiam, bo ja ukarat słabo ulegam modom, trendom, wpływom i robię tylko to co i tak sama chcę bo mi odpowiada, służy, widzę sens. Nigdy nie podążałam za żadną dietą, jem to czego potrzebuję, ale tak mnie natchło retorycznie w sumie

tzn mam swoją własną odp że zdroworozsądkowe to np jaknajmniej przetworzone, ale to ogólnie bardzo
bo chodzi mi o te "walki" zwolenników np mleka z jego przeciwnikami - i nie mówię tu o ludności ale o dietetykach, specjalistach od żywienia, jedni zalecają tak inni siak
sama sobie odpowiedziałaś - jak najmniej przetworzone , zgodne z potrzebami organizmu , zapewniające wszystkie skłądniki pokarmowe znaczy białko , tłuszcz , węglowodany , witaminy , sole mineralne , bez eliminowania albo faworyzowania żadnej z grup produktów i w ilościach zapewniających utrzymanie prawidłowej wagi dobrego samopoczucia ament .

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
w sensie, że surowe mięcho wcinać?
Człowiek jest biologicznie istotą wszystkożerną, więc powroty do korzeni i żywienie w zgodzie z naturą wyklucza wegetarianizm

to ja się wetnę w srodek dyskusji o jedzeniu i pochwalę, że wymyśliłam dzisiaj ciasto i wyszło wcale niezłe
a zrobiłam tak: rozpuścilam 3/4 gorzkiej czekolady z 2/3 kostki margaryny. Ubiłam 6 białek, dodałam 1 szklankę cukru, ubiłam. Dodałam zółtka, ubiłam. Wlałam lekko ostudzoną margarynę z czekoladą, zamieszać. Dodać 1,5łyżki kakao i aromat migdałowy. Zmieszałam 1,5 szklanki mąki z 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i sru do michy, na końcu 4 obrane gruszki i pokrojone w plastry i garść płatków migdałów. Wylałam na blachę z papierem, upiekłam (w moim małym elektro-prodiżu ok. 25minut) i chyba zaraz pójdę sobie ukroić drugi kawałek
brzmi

Cytat:

Zastanowiło mnie to zwłąszcza, że ostatnio wszystko już an etapie zakupów mnie przestało kusić, tzn od dłuższego czasu nie wiem co kupić bo an nic nie mam ochoty, ale mam apetyt, jestem głodna, chce zjeść coś dobrego, także organizm chce, ale patrzę an to wszystko i odechciewa mi się. Jem bo jem, ale straciłam przyjemność cieszenia sie fajnymi posiłkami. Zobojętniało mi wszystko, pesto ? phi, spaghetti - phi, ryby? phi, na wszystko fujałam, chuopin też jakoś stracił wenę. Teraz na wołowinę mi zrobił się głód (więc coś z tym żelaztwem i B12 chyba jest na rzeczy) gdzie normalnie omijałąm ja wzrokiem. Nie wiem, mam wrażenie jakby mi żarcie zaszkodziło Tzn nie do końca mówię poważnie, ale tak to wygląda. Że mnie ono samo do siebie zniechęciło - a gotowaliśmy smacznie.
A to też jest skutek nadmiernej dostępności wszystkiego - jak się ma wszystko w zasięgu ręki to się w końcu wszystko nudzi .Jakby tak trzeba było postać w kolejkach po byleco jak za dawnych czasów ... Przeżarliście się dobrociami kuleżanko

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
nom, ja podobnie, bardziej zastanawiam się niż szukam, i też nie systematycznie a falami, trochę eksperymentuję, zdaję sobie sprawę że nie posiadam profesjonalnej wiedzy, ale z drugiej strony wiem że zbyt wąska i ukierunkowana, nawet jak najgłębsza wiedza, na jakiś temat też nie da dobrej odpowiedzi.

a na fali rozmów barowych fajny artykuł o pszenicy/glutenie znalazłam: http://www.greenmedinfo.com/page/dar...rance-sayer-ji - ciekawa teoria, celiakia postrzegana nie jako choroba a zdrowa odpowiedź organizmu na niezdrowe pożywienie.

i się w tym kontekście pożalę: nadal nie wiem jak zrobić porządne amerykańskie chocolate chip cookies bez mąki pszennej obiecałam upiec ale sama też chcę skorzystać eh, najwyżej będą dwie partie, zwykła i eksperymentalna...
tylko że celiakia to jest genetycznie uwarunkowany defekt powodujący , że organizm posiadający określony zestaw genów pod wpływem kontaktu z glutenem produkuje przeciwciała niszczące własną tkankę . I gluten występuje nie tylko w pszenicy , ale tak samo w życie , owsie i jęczmieniu , a ponieważ te cztery zboża stanowią podstawę pożywienia razy białej wyrosłej na kontynencie europejskim od baaardzo dawna , gdyby gluten był taki niezdrowy , dawno byśmy wymarli .
A że ilość chorych z celiakią rośnie - nie ma w tym nic dziwnego . Kiedy etiologia celiakii nie była znana , dzieci z pełnoobajwową postacią umierały z wyniszczenia we wczesnym dzieciństwie i przeżywali tylko osobnicy z postacią skąpoobjawową . Kiedy poznano przyczynę choroby zaczęto stosować dietę bezglutenową , co umożliwiło wszystkim chorym dożycie dorosłości - i dlatego jest tego coraz więcej .

Zresztą zobaczycie , za dwa-trzy lata pszenica przestanie być groźna , na to miejsce znajdzie się jakiś inny potwór wyniszczający ludzkość najpierw były drożdże wywołujące wszystkie choroby , potem wszystkie choroby były wywoływane przez robaki , a teraz przez pszenicę . I szczepionki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 006.jpg (86,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koth1.jpg (66,1 KB, 39 załadowań)

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2013-11-09 o 19:02
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:57   #789
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Parabell - thank you very much

nie liczyłam na aż tak obszerne odpowiedzi, zwłąszcza za sugestię o upośledzonymw chłanianiu
zdaję sobie sprawę, że to wszytsko nie będzie proste, że nie ma jednego winnego, no ale już nie wchodzę w szczegóły
po prostu dzięki

koth - boooosszszsz - toż to żbik
ni ma za co , oby coś pomogło

żbik to on nie jest , żbik jest muskularny , szybki i dziki
a on wygląda jak grooby koth na obrazie Ju co go kiedyś malowała - taka wieeelka czarna grucha z uszami na czubku

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-11-09, 19:15   #790
rachell111
Zakorzenienie

Parabell - toż to panterrrrraaa dłuuuugi, wcale nie tósty - tósty jest nasz bo wygląda jak szećian - krótki, z profilu tak samo szeroki jak wysoki no ale już mu 12 wiosenka leci i zmarniał o kilka kilo

Wasz nie wskakuje bo za ciężki
nie no klasa zwierz, serio klasa, mówiłam Sfinx, stoicki spokój, powaga, dystyngowany taki co nie?
Stary 2013-11-09, 19:41   #791
tricolor
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Snad cherbaty

w załonczniku

ano

tylko to co powinien - chrupki regulujące trawienie , dla sterylizowanych i ostatnio chrupki light

1. na szczęście tego nie robi , znaczy nie wskakuje , a na nogach śpi małżowi
2. dlatego albo kupuję od razu albo wypieram ze świadomości że widziałam

1.niedobór laktazy nie potrzebuje specjalnych badań , bo jest to sraczka po wypiciu /zjedzeniu mleka w każdej postaci - albowiem laktoza nie będąc strawiona z powodu niedoboru/braku laktazy powoduje biegunkę .
2.to że substancja A szkodzi na narząd x nie oznacza że będzie szkodzić na narząd Y . Gdyby gluten źle wpływał na tarczycę , wszyscy oprócz osób na diecie bezglutenowej mieliby choroby tarczycy , bo gluten od tysięcy lat jest składnikiem podstawowego pożywienia w naszej strefie klimatycznej czyli zboża .
3.ale widzisz , jest to swego rodzaju mówienie o nie wiadomo czym , bo chińtki lekarz wie , co oznacza dajmy na to nadmiar śluzu w śledzionie , a europejczyk nie , i chińskie określenie może oznaczać chorobę , której się u europejczyka dietą nie wyleczy . A jest to określenie na tyle eingmatyczne , że się nie sposób domyślić o co chodzi zwłaszcza że śledziona nie produkuje żadnego śluzu i nie ma tam żadnych gruczołów śluzowych oczywiście to tylko przykład , ale obrazujący nieprzekładalność języka chińtkiej medycyny na europejski bez gruntownej znajomości medycyn obu kultur .

sama sobie odpowiedziałaś - jak najmniej przetworzone , zgodne z potrzebami organizmu , zapewniające wszystkie skłądniki pokarmowe znaczy białko , tłuszcz , węglowodany , witaminy , sole mineralne , bez eliminowania albo faworyzowania żadnej z grup produktów i w ilościach zapewniających utrzymanie prawidłowej wagi dobrego samopoczucia ament .

brzmi

A to też jest skutek nadmiernej dostępności wszystkiego - jak się ma wszystko w zasięgu ręki to się w końcu wszystko nudzi .Jakby tak trzeba było postać w kolejkach po byleco jak za dawnych czasów ... Przeżarliście się dobrociami kuleżanko

tylko że celiakia to jest genetycznie uwarunkowany defekt powodujący , że organizm posiadający określony zestaw genów pod wpływem kontaktu z glutenem produkuje przeciwciała niszczące własną tkankę . I gluten występuje nie tylko w pszenicy , ale tak samo w życie , owsie i jęczmieniu , a ponieważ te cztery zboża stanowią podstawę pożywienia razy białej wyrosłej na kontynencie europejskim od baaardzo dawna , gdyby gluten był taki niezdrowy , dawno byśmy wymarli .
A że ilość chorych z celiakią rośnie - nie ma w tym nic dziwnego . Kiedy etiologia celiakii nie była znana , dzieci z pełnoobajwową postacią umierały z wyniszczenia we wczesnym dzieciństwie i przeżywali tylko osobnicy z postacią skąpoobjawową . Kiedy poznano przyczynę choroby zaczęto stosować dietę bezglutenową , co umożliwiło wszystkim chorym dożycie dorosłości - i dlatego jest tego coraz więcej .

Zresztą zobaczycie , za dwa-trzy lata pszenica przestanie być groźna , na to miejsce znajdzie się jakiś inny potwór wyniszczający ludzkość najpierw były drożdże wywołujące wszystkie choroby , potem wszystkie choroby były wywoływane przez robaki , a teraz przez pszenicę . I szczepionki
1. szałwiowe i śliczne, choć bardzo nietrwałe
2. o tak, tylko u Chińtyków nie ma - chyba - takich samych jednostek chorobowych, a tylko zaburzenie równowagi gdzieś tam przebiegające jakoś tam

Pachnącego wieczoru wszystkim

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Jaki kothhhhh też takiego chcę
Czarny, śliczny, podługowaty
Stary 2013-11-09, 19:52   #792
Polly_
grozi wypollizowaniem

Ouarzazate jest na tyle fajne ze go kupiłam chociaz prawie nie pachnie
jest ziołowo- zielono herbatowo- labdanowate
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 19:58   #793
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:

widział, nie raz, na allegro. łatwiej o taką zieleń niż jakąkolwiek inną

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 20:14   #794
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Parabell - toż to panterrrrraaa dłuuuugi, wcale nie tósty - tósty jest nasz bo wygląda jak szećian - krótki, z profilu tak samo szeroki jak wysoki no ale już mu 12 wiosenka leci i zmarniał o kilka kilo

Wasz nie wskakuje bo za ciężki
nie no klasa zwierz, serio klasa, mówiłam Sfinx, stoicki spokój, powaga, dystyngowany taki co nie?
Dzięks on tak smukło wygląda bo się wyciągnął na tym stole , a naprawdę to brzuchol mu zwisa do kostek i wygląda jak prostopadłościan zresztą na tym zdjęciu nastolnym to chyba był chótszy jest prostokątny a z góry obły i nie wskakuje bo za ciężki , zgadza się czasem zanim na krzesło wskoczy robi przysiady , żeby rozpędu nabrać , opiera się przednimi łapami o krzesło i przysiada kilka razy na tylnych
dystyngwowany szalenie , najchętniej by leżał i nic nie robił albo był noszony
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
2. o tak, tylko u Chińtyków nie ma - chyba - takich samych jednostek chorobowych, a tylko zaburzenie równowagi gdzieś tam przebiegające jakoś tam

Jaki kothhhhh też takiego chcę
Czarny, śliczny, podługowaty
1.no fłaśnie , oni tak nazywają to co my nazywamy chorobami u nas jest astma a u nich będzie brak równowagi w żywiole powietrza czy czegośtam
2.dzięki w imieniu kotha

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-11-09, 20:17   #795
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
widział, nie raz, na allegro. łatwiej o taką zieleń niż jakąkolwiek inną
To czemu ja nie widzę
Jak Ci kiedy wpadnie w oko, to rzuć linkiem

Parabel, kot piękny
Stary 2013-11-09, 20:30   #796
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mnie na pierwszy niuch przypominały męską wodę kolońską Aspen

mam ją po ojcu w ramach pamiątki do dziś i Quarzazate mikro odlew tyż
odbieram je jako uspokajającą herbatkie, jak aromat do uprawiania jakiejś medytacji czy cuś
Stary 2013-11-09, 20:59   #797
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Czyli nie dla mnie i wiem już czego nie żreć
Cytat:
Ha, czyli że jednak powinnam ją pićłokropna jest ale co zrobić
a można nią przedawkować żelazo?

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 12:14   #798
Redhaired Witch
Nindżopesz

Czy ktoś już wąchał Lapis Philosophorum? Jako fankę FMA urzekła mnie nazwa No i skład: tatarak, jałowiec, rum, grejpfrut, czerwone wino, białe trufle, olibanum, ambra szara, mięta, opoponaks, mirra, piżmo, mech dębowy.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 12:31   #799
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

nie przypominam sobie żeby widziała ale zwrócę uwagę następnym razem
fajny kolor
Cytat:
w załonczniku

pantera jak się patrzy
Cytat:
dystyngwowany szalenie , najchętniej by leżał i nic nie robił albo był noszony

Heloł

Idziemy dziś na urodziny ciotki TŻa, bardzo mi się nie chce

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 12:41   #800
Redhaired Witch
Nindżopesz

Parabelko, koth

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Powiedz co w ogóle teraz masz i co lubisz

Cytat:
Ale bardziej przyprawowy od O czy od Padpy?

Cytat:
Niestety nie widziałam żem ale próbuj na Allegro haseł malachitowa albo szmaragdowa zieleń...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 12:54   #801
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
mnie na pierwszy niuch przypominały męską wodę kolońską Aspen

mam ją po ojcu w ramach pamiątki do dziś i Quarzazate mikro odlew tyż
odbieram je jako uspokajającą herbatkie, jak aromat do uprawiania jakiejś medytacji czy cuś
tez tak je odbieram..i pewnie dlatego nie nosze..bo mi nie pasuja do zadnej okazji

Cytat:
Czy ktoś już wąchał Lapis Philosophorum? Jako fankę FMA urzekła mnie nazwa No i skład: tatarak, jałowiec, rum, grejpfrut, czerwone wino, białe trufle, olibanum, ambra szara, mięta, opoponaks, mirra, piżmo, mech dębowy.
nie wąchau ale chciałby, nuty interesujace..az nie potrafie sobie wyobrazic jakby miało to pachs

Cytat:

Powiedz co w ogóle teraz masz i co lubisz

http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/4675/
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:04   #802
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
nie przypominam sobie żeby widziała ale zwrócę uwagę następnym razem
fajny kolor

Cytat:
Niestety nie widziałam żem ale próbuj na Allegro haseł malachitowa albo szmaragdowa zieleń...

Dobra, a gdzie kupujecie staniki?
Sklep internetowy mnie interesuje, co ma dobre ceny i nie robi problemu ze zwrotami .....
Stary 2013-11-10, 13:44   #803
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
IMO od obu.

Parabelko, kot piękny! Tylko z tymi przysiadami to średnio wesołe, bo mu stawy mogą nie zdzierżyć wagi.
Nasza - 2 kg mniej - też zaczyna mieć problemy ze wskakiwaniem na coś powyżej metra wysokości. A karmy light i dla sterylizowanych wcina jako główne pożywienie. I nie mam pomysłu jak kota odchudzić, skoro odchudzające żarcie nie działa, a zwiększenie ilości ruchu jednak zależy także od chęci kota do tego ruchu

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:59   #804
Parabelka
Panaroja

znad prania , sprzątania i cherbaty
Cytat:
Czyli nie dla mnie i wiem już czego nie żreć

Ha, czyli że jednak powinnam ją pićłokropna jest ale co zrobić
a można nią przedawkować żelazo?
1.
2.wcale nie łokropna żelaza się nią nie przedawkuje , ale jako preparat ziołowy w sumie też nie powinna być brana na wciąż , trza przerwy robić .
Cytat:

pantera jak się patrzy

Idziemy dziś na urodziny ciotki TŻa, bardzo mi się nie chce
1.
2.może dobre żarcie będzie
Cytat:
Parabelko, koth

1.
2. w ogóle jest kadzidlano-przyprawowy jak w sklepie indyjskim pachnie , ciepło-przyprawowo , więc raczej nie to czego szukasz , ale spróbować możesz ,bo a nusz wyjdzie Ci co insze
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Parabelko, kot piękny! Tylko z tymi przysiadami to średnio wesołe, bo mu stawy mogą nie zdzierżyć wagi.
Nasza - 2 kg mniej - też zaczyna mieć problemy ze wskakiwaniem na coś powyżej metra wysokości. A karmy light i dla sterylizowanych wcina jako główne pożywienie. I nie mam pomysłu jak kota odchudzić, skoro odchudzające żarcie nie działa, a zwiększenie ilości ruchu jednak zależy także od chęci kota do tego ruchu
wię na szczęście to się zdarza bardzo rzadko , normalnie wskakuje bez problemu . Może jak jest za bardzo zaspany to przysiada i no wuaśnie jak koth nie chce sportów uprawiać , to nie ma siły co by go do tego zmusiła u mnie jest jeszcze problem , bo jak chcemy kotha rozruszać i coś mu się rzuci , piłeczkę czy sznurowadłem pomajta przed nosem , to zaraz kotha się wpycha na pierwszą i wszystkie zabawki anektuje , a on leży i paczy

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-11-10, 14:17   #805
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
znad prania , sprzątania i cherbaty

2.wcale nie łokropna żelaza się nią nie przedawkuje , ale jako preparat ziołowy w sumie też nie powinna być brana na wciąż , trza przerwy robić
Za dużo cherbaty pijesz, nie za suodko Ci?:P

Nie, no, wciąż nie da się jej pić

Fitam snad pracy

Stary 2013-11-10, 16:17   #806
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Za dużo cherbaty pijesz, nie za suodko Ci?:P

Nie, no, wciąż nie da się jej pić

Fitam snad pracy
piję bes cókru
etam , pokrzywa wcale smaczną jest , znam większe świństwa

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-11-10, 17:00   #807
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
piję bes cókru
etam , pokrzywa wcale smaczną jest , znam większe świństwa
Alesz Droga Parabelko CHerbata jest z cókrem! oszukuju zatem pijesz Herbatę
Zależy co komu smakuje, oranżadka to nie jest

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2013-11-10 o 17:05
Stary 2013-11-10, 21:04   #808
Miciel
Wpisz tu zomzing

ało

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:20   #809
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Alesz Droga Parabelko CHerbata jest z cókrem! oszukuju zatem pijesz Herbatę
Zależy co komu smakuje, oranżadka to nie jest
alesz moja cherbata nie poczebuje cókru , albowiem jest zawsze wzbogacona o różne códa , np teraz jest to cherbata biała z mandarynką i czymśtam i fcale cókru nie poczebuje , bo jest pyszna i s całom pewnościm nie jest to Herbata , bo Herbatę pija mój małż , a na sam widok mojej cherbatki dostaje drgawek i krzyczy że to obrzydlistwo

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Fonchauam nowe limitki YR bo testery już są , i tak :
-czekolada-malina - taki sam zestaw jest w Rossie w żelach Original Source i taniej rosmanoy zapach bardziej gorzkie kakao , w YR więcej kwasu owocowego .
-czekolada- pomarańcza - też jest taki jak wyżej w rossie i pachnie tak samo , znaczy rossowy bardziej czekoladowy , YR bardziej pomarańczowy
-czekolada-pistacja - farmona ma czekoladę z pistacjami też i pachnie podobnie - YR bardziej gorzkimi migdałami .

A złota wanilia pachnie jak stara wanilia organiczna

i bardzo dobrze , nie mam chciejstw

Za to żel z makadamią kupiłyśmy po mojej dzisiejszej perorze na temat że mamy tego za dużo i powinno się mieć jeden i następny kupować po zużyciu z czym Śnieżka się zgodziła i ten żel pachnie mi trochę Womanity
miodowy takise

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-11-11, 00:07   #810
aileenn
Mother of Cats

Czekolada odchudza KLIK - wiedziałam

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości