|
|
#2491 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Gojka, zdrówka dla Paulinki! oby szybko przeszło dziadostwo
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Gojka zdrówka dla Paulinki! |
|
|
|
|
#2493 |
|
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727262 wątek roku normalnie
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43650634]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727262 wątek roku normalnie
[/QUOTE]Zal.pl |
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43650634]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727262 wątek roku normalnie
[/QUOTE]Mam nadzieję że ta baba albo ściemnia że jest fizjoterapeutką, albo źle opisuje sytuację i nie rozumiemy o co jej chodzi... |
|
|
|
#2496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szaja,nie poszłabym do takiego fizjoterapeuty... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oj Neti jak tam mąż? Co do usypiania... my już od dawna mamy drzemki w dzień właśnie w takich godzinach, o których mówicie i obie po półtorej godziny. Noce już nie pamiętam od kiedy Ola śpi od 19 do 7,ale ona od zawsze dobrze spala. Na noc od bardzo dawna zasypia mi sama, a w dzień to w sumie nie chcę kombinować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Na dobry przedwieczór, jeśli któraś nie widziała: http://www.youtube.com/watch?v=4utjpAEYZ1Y Pana H. lepiej nie komentować ![]() Poli znowu zrobiło się odparzenie, tym razem naprawdę nie wiem, od czego. Do wczorajszego popołudnia pupcia piękna, a tu nagle przewijam ją ok. 16 i czerwona, piekąca. Młoda płacze, jak się ją smaruje Na razie myję fioletem i smaruję thl, a jak do jutra nie będzie jakiejś poprawy, to pójdziemy we wtorek do lekarza.Nawijko, brawo dla Kubeczka za kiełka! ![]() Szaja, aż mi się zdało, że to moja mama ten "mądry" temat założyła
|
|
|
|
#2498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=704
I dobre wiadomości o Adasiu ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Ona to odparzenie ma z przodu, a przegrzać to się za bardzo nie miała kiedy. No, może w nocy z czwartku na piątek, bo pod kołdrę jej dałam kocyk i rano trochę spocona nawet była. Ale to odparzenie jej się zrobiło wczoraj. Może znowu na coś reakcja, tylko że nic nowego jej nie dawałam do jedzenia. |
|
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
Długo mnie tu nie było oj bardzo długo ale widzę wątek jedzie z koksem cały czas i bardzo dobrze oby tak dalej dziewczynki Na początku chciałam wszystkie małe i duże szkraby wyściskać, wycałować ![]() U nas jakoś pomału leci zaczęliśmy dopiero samodzielnie siedzieć w porównaniu do waszych bąbelków jesteśmy sto lat za murzynami ale tak już u nas jest i długo będziemy opóźnieni. Dalej walczymy z obniżonym napięciem mięśniowym i dlatego Wojciech nie jest tak sprytny i sprawny jak większość maluchów w jego wieku. Dzięki Bogu nie mamy problemów z innymi choróbskami i dolegliwościami Noce przesypiamy pięknie i jemy wszystko więc cieszymy się z tego ogromnie.Jeśli chodzi o mnie wróciłam do pracy w przedszkolu. Babcia w tym czasie siedzi w domu z Wojtusiem. Pozdrawiam was wszystkich gorąco i obiecuję jak tylko będę miała chwilkę czasu to będę zaglądać tu częściej bo brakuje mi was dziewczyny
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Lubciu, heeej!
I Nie szalejcie tak, dziewczyny, bo nie nadążam z nadrabianiem
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka - trzymajcie sie tam kochane!!! zdrowka zyczymyz Kubusiem
![]() Lubcia - dla Wojtusia za siedzeniebylismy na malych zakupach... kupilismy mlodemu kilka zabawek ![]() baczka, ksiazeczki, autko i sorter z klackami clemmy w dziale z zabawkami zachowywalismy sie z mezem gorzej niz dzieci ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Dziewczyny, bedziecie kupowac pchacze? albo moze juz macie? jesli tak to jakie? tyle tego na all ![]() sprawdza to sie? bo boje sie ze te koleczka beda za szybko jeżdzic i dziec bedzie sie przewracal...
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sądzicie o pchaczach? Czy One są "zdrowe"??? Dla nóg, bioderek, późniejszym utrzymaniu równowagi przy samodzielnym chodzeniu??
Mówię o tego typu pchaczu: http://allegro.pl/smily-chodzik-pcha...21.htmllaczego Dlaczego pytam. Otóż Blanka dzisiaj mnie zaskoczyła. Byliśmy u mojej mamy, przyniosłam całe opakowanie pampersów, takie duże, otworzyłam, wyjęłam jedno i zostawiłam paczkę na podłodze dla Blanki. A Ona, oparła się o nie i zaczęła sobie iść!!! I stąd moje pytanie. Czy taka "pomoc" w nauce chodzenia jak pchacz jest ok? Czy nie? Przepraszam, może to głupie pytanie, ale zwyczajnie nie wiem. I czy Blanka nie jest jeszcze za mała??? PS. Jak rozwój motoryczny mojej Małej będzie dalej szedł w takim tempie, to "mama" usłyszę na osiemnastkę ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Pstryczku telepatia?: |
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Pozjadało mi cytaty, gratuluję ząbków, przespanych nocy, zasypiania we własnym łóżeczku i skończonych miesięcy!
Cytat:
Bardzo dziękujemy za gratulacje zjedzenia kaszki Dziś znów postęp, młodemu zrobiłam znów na zbożówce z bananem i kaki. Nałożyłam taką porcję, jakiej zjada ok połowę czasem. Wiecie że musiałam 3 razy dokładać? ![]() To tyle dobrych wieści, ze złych, to nie mogę się z mężem dogadać, ciągle się kłócimy, dziś mu nawet powiedziałam że składam pozew o rozwód. Masakra jaka się ze mnie nerwowa sucz zrobiła. Jest mi smutno i źle. Michał już śpi. Pewnie wstanie o 5. Idę dalej czytać. Michasiowi
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby małymi kroczkami, ale szło już tylko w dobrym kierunku!A co do kłótni, mam nadzieję, że to tylko przejściowe i dojdziecie do porozumienia ![]() Pola przed chwilą wstała z drzemki ![]() Fewciu, Pstryczku, chyba Marsi i Hope mają pchacze, ale nie jestem pewna |
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]Taaa i fizjoterapeutka by musiala o takie coś na forum pytać ![]() W ogóle, Szaja współczuję stanu mamy i zachowania jak niesforny dzieciak. Cytat:
Ja też mam nadzieję że przejściowe. Oby odparzenie szybko minęło.
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy, tzn Wiktorek ma ![]() No i super się sprawdza, wcześniej Wiktorek pchal wszystko co się dało a teraz bierze swojego pchacza i zasuwa po całym domu. Do tego często siada sobie przed nim i bawi się ta przednia częścią. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- O taki mamy ![]() http://archiwum.allegro.pl/oferta/in...338110526.html |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() dla Blaneczki!!! Cytat:
za jedzonko!!!!!!!!!!!!!trzymma kciuki zeby sie miedzy Wami wyprostowalo u nas masakra z tym chodzeniem jak mlody nie chodzi to jest nerw ![]() na kolana ciezko go odlozyc...w tej chwili maz uskutecznia z nim chodzenie przy pepcowym pudle na zabawki... taki substytut pchacza ![]() a jak przestanie na chwile to jest ryk
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale do rzeczy .. u mnie sprawdziło się to, że przesunełam pierwszą drzemkę na 10! Wcześniej Borys drzemał sobie różnie, jak mu się zachciało czyli między 8 a 10. Skutek był taki, że wstawał coraz wcześniej bo wiedział, że po godiznie i tak pójdzie w kime ... A ja? Dla mnie było to bez sensu, pić kawę o 6 i zaraz klasc sie spac o 8 razem z Borysem. A w koncu jakby zrozumial ze lepiej pospac troszke dluzej bo pierwsza drzemkla dopiero o 10 ;_) no i dzisiaj wstal przed 8 drzemka o 10.Niestety drugiej nie bylo, 40 min go usypialam i poddalam sie. A usypioanie wyglada teraz tak, ze nie nosze juz na raczxkach, nie bujam, nie wlaczam okapu ani innych szumow, tylko staram sie go wyciszyc, uspokoic. Niestety nie do konca rozujmie o co mi chodzi, dlaczego musi drzemac sobie w lozeczku. Ale za to na noc usypia w sekunde, mimo ze w kapieli jest rozbudzony, a wlozony do lozeczka jakby wie ze to juz, ze ma zasnac.
|
|
#2510 |
|
Lurker ;)
|
Onaella poka nowa chate!
Pstryku my mamy pchacza Smily play, poki co mala dosc zainteresowana, jest blokada kol ale nie sprawdza na drewnianej podlodze. Hejo, my po chrzcinach. Wkurzona chodzilam od rana, przyjechali duzo wczesniej " bo im tak autobus pasowal" w dodatku moja matka wyjechala z niezlym tekstem. Pyta czy ziemniaki bede gotowac po powrocie z kosciola wiec mowie, ze tak a ona TO MOZE ZOSTANE I UGOTUJE TUTAJ... nosz ☠☠☠☠a. To jej mowie, czy zarcie wazniejsze od chrztu? Na obiad przyszla czy na chrzciny wnuczki? Brat jeszcze sie do mnie sprul o to, no ale to ja racje mialam tak? ![]() Mloda wlasnie ciumka pada od playstation tza
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my w końcu w domu, biorę się za nadrabianie
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
hej !
![]() Zdrówka dla Gojkowej paulinki !!! ![]() My dziś dzień z tż on teraz poszedł na imprezę firmową a ja jem samotne sushi i oglądam tv ![]() W ogóle tak czytam o tych waszych dzieciach, że pokazują zwierzątka, przedmioty pokazują palcem lub robią papa.... Hania nie robi takich rzeczy ją jak jej pokazuje książkę to woli ją gryźć, pytam gdzie lampa to nic, jedynie jak ją zapale to się cieszy. Jedyne co to jak jej pokazuje lale i pytam gdzie ma oko to czasem pokaze paluszkiem, ale nie wiem czy pokazuje mi czy po prostu sobie sama paluszkuje lalkę po buzi.Nie wiem czy to powód do zmartwień?
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaże jak w końcu nam Internet podłączal bo ani przez tel ani przez tableta nie chcą się zdjęcia załadować. I pewnie że miałaś prawo się wkurzyc! Ehhh....czasem ludzie mają pomysły |
|
|
|
|
#2514 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kawał dobry, dobry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też już myślę co by posadzić Hanię, zobaczymy, najpierw muszę nocnik zakupić![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2515 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43647320]uskutecznia prawidłowe ruchy dżejkoba siedzi pięknie (ale to już pisałam, bez samodzielnego siadania), pełza w tył ale kilka razy już coś tam w przód się udało, zajarzyła, że ręce naprzemiennie muszą iść. Więcej grzechów nie popełnia ogólnie - mocno do tyłu jest, a co?[/QUOTE]super, że sie kobitka rozruszała Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do gadania- olej, swoje wiesz, chcoa bywa mocno irytujące na pewno.......Cytat:
o matko, ależ lecicie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Michasia kolejne jedzeniowe gratulacje Cytat:
PAULINKO GOJKOWA zdrowiej szybciutko LITTLE, czekamy na fotki |
||||||||
|
|
|
#2516 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43646031]Jestem... ![]() Moja mama wczoraj wyrżnęła na kostce brukowej w centrum, dokumentnie połamała nos, połamała rzepkę w kolanie, na szczęście bez przemieszczeń. Przyszła po 17 wczoraj, robię jej okłady na nos i mowię: matka, lekarz, bo połamany (spuchnięty mega i sino fioletowy od razu), ona, że nie, bo nie boli tak bardzo. Zaprowadziłam na górę (my 1 piętro, ona 3), ledwo szła. O 7 rano telefon: słuchaj, całą noc nie spałam (szlag!!! zadzwonić od razu nie mogła???) bo noga bardzo spuchła i chyba złamana... no więc rano na IP do Czeladzi, fuks, że zero ludzi, od razu nas przyjęli, no i jak mówiłam - nos połamany (ale nic z tym nie robią, jedynie okłady), rzepka też, od spodu ma szynę gipsową i zakaz zginania nogi - może chodzić ale nie ma zginać, za 10 dni do kontroli, jak się zacznie przemieszczać to operacja... a szyna tak czy siak 6 tygodni. I co moja matka? oczywiście w domu nadgięła, "bo jej niewygodnie siedzieć", tłumaczę, że nie ma prawa zginać bo operacja, utrudni nam życie jak szlag, już teraz to utrudnienie (nie wypominam, no pechozol, no ale jednak), to foch... po czym nagadałam się, ja poszłam gary myć jej a ona Agatkę na kolana... a rano tak: P. dzieci do teściów, sam do pracy, my taxi do szpitala i z powrotem, ja pędem do apteki, potem po Dorkę i na reh do sosnowca, stamtąd do teściów, zostawić Dorkę, wziąć Agatkę i na zakupy dla mamy głównie, powrót taxi znów z reala do teściów bo lało jak szlag a torba koszmarnie ciężka, powrót do domu, pędem do mamy... A jeszcze - heparynę ma 30 dni brać, słowem w szpitalu się nie odezwała, że nie wie jak (a dostawała wcześniej też przy złamaniu kostki), w domu: no bo mi ciotka robiła... ja jej wówczas pielęgniarkę załatwiałam do pokazania bo ona się bała bardzo, więc sądziłam, że umie. A tu nie i do mnie: no myślałam, że ty umiesz... A ja skąd niby? tylko w szpitalu heparynę dostawałam, sama nigdy. I wkurzyła mnie, takie... "mogę mieć w dupie bo i tak za mnie zrobią". -------------------- Nie muszę wspominać, jaka padnięta jestem? ehhhh...[/QUOTE] o kurde:/ to się Mama załatwiła:/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najbardziej przy usypianiu krzyczy niemiłosiernie głośno![]() a co do Mamy, wiesz często tak jest, że to racje ma ta osoba trzecia ![]() cudna jest buziaki za 10 miesięcy
|
|
#2517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jakmnie wkurza to, że nie cytuje niektórych postów to
![]() potem trzeba sie cofac i leciec jeszcze raz ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a co do brata, bardzo go Yae przecwiczyła? Cytat:
wydaje mi sie, ze wciagu dnia dobuiera sie do cyca , zeby zaspokoic potzebe bliskocie, bo przeciesz mocno doUU przyzwyczajony jest. A co do zasypiania- mocno trzymam kciuki za dalsze postępy ![]() Cytat:
zacznij produkcje i sprzedawaj rękodzieło na all ![]() mój bobas od trzech dni sypia tylko raz dziennie faktem jest , ze od 17 załącza mu sie megamarud, ale nei usypiam go na drugą drzemkę, bo jak wczesniej sie przekimwał po południu to w nocy były hulanki co najmniej dwugodzinne a jak nie spi ten drugi raz to kladzie sie wieczorem, wstaje rano ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Misiaeel, ciesze sie, że juz Wam przeszło Ale ze mnie pipa- pipa nie podziękowałam za wszystkie Bartulowe komplementy więc teraz dziękujemy ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#2518 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
zdrówka dla Maleńkiej[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43650634]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727262 wątek roku normalnie [/QUOTE]widziałam to. żal. Cytat:
![]() Cytat:
no i kupiliśmy szczeniaczka uczniaczka, tzn siostrzyczke i Hania jest zakochana ![]() a pchacza kupię, tylko nie wiem jakiego;p Cytat:
jedyne co to jak się zapytam gdzie tata, baba, mama to wie kto jest kto.
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43649001]Nawijko, róznie, jak ustawiana do raczkowania jest to bunt lejemy z reh bo jak sama się tak ustawia to bez płaczu, albo jak ja ją ale tak, ruchy od momentu reh zaczyna tak porządnie i pełzanie też. [/QUOTE] Super, ze sa postepy |
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Świetny gałganek ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla Paulinki Cytat:
Zuzia tylko potrafi pokazać lampę, misia i przybić piątkę. Książkę gryzie, u lalki bawi się powiekami. Jakiś czas temu próbowaliśmy kąpać Zuzię w wannie, ale był krzyk. Dziś ponowiliśmy próbę, ja weszłam do wanny, pokazaliśmy jej że się chlapię itp. Podeszła do wanny, zaglądnęła do mnie, mąż ją wsadził do środka, a ta jak oparzona od razu uciekać chciała. My ją zabawiamy, śpiewamy a ona dalej. I wiecie co się okazło ?? że się boi tylko kranu więc zawiązaliśmy na nim pieluchę i już było ok. Zerkała od czasu do czasu, ale się bawiła, śmigała po całej wannie i nawet się wężem od prysznica bawiła ![]() ![]() Więc może skończy się kąpanie w wanience ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

- "Hej. Jak mozesz to przekaz dziewczynom, ze znowu jestesmy w szpitalu, znowu zapalenie pluc. Odezwe sie jak wrocimy bo z tel mi nie wygodnie. Nic nie wskazywalo, miala kaszel od piatku a wczoraj znowu zaczela sie dusic, noc znowu pod tlenem. Narazie jest dobrze. Kurde 4 tyg chorowala, 2 tyg byla zdrowa i znowu.. Trzymajcie sie cieplutko i nie chorujcie"
A w ogóle gdzie żeś to dorwała, zamiast karnie oglądać zbuntowanego to jakieś starocie wygrzebujesz... 

Na razie myję fioletem i smaruję thl, a jak do jutra nie będzie jakiejś poprawy, to pójdziemy we wtorek do lekarza.

ale widzę wątek jedzie z koksem cały czas i bardzo dobrze oby tak dalej dziewczynki
ślub 28.04.2012