Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 12:57   #571
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Rena

Eliza- dokazuje, oj dokazuje
Ja sie coraz gorzej czuje. Wszystko mnie boli. Niedobrze mi po każdym posiłku...
W nocy dzisiaj nie spalam. Chyba mnie stres zżera :/
Dzisiaj kończymy 37 tydzien. Witamy 38 - i

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Kucyk, ale jak jest dwurozna bez przegrody to histero wcale nie musi tego wykryć...

Chociaz w samo USG i rozpoznanie dwuroznosci bym tymbarziej nie wierzyła. Czesto takie rozpoznanie pońoc jest fałszywie stawiane na podstawie samego USG z(w sensie duża nadrozpoznawalnosc dwuroznosci w USG, nie potwierdzana w dalszej diagnostyce).

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-11-10 o 12:59
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:20   #572
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Kubek coraz bliżej hihihi. Już niedługo będziesz tulić maleństwo w ramionach
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę

Juz mam metlik w głowie co do tej dwurożnosci. Trudno zachować spokój jak chodzi o życie dziecka.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:22   #573
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Jeżeli histeroskopia nie wykazała to ja bym temu nie wierzyła.. Ten lekarz co Ci wczoraj stwierdził dwurożność wie że histero miałaś?
Powiedzialam, ze mialam robiona histeroskopie i ze nic nie wyszlo, ze nikt tego niestwierdzil...nic na to nie powiedziala...mam nadzieje, ze jest tak jak pisze Kubek, ze to nadrozpoznanie...jutro podczas usg zapytam o to jeszcze raz.

Kubek gratuluje 38 tc ale fajnie

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 13:25   #574
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
R
witamy w donoszonej, nie-wcześniaczej ciąży
(T. się urodził tego dnia).
Kochana, trudno byś się nie denerwowała. U mnie na wsi mówią: "tylko głupi się nie boi" - dużo w tym życiowej prawdy.

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
U mnie ogólnie ok Mała się świetnie rozwija, dużo gaworzy, śmieje się, pełza, gryzie stópki

cudna księżniczka!
nam lekarz mówił, że oczko może "lecieć" - z czasem to się normuje. ale dobrze, że sprawdzasz i trzymasz rękę na pulsie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
i pewnie wypuszcza mnie do domu
bardzo mi przykro....

U nas goście (chłop ma jutro imieniny i się przez cały weekend przewijają wizyty).
T. stoi i cały czas ćwiczy nową umiejętność... rajuuu, muszę mieć oczy dookoła głowy. Poza tym wyszły- nagle i niespodziwanie, i bezobjawowo - dwa zęby. No i pokazuje w książeczkach zegar
Nic, nic, nic i nagle trzy ważne rzeczy od czwartku. W szoku jestem...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 14:30   #575
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę

Juz mam metlik w głowie co do tej dwurożnosci. Trudno zachować spokój jak chodzi o życie dziecka.
Kucyk, wiem, dobrze wiem
Pewnie tak sami jak ja wcześniej innym watkowym (i nie) dziewczynom...
Dla mnie to sie nadal nie-dzieje.
I pisząc to mam łzy w oczach.

Mam nadzieje, ze cos sie wyjaśni sie u Ciebie na czwartkowym USG i po rozmowie z ginem.
Takie USG (prze takiego speca) ma większa wartość niz USG przez 'zwykłego' gina. Bez obrazy dla innych ginow, ale sa po prostu tacy co głownie w USG siedzą ( w wadach, patologiach ) i to jasne ze robią to lepiej, pewniej,,.
Jetsem ciekawa co Ci powie.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
witamy w donoszonej, nie-wcześniaczej ciąży
(T. się urodził tego dnia).
Kochana, trudno byś się nie denerwowała. U mnie na wsi mówią: "tylko głupi się nie boi" - dużo w tym życiowej prawdy.

Strasznie sie cieszę z tego nie-wczesniaczego tygodnia.
Ale... Teraz moim demonem ta syfiata bakteria jest. I porod.

A odnośnie powiedzonka.. Moja mama zawsze mi to powtarza...
Jak jej marudzilam o egzaminach, pracy i takich tam.
W sumie lubię to hue hue

Gratulacje dla Toressa! Wielka sprawa
Dumna Mama, co?
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 15:02   #576
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

Joila- ale ta sterylka tylko jej na dobre wyjdzie.

Pierwsza noc jest ciężka... Ja z moja suczka nocowalam na podłodze (tzn ona na swoim posłaniu a ja obok ) taka słaba była, wymiotowalaa, musiałam ja cała noc pilńowac. Nie minęły dwa dni a juz ja roznosilo. Trzeba było kubraczek zakładać, zeby sie nie zapomniała i nie szalała z bardzo.
Bez 'ubranka' czuła sie zbyt zdrowo
Ja to wiem, ale już taka jestem, że przeżywam a ostatnio wszystko nawet bardziej niż kiedyś...

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
z suczką ja też miałam większe przejścia, bardziej to odreagowała
ale moje kotki to siłaczki, może temu, że one podwórkowe. pierwszego dnia poznajdowałam kubraczki pod płotami
No takie wychodzące kotki to jednak są rzeczywiście chyba silniejsze i szybciej dochodzą do siebie. Byliśmy dziś u weta na kontroli, wszystko wygląda dobrze, tak więc mam nadzieję, że czas do zdjęcia szwów szybko nam zleci i będziemy mogły zapomnieć o całej sprawie

Cytat:
Dziewczyny ja już chce czwartek Chce wiedzieć więcej, na czym stoje itd. Dobrze że długi weekend bo TŻ w domu, to czas szybciej zleci.
tak to już jest, że nam czas się wlecze jak bardzo na coś czekamy... ale zleci

Cytat:
Witam sie z rana
Moj doktorek chyba sie zestresowal bo dzwonil niedawno i kazal jechac do szpitala, bo podejrzewa pozamaciczna...zdziwil sie ale tez byl zadowolony, ze jestem w szpitalu. Kazal dawac znac co bedzie sie dzialo. Zaraz tz przyjedzie z jakims jedzonkiem i paroma rzeczami. Ja ja siedze i mysle...moze dzis mnie puszcza do domku...boje sie, ze to pozamaciczna...aaaa jeszcze szok - lekarka powiedziala mi ze mam macice dwurozna i zdebialam...
No z reakcją doktorek trochę się spóźnił

Cytat:
Pisałyście o sterylizacji ja nad swoją kotką pierwszego dnia siedziałam i płakała bo tak strasznie wyglądała, nawet miałam wyrzuty sumienia, że jej krzywdę zrobiłam Na drugi dzień już było z nią ok i nawet skoczyła na parapet
Ja przeżywałam i przeżywam podobnie Kicia na razie ma zakaz skakania więc biedulka siedzi na przedpokoju, bo tam nie ma nic co by kusiło

Cytat:
U mnie ogólnie ok Mała się świetnie rozwija, dużo gaworzy, śmieje się, pełza, gryzie stópki ostatnio nauczyła się wystawiać język i ciągle to robi Mamy jedynie problem z oczkami bo wydaje mi się, że robi zeza Dr rodzinna powiedziała, że może to być tylko takie złudzenie bo ma blisko osadzone oczodoły Byliśmy u neurologa i powiedziała to samo, bo ogólnie pod względem neurologicznym jest ok W przyszłym tyg pojedziemy do okulisty i zobaczymy co powie
A to moja Mała śmieszka
Jaka jestem śliczna

Cytat:
No kochane to chyba koniec nadziei...wlasnie pytalam pielegniarki jaki wynik bety z dzis i jest 1306... wiec spadla od wczoraj...jutro usg i pewnie wypuszcza mnie do domu - dzis jajnik mnie napieprza jak nie wiem co :/
Rena tak mi przykro...

Cytat:
gratulacje kolejnego tygodnia będzie dobrze

Cytat:

U nas goście (chłop ma jutro imieniny i się przez cały weekend przewijają wizyty).
T. stoi i cały czas ćwiczy nową umiejętność... rajuuu, muszę mieć oczy dookoła głowy. Poza tym wyszły- nagle i niespodziwanie, i bezobjawowo - dwa zęby. No i pokazuje w książeczkach zegar
Brawa dla T. Dzieci potrafią nas zadziwić

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 15:51   #577
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
No kochane to chyba koniec nadziei...wlasnie pytalam pielegniarki jaki wynik bety z dzis i jest 1306... wiec spadla od wczoraj...jutro usg i pewnie wypuszcza mnie do domu - dzis jajnik mnie napieprza jak nie wiem co :/

Przytulam..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 15:58   #578
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Warunki kiepskawe, choć tyle dobrze, że sale 2 osobowe.

Tata musiał popsikac zawiasy w obu lózkach, żeby nie piszczały, mam swoją poduszkę, więc jest ciut lepiej. Połozne juz mnie tu dobrze znaja, sa miłe i w ogóle, mój lekarz do mnie zagląda czasem, bo przeważnie siedzi na bloku operacyjnym, nie pląta się po patologii.
o tak łóżka bardzo skrzypią.. no, ale fajnie z tą 2 osobową bo są chyba nawet 7 osobowe

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
D
Luna Zdolniacha z niego A często tak wstaje:confused
od dwóch dni bez przerwy

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ile wódki wypiłam w ostatnim miesiącu
ile kwasu foliowego zjadłam
i skąd się jeszcze biorą dzieci bo jeżeli tylko z tego co myślę to w żaden sposób mi to się nie pokrywało
dobra jesteś

Cytat:
U mnie ogólnie ok Mała się świetnie rozwija, dużo gaworzy, śmieje się, pełza, gryzie stópki ostatnio nauczyła się wystawiać język i ciągle to robi Mamy jedynie problem z oczkami bo wydaje mi się, że robi zeza Dr rodzinna powiedziała, że może to być tylko takie złudzenie bo ma blisko osadzone oczodoły Byliśmy u neurologa i powiedziała to samo, bo ogólnie pod względem neurologicznym jest ok W przyszłym tyg pojedziemy do okulisty i zobaczymy co powie
A to moja Mała śmieszka
Cudowna malutka i jaka zdolna!
a oczka to normalne że mogą troche uciekać

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Kurcze, mowie Wam, jak sie balam tamtej nocy o Maluchy..
uwielbiam jak piszesz "maluchy"

Cytat:
no to donoszeni teraz czekamy...
(ale to zleciało, nie wierzę)

Cytat:
:
że co? STOI?! dobrze zrozumiałam?
a za całą reszte to ogromne zegar
mój Kamil też zaczął siadać, tydzień później raczkować, tydzień później stawać, za szybko! Myślałam że od siadania do stania to dobre pare miesięcy minie.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-11-18 o 17:48
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 15:59   #579
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Kubek, uwierz kochana To się dzieje naprawdę hihi

A co do ginekologow to dziwie się że jak coś przerasta ich możliwości to nie wyślą do innego ginekologa.. Jak ja miałam swój gabinet i coś przerastalo moje możliwości albo z zakresu wiedzy albo sprzętu, to mówiłam o tym wprost i radziłam wizytę u dermatolog lub innej kosmetyczki. Mimo że każde 100zl było dla mnie ważne, bo opłat i kosztów prowadzenia działalności miałam bardzo dużo. A tu nie chodzi o czyjeś zmarszczki czy trądzik a o życie dziecka...

Jojla moja kotka zdjeła kubrak po tygodniu sama A jaką minę miała jak wróciłam do domu wiedziała że źle zrobiła cwaniara.
A jak się czujesz kochana? Jakie kolejne kroki?będziesz cos się badać?
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:06   #580
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

o tak łóżka bardzo skrzypią.. no, ale fajnie z tą 2 osobową bo są chyba nawet 7 osobowe

od dwóch dni bez przerwy

dobra jesteś

Cudowna malutka i jaka zdolna!
a oczka to normalne że mogą troche uciekać

uwielbiam jak piszesz "maluchy"

no to donoszeni teraz czekamy...
(ale to zleciało, nie wierzę)

że co? STOI?! dobrze zrozumiałam?
a za całą reszte to ogromne zegar
mój Kamil też zaczął siadać, tydzień później raczkować, tydzień później stawać, za szybko! Myślałam że od siadania do stania to dobre pare miesięcy minie.
Na patologii są same 2 osobowe. Raz czy dwa widziałam 3 łózka, ale jak się tylko cos zwolniło, to przenosili.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:10   #581
Maga83
Zakorzenienie

Ewel śliczna Laura
Rena przytulam Cię mocno
Pani T. stoi? Brawo za postępy
Kubek to już tylko moment

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 16:43   #582
iza243
Zakorzenienie

Jaka śliczna
Cytat:
hej kochane, nie nadrobie, nie ma bata.
Wczoraj caly dzien lezalam jak zdechla, bo w nocy Pewnie sie czyms strułam, ale nocke mialam w plecy. Dzis na szczescie juz lepiej- dopiero wstalam ..
Jutro rano stawiam sie na IP. Beda mnie badac, zobaczymy co z tego wyniknie...

Kurcze, mowie Wam, jak sie balam tamtej nocy o Maluchy.. Czy to zatrucie im nie zaszkodzi, czy sie nie odwodnią itp.. Moje zdrowie bylo dla mnie niewazne. W ciazy calkowicie zmnieniaja sie priorytety.. Pierwszy raz poczułam taki silny matczyny strach ...

Izuś, jak tam cukry? Ja jutro ide do szpitala... Beda mi badac cukry..
Mam nadzieje że jutro wszystkie wyniki wyjdą ci dobre

U mnie cukry tak sobieWczoraj udało mi sie zbić ranny na 82,ale dziś już znowu 94
Cytat:
Nie....
Cytat:
Dzisiaj kończymy 37 tydzien. Witamy 38 - i [COLOR="Silver"]
Kochana już niedługo przytulisz Tymka
Cytat:

Brawo

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-11-17 o 21:06
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 17:18   #583
eseska
Zakorzenienie

CZESC!
Cytat:
dziewczyny mam taką sugestię - nie przesadzajmy zbytnio z tą listą pytań -
Zgadzam się choć 1 chce pytanie zadać- czy nie jesteście na cos uczulone bo wtedy prezent mogłby szkodzic a przecież wśród prezentow pojawiały się i ciasteczka (np. uczulające orzechy), czasami swieczki (zapach) czy bizuteria ( niektórzy maja alergie na nikiel)
Cytat:
ale przez moment to sobie przysiadłam i zastanawiałam się:
ile wódki wypiłam w ostatnim miesiącu
ile kwasu foliowego zjadłam
i skąd się jeszcze biorą dzieci bo jeżeli tylko z tego co myślę to w żaden sposób mi to się nie pokrywało
tez miałam takie myśli (łącznie z ostanią)

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
niestety czas bardzo powoli płynie.
ja nawet na urlopie nigdy nie siedziałam w domu, chyba, że był remont, jest bardzo ciężko w domu usiedzieć. z pocałowaniem ręki wróciłabym do pracy. a teraz muszę siedzieć w domu i na dodatek nic nie robić
BERBIE! a Ty lezysz? bo może jakies rękodzieło? ( wiem ze kiedyś chodziłaś na warsztaty z tej materii)

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
i juz mysle czy sie do gina nie wybrac.
ja tez myśle bo az wstyd się przyznać ale jeszcze nie byłam po porodzie
Cytat:
Wczoraj caly dzien lezalam jak zdechla, bo w nocy
Jutro rano stawiam sie na IP. Beda mnie badac, zobaczymy co z tego wyniknie...
ELIZKA! a te pawiki to może Maluchy albo stresik. ty będziesz miała jak nam dać znac co w szpitalu!!!!

Cytat:
RENA!!!!!!!!!!!!!:mu r::przytul :
Cytat:
PANI! brawa dla Torresa i jak to już stoi!??????????? i jeszcze ząbki bezboleśnie wyszły a i często tak jest ze nic nic i nagle ogromny postęp!!!!!!!!!!

EWEL!(nie wiem czemu mi nie zacytowało) ale śliczna Twoja córunia jakie ma fałdunie

PSZCZÓŁKA< SMERFETKA< JOJLA! jak się czujecie? odnajdujecie się u nas?

AGATKO! ja wiem ze chciałaś odpocząć od forum ale mam nadzieje ze zaraz do nas wrócisz. No dobrze weekend możesz jeszcze odpoczywać ale mysle ze koło wtorku się pojawisz!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 18:22   #584
wadera4
Wtajemniczenie

Rena jeśli coś Cię będzie bolało to może nie wychodź jeszcze ze szpitala, niech ze 100%-ową pewnością wykluczą pozamaciczną.
Przykro mi kochana

Kubek to będzie mój pierwszy, jak to nazwać, wirtualny poród na wizażu

Cytat:
Jojla moja kotka zdjeła kubrak po tygodniu sama A jaką minę miała jak wróciłam do domu wiedziała że źle zrobiła cwaniara.
Piszecie o tym zielonym fartuszku? Moja suka sobie jakoś rozwiązywała, nie wiem jak ona to robiła

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
AGATKO! ja wiem ze chciałaś odpocząć od forum ale mam nadzieje ze zaraz do nas wrócisz. No dobrze weekend możesz jeszcze odpoczywać ale mysle ze koło wtorku się pojawisz!
No właśnie Agatko wystarczy tego odpoczynku

Do kogo trzeba się zapisać na te mikołajki?Nie chce mi się wertować poprzednich stron i szukać
edit: już wiem

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2013-11-10 o 18:28
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 18:29   #585
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Do kogo trzeba się zapisać na te mikołajki? Nie chce mi się wertować poprzednich stron i szukać
do MONIKI!!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
Stary 2013-11-10, 18:33   #586
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
do MONIKI!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, a tak w ogóle pamiętacie, która/które z Was są tu najdłużej?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2013-11-10, 18:57   #587
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

zaktualizowałam listę. brakuje jeszcze kilku adresów.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 18:58   #588
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
zaktualizowałam listę. brakuje jeszcze kilku adresów.
A ile jest osób?

Stary 2013-11-10, 19:01   #589
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
A co do ginekologow to dziwie się że jak coś przerasta ich możliwości to nie wyślą do innego ginekologa.. Jak ja miałam swój gabinet i coś przerastalo moje możliwości albo z zakresu wiedzy albo sprzętu, to mówiłam o tym wprost i radziłam wizytę u dermatolog lub innej kosmetyczki. Mimo że każde 100zl było dla mnie ważne, bo opłat i kosztów prowadzenia działalności miałam bardzo dużo. A tu nie chodzi o czyjeś zmarszczki czy trądzik a o życie dziecka...
Też mnie to dziwi... tu nie chodzi o to, że się czegoś nie wie albo ma się co do czegoś wątpliwości tylko o czyjeś zdrowie...

Cytat:
A jak się czujesz kochana? Jakie kolejne kroki?będziesz cos się badać?
No to zobaczymy jak moja sobie z nim poradzi, dopóki ją boli i głównie leży to pewnie nie będzie próbować się wyswobodzić ale jak tylko poczuje się lepiej to na pewno będzie działać
A jakiego masz kotka?

Dziękuję czuję się chyba całkiem nieźle - fizycznie już całkiem ok, psychicznie to zależy jaki dzień mi się trafi ale wróciłam już do pracy i chyba powoli ruszam do przodu. Co do badań to planuję na pewno sprawdzić tarczycę, bo sprawdziłam i badałam się ostatnio pod tym kątem 3 lata temu... postanowiłam zmienić lekarza i zapisałam się na wizytę do pani doktor, która zajmowała się mną w szpitalu - wizytę mam w czwartek o ile będę już mieć wyniki hist-pat ze szpitala. No i zobaczę co mi powie, co zaleci. Ja mam stwierdzone PCO, nie wiem na ile mogło to być przyczyną (nachodzą mnie myśli, że może moja gin powinna była zalecić mi przyjmowanie luteiny i można było # uniknąć - wiem, czasu nie cofnę ale często rozmyślam co by było gdyby...). Poza tym pracuję jednak mając do czynienia z odczynnikami chemicznymi i choć od początku ciąży unikałam laboratorium to chyba nie mogę wykluczyć, że mogło mieć to związek... wydaje mi się to mało prawdopodobne ale kto wie... w sumie mój szef nawet się przejął, pytał mnie ostatnio czy nie boję się podjąć zadania przeprowadzenia nowych syntez, kazał przestudiować dokładnie karty bezpieczeństwa i zaoferował, że jeśli nie chcę albo coś będzie szkodliwe to wykona je za mnie stażysta.
Czuję się trochę w tym wszystkim zagubiona, nie wiem od czego zacząć, na czym się skupić. Żałuję, że nie miałam wyjścia i miałam zabieg, bo chciałabym jak najszybciej spróbować znowu. A z drugiej strony może jest jakaś przyczyna, którą uda się określić i będzie można próbować wyeliminować...
się rozpisałam

Cytat:
Zgadzam się choć 1 chce pytanie zadać- czy nie jesteście na cos uczulone bo wtedy prezent mogłby szkodzic a przecież wśród prezentow pojawiały się i ciasteczka (np. uczulające orzechy), czasami swieczki (zapach) czy bizuteria ( niektórzy maja alergie na nikiel)
Mi nic na ten temat nie wiadomo, żebym na coś była uczulona

Cytat:
ja tez myśle bo az wstyd się przyznać ale jeszcze nie byłam po porodzie
i będą trzeba to nadrobić, koniecznie!

Cytat:
PSZCZÓŁKA< SMERFETKA< JOJLA! jak się czujecie? odnajdujecie się u nas?
ja chyba odnajduję się całkiem nieźle, ale to same powinnyście ocenić Jak się czuję napisałam wyżej.

Cytat:
Piszecie o tym zielonym fartuszku? Moja suka sobie jakoś rozwiązywała, nie wiem jak ona to robiła
My mamy kubraczek w różowe kwiatuszki

Agatko odezwij się jak tylko uznasz, że masz na to ochotę, brakuje tu Ciebie

Stary 2013-11-10, 19:10   #590
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A ile jest osób?
17. w moim podpisie jest link do postu o mikołajkach tam wszystko jest w razie czego.
Stary 2013-11-10, 19:47   #591
eseska
Zakorzenienie

Cytat:

WADERA! ja nie jestem od początku ale z tych dzieczyn co się udzielają jak ja dołączyłam to była już na pewno PANIKA, AGATKA, ALFA , INUTIL, ZEBERKA, FIOLUSIEK.... a która była na samym początku to nie wiem (czy ja kogos nie opuściłam )
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Dziękuję czuję się chyba całkiem nieźle - fizycznie już całkiem ok, psychicznie to zależy jaki dzień mi się trafi ale wróciłam już do pracy i chyba powoli ruszam do przodu. Co do badań to planuję na pewno sprawdzić tarczycę, bo sprawdziłam i badałam się ostatnio pod tym kątem 3 lata temu... postanowiłam zmienić lekarza i zapisałam się na wizytę do pani doktor, która zajmowała się mną w szpitalu - wizytę mam w czwartek o ile będę już mieć wyniki hist-pat ze szpitala. No i zobaczę co mi powie, co zaleci. Ja mam stwierdzone PCO, nie wiem na ile mogło to być przyczyną (nachodzą mnie myśli, że może moja gin powinna była zalecić mi przyjmowanie luteiny i można było # uniknąć - wiem, czasu nie cofnę ale często rozmyślam co by było gdyby...). Poza tym pracuję jednak mając do czynienia z odczynnikami chemicznymi i choć od początku ciąży unikałam laboratorium to chyba nie mogę wykluczyć, że mogło mieć to związek... wydaje mi się to mało prawdopodobne ale kto wie... w sumie mój szef nawet się przejął, pytał mnie ostatnio czy nie boję się podjąć zadania przeprowadzenia nowych syntez, kazał przestudiować dokładnie karty bezpieczeństwa i zaoferował, że jeśli nie chcę albo coś będzie szkodliwe to wykona je za mnie stażysta.
Czuję się trochę w tym wszystkim zagubiona, nie wiem od czego zacząć, na czym się skupić. Żałuję, że nie miałam wyjścia i miałam zabieg, bo chciałabym jak najszybciej spróbować znowu. A z drugiej strony może jest jakaś przyczyna, którą uda się określić i będzie można próbować wyeliminować...
się rozpisałam
JOJLA! fajnie ze masz jakiś plan. może nie będziesz musiala tak długo czekac ze starankami. Luteina mogła pomóc ale tego się nie dowiesz. Po # raczej większość dostaje lutke lub duphaston, u innych kobu=iet chyba tylko jak cos niepokojącego na początku ciązy dzieje. szef zachował się świetnie!!!

ZOSIA
Stary 2013-11-10, 19:56   #592
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Na patologii są same 2 osobowe. Raz czy dwa widziałam 3 łózka, ale jak się tylko cos zwolniło, to przenosili.
ja leżałam zawsze w 3 osobowych a w sali obok była własnie ta wieloosobowa (zawsze leżałam na tej samej i tym samym łóżku)

Jojla po zabiegu też się można szybko starać, ale to już zależy od Ciebie. Ja zaszłam po 1@ po zabiegu, bo tak chciałam i tak się uparłam. Oczywiście nie namawiam, tylko mówie jak ja zrobiłam.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-11-10 o 19:58
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:00   #593
zebrawpaski
Zakorzenienie

pierwsza była chyba inutil- bo przecież jest zalożycielką

rena- niefajnie- mimo wszystko nie upierałabym się aby iść do domu

pani- coś tak mi się kojarzyło, że świętujecie
ale musi być radość z postępów Michała

BERBIE- starania przewidujemy na lato

esesia- jak to nie byłaś po porodzie na wizycie?
-(z tymi uczuleniami ważna sugestia, też mi to chodziło po głowie wczoraj ale nie widziałam jak to ubrać w słowa)

Monika- to może test?

ewel- Laura urocza, oczka mogą przez pierwsze miesiące zezować ale lepiej sprawdzić)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:08   #594
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz moim demonem ta syfiata bakteria jest. I porod.
nie ma leTko. to trza przejść już wszak ustaliłyśmy, że bakteria sie boi, a poród... a poród minie

Cytat:
nie, no stoi przy czymś - podciąga się i staje ale i tak jestem w szoku. bo on ani nie raczkuje, ani nie siada. i nagle z pełzu wstał

Cytat:
Jak ja miałam swój gabinet i coś przerastalo moje możliwości albo z zakresu wiedzy albo sprzętu, to mówiłam o tym wprost i radziłam wizytę u dermatolog lub innej kosmetyczki.
no i to sie nazywa uczciwość zawodowa i według mnie procentuje.

Cytat:
tez myśle bo az wstyd się przyznać ale jeszcze nie byłam po porodzie
SeSEska!!!! do dochtórka!

Cytat:

jak w rodzinie wiem kiedy kto, kiedy co

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Żałuję, że nie miałam wyjścia i miałam zabieg, bo chciałabym jak najszybciej spróbować znowu.
tak naprawdę każdy lekarz mi coś innego mówił. w końcu stanęło na tym, że i po pierwszym @ można by

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:11   #595
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Zeberka - nie, zaden test bo i szans zadnych. Musialo mi sie pochrzanic wszystko po ciazy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-10, 20:16   #596
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla po zabiegu też się można szybko starać, ale to już zależy od Ciebie. Ja zaszłam po 1@ po zabiegu, bo tak chciałam i tak się uparłam. Oczywiście nie namawiam, tylko mówie jak ja zrobiłam.
Hmm, myślałam, że muszę przynajmniej 3 miesiące odczekać... a tak naprawdę nie chcę tyle zwlekać. Inna sprawa, że z moim PCO nie wiadomo kiedy @ dostanę a po zabiegu to już pewnie w ogóle będzie wszystko rozregulowane...

Cytat:
JOJLA! fajnie ze masz jakiś plan. może nie będziesz musiala tak długo czekac ze starankami. Luteina mogła pomóc ale tego się nie dowiesz. Po # raczej większość dostaje lutke lub duphaston, u innych kobu=iet chyba tylko jak cos niepokojącego na początku ciązy dzieje. szef zachował się świetnie!!!
plan jest ale w sumie obiecałam sobie, że trochę z planowaniem sobie odpuszczę Wydawało mi się, że moim największym problemem jest PCO, że jak zajdę w ciążę to już wszystko będzie ok - taki był plan a jak wyszło to wiadomo... dlatego chyba powinnam do planowania podchodzić z dystansem
Szefa mam bardzo fajnego, nie powiem - miło mi jak widzę, że się o mnie martwi. Ostatnio się zastanawiałam co ja zrobię za rok jak skończę te studia i nie uda mi się u niego w zespole zaczepić na uczelni

Stary 2013-11-10, 20:25   #597
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
WADERA! ja nie jestem od początku ale z tych dzieczyn co się udzielają jak ja dołączyłam to była już na pewno PANIKA, AGATKA, ALFA , INUTIL, ZEBERKA, FIOLUSIEK.... a która była na samym początku to nie wiem (czy ja kogos nie opuściłam )
J
Ja jak dołaczyłam to pamiętam niezwykłą ciąże Nity (co to nie doczekała nawet 1@ )
A kto był jeszcze Nita, Natalia, Ania, Lucy, Sheh, Kasiorek, Daria, Amilcia pozniej jeszcze Totek i parę innych, sporo z tych osób się juz nie pojawia, inne czasami, a kilka jest ciągle
ja jestem od 2 czesci od 1600 któregos tam postu daaawno temu to było

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:

jak w rodzinie wiem kiedy kto, kiedy co
I pandowanie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:41   #598
eseska
Zakorzenienie

wiem, wiem dziewczynki że isc musze!!!!ale zebrac się nie mogę!

o i jeszcze BERBIE była przede mną na forum! i NATALIA!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Ja jak dołaczyłam to pamiętam niezwykłą ciąże Nity (co to nie doczekała nawet 1@ )
a Wiktorek to z pierwszych II jak ja dołączyłam i Nity poród -"mój" pierwszy na wątku!!! a zaraz potem ekspresowy Natali!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2013-11-10 o 20:43
Stary 2013-11-10, 20:54   #599
rena5
Zakorzenienie

Dziewczynki przepraszam ze nie cytuje, ale z telefonu ciezko mi pisac. Chcialam Wam powiedziec, ze na wlasne zyczenie nie wyjde na pewno, ale czuje ze beda chcieli mnie wypisac... jutro usg i moze beta hcg...ale zaczynam miec leciutko brazowawy sluz wiec pewnie bedzie samoistne # chcialabym zeby to sie juz skonczylo...chce wrocic do normalnosci...chce dojsc do siebie i stanac znow do walki...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:55   #600
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ja leżałam zawsze w 3 osobowych a w sali obok była własnie ta wieloosobowa (zawsze leżałam na tej samej i tym samym łóżku)

Kurcze, ale ja tu nie widzę na patologii (III pietro) sali, w której mogłoby być 7 łózek. Ledwo 3 sie mieszczą, jak juz muszą wstawić.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości