|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Na grype nie szczepie, siebie tez. Z tym szczepieniem chyba jest tak ze jak raz sie zaszczepi to trzeba juz co roku, tak mi sie o uszy cos obilo. Ale w sumie to nawet nie slyszalam zeby niemowleta szczepic na grype.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
Kiedyś się szczepiłam, ale to dawno było. Kciuki za zdrówko dzieciaczków
|
|
#4924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak odpisałam to było to tylko wtedy jak jedna z Was zapytała - co u mnie słychać... toteż odpisałam... ehhhh... a że nie udzielam się na bieżąco - ehhhh... geniusze - nie wpadłyście dlaczego tak wiele z nas już odpadło? jak myślicie? tu jest tylko garstka osób które uważają i są święcie przekonane (cholera wie dlaczego ), że są nieomylne, wiodą jakiś chory prym, trzeba się ich słuchać i absolutnie nie można mieć swojego zdania... i nie zaprzeczajcie - radzę prześledzić wątki... było nas tak wiele - zostało ile?! to chyba o czymś świadczy... dla mnie możecie mnie wywalić, z każdego klubu, ba! nawet z początkowej listy... szczerze? udzielam się na innym forum z innymi mami, gdzie KAŻDY ma coś do powiedzenia no i atmosfera jest o tysiąckroć lepsza... ![]() i nie - nie strzelam focha, nie obrażam się, nie robię ckliwych pożegnań - nie będziecie mieć ubawu po pachy proszę TYLKO o jedno - odpuście mój temat, nie wyśmiewajcie się już ze mnie i zapomnijcie o moich pamiętniczkach- mam nadzieję, że tyle możecie zrobić... pzdr i życzę wytrwałości innym mamom a w szczególności tym nowym
|
|
|
|
|
#4925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam 2 pytania: 1. Te polecane zdjęcia na Allegro to od tego sprzedawcy? http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=19906049 2. Pisałyście kiedyś o takim serniku z galaretki i serka homo -mam 1 serek i 1 op. galaretki - jakie proporcje dać? ![]() Z góry dzięki ![]() Aaaa, Krzyś zakochał się w podgotowanym jabłuszku z kidsme
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-11-10 o 20:56 |
||
|
|
|
#4926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czyli widzę, że tylko nestelle ma narazie plany sylwestrowe teraz chyba wypada żebyście wy gdzieś szli w gości co?ja bym już chciała w swoim mieszkaniu ale kurde nie umiem się zebrać i coś znaleźć ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja lubilam Twoje posty przecież to naturalne, ze ,majac dziecko nie zawsze ma sie czas na internetowe znajomości - taka kolej rzeczy mimo wszystko życzę Wam dużo dobrego
|
|
#4928 |
|
MBZ♥
|
Despa przy takiej temp do 3 dni bym obniżała w domu
![]() za zdrówkoNestelle możesz u siebie w aucie sama sterować poduszką powietrzną?Tych rajdów po księgarniach zazdroszczę ![]() Tasiu za ząbek![]() Malpko katar przeszedł? ![]() Moderna ode mnie też za fotoklub![]() Pani ale się T. rozbujał Maria też dostajemy regularnie z bańki od Roszpunki Anika nie szczepimy ![]() Kasia coś Ty napakowała ![]() Więcej nie zdążę nadrobić teraz ![]() Weekend udany, odwiedziny mojej Mamy i Sis, z Tatą konferencja na skejpie Roszpunka śmieszka, pokazała babci i cioci wszystkie swoje sztuczki![]() Nauczyła się na hasło: dasz jeść mamusi/itd dzielić się tym co memla w łapce akurat A my korzystając z okazji pojechaliśmy do kina ![]() Udanego wieczoru |
|
|
|
#4929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo mozesz tez podgotowac jabluszko z bananem, albo kawalek gruszki, sliwke ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
a na jakim filmie byliscie w kinie?
|
|
#4930 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to naprawde bylo Ci ciezko .... ja sie wlasnie tego boje .... ale to chyba nie uniknione ze cos tam zle pojdzie ,zle wymyslimy ,cos jednak nie bedzie sie nam podobac .... najbardziej sie jednak boje o takie wazne rzeczy -czy dobry wklad kominkowy wybralismy ,czy ogrzewanie sie sprawdzi .... no a urzadzanie tez wazne - zreszta myslalam ze wiem czego chce a okazuje sie ze nawet ze stylem mam problem -podoba mi sie i stare ,klasyczne i troche noweczene wnetrza . Cytat:
Roszek uwielbia. Cytat:
nieprawda jest ze jak sie raz zaszczepi to trzeba potem powtarzac . ide bo tz czeka ,przywozl doba kolacyjke i dvd dobranoc ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
myaja - nawet nie chce mi sie odpisywac . Cytat:
Cytat:
o kinie nawet nie wspominaj -pekam z zazdrosci na czym biliscie? tak moge sobie sama wylaczac poduszke powietrzna .
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to, że ileś osób się wykrusza, cóż, życie. nie mamy już tyle czasu co w ciąży, nie każdy ma jakąś pomoc, spokojne dziecko, mamy różne priorytety więc i czasu na wizaż mało. |
|
|
|
|
#4932 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Znowu troszkę miałam nadrabiania ale się udało ![]() Melduje, że dziurki już nie swędzą ![]() Za ząbek i dla Toresiątka też ![]() Hahaha za gibanie ![]() ![]() ja mam ... piżamka i pod kołderkę ![]() [QUOTE=monicca1989;4365055 8] Cytat:
)Mój tak mocno nie piszczy (albo jeszcze nie pokazał co potrafi :P) Jakoś tak mi się porobiło, że co widzę takie maluszki to bym zacałowała ![]() Zaje......sty sweterek Sama bym taki chciała Cytat:
![]() I na koniec pytanie o gluten. Po miesiącu czy po dwóch zwiększa się ilość glutenu? Ja już miesiąc daję po pół łyżeczki to co teraz?
|
|
#4933 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Tylko się cieszyć Cytat:
Kumata!Róża na hasło "pupa do góry" podnosi pupę, a od dziś podnosi pupę plus prostuje ręce i stoi na czworakach. Cytat:
Podpytajcie znajomych, którzy się już budowali. Najlepiej takich, którzy budowali się już więcej niż raz ![]() 2. Teraz modny jest eklektyzm ![]() Dałam dziś dziecku kaszkę ryżową na mm z rozduszonym gotowanym bananem. I zjadła
|
|||
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam sie i napisze ze u nas ok. Zabkow nie mamy jakos walczymy z laktacja...eh nie wiem jak wracam po 7h do syna cyce pelne.. dzisiaj drugi dzien w domu i widze ze jak je cyce to malo mleczka jest. Normalne chyba..przestawia sie wszystko.. prosze o kciuki
w pracy ok odnalazlam sie i jakos leci.Nie mam za bardzo czasu. Praca, pozniej dom itd. Nie wiem czydzisiaj nadrobie bo net przez tel mam (prezent od meza telefonk nowy) )). Zdrówka dla wszystkich zycze.
|
#4935 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja!
Tasia, za pierwszy ząbek!Hmm co do Sylwka to my kombinujemy - po przeprowadzce mamy dużo miejsca i chcemy zrobić jakąś imprezę ze znajomymi u nas. Marzy mi się Sylwek przebierany, od jakiegoś czasu choruję na przebranie za policjantkę (coś jak Liwka miała na tym panieńskim). Ale wiecie - jak wyjdzie to się okaże, bo to czy będzie u nas impreza i się przebierzemy to zależy czy ludzie będą chętni.Aaa no i plan taki, żeby Kubusia babci oddać w ten dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie tak wyjść do ludzi trochę.Cytat:
nieźle....Cytat:
Cytat:
Siebie nie sczepię bo na mnie to nie zadziałało, więc i malucha też nie. Cytat:
Dziewczyny, które się wypowiadały w tym temacie - kurde, czy musi być zawsze jakiś "kwas"? Z tego co pamiętam to własnie ktoś był zainteresowany tym, co u Myaji słychać, więc napisała (na początku gratulując umiejętnosci dzieci itp.). Zresztą czemu nie moze byc tak, że każdy będzie pisał co chce i kiedy chce ? Przecież to tylko forum, nie narzucajmy nikomu niczego.Było to naprawdę bardzo niemiłe ![]() Dobra uciekam. |
||||||||
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamietam..Tasia brawo za zabka.
Jezeli chodzi o szczepienia to my sie przeciw grypie nie szczepimy..dziecka tez nie bedziemy teraz szczepic.
|
#4937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie ostatnio myslałam jak tam w pracy się układa. Oczywiście no i super, że się jakoś odnalazłaś a tak się bałaś!
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Rozeznanie
|
Jest któraś chętna by wytłumaczyć blondynce jak się dodaje zdjęcia do klubu?
![]() URL jakieś, kurde co to jest?
|
#4939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ekspozycje robi sie okolo dwoch miesiecy, a pozniej stopniowo zwieksza ilosc (ja bym zwiekszala stopniowo przez ok. 2-4 tygodnie z uwazna obserwacja
|
|
#4940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (tyle, że o ile jabłko miałam z raczej dobrego źródła, to plantacji bananów nie znam )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdycham, idę spać
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (jestem taka mądra, bo przedwczoraj to rozkmniniałam )
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4944 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BYou-wiem, dzwonilam do lekarki - ona obstawia zęby, ale zobaczymy Demeter- ale tu chodzi o to,ze ten kto sobie tylko czyta,nie powinien miec dostępu, a napisanie 2-3 postów w ciągu 7 miesięcy i to po wywołaniu, nie usprawiedliwia, tym bardziej jak juz przeczytałaysmy czas na inne fora jest.Więc skoro koleżanka nie chce tu pisać, to dostepu wszędzie nie musi mieć.A że wywołana nigdy nie zainteresowała się nami, to ..... ( na większą pisaninę nie mam siły)
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-11-10 o 22:01 |
|
|
|
|
#4946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze w sprawie szczepienia p. grypie - szczepienia są co roku, fakt, ale oczywiście nie trzeba się szczepić co rok, jest to tylko opcja. A każdego roku wytwarzana jest szczepionka na bazie szczepów z poprzedniego sezonu, więc tak do końca nie chroni przed tymi, które zaatakują w kolejnym sezonie, bo wirus grypy cały czas sobie mutuje ![]() Więc każdy sam sobie odpowie na pytanie, czy jest sens
|
|
#4947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi tylko o obgadywanie ile i co pisze Myaja (na zasadzie "a ona pisze tylko mój pamiętniczek, o TŻ i policji, itp..." No i co z tego ?
|
|
|
|
|
#4948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lada chwila i drugi będzie...Cytat:
kina zazdroszcze również A jak karmienie, udało się przetrzymać... Kasia a ty gdzie? dotarłaś co się nie meldujesz przeca potrzeba wątek nowy zakładać... ![]() Dobra coś mi nie wszystko pocytowało ale mniejsza już z tym, jak zwykle przy weekendzie wsiąkłam... Wczoraj byliśmy na urodzinach 3 latka, B z babcią w domciu rach ciach 3 godzinki i wróciliśmy. Dziś troszku nuda... ale jakoś czasu nie było na kompa...Laski nie robić bigosu, na nowy wątek mamy wejść z czystymi butami jasne... po co na co to wyrzucanie ta to napisała a tego nie i tym podobne... Ja tam jak mi się coś nie widzi to nie komentuję i już albo jak mam inne zdanie niż wy to się nie odzywam w temacie i już...Zatem cieszę się że udało mi się was nadrobić bo mi syn wcześniej niż zwykle usnął więc i ja idę co by stratną nie być ![]() Spokojnej nocy bez koszmarów
|
||
|
|
|
#4949 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki udało się Co prawda nie umiem już wrzucić drugiego zdjęcia ale to już jutro rozgryzę, dziś mi się już nie chce ![]() Tak patrzę ma te Wasze fotki(tzn Waszych dzieciątek) i superaśne są. Takie pomysłowe i w ogóle....ja to nie mam pomysłu na foty
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Aha zapomniałam napisać:
Despa u nas gorączka i mniejszy apetyt początkował wirusa tj kaszel i troszkę katar. Mały mi gorączkował 2-3 dni i dopiero się kaszel pojawił a gorączki już nie było ... Ale to piszę tylko tak orientacyjnie, zaobserwuj i sprawdź u lekarza Zdrówka dla Emi |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

12-08-1997
), że są nieomylne, wiodą jakiś chory prym, trzeba się ich słuchać i absolutnie nie można mieć swojego zdania... i nie zaprzeczajcie - radzę prześledzić wątki... było nas tak wiele - zostało ile?! to chyba o czymś świadczy...

za zdrówko
za ząbek

Z tego co pamiętam to własnie ktoś był zainteresowany tym, co u Myaji słychać, więc napisała (na początku gratulując umiejętnosci dzieci itp.). Zresztą czemu nie moze byc tak, że każdy będzie pisał co chce i kiedy chce ?