|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Musze sie pochwalic
mam takiego kochanego meza
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-11-10 o 21:00 |
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
rena-
![]() dołaczyłam w lipcu 2011- przed porodem Vaniliowej a potem czekałam na porody Nity, Natlii, inutil lucy amilci...itd w międzyczasie sama doczekałam się II kreseczek, które mają już skończone 16 miesięcy- czyli trochę już tutaj jestem ![]() lubię czasem podczytywać stare części - o brzuszkowych rozterkach Mam, lub kolejnych niechcianych @, o których pisały Mamy teraz już tulące swoje Maluchy ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Alfa- aż musiałam sprawdzić od kiedy której części jestem bo zapomniałam -dołączyłam w IIIcz. Przyznacie dziewczyny, że dynamika naszego pisania była wcześniej inna? Jak któraś nie wchodził dwa dni to miał kilkanaście stron do nadrobienia ![]() Ale wiedziałyśmy o sobie prawie wszytko - co u kogo na obiad, o której która poszła spać i czy zamierzała spać , jaka pogoda w różnych częściach Polski i nie tylko Polski itd![]() Jak w zdrowej funkcjonalnej rodzinie ![]()
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-11-10 o 21:46 |
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bardzo ważne mieć przy sobie najbliższą osobę w której ma się ogromne wsparcie.Mi ostatnie wydarzenia uświadomiły jak naprawdę blisko jesteśmy ze sobą. Jesteśmy małżeństwem, kochamy się ale dopiero tak trudne sytuacje pokazują jak mocno nam zależy... Serce mi się krajało jak widziałam zmartwienie w jego oczach, jak z troską w każdym geście dbał o mnie. To naprawdę ważne mieć takie oparcie, tak więc dla Twojego męża.
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To Twój chłop ma na imię tak samo jak mój ![]() monika, uzupełnie jutro wszystkie dane do mikołajek -przepraszam, ale wpadłam tylko na chwilę, bo nie miałam cały dzień neta
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() wszystko zaczęło się od wątku poronienie, kiedy kolejna ciąża czy coś w tym stylu i tam przez okres około1 miesiąca kilka dziewczyn się udzielało i wpadłyśmy na pomysł stworzenia wątku wspieramy się, gadulimy elizabarbara trzymam kciuki za Was jutro Rena bardzo mi przykro ... dobrze, że tż się Tobą opiekuje Ewel, śliczna panika barwa dla Torresa super postępy Cytat:
![]() teraz nie dałabym rady przy moim 2 latku ![]() Sama czasem wracam do starych części...
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2013-11-10 o 23:33 |
||
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
eseska siedzę, leżę ale w związku z tym, że nie śpię normalnie w nocy (budzę się i biję się z myślami) cały dzień jestem neptyk nie nadający się do niczego.
dziś była u mnie długo koleżanka na plotach, jestem padnięta więc mam nadzieję, że będę spała normalnie ![]() jak coś ja jestem uczulona na płyn do płukania tkanin ![]() wiecie nasze forum to jak kilkuletnie małżeństwo (już prawie 3 lata), które dojrzało, szaleńcze zakochanie stało się codzienną miłością. dobranoc
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
Ja przyszłam rok i 7 miesięcy temu, a pierwsze porody to Dasti, Zeberka i Alfa. Nadzieja.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jestem po lekturze (ktoś nazwał moje odczucia... 24 cykli starań = 24 razy nie przeżyta żałoba)... Agatko, to ta nasza pani (od opowieści terapeutycznych):
http://wyborcza.pl/1,134636,14918251...to_wyrok_.html
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Przypominam o adresach do mikolajkow. Dzisiaj Jakub bedzie losowal i wieczorem (juz ja) rozesle info kto dla kogo bedzie robil prezent.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Rena-jak się czujesz? Ja tu na forum jestem od V części,to już będzie 2 lata i 3 mce.Sama nie wiem kiedy to zlecialo,ten czas tak szybko płynie.
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika a co z prezentem dla Ciebie?
![]() Przecież jako świadek losowania będziesz od razu wiedziała od kogo dostaniesz upominek
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Rena masz wspaniałego męża Hosenko dacie radę, plus taki, że to już niedługo i będziesz pod stałą kontrolą a macie blisko do tego szpitala? mąż może często wpadać? Jojla ja wiem, ze teraz czas się strasznie dłuży takie sytuacje jak ta są często sprawdzianem dla małżeństw, dobrze że masz wsparcie w mężu moja szwagierka jest po 2 stratach i ma bardzo żal do męża, że on nie wspierał jej, że dla niego nic się nie działo takiego gdy dla niej walił się świat... A ja dołączyłam gdy rozkręcała się akcja porodowa u Zeberki
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Rena dobrze, że masz takie wsparcie w TŻ. To niezwykle ważne. Brawa dla niego
![]() Aż mi się zebrało na wspomnienia, już ponad 2 lata z Wami jestem. Początek VIII wątku, radość z narodzin Sylwusi, a dla mnie tragedia ![]() Kiedyś szybciej pisałyśmy. Przecież jak Nita rodziła, to był nowy wątek, a nie cały miesiąc później, jak u Natalii się zaczęło, już był nowy ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Zajrzałam teraz na wątek, kiedy tu dołączyłam. Ale ja nadal nie jestem w stanie tego czytać, od razu bym się rozpłakała
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane..
Rena, super ze masz wsparcie w TZ.. To bardzo wazne.. Ja po # mialam go malo i prawie sie rozstalismy.. Samotnosc po stracie jest chyba najgorsza i nikomu jej nie zycze.. Ja dolaczylam tu rok temu, w listopadzie.. Wiec swieżynka ze mnie.. Dziewczynki, zaraz odmeldowuje sie na IP... Ale mi sie nie chce. Pewnie z tydzien poleze Milego dnia dla wszystkich |
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Rena bardzo mi przykro Dzisiaj wypadałby termin narodzin mojego aniołka. Nie jest tak źle, wstałam i mam dziwny spokój w sercu. Myslałam że będzie gorzej, a tak bardzo balam się tej daty.
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula czuje sie bez zmian...nadal nic nie wiem...dzis dyzur ma chyba jakas stazystka bo obchod robila z lekarka z porodowki...zdziwila sie w ogole, ze na dzis lekarz zlecil usg no ale zrobila...smiech na sali bo nie mogla znalezc mi lewego jajnika
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Wieka:
szpital mamy 3 minuty samochodem (bez żadnych swiateł), ok 10 min na nogach Mąż jest 2-3 razy dziennie u mnie
|
#623 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak udał się wypad do kina? Co oglądaliście? ![]() Cytat:
![]() Współczuję szwagierce... to wszystko jest bardzo trudne ale staje się ciężarem prawie nie do udźwignięcia kiedy nie ma się wsparcia i zrozumienia najbliższej osoby... Cytat:
Najważniejsze, że dobrze Cię przebadają i przypilnują Ciebie i Maluszków.Cytat:
Cytat:
![]() Może jutro, już po weekendzie się w końcu czegoś dowiesz ![]() Cytat:
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy na" Thor 2" 3 d.Planujemy jeszcze kino pod koniec miesiąca i w grudniu(o ile mały mi pozwoli ).
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-11-11 o 13:07 |
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam u PANI DOKTOR spytac o wielkosc pecherzyka 2 dni temu - powiedziala ze bylo 0,4 mm a dzis okolo 0,64 a ja nowie ze powiedziala, ze 0,74 a ona ze to jeden wymiar a srednia jest 0,64, ale ze to nie oznacza ze urosl bo to moze byc blad pomiaru
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
Rena przykro mi ze przez to przechodzisz. Tak bardzo wierzylam ze teraz sie uda. Edytte trzymam kciuki zebys dogadala die z tz. My tez przeszlismy maly kryzys po naszej stracie. Po pierwszej szybciej ja doszlam do siebie ale teraz jeszcze potrafie rozplakac die gotujac obiad. Moj tz ma corke z pierwszego zwiazku I jak my bylismy po pogrzebie gdzie ja chcialam jezdzic na cmentarz moj tz rozmawial na skypie ze swoja corka. Teraz nie potrafie sie nawet na niego obrazic. Edytte trzymaj sie w ten trudny dzien. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie.
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a my już dawno nie byliśmy w kinie, musimy chyba nadrobić ![]() Bo to zależy tak naprawdę od osoby, która wykonuje pomiar - jak ona wyznaczy sobie granice do pomiaru. Ja jak wylądowałam na IP, to lekarz który mnie badał stwierdził, że wielkość pęcherzyka to 8mm a jak dwa dni później byłam u swojego lekarza to ona zmierzyła i wg. niej miał 6,5mm...
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
hej, melduje sie z oddzialu
Leze na korytarzu bo patologia oblegana jak zwykle
|
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej świąteczne!
Sie melduję, zeby nie było ![]() Wrocilismy z ktg- zapis ok jakies tam skurczyki co 10 min sie pisały. Regularne, ale skurczyki nie skurcze...Czuc ich nie czułam jakos specjalnie. Po ktg wybraliśmy sie na obiad do restauracji- moze osttani raz we dwoje i jak wstawalam od stolika to myślałam ze nie wstane a jak juz wstalam to myślałam ze padnę bo tak mnie spojenie łonowe boli, ze szok. krocze i spojenie (spojenie bardziej) mnie tak naparza ze ![]() Jutro z rana jadę do gina. Eliza- czekamy na cd wieści szpitalnych! Rena, w tym wszystkim strasznie wazne jest wsparcie. Dobrze, ze je masz. To daje sile Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-11-11 o 17:58 |
|
|
|
#630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

mam takiego kochanego meza 

to bardzo ważne mieć przy sobie najbliższą osobę w której ma się ogromne wsparcie.
dla Twojego męża.

czuję się chyba całkiem nieźle - fizycznie już całkiem ok, psychicznie to zależy jaki dzień mi się trafi 

coming soon lipiec'2016