|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Madziula antybiotyk od soboty do jutra będziemy podawać
![]() ![]() Lekarz dał mi już na toxo i tsh skierowanie 3 tyg temu , a że mam wizytę dopiero w czwartek to chcę mieć świeże wyniki. U nas powiedzieli że czeka się 2-3dni . Więc jutro pójdę i w czwartek przed wizytą sobie odbiorę ![]() Ja mam dywan typu shaggy w pokoju no i w przedpokoju jest dywan i u dziadka. A właśnie macie dobre sposoby na czyszczenie takich dywanów shaggy ?? Ja mam jasny i widac że już brudny, próbowałam wszystkiego i du.pa ;/ A Oliś kiedy wraca do Was ?? To ładnie pospał babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Cytat:
Hej dziewczyny ![]() ![]() Tez mi sie wczoraj w nocy wydawalo, ze czuje dziecko, ale nie mam pewnosci, czy to bylo to .... takie jakby babelki tuz nad wzgorkiem lonowym, calkiem dlugo to trwalo... No nie wiem ![]() Wczoraj sie przestraszylam natomiast, bo znienacka kaszlnelam i tak mi zarwalo brzuch gdzies tam na dole, ze az musialam przykucnac... tez tak macie? Wogole czuje ostatnio, ze mi sie tam wszystko rozciaga i jest troche dyskomfortu, ale do przezycia ![]()
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-11-11 o 09:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zadomowienie
|
Te mdłości mogłaś mieć z głodu.
![]() |
#3994 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane my tez po cywilnym kazdy weekend odwiedziny troche to meczace bo zawsze cos przygotowac, posprzatac itp;( dzisaj mam impreze z pracy i pojde sie z wszystkimi spotkac
![]() Ja nadal mecze sie z zgaga, tzn tez taka kulke mam w gardle a wieczorem masakra ;( bola was plecy bo mnie tak pobolewaja ![]() Oj mamuśki ...........
#3995 |
Zakorzenienie
|
LightLimara, czy ja wiem? Zlapalo mnie jak szykowalam sobie sniadanie, musialam wybiec z kuchni i sama nie wiedzialam, czy biec bede na modly czy na kanape.... ale jednak na kanapie mi przeszlo, potem male sniadanie w siebie wcisnelam, ale jeszcze w pracy pierwsze godzinki czulam sie srednio. Ale najwazniejsze, ze przeszlo
![]()
#3996 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się w II trymestrze ![]() ![]() asia27100 wracaj szybko do zdrowia ![]() LightLimara gdzieś tam czytałam o dziedziczeniu właśnie i była wzmianka między innymi o odstających uszach i właśnie jest większa szansa, na to, że dziecko je odziedziczy jeżeli jedno z rodziców posiada odstające uszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niki cieszę się, że z synkiem już lepiej ![]()
#3997 | |
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Z Misią siedzimy u moich Rodziców i jest bardzo przyjemnie. Ja odpoczywam, a Misia skacze jak żabka z Dziadkiem i jest przeszczęśliwa ![]() Jutro wracamy ![]() Cytat:
![]() Jutro mam wizytę i może uda nam się dowiedzieć kto mieszka w brzuszku ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to przyjemnej imprezki ![]() Ajć zgaga coś okropnego, mnie męczy od czasu do czasu wieczorem, nic przyjemnego, ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- No to ![]() ![]()
![]() |
#3999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w poprzedniej ciąży tam na echo serca płodu na NFZ, nazwiska lekarza nie pamiętam. Sprzęt podobno najlepszy w Polsce. Badanie bardzo dokładne, do skutku, więc trzeba liczyć się z opóźnieniami i długim oczekiwaniem w kolejce. Na minus to, że jak u mnie wyszły nieprawidłowości u dziecka, a ja zaprzeczałam, że nie palę i nie piję w ciąży, zostałam potraktowana jak gówniara-oszustka. Wczoraj zrobiliśmy z synkiem rajd po sklepach w poszukiwaniu kapci i butów idealnych. Udało się kupić. Spełniają wymagania rehabilitantki, ale są tak koszmarne że patrzeć na nie nie mogę. Grunt że wygodne i synek nie chce ich zdejmować. Niestety był to dla mnie spory wysiłek i wieczorem pojawiło się plamienie. ![]() W następny weekend mamy w rodzinie chrzciny. Nie wybieram się bo 8-10h w samochodzie w jedną stronę to dla mnie za dużo. Wysyłam syna z tatą i zamierzam odpocząć przez 3 dni ich nieobecności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny dziękuję za miłe słowa. czuję się beznadziejnie. jeszcze na urodziny do tesciowej jedziemy. kupie po drodze apap (głowa boli i to najbardziej dokucza) i coś na gardło. i jak tak bedzie do konca dnia chyba ide do lekarza... już nie smędzę wam tu....
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2013-11-11 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Asia, czyli to normalne. Zycze szybkiego powrotu do zdrowka i poprawy natsroju!
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
hello Laski
![]() byliśmy wczoraj w kinie na filmie pt. "Wyścig" - dosyć mi się podobał, historia dwóch zaciekle rywalizujących ze sobą, zarozumiałych kierowców fomuły 1 - oparta na faktach ![]() poza tym odwiedziłam Orsaya (bo miałam kupon urodzinowy) i zakupiłam taki sweterek http://store.orsay.com/sweter-granat...uctId=50162356 - z bonem kosztował mnie 50zł, czyli połowę ceny regularnej ![]()
#4003 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Asia nie smedzisz ![]() Ty, moja tesciowka tez ma dzis urodziny ![]() Mialam dzis sen! Ze mialam takie urzadzenie mini usg i ze zdziwilam sie ze tak pieknie widac, ze ten bejbik wiedzial ze go podgladam i sie usmiechal i machal do mnie! ![]() Ech... Tak, lozko bylo tylko dla mnie, spalam jak susel, to i sny byly takie realne.. musze czesciej meza na kanape wyganiac ![]() Milego dnia Mamunie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Zamyślona fajnie że udało się kupić
![]() ![]() To teraz odpoczywaj dużo w miarę możliwości. A jak TŻ zmienił się coś? Pomaga bardziej ? Carolyna przypomniałaś mi jak ja dawno w kinie nie byłam ![]() ![]() ciekawe co tam u Kashha?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zadomowienie
|
Witam.
Byłam na wizycie i ogólnie lekarka powiedziała, że jest wszystko dobrze. Tylko nie wiem czy ją dobrze zrozumiałam... Wynik z toxo wyszedł negatywny a z cytomegalii pozytywny i coś tam mi gadała o dalszych badaniach ![]()
#4006 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski! chcialam sie Was zapytac czy czeste usg nie jest szkoldiwe, bo tak bylam w pt na pogotowiu i zrobili mi usg, dzis zadzwonilam do mojego ginka i kazal przyjechac, no i ew. jesli wszystko bedzie ok w przyszly czwartek mam usg na przeziernosc, wiec praktycznie 3 usg jedno za drugim...ja to mam schizy, nie dozyje swojej 40tki chyba
![]() no i czy macie skurcze nogi, ale nie lydki (takie mialam pod koniec pierwszej ciazy i sa ponoc normalne...), mam skurcz tak bol, dretwienie ![]() Light Limara jakbym miala jakis taki gadzet do podgladania dziecka to juz chyba w ogole bym zglupiala, niestety psychika mi nie pomaga... santom gartuluje pozytywnego podejscia, ja to non stop sie przejmuje! niektore mamcie rodza po 4 dzieci bz problemu a u mnie wiecznie cos...
#4008 |
Wtajemniczenie
|
Principessina - usg to nie rtg
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam pomysłu jak do niego trafić. Wiedziałam że jego zaangażowanie jest małe w stosunku do innych tatusiów. W poprzedniej ciąży udzielałam się na innym forum. Tam mamusie piszą nadal jak się tatusiowie dziećmi zajmują. Pokazałam mu te posty. I zadziałało. Nie chce być gorszy od innych ojców. To nic że ich nie widział i ich nie pozna ![]() Oczywiście nie jest to jeszcze taka pomoc jakiej bym oczekiwała, ale poprawa jest. Niestety nadal nie wyraża chęci czy woli żeby zapoznać się z tematem badań prenatalnych. Powiedział że mój brzuch to moja sprawa, że w razie czego skutki decyzji ja będę odczuwać, wiec mam ją podjąć sama. Z jednej strony cieszę się, że nie naciska na żadną opcję, a z drugiej odebrałam to jako umycie rąk od zajmowania się upośledzonym dzieckiem (jeśli takie by się urodziło). Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2013-11-11 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
ZamyslonaRoztargniona, niefajnie, ze Cie z tym sam zostawia
![]() Moze sprobuj z nim jakos na spokojnie o tym porozmawiac. Moze inaczej odebralas jego slowa, a jemu chodzilo o cos innego... Powiedz mu, jak sie poczulas, na pewno sie jakos dogadacie ![]()
#4011 |
Zakorzenienie
|
Janeczka co z ta toxo? Wszystko ok?
#4012 | ||
Zakorzenienie
|
Zamyślona, mam nadzieję, że to zaangażowanie nie minie i będzie się rozwijać
![]() No i wiesz, tak sobie myślę, że ta choroba pierwszego dziecka pojawiła się tak zupełnie z kosmosu... w rodzinie nikt nie chorował na to, Ty normalnie się zachowywałaś w ciąży, nie miałaś jakiś wypadków, ani ciężkich chorób, po których mogło być coś nie tak z dzieckiem... To, że trafiło na Twoje, to był zupełny przypadek i wątpię, by to się powtórzyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Rozeznanie
|
Hej Mamusie,wpadłam się szybciutko zameldować,że żyje i przetrwałam wesele
![]() ![]() Dzisiaj mamy dzień sprzątania także będę musiała zaległości nadrobić później.Mam nadzieje,że wszystko u Was dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiać na temat decyzji i odpowiedzialności nie zamierzam na razie. Jak wyjdzie coś nie tak, to wtedy ewentualnie. Nie myślcie że przekonanie go do wyjazdu sam na sam z synem na 3 dni było łatwe. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-11-11 o 13:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
Zamyślona cieszę się że choć trochę widać poprawę
![]() ![]() Jeśli chodzi o badania prenatalne to trochę nie fajnie się zachował , bo to nie jest tylko Twoja sprawa. W końcu wiatropylna nie jesteś i to nie tylko Twoje dziecko , a Wasze wspólne i już od początku powinniście podejmować decyzje wspólnie. Mam nadzieję że się ogarnie. Może taki wyjazd 3 dniowy dobrze zrobi , on bardziej zrozumie to czego nie widzi do tej pory. Będzie jeszcze bardziej Ci pomagał . Kochana a czy on przed ciążą (pierwszą) też się tak obojętnie zachowywał?? Bo tak sobie myślę , że może to że urodziło Wam się dziecko chore to jego to podłamało wewnętrznie. My kobiety jednak szybciej moim zdaniem przyzwyczaimy się do takiej sytuacji, faceci już trochę mniej. Może on dużo rzeczy, odczuć, uczuć ukrywa w sobie, przerasta go to wszystko i dlatego taki jest. Wiem że nie może go to tłumaczyć , ale może jeżeli jego zachowanie zmieniło się po narodzinach to może w tym tkwi problem i trzeba mu jakoś pomóc sobie z tym poradzić – psycholog. Po obiadku - rosół , kartofle, mielone i brokuły z sosem serowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaległości... przy tym ruchu w 5 min. nadrobisz ![]() Zamyślona, no to TŻ będzie miał chrzest bojowy ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4018 | |
Zadomowienie
|
zrobiła mi usg tak tylko żeby zobaczyć czy z dzidzią wszystko ok, szczegółowo nic nie mówiła. Mam "duże" usg za równy miesiąc
![]() z toxo wynik negatywny więc nie przechodziłam. Moja dobra duszyczka o którą się wszystko pytam heh wszystko mi wytłumaczyła ![]() Cytat:
Och troszkę się uspokoiłam. Przecież jakby było źle to lekarka by mi kazała jakieś dodatkowe badania robić itp, więc przestanę się stresować. Jak oglądała dziecko na usg to powiedziała : Prima! ![]() Dzidzia już spora hehe na telewizorze to jeszcze fajnie było widać ![]() ![]() No a mój synuś oczywiście jak tylko pomyślałam, ze super grzeczny jest w przychodni to za chwilę ryk ![]() ![]() Zamyslona dziwny ten Twój chłop. Sama se dziecka nie zrobiłaś i odpowiedzialność jest Wasza. Nie rozumiem jak mógl tak powiedzieć : Twój brzuch!! sorki ale mój by patelnią dostał, dosłownie ![]() Mój TZ czasem jak mu coś powiem, że mu mogę udowodnić to sam stopuje bo wie, ze nie rzucam słów na wiatr ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Nikii u nas też dziś zagościły brokuły z sosem serowym ![]()
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
Przed pierwszą ciążą to on naciskał, że chce dziecko.
Obiecywał że zajmie się i domem i dzieckiem. Ja miałam tylko urodzić. Potem mówił, że sytuacja go przerosła, że "on takiego dziecka nie zamawiał". Przy okazji rehabilitacji przekonał się, że sporo ojców odchodzi, jak urodzą się chore dzieci, więc i tak czuje się jak bohater, skoro został. |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||
Zakorzenienie
|
Zamyślona, o też Ci łaskę zrobił
![]() Nie wiem jak Ty to wytrzymujesz, bo mi od samego czytania tych Jego tekstów ciśnienie skacze ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Janeczka, no to gratuluję Prima dzidzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.