Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 14:00   #3871
ilkas
BAN stały

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Nadiak1 cieszę się, że wszystko w porządku i że wizyta poszła dobrze

Małż poszedł biegać a Mila me drzemkę. Zjemy potem zupkę i idziemy na spacer. Szaro okropnie..ale trzeba się ruszyć
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:13   #3872
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

ja dziś barszczyk czerwony po ukraińsku robiłam z mężem, pyszotka powiem wam

widzę że ruchu nie ma, to dobrze że znalazłam sobie zajęcie

seleniti
- to trzymam kciukasy za dzisiejszą dżamprezkę z teściówką! ona na pewno też przeżywa, także obie będziecie dziś spięte jak baranie jaja
czekam oczywiście z niiecierpliwością na relację ze spotkania!!!
także nie trzymaj nas długo w ciekawości

co do włosów - lepsza farba z amoniakiem niż jego zamiennikami, czytałam że to co wrzucają do niektórych farb "bez amoniaku" czasem gorsze niż on sam, tyle że właśnie wdychać nie powinnyśmy moje włosy kiedyś rzeczywiście uratowało olejowanie. Ostatnio robię je już tylko sporadycznie. Na końcówki jak nie chcesz podciąć to polecam po prostu sławny już olejek arganowy, w ostateczności jakiś jedwab ale on tylko wizualnie poprawi sprawę ja też mam suche końce włosów, noszę przy sobie olejek i po prostu jak je chce ogarnąć to kropelka, rozetrzeć i na włosy
no i nawilżanie, nawilżanie, jeszcze raz nawilżanie. Idzie zima, lepiej nie będzie jak zostawisz to samo sobie a nawilżające produkty dodatkowo ogarną elektryzowanie się przy golfach, czapkach szalikach.

ide sprzątać pokój, bo narobiłam niezłego bałaganu ciuchami

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-09 o 14:17
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:25   #3873
Emilia 25
404 Not Found

A propo farbowania włosów, henną to chyba można prawda?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-09, 14:38   #3874
asiulka_22
Zakorzenienie

Seleniti >> o kurcze... spotkanie z teściówką... koniecznie zdaj relacje jak było
powodzenia
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:53   #3875
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Emilia - najzdrowiej no ale to dla "solidnych" - w sensie że jak np lubisz kłaść się wieczorem po kąpieli z mokrymi włosami spać (ja tak mam) to przy hennie odradzam... no, chyba że masz ciemną pościel henna szybko się zmywa i "puszcza" dla mnie z uwagi na rzadkie używanie suszarki odpada, ale jak ktos zaraz po umyciu suszy to polecam.
Stary 2013-11-09, 14:59   #3876
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
kasian - pierwsze co patrzyłam na happy mum, ale cenowo po prosu nie dam rady. Normalnie to bym dała jakoś, ale nie tym razem. Nie licząc codziennych wydatków na życie, na moje leki na wizyty jeszcze ten ślub, na drugi dzień chrzest, i nikomu nie pasuje odmówić. A gdzie święta, prezenty.. ja nie wiem skąd my tych piniendzy weźmiemy znalazlam na allegro całkiem spoko sukienke za grosze i mam nadzieje ze bedzie wporzo
A patrzyłaś tam w dziale Outlet? Bo tam widzę sporo ciuchów i sukienki już za 109 zł, ale to pewnie rozmiary skrajne typu XS czy XL

Poka poka tą z allegro

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Ja mogę polecić odżywki Lovely dostępne są w rossmannie, ale trzeba patrzeć na składy, bo niektóre mają formaldehyd w składzie, ale nie wszystkie i na KWC mają dobre opinie
np https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...itamina-c.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lky-power.html
Dziękuję ja miałam jedną odżywką z Lovely i mi nie podpasowała, dosłownie schodziła mi płatami parę godzin po nałożeniu, ale może akurat źle trafiłam, poczytam sobie zaraz opinie. Wolałabym taką w formie lakieru, bo moje paznokcie bez czegoś na nich wyglądają kiepsko

No i kochana ważniejsze - trzymam kciuki za imprezkę zdaj nam koniecznie relacje!
I wierzę, że będzie dobrze, także o żadnych ucieczkach nie ma mowy

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
polecam może nie odżywkę, ale u mnie dobrze się sprawdza wcieranie oleju rycynowego
Dzięki, no ja tak jak napisałam wyżej muszę mieć coś w formie lakieru, bo bez tego za dobrze nie wyglądają

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Hej, zapomniałam się wczoraj pochwalić, że i ja byłam na badaniach prenatalnych. Byliśmy później na zakupach i wróciłam tak skonana, że już nie weszłam napisać.
Wszystko jest w najlepszym porządku, dzidzia trochę większa niż ten tydzień, ale tak było od początku. Ma 7,1 cm długości, kość nosowa jest, przezierność karkowa w porządku, ale ile nie wiem, dostanę opis badania wyślą mi na maila z wynikami krwi to sprawdzę. Wątroba w porządku, serduszko też, wszystkie przepływy krwi poprawne.
Ale fajnie było widzieć, już taka dużą dzidzię, ruszała rączkami i nóżkami, płeć jeszcze nie znana, ale jak patrzyłam na monitor wydawało mi się, że to chłopiec.
I dostałam paczkę próbek, kilka płyt i gazety - ale frajda ryłam w tym cały wieczór
To gratuluję nadiak, super wieści!
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:06   #3877
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Emilia - najzdrowiej no ale to dla "solidnych" - w sensie że jak np lubisz kłaść się wieczorem po kąpieli z mokrymi włosami spać (ja tak mam) to przy hennie odradzam... no, chyba że masz ciemną pościel henna szybko się zmywa i "puszcza" dla mnie z uwagi na rzadkie używanie suszarki odpada, ale jak ktos zaraz po umyciu suszy to polecam.
Hennowałam nie raz i poduszki mam ok. a włosy myję wieczorkiem i czekam aż wyschną bo mam kręcone i suszarka robi im krzywdę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 15:09   #3878
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

kasian- na początku nie miałam nic do doradzenia bo nie używam, ale przypomniało mi się o jednej firmie i wklejam ci linka, nie znam się na sladach ale ona tego forma... akurat w skladzie nie ma. Ogólnie zwróciłam uwagę na ta firmę i widzę że co trochę z niej wychodzą różne odżywki, a to do paznokci, a to do włosów i chyba się przyjmują a mianowicie regenerum:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-paznokci.html

co do sukienki to nic specjalnego - materiał też mało weselny ale krój jak na babę w ciąży mi się podoba, czy brzuch bedzie czy nie wydaje mi się być ok
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-k...666152772.html
Stary 2013-11-09, 15:10   #3879
Nikii89
Zakorzenienie

Seleniti za spotkanie "oko w oko"

nadiak ciesze się że wizyta udana W którym tygodniu byłaś na wizycie ?? Bo ja 13t1d i dzidzia też miała wymiary 7,1 cm

Byliśmy z Oskarem na IP - zapalenie gardła i zapalenie migdałków, początek anginy. Mamy antybiotyk i we wtorek na kontrolę.

Zmykam do brzdąca będę wieczorkiem
Stary 2013-11-09, 15:32   #3880
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Błagam, tylko nie ten tytuł z pomidorówką
od małego jej nienawidzę i nie dam rady tu wchodzić, jak tak zostanie
Ja też manifestuję

Cytat:
Hej, zapomniałam się wczoraj pochwalić, że i ja byłam na badaniach prenatalnych. Byliśmy później na zakupach i wróciłam tak skonana, że już nie weszłam napisać.
Wszystko jest w najlepszym porządku, dzidzia trochę większa niż ten tydzień, ale tak było od początku. Ma 7,1 cm długości, kość nosowa jest, przezierność karkowa w porządku, ale ile nie wiem, dostanę opis badania wyślą mi na maila z wynikami krwi to sprawdzę. Wątroba w porządku, serduszko też, wszystkie przepływy krwi poprawne.
Ale fajnie było widzieć, już taka dużą dzidzię, ruszała rączkami i nóżkami, płeć jeszcze nie znana, ale jak patrzyłam na monitor wydawało mi się, że to chłopiec.
I dostałam paczkę próbek, kilka płyt i gazety - ale frajda ryłam w tym cały wieczór
Super

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Byliśmy z Oskarem na IP - zapalenie gardła i zapalenie migdałków, początek anginy. Mamy antybiotyk i we wtorek na kontrolę.

ojoj zdrówka dla maluszka U nas też zapalenie gardła zaczęło się od 4 dniowej gorączki ale pisałaś że Oskarek ne kaszel, a jednak Nikki tylko bardzo uważaj na siebie, angina zaraźliwa cholera, niby można leczyć w ciąży antybiotykiem, ale lepiej zapobiegać Nic nie dopijaj, nie dojadaj i myj często rączki Ale to wiesz Ja już mam obsesję z myciem rąk przy Olafie, ale wciaż zakatarzony

My od rana sprzątamy Tzn zaraz po spacerze w kałużach, serio potrzebuje kalosze Tż się zabrał za generalne porządki, właczył sobie powtórkę Perfekcyjnej i cały salon wyszorował, za szafami, narożnikiem Normalnie podziw i tworzy dalej, ja próbuję tylko odkopać pokój młodego ale z kibicem to ciężko

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:50   #3881
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:

co do sukienki to nic specjalnego - materiał też mało weselny ale krój jak na babę w ciąży mi się podoba, czy brzuch bedzie czy nie wydaje mi się być ok
Na modelce wygląda super, ale ja bym się bała tego dekoltu... ale ja bym nie miała co w niego włożyć, więc może dla tego...

Cytat:

Oj, to uważaj na siebie, obyś się nie zaraziła...

Madziula, Twój TŻ sprząta przy perfekcyjnej?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:52   #3882
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Na modelce wygląda super, ale ja bym się bała tego dekoltu... ale ja bym nie miała co w niego włożyć, więc może dla tego...

Oj, to uważaj na siebie, obyś się nie zaraziła...

Madziula, Twój TŻ sprząta przy perfekcyjnej?
Man taką a nawet kilka tylko z krótkim rękawkiem i dekolt jest ok.

Zapomniałam się pochwalić. Załatwiłam ślubną sprawę.
Zmieniłam w końcu dane w banku.

Stary 2013-11-09, 16:03   #3883
nadiak1
Rozeznanie

kasian- ja używałam kiedyś odżywki w formie lakieru z Joko nazywała się Bomba witaminowa i mi bardzo służyła, ale nie wiem jaki ma skład.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:05   #3884
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

wow madziula brawa dla męża! musisz go dzisiaj wynagrodzić :P

wampirka
- mnie cycki teraz się wypełniły i świetnie się prezentują więc chętnie dekolt założę, a jak coś to mama mi go zmniejszy, bo krawcowa takze jesli tylko material i krój będą git to będę zadowolona.

Emilia- łeeej, przypomniałaś mi o tym bo u mnie na wymianie paszportu i dowodu poprzestało... o banku w ogole nie pomyslalam.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-09 o 16:06
Stary 2013-11-09, 16:06   #3885
nadiak1
Rozeznanie

Nikii89 - Byłam w 12t5d, niby z wymiarów dziecka wiek to 13t3d. Ale w mojej rodzinie rodzą się duże dzieci i mialam wcześniej owulację więc pewnie to o tym decyduje.

Szkoda małego, pewnie teraz marudzi i się męczy. Trzymaj się

Edytowane przez nadiak1
Czas edycji: 2013-11-09 o 16:08
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:12   #3886
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
wow madziula brawa dla męża! musisz go dzisiaj wynagrodzić :P

wampirka
- mnie cycki teraz się wypełniły i świetnie się prezentują więc chętnie dekolt założę, a jak coś to mama mi go zmniejszy, bo krawcowa takze jesli tylko material i krój będą git to będę zadowolona.

Emilia- łeeej, przypomniałaś mi o tym bo u mnie na wymianie paszportu i dowodu poprzestało... o banku w ogole nie pomyslalam.
O kurcze pomyliłam wątki.
Miało być na PM 2013. Zobaczyłam vampirkę i to mnie zmyliło.

Stary 2013-11-09, 16:26   #3887
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
O kurcze pomyliłam wątki.
Miało być na PM 2013. Zobaczyłam vampirkę i to mnie zmyliło.

a w sumie dużej różnicy nie ma... tu pełno dziewczyn świeżo po ślubie a tam pełno przyszłych mamuś

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:30   #3888
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie i dzidziusie
no to mamy długi weekend ale dziś pospalam, do 9:30 dawno tak długo nie spałam

JJJustynAAA

Gołąbki się robią, jeszcze muszę upiec muffinki
Uwielbiam gołabki. Smaka mi narobiłaś
Muffinki kiedyś robiłam, ale wychodziły mi takie zbite, a nie delikatne

Cytat:
Już prawie. Jeszcze wieczorami mnie trochę męczy, ale z każdym dniem coraz mniej i w zasadzie to już prawie cały dzień normalnie funkcjonuję
Dziś rano to nawet nie musiałam nic zagryzać zaraz po obudzeniu. Na spokojnie zrobiłam sobie herbatkę, kanapki i dopiero potem je zjadłam

Ja dziś na obiad mam parę wczorajszych pierogów (teściowa nas wczoraj zaprosiła na obiad i dała co zostało) i jeszcze zrobię rosołek. Nie specjalnie mi pasuje rosół do pierogów, ale TŻ się uparł, więc będzie miał miksa, jak wróci z pracy. Ja to sobie zjem z kilkugodzinną przerwą
A może zrobię mu na złość i kupię cosik na barszczyk powiem, że dzidziuś go przegłosował
Tylko muszę jakiś przepis szybko zgoglować bo nigdy sama barszczu nie robiłam
No to super, że mdłości mijają

Cytat:
cieszę się, że wszystko w porządku. Czemu wydawało Ci się, że chłopiec? Widziaaś "coś"

Seleniti jak spotkanie?

Ja już wybrałam pokój dla dziecka. Będą naklejki z dżungli: malpki nad łóżeczkiem, a obok takie duże drzewo i zwierzątka ja ja bym chciała, żeby już był przynajmniej luty...

A wczoraj spotkałam się z moją koleżanką i mówię do niej: pokażę Ci jaki już mam wielki brzuch. rozpinam kurtkę i pytam: wiadać już, że jestem w ciaży nie? a ona: po brzuchu nie, bo w sumie ja też mam taki duży, ale po twarzy widać, jest grubsza i Cię wypryszczyło... Kocham ją za szczerość :d

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-09 o 16:34
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:41   #3889
JJJustynAAA
Zakorzenienie

CAROLYNA tez ogladam.na zalukaj ale osttanio non stop pisze ze serwer przeciazony.
Ja juz po zakupach. Nie jestem do koncs zadowolona. Nic w tych sieciowkach nie ma;/

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:44   #3890
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
CAROLYNA tez ogladam.na zalukaj ale osttanio non stop pisze ze serwer przeciazony.
Ja juz po zakupach. Nie jestem do koncs zadowolona. Nic w tych sieciowkach nie ma;/
mi też to wyskakuje, dlatego właśnie a kinomaniaka się przerzuciłam

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 16:49   #3891
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Witam się wieczorową porą.
Przeczytałam Was ale nie będę cytować , bo młody znów rozpalony ma 39gorączki ;/ podałam czopek teraz śpi, ale marudzi i trzeba często do niego chodzić.
U lekarza nie byliśmy bo jak rano pojawiła się temp to potem spadła i był spokój. W sumie żadnych objawów innych nie ma, ale jak w nocy temp będzie się utrzymywała to pojedziemy na IP.
Martuszka pytałaś o zęby. Powiem tak nie widzę aby wychodziły. Teraz czekamy tylko na 5 ale one później powinny wychodzić. Oskar już przed roczkiem miał 16 zębów czyli wszystkie , 1ki, 2ki, 3ki i 4ki i od tego czasu mamy spokój.
Vampirka mi przezierność wyszła 1,3 i lekarz powiedział że to dobrze .
Super że wizyta udana

Pisałyście o wadze w ciąży . Ja mam 174cm i ważę 65cm w pierwszej ciąży przytyłam 16kg . Teraz jestem w 13t2d i mam jakieś 1,2kg na plusie.

Wybaczcie ale reszty nie pamiętam co miałam pisać .

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Przezierność fałdu karkowego (ang. nuchal translucency, NT) – parametr oceniany w badaniu USG płodu, odzwierciedlający obrzęk tkanki podskórnej w okolicy karkowej; jest to odległość między tkanką podskórną a skórą na wysokości karku płodu. Zwiększenie wartości NT występuje w niektórych zespołach spowodowanych aberracjami chromosomalnymi: zespole Downa, zespole Edwardsa, a zwłaszcza w zespole Turnera.
Fałd karkowy ulega zazwyczaj wchłonięciu w II trymestrze. Niekiedy w jego miejsce rozwija się obrzęk karku (nuchal edema) albo naczyniak limfatyczny torbielowaty (cystic hygroma), którym może towarzyszyć uogólniony obrzęk płodu.
Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm. NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu:
  • NT = 3 mm wiąże się z 3× wzrostem ryzyka
  • NT = 4 mm wiąże się z 18× wzrostem ryzyka
  • NT = 5 mm wiąże się z 28× wzrostem ryzyka
  • NT > 5 mm wiąże się z 36× wzrostem ryzyka.
Ja miałam 2mm czyli ok

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
śliczne
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Fame >> no nie wierze?? zapomnieli wyciagnąc łożysko??
jeśli coś jest nie tak to nawet pryw, lekarz nie pomoze- taka prawda. ja chodze tylko do tego bo mi go poleciła kolezanka / pryw./ no i bardzo mi zależy by rodzić w tym szpitalu, ale mają też 3 babeczki które przyjmuja na Nfz, wszyscy mężczyżni ginekolodzy prywatnie, no i zapisałm sie na 20 do jednej z nich, / a normalnie planowaną wizytę u mojego mam na 25 / no i właśnie nie wiem jak to zrobić, jak pokaże jej karte to bedzie wiedzieć że jestem pacjentką innego lekarza,,, czy powiedzieć jej porsto z mostu ze zaczełam pryw, chodzić,,,ale widze że koszty mnie przerosną i chciałbym na nfz.... hmmm nie wiem jaka ona jest i zawsze mam ewentualność iść 25 do swojego.
czy odstęp w badaniu usg 5 dni będzie ok?
czytałam że kobietki chodzą nawet do 2 lekarzy jeden na nfz, dygi pryw.....
========================= ========================= =======
p.s a zmieniając temat pokaże wam co wczoraj kupiłam w ciuchalandzie/lumpku/sh - jak zwał tak zwał
mięciukie w środku gąbka, a na zewnątrz polarek. z tyłu mają uchwyty małe do mocowania do ściany, ale myśle że taśma samoprzylepna tez by dała rade. no nie moglam się oprzeć... i w kolorach i dla dziewczynki i chłopaka : cena uwaga: 6 zł / wrzuciłam do pralki i są czyszciutkie i pachnące/
/za 2 szt/
Super

Cytat:
Oby więcej takich wiadomości

Cytat:
kasian- na początku nie miałam nic do doradzenia bo nie używam, ale przypomniało mi się o jednej firmie i wklejam ci linka, nie znam się na sladach ale ona tego forma... akurat w skladzie nie ma. Ogólnie zwróciłam uwagę na ta firmę i widzę że co trochę z niej wychodzą różne odżywki, a to do paznokci, a to do włosów i chyba się przyjmują a mianowicie regenerum:

Bardzo fajna

Usg było 3 d po pięknie bo widać wszytko a szczególnie jak krew każdy przez cały organizm perełki
Cytat:
Seleniti za spotkanie "oko w oko"

nadiak ciesze się że wizyta udana W którym tygodniu byłaś na wizycie ?? Bo ja 13t1d i dzidzia też miała wymiary 7,1 cm

Zdrowka dla niego

Jestem dziś padnieta...
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:20   #3892
JJJustynAAA
Zakorzenienie

MADZIUL gdzie ty takiego chlopa znalazlas sprzatajacego z perfekcyjna pania domu??? Ja np jej niw znosze

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

EMILA brawo za zalatwienie sprawy w banku.
NADIAK super ze z dzidzia ok. I tak trzymaj!

Mama Franka

Stary 2013-11-09, 18:20   #3893
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dziewczyny ale tutaj cisza, no nie poznaję wątku

Cytat:

Dziękuję, w sumie też słyszałam o tym regenerum dobre opinie muszę sobie zaraz poczytać

A sukienka bardzo ładna, dołożysz jakąś biżuterię i fajne buty/torebkę i będzie super efekt może tez sobie taką zamówię, na święta bym miała w czym wyskoczyć tylko jaki kolor dla blondynki bo Tobie każdy by pasował

Cytat:

Nikii kurcze dbaj o siebie, wiem, że to niby oczywiste, ale pamiętaj też o sobie, bo ja wiem, że w takich chwilach się myśli tylko o choruszku kochanym zdrówka dużo dla Was!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

My od rana sprzątamy Tzn zaraz po spacerze w kałużach, serio potrzebuje kalosze Tż się zabrał za generalne porządki, właczył sobie powtórkę Perfekcyjnej i cały salon wyszorował, za szafami, narożnikiem Normalnie podziw i tworzy dalej, ja próbuję tylko odkopać pokój młodego ale z kibicem to ciężko
Ło kurcze to się należą brawa dla męża swoją drogę musiał się nieźle zmobilizować przy tej perfekcyjnej

Niestety z kibicem to ciężko cokolwiek odkopać

Cytat:
Zawsze można pod spód ubrać jakiś top np z koronkowym wykończeniem ja tak robiłam jak miałam sukienki z "za dużym" dekoltem

Cytat:
kasian- ja używałam kiedyś odżywki w formie lakieru z Joko nazywała się Bomba witaminowa i mi bardzo służyła, ale nie wiem jaki ma skład.
O dziekuję bardzo, też sobie popatrzę a to też w rossmanie można kupić nie?

Ja używałam te eveline sławne, ale tam też formaldehyd, więc szukam czegoś bez

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Ja już wybrałam pokój dla dziecka. Będą naklejki z dżungli: malpki nad łóżeczkiem, a obok takie duże drzewo i zwierzątka ja ja bym chciała, żeby już był przynajmniej luty...

A wczoraj spotkałam się z moją koleżanką i mówię do niej: pokażę Ci jaki już mam wielki brzuch. rozpinam kurtkę i pytam: wiadać już, że jestem w ciaży nie? a ona: po brzuchu nie, bo w sumie ja też mam taki duży, ale po twarzy widać, jest grubsza i Cię wypryszczyło... Kocham ją za szczerość :d
Oj tam co tam czekać do lutego, coś tam już można kupić przecież

A koleżanka szczera rzeczywiście

Mąż właśnie kładzie Hanię, niestety musi tak wcześnie ostatnio chodzić spać, bo śpi tylko raz w dzień i już przed 19 pada dosłownie, wszystko jest be i tylko myśli o łóżeczku, więc nie ma co jej męczyć

A my zaszalelismy i sobie zamówiliśmy pizzę na kolację, ale mają przywieźć za 1 h 20 min w naszej małej mieścinie czas dłuższy niż w poznaniu a ja będę gruba
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:22   #3894
JJJustynAAA
Zakorzenienie

LIGHT LIMARA super szczera masz kolezanke... hihih

Mama Franka

Stary 2013-11-09, 18:25   #3895
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
mi dekolt wypryszczyło... nosz...

byłam dzis na zakupach. kupiłam w h&m spodnie z pasem, leginsy oraz kurtke mama. powiem że jest spora rozmiarówka. mam Lkę, przy czym jest jeszcze na mnie sporo za duża. a normalnie noszę rozm. 44.

jutro kolejny dzień na uczelni....

aaa i do gina chodze prywatnie. wolalabym na kase, ale nie ma nikog fajnego w miescie. też dostałam nr telefonu do mojego i mam dzwinić w raziue czego....

acha, a czy te przezierność mój gin zobaczy też podczas rutynowego usg, czy to sprawdzają tylko podczas prenatalnych?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:27   #3896
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
mi dekolt wypryszczyło... nosz...

byłam dzis na zakupach. kupiłam w h&m spodnie z pasem, leginsy oraz kurtke mama. powiem że jest spora rozmiarówka. mam Lkę, przy czym jest jeszcze na mnie sporo za duża. a normalnie noszę rozm. 44.

jutro kolejny dzień na uczelni....

aaa i do gina chodze prywatnie. wolalabym na kase, ale nie ma nikog fajnego w miescie. też dostałam nr telefonu do mojego i mam dzwinić w raziue czego....

acha, a czy te przezierność mój gin zobaczy też podczas rutynowego usg, czy to sprawdzają tylko podczas prenatalnych?
Na zwykłym nie zbada się przezierności.
Stary 2013-11-09, 18:28   #3897
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dziewczyny no i jestem po.zakupach. w tych sklepach nic nie ma... w c&a dla kobiet w ciazy dno. Ktoras juz to pisala sama sie przekonalam.
W H&M tez kicha. Udalo mi sie kupic pare bluzeczek z bawelny w tally weil. Takko i sin say ale nie ma rewelacji.
No i bylam w happy mum. Zdecydowanie lepsze rzeczy maja w sklepie internetowym niz w stacjonarnym ale ceny i tak kosmiczne.
Ale zjadlam pyszny obiad i tera zleniuchuje z malzem. Milego wieczorku

Mama Franka

Stary 2013-11-09, 18:42   #3898
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny no i jestem po.zakupach. w tych sklepach nic nie ma... w c&a dla kobiet w ciazy dno. Ktoras juz to pisala sama sie przekonalam.
W H&M tez kicha. Udalo mi sie kupic pare bluzeczek z bawelny w tally weil. Takko i sin say ale nie ma rewelacji.
No i bylam w happy mum. Zdecydowanie lepsze rzeczy maja w sklepie internetowym niz w stacjonarnym ale ceny i tak kosmiczne.
Ale zjadlam pyszny obiad i tera zleniuchuje z malzem. Milego wieczorku

w moim chyba zlikwidowali zupełnie dział dla ciężarnych. szukałam po całym sklepie. na wieszaku wyprzedażowym wisiały jedne spodnie z pasem a babka z obsługi powiedziałą że nic na ciężarne nie prowadzą. a sklep duży i na pewno widziałam... no ale tak jak pisałam wyżej: obłowiłam się w h&mie

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:57   #3899
gosius91
Zakorzenienie

Dobry Wieczór

Ja dopiero teraz mam chwilę, by zajrzeć do Was - tak jak mówiłam długi weekend - zjazd rodzinny znowu Na szczęście jest o wiele lepiej niż we Wszystkich Świętych.

Ja do Rossmanna mam trochę km, więc zadzwoniłam do cioci, by kupiła mi kilka buteleczek, w które sobie przeleje szampon, balsam, odżywkę do szpitala. Nie zamierzam znowu brać całych pełnowartościowych produktów, bo to tylko miejsce zajmuje

Dzisiaj też jakoś nie moc mnie naszła. Łebek boli, umarzłam dzisiaj, bo do południa z TŻ mieliśmy kilka załatwień. Teraz jeszcze zakupy robiliśmy, bo przecież, w poniedziałek wszystko zamknięte a we wtorek z samego rana nie będę po sklepach ganiać, i się pakować w 5 minut.

Coś ciekawego ? ;-) Sel. jak tam wizyta bo mi sie rzuciło w oczy, ze dzisiaj nadszedł ten dzien

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 18:58   #3900
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula sama się zdziwiłam bo zero objawów tylko ta gorączka, ale lekarza mi powiedział że jakbyśmy nie zareagowali na tą gorączkę to by się i katar i kaszel z czasem rozwinął. Po prostu pojechaliśmy wcześnie i to początek anginy to może się nie rozwinie.
Uważam , ale jednak z dzieckiem trzeba przebywać
Pożycz mi swego TŻ do sprzątania , mój to nigdy nie sprzątał – oprócz odkurzania i czasem zmywania naczyń.
I zazdroszczę że udało Ci się sprzedać suknię ślubną ja od 2 lat wystawiam na all i dupa ;/ a chyba aż taką złą nie miałam ?? :P

Emilia gratuluję . Ja od 2 lat wybieram się aby w OFE zmienić dane i nic

Hope bardzo fajna ta sukienka ja mam podobną tylko szarą , ale teraz może zainwestuję w jakąś z jaskrawym kolorem

Light bardzo szczera ta koleżanka

Kasian to w jakich godzinach Hanka ma drzemkę teraz ? U Nas czeka się 40-50min na pizzę . Ale u Was to masakra ;/

Ciekawe jak tam Seleniti po spotkaniu ??

Dziewczyny obiecuję , że będę o siebie dbała i uważała aby się nie zarazić. Ale przebywam z nim 24h więc może być trudno , a napiszę Wam taką ciekawostkę że jak Oskar ma gorączkę /chorobę i się wyleczy to ja potem męczę się ponad tydzień z katarem

Teraz młody śpi , ale co jakiś czas słychać w niani jak marudzi… Pewnie znów całą noc będzie spał z Nami , bo nie widzę przekładania do łóżeczka bo wtedy co 15min musiałabym latać.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości