Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 09:53   #3991
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Madziula antybiotyk od soboty do jutra będziemy podawać No fakt krótka ale to dobrze chociaż zobaczymy co jutro lekarz powie.
Lekarz dał mi już na toxo i tsh skierowanie 3 tyg temu , a że mam wizytę dopiero w czwartek to chcę mieć świeże wyniki. U nas powiedzieli że czeka się 2-3dni . Więc jutro pójdę i w czwartek przed wizytą sobie odbiorę
Ja mam dywan typu shaggy w pokoju no i w przedpokoju jest dywan i u dziadka.
A właśnie macie dobre sposoby na czyszczenie takich dywanów shaggy ?? Ja mam jasny i widac że już brudny, próbowałam wszystkiego i du.pa ;/
A Oliś kiedy wraca do Was ?? To ładnie pospał babci
Stary 2013-11-11, 09:54   #3992
monita01
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
byłam dzis na zakupach. kupiłam w h&m spodnie z pasem, leginsy oraz kurtke mama. powiem że jest spora rozmiarówka. mam Lkę, przy czym jest jeszcze na mnie sporo za duża. a normalnie noszę rozm. 44.
Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Ja też wczroraj kupiłam kurtkę w H&M z serii mama taką czarną pikowaną z paskiem, mam rozmiar M.
Dziewczyny, czy te kurtki byly tylko czarne w sklepach? Bo na stronie modelka ma na sobie granatowa i ona mi sie bardziej podobala, niesetety takiego koloru nie bylo w sprzedazy internetowej (tylko zdjecie modelki w nim) i zastanawiam sie jak jest w stacjonarnych.

Hej dziewczyny U nas nie ma dlugiego weekendu, wiec od rana siedze w biurze. Dzis mialam kiepski poranek z mdlosciami (dziwne, bo to 16sty tydzien juz i mdlosci nie mialam juz gdzies od miesiaca... ) ale juz na szczescie przeszlo i nawet wsunelam pol kanapki.

Tez mi sie wczoraj w nocy wydawalo, ze czuje dziecko, ale nie mam pewnosci, czy to bylo to .... takie jakby babelki tuz nad wzgorkiem lonowym, calkiem dlugo to trwalo... No nie wiem

Wczoraj sie przestraszylam natomiast, bo znienacka kaszlnelam i tak mi zarwalo brzuch gdzies tam na dole, ze az musialam przykucnac... tez tak macie? Wogole czuje ostatnio, ze mi sie tam wszystko rozciaga i jest troche dyskomfortu, ale do przezycia

Edytowane przez monita01
Czas edycji: 2013-11-11 o 09:58
monita01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:05   #3993
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość

Hej dziewczyny U nas nie ma dlugiego weekendu, wiec od rana siedze w biurze. Dzis mialam kiepski poranek z mdlosciami (dziwne, bo to 16sty tydzien juz i mdlosci nie mialam juz gdzies od miesiaca... ) ale juz na szczescie przeszlo i nawet wsunelam pol kanapki.
Te mdłości mogłaś mieć z głodu.
Stary 2013-11-11, 10:13   #3994
Gosiiaczek
Raczkowanie

Witajcie kochane my tez po cywilnym kazdy weekend odwiedziny troche to meczace bo zawsze cos przygotowac, posprzatac itp;( dzisaj mam impreze z pracy i pojde sie z wszystkimi spotkac
Ja nadal mecze sie z zgaga, tzn tez taka kulke mam w gardle a wieczorem masakra ;( bola was plecy bo mnie tak pobolewaja
Oj mamuśki ...........
Stary 2013-11-11, 10:13   #3995
monita01
Zakorzenienie

LightLimara, czy ja wiem? Zlapalo mnie jak szykowalam sobie sniadanie, musialam wybiec z kuchni i sama nie wiedzialam, czy biec bede na modly czy na kanape.... ale jednak na kanapie mi przeszlo, potem male sniadanie w siebie wcisnelam, ale jeszcze w pracy pierwsze godzinki czulam sie srednio. Ale najwazniejsze, ze przeszlo Moze to z niewyspania, bo kiepsko dzis spalam...
Stary 2013-11-11, 10:14   #3996
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry

Witam się w II trymestrze rany jak ten czas szybko leci

asia27100 wracaj szybko do zdrowia

LightLimara gdzieś tam czytałam o dziedziczeniu właśnie i była wzmianka między innymi o odstających uszach i właśnie jest większa szansa, na to, że dziecko je odziedziczy jeżeli jedno z rodziców posiada odstające uszy też mam delikatnie odstające, i moi dwaj bracia, a to wszystko dzięki naszej mamusi haha no, ale to wszystko przecież geny i wcale tak być nie musi chociaż ja się boję bo jak byłam malutka to wyglądałam jak elf na szczęście z wiekiem trochę przeszło

Niki cieszę się, że z synkiem już lepiej

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:17   #3997
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Z Misią siedzimy u moich Rodziców i jest bardzo przyjemnie. Ja odpoczywam, a Misia skacze jak żabka z Dziadkiem i jest przeszczęśliwa
Jutro wracamy

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam gule w gardle i mnie drapie ... czy sa jakies tabletki do ssania, ktorymi moge sie poratowac?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja używam Tantum Verde

Jutro mam wizytę i może uda nam się dowiedzieć kto mieszka w brzuszku
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:19   #3998
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Witajcie kochane my tez po cywilnym kazdy weekend odwiedziny troche to meczace bo zawsze cos przygotowac, posprzatac itp;( dzisaj mam impreze z pracy i pojde sie z wszystkimi spotkac
Ja nadal mecze sie z zgaga, tzn tez taka kulke mam w gardle a wieczorem masakra ;( bola was plecy bo mnie tak pobolewaja
Oj mamuśki ...........

No to przyjemnej imprezki
Ajć zgaga coś okropnego, mnie męczy od czasu do czasu wieczorem, nic przyjemnego, żeby szybko Ci przeszło co do pleców to też mnie bolą, zwykle jak wracam ze spaceru, albo z uczelni i pomaga jedynie odpoczynek

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę i może uda nam się dowiedzieć kto mieszka w brzuszku

No to , żeby maleństwo się ujawniło

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:31   #3999
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja polecam panią dr Jalinik w pracowni usg na Agatowej 10. Cena 250 zł. Bardzo dokładnie i do skutku (dzidzia musi się ułożyć w odpowiedniej pozycji a nie zawsze ma na to ochotę jak u mnie np. : brzydal
Ja też polecam Agatową.
Byłam w poprzedniej ciąży tam na echo serca płodu na NFZ, nazwiska lekarza nie pamiętam.
Sprzęt podobno najlepszy w Polsce.
Badanie bardzo dokładne, do skutku, więc trzeba liczyć się z opóźnieniami i długim oczekiwaniem w kolejce.
Na minus to, że jak u mnie wyszły nieprawidłowości u dziecka, a ja zaprzeczałam, że nie palę i nie piję w ciąży, zostałam potraktowana jak gówniara-oszustka.

Wczoraj zrobiliśmy z synkiem rajd po sklepach w poszukiwaniu kapci i butów idealnych. Udało się kupić. Spełniają wymagania rehabilitantki, ale są tak koszmarne że patrzeć na nie nie mogę. Grunt że wygodne i synek nie chce ich zdejmować.
Niestety był to dla mnie spory wysiłek i wieczorem pojawiło się plamienie.

W następny weekend mamy w rodzinie chrzciny. Nie wybieram się bo 8-10h w samochodzie w jedną stronę to dla mnie za dużo. Wysyłam syna z tatą i zamierzam odpocząć przez 3 dni ich nieobecności.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:54   #4000
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy te kurtki byly tylko czarne w sklepach? Bo na stronie modelka ma na sobie granatowa i ona mi sie bardziej podobala, niesetety takiego koloru nie bylo w sprzedazy internetowej (tylko zdjecie modelki w nim) i zastanawiam sie jak jest w stacjonarnych.
widziałam tylko czarne

Cytat:

Wczoraj sie przestraszylam natomiast, bo znienacka kaszlnelam i tak mi zarwalo brzuch gdzies tam na dole, ze az musialam przykucnac... tez tak macie? Wogole czuje ostatnio, ze mi sie tam wszystko rozciaga i jest troche dyskomfortu, ale do przezycia
ja tak mam codziennie. ostry kłujący ból jak kichnę, za mocno wydmucham nos... aż człowiek się zwinie z bólu. czasem zdarza mi się to w toalecie, jak za bardzo "się skupię"

dziewczyny dziękuję za miłe słowa. czuję się beznadziejnie. jeszcze na urodziny do tesciowej jedziemy. kupie po drodze apap (głowa boli i to najbardziej dokucza) i coś na gardło. i jak tak bedzie do konca dnia chyba ide do lekarza... już nie smędzę wam tu....

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2013-11-11 o 10:55
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:56   #4001
monita01
Zakorzenienie

Dzieki Asia, czyli to normalne. Zycze szybkiego powrotu do zdrowka i poprawy natsroju!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 10:58   #4002
carolyna86
Zakorzenienie

hello Laski
byliśmy wczoraj w kinie na filmie pt. "Wyścig" - dosyć mi się podobał, historia dwóch zaciekle rywalizujących ze sobą, zarozumiałych kierowców fomuły 1 - oparta na faktach

poza tym odwiedziłam Orsaya (bo miałam kupon urodzinowy) i zakupiłam taki sweterek http://store.orsay.com/sweter-granat...uctId=50162356 - z bonem kosztował mnie 50zł, czyli połowę ceny regularnej

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 11:14   #4003
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Dzień dobry

Asia nie smedzisz kup to tantum verde, ja tez polecam - najlepsze na gardlo bo nie tylko znieczula ale i leczy.
Ty, moja tesciowka tez ma dzis urodziny wlasnie na obiad sie tam wybieramy. Tyle ze ty chora jestes to najwyzej dlugo nie siedz bo przeciez musisz wypoczywac i wygrzac to cholerstwo.

Mialam dzis sen! Ze mialam takie urzadzenie mini usg i ze zdziwilam sie ze tak pieknie widac, ze ten bejbik wiedzial ze go podgladam i sie usmiechal i machal do mnie!
Ech... Tak, lozko bylo tylko dla mnie, spalam jak susel, to i sny byly takie realne.. musze czesciej meza na kanape wyganiac

Milego dnia Mamunie

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 11:34   #4004
Nikii89
Zakorzenienie

Zamyślona fajnie że udało się kupić Na wygląd nie patrz grunt że wygodne i małemu się podobają
To teraz odpoczywaj dużo w miarę możliwości.
A jak TŻ zmienił się coś? Pomaga bardziej ?

Carolyna przypomniałaś mi jak ja dawno w kinie nie byłam chyba ostatnio przed ciążą z Oskarem czyli jakieś 2,5 roku temu

ciekawe co tam u Kashha??
Stary 2013-11-11, 11:35   #4005
janeczka7891
Zadomowienie

Witam.
Byłam na wizycie i ogólnie lekarka powiedziała, że jest wszystko dobrze. Tylko nie wiem czy ją dobrze zrozumiałam...
Wynik z toxo wyszedł negatywny a z cytomegalii pozytywny i coś tam mi gadała o dalszych badaniach zgłupiałam.
Stary 2013-11-11, 11:42   #4006
principessina
Zakorzenienie

Hej Mamuski! chcialam sie Was zapytac czy czeste usg nie jest szkoldiwe, bo tak bylam w pt na pogotowiu i zrobili mi usg, dzis zadzwonilam do mojego ginka i kazal przyjechac, no i ew. jesli wszystko bedzie ok w przyszly czwartek mam usg na przeziernosc, wiec praktycznie 3 usg jedno za drugim...ja to mam schizy, nie dozyje swojej 40tki chyba

no i czy macie skurcze nogi, ale nie lydki (takie mialam pod koniec pierwszej ciazy i sa ponoc normalne...), mam skurcz tak bol, dretwienie calej nogi od jajnika az po sam dol, jak zlapalo mnie w pt tak mnie trzyma!

Light Limara
jakbym miala jakis taki gadzet do podgladania dziecka to juz chyba w ogole bym zglupiala, niestety psychika mi nie pomaga...

santom gartuluje pozytywnego podejscia, ja to non stop sie przejmuje! niektore mamcie rodza po 4 dzieci bz problemu a u mnie wiecznie cos...
Stary 2013-11-11, 11:42   #4007
Nikii89
Zakorzenienie

Janeczka a USG też miałaś?
Dostałaś jakieś skierowanie na badania?
Stary 2013-11-11, 11:50   #4008
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Principessina - usg to nie rtg usg to ultradzwieki jak sie nie myle wiec raczej nie jest to promieniowanie zadne. Ja tez mialam momentami jeden po drugim, a to zmienilam z dnia na dzien lekarza, a to w szpitalu co drugi,trzeci dzien. Nie ma danych na temat szkodliwosci i tego sie trzymajmy.

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:04   #4009
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Zamyślona fajnie że udało się kupić Na wygląd nie patrz grunt że wygodne i małemu się podobają
To teraz odpoczywaj dużo w miarę możliwości.
A jak TŻ zmienił się coś? Pomaga bardziej ?
Tak.
Nie miałam pomysłu jak do niego trafić. Wiedziałam że jego zaangażowanie jest małe w stosunku do innych tatusiów. W poprzedniej ciąży udzielałam się na innym forum. Tam mamusie piszą nadal jak się tatusiowie dziećmi zajmują. Pokazałam mu te posty. I zadziałało. Nie chce być gorszy od innych ojców. To nic że ich nie widział i ich nie pozna

Oczywiście nie jest to jeszcze taka pomoc jakiej bym oczekiwała, ale poprawa jest.

Niestety nadal nie wyraża chęci czy woli żeby zapoznać się z tematem badań prenatalnych. Powiedział że mój brzuch to moja sprawa, że w razie czego skutki decyzji ja będę odczuwać, wiec mam ją podjąć sama. Z jednej strony cieszę się, że nie naciska na żadną opcję, a z drugiej odebrałam to jako umycie rąk od zajmowania się upośledzonym dzieckiem (jeśli takie by się urodziło).

Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona
Czas edycji: 2013-11-11 o 12:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 12:20   #4010
monita01
Zakorzenienie

ZamyslonaRoztargniona, niefajnie, ze Cie z tym sam zostawia Rozumiem, ze to Ty nosisz ciaze, ale jednak dziecko jest Wasze wspolne. Moj TZ powiedzial mi, ze chyba nie bylby w stanie swiadomie zdecydowac sie na wychowywanie uposledzonego dziecka... Bo jednak to nie jest tak, ze skutki tej decyzji bedziemy odczuwac tylko my, kobiety! On takze bylby odpowiedzialny pod wieloma wzgledami za to dziecko, chociazby finansowo.... no nie wiem, wydaje mi sie to oczywiste.

Moze sprobuj z nim jakos na spokojnie o tym porozmawiac. Moze inaczej odebralas jego slowa, a jemu chodzilo o cos innego... Powiedz mu, jak sie poczulas, na pewno sie jakos dogadacie
Stary 2013-11-11, 12:27   #4011
principessina
Zakorzenienie

Janeczka co z ta toxo? Wszystko ok?
Stary 2013-11-11, 12:28   #4012
VwVampirka
Zakorzenienie

Zamyślona, mam nadzieję, że to zaangażowanie nie minie i będzie się rozwijać i szkoda, że całą odpowiedzialność zwala na Ciebie! Tak to właśnie wygląda, jak umycie rąk. A jest Twoim partnerem, ojcem dziecka i sprawa powinna go jak najbardziej interesować.
No i wiesz, tak sobie myślę, że ta choroba pierwszego dziecka pojawiła się tak zupełnie z kosmosu... w rodzinie nikt nie chorował na to, Ty normalnie się zachowywałaś w ciąży, nie miałaś jakiś wypadków, ani ciężkich chorób, po których mogło być coś nie tak z dzieckiem... To, że trafiło na Twoje, to był zupełny przypadek i wątpię, by to się powtórzyło

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:46   #4013
lolitka888
Rozeznanie

Hej Mamusie,wpadłam się szybciutko zameldować,że żyje i przetrwałam wesele Nikt mi nie wierzył,że zaczęłam 5 msc,mówili że wyglądam na góra 3
Dzisiaj mamy dzień sprzątania także będę musiała zaległości nadrobić później.Mam nadzieje,że wszystko u Was dobrze
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 12:54   #4014
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Zamyślona, mam nadzieję, że to zaangażowanie nie minie i będzie się rozwijać i szkoda, że całą odpowiedzialność zwala na Ciebie! Tak to właśnie wygląda, jak umycie rąk. A jest Twoim partnerem, ojcem dziecka i sprawa powinna go jak najbardziej interesować.
No i wiesz, tak sobie myślę, że ta choroba pierwszego dziecka pojawiła się tak zupełnie z kosmosu... w rodzinie nikt nie chorował na to, Ty normalnie się zachowywałaś w ciąży, nie miałaś jakiś wypadków, ani ciężkich chorób, po których mogło być coś nie tak z dzieckiem... To, że trafiło na Twoje, to był zupełny przypadek i wątpię, by to się powtórzyło
Bardzo Ci dziękuję za ten wpis. Mam nadzieję, że się nie powtórzy.

Rozmawiać na temat decyzji i odpowiedzialności nie zamierzam na razie. Jak wyjdzie coś nie tak, to wtedy ewentualnie.

Nie myślcie że przekonanie go do wyjazdu sam na sam z synem na 3 dni było łatwe. Poinformowałam że ja nie jadę, jemu kopara opadła, ale przypomniałam że lekarz zabronił mi podróżować. A że to chrzest w jego bliskiej rodzinie, to nie może nie jechać. No to jadą chłopaki same
Stary 2013-11-11, 13:18   #4015
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Ja też polecam Agatową.
Byłam w poprzedniej ciąży tam na echo serca płodu na NFZ, nazwiska lekarza nie pamiętam.
Sprzęt podobno najlepszy w Polsce.
Badanie bardzo dokładne, do skutku, więc trzeba liczyć się z opóźnieniami i długim oczekiwaniem w kolejce.
Na minus to, że jak u mnie wyszły nieprawidłowości u dziecka, a ja zaprzeczałam, że nie palę i nie piję w ciąży, zostałam potraktowana jak gówniara-oszustka.

Wczoraj zrobiliśmy z synkiem rajd po sklepach w poszukiwaniu kapci i butów idealnych. Udało się kupić. Spełniają wymagania rehabilitantki, ale są tak koszmarne że patrzeć na nie nie mogę. Grunt że wygodne i synek nie chce ich zdejmować.
Niestety był to dla mnie spory wysiłek i wieczorem pojawiło się plamienie.

W następny weekend mamy w rodzinie chrzciny. Nie wybieram się bo 8-10h w samochodzie w jedną stronę to dla mnie za dużo. Wysyłam syna z tatą i zamierzam odpocząć przez 3 dni ich nieobecności.
Odpoczywaj, żeby się nie rozwinęło

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Asia nie smedzisz kup to tantum verde, ja tez polecam - najlepsze na gardlo bo nie tylko znieczula ale i leczy.
Ty, moja tesciowka tez ma dzis urodziny wlasnie na obiad sie tam wybieramy. Tyle ze ty chora jestes to najwyzej dlugo nie siedz bo przeciez musisz wypoczywac i wygrzac to cholerstwo.

Mialam dzis sen! Ze mialam takie urzadzenie mini usg i ze zdziwilam sie ze tak pieknie widac, ze ten bejbik wiedzial ze go podgladam i sie usmiechal i machal do mnie!
Ech... Tak, lozko bylo tylko dla mnie, spalam jak susel, to i sny byly takie realne.. musze czesciej meza na kanape wyganiac

Milego dnia Mamunie

Na dziś miałam sen, że był maj, blisko porodubyłam już w szpitalu i miałam rozwarcie ale jeszcze się akcja nie zaczela i chcieli mi przyspieszyć, ale ja się nie dałam i chodziłam tam i spowrotem po szpitalu. ....

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Tak.
Nie miałam pomysłu jak do niego trafić. Wiedziałam że jego zaangażowanie jest małe w stosunku do innych tatusiów. W poprzedniej ciąży udzielałam się na innym forum. Tam mamusie piszą nadal jak się tatusiowie dziećmi zajmują. Pokazałam mu te posty. I zadziałało. Nie chce być gorszy od innych ojców. To nic że ich nie widział i ich nie pozna

Oczywiście nie jest to jeszcze taka pomoc jakiej bym oczekiwała, ale poprawa jest.

Niestety nadal nie wyraża chęci czy woli żeby zapoznać się z tematem badań prenatalnych. Powiedział że mój brzuch to moja sprawa, że w razie czego skutki decyzji ja będę odczuwać, wiec mam ją podjąć sama. Z jednej strony cieszę się, że nie naciska na żadną opcję, a z drugiej odebrałam to jako umycie rąk od zajmowania się upośledzonym dzieckiem (jeśli takie by się urodziło).
Powiem Ci ze jestem w szoku jak przeczytałam, że "Twój brzuch Twoja sprawa" na bym nie wytrzymała, pewnie bym mu tak nagadała, że by wyszedł i nie wrócił albo wziął odpowiedzialność. Tuynie zrobiłaś sobie dziecka sama i ty robisz wszystko żeby było jak najlepiej i nikt nie powinien cie obwiniać, a w szczególności on tylko cie wspierać!

Edytowane przez pomarancza24
Czas edycji: 2013-11-11 o 13:22
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:55   #4016
Nikii89
Zakorzenienie

Zamyślona cieszę się że choć trochę widać poprawę Małymi kroczkami może zmieni się jeszcze bardziej czego życzę Ci z całego serca .
Jeśli chodzi o badania prenatalne to trochę nie fajnie się zachował , bo to nie jest tylko Twoja sprawa. W końcu wiatropylna nie jesteś i to nie tylko Twoje dziecko , a Wasze wspólne i już od początku powinniście podejmować decyzje wspólnie. Mam nadzieję że się ogarnie.
Może taki wyjazd 3 dniowy dobrze zrobi , on bardziej zrozumie to czego nie widzi do tej pory. Będzie jeszcze bardziej Ci pomagał .
Kochana a czy on przed ciążą (pierwszą) też się tak obojętnie zachowywał??
Bo tak sobie myślę , że może to że urodziło Wam się dziecko chore to jego to podłamało wewnętrznie. My kobiety jednak szybciej moim zdaniem przyzwyczaimy się do takiej sytuacji, faceci już trochę mniej. Może on dużo rzeczy, odczuć, uczuć ukrywa w sobie, przerasta go to wszystko i dlatego taki jest. Wiem że nie może go to tłumaczyć , ale może jeżeli jego zachowanie zmieniło się po narodzinach to może w tym tkwi problem i trzeba mu jakoś pomóc sobie z tym poradzić – psycholog.

Po obiadku - rosół , kartofle, mielone i brokuły z sosem serowym zaliczyłam godzinną drzemkę . Czuję się jak nowo narodzona
Stary 2013-11-11, 13:56   #4017
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie,wpadłam się szybciutko zameldować,że żyje i przetrwałam wesele Nikt mi nie wierzył,że zaczęłam 5 msc,mówili że wyglądam na góra 3
Dzisiaj mamy dzień sprzątania także będę musiała zaległości nadrobić później.Mam nadzieje,że wszystko u Was dobrze
No to super, że wesele się udało
Co do zaległości... przy tym ruchu w 5 min. nadrobisz

Zamyślona, no to TŻ będzie miał chrzest bojowy Na pewno wróci odmieniony

Oscar Wilde

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 13:58   #4018
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Janeczka a USG też miałaś?
Dostałaś jakieś skierowanie na badania?
zrobiła mi usg tak tylko żeby zobaczyć czy z dzidzią wszystko ok, szczegółowo nic nie mówiła. Mam "duże" usg za równy miesiąc )Tzn. wychodzi na to, ze to połówkowe, bo bardzo szczegółowe. Dzis mi powiedzieli, ze krankenkasa za to placi i to jest lepsze badanie.
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Janeczka co z ta toxo? Wszystko ok?
z toxo wynik negatywny więc nie przechodziłam. Moja dobra duszyczka o którą się wszystko pytam heh wszystko mi wytłumaczyła
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
super, no jak ja bylam w pierwszej ciazy to tez juz prawie koniec 5 m-ca to nikt mi nie chciał wierzyć.

Och troszkę się uspokoiłam. Przecież jakby było źle to lekarka by mi kazała jakieś dodatkowe badania robić itp, więc przestanę się stresować. Jak oglądała dziecko na usg to powiedziała : Prima! i się uśmiechała.
Dzidzia już spora hehe na telewizorze to jeszcze fajnie było widać no a zdjęcie to na nast. wizycie pewnie dostanę

No a mój synuś oczywiście jak tylko pomyślałam, ze super grzeczny jest w przychodni to za chwilę ryk Nie wolno se nic pomyslec heheh

Zamyslona dziwny ten Twój chłop. Sama se dziecka nie zrobiłaś i odpowiedzialność jest Wasza. Nie rozumiem jak mógl tak powiedzieć : Twój brzuch!! sorki ale mój by patelnią dostał, dosłownie. Ja do takich rzeczy jestem zdolna.
Mój TZ czasem jak mu coś powiem, że mu mogę udowodnić to sam stopuje bo wie, ze nie rzucam słów na wiatr

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Nikii u nas też dziś zagościły brokuły z sosem serowym
Stary 2013-11-11, 14:02   #4019
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Przed pierwszą ciążą to on naciskał, że chce dziecko.
Obiecywał że zajmie się i domem i dzieckiem. Ja miałam tylko urodzić.

Potem mówił, że sytuacja go przerosła, że "on takiego dziecka nie zamawiał". Przy okazji rehabilitacji przekonał się, że sporo ojców odchodzi, jak urodzą się chore dzieci, więc i tak czuje się jak bohater, skoro został.
Stary 2013-11-11, 14:13   #4020
VwVampirka
Zakorzenienie

Zamyślona, o też Ci łaskę zrobił
Nie wiem jak Ty to wytrzymujesz, bo mi od samego czytania tych Jego tekstów ciśnienie skacze

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Janeczka, no to gratuluję Prima dzidzi

Oscar Wilde
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości