Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 14:03   #751
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
No i wg teorii nic dwa razy się nie zdarza mam nadzieję, że tym razem trafi mi się grzeczniejszy okaz

nie wyobrażasz sobie jaka byłam zła, kiedy dziewczyny pisały, że oglądają seriale, a młode śpią, podczas gdy ja nosiłam, bujałam i śpiewałam, a ten się wydzierał na szczęście skończył w wieku 3 miesięcy i jak zaczął spać, tak przesypiał 5 godzin w trakcie dnia i całe noce
brrr jak sobie przypomnę te pierwsze miesiące gdy on ryczał w sypialni a ja z bezsilności w łazience... Maluszku w brzuszku bądź dobry dla mamusi
ojeju to faktycznie miałaś ciężko mały miał kolki??
tym razem będzie lepiej - tego ci życzę
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:06   #752
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dawaj link! ja nie moge nigdzie znalezc
Wpisz sobie na youtube "birth movie" albo "vaginal birht" i wyskoczy tyle, ze trzeba miec naprawde mocny zoladek

Cytat:
Napisane przez AnonimowaKosmetoholiczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, juz zadawalam pytanie na temat kiedy kompletowac wyprawke i piszecie, ze zaczynacie wczesniej
Termin mam na marzec i tak sie zastanawiam czy nie wybrac sie po wózek w grudniu juz, czy za wczesnie? Co sadzicie?
Ekspedientka mówila, ze z poczatkiem roku nie ma w czym wybierac, bo sprzedaja to co zostaje i okolo kwietnia sa nowe modele.
I mam dylemat, kupowac w grudniu czy czekac do stycznia?
Mam juz upatrzony.
Im dluzej bedzie w szafie stal nieuzywany, tym dluzej gwarancja leci.

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
a mi sie podobaja watki dwumiesieczne, bo mozna wiele sie dowiedziec wczesniej :P od tych, które sa nieco do przodu z ciaza :P
podczytywalam dzisiaj rano watek mam 'starszych od nas' i nie bylo problemu, ze polowa wypakowana, a polowa jeszcze czeka, kazdy sie dzielil swoimi radosciami i watpliwosciami, która pierwsza urodzila to podpowiadala z doswiadczenia juz o tym, co juz przezyla i co ja juz dotyczy, a na co inne dopiero czekaja
dlatego ja z kolei nie rozumiem tego pedu typu 'urodzilam to juz sobie stad ide' - z checia czytam o naszych dziewczynach, które sa z maluszkami wyzej w ciazy, bo dla mnie o skarbnica wiedzy, a i lubie czytac o tych, które sa w ciazy krócej ode mnie i ciesze sie razem z nimi i nie wyobrazam sobie zniknac z watku jak juz sie 'rozpakuje' i zostawic wszystko w tyle
Ja w sumie tez lubie podgladac wszystkie watki dziewczyn które sa troszke dalej ode mnie, tak na zasadzie "aby wiedziec czego sie spodziewac", i tak samo fajnie jest porównac swoje przezycia z dziewczynami których dzieciaczki sa mlodsze od mojego. Tez podoba mi sie idea watków dwumiesiacznych, przeciez mozna zwyczajnie udzielac sie na kilku.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja niby wiem, ze to nie ma prawa wpasc do buzi, ale jak sobie wyobraze ten dzwiek zasysanych gili to wyobraznia spowoduje swoje
W sumie z calej kwestii zwiazanej z dziecmi nie wymioty i gówienka mnie brzydza, tylko wlasnie to wsysanie gili

Cytat:
Napisane przez magdus2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wypisalam 6 imion pominelam te najbardziej powszechne z rankingu (Zofia, Zuzanna, Maja, Lena, Julia) no i mamy tak: Laura, Agata, Natalia, Adrianna, Izabela i Milena przykleje na lodówke i bedziemy sie zastanawiac wszystkie pasuja do naszego nazwiska i póki co mamy sentyment do Natalii bo to byla mojego meza babcia. Co myslicie?
Piekne imie Laura. Mój dobry kolega z zona nazwali córeczke Izabela, i biega im taki blond aniolek, tez cudne imie
Stary 2013-11-11, 14:14   #753
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A czemu nie będziesz obcinać paznokci?
:
U nas nie zaleca sie do pierwszego miesiąca. Łatwo można obciąć za nisko bo paznokcie są miękkie, wda sie zakażenie itp. A matki bywają zdolne widziałam noworodki z pozakluwanymi krwawiacymi palcami a nawet obcietymi opuszkami u palców. Stad my nie zalecamy, ale w Polsce pewnie jest inaczej. Znowu każdy zdecyduje co robić, te paznokcie i tak sie łamią, ew można troszkę oderwać, jak jest wyjątkowo zadarty.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2013-11-11, 14:17   #754
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
no wlasnie nie, bo to bylo pisane ironicznie Bedzie przezywal i klnal pod nosem

cos Ty, Jasko to klasyka takze nawet sie nie zastanawiaj
A już nie mogłam wyjść z podziwu

Cytat:
No i wg teorii nic dwa razy się nie zdarza mam nadzieję, że tym razem trafi mi się grzeczniejszy okaz

nie wyobrażasz sobie jaka byłam zła, kiedy dziewczyny pisały, że oglądają seriale, a młode śpią, podczas gdy ja nosiłam, bujałam i śpiewałam, a ten się wydzierał na szczęście skończył w wieku 3 miesięcy i jak zaczął spać, tak przesypiał 5 godzin w trakcie dnia i całe noce
brrr jak sobie przypomnę te pierwsze miesiące gdy on ryczał w sypialni a ja z bezsilności w łazience... Maluszku w brzuszku bądź dobry dla mamusi

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Jaśko to imię ponadczasowe, bierz Jaśka
No właśnie tak myślę, i Michał i Jan to takie stare, dobre, fajne imiona.
No to miałaś hardkor na początku. Ale to kolki czy co?
Ja za to miałam w miarę spokojne dziecko, ale depresja poporodowa odebrała mi wszelką radość.. Nie pamiętam tylko ile trwała

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
U nas nie zaleca sie do pierwszego miesiąca. Łatwo można obciąć za nisko bo paznokcie są miękkie, wda sie zakażenie itp. A matki bywają zdolne widziałam noworodki z pozakluwanymi krwawiacymi palcami a nawet obcietymi opuszkami u palców. Stad my nie zalecamy, ale w Polsce pewnie jest inaczej. Znowu każdy zdecyduje co robić, te paznokcie i tak sie łamią, ew można troszkę oderwać, jak jest wyjątkowo zadarty.

O ratunku, aż tak??? No wiadomo żeby obcinać delikatnie i same końcóweczki, nigdy nie starałam się jak najbliżej paznokcia, tylko tak aby obciąć te wystające pazurki...
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:22   #755
_Saskia_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wpisz sobie na youtube "birth movie" albo "vaginal birht" i wyskoczy tyle, ze trzeba miec naprawde mocny zoladek
ja mialam taką fazę jakiś miesiąc temu - wtedy mnie naszedł taki okropny lęk przed porodem. I zaczęłam oglądać te filmiki nie raz do 3 w nocy, żeby sprawdzić czy to na pewno takie straszne jak opisują nie mogłam spać przez kilka nocy ale poradziłam sobie z tym.
Wystarczyło, że pomyślałam sobie o tych wszystkich wyrodnych matkach które ukrywają się przez całą ciąże a potem rodzą gdzieś po piwnicach, strychach... a na koniec mają siłę żeby to dziecko... wiadomo...

I pomyślałam że jak takie pindy sobie dają radę SAME przy porodzie to ja sobie nie dam rady? od tego momentu nastawiam się tylko pozytywnie i nie myślę, że coś może być nie tak...

magduś2 fajne te mebelki. Na pewno długo posłużą bo wyczytałam że są z drewna a nie płyt.

mariolasl słyszałam też, że niektóre mamy obgryzają masakra

Edytowane przez _Saskia_
Czas edycji: 2013-11-11 o 14:26
_Saskia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:51   #756
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość
Od razu mi się z kotami skojarzyło. Jak kotka się okoci, to na początku po kociakach nie trzeba sprzątać, bo one co prawda do kuwetki nie robią, ale kocia mama po nich sprząta
Stary 2013-11-11, 15:06   #757
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ojeju to faktycznie miałaś ciężko mały miał kolki??
tym razem będzie lepiej - tego ci życzę
Cytat:
No to miałaś hardkor na początku. Ale to kolki czy co?
Ja za to miałam w miarę spokojne dziecko, ale depresja poporodowa odebrała mi wszelką radość.. Nie pamiętam tylko ile trwała [COLOR="Silver"]
Kolki sie pojawiły jak miał dwa miesiące i trwały miesiąc, ale kolki to nie był wielki problem, bo przynajmniej wiedziałam, dlaczego płacze, jak w zegarku od 19 do 21 prawie codziennie. Miałam na to lek w czopkach spascuprel, szybko działał i pomagał. Wtedy było mi synka strasznie szkoda, bo widac było, ze go boli.
Ale gdy tak ryczał bez sensu, nie wiem może z nudów (bo byłam taka zdesperowana, że zrobiłam mu wszelkie badania łączenie z usg brzuszka i głowy i nic nie wyszło oraz poszłam do tzw. "baby", przelewała nad im jajko i jakieś cuda ze świecą czy woskiem) to miałam ochotę nieraz wyjść i nie wrócić. Odebrało mi to radość z macierzyństwa, wkurzało mnie, że potrzebuję pomocy przy małym dziecku, jakbym jakaś lewa była.
A babcia mi powiedziała, że są takie beksy, że płaczą, płaczą, a po 3 miesiącach im mija. Oczywiście spojrzałam na nią jak na głupią, bo co to jest do diaska, jakaś magiczna granica, czy co A on przestał faktycznie Od tej pory moje motto "to daj sobie pomóc" i "słuchaj babci"
zresztą wtedy wydawało mi sie to horrorem, a dziś z perspektywy czasu te 3 m-ce w porównaniu z 6 fajnymi latami to pikuś, ot, trzeba zacisnąć zęby i przeżyć
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 15:22   #758
teQiba
Moderator

Cytat:
Od razu mi się z kotami skojarzyło. Jak kotka się okoci, to na początku po kociakach nie trzeba sprzątać, bo one co prawda do kuwetki nie robią, ale kocia mama po nich sprząta
To chyba wszystkie zwierzatka tak maja? Bo psy na pewno tez
Stary 2013-11-11, 15:22   #759
thidien
Rozeznanie

w oczekiwaniu na powrót męża z pracy zrobiłam ciacho - sam mi spisał przepis, jak w zeszłym tygodniu przy śniadaniu oglądaliśmy nigelissimę

super proste, ale czy dobre się okaże, na razie siedzi w piekarniku, ale... wylizana przeze mnie micha mówi, że słoooooodkie

wczoraj byliśmy na urodzinach babci mężą i były 3 babki w ciąży jedna ma termin ana koniec stycznia, druga na 1 kwietnia (no, to niby ja ;P) i trzecia na maj

śmiać mi się chciało, jak jedna z 'cioć' namawiała mnie usilnie na drina, a ja jej nie uświadamiałam - odmówiłam i tyle :P ale potem dołączyła trzecia w ciąży i zaczęły się pogaduchy i się w końcu 'ciocia' domyśliła :P a że stosunek mam do niej jakiś... obojętny :P to na stwierdzenie, że mnie nieco przybyło odpowiedziałam, że mąż mnie dobrze karmi :P:P:P:P

chyba wybraliśmy meble do pokoju - wszędzie figurują jako młodzieżowe/dziecięce ;P a my się zakochaliśmy w szafie-garderobie ;P
http://static.twojemeble.pl/temp/cac...8374c55d07.jpg

dzieciowi zostawię meble te, co są w tym małym pokoju, tylko się łóżeczko dokupi

ale czas mi się dłuży dzisiaj... :/
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 15:42   #760
mmhym
Zadomowienie

O ludzie... 30 godzin mnie nie było i tyleee nadrabiania

Witam wszytskie Nowe Mamy gratuluję!

I fajne zdjęcia ag9 jestsmy podobnie w terminach i przytyłam też 7 kg i też mam dosć spory brzuszek

Cytat:
Termin mam na marzec i tak się zastanawiam czy nie wybrać się po wózek w grudniu już, czy za wcześnie? Co sądzicie?
Ja już kupiłam wózek Nie sądzę, żeby za szybko. Ja, podobnie jak Side, lubię mieć wszytsko wczesniej zaplanowane
Ciuszków tez mam trochę - z all, z ciucholandów i 4 sztuki nowe

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ja na pewno zakupię wspominany tu przez Was katarek, nie wyobrażam sobie za bardzo innej opcji czyszczenia noska, szczególnie tego z pociąganiem

Wybrałam też laktator, tylko tak się zastanawiam czy kupować go teraz, bo co jeśli nie będę miała pokarmu?
Mnie też katarek bardziej przekonuje
I laktator trzeba mieć - od wszystkich mam tak słyszę Ale kupuję zwykły, jak by się coś niedobrego działo i bardzo długo musiałabym odciagać, to wtedy kupię elektroniczny.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
pytanie do bardziej doświadczonych mamuś - czy w wyprawce niezbędny jest grzebyk/ szczoteczka do wlosków?
a do paznokci co lepsze nożyczki czy obcinaczki?
To już dziewczyny Ci odpowiedziały, ale co do szczotki to czytałam, że umacniają cebulki włosów i pobudzają do wzrostu i ponoć niektóre dzieciaczki lubią szczotkowanie, taki masażyk

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
mamy tak: Laura, Agata, Natalia, Adrianna, Izabela i Milena przykleję na lodówkę i będziemy się zastanawiać wszystkie pasują do naszego nazwiska i póki co mamy sentyment do Natalii bo to była mojego męża babcia. Co myślicie?
Wg mnie najładniejsze Izabela i Laura, ale zdrabnia się troszkę zabawnie - Laurka To pierwsze my rozważaliśmy, ale kuzynka tak córę nazwała

Cytat:
Im dluzej bedzie w szafie stal nieuzywany, tym dluzej gwarancja leci.
Wózki mają z reguły 36 miesięcy gwarancji, to te 4 miesiące wte czy we wte nikłą różnicę czyni

Cytat:

chyba wybraliśmy meble do pokoju - wszędzie figurują jako młodzieżowe/dziecięce ;P a my się zakochaliśmy w szafie-garderobie ;P
Do tej szafy się wchodzi? Wow, to chyba bardzo głęboka być musi

My leniwy długi weekend z mężem uprawiamy Do zobaczenia jutro

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:15   #761
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za to miałam w miarę spokojne dziecko, ale depresja poporodowa odebrała mi wszelką radość.. Nie pamiętam tylko ile trwała

O ratunku, aż tak??? No wiadomo żeby obcinać delikatnie i same końcóweczki, nigdy nie starałam się jak najbliżej paznokcia, tylko tak aby obciąć te wystające pazurki...
wspolczuje ci bardzo
wiem przez co przeszlas i nie zycze nikomu
tego sie tez najbardziej boje, bo teoretycznie i ty i ja jestesmy bardziej podatne na depresje i po drugim porodzie
oby nam sie to nie zdarzyli

niektore sa bardzo "zdolne"
Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość

tak, bywaja i takie
swietna uzywka dla tych bakterii z ust
fuj

Cytat:
Od tej pory moje motto "to daj sobie pomóc" i
to swietne motto i w pelni popieram
jak tylko sie ma od kogo ta pomoc przyjac, to trzeba jak najbardziej skorzystac
Cytat:
bardzo ladne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 16:46   #762
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Do tej szafy się wchodzi? Wow, to chyba bardzo głęboka być musi
szer 130, wys 190, głęb 93, oooogromna nie jest, są i większe, ale... pojemna i pasuje pięknie 'do kąta'
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:51   #763
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Mariola masz sporo racji. Zresztą dziewczyny, zanim wszystkie kwietniówki sie rozpakują, to marcówki na odchowalni zdążą wykończyć spokojnie pierwszą część wątku. Co wy na to, żebyście założyły wątek dzieci marcowych, a gdy my się rozpakujemy, to dołączymy i będzie marcowo kwietniowy? No normalne, ze nasze dzieci będą na różnych etapach, tak jak teraz nasze ciąże, chyba nie ma sensu, żebyście na nas czekały aż ostatnia się rozpakuje, możecie pisać i na odchowalni i jeśli czas wam pozwoli, dopingować kwietniówki do porodów taka moja propozycja. Pisałam to ja, jedna z ostatnich w kwietniu
Mnie osobiście jest wszystko jedno, aczkolwiek bardziej skłania się do poczekania aż się wszystkie rozpakują. Razem to razem
Cytat:
Dziewczyny wypisałam 6 imion pominęłam te najbardziej powszechne z rankingu (Zofia, Zuzanna, Maja, Lena, Julia) no i mamy tak: Laura, Agata, Natalia, Adrianna, Izabela i Milena przykleję na lodówkę i będziemy się zastanawiać wszystkie pasują do naszego nazwiska i póki co mamy sentyment do Natalii bo to była mojego męża babcia. Co myślicie?
Natalia mi się podoba, Laura mi się dobrze kojarzy, Izabela też ok
Cytat:
prawdopodobnie Jaśko - czy sądzicie, że to teraz takie topowe imię? Nie chciałabym..
Jaśko jest ponadczasowy, pasuje do małego chłopca i dorosłego faceta. Ostatnie bardzo popularne

Cytat:
Już oglądałam mój żołądek nie ma chyba uczuć, bo nie rusza mnie to

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:57   #764
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
normalnie spotkanie wizażanek nam się szykuje w Gliwicach Kiedyś byłam na takim sto lat temu gdy siedziałam na wizażu (bo teraz wróciłam po chyba 5 latach z powodu ciąży) i było całkiem miło, choć sztywno. Jak na każdym spotkaniu w ciemno i i po latach jak te spotkania klasowe na których każdy się odstrzeli w ładne ciuszki, pochwali, nachwali i znowu kontakt sie urywa na 10 lat Pamiętam że zamówiłyśmy stolik na hasło wizaż i jak przyszłyśmy na stole stała kartka "visage"
Fajne takie spotkania, ale faktycznei inaczej na necie się rozmawia, inaczej na żywo
visage

Cytat:
Dziewczyny wypisałam 6 imion pominęłam te najbardziej powszechne z rankingu (Zofia, Zuzanna, Maja, Lena, Julia) no i mamy tak: Laura, Agata, Natalia, Adrianna, Izabela i Milena przykleję na lodówkę i będziemy się zastanawiać wszystkie pasują do naszego nazwiska i póki co mamy sentyment do Natalii bo to była mojego męża babcia. Co myślicie?
U mnie Natalia na pierwszym. Tam bym chyba dała na imię, ale moja kuzynka w tym roku urodziła dziewczynkę i tak nazwała.

Cytat:
o matko, ciążowy mózg mam, przecież napisałaś że je pominęłaś...zanim dojde do 9 miesiąca to zgłupieje na amen
a więc z tych następnych to chyba Laura
zakręcona

Cytat:
Ja myślę, że własnie tak będę miała

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:01   #765
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
co ją już dotyczy, a na co inne dopiero czekają

dlatego ja z kolei nie rozumiem tego pędu typu 'urodziłam to już sobie stąd idę' - z chęcią czytam o naszych dziewczynach, które są z maluszkami wyżej w ciąży, bo dla mnie o skarbnica wiedzy, a i lubię czytać o tych, które są w ciąży krócej ode mnie i cieszę się razem z nimi i nie wyobrażam sobie zniknąć z wątku jak już się 'rozpakuję' i zostawić wszystko w tyle

no ale... co człowiek, to inne podejście - może nie każdy się zżywa z innymi

nikt nikomu nie zabrania sobie iść gdzie indziej w razie takiej czyjejś potrzeby
Zgadzam sie w100 %
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:09   #766
Castia
Wtajemniczenie

dziewczyny wrzucam biedronkową gazetkę z zabawkami i nie tylko
będzie pościel do łóżeczka - kupię chyba synciowi z Kubusiem
http://issuu.com/iulotka.pl/docs/bie...073891/5566199

i ręczniki z disneya są fajne ehhh i te przytulanki......ehh

bebe o dżizasss to miałaś hardcore boje się że mój drugi egzemplarz może być całkiem inny niz pierwszy no ale cóż - pokocham jak swoje

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

a wy ciągle z tymi smarkami - dla mnie to nic takiego nie wiem. czynnośc jak każda inna - gorzej na wymioty mnie ciągnęło jak mała kupkała w pampersa, jak się to wszystko wylewalo i po nogach leciało. sorki że tak prosto pisze ale naprawdę - czasem nie mogłam wytrzymać jak ona do samej szyij i do samych kostek w gówienkach była a fujjj
a trzeba było ją rozebrać i do wanny wsadzić calusieńką a mnie odrzucało na 2 metry

no ale może po prostu przywykłam do fridy bo w sumie na początku też sobie nie wyobrażam jak to mam robić

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-11-11 o 17:11
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:17   #767
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

dzieciowi zostawię meble te, co są w tym małym pokoju, tylko się łóżeczko dokupi

ale czas mi się dłuży dzisiaj... :/
O Ja ale fajowa szafo-garderoba

Cytat:
dziewczyny wrzucam biedronkową gazetkę z zabawkami i nie tylko
będzie pościel do łóżeczka - kupię chyba synciowi z Kubusiem
http://issuu.com/iulotka.pl/docs/bie...073891/5566199

i ręczniki z disneya są fajne ehhh i te przytulanki......ehh
)
Ty nasz guru zakupowy dobrze cie mieć

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:24   #768
teQiba
Moderator

Ale ta posciel to dopiero od 09.12 - zapomne do tego czasu
Stary 2013-11-11, 17:27   #769
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

W sumie z calej kwestii zwiazanej z dziecmi nie wymioty i gówienka mnie brzydza, tylko wlasnie to wsysanie gili

Piekne imie Laura. Mój dobry kolega z zona nazwali córeczke Izabela, i biega im taki blond aniolek, tez cudne imie
Myślę, że Mariole i mnie by to zupełnie nie ruszyło Poród jak poród- są obrzydliwsze rzeczy. Poród jest naturalny z tego wszytskiego chociaż.
No ale każda z nas ma inne doświadczenia i inny pułap "obrzydliwości". Mnie tam nawet smarki z nosa nie ruszają.

Cytat:
O ludzie... 30 godzin mnie nie było i tyleee nadrabiania
Ja już kupiłam wózek Nie sądzę, żeby za szybko. Ja, podobnie jak Side, lubię mieć wszytsko wczesniej zaplanowane

I laktator trzeba mieć - od wszystkich mam tak słyszę Ale kupuję zwykły, jak by się coś niedobrego działo i bardzo długo musiałabym odciagać, to wtedy kupię elektroniczny.

Wg mnie najładniejsze Izabela i Laura, ale zdrabnia się troszkę zabawnie - Laurka To pierwsze my rozważaliśmy, ale kuzynka tak córę nazwała
My juz tez mamy wózek, laktator wybrany- na razie ręczny, w razie potrzeby zainwestuję w elektryczny.

Moj amała miała byc Laura, ale stanęło jednak na Emilce.

Cytat:
szer 130, wys 190, głęb 93, oooogromna nie jest, są i większe, ale... pojemna i pasuje pięknie 'do kąta'
Lubię duże szafy i jak jest w nich prawie wszytsko pochowane- mniej męczenia sie z kurzami.

Cytat:
no ale może po prostu przywykłam do fridy bo w sumie na początku też sobie nie wyobrażam jak to mam robić
No właśnie- kwestia przyzwyczajenia.

Moje plecy po plastrze rozgrzewającym i delikatnym rozciąganiu troche puściły. Niestety zawsze wygina mnie w jedna strone i taki skurcz bolesny trzyma- dopóki to nie przejdzie moge zapomnieć o bezbólowym staniu/siedzeniu.
Dobrze, że jest lepiej, bo jutro z małżem wybieramy sie do hoteliku na 3 dni- taki oddech przed świętami i porodowymi rzeczami. Trzeba spędzić trochę czasu razem, tak, żeby ktoś Ci posprzątał i zrobił jedzenie Do tego basen i może jakiś zabieg na moja wysypaną czerwonymi krostkami buźkę A jedziemy niedaleko- na zachód od Wiesbaden w dolinę Renu. Tam sie roi od winnic i miejscowości uzdrowiskowych. Także od kutra przez 4 dni mnie nie ma.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 17:34   #770
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Wow, super
Czy takie cudeńka w lumpkach w Łodzi kupiłaś?
Te akurat kupiłam na allegro, ale do lumpków w łodzi chodzę. Właśnie w najbliższych dniach wybieram się na kolejny tour de lump

Cytat:
Ja pewnie zamówię którąś z tych:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=29109256
tylko najpierw muszę poznać płeć dziecia Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu będę już znać.
Widzę że mamy podobny gust, bo ja też się czaję na tą szarą w groszki albo sowy.

Co do pościeli to mam jeszcze kilka upatrzonych:
http://strawberry.com.pl/pl/perelka-...lementowy.html

http://dolly.com.pl/pl/c/Poscielki/3

Cytat:
Ślicznie wyglądacie.
dziękuję

Cytat:
Dziewczyny, już zadawałam pytanie na temat kiedy kompletować wyprawkę i piszecie, że zaczynacie wcześniej

Termin mam na marzec i tak się zastanawiam czy nie wybrać się po wózek w grudniu już, czy za wcześnie? Co sądzicie?
Ekspedientka mówiła, że z początkiem roku nie ma w czym wybierać, bo sprzedają to co zostaje i około kwietnia są nowe modele.
I mam dylemat, kupować w grudniu czy czekać do stycznia?
Mam już upatrzony.

Ciągle się martwię, że coś pójdzie nie tak.. w zeszłym tygodniu leżałam w szpitalu bo dostałam skurczy, biorę magnez, no-spę i luteinę dopochwowo i mam się oszczędzać i póki co jest ok.
Uspokoję się jak maluszek szczęśliwie się urodzi.

Do tego czasu chyba oszaleję.
Termin mamy podobny, ja zaczynam powoli kupować, bo poza ciuszkami nie mam nic. Zazdroszczę dziewczynom, które tyle rzeczy podostają - my musimy wszystko kupić od A do Z. Więc olej zabobony i jeśli masz chęć to kupuj. Nigdy nie wiadomo czy dzieciak będzie chciał wyjść w terminie czy trochę wcześniej.

Cytat:
To tak jak ja Imiona typu Adrian czy Olgierd zupełnie odpadają. Dlatego mam Michała i będzie prawdopodobnie Jaśko - czy sądzicie, że to teraz takie topowe imię? Nie chciałabym..
U nas też ogromny problem z imieniem dla juniora... Mąż się upiera przy Gabrysiu...

Cytat:
I fajne zdjęcia ag9 jestsmy podobnie w terminach i przytyłam też 7 kg i też mam dosć spory brzuszek

My leniwy długi weekend z mężem uprawiamy Do zobaczenia jutro
Dzięki, czyli jednak mieszczę się w normie bo te internetowe kalkulatory wagi mocno przekłamują
Stary 2013-11-11, 17:38   #771
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
czynnośc jak każda inna - gorzej na wymioty mnie ciągnęło jak mała kupkała w pampersa, jak się to wszystko wylewalo i po nogach leciało. sorki że tak prosto pisze ale naprawdę - czasem nie mogłam wytrzymać jak ona do samej szyij i do samych kostek w gówienkach była a fujjj
a trzeba było ją rozebrać i do wanny wsadzić calusieńką a mnie odrzucało na 2 metry
Wiem, że to nie Twoja wina ale akurat jadłam kanapkę
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Dobrze, że jest lepiej, bo jutro z małżem wybieramy sie do hoteliku na 3 dni- taki oddech przed świętami i porodowymi rzeczami. Trzeba spędzić trochę czasu razem, tak, żeby ktoś Ci posprzątał i zrobił jedzenie Do tego basen i może jakiś zabieg na moja wysypaną czerwonymi krostkami buźkę A jedziemy niedaleko- na zachód od Wiesbaden w dolinę Renu. Tam sie roi od winnic i miejscowości uzdrowiskowych. Także od kutra przez 4 dni mnie nie ma.
Ale zazdroszczę! Bawcie sie dobrze!!

Ja dostałam od ciotki laktator elektryczny z medela, tylko trochę butelkę czuć pleśnią i nie wiem czy dokupić na wszelki wypadek ręczny (bo tańszy, a butelka będzie pasowała) czy można dokupić samą butelkę? Nie chcę wydawać na nowy laktator, bo nawet używany taki kosztuje ok 150 zł i mi szkoda

Castia
świetna ta gazetka z biedronki!! Wpadła mi w oko pościel - ale tańsza z 9 strony, ręczniki i misie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-11, 17:40   #772
uparta8210
Raczkowanie

witam nadrobiłam
o smarkach nic więcej nie napiszę bo już temat wyczerpany, to nic strasznego w porównaniu do tych rzadkich kupek, któraś już wspomniała o nich

Dziewczyny zaczyna mnie boleć gardło i nie wiem czy mogę coś brać, jakiś cholineks chyba odpada ... piłam herbatkę z miodem i cytrynką ale coś więcej ??

trzymajcie się i myślcie pozytywnie. Wszelkie strony o poronieniach i złych porodach zakazane
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:45   #773
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zaczyna mnie boleć gardło i nie wiem czy mogę coś brać, jakiś cholineks chyba odpada ... piłam herbatkę z miodem i cytrynką ale coś więcej ??
Ja brałam herbitusin,ale tylko jak bardzo musiałam.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-11, 17:51   #774
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Żadnych tabletek do ssania nie możesz brać na własną rękę.
Na ból gardła polecam płukanie gardła wodą z solą lub z wodą utlenioną.

Podobno tantuum verde można brać w ciąży ale nie sprawdzałam osobiście.
Ja przeziębienie leczyłam miodem, cytryną, sokiem malinowym, syropem z cebuli. I w sumie niczym więcej. Byłam u lekarza, to mi zaleciła na katar sól morską, na kaszel syrop Stodal. A reszta niestety sama musi przejść...
Stary 2013-11-11, 17:53   #775
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja dostałam od ciotki laktator elektryczny z medela, tylko trochę butelkę czuć pleśnią i nie wiem czy dokupić na wszelki wypadek ręczny (bo tańszy, a butelka będzie pasowała) czy można dokupić samą butelkę? Nie chcę wydawać na nowy laktator, bo nawet używany taki kosztuje ok 150 zł i mi szkoda
Wydaje mi sie ze powinnas bez problemu znalezc butelke - a nawet jesli nie to dokup taki adapter do butelek z wiekszymi gwintami. Ja akurat w zestawie z laktatorem cos takiego mialam wiec mysle ze bez problemu dokupisz
Stary 2013-11-11, 17:55   #776
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Żadnych tabletek do ssania nie możesz brać na własną rękę.
Na ból gardła polecam płukanie gardła wodą z solą lub z wodą utlenioną.

Podobno tantuum verde można brać w ciąży ale nie sprawdzałam osobiście.
Ja przeziębienie leczyłam miodem, cytryną, sokiem malinowym, syropem z cebuli. I w sumie niczym więcej. Byłam u lekarza, to mi zaleciła na katar sól morską, na kaszel syrop Stodal. A reszta niestety sama musi przejść...
Soku z malin też nie wolno, bo powoduje skurcze macicy.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-11, 18:01   #777
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Sok wolno. Chyba, że cos sie w tej kwestii zmieniło.
To herbatka z liści malin powoduje skurcze i można jej użyć jako "wywoływacza".
Stary 2013-11-11, 18:06   #778
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Sok wolno. Chyba, że cos sie w tej kwestii zmieniło.
To herbatka z liści malin powoduje skurcze i można jej użyć jako "wywoływacza".
Aha, to super! Dzięki za sprostowanie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-11, 18:07   #779
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że Mariole i mnie by to zupełnie nie ruszyło Poród jak poród- są obrzydliwsze rzeczy. Poród jest naturalny z tego wszytskiego chociaż.
No ale każda z nas ma inne doświadczenia i inny pułap "obrzydliwości". Mnie tam nawet smarki z nosa nie ruszają.

My juz tez mamy wózek, laktator wybrany- na razie ręczny, w razie potrzeby zainwestuję w elektryczny.

Moj amała miała byc Laura, ale stanęło jednak na Emilce.

Lubię duże szafy i jak jest w nich prawie wszytsko pochowane- mniej męczenia sie z kurzami.

No właśnie- kwestia przyzwyczajenia.

Moje plecy po plastrze rozgrzewającym i delikatnym rozciąganiu troche puściły. Niestety zawsze wygina mnie w jedna strone i taki skurcz bolesny trzyma- dopóki to nie przejdzie moge zapomnieć o bezbólowym staniu/siedzeniu.
Właśnie jest dużo rzeczy które mnie nie ruszają. Odpocznij i baw sie dobrze. A myślałaś moze o fizjoterapii? Ja po kilku wizytach jak nowa . I mam ćwiczenia do wykonania codziennie.

Stary 2013-11-11, 18:11   #780
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, już zadawałam pytanie na temat kiedy kompletować wyprawkę i piszecie, że zaczynacie wcześniej

Ekspedientka mówiła, że z początkiem roku nie ma w czym wybierać, bo sprzedają to co zostaje i około kwietnia są nowe modele.
I mam dylemat, kupować w grudniu czy czekać do stycznia?
Mam już upatrzony.

Ciągle się martwię, że coś pójdzie nie tak.. w zeszłym tygodniu leżałam w szpitalu bo dostałam skurczy, biorę magnez, no-spę i luteinę dopochwowo i mam się oszczędzać i póki co jest ok.
Uspokoję się jak maluszek szczęśliwie się urodzi.

Do tego czasu chyba oszaleję.
ja też mam termin na marzec i w listopadzie a na pewno w grudniu będę rozglądać się za wózkiem

Cytat:
witam nadrobiłam
o smarkach nic więcej nie napiszę bo już temat wyczerpany, to nic strasznego w porównaniu do tych rzadkich kupek, któraś już wspomniała o nich

trzymajcie się i myślcie pozytywnie. Wszelkie strony o poronieniach i złych porodach zakazane
ja na gardło kupiłam Prenalen tabletki do ssania pomogło, psikałam też tantum verde

Cytat:
sok z owoców można, nie wolno herbat z liści malin
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości