|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Witajcie mamusie
![]() Dobrze, że dziś wolny dzień, bo nie piszecie tyle co zwykle i jestem w stanie nadrobić ![]() JJJustynAAA gratuluję udanych zakupów ![]() Santom dzidzi nic nie zabraknie, bo sobie weźmie od Ciebie, Tobie co najwyżej może zabraknąć, więc mam nadzieję, że apetyt Ci trochę podskoczy z czasem ![]() ![]() Vampirka, a my w sobotę robiliśmy karpatkę akurat ![]() ![]() Hope współczuję wieczoru i mam ogromną nadzieję, że dzisiaj już się dogadaliście z mężem, bo nie ma co tracić czasu na niedomówienia i nieporozumienia ![]() ![]() Madziuuula no widzisz, to rozumiesz czemu nie gotuję dodatków do obiadu, bo skoro mąż i tak je mniej niż ja to po co ![]() Gratuluję nocki, Olaf dzielny chłopak ![]() Hanula jeszcze nigdy nie została z moimi rodzicami na noc sama, ale u nas nie byłoby problemu, bo spałaby i tak w swoim pokoju i w swoim łóżeczku, bo rodzice mieszkają na dole, więc mama po prostu przyszłaby spać do nas ![]() Asia27100 podobno chlorchinaldin można w ciąży, ale doczytaj. Gosius dobrze, że już macie spokój, szwagierką się nie przejmuj – znowu to powtarzam, fajnie, że teściowa za to Ci się trafiła fajowa, u mnie za to odwrotnie – szwagierka super, a teściowa ![]() Nikii bardzo się cieszę, że z Oskarem już lepiej uffff ![]() Co do podobieństwa u dzidzi moja mama jak zobaczyła zdjęcie z USG Hanuli to też mówiła, że do mnie podobna, bo nogi takie długie i nos podobny ![]() ![]() Monita, mi też przy kaszlnięciu się zdarza takie ciągnięcie, że aż muszę się zgiąć, to normalnie ![]() Selenity – gratuluję II trymestru ![]() Zamyślona, bardzo się cieszę, że TŻ się dał przekonać do podróży męskiej ![]() ![]() ![]() Janeczka, cieszę się, że na wizycie wszystko w porządku ![]() ![]() Lolitka, super, że wesele udane ![]() Ja miałam dzisiaj mega dziwaczny sen… śniło mi się, ze byłam z mężem w jakimś dziwnym mieście (które się odmieniło całe w ciągu jednej nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Dzieki dziewczyny, to uspokoilyscie mnie z tym ciagnieciem przy kaszlu. TZ mi wmawia, ze pewnie jak kaszle to brzdac az tam fikolka fika i dlatego bol taki...
![]()
#4023 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki w ktorym dniu robilyscie dokladnie przeziernisc tzn tydz i dzien?
#4024 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaa Olin ma po tacie uszy odstające ![]() Cytat:
![]() ![]() No i teraz dbaj o siebie, nie dobrze, ze znów plamienia ![]() A buty ważne, że wygodne, wygląd nieistotny ![]() Cytat:
![]() ![]() Odebralim Olafa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4027 |
Zadomowienie
|
aha i zapomniałam Wam dodać, ze na plusie 3kg w miesiąc
![]() ![]()
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Zamyślona a próbowaliście wybrać się do jakiegoś specjalisty właśnie typu psycholog? Może taka rozmowa mu by dużo pomogła.
Ale nie można mówić "że takiego dziecka się nie zamawiało" bo to nie jest wina Wasza, dbaliście o siebie jak umieliście, dbałaś o siebie przed ciążą w czasie ciąży robiłaś co najlepsze dla dzidzi. Tak po prostu wyszło, ale macie tą swoją kruszynkę i nie ma co teraz się obwiniać. Bo wg mnie on Ciebie o to obwinia, może i się myle ale takie mam wrażenie czytając Twoje posty. Principessina ja byłam wg OM 13t1d a wg USG wyszło że dzidzia ma wymiary z 13t6d czyli tak jak madziula na ostatnią chwilę szłam. Janeczka tak z ciekawości to muszę się sama jutro rano zważyć ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-11-11 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() Dziś wkroczyłam w II trymestr!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Janeczko mi też waga leci w górę, jak szalona ![]() Mam nadzieję, ze miałyście udany długi weekend. Ja bardzo wypoczęłam i lenistwo będę kontynuować, bo mam L4 do 10 grudnia ![]() Idę Was nadrobić, a przynajmniej spróbuję ![]()
#4031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Również gratuluję ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-11-11 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ten "długi" weekend szybko minął... Jutro znów do pracy a w środę wizyta ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Przyczajenie
|
Witam! Można dołączyć? Też będę mamusią czerwcową. Tp mam na 20 czerwca. Mam już dwuletnią córeczkę Anię. Chciałabym z Wami przeżywać wszystkie radości i smutki w tym szczególnym czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Wtajemniczenie
|
niki - to krótko z tym antybiotykiem, podobno niezależnie od długości choroby jak się już podaje to powinno się pełne 7 dni brać, no ale może u dzieci robi się inaczej.
też mam dywan typu shaggy ale jeszcze nie jest zasyfiony, bo niedawno kupiony. Tez jestem ciekawa jak go prać. Mnie się zdaje kochana że nic nie zostaje tylko płyn do naczyń albo wanish, spienić na maksa i karcherem go mocno przetarmosić ![]() gosiaczek - mnie też pobolewają plecki na odcinku piersiowym, chyba te moje podrośnięte cycki obciążyły go bardziej niż sobie zakładał ![]() niech gosiaczku mężowie masują nas, a co ![]() seleniti - gratki II trymestru! ![]() kasian- oj szkoda Hanusi i szkoda Ciebie, widać będziecie mieli przejście z tymi ząbkami... ![]() jasne że przeszlo mi, od samego początku nie byłam jakoś specjalnie zła na męża ale jednak go oddelegowałam, bo był wkurzający to raz, a dwa wiedziałam, że będzie się modlił w łazience więc po co miał mnie dodatkowo wkurzać nie dając spać ![]() ![]() jestem typem ktory nigdy sie na nikogo dlugo nie gniewa wiec jest ok od samego początku. kasianku, ale ty masz sny... ![]() principessina- przezierność się robi pomiędzy 11t.1d a 13t6d. Wszystko zależy od wizyty i od wielkości bejbika ![]() madziula - a pewnie , jedźcie, nie będziecie się nudzić ![]() ![]() janeczka - ciesze sie, ze rosniesz ![]() magdi 555 - cieszę się, że wypoczęłaś! ![]() Vanilla - witaj! cieszę się że postanowiłaś do nas dołączyć! ![]() też czułam dzisiaj bąbelki na samym dole! zdziwiłam się ale nie wiem czy to to, bo akurat szłam i nie mogłam się obmacać ani skupić porządnie ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-11 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mnie znów infekcja łapie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2013-11-11 o 17:53 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I odpoczywaj kochana ile się da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To cieszę się, że się nie gniewałaś długo na męża i przy okazji się porządnie wyspałaś ![]() ![]() ![]() A sny od kiedy pamiętam mam ciekawe, ale ten dzisiejszy był dziwaczny, ja się czasami zastanawiam skąd u człowieka takie rzeczy, czy w podświadomości coś siedzi czy co, przeraża mnie to czasami ![]() A do bąbelków ![]() ![]() ![]() Ja też się nie mogę doczekać tych pierwszych motylków, a jak sobie przypomnę potem jak Hania prawie co wieczór zaczynała kopanie i czkawki miała akurat jak ja się kładłam spać to nie było tak kolorowo ![]() ![]() Madziuuula fajnie, ze wyskoczycie do mamy, trochę odpoczniesz, bo mama na pewno pomoże ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
ja juz spakowana..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa urodziny miała w sobote. ![]() Cytat:
![]() zapomniałam się "pochwalić" że dziś w nocy pobiłam rekord: 4 razy w toalecie ![]() do tego też śniły mi się pierdoły: kupowałam torebki birkinki w hermesie (wczoraj doczytałam " w pogoni za torebką" a nad ranem śniło mi sie jak biegam po mieście w sukni ślubnej i robie sesję ślubną...
![]() |
#4039 | |
Rozeznanie
|
Ja miałam dokładnie w tym samym dniu ciąży
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magdi Ty to normalnie pracoholik jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję bąbelków ![]() Zacytowałam Hope ale właścieie to do Nikki ![]() ![]() ![]() A co do antybiotyku to u dzieci chyba minimum 5 dni, zazwyczaj na opakowaniu napisane, ale fakt 3 to nie wiem czy zadziała, bo nam mówiła, że do 3 dni okazuję się czy antybiotyk w ogóle zadziałał czy trza zmieniać ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie co byli u nas znajomi z córeczką co do przedszkola chodzi i się okazało, że dopiero bostonkę przechodzili ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4041 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() u nas dziś do południa nuudnawo , ale popołudniu wpadli teście i było fajnie, zleciał dzień ![]() Iga nadal ma tą chrypkę, chyba się przejdę jutro z nią do lekarza, niby je normalnie, nie marudzi ale wole to sprawdzić. madziuuula, kurczę troche niepoważni Ci znajomi , nie dziwię się że się zdenerwowałaś ![]() gosius91 trzymaj się dzielnie w tym szpitalu ![]() Magdi555, Selenity gratuluje II trymestru ![]() Vanilla80 witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytam i czytam i wzięłam tabletkę na gardło coby zabić ewentualne wirusy, jedynie w czasie porodu można dziecie zarazić ale ta gorączka ![]() ![]() Idę kąpać się i coś mądrego poczytać bo zgłupieje :p
![]() |
#4044 | |||
Zakorzenienie
|
Gosius pisz nam na bieżąco co i jak, jak nie będziesz miała neta to na komórkę do którejś
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hania też zazwyczaj wieczorami była najbardziej aktywna, bałam się, że po porodzie też tak bedzie miała ![]() A co do znajomych - ludzie nie mają wyobraźni ![]() U nas była afera w zeszłym roku na święta, bo córka brata miała ospę, ale oni się nie przejmowali i przyszli ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Wtajemniczenie
|
nie daję właśnie, miałam zamiar spytać w środę lekarki, co by mi poleciła, bo mamy mieć szczepienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() w końcu po całym dniu udało mi się do was zajrzeć. ZamyślonaRoztargniona - nie fajne jest to podejście twojego małża. Kurcze tak nie powinno być. o nie ![]() No a co do wyjazdu bardzo dobre podejście. W końcu jest ojcem dzieckiem potrafi się chyba opiekować nie ![]() Lolitka fajnie że wesele przetrwałaś ![]() ![]() Niki jak robisz brokuł z sosem serowym? brzmi pysznie ![]() Kasian Tomasz Kammel hohohoh ![]() ![]() Magdii to poodoczywasz nie ma co ![]() Martuszka0 czyli wizytę mamy tego samego dnia ![]() ![]() Vanila80 zapraszamy i serdecznie witamy ![]() ![]() Selenti ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- A w ogóle to chciałam powiedzieć że starsznie mi się nie chce jechać jutro do pracy... Przez te zakupy w kraku wcale jakoś nie wypoczęłam... ![]() A dzisiejszy dzień mi mega szybko zleciał. Zjadlam całe pomelo - chyba za dużo cytrusów ostatnio wsuwam a pisałyście że to nie jest wskazane. Zmykam się kompać i poczytać... Ewentualnie będę was podczytywała na telefonie... Dobrej nocki ![]()
#4047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie dziwię Ci się, zakupy ogólnie są męczące jak dla mnie, więc rozumiem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
Magdi gratuluję II trymestru
![]() ![]() Vanilla80 jasne zapraszamy ![]() ![]() Hope dopóki lekarz mi nie powie że odstawić antybiotyk to sama nie odstawiam ![]() Ja już vanishem go prałam , płynem do naczyń, szamponem i nic ;/ Anulka może jeszcze do końca się nie wyleczyłaś . Dużo zdrówka życzę ![]() Nadiak gratuluję II trymestru ![]() Madziula a to samą sodą bez niczego ?? czytaj kochana to będziesz potem dawałą nam perfekcyjne rady Nieodpowiedzialni Ci znajomi wiedząc że dziecko ich niedawno to przechodziło i ma jeszcze tego objawy to nie powinni nikogo odwiedzać ![]() Gosiu głowa do góry szybko minie i wrócisz do domku ![]() Justyna gotuję brokuł , potem osobno robię sos serowy – w garnuszku roztapiam 2-łyżki masła , dodaję do tego serek topiony duży prostokątny i mieszam aż mi się roztopi potem śmietanę (wybacz ale nie podam ile bo na oko ![]() ![]() Kurcze dzisiaj poodkurzałam całe mieszkanie i odczuł to mój kręgosłup. Jak już miałam spokój tak boli znów w okolicy lędźwiowej między kręgosłupem a biodrem ;/ Już zapowiedziałam TŻ że od dziś odkurzanie to jego zadanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurde stresuję się przed tym szczepieniem, mieliście już na odrę, świnkę i rożyczkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Zadzwonilam do swojego ginka, mowie mu ze bylam w czw na pogotowiu i ze mam plamienia itd. no ale powiedzial, ze jesli w czw na usg dzidzia sie ruszala to bez sensu zebym jutro do niego jechala 100 km w jedna str tylko juz przyjechac w przyszlym tyg na przeziernosc, bede wtedy w 12 tyg i 3 dniu, mam kontynuowac leczenie a na te skurcze nog brac magnez, moze do przyszlego tyg nie oszaleje, tylko Wam tu troche posmece
![]() czy bola Was jajniki? w sensie "czujecie" je? wiem jestem nie do wytrzymania, stara a glupia ![]() o to juz w pt! trzymam kciukaski, ja bede miec dokladnie w 12 tyg i 3 dniu Cytat:
ZamyslonaRoztargniona nie ma znaczenia wyglad butkow! najwzniejsze zeby wszystko bylo dobrze, sciskam Cie mocno ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.