Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 18:10   #4231
frick15
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Hej Dziewczyny! Mam do was pytanie, jestem w 32 tyg ciazy od kilku dni boli mnie lewo zebro ale tylko podczas dotyku, tak jakbym miala tam jakiegos siniaka (ale nie mam) a na dodatek swedzi mnie tez te miejsce. Czym moze byc to spowodowane? Pozdrawiam
frick15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:12   #4232
J0zefina
Raczkowanie

Dzień dobry długoweekendowo

Przepraszam że nie nadrabiam wszystkiego ale zalatana trochę jestem i szczęśliwaaaaa bo dziś niemal po 3 tyg zobaczyłam męża to nic że przez skype, to nic że przez chwilę, to nic że co chwilę zawieszał sie obraz i połącznie i że w tle było słychać jakby młot pneumatyczny i to nic że mój kochany wyglądał na obrazie monitora trochę jakby duża plama ze słuchawkami na uszach ale Go widziałam
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:13   #4233
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
już myślę jak przeżyję przyszły tydzień, kiedy mamy jechać na rodzinną 18nastke kuzynki męża. jak sobie pomyślę o obcym łóżku i sztywnym siedzeniu przy stole, gdzie 50% gości będzie mnie chciało macać po brzuchu to grr. jakoś nie mam ochoty na żadne wielkie wyjścia, tym bardziej, że od jakiegoś już czasu spać nie mogę i w dzień chodzę jak zombi. na dodatek bardzo szybko się męczę i sapie jak lokomotywa co jest mało komfortowe.
a za dwa tygodnie jedziemy do teściów "młodej cioci", gdzie trzymają cały arsenał po swojej 4latce. więc pewnie łóżeczko, a może i wózek jak będzie ok (stan na pewno idealny, ale czy pod innymi względami pasujący- chociaż jak to się mówi darowanemu koniowi ... ) nam odejdzie. i zobaczymy co tam jeszcze mają. zawsze to trochę mniej.
Doczep sobie kartkę "proszę mnie nie macać po brzuchu" Przynajmniej pośmiejesze się z głupich min
Też nie lubię jak mnie obcy ludzie dotykają, na szczęście nie zdarzyło mi się jeszcze żeby ktoś do mojego brzusia z łapami leciał
Stary 2013-11-11, 18:13   #4234
sweet_vintage
Rozeznanie

A u nas w wczoraj było baby shower wieczór minął nam bardzo szybko i miło. Nasi przyjaciele spisali sie na medal. Nie dość, ze przynieśli super prezenty (dostaliśmy m.in okrycia kielowe, kocyki, ubranka, podgrzewacz lovi, dla mnie kawę bezkofeinowa z Holandii), to jeszcze bardzo pozytywnie nas nastawili zero czarnowidztwa, tylko fajne i zdrowe podejście do tematu. Przy okazji ja wysłuchałem wiele komplementów. Tak wiec polecam takie imprezy, bardzo pozytywne wydarzenie

Ja jutro idę na kolejne badanie krwi i sprawdzenie czy 3 żelazo, które biorę wreszcie zmieniło moje wyniki na lepsze...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:18   #4235
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Chociaz przy nieograniczonych środkach oczywiscie wybralabym Bugaboo Cameleon
mam potwierdzam, jestem super zadowolona

Cytat:
Dzień dobry

....

i już myślę jak przeżyję przyszły tydzień, kiedy mamy jechać na rodzinną 18nastke kuzynki męża. jak sobie pomyślę o obcym łóżku i sztywnym siedzeniu przy stole, gdzie 50% gości będzie mnie chciało macać po brzuchu to grr. jakoś nie mam ochoty na żadne wielkie wyjścia, tym bardziej, że od jakiegoś już czasu spać nie mogę i w dzień chodzę jak zombi. na dodatek bardzo szybko się męczę i sapie jak lokomotywa co jest mało komfortowe.
a za dwa tygodnie jedziemy do teściów "młodej cioci", gdzie trzymają cały arsenał po swojej 4latce. więc pewnie łóżeczko, a może i wózek jak będzie ok (stan na pewno idealny, ale czy pod innymi względami pasujący- chociaż jak to się mówi darowanemu koniowi ... ) nam odejdzie. i zobaczymy co tam jeszcze mają. zawsze to trochę mniej.

jutro idę do dermatologa (czekałam na wizytę przeszło miesiąc), więc podpytam o jakieś magiczne mikstury do twarzy, dekoltu i innych problemowych miejsc. mam nadzieję, że babeczka mnie nie spławi tak jak większość derma z którymi miałam do czynienia.

miłego wieczoru!
Powodzenia na rodzinym spędzie i daj znać co Ci dermatolog poradzi, mam nadzieję że trafisz na kogoś dobrego

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tylko ja nie mam jeszcze nic dla swojego maluszka? (TP 11.02.2014 r.) Żyję w jakimś przeświadczeniu żeby nie zapeszać, moja ciąża na początku była zagrożona i chyba stąd takie uczucia..wyprawkę dla Miłosza i siebie planuję w pełni zrealizować pod koniec grudnia..mam nadzieję, że nic niespodziewanego mnie nie spotka
nie jest tak że nic nie mam, bo ubranek troszkę zakupiłam, trochę dostałam od kuzynek ale kosmetyczne rzeczy i apteczne ciągle czekają a najbardziej potrzebuję komodę żeby to wszystko poukładać i ogarnąć wtedy myślę ze wszystkim uporać się w mig komoda ma być do grudnia takie mam postanowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Em ma napisała , że są po pierwszym karmieniu

o jaaaaaaaaaaaa nie wiedziałam że Emma urodziła musze więc znaleźć chwile wolnego aby nadrobić posty
cudnie GRATULACJE

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Nie ma to jak wsparcie od matki;
-jak się czujesz?
-dobrze, troszkę mi krzyże dokuczają i łapie mnie czasem taka dziwna zadyszka ale ogólnie nie jest źle. Tylko dziwię się że to dopiero 7 miesiąc a jest mi coraz ciężej
-boli bo się nie ruszasz i wydziwiasz, jakbyś się ruszała to by Cię nic nie bolało. Ja jak byłam z Tobą w ciąży to w 9 miesiącu nosiłam worki z ziemniakami na plecach gdy była gospodarka i nic mi nie było.

Czasem gdy rozmawiam z moją mamą to mam ochotę się rozłączyć gdy pyta "jak się czujesz"
współczuję ogromnie, ja gdy jestem u mamy i chcę sobie łóżko pościelić o spania to mi nie wolno.. strasznie przykre że często od najbliższych najbardziej dostajemy w kość

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2013-11-11 o 18:16
Stary 2013-11-11, 18:18   #4236
Roane
Wtajemniczenie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43667419]Zgadzam się z Wami. Nikt nie dyskutuje z potrzebą np.: znieczulenia u dentysty, nigdy nie słyszy się też haseł "kiedyś usypiano chloroformem a teraz znieczulenie ogólne nawet do gastroskopii, fanaberie". To tylko wobec kobiet rodzących podnoszone są takie argumenty, często przez same kobiety - chyba dla zasady właśnie, że skoro ja nie miałam/mogłam, to niech inne też nie. [/QUOTE]
W sumie dziwne, przecież same to przeżyły, powinny pamiętać, jaki to ból, a tu zero współczucia.
Eh, do gastroskopii to by się znieczulenie przydało. Jakieś dziesięć lat temu miałam robioną bez znieczulenia, i do tej pory jak pomyślę to aż mi skóra cierpnie
Stary 2013-11-11, 18:19   #4237
Nettk_a
Raczkowanie

Cytat:
Ja jak byłam z Tobą w ciąży to w 9 miesiącu nosiłam worki z ziemniakami na plecach gdy była gospodarka i nic mi nie było.

Czasem gdy rozmawiam z moją mamą to mam ochotę się rozłączyć gdy pyta "jak się czujesz"
Nic tylko wziąć worek z ziemniakami i biegać ;P Skąd to znam Co prawda moja mama obecnie rozumie moje bóle, samopoczucie, większy brzuch i to, że rzeczywiście jak mi lekarz mówi, żeby leżeć, to nie leżę, bo lubię, ale wiele razy też miałam ochotę się rozłączyć po jakimś wspaniałomyślnej radzie lub tekście. Niemniej jednak, już od tylu osób nasłuchałam się (zarówno starszych, jak i takich ok. 30), że kiedyś to kobiety pracowały w polu lub w ogóle do porodu, nie było USG i nikt nie wymyślał Nie moja wina, że obecnie opieka jest lepsza. Na USG jak coś zobaczą, to jednak dbają o to, żeby kobieta nie urodziła wcześniej i jak coś się dzieje, to lepiej leżeć, a nie pracować i później żałować. Już czasami brak mi słów na takie komentarze głupie Najgorsza była jakaś babcia ok. 80 czekająca na USG przed operacją i tak komentująca. Już miałam jej powiedzieć, że w jej wieku, to już nie opłaca się operacji robić, bo kiedyś ludzie też się nie leczyli, nie operowali ale ugryzłam się w język, żeby Mały nie słyszał, bo jeszcze będzie złośliwy po mamusi
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:23   #4238
ejani
Zadomowienie

Cytat:
-jak się czujesz?
-dobrze, troszkę mi krzyże dokuczają i łapie mnie czasem taka dziwna zadyszka ale ogólnie nie jest źle. Tylko dziwię się że to dopiero 7 miesiąc a jest mi coraz ciężej
-boli bo się nie ruszasz i wydziwiasz, jakbyś się ruszała to by Cię nic nie bolało. Ja jak byłam z Tobą w ciąży to w 9 miesiącu nosiłam worki z ziemniakami na plecach gdy była gospodarka i nic mi nie było.

no popatrz, zupełnie jak moja... tylko ja tak mam na żywo. i jeszcze słyszę często "a będzie jeszcze gorzej" (ale to wolę, bo to brzmi niemal jak zrozumienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Doczep sobie kartkę "proszę mnie nie macać po brzuchu" Przynajmniej pośmiejesze się z głupich min
Też nie lubię jak mnie obcy ludzie dotykają, na szczęście nie zdarzyło mi się jeszcze żeby ktoś do mojego brzusia z łapami leciał

do mnie tylko teściowa, najlepsza przyjaciółka, babcia i szwagier, ale temu ostatniemu to już odmówiłam (no bo bez przesady!)
Stary 2013-11-11, 18:28   #4239
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Siedzę właśnie na allegro i kompletuję wyprawkę. Możecie doradzić jakie pieluchy tetrowe? Sprzedawca oferuje 140g/m2 i 115g/m2. Im grubsze tym lepsze, czy wtedy będą bardziej sztywne? Ile brać 10? 15? 20? Normalnie mętliku w głowie od wyboru tetry to się nie spodziewałam

Emma, super wieści
Ja bym wzięła 140 10 szt i flanelkowe jeszcze .
Justien zrobilizowalas mnie i dobrze bo od 16 do 26 ma urlop. I poszło z konta 630zł...oby tylko dobra bawełna była, wzięliśmy razem z lozeczkiem i materacem . Jeszcze w tym tyg zamówiony wózek bo miesiąc musimy czekać.

Dla mnie ta doula to dziwna sprawa, nie przekonuje mnie...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:28   #4240
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
A u nas w wczoraj było baby shower wieczór minął nam bardzo szybko i miło. Nasi przyjaciele spisali sie na medal. Nie dość, ze przynieśli super prezenty (dostaliśmy m.in okrycia kielowe, kocyki, ubranka, podgrzewacz lovi, dla mnie kawę bezkofeinowa z Holandii), to jeszcze bardzo pozytywnie nas nastawili zero czarnowidztwa, tylko fajne i zdrowe podejście do tematu. Przy okazji ja wysłuchałem wiele komplementów. Tak wiec polecam takie imprezy, bardzo pozytywne wydarzenie
Fantastycznie Bardzo fajny pomysł Kawa bezkofeinowa - świetny prezent Fajnie że spędziliście wieczór w tak pozytywnej atmosferze.

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość

Przepraszam że nie nadrabiam wszystkiego ale zalatana trochę jestem i szczęśliwaaaaa bo dziś niemal po 3 tyg zobaczyłam męża to nic że przez skype, to nic że przez chwilę, to nic że co chwilę zawieszał sie obraz i połącznie i że w tle było słychać jakby młot pneumatyczny i to nic że mój kochany wyglądał na obrazie monitora trochę jakby duża plama ze słuchawkami na uszach ale Go widziałam
Cieszę się bardzo Kolejne pozytywne wiadomości. Aż się uśmiecham szeroko do siebie jak czytam takie rzeczy

Cytat:
W sumie dziwne, przecież same to przeżyły, powinny pamiętać, jaki to ból, a tu zero współczucia.
Eh, do gastroskopii to by się znieczulenie przydało. Jakieś dziesięć lat temu miałam robioną bez znieczulenia, i do tej pory jak pomyślę to aż mi skóra cierpnie
Ostatnio moja siostra miała gastroskopię i miała w znieczuleniu ogólnym właśnie. Nie wiem czy jest powszechna praktyka, ale to dobrze że standardy ulegają poprawie - szkoda tylko, że słychać kąśliwe uwagi tylko pod kątem standardów dla ciężarnych.
Czytałam kiedyś taki artykuł, porównanie w tym samym szpitalu oddziałów położniczego i urologicznego. I w obu przypadkach sale po kilka łóżek, tylko na oddziale położniczym - żadnych parawanów, wietrzymy, obchody, wizyty, zero intymności. U panów parawany, wypraszanie wszystkich przy badaniu, bo przecież jest potrzebna intymność. To było kilka lat temu, ale wciąż się gotuję na wspomnienie tego artykułu.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:30   #4241
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super
Stary 2013-11-11, 18:31   #4242
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
-jak się czujesz?

To odpowiadaj jej jak tam mówi, że wtedy/kiedyś to były inne czasy.
I że to widocznie przez to jej noszenie worków z ziemniakami w ciąży masz teraz słabszy organizm i jest Ci tak cięzko ..... - podejrzewam, że po takim zdaniu już nie będzie Ci opowiadać czego to kobiety nie robiły dawniej w ciąży i jak ciężko było ...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:32   #4243
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
tak chyba zrobię ja w ogóle mam szczęście taakie, że każdy chce dotknąć i pomacać. a ostatnio koleżanka nawet KAZAŁA mi brzuch pokazać w celu stwierdzenia jak wygląda moja linia nigra (czy jak to się pisze). juz nie wspomnę, że wyciągnęła swoje zdjęcia w ciąży i porównywała brzuchy- wyszło na to, że ona miała piękny jak piłeczka a mój jest "inny" ale wiem, że lubi sie przechwalać w różnych durnych dziedzinach, więc machnęłam ręką. zresztą- dopóki mojej ciąży nie widać od tyłka strony to uważam, że jest nieźle

Cytat:
Powodzenia na rodzinym spędzie i daj znać co Ci dermatolog poradzi, mam nadzieję że trafisz na kogoś dobrego
jutro w międzyczasie się odezwę i dam znać, czy dowiedziałam się czegoś mądrego, czy dostanę kolejną ulotkę z serii "oni-zapłacili-najwięcej" i zalecenie na kosmetyki za 200zł
a co do spędu- może i jestem okropna, bo tak na ostatnią chwilę, ale cały czas próbuję się jakoś wykręcić. co innego gdybym pojechała, obiad i pakuję się w samochód i do domu. a tu się szykuje jak pisałam grubsza sprawa z nocowaniem. a ja nie cierpię spać u kogoś tym bardziej teraz kiedy sen i noc to koszmar a poza tym nawet sobie nie wyobrażam- zmęczona idę spać wcześniej do "naszego" pokoju. chce mi się siku, więc w piżamie idę do wc (a kibelek jest jeden na korytarzu obok pokoju gdzie odbędzie się impreza), mijając gości- mało komfortowa sytuacja dla mnie
Stary 2013-11-11, 18:33   #4244
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jak byłam na etapie pt. potrzebuje lekkiego wózka, to byłam zdecydowana z któryś z Baby Joggerow: http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...8&%3CosCsid%3E

Niestety, środki są ograniczone

Cytat:

Przepraszam że nie nadrabiam wszystkiego ale zalatana trochę jestem i szczęśliwaaaaa bo dziś niemal po 3 tyg zobaczyłam męża
Dobre i to

Natali, nieee no rady bezcenne. Do tego jeszcze od najbliższych osób Kobiety to chyba naprawdę złośliwe stworzenia. Tym bardziej, że same miały gorzej, powinny cieszyć się z postępu, a one jeszcze dobijają

Isia, dzięki Właśnie tak wezmę, flanelkowe swoją oczywiście też

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-11-11 o 18:35
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:33   #4245
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Justien zrobilizowalas mnie i dobrze bo od 16 do 26 ma urlop. I poszło z konta 630zł...oby tylko dobra bawełna była, wzięliśmy razem z lozeczkiem i materacem . Jeszcze w tym tyg zamówiony wózek bo miesiąc musimy czekać.

.

przybijam piątkę- ja dziś tyle zostawiłam w aptece na akcesoria i inne duperelki
Stary 2013-11-11, 18:33   #4246
ejani
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43667707]
Czytałam kiedyś taki artykuł, porównanie w tym samym szpitalu oddziałów położniczego i urologicznego. I w obu przypadkach sale po kilka łóżek, tylko na oddziale położniczym - żadnych parawanów, wietrzymy, obchody, wizyty, zero intymności. U panów parawany, wypraszanie wszystkich przy badaniu, bo przecież jest potrzebna intymność. To było kilka lat temu, ale wciąż się gotuję na wspomnienie tego artykułu.[/QUOTE]

Stary 2013-11-11, 18:43   #4247
J0zefina
Raczkowanie

Co do komentarzy odn. znieczulenia i chęci komfortu to aż mi ręce opadają. To co powinniśmy nadal siedzieć w jaskiniach krzesać ogień i sikać w krzakach bo kiedyś tak było i nie narzekano ręce opadają!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cieszę się bardzo Kolejne pozytywne wiadomości. Aż się uśmiecham szeroko do siebie jak czytam takie rzeczy
[/QUOTE]

Dziękuję

Czytałam kiedyś taki artykuł, porównanie w tym samym szpitalu oddziałów położniczego i urologicznego. I w obu przypadkach sale po kilka łóżek, tylko na oddziale położniczym - żadnych parawanów, wietrzymy, obchody, wizyty, zero intymności. U panów parawany, wypraszanie wszystkich przy badaniu, bo przecież jest potrzebna intymność. To było kilka lat temu, ale wciąż się gotuję na wspomnienie tego artykułu.[/QUOTE]

ale przecież kiedyś kobiety rodziły w stodołach i nie narzekały
Stary 2013-11-11, 18:45   #4248
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Justien zrobilizowalas mnie i dobrze bo od 16 do 26 ma urlop. I poszło z konta 630zł...oby tylko dobra bawełna była, wzięliśmy razem z lozeczkiem i materacem ..
O to koniecznie daj znać! Mnie się właśnie podoba to, że tutaj jest już wszystko - i łóżeczko, i materac, i pościel, więc baza jest. Ja wciąż nie mogę zdecydować się na motyw - jak pamiętam, Ty wybrałaś marynistyczny?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:56   #4249
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
ale przecież kiedyś kobiety rodziły w stodołach i nie narzekały
E tam, w stodole to już luksus, w polu na miedzy rodziły, odkładały dziecko na trawę i wracały do sianokosów/zbierania ziemniaków.
Stary 2013-11-11, 19:02   #4250
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Super!

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
nie, najlepiej ze 2 godziny przerwy między jednym a drugim (ja już schizy dostaję przez to i magnez późno w nocy biorę). i żelazo najlepiej popić sokiem (takim z witaminą c), brać w trakcie jedzenia, ale nie przyjmować z nabiałem (wapń utrudnia jego wchłanianie)
Dzieki za wskazowki

No wlasnie na ulotce bylo napisane,ze nie brac z mlekiem,jajkiem i herbata.

Cytat:
Mi lekarz zalecił magnez po posiłku .
A żelazo 1 h przed posiłkiem lub 2 h po posiłku
To moze ja tez tak zrobie...
Stary 2013-11-11, 19:04   #4251
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A jeszcze pytanie czy zelazo i magnez mozna brac razem?
Bo ten magnez to biore tak sama z siebie,oni tu raczej nie przepisuja.
Gosiu, ja Fe biorę na czczo (lekarka mi kazała), podobno tak się najlepiej wchłaniania, potem jem śniadanie i odczekuje chwilę i jem Mg. Na śniadanie nie jem nic z nabiałem i niestety nie piję kawy, odczekuje godzinę i jem Mg. Pomaga mi też jedzenie pietruszki w sporych ilościach. Wyniki nie poszły w dół (pierwszy raz od początku ciąży), więc myślę, że sposoby sprawdzone.

dla Emmy i Dorotki!
I oczywiście pozdrawiam też naszych malutkich Panów
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:15   #4252
cayenneOna
Zadomowienie

Guten Abend

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:25   #4253
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Będę musiała dać radę i przeżyję, ale to przykre, że taka jest rzeczywistość. Dobrze chociaż, że mój lekarz pracuje w tym szpitalu i dba o swoje pacjentki. Poza tym ma poczucie humoru i jak czasem rzuci jakiś rozbrajający tekst, to gęba sama się śmieje A najlepsze jest to, że jak przedstawiłam ostatnio swoje obawy przy jednej osobie (pracującej w tym szpitalu), to myślałam, że mnie zje. W skrócie wyszło, że zamiast myśleć o tym, żeby dziecko szczęśliwie się urodziło, to ja się łazienkami przejmuję ...i takim sposobem wyszłam na próżną mamuśkę, myślącą o własnym tyłku Przecież to logiczne, że najważniejsze, żeby z maleństwem było wszystko dobrze i chyba nie trzeba tego podkreślać, ale jakieś inne rzeczy też mogą niepokoić, no nie?
Podzielam opinię i innych dziewczyn. Nie wydziwiasz. Normalny dostęp do łazienki, prysznica, prawo do intymności i traktowania podmiotowego to powinna być norma.

Cytat:
Jak byłam na etapie pt. potrzebuje lekkiego wózka, to byłam zdecydowana z któryś z Baby Joggerow: http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...8&%3CosCsid%3E

Ja wybierałam pomiędzy Baby Jogger, a Bugaboo Cameleonem 3
Baby Jogger jest nawet lżejszy od Bugaboo i bardziej skrętny. Lepiej i wygodniej się składa. Tylko gondola jest "badziewniejsza". Baby Jogger to świetny wózek spacerówkowy, nawet sprzedawca przyznał, że gondola nie jest już taka fajna. Ta amerykańska firma specjalizuje się właśnie w spacerówkach.

Ja z racji ograniczonych środków zdecydowałam się kupić Bugaboo Cameleon 2 - używany. U mnie priorytetem była waga - jak najniższa, bo jedno piętro mam do przeniesienia (w mojej kamienicy nie ma windy).

Cytat:
Juhuuu!

Cytat:
Siedzę właśnie na allegro i kompletuję wyprawkę. Możecie doradzić jakie pieluchy tetrowe? Sprzedawca oferuje 140g/m2 i 115g/m2. Im grubsze tym lepsze, czy wtedy będą bardziej sztywne? Ile brać 10? 15? 20? Normalnie mętliku w głowie od wyboru tetry to się nie spodziewałam
Ja zamówiłam pieluchy tetrowe te grubsze 140 g TAKIE - są grube i dobrej jakości. Jeszcze jednak ich nie prałam.

Pieluchy flanelowe TAKIE - już je prałam - są bardzo dobrej jakości - mięciutkie, grube, po praniu nic się z nimi złego nie dzieje. Są grubsze od pieluch z Motherhood i lepiej reagują na pranie

Cytat:
mam potwierdzam, jestem super zadowolona
A pochwal się - jaki masz model, kolory? Kupiłaś nowy, używany?
Jestem ciekawa
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:28   #4254
cayenneOna
Zadomowienie

Chciałam tylko nieśmiało powiedzieć, ze mam dzis studniowke

Stary 2013-11-11, 19:29   #4255
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja wybierałam pomiędzy Baby Jogger, a Bugaboo Cameleonem 3
Baby Jogger jest nawet lżejszy od Bugaboo i bardziej skrętny. Lepiej i wygodniej się składa. Tylko gondola jest "badziewniejsza". Baby Jogger to świetny wózek spacerówkowy, nawet sprzedawca przyznał, że gondola nie jest już taka fajna. Ta amerykańska firma specjalizuje się właśnie w spacerówkach.

Ja z racji ograniczonych środków zdecydowałam się kupić Bugaboo Cameleon 2 - używany. U mnie priorytetem była waga - jak najniższa, bo jedno piętro mam do przeniesienia (w mojej kamienicy nie ma windy).
My się przeprowadziliśmy i mamy windę, wiec ostatecznie stanęło na Teutonii Cosmo, ktora lekka nie jest zdecydowanie.
Ale na Baby Joggera czaje się na pozniej
Stary 2013-11-11, 19:36   #4256
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
My się przeprowadziliśmy i mamy windę, wiec ostatecznie stanęło na Teutonii Cosmo, ktora lekka nie jest zdecydowanie.
Ale na Baby Joggera czaje się na pozniej
Uwielbiam swoją kamienicę, ale szczerze zazdroszczę fajnych, przestronnych wind w nowym budownictwie. W ogóle zazdroszczę już każdej windy, gdy pomyślę o tym jak będę musiała kombinować z tym wnoszeniem.
Gdyby nie ten brak windy to bym się zdecydowała na zwykłą tanią gondolę, a potem na spacerówkę Baby Jogger.
Mój TZ był zachwycony Baby Joggerem.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:36   #4257
senira666
Zakorzenienie

co do nowego wątku to zgłaszam się na ochotnika
Mój wspaniały mąż już mi pokazał jak się robi hiperłącza więc mogę spróbować.
Stary 2013-11-11, 19:43   #4258
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
tak chyba zrobię ja w ogóle mam szczęście taakie, że każdy chce dotknąć i pomacać. a ostatnio koleżanka nawet KAZAŁA mi brzuch pokazać w celu stwierdzenia jak wygląda moja linia nigra (czy jak to się pisze). juz nie wspomnę, że wyciągnęła swoje zdjęcia w ciąży i porównywała brzuchy- wyszło na to, że ona miała piękny jak piłeczka a mój jest "inny" ale wiem, że lubi sie przechwalać w różnych durnych dziedzinach, więc machnęłam ręką. zresztą- dopóki mojej ciąży nie widać od tyłka strony to uważam, że jest nieźle

jutro w międzyczasie się odezwę i dam znać, czy dowiedziałam się czegoś mądrego, czy dostanę kolejną ulotkę z serii "oni-zapłacili-najwięcej" i zalecenie na kosmetyki za 200zł
a co do spędu- może i jestem okropna, bo tak na ostatnią chwilę, ale cały czas próbuję się jakoś wykręcić. co innego gdybym pojechała, obiad i pakuję się w samochód i do domu. a tu się szykuje jak pisałam grubsza sprawa z nocowaniem. a ja nie cierpię spać u kogoś tym bardziej teraz kiedy sen i noc to koszmar a poza tym nawet sobie nie wyobrażam- zmęczona idę spać wcześniej do "naszego" pokoju. chce mi się siku, więc w piżamie idę do wc (a kibelek jest jeden na korytarzu obok pokoju gdzie odbędzie się impreza), mijając gości- mało komfortowa sytuacja dla mnie
Powiedz że źle się czujesz i nie jedź. Jesteś w ciąży, wolno Ci
A co do koleżanki, to fajnie się pośmiać z tego typu ludzi. Jak dziecko już będzie na świecie, to dopiero będzie porównywanie. Czyje jest mądrzejsze/piękniejsze/zdrowsze/grzeczniejsze, czyja kupka mniej śmierdzi, czyje wymioty bardziej malownicze...

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Pijemy? Kubusia? Colę?

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-11 o 19:56
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:44   #4259
cayenneOna
Zadomowienie

To ostatnie? :p po syna 18tce tyle alko zostało, a nie ma komu wypić

Stary 2013-11-11, 19:46   #4260
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Weszłam dziś na stronę mojego szpitala i zrobiłam sobie "wirtualny spacer 3d" jestem zachwycona tym jak nowoczesny jest szpital oraz personelem jakim dysponuje
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości