|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
Cytat:
Jedzenie na obiad wybieramy na tyle klasyczne i na tyle znamy naszych gości (w końcu to najbliższe nam osoby) że nie powinno być problemu, że ktoś nie lubi. Wiem też kto jest wegetarianinem - u nas będzie taka jedna osoba (kuzynka). Wiem co lubi i pod nią będzie również zrobiony i podany pod nos obiad. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak widać
co kraj to obyczaj, ja choć na początku byłam przeciwna do TŻ mnie przekonał aby każdy dostał pod nosek swoją porcję
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
u nas również każdy dostanie na talerzu swoją porcję
było to dla mnie ważne przy wyborze sali moim zdaniem wygląda to bardziej elegancko niż podawanie sobie z rąk do rąk półmiska, nawet jeśli jest ich na tyle, że przechodzi on tylko przez kilka osób... co do kilku wesel w jednym czasie na naszej sali są 2 wesela w tym samym czasie, my mamy na dole, na mniejszą ilość osób jest na górze, sale mają osobne wejścia, toalety, osobną przestrzeń na dworze, są odpowiednio wyciszone i przystosowane po prostu, byłam tam na 2 weselach i nigdy nie było problemu
|
#1505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślimy żeby tort zrobić jako deser po obiedzie, a lody później. Ja raczej wszystkie gorące dania próbuję/jem, no chyba że coś mi wyjątkowo nie smakuje, za to ciast nigdy - dopiero gdy dostajemy na odchodne. say 100 tys!!! masakra!! mimi wytłumacz TŻ że to tylko, a może i aż twoja zazdrość. On jest w pracy, nie sądzę żeby miał zamiar flirtować czy podrywać obce baby. Skoro planujecie ślub to na pewno się kochacie. Szkoda żeby likwidował swój zespół, bo może nie teraz ale potem może mieć Ci za złe ze zrezygnował z tego co lubi. Wierzę że wszystko sobie wyjaśnicie Ale się wyleniłam przez ten weekend!!!! Cieszę się że jutro trening i trochę się pomęcze
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
mniam, mniam
tż odkupił od brata sokowirówkę, planuję pić codziennie soczki. mmm ![]() a tak poza tym to ważyłam się dziś i nie ucieszyło mnie to co zobaczyłam |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z centrum, ale była impreza
W tv troszkę podbarwiają jak zawsze ![]() Cytat:
nie ma mowy! Już próbowałam potraw, które u nas będą i nie odpuszczę! Będą musieli mnie siłą od stołu odciągać Jak tak czytam co piszecie to zastanawiam się czy nie mam jakiś zaburzeń, bo dla mnie dobre jedzenie na weselu to podstawa Cytat:
(sama pewnie bym tym laskom kłaki powyrywała) ale radzić jest łatwo ![]() Cytat:
Jeżeli zdecydujemy się na półmiski to mamy przewidziane jedzenia na wesele + poprawiny. Z tego co mówił kucharz to i tak zostaje dużo. Cytat:
Rozmawiałam z tż i on uważa, że podanie jedzenia na talerzach jest bardziej eleganckie, jednak z drugiej strony będziemy mieli poprawiny i lepiej w takim wypadku sprawdziły by się półmiski. Do tego będę miała parę tadków-niejadków i Muzułmanów, więc dla nich chyba było by lepiej gdyby mogli sobie wybrać co chcą. Będziemy jeszcze nad tym myśleć |
||||
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, gratuluję zakupu wódki
My też mamy Pana Tadeusza ![]() Jeśli chodzi o kilka wesel w jednym hotelu/restauracji to ja jestem temu przeciwna. Jeśli chodzi o jedzenie to u nas będzie ono na półmiskach. Wg mnie to jest lepsza opcja, bo każdy sobie nałoży co będzie chciał i ile będzie chciał. A nie, że dostane talerz z ziemniakami i zrazem, a będę akurat mieć ochotę na schabowego z frytkami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mamuśka ostatnio taką nabyła i używa non stop A wiecie co ? W środę kurier ma przywieźć prezent dla tż'a na urodziny Już się cieszę Mam nadzieję, że się nie domyśli jak spojrzy na listę zakupów bo są tam składniki na hamburgery Jeżeli któraś ma jakieś przepisy na grilla elektrycznego to poproszę na priv ![]() Miałam dzisiaj mierzyć barimę, ale laska nie podała mi adresu, a cały dzień nie odpisywała na maile, mimo wcześniejszego potwierdzenia. Jak mam to rozumieć? |
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy fotografa i kamerzyste
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie sama nie wiem co mam kupic TZ na nasza 3 rocznice, jak zawsze mowi, ze nic nie chce, ale glupio mi tak nic nie dac ;/ a naprawde nie mam pomyslu.. ehh moze uda mi sie go wyciagnac w sobote na zakupy, bo chce ten stanik przymierzyc, moze i jemu uda sie w koncu wpasc na pomysl, co chce ;p no chyba, ze bedzie chcial abym mu zrobila cos slodkiego
![]() Co do wodki to Tz ostanio pil na pepkowym biala zoladkowa i mowil, ze byla ok, wiec moze taka wezmiemy na wesele.
|
#1513 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
U mnie spadki wagi są malutkie, bo miałam do zrzucenia 3-4 kg, połowa za mną nie zależy mi na wadze, tylko na fajnym wyglądzie i żeby mi się nic nie wylewało U mnie na weselu będzie jedzenie na półmiskach i mi to pasuje. Każdy niech robi jak uważa
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was
co do kilku wesel to ja miałam studniówkę w lokalu gdzie są dwie sale i mogą się odbywać dwa wesela. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że na diwe sale jest jedna kuchnia i niestety nie raz zdarzało się że pomylono np torty, czy ciepłe dania ![]() co do obiadów na weselu u nas każdy dostaje swoją porcję obiadu, dla każdego jest to samo (poza dwójką wegetarian), dodatkowo dokupiliśmy półmisek mięska na jeden stół (mamy okrągłe) na wypadek gdyby sobie ktoś nie pojadł ![]() mimi współczuję Ci i życzę żebyście się dogadali rozumiem Cię chyba najlepiej bo my też niedawno przechodziliśmy kryzys trzymam kciuki
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Velika a jak z szukaniem mieszkania u Was? Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-11-11 o 18:40 |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo na półmisku będą frytki i ziemniaki a jak ja będę chciała ryż to co? nigdy nie dogodzimy wszystkim i zawsze znajdzie się malkontent ![]()
|
|
|
#1518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas będą dwie pary - świadków może być tylko dwóch i to oni podpisują się na papierkach. Drużbów (nie wiem czy dobrze odmieniam) możesz mieć nawet i 10 :P U na druga parka będzie nam pomagała, ogólnie do towarzystwa. Chciałabym wziąć jeszcze jedną osobę, ale to byłoby chyba już za wiele dla mojej rodziny... Bo z Białorusi - rodzice już przeżywali naszą znajomość. Przez te 4 lata naprawdę stała się bliską mi osobą, z wzajemnością ![]() Chyba nic w sprawie większej ilości drużbów nie trzeba załatwiać. Witam nowe PMki! Nadrabiam dalej Edytowane przez cude Czas edycji: 2013-11-11 o 18:47 |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Może po prosty idźcie gdzieś razem? Może na jakieś egzotyczne jedzenie? Ja od jakiegoś czasu próbuję się wybrać do gaumarjos - gruzińskiej restauracji z kuchennych rewolucji, co prawda nie oglądałam tego, ale słyszałam, że na prawdę jest smacznie. Bo dobrze kojarzę, że z Wawy jesteś?
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas mamy tak samo z tym że półmisek już mamy w cenie :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jestem z Wawy, ale nie wiem czy uda nam sie gdzies wyjsc, bo moj Tz zaczyna wtedy dyzur i bedzie pod telefon 24h, nawet wypic nie bedzie mogl, wiec mozliwe, ze zrobie cos w domu, caly czas mnie meczy zeby mu upiec 3bita, no chyba, ze wyjdzie jakas tam gra to mu kupie :p Nie chcemy tez szalec z drogimi prezentami, bo jak kazda mamy inne wydatki
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a odnośnie butów La Boda to zostało jeszcze coś w miss cherie czy już nic?
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak z innymi rozmiarami ale na moją 40 była tylko jedna sztuka :P więc wyboru nie miałam . Ale pewnie kupie nawet w tej reguralnej cenie bo na tańce to chyba buty idealne
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
SZUKAM DOBREGO sklepu z bielizną w Krakowie!!!!
Ktokolwiek widział ktokolwiek wie! Sieciówki typu Triumph u mnie odpada bo nigdy nic tam dla siebie nie znalazłam jedyną taką sieciówką jest w moim przypadku Donna
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Dziala w sieci informatycznej, internetowej itp, czyli jak zepsuje sie komus net w nocy, to jedzie wchodzi w studzienke i spawa swiatlowody :d
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Winter is coming
|
160 cm, ważę aktualnie koło 54 kg, waga docelowa to 52.
Cytat:
![]() Szukanie na razie zamarło, bo myślimy czy jednak nie kupić małego domku. Koło stycznia podejmiemy decyzję, bo domek wiązałby się z kredytem i nie wiemy, czy nam dadzą tyle ile potrzeba.
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
zaraz was troszkę nadrobię ![]() ze ślubnych newsów to chwalę się, że pierwsze zawiadomienie rozdane byliśmy dzisiaj u mojej cioci na wsi (chrzestnej)
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

TEN dzień: 09.08.2014

W tv troszkę podbarwiają jak zawsze
nie ma mowy! Już próbowałam potraw, które u nas będą i nie odpuszczę! Będą musieli mnie siłą od stołu odciągać
Jeżeli zdecydujemy się na półmiski to mamy przewidziane jedzenia na wesele + poprawiny. Z tego co mówił kucharz to i tak zostaje dużo.
Mam nadzieję, że się nie domyśli jak spojrzy na listę zakupów bo są tam składniki na hamburgery 
trzymam kciuki