|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Przy młodym sprawdzał się świetnie więc myślę że i teraz się sprawdzi. Choć nieśmiało kusi mnie stokke i choć pieniążków mi szkoda i nowego bym nie kupiła to chętnie wypróbowałabym używany, szczególne ze względu na wysokość gondoli i fakt że będę sama z małą i synkiem. Polecam rozejrzeć się za granicą, my kupiliśmy na ebay w UK a akcesoria w stanach (śpiworek, parasol), w porównaniu do polskich cen oszczędności na wszystkim ponad 1tys złCytat:
no może troszkę.. zabawa przednia, no to siup herbatką za Twoją imprezę |
||
|
|
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedyne, co mi TA studniówka przyniosła, to zaczęłam dygac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciążowa studniówkę ;p
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stokke ma bardzo ładny design (to ten prawda?), ale dla mnie własnie jest za wysoki, ja jestem kurdupelkiem Ja pewnie też będę szukać dodatkowych akcesoriów taniej, ale wózek używany wolałam kupić w PL (miałam możliwość zwrotu w razie czego w ciągu 10 dni). Na szczęście te podstawowe już miałam w komplecie od Sprzedającego. |
|
|
|
|
#4265 |
|
Raczkowanie
|
tak ten
my z mężem właśnie z tych wyższych, ja 170, mąż 192 a odnośnie designu to początkowo przyzwyczajona do spotykanych na ulicy wózków o cameleoni-e, stokk-u czy quinny myślałam ze to kosmici teraz jednak bardzo mi się podobają jedyny wózek jaki od początku do mnie nie przemaiał i to się nie zmieniło to orbit baby ![]() Z akcesoriów bardzo przydała mi się folia przeciwdeszczowa i śpiworek oraz budka letnia, bardzo mało używałam parasolki i takiej osłonki uv (nie wiem jak to inaczej nazwać) oraz u moskitiery (ale mieszkaliśmy wtedy w centrum miasta w bloku wiec nie było mowy o spaniu w ogródku itp). Teraz zobaczę też jak się sprawdza dostawka bo syn jednak jeszcze lubi jeździć w wózku więc mniemam że będzie się do siostry gramolił
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-11-11 o 20:26 |
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4267 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To owsianka na sniadanie odpada ![]() Ale bez kawy nie dam rady
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
cayenne, gratki
coraz bliżej...
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
wiem, ze w porównaniu do Was to jestem zapozniona, ale czekałam na tą 100dniowke ![]() Ejani, straszysz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4270 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie, w miejscowych szpitalach warunki podobne, ale jestem prawie zdecydowana na poród w szpitalu ok. 60 km od domu. Raz, że warunki dla mnie lepsze, dwa - to szpital o III stopniu referencyjności, więc dziecko też w razie czego będzie bezpieczniejsze ![]() Cytat:
![]() Ostatnio usłyszałam podobny komentarz na temat szkoły rodzenia, bo przecież kiedyś ich nie było i kobiety jakoś rodziły... Cytat:
![]() Niestety czytałam, że nie zawsze "zwykłe" środki zdają egzamin i konieczna jest farmakologia. Okaże się... My nie mieliśmy wyboru co do osoby behawiorysty/zoopsychologa, bo na miejscu jest tylko jedna taka osoba. Alternatywą były jedynie konsultacje przez maila, ale to jednak nie to samo co kontakt bezpośredni... Super ![]() Cytat:
![]() Mi się zdarzyło słyszeć teksty w podobnym stylu od teściowej. Jak to ona sobie w ciąży w moim mężem musiała radzić sama, bo teść był w delegacji i musiała się jeszcze córką zajmować |
||||
|
|
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie opowiadał mój nieżyjący dziadek, że jego ojciec (czyli mój pradziadek) urodził się w polu, kiedy moja praprababcia pracowała przy zbiorze czegoś tam
wyobrażacie sobie to?!Odnośnie zajmowania się noworodkiem, ja po urodzeniu będę mieć TŻ tylko ok. 2 tygodni. Później wraca do pracy, a że pracuje na nocne zmiany to będę musiała jakoś sobie sama radzić ... boje się. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-11 o 20:51 |
|
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#4273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wolę jednak sama się córką zajmować niż mieć asystę teściowej moja mama niestety jeszcze pracuje.
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wiele kobiet jest w podobnej sytuacji. Dobrze,ze te 2 tyg bedzie tz,jednak ten okres po porodzie jest najgorszy. Po dwoch tyg juz nabierzesz wprawy przy bobasie i dojdziesz do siebie po porodzie. Bedzie dobrze
|
|
#4275 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A link do flanelowych już zapisałam. Dzięki Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn, które zdecydowały się na butelki TT, brałyście te zwykłe, czy te antykolkowe z tą rurką w środku?
|
|
#4276 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam dwie 150 ml antykolkowe z rurką w środku
|
|||
|
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
A rurkę się jakoś wyciąga, bo nie wiem jak z czyszczeniem takiej butelki
|
#4279 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
Nie, chodziło mi o to, że też wraca do pracy po dwóch tygodniach, a tutaj jesteśmy sami. Jednak na mojego póki co nie liczę w nocy, bo śpi jak zabity
Minusem jest też jego nienormowany czas pracy, bo czasem idzie rano do pracy, wraca późnym wieczorem i jeszcze pracuje w domu trzeba będzie jakoś dać radę, pewnie większość dziewczyn jest w podobnej sytuacji.
|
|
|
|
#4281 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mąż skręca komodę dla małego. Na razie jest kulturalnie, ciekawe kiedy zaczną lecieć "panie lekkich obyczajów."
|
||
|
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to brzuch mi się sporo obniżył... |
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z wami wieczorem. Przepraszam ,ale nadrabiać będę jutro. Wczoraj TŻ malował pokój Benia, a dzisiaj załatwialiśmy trochę urzędów.
I też opijamy naszą 100dniówkę !!!!!! Pikolo już któreś z kolei wypite, tylko się butelki walają |
|
|
|
#4285 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie dobrze. Za to mąż będzie Ci pomagał popołudniami. Najbardziej się obawiam okresu, w którym będę musiała pogodzić zajmowanie się Małą i naukę, ale wtedy mój TŻ będzie się musiał wykazać. Cytat:
![]() Cytat:
a ja swoją 100 dniówkę przegapiłam. Ale wstyd
|
|||
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
Muminki, my dzis powinnyśmy się stuknac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Super, ze u Emmy coraz lepiej ![]() Gratuluje studniowek Ja o swojej zapomnialam hehhePrzespalam dzisiaj popoludnie i juz czuje, ze szykuje mi sie ciezka noc, bo w ogole nie chce mi sie spac. Poza tym byli u nas znajomi i maz troszke wypil, wiec dostal od razu eksmisje na kanape do salonu,ze wzgledu na swoje wzmozone alkoholem chrapanie. Wlasnie zasnal i zaglusza mi troszke telewizor.... ![]() A tak w ogole to zjadlabym cos dobrego, a sama nie wiem co....
|
|
|
|
#4288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamuśki! Bierzemy Picolo, elektryczne papierosy i wpadamy do Muminka na domówkę
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-11-11 o 22:03 |
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się, ja też swoją 100 dniówkę przegapiłam
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() My dzisiaj zwiedzaliśmy IP w szpitalu gdzie chcę rodzić, pojechałam ze względu na te ruchy a raczej ich brak... Panie ogólnie bardzo miłe, chociaż położna na początku powiedziała, że KTG nie będzie robić, bo 28 to za wcześnie i może nie wyjść, posłuchała tętna i było ok, kazała na lekarkę poczekać, za chwile do mnie przychodzi i mówi, że lekarka kazała KTG podłączyć. Zamontowała ustrojstwo, (swoją drogą śmieszne urządzenie i trochę denerwujące przez wydawane dźwięki) kazała pół godziny poleżeć na boku, zawołała mi męża (sama z siebie) i sobie tak czekaliśmy, po jakichś 20min. przyszła lekarka, obejrzała zapis, powiedziała, że wszystko jak najbardziej ok, mała się rusza i to zdrowo, chociaż ja może ze 2-3kopniaczki takie leciutkie poczułam przez ten czas... Skurczy nie było i powiedziała, że mnie nie będzie zostawiać, bo po co mnie trzymać jak wszystko w jak najlepszym porządku, a mogę nie czuć faktycznie przez ilość tkanki tłuszczowej... Swoją drogą mój mąż żeby mi czas umilić, wygłupiał się, że zapis to wykrywacz kłamstw
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.

i choć pieniążków mi szkoda i nowego bym nie kupiła to chętnie wypróbowałabym używany, szczególne ze względu na wysokość gondoli i fakt że będę sama z małą i synkiem. Polecam rozejrzeć się za granicą, my kupiliśmy na ebay w UK a akcesoria w stanach (śpiworek, parasol), w porównaniu do polskich cen oszczędności na wszystkim ponad 1tys zł

28.02.2011:ksiadz :
teraz jednak bardzo mi się podobają 

wiem, ze w porównaniu do Was to jestem zapozniona, ale czekałam na tą 100dniowke 
Nie ma też specjalnych pokoi do porodów rodzinnych, tylko sala z takimi jakby boksami. Poza tym wszystko zależy na jakie położne się trafi, a tych wrednych nie brakuje
No to się wyżaliłam.