|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Dzień dobry!!
Leniwie po śniadanku, zaraz się zabieram za drobne porządki i lecę do Tesco na zakupy. Cytat:
Skup się teraz na sobie, prośby teściów trzeba czasem ograniczać (może mąż pomoże) - niestety, z doświadczenia wiem, że robienie komuś przysługi w długim okresie jest traktowane jako coś oczywistego i jak się raz nie może to jest foch i obraza. Mam nadzieję że u Ciebie tak nie będzie, natomiast na wszystko polecam spokój i takie powolne odcinanie pępowiny - u mnie czasem podobnie zachowuje się mój ojciec, i po latach do mnie dotarło że on wygrywał tym że ja się bardzo przejmowałam - bo się obrazi, zdenerwuje, bo ja powinnam, etc. Od pewnego czasu stosuje gdzieś wyczytaną "metodę koali" - on sobie, a ja spokojnie "żuję liść eukaliptusa" i się nie przejmuję. I czuję się wspaniale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś na obiadek gotuję krupnik
![]() Przyszły pampersy które zakupiłam w zeszłym tygodniu
|
#4353 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Wracam po kilku dniach nieobecności. Musiałam uporać się ze stratą naszego zwierza... przynajmniej pozornie. Dzięki Dziewczyny za tyle ciepłych słów wsparcia, bardzo mi to pomogło. Moja Niunia nadal płacze, jak zobaczyła dzisiaj pod przedszkolem znajomego labradora, to prawie dostała spazmów. Jest ciężko, w domu pusto, ogona merdającego brak, przy jedzeniu nikt w oczy nie zagląda prosząco... Najgorzej Mała to znosi, ale staramy się jej tłumaczyć, pozwalamy się wypłakać, z czasem się pewnie z tym pogodzi...
Trzymam kciuki za nasze wcześniaczki wątkowe i za mamusie w szpitalach! I idę nadal nadrabiać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w ogóle lepsze mam cukry po posiłkach niż na czczo, wystarczy, że się nie wyśpię, zjem za mało na kolację, albo się zdenerwuję i już mi cukier rypie do góry, w sobotę mam kontrolę u diabetologa, zobaczę co mi powie, ale najbardziej boję się insuliny...
|
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż już zaczyna protestować, że się tak rozpychamy ![]() Grzybowa! Tak! Tak! Tak! Marzy mi się taka ![]() Ja mam teraz obiadowe problemy. Muszę wymyślać coś co będzie zgodne z moją cukrzycową dietą i zarówno tż będzie w stanie zjeść Ostatnio sobie kurczaka gotowałam, a jemu smażyłam w panierce ![]() Mam już dość kurczaków/indyków
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43676772]
Podpinam się do pytania. Jestem na zwolnieniu i chciałabym coś zrobić na obiad w miarę prostego. Co byście poradziły na kulinarnego nowicjusza?[/QUOTE] u nas dziś dojadanie wczorajszej pomidorowej i sałatki jarzynowej wczoraj dopadł mnie chyba ten slynny syndrom wicia gniazda. musiałam mieć już natychmiast zrobione miejsce pod łóżeczko. więc zagoniłam siostrę i męża, oni przesuwali a ja dyrygowałam. ale, że przy okazji powywalałam wszystko z szafek i męczyłam się z książkami i ubraniami to dzisiaj mam. nie byłam nawet w stanie wstać do dermatologa i strasznie sobie w brodę pluję, bo tyle czasu czekałam na wizytę. tak mnie bolą plecy że nie mogę nawet wyleżeć- łopatki, między łopatkami i cały dół zwany "naddupiem" do tego chodzę jak kaczka, bo i pachwiny (a i nie tylko one) dają o sobie znać. no, ale kurcze to już porządków generalnych nie będzie można zrobić, bo wszystko zacznie boleć? ja już się zaczynam martwić o świąteczne sprzątanie ![]() jeszcze wczoraj po tym całym sprzątaniu i w trakcie nie czulam małej. nie wiem, czy byłam taka zaaferowana tym co robię, że aż nie zwróciłam uwagi więc dałam sobie i jej czas do 3, zjadłam trochę słodkiego i czekałam. koło 1-2 zaczęła swoje popisy- oczywiście zachaczając o mój pęcherz i w ciągu 20min 3 razy wstawałam ![]() jak fajnie, że można Wam pomarudzić. jak mężowi wspomniałam, że mnie plecy bolą to odpowiedź była natychmiastowa- "przecież mówiłem, żeby zostawić jak jest, a miejsce się zrobi jak będzie mała" a ja to bym chciała mieć powoli już wszystko na tip-top.Kukurydziana
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje wyniki na czczo też pozostawiają wiele do życzenia (od 3 dni mam pomiędzy 90, a 97). Zauważyłam, że mniej mam jak nie steruję się wynikiem i śpie do której chce, a nie spinam się żeby wstać o 9, bo cukier trzeba zmierzyć U mnie najlepsze cukry są po obiedzie i podwieczorku
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-12 o 12:11 |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Rany ja dzisiaj chyba mam Jakieś za małe płuca... Jeszcze Adaś się wije dziś ehhhhh co za dzień
|
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43676772]Podpinam się do pytania. Jestem na zwolnieniu i chciałabym coś zrobić na obiad w miarę prostego. Co byście poradziły na kulinarnego nowicjusza?[/QUOTE]
Ja w związku z lodówką pełną światła robię makaron z sosem pieczarkowym z szynką. Proste i mało roboty, więc ma byc gotowe za 40 minut i jeszcze nie zaczęłam A TŻ kocha pieczarki, więc będzie zadowolony.
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
![]() sałatka jarzynowamój starszak, jak chodzę powykręcana, mówi, że idę jak dzwonnik
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę ze skoro teraz mnie tak bolą biodra i spojenie to jak to będzie podczas porodu? Do takich bóli dojdą jeszcze skurcze i pewnie jeszcze większy ból
![]() Może celowo teraz mamy takie dolegliwości zebyśmy mogły się oswajać z bólem
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz przy diecie narazie jest ok. Raz po dżemie - który niby nie był słodzony - 129 mi wyszlo! Jak to zobaczylam, to galy mi wyszly i tez zaczelam miec wyrzuty sumienia - poszlam szybko na szybki spacer i po 15 min zbilam tym spacerem cukier do 101. A wiec jak cos to ruch pomaga na "spalanie". Kurczakow i indykow tez mam juz dosyc. Skusilam sie na plasterek szynki a pozniej na kiełbasę szynkową i wynik tez byl ok. Co do por mierzenie, to robie to jak wstane, nie patrze na zegarek. Rano mam zawsze najnizszy wynik, ale pewnie dlatego, ze budze sie glodna. Ogolnie tak jak mowilam to co godzine jestem glodna.....
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
z dużą ciekawością włączałam dziś komputer po trzech dniach nieobecności i zastanawiając się czyj maluszek dołączył do grona tych po właściwej stronie brzucha. ![]() Emma, gratulacje! I dużo, dużo zdrowia dla Dorotki! ![]() I wszystkiego dobrego dla pozostałych mam szpitalnych. ![]() A ja kończę "Język niemowląt"- ciekawa książka, polecam dziewczyny przeczytać jeszcze przed porodem. Pozdrowienia!
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szukam już na allegro i kupuję
|
|
#4364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak myślę mam w wersji .pdf od Agooli, jeśli chcesz, to mogę Ci przesłać.
|
|
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
hello
ciesze sie ,ze u nas w Uk nie ma badan zwiazanych z cukrem i caly ten stres mnie omija.... w 1 ciazy miałam bardzo niski cukier. Na szczescie ciesze sie,ze nie bede musiała sie denerwowac ciagle wynikami. Chyba wiecej bym sie denerwowała i tym bardziej bym zaszkodziła dziecku tymi nerwami. ja mam dzis straszny dzien wkurzam sie na wszystko i wszystkich ![]() zle spałam jeszcze ehhh plakac mi sie chce... te hormony;/ do tego boli mnie brzuch jak na okres
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#4366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Poczucie humoru przynajmniej jest
![]() Na innym forum jedna ciężarówka pisała, że jej dziecko powiedziało że wygląda jak pan ziemniak, o taki ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
|
#4367 | |||||||
|
Zadomowienie
|
no i witam się po drzemce...
przegapiłaś też chyba jeszcze jednego chłopaczka, Wiktorka Świtezianki ![]() mamy na wątku już w sumie trójkę dzieci ![]() Cytat:
a brzuch śliczny Cytat:
słyszałam, że przed samym porodem nabiera się nadludzkiej energii na sprzątanie, i w sumie na to liczę ![]() a pomysł z pójściem ze znajomą niezły, ja raz byłam sama i mimo że to ostatnie zajęcia, czułam się niezbyt komfortowo (szczególnie że pozostali panowie akurat w większości dopisali) Cytat:
![]() (wychodzi na to, że akurat na czas ruszyłyśmy temat wymiany numerów )znów chińczyk dla mnie w dzień, a wieczorem pieczone żeberka (uwielbiam). i jak nakręcę mamę na zrobienie, to jeszcze zupa kalafiorowa Cytat:
![]() Cytat:
) więc mi problemów nie robi (zresztą on mi podsunął ten pomysł)a co do allegro, to przez to jeszcze wyprawki nie zamówiłam (teraz chcę pieluchy, żeby mieć choć jedno pranie zrobione na wszelki wypadek, bo nawet z moimi koszulami jeszcze się nie uzbiera) Cytat:
jeszcze ewentualnie (za mną chodzi) kapuśniak Cytat:
no i mnie wczoraj też spojenie dopadło, ale też na szczęście na chwilę (najpierw panika- co to) i ciąglę słyszę więcej odpoczywać, tylko jak, skoro i tak przez całe dnie niemal nic nie robię? dziewczyny, mam pytanie, ile czasu idą rzeczy z tej apteki gemini? skończył mi się magnez i nie wiem, czy czekać, czy jechać po nowy...
|
|
#4368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4369 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4370 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moje dziecko ćwiczy chyba karate... Cytat:
tak że głowa do góry, teraz te bóle są dla naszego dobra (choć sama wiem, że świadomość tego średnio pomaga) Cytat:
da radę jakoś przez wizaż, czy przesłać Ci adres mejlowy?Cytat:
mnie rano bolało, teraz trochę przeszło po drzemce, oby i Tobie szybko minęło! Cytat:
ale podobno dzieci nie klamią, więc może tak wyglądała? ![]() i jeszcze jedna sprawa, mam pytanie do mamuś hemoroidowych (wymyślcie nam lepszą nazwę, tak jak mamusie cukrzycowe to "słodkie mamusie" to my jakie?)- myślicie, że konieczna jest wizyta u proktologa, czy skoro to jest naturalne (podobno) w ciąży, to dopiero jeśli nie zniknie to świństwo po porodzie? i zapomniałam podziękować za najbardziej obrzydliwą a jednocześnie najbardziej przydatną radę (wepchnięcia tego z powrotem), choć już nie pamiętam komu, która jakoś przywróciła mi zdrowe zmysły i jako taki ład w sypialni
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam- około 2 dni przesyłka idzie.
|
|
#4372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mail: selena_85@wp.pl
|
|
#4373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Selena, poszło.
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-11-12 o 13:40 |
|
|
|
|
#4374 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie szare kluski z kapusta
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
agoola83 - czytam i nie wierzę w to co czytam....
Zachowanie Twojego ojca jest.... poniżej krytyki :/ Jesteś niezwykle silną osobą, że do tej pory radziłaś sobie... ale czas najwyższy szukać pomocy gdzieś indziej... i trzymam kciuki, że znajdziecie coś odpowiedniego. Nie miej żadnych wyrzutów sumienia, ani nie czuj się w obowiązku co do kogoś.. teraz jesteś najważniejsza TY i MALUSZEK... Czasem trzeba myśleć tylko o sobie, gdy inni nawet przez chwilę nie pomyślą o tym jka my się czujemy, co przeżywamy, i w jakim jesteśmy momencie życia. Trzymam kciuki za WAS! ![]() Kukurydziana - moooocne kciuki będzie dobrze!!!
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W rezultacie moje dziecko miało kolki dzień i noc, darło się wniebogłosy, nie spało w ciągu dnia prawie w ogóle. (Noce za to całe) Książka książką jednak należy odpowiednio do tego podejść, z rezerwą.Później zdaje mi się jest język dwulatka. Mam w formie pdf. Czytałam a i tak robiłam swoje
|
|
|
#4377 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie się dowiedziałam, że w następny czwartek mam zaliczenie, na które NIC nie umiem. Do ogarnięcia ponad 300 zagadnień
|
|
|
|
#4378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mniej, jest sporo słów, które warto przeczytać, by sobie przyswoić jak np to, że płacz nie jest przejawem emocji dziecka, a sposobem jego wyrażania potrzeb i nie należy się go bać. Bo dzieci płaczą tak jak psy szczekają, czy koty miauczą. Niby proste, ale jednak sama sobie tego nie uświadamiałam.
|
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
Czy ja tez mogę prosić pdf na maila???
ajakasia@interia.pl
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

Po obiedzie polecę po paski i zaczynamy 'zabawę' 

do tego chodzę jak kaczka, bo i pachwiny (a i nie tylko one) dają o sobie znać. no, ale kurcze to już porządków generalnych nie będzie można zrobić, bo wszystko zacznie boleć? ja już się zaczynam martwić o świąteczne sprzątanie