Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 11:30   #4351
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Dzień dobry!!

Leniwie po śniadanku, zaraz się zabieram za drobne porządki i lecę do Tesco na zakupy.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Agoola egoizm, egoizm i jeszcze raz egoizm. Babcia w takiej sytuacji najlepiej będzie miała w domu opieki. Ty teraz, a już na pewno potem nie podołasz. Teściom chyba bym powiedziała, że bardzo kiepsko się czuję, mąż chyba też powinien tak pomarudzić, to może dadzą spokój. Współczuje Ci bardzo, że nie możesz w spokoju przeżywać ciąży i mam nadzieję, że sytuacja się w końcu naprostuje.
Agoola zgadzam się z powyższym, i z Tobą - tak, to jest najwyższy czas żeby myśleć o sobie, mężu i dziecku. To nie jest łatwe, ale z tego co piszesz rodziny swojej nie zmienisz, więc nie ma sensu z tym walczyć i się denerwować. Też mi się wydaje że w zaistniałej sytuacji i dla Ciebie i dla babci będzie dom opieki. Nie bardzo znam Twoją historię - czemu ojciec nie chce pomagać babci?
Skup się teraz na sobie, prośby teściów trzeba czasem ograniczać (może mąż pomoże) - niestety, z doświadczenia wiem, że robienie komuś przysługi w długim okresie jest traktowane jako coś oczywistego i jak się raz nie może to jest foch i obraza. Mam nadzieję że u Ciebie tak nie będzie, natomiast na wszystko polecam spokój i takie powolne odcinanie pępowiny - u mnie czasem podobnie zachowuje się mój ojciec, i po latach do mnie dotarło że on wygrywał tym że ja się bardzo przejmowałam - bo się obrazi, zdenerwuje, bo ja powinnam, etc. Od pewnego czasu stosuje gdzieś wyczytaną "metodę koali" - on sobie, a ja spokojnie "żuję liść eukaliptusa" i się nie przejmuję. I czuję się wspaniale

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie dostałam smsa od KUKURYDZIANEJ
Jest w szpitalu i prosi o mocne forumowe kciuki, ma za mało wód i doszło do niej, że może to być jakaś wada/ upośledzenie, o czym wcześniej nie myślała.
Za to bardzo się cieszy, że nie ma internetu, bo już by szukała info w necie i świrowała.
Będzie informować na bierząco
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
co robicie dobrego na obiad? ja mam pomidorówkę;p i planuje jeszcze zrobic kluski śląskie i zastanawiam się czy będzie do nich pasować sos pieczarkowy i udko dla męża bo mi zostało z wczoraj i pasowałoby zjeść, zwykle kluski robię z gulaszem wołowym lub wieprzowym stąd moje pytanie
Podpinam się do pytania. Jestem na zwolnieniu i chciałabym coś zrobić na obiad w miarę prostego. Co byście poradziły na kulinarnego nowicjusza?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 11:49   #4352
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja dziś na obiadek gotuję krupnik
Przyszły pampersy które zakupiłam w zeszłym tygodniu
Stary 2013-11-12, 12:00   #4353
EVI07
Raczkowanie

Wracam po kilku dniach nieobecności. Musiałam uporać się ze stratą naszego zwierza... przynajmniej pozornie. Dzięki Dziewczyny za tyle ciepłych słów wsparcia, bardzo mi to pomogło. Moja Niunia nadal płacze, jak zobaczyła dzisiaj pod przedszkolem znajomego labradora, to prawie dostała spazmów. Jest ciężko, w domu pusto, ogona merdającego brak, przy jedzeniu nikt w oczy nie zagląda prosząco... Najgorzej Mała to znosi, ale staramy się jej tłumaczyć, pozwalamy się wypłakać, z czasem się pewnie z tym pogodzi...

Trzymam kciuki za nasze wcześniaczki wątkowe i za mamusie w szpitalach! I idę nadal nadrabiać.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
No ja przy cesarce jakieś znieczulenie muszę wybrać
Kręgosłup mam krzywy jak chińska litera RZ - tak zawsze mówił mój instruktor od ćwiczeń korekcyjnych. Boję się, że podczas podawania tego znieczulenia mnie sparaliżują. Wiem, że może się Wam wydawać to irracjonalne ale mi to spędza sen z powiek i ogarnia mnie panika na samą myśl o tym.
Właśnie z powodu obawy o paraliż ja nie zamierzam zgadzać się na znieczulenie w kręgosłup, ma być narkoza i koniec!
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam w poście Ambarelli ze wycofali FENOTEROL ze sprzedaży, wchodzę na internet i patrze -faktycznie wycofali go!!! Przecież to jest jakiś absurd!
Ten kraj to jedna wielka pomyłka.
Jestem w szoku... Prawdopodobnie faktycznie coś musiało w nim być nie tak, skoro go wycofali, ale prawdą jest, że w chorym kraju żyjemy...
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do kondolencji i łączę się w bólu
Ja też w maju pożegnałam swojego czworonożnego 13-letniego przyjaciela Spaniela i wyyyyłam jak bóbr kilka dni. Evi polecam stronkę przeznaczoną pupilom, które odeszły: http://wiecznyogrod.pl/index.php
Stronka mnie wzruszyła. A tak w ogóle mam wrażenie, że Bajka po prostu zrobiła miejsce na świecie dla naszego synka...
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Byłam w poradni patologii ciąży u diabetologa. Nic mi nie powiedzieli tylko dostałam książeczki z jadłospisem i glukometr Po obiedzie polecę po paski i zaczynamy 'zabawę'
A jaki miałaś wynik krzywej cukrowej po 2 h? Tak w ogóle to bardzo Ci współczuję, że Ciebie też ta cukrzyca dopadła...
Cytat:
'Słodkie mamusie' jakie normy macie podane 1h po posiłku? W mojej książeczce jest 120, znowuż w internecie często spotykam 130, a nawet 140
Ja mam podane na czczo do 90, a po posiłku godzinę i dwie godziny 120. Nie rozumiem tego, chyba Migotka ma na czczo podane do 95, więc mam wrażenie, że te normy dla ciężarnych są na siłę zaniżane.
Cytat:
Akkma: to przybijam piąteczkę., U mnie to samo. Mam mierzyc cukier 4 x dziennie - raz na czczo i 3 razy po posilkach glownych prez 2 tyg i pozniej kontrola. Diabetolog skierowal mni etez na badanie hemoglobiny glikozydowej czy coś takiego, żeby spr czy ta cukrzyca nie zagroziła dziecku juz 3 miesiące wstecz.

Mierze cukier juz od tygodnia i wychodzi mi w granicach 70-90 po posilkach.
Zaryzykowalam i zjadlam dzisiaj babeczke dla cukrzykow i mimo, ze niby taka super dietetyczna jest to cukier wyszedl 118 po godzinie. Tak wiec jak cos to sciema z tymi zamiennikami i slodyczami dla cukrzykow (widocznie). Dawaj znac o swoich postepach i wynikach.

P.S. A duży ten jadłospis co dostałaś?
Kurczę, też chciałabym mieć taki cukier po posiłkach... Ja też robiłam to badanie hemoglobiny glikowanej, wyszło 4,88, diabetolog powiedział, że to super wynik, bo oznacza, że wcześniej na 100% cukrzycy nie było. Norma jest do 6,1. A te słodycze dla cukrzyków i chleby z niskim indeksem glikemicznym to ściema totalna, jedyne czego w nich nie ma, to cukru, ale reszta składników podnosi cukier jak jasny gwint!

Ja w ogóle lepsze mam cukry po posiłkach niż na czczo, wystarczy, że się nie wyśpię, zjem za mało na kolację, albo się zdenerwuję i już mi cukier rypie do góry, w sobotę mam kontrolę u diabetologa, zobaczę co mi powie, ale najbardziej boję się insuliny...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:05   #4354
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
ja dziś wstawałam tylko 4 razy, czuje sie wyspana ;p
Śmialiśmy się z mężem ostatnio bo mi narzeka że zaczęłam się strasznie na łóżku rozpychać, to mu tłumaczę, że on jest jeden a my jesteśmy dwie i potrzebujemy duuużo więcej miejsca ;p on może zagarnąć tylko 1/3 łóżka;p a łóżko 120;p
Pod spodem ja z moim brzuszkiem najukochańszym;p 28 tc
Haha u nas to samo Tż już zaczyna protestować, że się tak rozpychamy

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie jakis pomysl na zupe
Grzybowa!

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dieki za pomysly Mam duzo suszonych grzybow i stanęło na grzybowej
Tak! Tak! Tak! Marzy mi się taka

Ja mam teraz obiadowe problemy. Muszę wymyślać coś co będzie zgodne z moją cukrzycową dietą i zarówno tż będzie w stanie zjeść Ostatnio sobie kurczaka gotowałam, a jemu smażyłam w panierce Język mi do du*y uciekał
Mam już dość kurczaków/indyków
Stary 2013-11-12, 12:09   #4355
patrycjja
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43676772]

Podpinam się do pytania. Jestem na zwolnieniu i chciałabym coś zrobić na obiad w miarę prostego. Co byście poradziły na kulinarnego nowicjusza?[/QUOTE]

u nas dziś dojadanie wczorajszej pomidorowej i sałatki jarzynowej ogórkowa czeka w kolejce, ale nie mam sił się zwlec z łóżka.

wczoraj dopadł mnie chyba ten slynny syndrom wicia gniazda. musiałam mieć już natychmiast zrobione miejsce pod łóżeczko. więc zagoniłam siostrę i męża, oni przesuwali a ja dyrygowałam. ale, że przy okazji powywalałam wszystko z szafek i męczyłam się z książkami i ubraniami to dzisiaj mam.
nie byłam nawet w stanie wstać do dermatologa i strasznie sobie w brodę pluję, bo tyle czasu czekałam na wizytę. tak mnie bolą plecy że nie mogę nawet wyleżeć- łopatki, między łopatkami i cały dół zwany "naddupiem" do tego chodzę jak kaczka, bo i pachwiny (a i nie tylko one) dają o sobie znać. no, ale kurcze to już porządków generalnych nie będzie można zrobić, bo wszystko zacznie boleć? ja już się zaczynam martwić o świąteczne sprzątanie
jeszcze wczoraj po tym całym sprzątaniu i w trakcie nie czulam małej. nie wiem, czy byłam taka zaaferowana tym co robię, że aż nie zwróciłam uwagi więc dałam sobie i jej czas do 3, zjadłam trochę słodkiego i czekałam. koło 1-2 zaczęła swoje popisy- oczywiście zachaczając o mój pęcherz i w ciągu 20min 3 razy wstawałam

jak fajnie, że można Wam pomarudzić. jak mężowi wspomniałam, że mnie plecy bolą to odpowiedź była natychmiastowa- "przecież mówiłem, żeby zostawić jak jest, a miejsce się zrobi jak będzie mała" a ja to bym chciała mieć powoli już wszystko na tip-top.

Kukurydziana
Stary 2013-11-12, 12:09   #4356
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość

A jaki miałaś wynik krzywej cukrowej po 2 h? Tak w ogóle to bardzo Ci współczuję, że Ciebie też ta cukrzyca dopadła...

Ja mam podane na czczo do 90, a po posiłku godzinę i dwie godziny 120. Nie rozumiem tego, chyba Migotka ma na czczo podane do 95, więc mam wrażenie, że te normy dla ciężarnych są na siłę zaniżane.

Kurczę, też chciałabym mieć taki cukier po posiłkach... Ja też robiłam to badanie hemoglobiny glikowanej, wyszło 4,88, diabetolog powiedział, że to super wynik, bo oznacza, że wcześniej na 100% cukrzycy nie było. Norma jest do 6,1. A te słodycze dla cukrzyków i chleby z niskim indeksem glikemicznym to ściema totalna, jedyne czego w nich nie ma, to cukru, ale reszta składników podnosi cukier jak jasny gwint!

Ja w ogóle lepsze mam cukry po posiłkach niż na czczo, wystarczy, że się nie wyśpię, zjem za mało na kolację, albo się zdenerwuję i już mi cukier rypie do góry, w sobotę mam kontrolę u diabetologa, zobaczę co mi powie, ale najbardziej boję się insuliny...
Na odciążeniu 75 po 2 h miałam 147, a Ty?
Moje wyniki na czczo też pozostawiają wiele do życzenia (od 3 dni mam pomiędzy 90, a 97). Zauważyłam, że mniej mam jak nie steruję się wynikiem i śpie do której chce, a nie spinam się żeby wstać o 9, bo cukier trzeba zmierzyć U mnie najlepsze cukry są po obiedzie i podwieczorku

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-12 o 12:11
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:21   #4357
magnusia
Zakorzenienie

Rany ja dzisiaj chyba mam Jakieś za małe płuca... Jeszcze Adaś się wije dziś ehhhhh co za dzień
Stary 2013-11-12, 12:33   #4358
Roane
Wtajemniczenie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43676772]Podpinam się do pytania. Jestem na zwolnieniu i chciałabym coś zrobić na obiad w miarę prostego. Co byście poradziły na kulinarnego nowicjusza?[/QUOTE]
Ja w związku z lodówką pełną światła robię makaron z sosem pieczarkowym z szynką. Proste i mało roboty, więc ma byc gotowe za 40 minut i jeszcze nie zaczęłam A TŻ kocha pieczarki, więc będzie zadowolony.
Stary 2013-11-12, 12:33   #4359
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
u nas dziś dojadanie wczorajszej pomidorowej i sałatki jarzynowej
sałatka jarzynowa

mój starszak, jak chodzę powykręcana, mówi, że idę jak dzwonnik
Stary 2013-11-12, 12:34   #4360
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Tak sobie myślę ze skoro teraz mnie tak bolą biodra i spojenie to jak to będzie podczas porodu? Do takich bóli dojdą jeszcze skurcze i pewnie jeszcze większy ból
Może celowo teraz mamy takie dolegliwości zebyśmy mogły się oswajać z bólem
Stary 2013-11-12, 12:39   #4361
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Na odciążeniu 75 po 2 h miałam 147, a Ty?
Moje wyniki na czczo też pozostawiają wiele do życzenia (od 3 dni mam pomiędzy 90, a 97). Zauważyłam, że mniej mam jak nie steruję się wynikiem i śpie do której chce, a nie spinam się żeby wstać o 9, bo cukier trzeba zmierzyć U mnie najlepsze cukry są po obiedzie i podwieczorku
Ja dla porówniania po 2h 75 glukozy mialam wynik 161!
Teraz przy diecie narazie jest ok. Raz po dżemie - który niby nie był słodzony - 129 mi wyszlo! Jak to zobaczylam, to galy mi wyszly i tez zaczelam miec wyrzuty sumienia - poszlam szybko na szybki spacer i po 15 min zbilam tym spacerem cukier do 101. A wiec jak cos to ruch pomaga na "spalanie".
Kurczakow i indykow tez mam juz dosyc. Skusilam sie na plasterek szynki a pozniej na kiełbasę szynkową i wynik tez byl ok.
Co do por mierzenie, to robie to jak wstane, nie patrze na zegarek. Rano mam zawsze najnizszy wynik, ale pewnie dlatego, ze budze sie glodna.
Ogolnie tak jak mowilam to co godzine jestem glodna.....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:45   #4362
mala098
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,
z dużą ciekawością włączałam dziś komputer po trzech dniach nieobecności i zastanawiając się czyj maluszek dołączył do grona tych po właściwej stronie brzucha.
Emma, gratulacje! I dużo, dużo zdrowia dla Dorotki! Już duża panieneczka.

I wszystkiego dobrego dla pozostałych mam szpitalnych.

A ja kończę "Język niemowląt"- ciekawa książka, polecam dziewczyny przeczytać jeszcze przed porodem.

Pozdrowienia!
Stary 2013-11-12, 12:50   #4363
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość

A ja kończę "Język niemowląt"- ciekawa książka, polecam dziewczyny przeczytać jeszcze przed porodem.
o to jak polecasz to trzeba się zaopatrzyć w tą lekturę
Szukam już na allegro i kupuję
Stary 2013-11-12, 12:59   #4364
mala098
Raczkowanie

Cytat:
o to jak polecasz to trzeba się zaopatrzyć w tą lekturę
Szukam już na allegro i kupuję
Tak myślę
mam w wersji .pdf od Agooli, jeśli chcesz, to mogę Ci przesłać.
Stary 2013-11-12, 13:01   #4365
lejdi_aga13
Rozeznanie

hello ja dzis mam mdłosci i nie za dobrze sie czuje

ciesze sie ,ze u nas w Uk nie ma badan zwiazanych z cukrem i caly ten stres mnie omija.... w 1 ciazy miałam bardzo niski cukier. Na szczescie ciesze sie,ze nie bede musiała sie denerwowac ciagle wynikami. Chyba wiecej bym sie denerwowała i tym bardziej bym zaszkodziła dziecku tymi nerwami.

ja mam dzis straszny dzien wkurzam sie na wszystko i wszystkich zle spałam jeszcze ehhh plakac mi sie chce... te hormony;/ do tego boli mnie brzuch jak na okres
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:10   #4366
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
mój starszak, jak chodzę powykręcana, mówi, że idę jak dzwonnik
Poczucie humoru przynajmniej jest
Na innym forum jedna ciężarówka pisała, że jej dziecko powiedziało że wygląda jak pan ziemniak, o taki

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Przeczytałam może z 1/3, i marzy mi się dziecko-aniołek
Stary 2013-11-12, 13:12   #4367
ejani
Zadomowienie

no i witam się po drzemce...

Cytat:
Ominęłam tak wspaniałą wiadomość! Gratuluje nowej mamie.
przegapiłaś też chyba jeszcze jednego chłopaczka, Wiktorka Świtezianki
mamy na wątku już w sumie trójkę dzieci

Cytat:
Ja się zastanawiam skoro moja mama jest tak "mila" dla mnie to jaka będzie dla swoich przyszlych synowych...a braci mam trzech...
Pod spodem ja z moim brzuszkiem najukochańszym;p 28 tc
moja mama dla synowych (i ogólnie "obcych" ludzi) jest jak miód, dla dzieci trochę mniej:/

a brzuch śliczny

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj miałam znowu dzień wariata, z racji tego ze mąż miał jeszcze wolne to przyjechali teście i mój brat i dokończyli panele, zaczeli malowanie starych pomieszczeń, skręcili nowe komody, tesciowa ciągle z miotłą latała i sprzątała a jak tylko chciałam coś zrobić to był hałas, więc większość czasu siedziałam i się przyglądałam
Już drugą noc z rzędu spaliśmy w nowym pokoju
Jutro chyba wybiorę się do SR z taką znajomą która też rodzi podobnie jak ja, razem raźniej
super, zazdroszczę Ci- u mnie co najmniej tydzien przestoju...

słyszałam, że przed samym porodem nabiera się nadludzkiej energii na sprzątanie, i w sumie na to liczę
a pomysł z pójściem ze znajomą niezły, ja raz byłam sama i mimo że to ostatnie zajęcia, czułam się niezbyt komfortowo (szczególnie że pozostali panowie akurat w większości dopisali)

Cytat:
Jest w szpitalu i prosi o mocne forumowe kciuki, ma za mało wód i doszło do niej, że może to być jakaś wada/ upośledzenie, o czym wcześniej nie myślała.
Za to bardzo się cieszy, że nie ma internetu, bo już by szukała info w necie i świrowała.

(wychodzi na to, że akurat na czas ruszyłyśmy temat wymiany numerów )

Cytat:
co robicie dobrego na obiad?
znów chińczyk dla mnie w dzień, a wieczorem pieczone żeberka (uwielbiam). i jak nakręcę mamę na zrobienie, to jeszcze zupa kalafiorowa

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam
chciałam tylko powiedzieć , ze miej się udzielam z racji remontu i tego , ze mąż ma tydzień wolnego . Niestety dziś pojechał na 2 dni w delegację chciałam trochę do Was zajrzeć ale jakoś nie mam siły . Mam dziś gorszy dzień Jakaś taka czuję się nijako .

Cytat:
Ja się zawsze mało udzielam podczas weekendów - chłop w domu. I niekoniecznie to rozumie
AH! Dlaczego u jednego sprzedawcy, np. na allegro, nie mogę kupić wszystkiego?? Dosłownie: i pieluch, i łóżeczka, i smoczków. y jeden kurier to wniósł..
mój sam siedzi na jakichś forach (choć dużo mniej się udziela ) więc mi problemów nie robi (zresztą on mi podsunął ten pomysł)

a co do allegro, to przez to jeszcze wyprawki nie zamówiłam (teraz chcę pieluchy, żeby mieć choć jedno pranie zrobione na wszelki wypadek, bo nawet z moimi koszulami jeszcze się nie uzbiera)

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
krupnik
grochówka
buraczana ze smietanka
ogórkowa
kalafiorowa
krem z dyni
zalewajka
serowa
cebulowa
w sumie każdą bym chętnie zjadła... mam kalafiora, więc myślałam o kalafiorowej, ale po Twojej liście...
jeszcze ewentualnie (za mną chodzi) kapuśniak

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
wczoraj dopadł mnie chyba ten slynny syndrom wicia gniazda. musiałam mieć już natychmiast zrobione miejsce pod łóżeczko.
zazdroszczę i Tobie, nawet tego zmęczenia... mnie ten syndrom już też dopada, ale że nie mam zupełnie wpływu na to, żeby cokolwiek przyspieszyć, to tylko się dołuję

no i mnie wczoraj też spojenie dopadło, ale też na szczęście na chwilę (najpierw panika- co to)

i ciąglę słyszę więcej odpoczywać, tylko jak, skoro i tak przez całe dnie niemal nic nie robię?

dziewczyny, mam pytanie, ile czasu idą rzeczy z tej apteki gemini? skończył mi się magnez i nie wiem, czy czekać, czy jechać po nowy...
Stary 2013-11-12, 13:12   #4368
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Przeczytałam może z 1/3, i marzy mi się dziecko-aniołek
No, może ewentualnie byc średniaczek
Stary 2013-11-12, 13:22   #4369
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie, ile czasu idą rzeczy z tej apteki gemini? skończył mi się magnez i nie wiem, czy czekać, czy jechać po nowy...
Do mnie przyszło ekspresowo. Zamawiałam w weekend, a we wtorek było u mnie
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:26   #4370
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Rany ja dzisiaj chyba mam Jakieś za małe płuca... Jeszcze Adaś się wije dziś ehhhhh co za dzień
a wiesz, zastanawiałam się jak opisać to, co czuję i wreszcie wiem... nie są to stricte duszności, ale za małe płuca jak najbardziej!
a moje dziecko ćwiczy chyba karate...

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę ze skoro teraz mnie tak bolą biodra i spojenie to jak to będzie podczas porodu? Do takich bóli dojdą jeszcze skurcze i pewnie jeszcze większy ból
Może celowo teraz mamy takie dolegliwości zebyśmy mogły się oswajać z bólem
nie, boli bo się rozciąga, im więcej się rozciągnie teraz, tym mniej będzie musiało przy porodzie i co za tym idzie będzie mniejszy ból!
tak że głowa do góry, teraz te bóle są dla naszego dobra (choć sama wiem, że świadomość tego średnio pomaga)

Cytat:
Tak myślę
ooo, ja też bym poprosiła... da radę jakoś przez wizaż, czy przesłać Ci adres mejlowy?

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hello ja dzis mam mdłosci i nie za dobrze sie czuje
te hormony;/ do tego boli mnie brzuch jak na okres

mnie rano bolało, teraz trochę przeszło po drzemce, oby i Tobie szybko minęło!

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Na innym forum jedna ciężarówka pisała, że jej dziecko powiedziało że wygląda jak pan ziemniak
słodziak,
ale podobno dzieci nie klamią, więc może tak wyglądała?

i jeszcze jedna sprawa, mam pytanie do mamuś hemoroidowych (wymyślcie nam lepszą nazwę, tak jak mamusie cukrzycowe to "słodkie mamusie" to my jakie?)- myślicie, że konieczna jest wizyta u proktologa, czy skoro to jest naturalne (podobno) w ciąży, to dopiero jeśli nie zniknie to świństwo po porodzie?

i zapomniałam podziękować za najbardziej obrzydliwą a jednocześnie najbardziej przydatną radę (wepchnięcia tego z powrotem), choć już nie pamiętam komu, która jakoś przywróciła mi zdrowe zmysły i jako taki ład w sypialni
Stary 2013-11-12, 13:30   #4371
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Do mnie przyszło ekspresowo. Zamawiałam w weekend, a we wtorek było u mnie
Potwierdzam- około 2 dni przesyłka idzie.
Stary 2013-11-12, 13:31   #4372
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak myślę
O!!! to poproszę z wielką chęcią!!!

Mój mail: selena_85@wp.pl
Stary 2013-11-12, 13:33   #4373
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a wiesz, zastanawiałam się jak opisać to, co czuję i wreszcie wiem... nie są to stricte duszności, ale za małe płuca jak najbardziej!
a moje dziecko ćwiczy chyba karate...

ooo, ja też bym poprosiła... da radę jakoś przez wizaż, czy przesłać Ci adres mejlowy?
Prześlij mi na priv swój adres mailowy.

Selena, poszło.

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-11-12 o 13:40
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:37   #4374
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Cytat:
co robicie dobrego na obiad?
U mnie szare kluski z kapusta
Stary 2013-11-12, 13:46   #4375
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

agoola83 - czytam i nie wierzę w to co czytam....
Zachowanie Twojego ojca jest.... poniżej krytyki :/ Jesteś niezwykle silną osobą, że do tej pory radziłaś sobie... ale czas najwyższy szukać pomocy gdzieś indziej... i trzymam kciuki, że znajdziecie coś odpowiedniego. Nie miej żadnych wyrzutów sumienia, ani nie czuj się w obowiązku co do kogoś.. teraz jesteś najważniejsza TY i MALUSZEK... Czasem trzeba myśleć tylko o sobie, gdy inni nawet przez chwilę nie pomyślą o tym jka my się czujemy, co przeżywamy, i w jakim jesteśmy momencie życia.
Trzymam kciuki za WAS! :roza :

Kukurydziana - moooocne kciuki będzie dobrze!!!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:48   #4376
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Czytałam przed porodem, z pierwszym dzieckiem. Wyidealizowałam sobie piękny obraz, niemowle spokojne, ciche, śpiące W rezultacie moje dziecko miało kolki dzień i noc, darło się wniebogłosy, nie spało w ciągu dnia prawie w ogóle. (Noce za to całe) Książka książką jednak należy odpowiednio do tego podejść, z rezerwą.
Później zdaje mi się jest język dwulatka. Mam w formie pdf. Czytałam a i tak robiłam swoje
Stary 2013-11-12, 13:49   #4377
Nemezis23
Rozeznanie

Właśnie się dowiedziałam, że w następny czwartek mam zaliczenie, na które NIC nie umiem. Do ogarnięcia ponad 300 zagadnień
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:56   #4378
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Czytałam przed porodem, z pierwszym dzieckiem. Wyidealizowałam sobie piękny obraz, niemowle spokojne, ciche, śpiące W rezultacie moje dziecko miało kolki dzień i noc, darło się wniebogłosy, nie spało w ciągu dnia prawie w ogóle. (Noce za to całe) Książka książką jednak należy odpowiednio do tego podejść, z rezerwą.
Później zdaje mi się jest język dwulatka. Mam w formie pdf. Czytałam a i tak robiłam swoje
Tak, wiem, że życie weryfikuje scenariusze i nie ma dzieci, które żyją rytmem zegarka jak to przekonuje nas autorka.
Nie mniej, jest sporo słów, które warto przeczytać, by sobie przyswoić jak np to, że płacz nie jest przejawem emocji dziecka, a sposobem jego wyrażania potrzeb i nie należy się go bać. Bo dzieci płaczą tak jak psy szczekają, czy koty miauczą.
Niby proste, ale jednak sama sobie tego nie uświadamiałam.
Stary 2013-11-12, 13:56   #4379
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Prześlij mi na priv swój adres mailowy.

Selena, poszło.
Czy ja tez mogę prosić pdf na maila???
ajakasia@interia.pl
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:56   #4380
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że w następny czwartek mam zaliczenie, na które NIC nie umiem. Do ogarnięcia ponad 300 zagadnień
Poradzisz sobie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości