|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
Ale piszecie i tych kosmetykach, a ja tu probuję wytrwać w moim postanowieniu. Nawet mi to wychodzi( serum na końcówki się nie liczy)... Idę zasmrodzić łazienkę - kuchnia juz zalatwiona. Mam nadzieję, że kuracja sokiem z czarnej rzodkwi mi pomoże. Właściwie nie rozumiem tego, wszystkim ta rzodkiew śmierdzi, a mi jej zapach jest raczej obojętny.
Powie mi ktos jak to jest, że moja babcia mimo 73 lat, to siwych włosów jakoś wyhodować nie potrafi? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś brązik też by mi się przydał bo nie mam ![]() Cytat:
ale nigdy nam się tak na dyskotece nie zdarzyło ![]() Nałożyłam miks przed myciem alterra+miód+cytryna , po myciu poszło oleo, a teraz sobie schnę, już żałuję że odpuściłam im dziś suszarkę bo grzywę mi oczywiście spuszyło
|
||
|
|
|
#2494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastawiłam się na coś naprawdę śmierdzącego, a ten jest nawet ok i nie przeszkadza mi za bardzo ![]() Cytat:
teraz wolę skrócić i swobodnie się bawić ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Iza ooo brązikiem też bym nie pogardziła, bo nie mam
|
|
#2495 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wróciłam z uczelni, poćwiczyłam i teraz zabieram się za notatki
|
|||
|
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Aleeexandra podziel się co planujesz kupić ciekawego
bo ja to w sumie potrzebowałabym jakieś lakiery ( o ile tez będą w tej promocji ) eyeliner wibo, no i mooże jakiś podkład, ale to nie wiem jeszcze. I tak rozmyślam co by mi się jeszcze przydało
|
|
#2498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- podkład Bourjois Healthy Mix, - róż Bourjois, - tusz Max Factor False Lash Effect i 2000 Calorie, - piaski i matowe brokaty Wibo, - Maybelline Color Whisper (Lust for blush i Coral ambition), - eyeliner Eveline Celebrities, - żółty tusz Lovely, - lakier Rimmel Salon Pro Lycra (Punk rock). Na razie to tyle. I tak jeszcze 100 razy będę weryfikować, wykreślać i dopisywać
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Aleeexandra myślałam o tym różu z Bourjois i też chyba się zdecyduję
no i lakiery to na pierwszym miejscu będą a moje listy i tak kończą się tym, że jak idę do Rossmanna to biorę jeszcze drugie tyle co mam kupić
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj zrobiłam sobie do szkoły kitkę, na noc miałam 2 ślimaczki, więc włosy były tak uroczo podkręcone i włosami owinęłam gumkę. Wszyscy się zachwycali ![]() Ale był basen i wszystko się rozwaliło xD Wgl mam takie brzydkie włosy po tym basenie Wiem że powinnam umyć je zaraz po, ale nie ma nigdy czasu, a wczoraj myłam, więc umyję jutro rano.Tak mówicie o tych promocjach w Rossmanie, ja też się już szykuję, planuję kupić jakiś podkład ( polecacie jakiś matujący, lub chociaż taki, który po kilku godzinach się nie świeci?) lub BB, oczywiście wpadnie pewnie jakiś lakier wpadnie i nie wiem co jeszcze
|
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedze właśnie z gliceryną na nosie
w ogóle to nasłuchałam się dziś pochwał Bo scholę miałam (jestem jedną z dwóch gitar i jednym z dwóch głosów prowadzących poszło W ogóle mam takie gładkie włosy, że ojeju
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2505 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Skoro jest temat kwasów, to się zapytam. Dlaczego inne ph mi wychodzi, kiedy mierzę ciepły 10% tonik z kwasem PHA, a inny kiedy mierzę nie podgrzany? W instrukcjach radzili, aby mierzyć ph podgrzanego produktu.
|
|||
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie to? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Geny ![]() Cytat:
![]() A, i mierz pH takiego, jakiego będziesz nakładać na twarz, czyli niepodgrzanego.
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43685062] no jak tu nie chwalić Twgo locza ![]() [/QUOTE] o, dzięki chociaż dzisiaj wyglądały wyjątkowo marnie znowu rozprostowane przez Goodbye Damage chyba
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dostałam skierowanie. Jutro idę na badania. Mam nadzieję, że tam dojdę bo dzisiaj mnie cos w nosie 'kręci' ciagle kicham i lekki katar mam. Mam nadzieje, że to się nie rozwinie i ten katar to od podrażnienia czymś( czym?) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2510 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
..Cytat:
Mam nadzieję, że mnie to nie spotka ![]() Gratulacje I ja też ![]() Zmykam do szkoły . Nie domyłam wczoraj włosów po pierwszym olejowaniu GP z arganowym I moja mama również Miłego dnia
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
w internetach znalazłam tylko srebrno-czarny na paznokciach a czarny solo. Jak się nimi pomaluje to na pewno pokażę
![]() LeMax Shine Holographic #Czarny (2).jpg żło 038.jpg
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ale ciężko po prawie tygodniowej przerwie, spiąć tyłek i jechać na zajęcia ale mus to mus dziś do 17 ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam wcześniej by umyć włosy, dałam im trochę przyjemności
Na 15 min maski- Scandic la strada+Scandic bananowy+odżywka Apis, spłukałam i zrobiłam płukankę z kawy, mam nadzieję że odwdzięczą się ładnym wyglądem ![]() Nie wiem jak się dzisiaj wyrobię. Kończę o 15, w domu muszę przepisać rozprawkę, nauczyć się na angielski, a na 17 jadę do ortodonty, co trochę mi zajmie, bo moja ortodontka przeniosła gabinet i mam do niej z 30 min+ powrót+czekanie na swoją kolej i wizyta i jeszcze jadę z synem znajomych, więc +jego wizyta.. Grr..
|
#2514 |
|
Spaceroholiczka
|
Miranda, w szkole na przerwach przygotuj wszystko do nauki angielakiego i ucz się w poczekalni u ortodonty. Ile raz ja jeździłam na wizyty z tabunem książek!
Kascysko, tak jak myślałam masz te Lemaxy, może nie w tej wersji kolorystycznej, ale holo mają one jedynie napis na butelce. Kupiłam sobie wczoraj nową lampę, koc i zielony dywan shaggy. Czuję się, jakbym chodziła po trawie
|
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaaaaki mam nieogar
![]() Pojechalam rano z kolezanka na baseny i pod basenem ogarnelam ze nie wzielam torby z rzeczami hahaha Na szczescie mialam stroj na sobie, kolezanka pozyczyla mi recznik bo miala 2, ja w aucie mialam Garniera aik tylko tegooo....siedze w pracy i nie mam bielizny na sobie ![]() Kiedy ta wielka promo w Rossie ?
|
#2517 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm czarny z Bell? dobrze matuje i kryje? Cytat:
Ja to w ogóle zawsze tak łażę, że o coś muszę walnąć i złamać tak paskudnie, że boli ![]() Dzięks Zmyłam sesę, nałożyłam ruską maskę Agafii pod czepek i czapkę i zaraz zmyję, bo już przwszło godzinę trzymam na głowie. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Przez Was to chyba nie wytrzymam do rosmanowej promocji i wcześniej jakiś lakier kupię, bo mam takie mega parcie Są piaski w Rossie? Powiedzcie które to, bo ostatnio szukałam i nie wiem czy ślepa jestem czy u mnie nie ma
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
fajnie też wygląda na czerwieni, a niedługo będę testować na butelkowej zieleni
![]() Cytat:
może niedużo odcieni, ale to mój pierwszy piasek i jestem bardzo zadowolona ![]() matko, mam jutro sporo do ogarnięcia na uczelnię, a zapomniałam że mam się dzisiaj spotkać z przyjacielem, wcześniej muszę iść na dyżur do dziekana walczyć o pozwolenie na udział mediów w jednym turnieju (nie wiem jak się ubrać ), a nagle mi jeszcze wpadła wieczorem rada kół naukowych... o matko, zaczyna się kiedy ja mam na jogę chodzić? i włosy po jednym dniu już takie mocno średnie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

nie dobre Wy

Czy trzeba ten olej nakładać tak jak pisze na opakowaniu, czyli na umyte włosy i na noc, czy mogłabym go dawać przed myciem? No i czy tylko na skalp czy na długość też???
czerwony krwisty
teraz wolę skrócić i swobodnie się bawić 

Wiem że powinnam umyć je zaraz po, ale nie ma nigdy czasu, a wczoraj myłam, więc umyję jutro rano.

w ogóle to nasłuchałam się dziś pochwał
Bo scholę miałam (jestem jedną z dwóch gitar i jednym z dwóch głosów prowadzących 

Ja to w ogóle zawsze tak łażę, że o coś muszę walnąć i złamać tak paskudnie, że boli