|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
![]() Tassia dady 2 sa mniejsze od pampkow. Ja juz ich nie wymecze do konca bo wydaja mi sie za krotkie a pampy zielone sa idealne a biale ciut przy duze. Lola kciuki zeby antybiotyk nie wykluczyl karmienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoja walka o kp jest i tak niesmaowita a laktacyjna kaze ci go tak dlugo trzymac przy piersi? ja swojego najpierw trzymalam po 30min, potem.go.odstawialam.po 20 a teraz sam.sie najada w 10-15minut ale na pocieszenie ci powiem.ze jezeli po karmieniu dam mu butle to tez zje ale nie daje wynyslilam.ze to dlatego z butli tak latwo leci, on po karmieniu zmeczony to latwo tak dojescjeszcze ok 30-60ml wiec nie daje mu i czekam do.kokejnego karmienia czasem.w ciagu dnia co 1,5h sie karmimy a czasem mamy tylko 5karmien na dobe temat kp jest nie do.ogarniecia a co do cyckow to mi w ogole nie urosly nawet milimetra a wszyscy mowili ze beda taaaaaakie balonyjedyne to jak mi sie cycki wypelniaja na maksa to troche sa wieksze ale minimalnie wiec zadna pociecha ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
dzieki Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadłam śniadanko
wczoraj do mnie przystartował ze tylko kami w szafec a ja mu na to ze ja mam butelke na dwa dni a nie dwie butelki na raz tak jak on
|
|
|
|
#3754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy taki: http://www.sklepy24.pl/sklep/elcik_p...tomy-2014/2270 |
|
|
|
|
#3755 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam ...mamy katar
sama woda morska i na brzuszek czy dajecie jakieś kropelki
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia no właśnie ciężko to ogarnąć
no trzymam go tyle, bo po 10minutach aktywnego jedzenia jest nadal głodny i płacze, czasem nawet z godzinę go karmię, a jak np kładę się z nim to z 30-40 minut je, ale jak mu cyc wyleci to znowu od nowa może mam jakiś denny pokarm, że on się nim tylko napije, a głodu nie zaspokoi? ![]() albo problem jest w tym, że ja podświadomie jak go karmię to w myślach już mam "ile mm będę musiała mu jeszcze dodać po kp" nie biorę pod uwagę, że się naje tylko kp a jak już się tak stanie to szok
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-13 o 10:18 |
|
|
|
#3758 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kiedys sie rozszerzalo diete po 3 misiacu juz.Moj chlop juz jadl wtedy jablko.Ale przy mm no i 30 lat temu to nie bylo takie mleko, takie zwykle w proszku w niebieskim woreczku. Jak Janek bedzie takim glodomorem to sama nie wiem czy mu czegos konkretniejszego nie dam po 3 miesiacu |
|
|
|
|
#3759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze, oby nie... |
||
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kornel kwękał 4 minuty na kanapie, jak byłam w wc, już leciałam do niego z majtami w kolanach, patrzę a ten śpi. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
#3761 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Kończymy dzisiaj 2 miesiące!!! dziewczyny a jakie kupujecie te projektory?My kupujemy Natalce na Mikołaja boomboxa na piosenki i kołysanku, chociaż ja juz się nauczyłam tekstów i jej spiewam Ale przyda się 'W ogóle to wymarzyłam sobie zrobić cały zestaw bajek Disneya, sama je uwielbiam.Mówię o tych rysunkowych z mojego dzieciństwa typu Kopciuszek, Królewna Śnieżka itp. Bryndza jest straszna, a drogie jak hohoohooo. No i Natalka kiedyś pięknie spała na brzuszku a od kilku dni jak ją położę to chwilkę się zdrzemnie i zaczyna się wiercić, przekładać ciągle głowę na jedną i drugą stronę Nie wiem co mam z nią zrobić, chyba orzestało się jej podoba ć?Kaśka własnie, może Karmi?Mi raz pomogło i teraz znowu laktacja hula ![]() Cotka tylko mój pokarm. Czasem ściągam do butli, wtedy, kiedy gdzieś jedziemy bo nie wyobrażam sobie wyciągać cyca w towarzystwie, za bardzo by mnie też to stresowało.Tak samo jak ktoś do nas ma przyjść, bo chcę posiedzieć z gośćmi a nie wychodzić na pół godziny. Natala ja też czekam na Twoje info o rozszerzaniu diety to pewnie będę robić jak ty Bo ja się nie znam. A jaką konkretnie kaszkę z glutenem będziesz kupować?Cytat:
Ja właśnie dlatego staram się przy dawaniu butli tulić ją i trzymać jedną ręką, a drugą podawać butlę,żeby było trochę tej bliskości. Bo nie byłoby jej gdybym ją po prostu położyła na poduszce i jeszcze tej butli nie trzymała. Zazdroszczę wanny i spa...chyba w końcu pójdę do rodziców na noc z Natalką i też nam takie spa zrobię ![]() ![]() Cytat:
Ja też mam zamiar się wypięknić przed chrzcinami, póki co muszę znaleźć jakieś kiecki, bo na święta, na urodziny siostrzeńca+ imieniny taty (musimy zawsze dwie imprezy jednego dnia oblecieć bo zawsze robią w pierwszy dzień świąt-Igi sie urodził 25.12 a mój tata to Dariusz z 19.12 ) i jeszcze na chrzcinyMenu wygląda super! My czekamy na nasze, ale chyba jednak to prawie pewne,że robimy u Teściów z cateringiem, bo wyjdzie taniej. Do tego moja Mama rwie się do pieczenia ciast, bo zwyczajnie to lubi. A tort zamawiamy. Mamy mieć 20 osób+ 6 dzieci+ Natalka ![]() Cytat:
Cytat:
O kurczaczki, trzymam kciuki Może w szpitalu Cię zarazili?Masakra...Cytat:
Odbijemy sobie ten rok![]() Cytat:
Cytat:
A muszę jeszcze dla mamy, taty (+ na imieniny), dla Teściów, Babci, Brata i Bratowej, Szwagierki i Szwagra. Masakrejszyn, nie mam pomysłów. Mój Tata jest fanem różnych filmów i kiedyś kupiłam mu ładnie wydany zbiór "Czterech Pancernych", w zeszłym roku wszystkie Gwiezdne Wojny na blu-raya, a w tym roku albo Indianę Jonesa, albo Bonda. Czy uwierzycie,że jak byłam mała to uwielbiałam oglądać te filmy z Tatą? Cytat:
No może tak być Cytat:
![]() Ciągle dostaję od kogoś Pampy, najwięcej od Rodziców i Teściowej. Koleżanka ostatnio mnie spytała czy podliczyłam ile kosztuje mnie Natalka. No to się zaśmiałam,że tylko kilka leków ostatnio kupiłam, krem do buzi i emolient ![]() Cytat:
|
|
#3762 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
wlasnie ucze sie pisac jedna reka podczas karmienia
![]() Cytat:
i herbatkami laktacyjnymi i ni chcę zapeszać ale Jasio 6 dzień jest na samym cycu bez dokarmiania![]() Cytat:
jedna piers to ok. 30-40min, a często na posiłek trzeba dwie piersi podać,. Najgorsze w tym wszystkim że mój Jasio nie zasypia w dzień za bardzo, wiec praktycznie cały czas je , chwilę podrzemie i od początku. Raz w ciągu dnia pada na ok. 2h, reszta to takie czuwanie. Taka moja cena za kp, póki co mam siły by tak wisieć na cycu, ale też nie wiem czy dam radę do 6 miesiąca (a tak mi się marzyło karmić) :rolleye s:
|
|
#3764 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozumiem zeby na sile nie dawac jak dziecko zle toleruje, ale dobrze chociaz sprobowac, moze u Elenki bedzie lepiej. Wiki dalam w wieku 5-miesiecy kaszke manne ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Ale na Twoim miejscu skonsultowalabym to z lekarzem. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
P. dzisiaj do 14:00 w pracy tylko
a ja nadal w piżamie, Mikołajek śpi, a ja oglądam ddtvn, ale zaraz koniec ![]() no mój na samym cycu nie przybierał na początku, więc ja jakoś też się chyba boję odejść całkiem od mm, matko jakie to wszystko trudne masakra chce mi się słodkiego, a w domu nic nie ma ![]() i ciekawa jestem czy P. będzie miał całe święta wolne czy nie, bo jednak chyba zostawi tacierzyński na wiosnę/lato bo teraz to tak średnio- dzień krótki, ani to gdzieś jechać ani nic. Na sylwestra się zgłosił (od 10 do 18) że idzie bo i tak w domu będziemy, więc ja coś naszykuję, wróci i będziemy imprezować we trójkę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-13 o 10:49 |
|
|
|
#3766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas noc extra! Aż sama jestem w szoku, że moje dziecko nie chciało jeść przez 7,5 h, a potem od 5 do prawie 9 ![]() Cytat:
współczuję, kochana Cytat:
Jak karmię o 5 to za oknem słyszę stukot obcasów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Ale skoro mówisz, że Maciek zachwycony, to może i my rozważymy zakup
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa w temacie urośniętych cyców...
Sierpień 2012 i 3 tyg. temu (taa wiem, na mój brzuch i jego fałdę to tylko 6 weidera pomoże chyba...ale niekoniecznie)
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziuchna polecam ćwiczenia z hantlami. Mi oczywiście lekko opadły no bo jednak są dużo większe i jeszcze pełne Ale widzę,że te hantle duuużo dają!
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !!!
Agusia- piękne zdjęcia ![]() cotynato- współczuję, moja koleżanka też miała zapalenie ale nie pamietam czy zaprzestała na tochę karmienia czy jak. W każdym razie to nie trwało długo bo karmiła 1,5 roku. nena- trzymam kciuki, żeby eskapada się udała bezproblemowo !!! tassia- superanckie te SPA zrobiłaś !!! rusałka- u nas to samo- cały czas jest wiszenie na cycach i drzemanie na rękach po karmieniu-także jakby co nie jesteś sama .U nas 3 nocka z rzędu z kolkami- równo o 22.00 zaczął się koncert. Poszłyśmy spać o 2. Ale obyło się bez czopka.Mój mąż mnie wczoraj wkur...jeszcze tego brakowało.
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl Madziucha no to macie czym karmić
![]() a tą herbatkę gdzie dostanę? ross, apteka? mam na koncie jakąś lewą kasę, tzn. jakoś za dużo, a w historii nie widzę żeby coś przyszło
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-13 o 10:58 |
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaska - a spróbuj trochę wyluzować. Wydaje mi się, że za bardzo się nakręcasz i efekt jest odwrotny. KP rodzi się przede wszystkim w głowie i stres jest jego wrogiem - taka przynajmniej jest moja opinia poparta osobistymi doświadczeniami. Dla mnie herbatki na laktacje czy karmi to raczej placebo, choć sama piję różne ziółka, ale bardziej dlatego, że mi smakują
Herbatki - w rosku lub aptece. Ja pijam "herbatkę dla kobiety karmiącej fix" Herbapolu, bo najtańsza (niecałe 7 zł). Prócz tego piję melisę, koper włoski, pokrzywę. Melisa i koper też jest zwykle w składzie takiej herbatki.
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2013-11-13 o 11:00 |
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W normalnej aptece i w tej Gemini tez kiedyś zamawiałam.
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaśka, zobaczyłbyś teraz moje rodzynki C to byś pomyślała, że ja to nie mam w ogóle czym nakarmić. Boże jakie moje dziecko jest cudne
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam, tyle że u mnie wyszło podczas pracy przy komputerze (8-10 godz dziennie) Z tego co się dowiadywałam to na stałe można się tego pozbyć idąc na zabieg, przecinają coś i już nie boli, tyle że masz bliznę od nadgarstka jakieś 10 cm. i niebardzo chcę wyglądać jakbym się cięła. ![]() A radziłam sobie tak, że miałam jakąś maść rozgrzewającą, na to opaskę uciskową i po niedługim czasie przechodziło. Dziewczyny, czy to możliwe że dziecko je mniej niż 10 min i się najada?? Bo jak jej próbuję wcisnąć jeszcze coś to nie chce, a mleko jeszcze mam??
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2013-11-13 o 11:08 |
|
|
|
|
#3776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja już jadłam, małej nic nie jest, ale na szczęście mnie nie ciągnie gratki
|
|
#3777 |
|
czyli Endżi
|
Jezusmaria, mój kluś dobił już chyba do 7 kilo, leży mi na przedramieniu, czuję, że mam tam już zerowy dopływ krwi
![]() Za to ojciec ma moc i obnosi kluskę nawet w pozycji "na lotnika" jedną, wyciągniętą ręką - jak poleca Zawitkowski. Jak to pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że się nogami nakryję Chłopaki w ten sposób np razem rozładowują zmywarkę i myją tatusine zęby ![]() Wczoraj kuzynka nie mogła wyjść z podziwu, bo moje dziecko już podobno serio wygląda na półroczne. Duży, stabilnie siada oparty o człowieka, łepek trzyma na baczność, w dodatku uśmiecha się w odpowiedzi na uśmiech i trochę gaworzy. To się nazywa skok rozwojowy - o 4 miesiące
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale duży! Na sr był 5-miesięczny chlopczyk 8,5 kg i my się śmialiśmy,że klocuszek![]() Tylko on akurat miał problemy z siadaniem i przekręcaniem, bo jednak miał co podnosić ![]() Nasza ma wprawdzie tylko 4900, ale też już nie jest łatwo nosić ![]() I mój mąż też ją nosi na lotnika (ja nie mam siły) i świetnie wtedy mała ćwiczy podnoszenie główki
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed zabiegiem raczej nic nie pomagało na ból. Jak chcesz to mogę się jej dopytać ? ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- ojej, to zniknie?
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Misia ja mam D/E i kupsko
Angel 7kg?! wow! mój wczoraj 5,3kg i już mi ciężko, to Ty swojego Herosika to musisz czuć na rękach dobrze ![]() Ty to jesteś stworzona do kp
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

bo przystawiam go często, jest przy piersi tak średnio 40 minut, laktatorem ściągam, a jakoś nie widzę poprawy, nawet cyce jakby bardziej puste, nie wiem co to dalej będzie
chciałam do 6 miesięcy dociągnąć, ale to nierealne moim zdaniem, a moje nastawienie chyba nie pomaga w tym

[/RIGHT]
wczoraj do mnie przystartował ze tylko kami w szafec a ja mu na to ze ja mam butelke na dwa dni a nie dwie butelki na raz tak jak on
sama woda morska i na brzuszek czy dajecie jakieś kropelki

za wagę Mika!