Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 11:18   #3781
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
raczej tak. ale wiadomo, wtedy bez refundacji.

a moze on juz ze zmeczenia placze. a od tego wycia to juz tez glowa mogla go rozboleć
jest niby taki lek Pedicetamol (paracetamol dla dzieci), kazali podawac to Miloszowi po szczepieniu 'na wszelki wypadek' jakby gorączka sie pojawiła

tak jak pisała Matal, kup probiotyk. Dicoflor, Biogaja.. cokolwiek i podawaj 5 kropki dziennie. Od tego się zaczyna z luznymi kupkami

a my poszlismy z Miłoszem do przychodni u nas na osiedlu. tak na wszelki wypadek, daleko nie jest.
pokazałam jej nową galerię kup i stwierdziła, że ten śluz no to mają dzieci ze skazą, a ostry smród też (ostatnia kupka jednak była w konsystencji biegunkowej, nie az taka jak poprzednie,ale wtedy niby tez nie od razu byly tak złe)
no i powiedziała, że nie wie co, bo on w sumie juz przeciez pije ten Nutramigen i hit-jak mamy możliwość to żebyśmy udali się do tej pani doktor co ostatnio żeby z nią skonsultować!
wspomniała też półsłowem, że istnieje też coś takiego jak Nutramigen AA. jak to wyjaśniła, "tam jeszcze bardziej jest oczyszczony z tych białek i same aminokwasy są".

teraz niby spi, spij i nagle poplakuje.
dzis juz miał taką akcje, że tu gadałam do niego, śmiał sie do mnie i nagle,płacz, potem znów sie smieje i znów płacz. to chyba jednak normalnie nie jest,ze tak na zmiane jedno z drugim. ehh..

Kochana najlepszym wyjściem będzie poradzić się pediatry, maluszek się męczy lekarz powienien to zbadać

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale mam dola ...
wczoraj dostalam wyniki wymazu z rany i okazalo sie ze mam gronkowca w tej ranie...
gdzie i kiedy sie przypaketalo to gowno?
dlategi tak dlugo sie to lecze
eh
jurro ide do gin
mam nadziejje ze bede mogla karnic mloego

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
współczuję

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Aaa i najważniejsze zdjęcie z mamą!
pięknie wyglądacie

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:19   #3782
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Taaaa w temacie urośniętych cyców...

Sierpień 2012 i 3 tyg. temu (taa wiem, na mój brzuch i jego fałdę to tylko 6 weidera pomoże chyba...ale niekoniecznie)
fajna masz bluzkę do karmienia , skąd ja wytrzasnęłaś?
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl Madziucha no to macie czym karmić

a tą herbatkę gdzie dostanę? ross, apteka?

mam na koncie jakąś lewą kasę, tzn. jakoś za dużo, a w historii nie widzę żeby coś przyszło
kasę możesz mi przelać jak Ci przeszkadza
herbatka u mnie w aptece prawie 12 zł, a geminni sporo taniej , ja najpierw kupilam 1 opakowanie na próbę później zrobiłam zapasy z gemini, piję 3 herbatki dziennie wg zalecen z opakowania , wiec opakowanie 20 szt w tydzień idzie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:19   #3783
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jezusmaria, mój kluś dobił już chyba do 7 kilo, leży mi na przedramieniu, czuję, że mam tam już zerowy dopływ krwi Ciężko mi go nosić a maluch tak to lubi
Za to ojciec ma moc i obnosi kluskę nawet w pozycji "na lotnika" jedną, wyciągniętą ręką - jak poleca Zawitkowski. Jak to pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że się nogami nakryję Chłopaki w ten sposób np razem rozładowują zmywarkę i myją tatusine zęby

Wczoraj kuzynka nie mogła wyjść z podziwu, bo moje dziecko już podobno serio wygląda na półroczne. Duży, stabilnie siada oparty o człowieka, łepek trzyma na baczność, w dodatku uśmiecha się w odpowiedzi na uśmiech i trochę gaworzy. To się nazywa skok rozwojowy - o 4 miesiące

Ale duuuży !!! Kurcze- to na takiego klusia jakie ubranka pasują?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:20   #3784
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
fajna ona, mialam kupowac ale nie kupilam ona ok 200 zl na allegro.

kochana.... ja mialam 2,5 miesiaca i dostalam swojego pierwszego w zyciu banana a od 2 miesiaca zycia zarlamm juz zupki i inne cuda bo wypielam sie totalnie na mleko i matki i modyfikowane. a wsio ze mna w porzadku bylo i nadal jest dzieki takiej dietce bylam chuda jak szkapa szkoda ze przeszlo po zlamaniu reki

rozge

joke

zazyczyl sobie jakis zestaw kluczy za 400 zl my raczej z tych co praktyczne prezenty robia
o kurde czyli jak widać to kwestia indywidualna

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wczoraj odwalal, nie spal od 11 do 23 praktycznie wcale, noc przespal ladnie, nad ranem TZ polozyl go do nas, pozniej spal od 10 do 15 spacer tez caly przespal, ale jak byl "obecny" to sie smial i bawil, nie marudzil. Ale na wszelki wypadek porzadnie wszystko powyparzam i podam mu troche wiecej picia niz zwykle...
Jak tam po nocy? Nadal rzadkie kupki?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ehhh mam zapalenie brodawki a kto wie czy nie jakieś gorsze świństwo. I jak tu nie kochać karmienia piersią

Dodatkowo mąż dziś o 20 dopiero dotarł do domu ( normalnie o 15.30). Nie ma to jak siedzieć z obolałymi sutami, starszakiem maltretującym braciszka i małym głodem...

byłaś u lekarza?

Stary 2013-11-13, 11:23   #3785
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
kasę możesz mi przelać jak Ci przeszkadza
nie no chętnie przytulę, ale mnie trapi skąd to

dobra ubieram moją gwiazdę i jedziemy do apteki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:25   #3786
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Czaszka- Papuga : a jak u dzieciaczkow z brzusxkami/ kupkami??
Był cyrk od 16-17 do 23 z małą przerwą na kąpiel o 20..
wyłam razem z nim, podejrzewam że Antka dopadła kolka.. a wczoraj pochwaliłam Biogaie, że wszelkie dolegliwości brzuszkowe przeszły odkąd ją podaje
Noc przespał jako tako , 2 pobudki, czyli w sumie standard. Ale w nocy już nie płakał tylko zjadł i od razu lulu.

Mam nadzieję że dziś nie będzie powtórki

Stary 2013-11-13, 11:25   #3787
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Misia ja mam D/E i kupsko

Angel 7kg?! wow! mój wczoraj 5,3kg i już mi ciężko, to Ty swojego Herosika to musisz czuć na rękach dobrze
Ty to jesteś stworzona do kp
ciekawe ile mój Dzięciołek przybrał.

ja ika ja raz zjadłam i młody miał problem z brzuszkiem. ale mam juz dosc jabłek, biszkoptów i ciastek maslanych.

gdyby nie kp zjadłabym mega ciacho, zasłodziłabym sie na miesiac i juz

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:26   #3788
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mam do Was prosbe. Trzymajcie kciuki za mala Bianke.Jest to coreczka mojej przyjaciolki. Urodzila sie w 26 tygodniu ciazy z waga 650 g i walczy o zycie we wroclawskim szpitalu. Jej mama miala problem z lozyskiem i stan przedrzucawkowy, sama ledwo uszla z zyciem, 1 listopada cesarka w ostatniej chwili.Bianka 2 tygodnie przed porodem juz nie rosla.
Ale wazy juz 890 g, to chyba dobry znak
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:28   #3789
butterfly20
Zakorzenienie

Amelka to akurat sukienka,ale kupowałam ją daaawno temu. w takich się bujam po domu bo właśnie łatwiej karmić

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:33   #3790
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mam do Was prosbe. Trzymajcie kciuki za mala Bianke.Jest to coreczka mojej przyjaciolki. Urodzila sie w 26 tygodniu ciazy z waga 650 g i walczy o zycie we wroclawskim szpitalu. Jej mama miala problem z lozyskiem i stan przedrzucawkowy, sama ledwo uszla z zyciem, 1 listopada cesarka w ostatniej chwili.Bianka 2 tygodnie przed porodem juz nie rosla.
Jaka maleńka Dużo zdrowia dla niej i jej mamy!
Mocno trzymam kciuki

Stary 2013-11-13, 11:34   #3791
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
pochwal się zakupami
Proszę
1. http://allegro.pl/projektor-uspokaja...702896494.html - fajnie, że jest na zasilacz i ma fajne wyraźne obrazki, ogladalam na youtube
2. http://allegro.pl/kocyk-dla-dzieci-m...682186773.html - minky wzielam beż

Cytat:
nie ukrywam, że trochę mnie podłamuje to, że jednak ciągle muszę dokarmiać bo przystawiam go często, jest przy piersi tak średnio 40 minut, laktatorem ściągam, a jakoś nie widzę poprawy, nawet cyce jakby bardziej puste, nie wiem co to dalej będzie chciałam do 6 miesięcy dociągnąć, ale to nierealne moim zdaniem, a moje nastawienie chyba nie pomaga w tym
czasem po tych 40 minutach zje 30, 60, a zdarza się, że nawet 120 piję dużo, jem też (bo na początku prawie nic nie jadłam) nie wiem co robię nie tak laktacyjna mówiła, że z tym prawym cycem jest średnio, w dodatku Miki z niego średnio lubi jeść
zobaczymy co ma być to będzie, trudno

no i jeszcze jedno- mi biust minimalnie urósł więc nie wiem jak to jest z tym karmieniem
Kasia, ja bym przed pojsciem spac odciagala.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam wczoraj u ortopedy ze swoim nadgarstkiem i sie okazało ze mam zespół ciesni nadgarstka-ponoc bardzo częste schorzenie u młodych mam.Ma ktoras tez cos takiego?Jak sobie radzicie z bolem?bo ja juz nie wyrabiam..

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kaśka a może spróbuj karmi?? Mi pomogło chyba też.
Trzymam mocno kciuki za Twoją produkcję i nie dołuj się.
Na mnie tez dziala karmi

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a co do cyckow to mi w ogole nie urosly
nawet milimetra a wszyscy mowili ze beda taaaaaakie balony
jedyne to jak mi sie cycki wypelniaja na maksa to troche sa wieksze ale minimalnie wiec zadna pociecha
A ja zazdroszcze ze nie urosly ja bym chciala swoje male.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zapomniałam ...mamy katar a właściwie poczatki ...póki co biała wydzielina sie wydobywa z noska....co robić sama woda morska i na brzuszek czy dajecie jakieś kropelki

Inhalacje sola polecam.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas noc extra! Aż sama jestem w szoku, że moje dziecko nie chciało jeść przez 7,5 h, a potem od 5 do prawie 9
Pozazdroscilas i masz

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to możliwe że dziecko je mniej niż 10 min i się najada?? Bo jak jej próbuję wcisnąć jeszcze coś to nie chce, a mleko jeszcze mam??
Mozliwe

Cytat:
Jezusmaria, mój kluś dobił już chyba do 7 kilo, leży mi na przedramieniu, czuję, że mam tam już zerowy dopływ krwi Ciężko mi go nosić a maluch tak to lubi
Za to ojciec ma moc i obnosi kluskę nawet w pozycji "na lotnika" jedną, wyciągniętą ręką - jak poleca Zawitkowski. Jak to pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że się nogami nakryję Chłopaki w ten sposób np razem rozładowują zmywarkę i myją tatusine zęby

Wczoraj kuzynka nie mogła wyjść z podziwu, bo moje dziecko już podobno serio wygląda na półroczne. Duży, stabilnie siada oparty o człowieka, łepek trzyma na baczność, w dodatku uśmiecha się w odpowiedzi na uśmiech i trochę gaworzy. To się nazywa skok rozwojowy - o 4 miesiące
To moze kup chuste czy nosidlo.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:37   #3792
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
mocne kciuki

Stary 2013-11-13, 11:38   #3793
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też tak noszę małą wieczorami, bo inaczej bym nic w domu nie zrobiła A klusek ma z 5,5 kg

Zasnęłam o 4
Od rana maruda, nie daję rady

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:42   #3794
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

W ogóle to wymarzyłam sobie zrobić cały zestaw bajek Disneya, sama je uwielbiam.Mówię o tych rysunkowych z mojego dzieciństwa typu Kopciuszek, Królewna Śnieżka itp. Bryndza jest straszna, a drogie jak hohoohooo.
ja mam taki zestaw i masaaaa tego. do tego reksio czy kot filemon, te nowsze w stylu maniek złota rączka czy bajki pixara. w sumie chyba mam wszystkie. i polecam niektore bajki japonskie studia ghibli (totoro, swiat arietty czy ponio! super! tylko nie grobowiec swietlikow bo to meeega smutne... płakałam na tym). z tych najnowszych to chyba najbardziej mi sie odlot podoba. do tego np. mam nowy i stary testament, bajki polskie, bajki braci grimm czy andersena, muminki... i najlepsze ejst to ze znam juz chyba je wszystkie na pamiec bo codziennie na dobranoc dzieci cos ogladaja

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:42   #3795
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja też tak noszę małą wieczorami, bo inaczej bym nic w domu nie zrobiła A klusek ma z 5,5 kg

Zasnęłam o 4

mój syn sie uśmiechnął do mnie

Stary 2013-11-13, 11:42   #3796
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
nie ukrywam, że trochę mnie podłamuje to, że jednak ciągle muszę dokarmiać bo przystawiam go często, jest przy piersi tak średnio 40 minut, laktatorem ściągam, a jakoś nie widzę poprawy, nawet cyce jakby bardziej puste, nie wiem co to dalej będzie chciałam do 6 miesięcy dociągnąć, ale to nierealne moim zdaniem, a moje nastawienie chyba nie pomaga w tym
czasem po tych 40 minutach zje 30, 60, a zdarza się, że nawet 120 piję dużo, jem też (bo na początku prawie nic nie jadłam) nie wiem co robię nie tak laktacyjna mówiła, że z tym prawym cycem jest średnio, w dodatku Miki z niego średnio lubi jeść
zobaczymy co ma być to będzie, trudno

no i jeszcze jedno- mi biust minimalnie urósł więc nie wiem jak to jest z tym karmieniem
Kochana nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Odkąd T pomaga przy małym starasz się dobrze i regularnie odżywiać? Pijesz dużo wody? Odpoczywasz?
U siebie zaobserwowałam że gdy tylko kłócę się z tż, jestem zestresowana to mam o wiele mniej pokarmu.. Gdy przyjmę mało płynów dzieje się to samo. Często na wieczór gdy cyce są puste a młody głodny pomaga mi prysznic i polewanie cyców ciepłą wodą.
Dziewczyny tutaj poleciły mi sprobować herbatkę laktacyjną , kupiłam herbapola, teraz kończę już opakowanie i przyznam że mleka może nie jest więcej niż normalnie ale go nie brakuje i to najważniejsze. Także może spróbuj i Ty? Karmi też pomaga, na początku myślałam że to placebo ale chyba jednak coś w tym jest bo co wypije to mam o częste napływy pokarmu i jest go więcej.
Podobno zamartwianie się ubywającym pokarmem tylko pogarsza sprawę, to też spory stres. Więc nie martw się , trzeba pokombinować

Stary 2013-11-13, 11:43   #3797
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:44   #3798
papuga_69
Zakorzenienie

Dziewczyny co takiego fajnego jest w tych kocykach minky oprócz tego że są urocze ?

Stary 2013-11-13, 11:44   #3799
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Dopiero Was zdążyłam nadrobić po długim weekendzie. Byliśmy u teściów 4 dni - Ola super zniosła podróż, mimo że przez to miała w dzień przerwę w karmieniu 4h. Zdecydowanie też widać, że lubi towarzystwo. W szczytowym momencie było w domu 5 dzieci i pies, nie licząc dorosłych - sajgon na maksa, a ona leżała w bujaku very happy

Zakończyłąm oficjalnie kp. Bioręparlodel i na razie nie mam żadnych skutków ubocznych. Zobaczymy, jak długo to potrwa.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale mam dola ...
wczoraj dostalam wyniki wymazu z rany i okazalo sie ze mam gronkowca w tej ranie...
gdzie i kiedy sie przypaketalo to gowno?
dlategi tak dlugo sie to lecze
eh
jurro ide do gin
mam nadziejje ze bede mogla karnic mloego

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Lola, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło i żebyś mogła karmić
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nena trzymam kciuki bo rzeczywisisce logistycznie do ogarniecia to jest to wyczyn.
a masz jakis ponysl jak i gdzie bedziesz karmic? bo dla mnie ten temat jest pki co nie do ogarniecia

Maciej pospal 8h obudzil sie 5minut przed budzikiem tatusia ale po minie wnioskuje ze zaraz pojdzie spac dalej tylko zazyczyl sobie czystej pieluchy
czytalam artykul o roznych rodzajach placzu u dzieci i u mnie sie to bie sprawdza
moje dziecko jest mega niecierpiwe bo jak cos sie dzieje to od razu jest wrzask
i tak.wlasnie teraz. nie na tak ze powoli sie budzi i kweka czy cos. on po prostu od razu wlacza najwieksze syreny wiecnie mam abi 3 sek na zastanowienie co sie dzieje tylko trzeba dzialac

Wysłane z aplikacji mobilnej WizazForum.
U mnie to samo, jak się budzi i coś chce, to od razu wrzask na maksa, że ręce mi się trzęsą przy robieniu mleka
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
Misiek właśnie je śniadanko, a ja mam chwilę na forum
u nas zasnął o północy, pobudka o 3 i teraz 6:30, nie jest źle

Lola mocne

dziś znowu słyszałam co się w bloku dzieje ,ten sam schemat
sąsiadka suszyła włosy o 6:45
sprzątaczka u nas na pietrze była 6:50
zaraz sąsiadka wyjdzie do pracy

zostanę największym spoleczniakiem na osiedlu
Haha, ale masz obserwacje. Ja albo jestem niespotrzegawcza, albo mam grubsze ściany, bo nic jak na razie nie zaobserwowałąm. Oprócz tego, że jak Ola ma okresy wycia, to sąsiedzi podgłaśniają telewizor
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny robie zakupy w aptece gemini i zapłaciłam klikłam potwierdzenie i co teraz czekam na jakieo ś mejla ze wysyłaja czy co
Dostaniesz na maila potwierdzenie
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Miłosz od bladego świtu wyje. A ja już wysiadam psychicznie
Pręży się ciągle, steka przy tym.
A kupki to już coraz gorsze są, rzadkie, ze sluzem i mają ten ostry, drażniący zapach :banghead:

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Nie wiem, czy to coś da, ale ja ostatnio odkryłam jedyną rzecz, która faktycznie pomaga u Oli na brzuszek - termofor z pestek wiśni, po jakiś 10 minutach od położenia na brzuchu Ola zasypia chociaż na chwilę i widać, że się rozluźnia
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam wczoraj u ortopedy ze swoim nadgarstkiem i sie okazało ze mam zespół ciesni nadgarstka-ponoc bardzo częste schorzenie u młodych mam.Ma ktoras tez cos takiego?Jak sobie radzicie z bolem?bo ja juz nie wyrabiam..
Spróbuj sobie przyłożyćna minutę, max 2 coś bardzo zimnego z zamrażarki. Problemu to nie zlikwiduje, ale na ból powinno pomóć

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:45   #3800
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co takiego fajnego jest w tych kocykach minky oprócz tego że są urocze ?
design

Stary 2013-11-13, 11:46   #3801
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
ogromne kciuki
Stary 2013-11-13, 11:47   #3802
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że rozmiar nie ma nic do karmienia. Ja mam maleńkie, nosze staniki sprzed ciąży, może teraz zrobiły się troszkę pełniejsze, no ale ja to chyba tylko widzę
Eh myślałam, że chociaż w okresie macierzyństwa nacieszę się dużym biustem
No i karmię tylko piersią. Filip rośnie, już tydzień temu podwoił swoją masę urodzeniową.
Cytat:
Na sylwestra się zgłosił (od 10 do 18) że idzie bo i tak w domu będziemy, więc ja coś naszykuję, wróci i będziemy imprezować we trójkę
My Sylwestra też spędzamy w domu. Ale nie sami. Będą moje trzy siostry i piątka ich dzieci. Szósty Filip. Impreza nie ma co
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Boże jakie moje dziecko jest cudne
Moje też

Cytat:
Jaka maleńka. Dużo zdrówka dla mamy i jej córeczki
29.12.2016 [9tc]

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2013-11-13 o 11:49
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:47   #3803
papalinka83
Zakorzenienie

Angel - brawa za wagę małego. Super, że tak na piersi przybiera

Cotka - biedaku, trzymaj się i nie poddawaj

Nena - wow, ale masz wyprawę przed sobą. Jak już to przejdziesz, to nic ci nie będzie straszne Będziesz miałą opanowane wszystkie wyjścia i wyjazdy

Matal -

Teacherka - trzymam kciuki i bądź silna. Trzeba mieć nadzieję, że obędzie się bez zabiegu i tej myśli się trzymaj

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-11-13, 11:48   #3804
papuga_69
Zakorzenienie

Muszę się pochwalić że mój duży chłopczyk od wczoraj śmiga w pajacach w rozmiarze 68 a od 3 dni na pupcie zakładamy już dady 3 nie 2 Ależ on rośnie

Stary 2013-11-13, 11:49   #3805
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Zasnęłam o 4

o rety

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:50   #3806
papalinka83
Zakorzenienie

Co do dużych dzieci - to synek mojego szwagra ma 8 miesięcy i waży 11 kg. Teraz go widzileliśmy po 2-miesięcznej przerwie i szok jak on urósł Nie jest gruby tylko wysoki, aż dziwnie wygląda takie duże dziecko, że jeszcze nie chodzi, bo wydaje się starszy niż jest. ALe tatuś ma 2m, więc widocznie takie geny i będzie chłopak mega wysoki

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-11-13, 11:50   #3807
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się pochwalić że mój duży chłopczyk od wczoraj śmiga w pajacach w rozmiarze 68 a od 3 dni na pupcie zakładamy już dady 3 nie 2 Ależ on rośnie
już Bajka mi wczoraj napisała, że nie ma co porównywać.

Ale moje śpi własnie w pampersie 1, a pajaca ma na sobie 50. Niby tylko dwa miesiące różnicy, a jaki przeskok.

Stary 2013-11-13, 11:51   #3808
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
A moja Ola waży ju,ż 4600, a w pieluchach 2 tonie i nadal dokupujemy 1. Nie wiem, o co kaman, ona chybataka długa jest, a chuda

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-11-13, 11:54   #3809
rusałka_1
Zakorzenienie

Karmię małego od 8.00 praktycznie non stop z przerwą na jedno 30 minutowe spanie.
Teraz przysnął mam zamiar szybko zjeść zupę i może uda nam się wyrwać na spacer, choc pogoda nie zachęca: szaroburo i ponuro.

Cytat:
mocne kciuki dla Kruszynki!

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Proszę
1. http://allegro.pl/projektor-uspokaja...702896494.html - fajnie, że jest na zasilacz i ma fajne wyraźne obrazki, ogladalam na youtube
2. http://allegro.pl/kocyk-dla-dzieci-m...682186773.html - minky wzielam beż
super zakupy i kocyk sliczny

Cytat:
jaki duży chłopczyk

To ja też Jasia "pochwalę", nosi rozm 62 mój 3 tyg. klusek i trochę ubranek nigdy nie założył (a takie ładne były).

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:54   #3810
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hmmm mam dylemat i potrzebuje rady na szybko
karmiłam Małego, zasnął, więc chciałam go na balkon wystawić w wózku, wszystko przygotowane, Michaś ubrany, wózek wystawiony,niosę go ,patrze a tu mżawka pada
no i nie wiem co robić,wózek przykryłam folią, więc jemu nic nie pada, balkon jest na ostatnim piętrze więc nie ma żadnego daszku, chciałam dziecko dotlenić, trzymać go tak czy np wstawić wózek do salonu i otworzyć szeroko balkon ?
doradźcie

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-11-13 o 12:39
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości