Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 10:25   #1051
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!! dajcie znać jak poszło i czy do naszego grona dołączą małe dziewczynki czy chłopcy

ja mam dwie wanienki, jedną od sąsiadki: http://40tygodni.pl/photos/questions...1f18462864.jpg a taką drugą większą kupiłam http://www.ninoshop.pl/files/tega-ba...lux%5B1%5D.jpg i do tego na początek hamaczek http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../61/3667976171, który idealne sprawuje się mojej koleżance można śmiało kąpać samemu bo dobrze trzyma dziecko. Temat kąpieli mam zakończony choć jeszcze nie mam żadnego ręcznika

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:30   #1052
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry Paniom

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Proszę zmień mój nick bo się pomyliłaś
przepraszam

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Sa masaze, ktore mozna w ciazy i ktorych nie mozna.
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Jestem bardzo na czasie w temacie masaży. Miałam zlecona rehabilitacje w czerwcu masaż, laser i coś tam jeszcze, czego nazwy nigdy nie pamiętam. Okazuje się, że żadnego laser i cośtam odpadają z przyczyn oczywistych, a masaż też, bo na brzuchu się nie położę. Masaz dopiero jak urodzę, a tamte dwa jak przestane karmić. Super

ps.s oczywiście mam na myśli kręgosłup
No to ciekawostka, jak mnie przyprze do muru to jeszcze raz zapytam mojej lekarki albo pójdę do ortopedy i zapytam też jego. No bo nic innego nie można, a jak boli jak jasna cholera, to przecież nie da się na apapie jechać. Chyba nawet plastry rozgrzewające są średnio dozwolone.

virginia PO pierwsze duże braka za udaną wizytę i coraz większe Maleństwo
Co do rodziny... dziewczyny już chyba napisały wszytsko, co można na ten temat powiedzieć. Postaraj się odciąć od nich psychicznie i oprzyj się w takich chwilach na przyjaciółce, o której kiedyś pisałaś. Może z czasem rodzicom wróci rozum do głowy...

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
a ja mam swoja teorię na ten temat, już pisalam ale powtórzę - dziewczynki są delikatniejsze

Byłam dziś w aptece, wydałam kupę kasy(witaminy, zapas magnezu, syrop Laktulosa) zaopatrzyłam się też w glukozę - sporo tego jest i jeszcze kupiłam "katarek" bo w dobrej cenie był za 39.99, więc z netu nie opłacałoby mi się zamawiać.
Myślisz, że takie małe damy nosimy? W sumie ciekawa teoria
Poważne zakupy... Ale ja ostatnio jak idę do apteki to aż się boję, bo tylko stówki rozbijam...
Teraz chyba rzeczywiście się skuszę na gemini, bo mi się zapas witaminek też kończy...

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
No to chwalę się
O ludzie - najlepszy kościotrup

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość
Swoją drogą trochę się boję bo Wy wszystkie co chwila robicie jakieś badania a ja muszę czekać na powrót w grudniu i martwię się czy mi wyjdą dobre wyniki. Niby dobrze się czuję ale strach jest.
E tam, grudzień już za pasem. U mnie lekarka zwykle zleca badania co 2 miesiące, więc nic się nie martw, że masz za rzadko

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ostatnio na ćwiczeniach w SR fizjoterapeutka mówiła, że w III trmyestrze skurcze w nogach to norma no i dziś w nocy to mnie złapało
Mnie do tej pory 2 razy złapały, ale takie słabizny na szczęscie i od razu stopa zadarta na maksa i szybko przeszło. Magnez bierzesz?

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Kurcze - strasznie sie stresuje
Ale Wasze kciuki zawsze mialy magiczna moc wiec trzymajcie mocno Musi byc dobrze
Mam tez nadzieje ze potwierdzi sie chlopak Ale jak dziewczynka tez sie bede cieszyc - chcialabym tylko juz wiedziec
No coś Ty, TeQiba, wszytsko będzie miodzio, zobaczysz
Za wszytskie pozostałe wizyty też bardzo mocno przez cały dzień będę ściskać Zobaczymy czy dzisiejszy dzien niebieski czy różowy

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Witam po koszmarnej nocy. Około 2 obudził mnie straszny skurcz łydki, wczoraj też tak miałam, jednak ten dzisiejszy zdecydowanie silniejszy; męczyłam się z 20 minut, mąż masował ale nic nie pomagało. Aż się boje dzisiejszej nocy.
O ludzie. magnez bierzesz? Może dawkę delikatnie zwiększ?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Także są placówki z prawdziwego zdarzenia, ale trzeba niestety szukać...
No chwalcie Pana! Ale oczywiście po długich a cięzkich dopiero się udało...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:32   #1053
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

zrobiłam dziś porządki w ciuszkach dla małej i okazuje się, że mam mnóstwo bodziaków długie rękawy ale mam tylko 4 takie długi rękaw ale bez nóżek, zapinane w kroku- muszę to nadrobić i też brakuje mi śpiochów, w tym tyg może wybiorę się do sc, liczę na duże łupy

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:33   #1054
teQiba
Moderator

Cytat:
Witam się.

Napiszę co u mnie z tą cukrzycą. Może się komuś przyda, chociaż mam nadzieję, że Wam nie.

Chylę czoła przed NFZtowskimi placówkami z powołania, bo jeszcze takie są
Poszłam do mojej pani doktor rodzinnej i powiedziałam o co chodzi. Wypisała mi skierowanie na Cito do diabetologa z trzema wykrzyknikami i powiedziała, że u nas w mieście jest diabetolog (którego ja na necie nie znalazłam, ale za małe miasteczko, więc tu mało na necie się znajdzie).
Pojechałam osobiście, myślę sobie "nie dam się, będę się kłóciła, że na już chcę ".
Ale w rejestracji nie miałam żadnego problemu. Panie przemiłe!!!! od razu zapisała mnie na poniedziałek razem z innymi ciężarnymi. powiedziała, że pół godziny przed mam zadzwonić do niej (podała nazwisko) i się zapytać czy już mogę przyjechać i zapytać czy dużo ludzi na poczekaniu, bo ona nie chce bym za długo tam siedziała i bym wdychała zarazki od innych pacjentów
No i pani pielęgniarka od diabetologa wzięła mnie już na szkolenie. Dostałam glukometr, etui, paski, dzienniczki, różową torbę i kosmetyczkę "Dbamy o mamy"
Teraz dieta mi została mam nadzieję, że uda mi się nią wyregulować ten cukier, bo jak nie to wtedy wysyłają do innej placówki do Zabrza a ja tam mam 55 km

już Was nadrabiam
Swietnie ze sie udalo - brawa dla Twojej rodzinnej

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No coś Ty, TeQiba, wszytsko będzie miodzio, zobaczysz

To ja juz wychodze odsiedziec swoje w poczekalni
Mam nadzieje ze kolejny post bedzie z cudownymi wiesciami
To "do napisania"
Stary 2013-11-13, 10:37   #1055
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się.

Napiszę co u mnie z tą cukrzycą. Może się komuś przyda, chociaż mam nadzieję, że Wam nie.

Poszłam do mojej pani doktor rodzinnej i powiedziałam o co chodzi. Wypisała mi skierowanie na Cito do diabetologa z trzema wykrzyknikami i powiedziała, że u nas w mieście jest diabetolog (którego ja na necie nie znalazłam, ale za małe miasteczko, więc tu mało na necie się znajdzie).
Pojechałam osobiście, myślę sobie "nie dam się, będę się kłóciła, że na już chcę ".
Ale w rejestracji nie miałam żadnego problemu. Panie przemiłe!!!! od razu zapisała mnie na poniedziałek razem z innymi ciężarnymi. powiedziała, że pół godziny przed mam zadzwonić do niej (podała nazwisko) i się zapytać czy już mogę przyjechać i zapytać czy dużo ludzi na poczekaniu, bo ona nie chce bym za długo tam siedziała i bym wdychała zarazki od innych pacjentów
No i pani pielęgniarka od diabetologa wzięła mnie już na szkolenie. Dostałam glukometr, etui, paski, dzienniczki, różową torbę i kosmetyczkę "Dbamy o mamy"
Teraz dieta mi została mam nadzieję, że uda mi się nią wyregulować ten cukier, bo jak nie to wtedy wysyłają do innej placówki do Zabrza a ja tam mam 55 km

no AMEN

super, ze tak fajnie trafilas

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:39   #1056
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
To "do napisania"
Za takie 3mamy kciuki i na takie czekamy

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:39   #1057
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja juz wychodze odsiedziec swoje w poczekalni
To "do napisania"
napewno tak bedzie, powodzenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:40   #1058
amelka2006
Raczkowanie

Widziałam dyskusję nad X-landerem.
Ja się jednak na niego zdecyduję. Model X-move. Byłam w trzech sklepach wczoraj rano i oglądałam różne wózki. Oglądałam Adamex Jogger, Camarelo Carera i właśnie trzy wózki X-lander. X-move jak na moje wiejskie warunki jest wprost idealny. Ma naprawdę duże pompowane koła. Waga też jest słuszna ale mnie to nie przeraża ze względu, na to, że mam dom i nie muszę go dźwigać. Auto też mam spore więc nie ma problemu. Za to na nasze leśne dukty i zaśnieżone drogi koła i masa są jak najbardziej na miejscu. Kolorystyka jest cudna, a wykonanie wydaje się być solidne. Też czytałam w necie te negatywne opinie o wózku i nie chciałam przez nie go kupić. Jednak w sklepach panie mi wytłumaczyły, że firma po negatywnych opiniach wzmocniła stelaż i nie jest już wadliwy, na dodatek ma 36 miesięczną gwarancję (a to też daje do myślenia - gdyby to był bubel, gwarancje by była krótka), a w internecie na wielu forach najczęściej powtarzają się opinie tych samych ludzi. Poszperałam trochę i faktycznie odnoszę takie wrażenie. Opinia o złamanej rączce jest chyba na wszystkich forach, a jest to opinia jednej osoby. W każdym razie panie w trzech różnych sklepach mnie przekonały do tego pojazdu. Prowadzi się go jedną ręką, łatwo składa i naprawdę mi się podoba. Zaznaczę jednak, że jest to moja subiektywna opinia i rozumiem, jeśli ktoś ma inne zdanie. A gdybym mieszkała w mieście to pewnie bym wybrała lekki i zgrabny wózeczek
Także czekam do 2 grudnia by potwierdzić płeć mojej córki (żeby syn w różowym wózku nie jeździł) i robię zakupy.

Czekam niecierpliwie na relacje z wizyt. TeQiba w tym tygodniu chłopcy mają być?
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:40   #1059
agunia4ever
Zadomowienie

Ela87

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:44   #1060
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Aż trudno w to uwierzyć

Jednak nie wierzę

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!! dajcie znać jak poszło i czy do naszego grona dołączą małe dziewczynki czy chłopcy

ja mam dwie wanienki, jedną od sąsiadki: http://40tygodni.pl/photos/questions...1f18462864.jpg a taką drugą większą kupiłam http://www.ninoshop.pl/files/tega-ba...lux%5B1%5D.jpg i do tego na początek hamaczek http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../61/3667976171, który idealne sprawuje się mojej koleżance można śmiało kąpać samemu bo dobrze trzyma dziecko. Temat kąpieli mam zakończony choć jeszcze nie mam żadnego ręcznika
Ja też nie mam ręczników. Tzn mam jeden dzieciowy z kapturkiem, ale chcę jeszcze przynajmniej dwa duże miękkie ręczniki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:46   #1061
Castia
Wtajemniczenie

Ela87 brawo, super!!!!!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:46   #1062
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Widziałam dyskusję nad X-landerem.
Ja się jednak na niego zdecyduję. Model X-move. Byłam w trzech sklepach wczoraj rano i oglądałam różne wózki. Oglądałam Adamex Jogger, Camarelo Carera i właśnie trzy wózki X-lander. X-move jak na moje wiejskie warunki jest wprost idealny. Ma naprawdę duże pompowane koła. Waga też jest słuszna ale mnie to nie przeraża ze względu, na to, że mam dom i nie muszę go dźwigać. Auto też mam spore więc nie ma problemu. Za to na nasze leśne dukty i zaśnieżone drogi koła i masa są jak najbardziej na miejscu. Kolorystyka jest cudna, a wykonanie wydaje się być solidne. Też czytałam w necie te negatywne opinie o wózku i nie chciałam przez nie go kupić. Jednak w sklepach panie mi wytłumaczyły, że firma po negatywnych opiniach wzmocniła stelaż i nie jest już wadliwy, na dodatek ma 36 miesięczną gwarancję (a to też daje do myślenia - gdyby to był bubel, gwarancje by była krótka), a w internecie na wielu forach najczęściej powtarzają się opinie tych samych ludzi. Poszperałam trochę i faktycznie odnoszę takie wrażenie. Opinia o złamanej rączce jest chyba na wszystkich forach, a jest to opinia jednej osoby. W każdym razie panie w trzech różnych sklepach mnie przekonały do tego pojazdu. Prowadzi się go jedną ręką, łatwo składa i naprawdę mi się podoba. Zaznaczę jednak, że jest to moja subiektywna opinia i rozumiem, jeśli ktoś ma inne zdanie. A gdybym mieszkała w mieście to pewnie bym wybrała lekki i zgrabny wózeczek
Także czekam do 2 grudnia by potwierdzić płeć mojej córki (żeby syn w różowym wózku nie jeździł) i robię zakupy.

Czekam niecierpliwie na relacje z wizyt. TeQiba w tym tygodniu chłopcy mają być?
amelka jak Ci sie podoba to kupuj, nie ma co gdybac, tym bardziej ze masz warunki A mozesz cos powiedziec na temat camarelo carrera ?? mi sie strasznie podoba a zobaczyc go bede miala okazje dopiero pod koniec grudnia
Tez ide 2-go do lekarza dowiedziec sie co tam u mnie mieszka

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-11-13 o 10:48
Stary 2013-11-13, 10:47   #1063
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
A jak. Jasne że wspomożemy Pewnie już wszystkie jak słonice będziemy wyglądać
Ja mam nadzieję, że palce mi nie popuchną bym mogła spamować tutaj w wątku reszta będzie kulać, a paluszki wyćwiczone od pisania
Chociaż ja się musze teraz kłuć w palce 4 razy dziennie, to ja nie wiem jak będe pisała

Niutka, Teqiba, margo80

dla wszystkich wizytówek dzisiaj jak kogos pominęłam to wybaczcie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Jadę na basen, może się trochę odstresuję...
Oj ja też bym poszła, ale sie wstydzę jakaś taka pomarszczona się zrobiłam na ciele.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:47   #1064
amelka2006
Raczkowanie

ELA87

Przywracasz wiarę w polską służbę zdrowia. Świetnie, że udało Ci się tak to wszystko załatwić.
Stary 2013-11-13, 10:48   #1065
111kicia111
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Nie było mnie kilka dni a Wy tyle napisałyscie.
Byłam dzisiaj na badaniu glukozy i w tym czasie nadrabiałam Was w telefonie ale jeszcze nie przeczytałam wszystkich postów.
Glukoze rozrobiła mi pielegniarka razem z cytryna i wypiłam na raz zeby nie poczuc smaku. Posiedziałam dwie godzinki i mam juz to za sobą. Nic strasznego!

Oprócz mnie jeszcze dwie panie robiły test na glukoze i jedna z nich jest teraz w 26 tc a ja w 25tc. Nie mogła sie nadziwic że mam taki mały brzuszek a jesteśmy prawie takiej samej postury. Doszłysmy do wniosku ze moze teoria że na dziewczynke ma sie wiekszy,rozlazły brzuszek a na chłopca mały sie sprawdza, bo ta kobitka spodziewa sie dziewczynki a ja chłopca.

Prosze o wpisanie kolejnej wizyty u gina 02.12. godz. 9.40

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:49   #1066
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

Kurcze - strasznie sie stresuje
Ale Wasze kciuki zawsze mialy magiczna moc wiec trzymajcie mocno Musi byc dobrze
Mam tez nadzieje ze potwierdzi sie chlopak Ale jak dziewczynka tez sie bede cieszyc - chcialabym tylko juz wiedziec
życze przeogromnie chłopczyka kochana, ale jak będzie dziewczynka to też sie jakoś wychowa Ja miałam odwrotnie, ale w sumie fajnie już po prostu mieć pewnośc i wtedy od razu kocha się tą płeć którą nosi się pod sercem No i na pewno będzie wszystko OK.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do kciuków wizytowych
Ja idę na 13.30 a póki co, od rana nie ma u nas wody, wyłączyli bez ostrzeżenia, może awaria jakaa. Oby się szybko z tym uporali...
Trzymam kciuki ! U nas woda jest to wpadaj do centrum na kąpiel

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ogromnie dziękuję za wasze kciukasy! Mam nadzieję, że nasze dzisiejsze wizyty przebiegną bezproblemowo. Z takim wsparciem na pewno! Sama jestem ciekawa czy moje dziecię okaże się bezwstydne i pokaże mamusi i Panu doktorowi co ma między nóżkami Nie odzywałam się przez długi weekend bo remontowaliśmy górę naszego domku i niestety nie znalazłam ani minuty aby prześledzić nasz wątek. Teraz 20 stron do nadrobienia, brzydale z was! może wieczorkiem postaram się przynajmniej ogarnąć parę wcześniejszych stronic Powiem wam jeszcze, że zrobiliśmy naszej córci sypialnie na górze, wyszła super, czekamy jeszcze na "dorosłe" łóżeczko dla niej i firanki, jak wszystko przyjdzie zrobię wam zdjęcie Tymczasem idę was nadrabiać, pozdrawiam!
Również tak jak wyżej trzymam mocno kciuki aby małe pokazało swoje prawdziwe JA
A co do remontu tez chętnie zobaczę zdjęcia U nas permanentny remoncik mieszkania na przyjście małego. Czasem marzę o porodzie bo będzie wyznacznikiem dokończenia tych rzeczy które jeszcze jesteśmy w stanie zrobić przed narodzinami Piotrusia. Reszta już jak nazbieramy więcej pieniążków, bo wiadomo że chwilowo myśli się bardziej o potrzebach małego i kupieniu mu tych wszystkich fajnych rzeczy

Cytat:
Dlatego kupiliśmy turkusowy (ja z myślą o dziewczynce, a wyszedł chłopczyk) i teraz jest uniwersalnie. Koleżanka przyniosła mi prześliczny dresik w kolorze szarym z różowym P ale mąż powiedział że Piotruś tego nie założy bo nie będzie z niego baby robił
Stary 2013-11-13, 10:51   #1067
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ale cudeńka! najbardziej podobają mi się wszystkie spodenki i kombizezon GAP, w ogóle wszystko super, chyba nie kupowałaś w ciucholandzie?
Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
gdzie kupowalas.? swietne. !
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ag9 ciuchacz jakiś okradłaś??
widzę parę ciuszków Next więc to nie sklep firmowy napadłaś
wszystko jest z ciucholandów sporo faktycznie Nexta i George. Szkieleciora dorwałam nawet nowego, z metkami

Było też mnóstwo uroczych dziewczyńskich ciuszków, miałam nawet brać i się z kimś podzielić, ale nie wiedziałam czy któraś by chciała

Cytat:
Witam się.

już Was nadrabiam
No i super
Stary 2013-11-13, 10:56   #1068
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Górny Śląsk

już chyba jest. albo chwilowo leci
ee to ja świętokrzyskie, ale nadal wody nie ma
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:58   #1069
Serissa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Straaasznie dużo nastukałyście, powoli nadrabiam.

Na moje pytanie o pampersy zdania widzę są podzielone. Kupię chyba paczkę dadów do szpitala i w razie czego TŻ skoczy po pampersy, jakby małemu coś się działo.

Właśnie wróciłam z zakupów, mały mi uckiska na pęcherz i musiałam się w połowie zakupów wracać do domu. Ale najważniejsze, że zdobyłam na obiadek łososia, frytki i pyszną suróweczkę. Strasznie mi się takiego obiadu zachciało.

Miała któraś z Was już krzywą cukrową? Jak wrażenia? To prawda, że można wcisnąć cytrynę? Mnie to na dniach czeka.

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:59   #1070
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
amelka jak Ci sie podoba to kupuj, nie ma co gdybac, tym bardziej ze masz warunki A mozesz cos powiedziec na temat camarelo carrera ?? mi sie strasznie podoba a zobaczyc go bede miala okazje dopiero pod koniec grudnia
Tez ide 2-go do lekarza dowiedziec sie co tam u mnie mieszka
Carrera jest zrobiony z dosyć fajnych materiałów. Ale to co jest jego największą zaletą to waga. Jest leciusieńki. Plastikowa gondola jest naprawdę spora. I ponoć jest cieplejsza od tych z innych tworzyw. Ma unoszone oparcie, co jest naprawdę istotne dla dzieci próbujących już siadać samodzielnie. W spacerówce jest spora budka, chroniąca od wiatru i słońca. Mnie się bardzo podoba. Tylko wolę coś cięższego na nasze błota i śniegi. A już kolor różowy jest słodki. Myślę, że wózek wart zastanowienia. Ten Adamex Jogger jest bardzo podobny, tylko mam wrażenie, że materiały nieco gorsze. Ale cena też niższa. Camarelo z fotelikiem (ale niestety też tej marki) kosztuje u nas 1455 zł. Pani w sklepie mówiła także o tym, że foteliki nie Maxi Cosi, czy Recaro są właściwie takie same, bo są kopiowane od tych firm tyle, że tańsze, bo nie przechodzą Crash testów (bo to przecież kopia). Ale mnie takie tłumaczenie jakoś nie przekonuje. Sama stawiam na Recaro, Besafe albo Safety mimas - tańszy bliżniak Maxi Cosi nawet z tej samej wytwórni i 4**** ADAC.
Stary 2013-11-13, 11:00   #1071
Serissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Byłam dzisiaj na badaniu glukozy i w tym czasie nadrabiałam Was w telefonie ale jeszcze nie przeczytałam wszystkich postów.
Glukoze rozrobiła mi pielegniarka razem z cytryna i wypiłam na raz zeby nie poczuc smaku. Posiedziałam dwie godzinki i mam juz to za sobą. Nic strasznego!

Oprócz mnie jeszcze dwie panie robiły test na glukoze i jedna z nich jest teraz w 26 tc a ja w 25tc. Nie mogła sie nadziwic że mam taki mały brzuszek a jesteśmy prawie takiej samej postury. Doszłysmy do wniosku ze moze teoria że na dziewczynke ma sie wiekszy,rozlazły brzuszek a na chłopca mały sie sprawdza, bo ta kobitka spodziewa sie dziewczynki a ja chłopca.

Prosze o wpisanie kolejnej wizyty u gina 02.12. godz. 9.40

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
I bez problemu chciała wcisnąć tą cytrynę? Boję się, że u mnie na przychodni nie będą chciały. Słyszałam gdzieś, że to może sfałszować wynik.

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:03   #1072
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie tanio
Szkoda tylko ze nie ma u mnie tej apteki bo z kosztem wysylki to troche mniej tanio

Jak uzbierasz kilka rzeczy to się opłaca

Masz moje magiczne kciuki i zobaczysz będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Witam po koszmarnej nocy. Około 2 obudził mnie straszny skurcz łydki, wczoraj też tak miałam, jednak ten dzisiejszy zdecydowanie silniejszy; męczyłam się z 20 minut, mąż masował ale nic nie pomagało. Aż się boje dzisiejszej nocy.
.
Witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
jak uzbierasz różnych rzeczy za 250 zł to za wysyłkę nie zapłacisz nic ja tak obkupiłam siebie, męża i rodziców (przeciwbólowe, coś na stawy, plastry rozgrzewające, sobie witaminki, coś na brodawki bolące i się uzbierało )
na mur beton będę tam jeszcze zamawiać po nowym roku, się uzbiera pierdółek na przyszłej mamy i dziecia przecież
(a apteka tania, bo tylko internetowa - nie muszą zbierać na wynajem pomieszczenia, etaty farmaceutów i inne bzdety, co apteki stacjonarne wrzucają w koszta do leków, prosty przykład z opokanem artro, w mojej aptece w mieście 16zł, a w gemini 9)
Potwierdzam i podam jeszcze lepszy przykład ja biorę witaminy Centrum DHA prenatal które kosztują 72zl w aptece na osiedlu , a w tej internetowej 35,99 zł Na bank wyprawkę będe tam kupować

Cytat:
Witam się.

już Was nadrabiam
Uuuuuu super są jeszcze placówki z powołania (albo ludzie)

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Mnie do tej pory 2 razy złapały, ale takie słabizny na szczęscie i od razu stopa zadarta na maksa i szybko przeszło. Magnez bierzesz?
.
Biore cały zestaw witamin ze wzgledu na niedokrwistość, w SR babka podała ten sposó o którym mówisz i tak też robiłam. Moim problemem jest to, że odkąd jestem w ciąży to się w ciągu nocy przeciągam i właśnie wtedy mnie ten skurcz złapał .Czy któraś też się przeciąga czy jakaś inna jestem

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:10   #1073
Niutka25
Raczkowanie

Kochane, widzę, że jest dużo chętnych na oglądanie zdjęć pokoju, dziś wieczorkiem zamieszczę tego co już jest, kolor na ścianach, fototapeta z Kubusiem puchatkiem, podłoga, dywan i karnisz tak jak mówię, czekamy na firanki, łóżko, komodę, mały regał na książeczki na dobranoc (pokój na górze ma służyć jedynie jako sypialnia), pokój zabaw jest na dole (łatwiej mi wtedy prowadzić egzystencję-nie musze ciągle latać na górę po zabawki)
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 11:11   #1074
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Aż trudno w to uwierzyć

Jednak nie wierzę
Ja myślę, że to urok małego miasteczka. Tam gdzie mam rodzinnego tam tez wszystkie Panie są miłe i położne i w rejestracji, a rodzinna o co ją poproszę do da Nigdy nie miałam z nimi problemu, widać ta druga przychodnia tez jest fajna Tylko oczywiście w całym mieście robia nam kanalizację i ciężko sie jeździ zaparkowałam w jakimś błocie i mam buty jak rolnik

Cytat:
No ja bardzo urosłam, a będę miała dziołchę. Może cos w tym jest

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość
I bez problemu chciała wcisnąć tą cytrynę? Boję się, że u mnie na przychodni nie będą chciały. Słyszałam gdzieś, że to może sfałszować wynik.
Mi bez problemu.
A dzisiaj Pani mi powiedziała, że woda z cytryną zbija cukier, więc nie wiem czemu pozwalają na cytrynę

Stary 2013-11-13, 11:11   #1075
Niutka25
Raczkowanie

A właśnie, co w tym tygodniu rozdają, chłopców czy dziewczynki?
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:16   #1076
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj ja też bym poszła, ale sie wstydzę jakaś taka pomarszczona się zrobiłam na ciele.
oj przestan, napewno nie jest tak zle a troche ruchu nie zaszkodzi My sie moze tez wybierzemy w niedziele

Cytat:
Czesc dziewczyny!

fajnie, ze masz to juz za soba
Co do brzuszka, to ja mam maly i taki rozlany, ale jeszcze nie wiem co w nim siedzi

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Dlatego kupiliśmy turkusowy (ja z myślą o dziewczynce, a wyszedł chłopczyk) i teraz jest uniwersalnie. Koleżanka przyniosła mi prześliczny dresik w kolorze szarym z różowym P ale mąż powiedział że Piotruś tego nie założy bo nie będzie z niego baby robił

Cytat:
Carrera jest zrobiony z dosyć fajnych materiałów. Ale to co jest jego największą zaletą to waga. Jest leciusieńki. Plastikowa gondola jest naprawdę spora. I ponoć jest cieplejsza od tych z innych tworzyw. Ma unoszone oparcie, co jest naprawdę istotne dla dzieci próbujących już siadać samodzielnie. W spacerówce jest spora budka, chroniąca od wiatru i słońca. Mnie się bardzo podoba. Tylko wolę coś cięższego na nasze błota i śniegi. A już kolor różowy jest słodki. Myślę, że wózek wart zastanowienia. Ten Adamex Jogger jest bardzo podobny, tylko mam wrażenie, że materiały nieco gorsze. Ale cena też niższa. Camarelo z fotelikiem (ale niestety też tej marki) kosztuje u nas 1455 zł. Pani w sklepie mówiła także o tym, że foteliki nie Maxi Cosi, czy Recaro są właściwie takie same, bo są kopiowane od tych firm tyle, że tańsze, bo nie przechodzą Crash testów (bo to przecież kopia). Ale mnie takie tłumaczenie jakoś nie przekonuje. Sama stawiam na Recaro, Besafe albo Safety mimas - tańszy bliżniak Maxi Cosi nawet z tej samej wytwórni i 4**** ADAC.
bardzo Ci dziekuje za opinie teraz to juz sie nie moge doczekac grudnia, zeby go pomacac u mnie chodniki prosciusienkie, zadnych wertepow, dziur wiec by wystarczyl Ja bym raczej brala bez folelika, my w sumie mamy, ale nie pamietam jakiej firmy, musze go wyciagnac i obadac Ten Adamex Jogger tez bralam pod uwage, mamy podobny gust

Stary 2013-11-13, 11:21   #1077
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
A właśnie, co w tym tygodniu rozdają, chłopców czy dziewczynki?
Dają co chcesz Miał być tydzień chłopców, ale chyba ktoś złamał zasadę. Chyba, że się mylę. Czasami Was nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
oj przestan, napewno nie jest tak zle a troche ruchu nie zaszkodzi My sie moze tez wybierzemy w niedziele
Jednak nie pójdę. Nie mam stroju na moje wielkie balony przeciez urosły mi o kilka rozmiarów, więc może być ciężko

Stary 2013-11-13, 11:24   #1078
czbasia
Zakorzenienie

Cześć mamuśki. Trochę mnie tu nei było. Ale spamujecie Cięzko mi z czytaniem się wyrobić ale o odpisaniu nie ma mowy. Wczoraj byliśmyz tż wózki oglądać, ale nędza. Nie znalazłąm ani jednego ciekawego Owszem są ładne ale uparłam się na ten na paskach i na inne nie spoglądam A nie było kmpletnie nic... Miłego dzionka, lecę po kawkę bo zasnę na klawiaturze zaraz

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Witam się.

już Was nadrabiam
Nooooo Dobrze coś pozytywnego usłyszeć. To trzymam kciuki żeby dieta pomogła
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:25   #1079
justine_87
Raczkowanie

Hej, hej

virginia, nie wierzę w żadne zabobony, nawet w czerwone kokardeczki przy wózku/łóżeczku

baja_86, niktórym się chyba nudzi, że przychodzą wcześniej mimo numerków Też byłabym zła, że nawet na wizycie prywatnej trzeba się stresować kolejką...
I gratuluję pięknej wagi synka!

koziemleko, super łóżeczko - full wypas

Serissa, dzidzia rośnie a skóra i macica nie nadążają, myślę, że stąd te dziwne uczucie jakby skóra na brzuchu miała zaraz pęknąć A krzyż już odczywa ciężar brzuszka...

estera87, oby lekarz miał rację i żeby torbiele się wchłonęły!

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ja dziś odeszłam z pracy i na pożegnanie od kierownika usłyszałam :dbaj o Piotrusia i ...omijaj stacje benzynowe
Jaki dobry kierownik

virginia, brawo za dzidzisia i jego wagę, ale gin się nie popisał, oj nie... tak samo jak rodzinka... Naprawdę to bardzo przykre, że nie są po Twojej stronie... Choć to nie jest łatwe, musisz uwierzyć, że sobie poradzicie, nabrać trochę optymizmu, zacisnąć pięści i pokazać im, że na przekór wszystkiego stworzysz szczęśliwą rodzinę

runaway_star, witaj!!!

Cytat:
No to chwalę się
Wooow, jakie zakupy Normalnie zazdraszczam!!

Cytat:
Ostatnio na ćwiczeniach w SR fizjoterapeutka mówiła, że w III trmyestrze skurcze w nogach to norma no i dziś w nocy to mnie złapało
Też męczą mnie skurcze - jedne silniejsze, inne słabsze, ale jednym takim mocnym jak cholera już trzeci dzień boli mnie łydka, jakbym miała mega zakwasy... I birę magnez, biorę, ale dopiero od tygodnia

mona, agunia, castia, amelka, virginia, margo, niutka, magduś, kicia dzięki za kciuki!!! Ja też myślę o wszystkich dzisiejszych wizytach i tej mojej chyba jako ostatniej dzisiaj

Cytat:
Witam się.

już Was nadrabiam
Jestem w szoku Oczywiście pozytywnym szoku - oby było więcej takich lekarzy i placówek!

Nie mogę doczekać się dzisiejszej wizyty, choć nie wstałam dzisiaj na tę glukozę (włączyłam drzemkę i doopa, pusty dom, mąż dawno w pracy a ja przebudziałam się o 8:00, bo tak ciężko zejść mi z łóżka). Trudno, najwyżej jutro zrobię Ale położę się spać o 20:00

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:25   #1080
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Było też mnóstwo uroczych dziewczyńskich ciuszków, miałam nawet brać i się z kimś podzielić, ale nie wiedziałam czy któraś by chciała
Ja bym była pewnie chcętna, ale muszę się uspokoić, bo szafka Ulki zaczyna pękać w szwach... Mój najświeższy zakup - moi rodzice mają w przyszłym roku 30 ślubu, mąż ma 30te urodziny a teściu 60te, więc kupiłam elegancką sukienkę
http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../82/3688718203
Musze się opamiętać. Ale w ciucholu kiedyś kupiłam też nowy z metkami kombinezon polarkowy sliczny taki za 22 złote, strasznie się z niego cieszę, chociaż rozmiar 56...

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z zakupów, mały mi uckiska na pęcherz i musiałam się w połowie zakupów wracać do domu. Ale najważniejsze, że zdobyłam na obiadek łososia, frytki i pyszną suróweczkę. Strasznie mi się takiego obiadu zachciało.

Miała któraś z Was już krzywą cukrową? To prawda, że można wcisnąć cytrynę? Mnie to na dniach czeka.
Obiad mniam - ja dzisiaj bez szału kotlet drobiowy i mizeria
Ja jeszcze nie słyszałam, żeby się gdzieś nie zgodzili na cytrynkę

Cytat:
Biore cały zestaw witamin ze wzgledu na niedokrwistość, w SR babka podała ten sposó o którym mówisz i tak też robiłam. Moim problemem jest to, że odkąd jestem w ciąży to się w ciągu nocy przeciągam i właśnie wtedy mnie ten skurcz złapał .Czy któraś też się przeciąga czy jakaś inna jestem
No mam dokładnie to samo, chwyta mnie, kiedy się przeciągam. Ponoć mżna robić takie ćwiczenia rozciągające także w ciągu dnia i to ma jakoś też przeciwdziałać skurczom.

Matko, wczoraj sobie zrobiłam andruta i został do teraz jeden paseczek

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-11-13 o 11:27
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości