Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 12:13   #3181
Draculaura_
BAN stały

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7

Cytat:
Napisane przez pepsikolakokakola Pokaż wiadomość
: hahaha:
jak zobaczylam, ze tajkuna ma bana to...nie no nie moge:haha ha:
why???
Widzę, że ban Tajkuny wywołał poruszenie.
Draculaura_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:18   #3182
tangella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pepsikolakokakola Pokaż wiadomość
: hahaha:
jak zobaczylam, ze tajkuna ma bana to...nie no nie moge:haha ha:
why???
Już we wcześniejszym poście napisałam czemu. Tu chyba jeden za drugiego dostaje bany. Jak należycie do klubu, gdzie jest ktoś kto miał na wizażu kilka kont to uciekajcie z tego klubu, bo za to, że ten ktoś miał kilka kont a wy należycie do tego klubu z tą osobą i piszecie z z nią to dostajecie bana. Ja należałam do klubu, gdzie dziewczyna miała na wizażu wcześniej kilka kont i za to chyba mnie zbanowali. Wszystkich nas na klubie zbanowali. Każdą osobę z klubu zbanowali, mimo,że miałyśmy jedno konto (wcześniej żadnych innych kont ) oprócz tej jednej dziewczyny.

Edytowane przez tangella
Czas edycji: 2013-11-13 o 12:19
tangella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:20   #3183
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueblue now Pokaż wiadomość
U mnie to wyglądało tak, że pani z UP zabrała mnie i kilka dziewczyn do urzędu, w którym miałam mieć staż i tam na miejscu była rozmowa z pracodawcą. Weź CV w razie czego (mi się nie przydało).
Miałam ok 816 zł z groszami.
Nie wiedziałam, że tak robią. Może staż jest w starostwie, bo po sąsiedzku... Twoja teoria może być trafna, pewnie dlatego powiedziała, żebym się nie spóźniła, no i mam stawić się w sali ogólnej. Kurde, nie mam pojęcia jak się przygotować. Ja nic o administracji nie wiem. A jak mnie przepytają z jakichś ustaw?? Ja się zawsze przejmuję na zapas, ale lubię być dobrze przygotowana.
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:25   #3184
kasia1608
Zakorzenienie

ale oni jakoś to wykrywają kto ile ma kont , więc za niewinność zbanowanie ??

z nudów zrobiłam sobie shejka 1 raz w życiu 2 banany szklanka mleka płatki owsiane miód mniam mniam

Edytowane przez kasia1608
Czas edycji: 2013-11-13 o 12:29
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:26   #3185
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
z nudów zrobiłam sobie shejka 1 raz w życiu 2 banany szklanka mleka płatki owsiane miód mniam mniam
Jeśli lubisz cynamon, to proponuję dać następnym razem .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:34   #3186
blueblue now
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że tak robią. Może staż jest w starostwie, bo po sąsiedzku... Twoja teoria może być trafna, pewnie dlatego powiedziała, żebym się nie spóźniła, no i mam stawić się w sali ogólnej. Kurde, nie mam pojęcia jak się przygotować. Ja nic o administracji nie wiem. A jak mnie przepytają z jakichś ustaw?? Ja się zawsze przejmuję na zapas, ale lubię być dobrze przygotowana.
Jeżeli w Starostwie, to przygotuj się na rozmowę ze Starostą
Nic się nie martw, nikt Cię nie będzie o żadne ustawy pytał, tylko tak ogólnie, wykształcenie, co potrafisz, Twoje cechy itp.
Ja na tą rozmowę nie przygotowałam się wcale, bo tak jak Ty nie miałam pojęcia co to będzie za pracodawca, a dowiedziałam się jak byłyśmy w drodze na miejsce, wtedy też pani z UP podała nam w razie czego podstawowe informacje o powiecie i tyle, ale jak zapytał mnie z tych podstaw na rozmowie to i tak pół zapomniałam z przejęcia
blueblue now jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:35   #3187
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:40   #3188
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli w Starostwie, to przygotuj się na rozmowę ze Starostą
Nic się nie martw, nikt Cię nie będzie o żadne ustawy pytał, tylko tak ogólnie, wykształcenie, co potrafisz, Twoje cechy itp.
Ja na tą rozmowę nie przygotowałam się wcale, bo tak jak Ty nie miałam pojęcia co to będzie za pracodawca, a dowiedziałam się jak byłyśmy w drodze na miejsce, wtedy też pani z UP podała nam w razie czego podstawowe informacje o powiecie i tyle, ale jak zapytał mnie z tych podstaw na rozmowie to i tak pół zapomniałam z przejęcia

Haha, a ja Starostę znam Ale nie wiem czy On mnie kojarzy ;p Ok, to na wszelki wypadek przygotuję się z wiedzy na temat starostwa i urzędu pracy. Dzięki wielkie
Stary 2013-11-13, 12:43   #3189
blueblue now
Rozeznanie

Cytat:
Haha, a ja Starostę znam Ale nie wiem czy On mnie kojarzy ;p Ok, to na wszelki wypadek przygotuję się z wiedzy na temat starostwa i urzędu pracy. Dzięki wielkie
No chyba, że u Was ktoś inny zajmuje się rozmowami, ale nie sądzę.

Powodzenia
blueblue now jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:49   #3190
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
No chyba, że u Was ktoś inny zajmuje się rozmowami, ale nie sądzę.

Powodzenia
Wiesz co, ja pracowałam u nas w lokalnej gazecie jako dziennikarz, więc to może działać na moją szkodę, albo właśnie zapunktować. I sporo osób ze Starostwa dzięki temu znam lub kojarzę. Nie ma co gdybać, zobaczymy... Dzięki za pomoc, bo czuję się teraz trochę pewniej Dam jutro znać jak było
Stary 2013-11-13, 13:10   #3191
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Dziewczyny jestem po rozmowie!!!!!

Nie wiem co myśleć, choć gdzieś w głębi czuję, że było ok i mimo jednej wpadki wyszłam zadowolona z siebie.

Oczywiście nie obyło się bez "wpadek"... Przyszłam wcześniej... Więc stwierdziłam, że poczekam jeszcze z 5 minut przed wejściem... W międzyczasie przyszła inna dziewczyna. Też na rozmowę. Nie obgadując nikogo... Mało reprezentatywna, szara, nijaka... Obskoczyła mnie wzrokiem od góry do dołu chyba z 10 razy.
Nagle wyszła Pani i spytała czy czekamy na rekrutacje... Zaprowadziła nas na drugie piętro do innego pokoju... Kilka osób czekało już na rozmowę, jakoś każdy mało ogarnięty, bo nawet nie wiedzieli na jakie stanowisko aplikowania (ogłoszeń było kilka, na różne stanowiska pracy). W końcu moja kolej. Pewnie wchodzę... Dostaje z wejścia pytanie dot. Mojej osoby... Wiec opowiadam o wykształceniu, o pracy etatowej, o doświadczeniu.... Pani przerywa mi i mówi ciekawe, ciekawe... Imponujące.... Ale czy Pani na prawdę chce z takim doświadczeniem aplikować na call center????? :brzyda l:

Oczywiście dostałam z miejsca prace na przedstawiciela handlowego usług prawnych.

Oczywiście w sekretarcie okazało się, że jakaś pracownica pokierowała mnie nie tam gdzie trzeba trochę było z tego powodu śmiechu...
Później już trafiłam na właściwą roMowe. Dwie osoby rekrutowały.. Radca prawny oraz rekruterka z Warszawy.
Rozmowa trwała 40 minut... I chyba moja pierwsza "prezentacja" trochę mnie odstresowała. Czułam się w miarę pewnie. Miałam pytania merytoryczne. Moje cv było omówione w każdym punkcie. Trochę pytań książkowych typu "pani mocne strony" ... Trochę podchwytliwych o relacje przełożony-podwładny. Atmosfera dosyć luźna. Trochę śmiechu, trochę poważnej konwersacji. Ładnie wybrnęłam z pytaniem o wynagrodzenie, którego się obawiałem, ale to dlatego, że do 2 w nocy czytałam poradniki odnośnie takich zapytań.
Miałam jedno pytanie na które bardzo kiepsko odpowiedziałam, ale myślę, że innymi się wybroniłam. Mam nadzieję!
Fakt faktem, że jestem pewna, co do zainteresowania moją osobą ( bo czekali ponoć na mnie i chyba zależało im na spotkaniu ) a po drugie wiem, że przewertowali dokładnie moje cv... Miałam na koniec nawet pytanie odnośnie pozycji z zainteresowań..., co mnie b.zaskoczyło " wiec co Pani ostatnio wykonała metodą decoupage..." jak się okazało siostra mecenasa również lubi sobie tak podłubać.

Oczywiście czekam na informacje. Mecenas zadeklarował, że niezależnie od decyzji otrzymam informacje

Pociesza mnie fakt... Że po mnie nikt nie wchodził (słyszałam z rozmowy w sekretariacie), przede mną była tylko starsza kobieta, która wyszła z bardzo niezadowoloną miną.

Do poniedziałku siedzę jak na szpilkach!!! Trzymajcie za mnie kciuk Dziewczyny!!!!

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14

Edytowane przez ~Olya~
Czas edycji: 2013-11-13 o 13:12
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:15   #3192
20160901857
Konto usunięte

Olya, myślę że skoro tak, to cię wybiorą Mówiłam, że będą pytać merytorycznie A powiedzieli coś więcej odnośnie samego stanowiska?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:24   #3193
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie zadzwonili do mnie z urzędu pracy. Mam jutro rozmowę w sprawie stażu z potencjalnym pracodawcą. A mówili, że kasy na staże już nie ma. Dziwne... Staż w administracji... A ja po filologii polskiej. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Ile dostają na stażu absolwenci? Bo słyszałam, że jest inne wynagrodzenie niż dla innych bezrobotnych.

tangella już myślałam, że za bardzo w tym wątku offtopujemy
czasem administracja oznacza po prostu pracę biurową

Cytat:
jak wiesz dla kogo to ma być staż to poczytaj o ten instytucji, w tym przypadku o starostwie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość

Nie wiem co myśleć, choć gdzieś w głębi czuję, że było ok i mimo jednej wpadki wyszłam zadowolona z siebie.

Oczywiście nie obyło się bez "wpadek"... Przyszłam wcześniej... Więc stwierdziłam, że poczekam jeszcze z 5 minut przed wejściem... W międzyczasie przyszła inna dziewczyna. Też na rozmowę. Nie obgadując nikogo... Mało reprezentatywna, szara, nijaka... Obskoczyła mnie wzrokiem od góry do dołu chyba z 10 razy.
Nagle wyszła Pani i spytała czy czekamy na rekrutacje... Zaprowadziła nas na drugie piętro do innego pokoju... Kilka osób czekało już na rozmowę, jakoś każdy mało ogarnięty, bo nawet nie wiedzieli na jakie stanowisko aplikowania (ogłoszeń było kilka, na różne stanowiska pracy). W końcu moja kolej. Pewnie wchodzę... Dostaje z wejścia pytanie dot. Mojej osoby... Wiec opowiadam o wykształceniu, o pracy etatowej, o doświadczeniu.... Pani przerywa mi i mówi ciekawe, ciekawe... Imponujące.... Ale czy Pani na prawdę chce z takim doświadczeniem aplikować na call center????? :brzyda l:

Oczywiście dostałam z miejsca prace na przedstawiciela handlowego usług prawnych.

Oczywiście w sekretarcie okazało się, że jakaś pracownica pokierowała mnie nie tam gdzie trzeba trochę było z tego powodu śmiechu...
Później już trafiłam na właściwą roMowe. Dwie osoby rekrutowały.. Radca prawny oraz rekruterka z Warszawy.
Rozmowa trwała 40 minut... I chyba moja pierwsza "prezentacja" trochę mnie odstresowała. Czułam się w miarę pewnie. Miałam pytania merytoryczne. Moje cv było omówione w każdym punkcie. Trochę pytań książkowych typu "pani mocne strony" ... Trochę podchwytliwych o relacje przełożony-podwładny. Atmosfera dosyć luźna. Trochę śmiechu, trochę poważnej konwersacji. Ładnie wybrnęłam z pytaniem o wynagrodzenie, którego się obawiałem, ale to dlatego, że do 2 w nocy czytałam poradniki odnośnie takich zapytań.
Miałam jedno pytanie na które bardzo kiepsko odpowiedziałam, ale myślę, że innymi się wybroniłam. Mam nadzieję!
Fakt faktem, że jestem pewna, co do zainteresowania moją osobą ( bo czekali ponoć na mnie i chyba zależało im na spotkaniu ) a po drugie wiem, że przewertowali dokładnie moje cv... Miałam na koniec nawet pytanie odnośnie pozycji z zainteresowań..., co mnie b.zaskoczyło " wiec co Pani ostatnio wykonała metodą decoupage..." jak się okazało siostra mecenasa również lubi sobie tak podłubać.

Oczywiście czekam na informacje. Mecenas zadeklarował, że niezależnie od decyzji otrzymam informacje

Pociesza mnie fakt... Że po mnie nikt nie wchodził (słyszałam z rozmowy w sekretariacie), przede mną była tylko starsza kobieta, która wyszła z bardzo niezadowoloną miną.

Do poniedziałku siedzę jak na szpilkach!!! Trzymajcie za mnie kciuk Dziewczyny!!!!
moja reakcja na to, że pokierowali cię na złą rozmowę: jak to w ogóle możliwe? jakoś kojarzy mi się to z brakiem odpowiedzialności. No ale jak widać nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło

ja jestem zła, bo wczoraj nie miałam czasu żeby przejrzeć ogłoszenia i przez to uciekła mi możliwość wysłania cv, bo termin wysyłania był do wczoraj

ja dziś jestem nawet produktywna: zrobiłam już pranie, przejrzałam stare komplety pościeli, pozmywałam naczynia, obejrzałam program, a teraz po raz pierwszy gotuję barszcz czerwony (mam nadzieję, że się uda ).
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:41   #3194
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
Łiiiiiii MAM PRACĘ !

Padnę ze szczęścia, zmęczenia po dziś i emocji, jutro pierwszy dzień.
Wiem, że już zaczęłaś pracę, ale ogromnie gratuluje mnie 1700zł netto w 100% by satysfakcjonowało
Cytat:
Napisane przez kluska234 Pokaż wiadomość
Ja też
Z moim samopoczuciem coraz gorzej Chłopak się oświadczył, a mnie nic nie cieszy
Ciesz się, gratulacje!
Statystyczny polak szuka pracy 12 miesięcy, więc masz jeszcze trochę czasu!!

W poniedziałek kończę szkolenia, a od grudnia zaczynam staż. I okazuje się, że dostanę pełną kwotę brutto, więc się cieszę
Stary 2013-11-13, 13:42   #3195
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Jeśli lubisz cynamon, to proponuję dać następnym razem .
dzięki za cynk
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:47   #3196
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Olya, myślę że skoro tak, to cię wybiorą Mówiłam, że będą pytać merytorycznie A powiedzieli coś więcej odnośnie samego stanowiska?

Mimo rozmowy, nie do końca wiem czego się spodziewać po tym stanowisku. Zgodnie z ogłoszeniem szukali kogoś po administracji... Natomiast z faktu, że ja kończę prawo... Otrzymywałam typowo prawnicze zagadnienia typu " przychodzi klient z taką i taką sprawą....". Bardzo ciekawiły ich moje praktyki... Szczególnie roczny wolontariat w poradni prawnej. Dopytywali się jak wyglądała ta współpraca, z jakiego działu sprawy dominowały etc... Na plus był fakt doszkalania się i posiadanych umiejętności z dziedziny rachunkowości/ kadry płace/ podatki ( to mnie zaskoczyło). Oczywiście tez otrzymałam pytanie odnośnie klienta i sprWy z ZUSem odpowiedz na plus. Polegałam niestety na pytaniu o dotacje unijne nie do końca wiedziałam jak na to odpowiedzieć. Nie miałam nigdy z tym doświadczenia i to chyba jedyna "wpadka", przynajmniej z mojego punktu widzenia.
Mecenas wymieniał czego oczekuje od kandydata... I prócz prac administracyjnych był szereg obowiązków stricte prawniczych... Łącznie z podstawowym doradztwem w sprawach "niższej rangi".... Wydaje mi się, że rozmowa było więc dostosowana do mojego wykształcenia.... No bo podane oczekiwania nie do końca pokrywały się z kwalifikacjami absolwenta administracji.

BandytkaD ta pomyłka ewidentnie wynikła z niezorientowanym / błędu jakiejś młodej pracownicy, która mnie tak pokierowała.
Tak czy inaczej nikt na to krzywo nie spojżał, no bo to przecież nie moja wina... Rekruterka śmiała się, że zostałam już przemaglowana i podłapałam doświadczenie w rozmowach na call center. I tyle

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

A co do pracy, chciałabym, żebyś miała racje )) na rynku pracy w miejscowościach takich jak moja, takie ogłoszenie to perełka, która trafia się zapewne raz na kilka miesięcy, o ile nie rzadziej.
Zobaczymy co z tego wyniknie.

Stary 2013-11-13, 13:51   #3197
201701191353
Konto usunięte

Cytat:

Uda się!
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:55   #3198
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
ale oni jakoś to wykrywają kto ile ma kont , więc za niewinność zbanowanie ??
Wątpię żeby za coś takiego banowali osoby trzecie.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:25   #3199
201701191353
Konto usunięte

Hmmm

Pchałybyście się na US?

Taka "perełka" mi się trafiła, w ogłoszeniach. Min. wykszt. średnie, moja "działka", że tak powiem. Kurczę, z jednej strony mnie korci, a z drugiej...mam to przeświadczenie, że do urzędów idą po znajomości, a te ogłoszenia to pic na wodę.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Wątpię żeby za coś takiego banowali osoby trzecie.
No właśnie. Ja mam jeszcze jedno konto, ale nieużywane, jakoś mnie nikt nie zbanował.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Co sądzicie o ogłoszeniach z tablica.pl
gdzie nie ma ani maila, ani telefonu ani nazwy sklepu/miejsca?

Ogłoszenie jest "Zatrudnię XXX na stanowisko XXX, po okresie próbnym umowa na stałe"

i ani me,ani be- czy CV i w ogóle JAK I GDZIE to wysyłać?
Stary 2013-11-13, 14:44   #3200
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tangella Pokaż wiadomość
Już we wcześniejszym poście napisałam czemu. Tu chyba jeden za drugiego dostaje bany. Jak należycie do klubu, gdzie jest ktoś kto miał na wizażu kilka kont to uciekajcie z tego klubu, bo za to, że ten ktoś miał kilka kont a wy należycie do tego klubu z tą osobą i piszecie z z nią to dostajecie bana. Ja należałam do klubu, gdzie dziewczyna miała na wizażu wcześniej kilka kont i za to chyba mnie zbanowali. Wszystkich nas na klubie zbanowali. Każdą osobę z klubu zbanowali, mimo,że miałyśmy jedno konto (wcześniej żadnych innych kont ) oprócz tej jednej dziewczyny.

To bardzo dziwne. Żadna z nas z dawnego klubu bana nie dostała.

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:47   #3201
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Hmmm

Pchałybyście się na US?

Taka "perełka" mi się trafiła, w ogłoszeniach. Min. wykszt. średnie, moja "działka", że tak powiem. Kurczę, z jednej strony mnie korci, a z drugiej...mam to przeświadczenie, że do urzędów idą po znajomości, a te ogłoszenia to pic na wodę.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

No właśnie. Ja mam jeszcze jedno konto, ale nieużywane, jakoś mnie nikt nie zbanował.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Co sądzicie o ogłoszeniach z tablica.pl
gdzie nie ma ani maila, ani telefonu ani nazwy sklepu/miejsca?

Ogłoszenie jest "Zatrudnię XXX na stanowisko XXX, po okresie próbnym umowa na stałe"

i ani me,ani be- czy CV i w ogóle JAK I GDZIE to wysyłać?

Nie wiem jak w US, ale w ZUSach początkowa rekrutacja ma postać testów i od wyniku zależy przejście do dalszego etapu.
W US napewno nie płacą kokosów, zapewne praca dość stresująca ( w zależności tez od stanowiska), "z☠☠☠ki" od przełożonych ale i od interesantów... Jedyny plus jaki widzę, to to, że w niektórych instytucjach cenią doświadczenia na takich stanowiskach. Wiec to kwestia perspektywiczna.

Sama orientowałem sie kiedyś, bo były u nas wolne stanowiska... Nie wiem gdzie znalazłas ogłoszenie, ale radzę je jeszcze zweryfikować na str urzędu. Spotkałam sie z tym, ze wymaganiampodane w up nie pokrywały sie z wymaganiami podanymi na str US.

Stary 2013-11-13, 14:52   #3202
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem jak w US, ale w ZUSach początkowa rekrutacja ma postać testów i od wyniku zależy przejście do dalszego etapu.
W US napewno nie płacą kokosów, zapewne praca dość stresująca ( w zależności tez od stanowiska), "z☠☠☠ki" od przełożonych ale i od interesantów... Jedyny plus jaki widzę, to to, że w niektórych instytucjach cenią doświadczenia na takich stanowiskach. Wiec to kwestia perspektywiczna.

Sama orientowałem sie kiedyś, bo były u nas wolne stanowiska... Nie wiem gdzie znalazłas ogłoszenie, ale radzę je jeszcze zweryfikować na str urzędu. Spotkałam sie z tym, ze wymaganiampodane w up nie pokrywały sie z wymaganiami podanymi na str US.
Myślę, że ogłoszenie pewne, bo znalazłam je na stronie BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.
Stary 2013-11-13, 15:14   #3203
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Myślę, że ogłoszenie pewne, bo znalazłam je na stronie BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.
No to składaj koniecznie ! Tymbardziej, jeśli stanowisko to "twoja działka"...

Stary 2013-11-13, 15:46   #3204
kathy8998
Rozeznanie

fdhgfhjhkghgfdh Składaj, co Ci szkodzi A nuż się uda.

~Olya~ Trzymam kciuki.

BandytkaD
Poczytam, poczytam. Zobaczymy na miejscu, co mi zaproponują. Będę się martwić jutro o 11.00

A nie wiecie, czy powiedzą mi od razu, czy mnie biorą na staż, czy dopiero po jakimś czasie? Wiem, wiem, za dużo pytań, ale ja już tak mam
Stary 2013-11-13, 15:49   #3205
ytaaa
Zadomowienie

Ja sam miałam kilka kont na wizażu, a to hasła zapomniałam , a to jakiś dziwny login założyłam i chciałam zmienić. Tylko, że zawsze korzystam z jednego.
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:04   #3206
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość

W poniedziałek kończę szkolenia, a od grudnia zaczynam staż. I okazuje się, że dostanę pełną kwotę brutto, więc się cieszę
super, gratuluję

Cytat:

BandytkaD ta pomyłka ewidentnie wynikła z niezorientowanym / błędu jakiejś młodej pracownicy, która mnie tak pokierowała.
Tak czy inaczej nikt na to krzywo nie spojżał, no bo to przecież nie moja wina... Rekruterka śmiała się, że zostałam już przemaglowana i podłapałam doświadczenie w rozmowach na call center. I tyle
dla mnie to oczywiste, że to nie twoja wina. Przecież ty przychodząc do jakiejś firmy nie musisz wiedzieć gdzie się kierować. Od tego są recepcjonistki. No ale niektóre to tak nieogarnięte są, że to szkoda gadać

Cytat:

BandytkaD
Poczytam, poczytam. Zobaczymy na miejscu, co mi zaproponują. Będę się martwić jutro o 11.00
zamiast się martwić to się skup na sobie żeby dobrze wypaść
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:06   #3207
DsC
Zakorzenienie

W każdej instytucji państwowej są konkursy na stanowiska. Jest szansa dostania się nie tylko po znajomościach. Znam przypadek, że osoba po stażu nie dostała się na dane stanowisko, bo wygrała konkurs inna osoba.
Nie generalizujmy
Stary 2013-11-13, 16:11   #3208
201701191353
Konto usunięte

To może powiecie mi skąd wziąć te dokumenty?

Wymagane dokumenty i oświadczenia:

• życiorys i list motywacyjny
  • oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji
  • oświadczenie kandydata o korzystaniu z pełni praw publicznych
  • oświadczenie kandydata o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
  • kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie
  • kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa lub oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego
  • kserokopia dowodu osobistego
Stary 2013-11-13, 16:18   #3209
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
To może powiecie mi skąd wziąć te dokumenty?

Wymagane dokumenty i oświadczenia:

• życiorys i list motywacyjny
  • oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji
  • oświadczenie kandydata o korzystaniu z pełni praw publicznych
  • oświadczenie kandydata o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
  • kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie
  • kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa lub oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego
  • kserokopia dowodu osobistego
Takie oświadczenia możesz znaleźć w internecie. Wpisz w google- gotowe przykłady. Ja pobierałam z chomika:P
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:20   #3210
201701191353
Konto usunięte

Oooooooooki
Thx

hmmm a kopię o obywatelstwie polskim to chyba do gminy mam iść?

Edytowane przez 201701191353
Czas edycji: 2013-11-13 o 16:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości