|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
|
|
|
|
#3182 |
|
BAN stały
|
Już we wcześniejszym poście napisałam czemu. Tu chyba jeden za drugiego dostaje bany. Jak należycie do klubu, gdzie jest ktoś kto miał na wizażu kilka kont to uciekajcie z tego klubu, bo za to, że ten ktoś miał kilka kont a wy należycie do tego klubu z tą osobą i piszecie z z nią to dostajecie bana. Ja należałam do klubu, gdzie dziewczyna miała na wizażu wcześniej kilka kont i za to chyba mnie zbanowali. Wszystkich nas na klubie zbanowali. Każdą osobę z klubu zbanowali, mimo,że miałyśmy jedno konto (wcześniej żadnych innych kont ) oprócz tej jednej dziewczyny.
Edytowane przez tangella Czas edycji: 2013-11-13 o 12:19 |
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiedziałam, że tak robią. Może staż jest w starostwie, bo po sąsiedzku... Twoja teoria może być trafna, pewnie dlatego powiedziała, żebym się nie spóźniła, no i mam stawić się w sali ogólnej. Kurde, nie mam pojęcia jak się przygotować. Ja nic o administracji nie wiem. A jak mnie przepytają z jakichś ustaw?? Ja się zawsze przejmuję na zapas, ale lubię być dobrze przygotowana.
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
ale oni jakoś to wykrywają kto ile ma kont , więc za niewinność zbanowanie ??
z nudów zrobiłam sobie shejka 1 raz w życiu 2 banany szklanka mleka płatki owsiane miód mniam mniam
Edytowane przez kasia1608 Czas edycji: 2013-11-13 o 12:29 |
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nic się nie martw, nikt Cię nie będzie o żadne ustawy pytał, tylko tak ogólnie, wykształcenie, co potrafisz, Twoje cechy itp. Ja na tą rozmowę nie przygotowałam się wcale, bo tak jak Ty nie miałam pojęcia co to będzie za pracodawca, a dowiedziałam się jak byłyśmy w drodze na miejsce, wtedy też pani z UP podała nam w razie czego podstawowe informacje o powiecie i tyle, ale jak zapytał mnie z tych podstaw na rozmowie to i tak pół zapomniałam z przejęcia
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha, a ja Starostę znam Ale nie wiem czy On mnie kojarzy ;p Ok, to na wszelki wypadek przygotuję się z wiedzy na temat starostwa i urzędu pracy. Dzięki wielkie
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dam jutro znać jak było
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem po rozmowie!!!!!
Nie wiem co myśleć, choć gdzieś w głębi czuję, że było ok i mimo jednej wpadki wyszłam zadowolona z siebie. Oczywiście nie obyło się bez "wpadek"... Przyszłam wcześniej... Więc stwierdziłam, że poczekam jeszcze z 5 minut przed wejściem... W międzyczasie przyszła inna dziewczyna. Też na rozmowę. Nie obgadując nikogo... Mało reprezentatywna, szara, nijaka... Obskoczyła mnie wzrokiem od góry do dołu chyba z 10 razy. Nagle wyszła Pani i spytała czy czekamy na rekrutacje... Zaprowadziła nas na drugie piętro do innego pokoju... Kilka osób czekało już na rozmowę, jakoś każdy mało ogarnięty, bo nawet nie wiedzieli na jakie stanowisko aplikowania (ogłoszeń było kilka, na różne stanowiska pracy). W końcu moja kolej. Pewnie wchodzę... Dostaje z wejścia pytanie dot. Mojej osoby... Wiec opowiadam o wykształceniu, o pracy etatowej, o doświadczeniu.... Pani przerywa mi i mówi ciekawe, ciekawe... Imponujące.... Ale czy Pani na prawdę chce z takim doświadczeniem aplikować na call center????? ![]() :brzyda l:Oczywiście dostałam z miejsca prace na przedstawiciela handlowego usług prawnych. Oczywiście w sekretarcie okazało się, że jakaś pracownica pokierowała mnie nie tam gdzie trzeba trochę było z tego powodu śmiechu... Później już trafiłam na właściwą roMowe. Dwie osoby rekrutowały.. Radca prawny oraz rekruterka z Warszawy. Rozmowa trwała 40 minut... I chyba moja pierwsza "prezentacja" trochę mnie odstresowała. Czułam się w miarę pewnie. Miałam pytania merytoryczne. Moje cv było omówione w każdym punkcie. Trochę pytań książkowych typu "pani mocne strony" ... Trochę podchwytliwych o relacje przełożony-podwładny. Atmosfera dosyć luźna. Trochę śmiechu, trochę poważnej konwersacji. Ładnie wybrnęłam z pytaniem o wynagrodzenie, którego się obawiałem, ale to dlatego, że do 2 w nocy czytałam poradniki odnośnie takich zapytań. Miałam jedno pytanie na które bardzo kiepsko odpowiedziałam, ale myślę, że innymi się wybroniłam. Mam nadzieję! Fakt faktem, że jestem pewna, co do zainteresowania moją osobą ( bo czekali ponoć na mnie i chyba zależało im na spotkaniu ) a po drugie wiem, że przewertowali dokładnie moje cv... Miałam na koniec nawet pytanie odnośnie pozycji z zainteresowań..., co mnie b.zaskoczyło " wiec co Pani ostatnio wykonała metodą decoupage..." jak się okazało siostra mecenasa również lubi sobie tak podłubać.Oczywiście czekam na informacje. Mecenas zadeklarował, że niezależnie od decyzji otrzymam informacje Pociesza mnie fakt... Że po mnie nikt nie wchodził (słyszałam z rozmowy w sekretariacie), przede mną była tylko starsza kobieta, która wyszła z bardzo niezadowoloną miną. Do poniedziałku siedzę jak na szpilkach!!! Trzymajcie za mnie kciuk Dziewczyny!!!!
...cause your love is my love & my love is your love. ![]() Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Edytowane przez ~Olya~ Czas edycji: 2013-11-13 o 13:12 |
|
|
|
#3192 |
|
Konto usunięte
|
Olya, myślę że skoro tak, to cię wybiorą
Mówiłam, że będą pytać merytorycznie A powiedzieli coś więcej odnośnie samego stanowiska?
|
|
|
|
#3193 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jestem zła, bo wczoraj nie miałam czasu żeby przejrzeć ogłoszenia i przez to uciekła mi możliwość wysłania cv, bo termin wysyłania był do wczoraj ja dziś jestem nawet produktywna: zrobiłam już pranie, przejrzałam stare komplety pościeli, pozmywałam naczynia, obejrzałam program, a teraz po raz pierwszy gotuję barszcz czerwony (mam nadzieję, że się uda ).
|
|||
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie 1700zł netto w 100% by satysfakcjonowałoCytat:
Statystyczny polak szuka pracy 12 miesięcy, więc masz jeszcze trochę czasu!! W poniedziałek kończę szkolenia, a od grudnia zaczynam staż. I okazuje się, że dostanę pełną kwotę brutto, więc się cieszę
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo rozmowy, nie do końca wiem czego się spodziewać po tym stanowisku. Zgodnie z ogłoszeniem szukali kogoś po administracji... Natomiast z faktu, że ja kończę prawo... Otrzymywałam typowo prawnicze zagadnienia typu " przychodzi klient z taką i taką sprawą....". Bardzo ciekawiły ich moje praktyki... Szczególnie roczny wolontariat w poradni prawnej. Dopytywali się jak wyglądała ta współpraca, z jakiego działu sprawy dominowały etc... Na plus był fakt doszkalania się i posiadanych umiejętności z dziedziny rachunkowości/ kadry płace/ podatki ( to mnie zaskoczyło). Oczywiście tez otrzymałam pytanie odnośnie klienta i sprWy z ZUSem odpowiedz na plus. Polegałam niestety na pytaniu o dotacje unijne nie do końca wiedziałam jak na to odpowiedzieć. Nie miałam nigdy z tym doświadczenia i to chyba jedyna "wpadka", przynajmniej z mojego punktu widzenia. Mecenas wymieniał czego oczekuje od kandydata... I prócz prac administracyjnych był szereg obowiązków stricte prawniczych... Łącznie z podstawowym doradztwem w sprawach "niższej rangi".... Wydaje mi się, że rozmowa było więc dostosowana do mojego wykształcenia.... No bo podane oczekiwania nie do końca pokrywały się z kwalifikacjami absolwenta administracji. BandytkaD ta pomyłka ewidentnie wynikła z niezorientowanym / błędu jakiejś młodej pracownicy, która mnie tak pokierowała. Tak czy inaczej nikt na to krzywo nie spojżał, no bo to przecież nie moja wina... Rekruterka śmiała się, że zostałam już przemaglowana i podłapałam doświadczenie w rozmowach na call center. I tyle ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
A co do pracy, chciałabym, żebyś miała racje )) na rynku pracy w miejscowościach takich jak moja, takie ogłoszenie to perełka, która trafia się zapewne raz na kilka miesięcy, o ile nie rzadziej. Zobaczymy co z tego wyniknie.
|
|
#3197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Konto usunięte
|
Hmmm
Pchałybyście się na US? Taka "perełka" mi się trafiła, w ogłoszeniach. Min. wykszt. średnie, moja "działka", że tak powiem. Kurczę, z jednej strony mnie korci, a z drugiej...mam to przeświadczenie, że do urzędów idą po znajomości, a te ogłoszenia to pic na wodę. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- No właśnie. Ja mam jeszcze jedno konto, ale nieużywane, jakoś mnie nikt nie zbanował. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Co sądzicie o ogłoszeniach z tablica.pl gdzie nie ma ani maila, ani telefonu ani nazwy sklepu/miejsca? Ogłoszenie jest "Zatrudnię XXX na stanowisko XXX, po okresie próbnym umowa na stałe" i ani me,ani be- czy CV i w ogóle JAK I GDZIE to wysyłać? |
|
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bardzo dziwne. Żadna z nas z dawnego klubu bana nie dostała.
|
|
#3201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jak w US, ale w ZUSach początkowa rekrutacja ma postać testów i od wyniku zależy przejście do dalszego etapu. W US napewno nie płacą kokosów, zapewne praca dość stresująca ( w zależności tez od stanowiska), "z☠☠☠ki" od przełożonych ale i od interesantów... Jedyny plus jaki widzę, to to, że w niektórych instytucjach cenią doświadczenia na takich stanowiskach. Wiec to kwestia perspektywiczna. Sama orientowałem sie kiedyś, bo były u nas wolne stanowiska... Nie wiem gdzie znalazłas ogłoszenie, ale radzę je jeszcze zweryfikować na str urzędu. Spotkałam sie z tym, ze wymaganiampodane w up nie pokrywały sie z wymaganiami podanymi na str US.
|
|
#3202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3204 |
|
Rozeznanie
|
fdhgfhjhkghgfdh Składaj, co Ci szkodzi
A nuż się uda. ~Olya~ Trzymam kciuki. BandytkaD Poczytam, poczytam. Zobaczymy na miejscu, co mi zaproponują. Będę się martwić jutro o 11.00 ![]() A nie wiecie, czy powiedzą mi od razu, czy mnie biorą na staż, czy dopiero po jakimś czasie? Wiem, wiem, za dużo pytań, ale ja już tak mam
|
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
Ja sam miałam kilka kont na wizażu, a to hasła zapomniałam , a to jakiś dziwny login założyłam i chciałam zmienić. Tylko, że zawsze korzystam z jednego.
|
|
|
|
#3206 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby dobrze wypaść
|
|||
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
W każdej instytucji państwowej są konkursy na stanowiska. Jest szansa dostania się nie tylko po znajomościach. Znam przypadek, że osoba po stażu nie dostała się na dane stanowisko, bo wygrała konkurs inna osoba.
Nie generalizujmy
|
#3208 |
|
Konto usunięte
|
To może powiecie mi skąd wziąć te dokumenty?
![]() Wymagane dokumenty i oświadczenia:
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Konto usunięte
|
Oooooooooki
![]() Thx hmmm a kopię o obywatelstwie polskim to chyba do gminy mam iść? Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-11-13 o 16:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

2 banany szklanka mleka płatki owsiane miód mniam mniam
.

nie do końca wiedziałam jak na to odpowiedzieć. Nie miałam nigdy z tym doświadczenia