|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
To te kobiety co wierzą w taki zabobon rodzą dzieci i co? Nawet pieluchy nie mają Biedne dzieci
|
|
|
|
|
#1232 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chyba też się skuszę na fototapetę ![]() monkaa321 daj znać jak tam wizyta ![]() ![]() Ja już dziś chyba troszkę lepiej się czuję. Mam nadzieję że powoli przeganiam to przeziębienie ![]() Miłego dzionka dziewoje ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
A nie wiem czy sama je rozpoznam pośród innych ![]() teQiba jakbyś znalazła chwilkę to zmień mi godzinkę wizyty 22.11. z 15:30 na 9:30. Zawsze to 6 godzin wcześniej
|
|
#1233 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamy
![]() Cytat:
![]() Zdjęcia bardzo ładne - pokój baardzo mi się podoba znajoma soatnio zrobiła córce tapetę w pokoju z MonsterHigh Przerażająca Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
agunia4ever to jak przeganiasz to przeziębienie??
![]() bo a lezę w łóżku ile tylko mi córcia pozwoli i się wygrzewam, wczoraj zrobiłam sobie ten syrop z cebuli, blleee. Pije herbatki z cytrynką i mam zamiar dzisiaj miód kupić i zjeść z dwa ząbki czosnku. Aha i na gardło mam tabletki dozwolone dla kobiet w ciąży faringosept, dzisiaj zażyłam pierwszą tabletkę a ty jak sobie dajesz radę ??? wiem że na pierwszej stronie jest link do tego jak leczyć przeziębienie w ciąży ale chciała bym abyście napisały od siebie jeśli tylko możecie side85 my mamy pokój córci zrobiony tak trójwarstwowo położona farba w różnych odcieniach ale tak jak by wieś. Jest kilka zwierzaczków: krówka, żyrafka, kurka, królik, krecik, drzewka, płotek księżyc i kilka innych. Świetnie nam to wyszło. Mój tż też chciał ocean ale w końcu wyszło na innym . Jeżeli twój mąż chce się wykazać to daj mu szansę najwyżej potem zamówisz fototapetę
Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-11-14 o 10:50 |
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny!
Gratuluje udanych wizyt i wymarzonych pułci. ![]() teQiba ja pamietam a było to 10 lat temu ze przy mnie połozna wypisywała te bransoletki (moim imieniem i nazwiskiem) i chyba dopiero po zbadaniu dziecka zakładali ale tego nie widziałam, bo zabrali mała do innego pomieszczenia. Nie wiem jak jest teraz. Dostałam w koncu zamówione spodnie na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3671991821 i któras chciała żebym napisała jakie są. Bardziej sa to getry niz spodnie rozciagaja się mocno. Wziełam swój rozmiar z przed ciazy i sa troche luzne. Pas tez jest troche luzny ale jak bedzie wiekszy brzuszek to sie zmiesci. Sopdnie nie sa ocieplane ale wykonane z dosc grubego materiału. Ogólnie mi sie podobaja. Gdybym kupiła je miesiąc temu to spadałyby mi z tylka. Pokaze wam w koncu mój brzuszek. Zagoniłam wczoraj córcię zeby mi klikła pare zdjec bo w końcu zadnego nie bede miała. 25 tc Na sobie mam te zamówione spodnie. 1.jpg
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
U nas w szpitalu wygląda to tak: mama odrazu po narodzinach czyta napis na bransoletce (na głos) kiedy stwierdzi ze wszystko się zgadza bransoletki zakladane sa na rączkę i nozke. W taki apoaob nie ma chyba mozliwosci podmienienia naszych pociech
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spodnie też super. Jaki rozmiar zamówiłaś tych spodni?
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te spodnie Przypomniało mi się. Ostatnio byłam na zakupach w większym gronie. Oglądałam spodnie jeansowe z gumką w pasie. Wcale nie drogie - chyba 20 zł, więc chciałam wziąć, bo za tą cenę i jeszcze z gumką Zobaczył to jeden "znajomy" który z nami był i zarzucił mi, że po co ja jeansy oglądam Powinnam sobie dresy kupić żeby mieć wygodnie i w ogóle wyrodna matka jestem To chyba jeszcze gorsze niż te zabobony o koralach itp
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do korali i naszyjnikow - ja nie nosilam, bo nie przepadam, a Ewa byla owinieta pepowina, ale nie na szyi, tylko w jakis dziwny "szelkowy" sposob i mialam problem ja wypchnac, bo sprezynowala do srodka na tej pepowinie
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-11-14 o 11:10 |
|
|
|
|
#1241 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno zmienie Cytat:
![]() Ale jakos nie wydaje mi sie zeby na NFZ kogos interesowaly moje stopy
|
|||
|
|
|
#1242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem dopiero w 18 tyg a już 4 kilo do przodu:/ a będzie coraz gorzej, ech, mam nadzieję, że nie stanę się ciążowym waleniem, bo przyjdzie mi rodzić w wodzie, hehe, jak orki będą musieli nalać mało wody bo siła wyporu spowoduje falę tsunami:P
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się pochwalę brzuszkiem
![]() Zdjęcia z soboty - 24t 0d |
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Fajniste brzucholki
A ja wczoraj wygralam aukcje - 2 pary jeansow ciazowych h&m - z przesylka 40zl
|
|
|
|
#1245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 | |||
|
Zakorzenienie
|
milego dnia ide odpoczac, bo dom juz po dyzurach nieco ogarnelam mam wolne do wtorku Cytat:
musisz przeczytac na glos i potwierdzic, ze sie zgadza ![]() jesli jedna ci spadnie, to musisz o tym powiedziec i zaloza kolejna Cytat:
![]() jest Twoje i jesli wszystko ok, powinno byc caly czas z Toba jesli ci zabieraja gdzies na badanie itp masz prawo byc caly czas z nim Cytat:
|
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
Czytam czytam i nie moge być na bieżąco z Wami
![]() Tyle mam pozapisywanych zakładek że ojej, posciel, wózek, katarek a poźniej będę robić hurtowe zakupy. Tzn liczę że mi juz na 100% lekarz powie 21.listopada płeć a nie prawdopodobną jaką widzi, to rozpocznę zakupowe szaleństwa Lecę nadrabiać dalej, niby 7 str a czytam i czytam (wolną chwilą w pracy)
|
|
|
|
#1248 |
|
Moderator
|
No to super jezeli odrazu zakladaja - jedno zmartwienie mniej
|
|
|
|
#1249 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny
Cytat:
Śliczny brzusio! A na tym drugim zdjęciu widac jak ci pępek już wychodzi na wierzch czy żle widze?
http://www.suwaczki.com/tickers/c55fe6hh32kl9p8j.png Edytowane przez 111kicia111 Czas edycji: 2013-11-14 o 11:38 |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Cytat:
Tak debatujecie o przesądach to Wam znalazłam Ja osobiście w żaden nie uwierzę ![]() -W ciąży nie wolno siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi. -Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia. -Trzeba unikać oblizywania noża, ponieważ grozi to wykształceniem się tzw. zajęczej wargi u dziecka. -W ciąży nie wolno kupować wyprawki niemowlęcej, bo to przynosi pecha. -Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy. -Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości. -Jeśli przyswajasz wiedzę w czasie ciąży, np. studiujesz, uczęszczasz na kurs prawa jazdy, twoje maleństwo będzie bardzo mądre. -Farbowanie włosów jest w ciąży zakazane, ponieważ dziecko urodzi się rude. Jeśli ciężarna obetnie włosy, odbierze rozum dziecku. A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana. -Nie wolno przechodzić pod rozstawioną drabiną, rozwieszonymi sznurami czy chodzić na skróty, bo dziecko owinie się pępowiną. -Owinięcie pępowiną grozi także dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha. -Z tego samego powodu ciężarna nie powinna nosić na szyi wisiorków, łańcuszków, korali. -Nie wolno spoglądać przez wizjer w drzwiach, ponieważ dziecko będzie miało zeza. -Jeśli ciężarna cierpi na zgagę, oznacza to, że dziecku rosną włosy. -Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie. -Nie wolno także patrzeć w ogień, bo maluszek będzie miał znamiona - myszki. -Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna. -Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem. -Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach. -Krawcowa nie powinna przypinać nic szpilkami na ubraniu ciężarnej, bo mogą pojawić się problemy z urodzeniem łożyska. -Jeśli kobieta w ciąży zyskuje na urodzie, z całą pewnością urodzi chłopca. Z kolei dziewczynka odbiera urodę przyszłej mamie. -Apetyt na słodkie potrawy wróży urodzenie dziewczynki, a na kwaśne i ostre - chłopca. -W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę. -Dotknięcie brzucha ciężarnej kobiety przynosi szczęście. -Ciężarna nie może zostać matką chrzestną, ponieważ odbiera ochrzczonemu dziecku szczęście. -W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem. Normalnie takie głupoty, że szok wychodzi na to że nic nie wolno, a już że wody nie wolno pić to mnie zabiło ![]() Moja córka będzię łysym rudym pijakiem, owiniętym pępowiną trochę mądrym, a jednak głupim z krzywymi nogami, zajęczą wargą i na dodatek zejdzie na złą drogę. Dodatkowo mała cała będzie w myszkach, a Ja będę miała poród pośladkowy i nie będe miała pokarmu. Aaa zapomniałam i będę miała pecha |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem pełna nadziei, że na tym etapie się zatrzyma i nie będzie wystawał bardziej. A jeśli wyjdzie to będę się cieszyć, że chodzę w ciąży zimą, a nie latem, bo można to jakoś ukryć pod swetrem ![]() Dostałam próbki do mycia z johnsons baby |
|
|
|
|
#1252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodnie tez ciekawe i cena Sliczności )---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kate1623 ale sie usmiałam
|
|
#1254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
piękna pogoda dziś. byłyśmy z młodą na spacerku, na placu zabaw...teraz poszła spać a ja mam czas dla siebie ![]() Cytat:
to muszę kupić rennie - dzięki Cytat:
ja też |
||
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Kicia, koziemleko zgrabne brzuszki
![]() Cytat:
mi też lekko się pępek uwypukla. Chce sesje ciążową więc mam nadzieje, że do tego czasu się nie wypchnie bardziej, kiedyś widziałam sesje jakiejś babki co jej tak strasznie pępek wystawał, że porażka- nie podobało mi się. Jak mi wywali to każę sobie zrobić zdjęcia gołego brzucha z jakimiś akcesoriami, które zakryją pępek
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
kicia, koziemleko super zgrabniutkie brzuchole macie
![]() kate ale głupoty ![]() ![]() a to z wodą to masakra a to.. Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, znalazłam parę fajnych imion dla dziewczynek, napiszcie które z nich przemówi do waszego serca
![]() 1. Ingeborga 2. Ibogaina 3. Neutrofema 4. Dystrakcja 5. Dominanta 6. Atropina 7. Boguchwała 8. Wilhelmina ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Hahahahaha, Tak BTW to chciałabym zobaczyć wasze miny na widok moich imion ![]() |
|
|
|
#1258 | ||||
|
Raczkowanie
|
Postaram się
Cytat:
Cytat:
Ale za to jak się później człowiek fajnie czuje mmm właśnie wczoraj byłam i polecam - zwłaszcza dla dziewczyn, które mają problemy z kręgosłupem - można się nieźle rozluźnić Cytat:
Ja tak mam, że jak się przebudzę w nocy, to bardzo często czuję taką nieodpartą potrzebę przeciągnięcia się i już parę razy złapał mnie skurcz w łydce... Na szczęście w miarę szybko odpuszczało. Cytat:
Jejku... Dzisiaj od rana dzielnie Was czytam, bo mam na późniejszą godzinę do pracy i nawet jestem już na 37 stronie ale wracam dopiero o 21, więc pewnie znów będę do tyłu o kilkanaście stron![]() A tymczasem miłego dzionka życzę |
||||
|
|
|
#1259 |
|
Raczkowanie
|
Atropina
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Biedne dzieci 
a fT4 to jaką masz normę? Bo ja mam do 1,48 ng/dl 

A nie wiem czy sama je rozpoznam pośród innych
Przerażająca 

wychodzi na to że nic nie wolno, a już że wody nie wolno pić to mnie zabiło
.Czy któraś też się przeciąga czy jakaś inna jestem