|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chamskie pytanie, kto ma rację?
Najgorzej że moja siostra cioteczna (nie mam rodzonej więc ta jest mi najbliższa) ciągle mówi że zasługuję na kogoś lepszego... kiedyś nawet tak powiedział...kolega mojego chłopaka.
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Są. Ale póki sama zachowujesz się tak a nie inaczej, nie dziw się, że w pobliżu masz tylko samych palantów - przyciągasz ich, wyczuwają że mogą Cię wykorzystać. Normalni faceci zainteresują się Tobą gdy się trochę naprostujesz.
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie to powinnaś pomyśleć o sobie. Zaproś koleżanki na jakiś wypad w sobotę i zobacz co on wtedy powie / zrobi. Jesteś równoważną osobą w tym związku i też możesz mieć życie poza nim. I moim zdaniem tobie przyda się odpoczynek, a jemu pokazanie, że nie jest centrum twojego świata
|
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie znam ani jednej takiej pary.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba Ty walczysz, a nie "walczymy"...
I tak, są normalni faceci w tym pokoleniu. Ale trzeba wiedzieć, czego się szuka, a raczej - czego się nie szuka i jakie cechy się kwalifikują na odstrzał. A nie, bo w nim się akurat zakochałam, jest jaki jest, ale lepszy niż żaden. |
|
|
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko teraz mam taki mega mentlik co robić dalej że hej
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Poszukać psychologa Innej drogi na wyzdrowienie nie widzę. Tkwiąc z tym facetem dalej, w dziwnym układzie, nie oduczysz się swoich zachowań i dalej będziesz mieć poczucie wykorzystywania. Koleś jest totalnie niedojrzałym młokosem. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
A ma już prawie 29 lat ...
Wiem muszę...ale nie umiem. Nawet nie wiem jak się "na dziś" zachować. Wiem tylko że nie chcę się pierwsza odezwać, ale nawet nie wiem czy TO mi się uda.
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie jesteście toksycznym związkiem, z którego nic dobrego nie wyniknie. A na nie odzywanie jest dobry sposób. Wyłącz telefon i odłóż go by cię nie kusił
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź sobie wypisz na kartce ile Ty robisz dla tego związku, a ile on. ile to wsadziłaś czasu i pieniędzy, a ile on (jak byłam po toksycznym związku i zobaczyłam, że mi w reszcie starcza na wszystko, to dotarło do mnie jaka ja głupia byłam i jak się niepotrzebnie poświęcałam). |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ile razem jesteście?
|
|
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
Porozmawiaj z kimś bliskim, może nawet z kilkoma osobami, że chcesz ale czujesz się za słaba na tak radykalne kroki - niech Cię mobilizują, czymś zajmą, nie pozwolą wrócić do nałogu. Przetrwasz ciężki początek to sobie później sama poradzisz z rozstaniem.
|
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie zalamuj mnie:/ To po co my sie tu produkujemy? Uwaga, moge byc niemila: nie pisz, nie dzwon, po prostu jedz do niego w sobote z szesciopakiem, kefirem na kaca i kwiatkami na przeprosiny
Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2013-11-14 o 23:25 |
|
|
|
|
|
#107 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
((---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Ja to chyba jestem jak w tym "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" - "miłą dziewczyną" ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
przesadzasz.
ps. plany nie były chyba jakieś kosmiczne, skoro on jest uziemiony i ma leżeć. |
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a mój facet mnie kocha i szanuje.to siadaj i licz. jak nie racjonalne argumenty, to zimne cyferki. za każdym razem jak będziesz chciała do niego zadzwonić czy się skontaktować w innym celu, niż odebranie swoich rzeczy, to tą kwotę, którą na niego wydajesz masz spalić, oddać rodzicom, przelać na lokatę czy co tam jeszcze Ci przyjdzie do głowy. |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
To jest dopiero 7 miesięcy. Mówisz do widzenia, odwracasz się na pięcie i odchodzisz bez żalu. Wszyscy Ci mówią, że możesz być z kimś, kto będzie Cię lepiej traktował, pomyśl, coś w tym jest!
Już miała nie pisać, ale 7 miesięcy, to powinny być motylki, a nie zrywanie po alkoholu. Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-11-14 o 23:37 |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie umiem się rozstawać. I czasem mam wrażenie że bardziej się boję okresu po rozstaniu niż problemów w życiu... Ale powiem Wam że ostatnio zaczęłam myśleć że chciałabym żeby zrobił coś takiego co da mi mocnego kopa i zrobię to bez wahania. Szkoda że ta akcja, choć tak przykra, aż tak mocna nie jest. Tzn. nie że będę dalej tak się zachowywać itp...i pewnie będę zmierzać do rozstania... Ale nie mam tego poweru i determinacji takiej totalnej... |
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Powróciłam i doczytałam resztę i no niby jeden główny problem w wątku, a jednak wychodzą kolejne. Jak dla mnie dziewczyny mają rację - za bardzo się starasz, dajesz dużo od siebie, a chyba od faceta niewiele wychodzi. Ty poświęcasz czas dla niego, a jak ty byłaś chora, to cię nie odwiedził. Przykre to dla mnie.
Poza tym bardzo nie podoba mi się to jego awanturnictwo po alko. Skoro taki jest to powinien mniej pić. No i klops, że po 7 miesiącach są już takie akcje
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Hm nie wiem w sumie wiesz ogólnie to nic się nie stało, ale mnie nie pasuje takie coś, że się umawiam i nagle o wiesz co nie przychodzić bo Tomek i Marek będą
Ale kłócić się nie ma o co. |
|
|
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Konto usunięte
|
Rozumiem, że jest Ci przykro, bo cały czas przy nim byłaś, a jak pojawili się koledzy to poszłaś w odstawkę, bo 'będzie ciasno'.
![]() Uważam też, że powinnaś zmienić swoje zachowanie, bo jesteś na każde jego zawołanie. Widać duży wkład w ten związek z Twojej strony, a z jego niestety nie. Tak to nie powinno wyglądać. Przyzwyczaiłaś go do tego, że liczy się on i jego potrzeby, a Twoje nie. Nie powinno być tak, że robisz co on chce, myślisz ciągle o nim, a zapominasz o sobie. Zastanów się czy chcesz żeby dalej tak to wyglądało. |
|
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na co dostałam odpowiedź, że o co mi chodzi że jak widać ze mną nie można żadnych planów zmienić, więc jak robię problem to mogę wpaść. Co mnie jeszcze bardziej wkurzyło, bo zostałam potraktowana jakbym z łaski mogła do jaśnie pana przyjść... Więc raz jeszcze wyjaśniłam o co chodzi mi i że uważam że inaczej powinno się to rozwiązać to usłyszałam, że nie będzie ze mną dyskutował na ten temat bo jak zwykle robię problem...i od 10 h totalne milczenie. Więc jedno to ta sprawa, a drugie to późniejsze zachowanie. Nie ubliżyłam mu ani nic. Napisałam tylko bardzo spokojnie co czuje i że nie uważam że tak postępuje osoba z klasą. |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabyś siedzieć z samymi kumplami? Bo ja nie.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.