|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Pomysl jak tu srednia Waga urodzeniowa to 3.200 I to chyba polki ja zawyzaja bo arabki rodza dzici I kilogram mniejsze w terminie. Majka wygladala jak 3 mies bobas. za szybkie docieranie z Patryczkiem Cytat:
68 cm ? :O chyba miało byc 58? ANOULA - uff.. Fajnie ze lekarz potwierdził córunie. Zkomentował jakos madrości tamtej lekarki? ze niby chłopczyk miał być?NEMOSEK - tak pomyslalam bo piszesz ze goscie byli , ze ugotowane , ze posprzatane itd . Jakbys dziecka nie miala, bo niektore z nas nie maja czasu na nic po za karmieniem DOMI - ????? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
zaciśnięteU nas nocka też w miarę, mała obudziła się o 00:30 i o 4:30. potem już o 8 no ale ileż można spać, za dużo bym chciała Mąż przyjechał o 5 nad ranem, teraz mi chrapie. A tak w ogóle też sobie troche ponarzekam a co. Ogólnie akceptuje swoje ciało po porodzie, nie jest złe, trochę brzucha zostało ale spoko, zaczne ćwiczyć to myślę że będzie dobrze. Ale jedyne czego nie mogę póki co zaakceptować to piersi. To że mam wokół brodawek sieczke zrobioną przez rozstępy trudno, dam rade ale dobija mnie że są takie... sflaczałe. Karmiłam tylko 3 tygodnie, ale są okropne, w ciąży biust urósł mi o dwa rozmiary i teraz moje piersi które kiedyś nie były duże są okropne dla mnie bo straciły swoją jędrność. Najbardziej mnie to dołuje przy bunga bunga.Mąż nic nie powiedział, nie omijał ich ale ja czuje sie z tym źle ![]() A tak poza tym to dzień dobry ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Trele a u Ciebie jak nocka??? Jak Majkowy brzuszek??
|
|
#633 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana dziecko zasnęło nawet zdążyłam zjeść śniadanie
Zaraz się pewnie obudzi więc korzystam z chwili Dzis ma przyjść do mnie położna i ściągnąć mi szwy ale się stracham W ogóle to mnie TAM coś boli..Cytat:
I nie wbijaj sobie do głowy takich głupot dla naszych dzieciaczków jesteśmy niezastąpione!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Idę na szybko coś ogarnąć w domku.. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- aa I MAM PYTANIE: Od kiedy kładziecie swoje dzieci na te leżaczki bujaczki? |
||||
|
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Majka pierwsze dni w Domu kichała bardzo I miała tzw sapke. Oczyszczała w ten sposob sie sama. Teraz kicha jak mamy za sucho w sypialni. Jak w nocy chodzi nawilzacz to kichania nie ma. Edit : Zycze Ci zeby to nie był tylko jeden wyjatkowy dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-15 o 09:01 |
|
|
|
|
#636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Madzik gratulacje ![]() Zuza właśnie zasypia w łóżeczku, oczy już zamknięte tylko męczy ją czkawka
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak humor? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpoczywaj i pokaż zdjęcie małego jak już bedziesz mogła![]() Cytat:
i troche śmieszne
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ze Wy tez w miare wyspane Co do piersi to ja tez jestem troche przerazona tym , jak beda wygladac po karmieniu. U mnie jest tak ze ja zbytnio nigdy nie bylam nimi zachwycona I jak sobie pomysle ze maja byc gorsze to mnie dreszcz przechodzi. W ciazy wcale nie urosly za to jak tylko pojawił sie pokarm to skoczyly o 2 rozmiary a wydaje mi sie ze czasem I wiecej ..nie mam rozstepow ale Mysl ze jak skoncze karmic to beda zwisały mi gdzie tam - jest dla mnie straszna. Mao Ty nie karmiłas długo , do tego o ile pamietam nie masz duzego biustu wiec moze uda Ci sie jeszcze odzyskac jego jedrnosc. Moze sprobuj jakis kremow, serum? Kiedys w Avon byl rewelacyjny krem do biustu a I z Bielendy jest fajne serum. Moge polecic bo stosowalam I póki nie przestałam efekt był fajny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję ze sue rizbuja mleko i nie będzie trzeba dikarmiac
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte wlasnie zamierzam kupic jakis bujaczek i klasc malego juz teraz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby sie udało z nimi coś jeszcze zrobić bo póki co jestem podłamana Cytat:
Napewno się laktacja rozkręci to będzie się najadał ładnie i spał jak aniołek
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosek czysty wiec jest ok.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Pozyjemy zobaczymy he he Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra ,dziś przychodzi do mnie koleżanka zobaczyć mała wiec wyszykowałam sie, włosy zrobiłam, wczoraj spa
az mąż sie zapytał czy gdzies wychodzę![]() nie to żebym na co dzień sie nie umalowała, no czasami są wyjątki ale w dresach nie chodzę jednak legginsy wygodniejsze figura taka sama jak przed porodem wiec szaleć mogę, a nawet kg mniej ważę.tylko posprzatac mi zostało a potem na spacerek
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za rozbujanko laktacji.Maomami Ja nie chce wiedziec jak bedzie wygladal moj biust po karmieniu:/ bo cyce jak donice Ale juz sie przwyczailam ze bardzo jedrny to on juz nigdy nie bedzie bo wielki.Dobry stanik czyni cuda Ale Ty dlugo nie karmilas wiec mysle ze to kwestia czasu i cwiczen i wroci do normy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-biuscie.html - to cos nowego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy: co kupić dla czterolatka??? Chrześniak męża ma urodziny kilka dni po Mikołaju, więc myślimy kupić jeden prezent ale np taki jakiś fajniejszy, albo dwa mniejsze jakieś. Ale nie mam pomysłu co
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide sie ogarnac i tez na pierwszy spacerek samotny do apteki.Nie wychodzilam z domu od 9 dni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Gratuluję udanych nocek i wspołczuję wszystkich brzuszkowych/kupkowych/marudzących/ulewających problemów. Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej i trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki i mamusie. I za dwupaczki też trzymam kciuki oczywiście ![]() Mały od rana buszuje w brzuchu i spać nie daje, szykuje chyba mamusię na nieprzespane nocki heheh ![]() Cytat:
Cytat:
za laktację!Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za mleczko, żeby nie trzeba było dokarmiać. Cytat:
Ja coś czuję, że jednak miało być 58 cm Chyba łatwo nie było, bo miałaś 2w1 i SN i CC... wracaj do formy i wszystkiego dobrego życzę!Cytat:
Cytat:
![]() Kyte za bezbolesne ściaganie szwów! Wypytaj tam położną o wszystko co Cię nurtuje!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-15 o 09:53 |
|||||||
|
|
|
#653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np klocki lego za 25 zł. czy gry planszowe http://biedronka.aktualnagazetka.pl/...zetka-do-25-11
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzik, , Antibia,Basiaaa gratuluje!!!
![]()
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ten też tablet i telefon ma opanowany do perfekcji zresztą laptopa też, nawet znalazłam takie tablety edukacyjne i w sumie nawet nie tragicznie drogie
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje sie i przepraszam wszystkie ze ostatnio tak malo pisalam ale mialam po tym szpitalu urwanie glowy,jeszcze mala,do tego pelno prania bo pogody nie bylo i wogole....wczoraj na wizycie lekarka oznajmila ze mam rozwarcie na palca ale szyjka wysoko jednak po tym jak jej powiedzialam ze doktor inny na usg w szpitalu co bylam mowil ze nisko glowka to tak jakos ona mnie zniechecila do pozytywnego nastawienia ze szybko urodze;/
w sumie zlecila mi mocz kontrolny po tym zapaleniu bo w szpitalu mi nie zlecili i okazalo sie wtedy w szpitalu ze mam rzesistkowca ...masakra dawala mi metrodidazol wlasnie w szpitalu i mowila ze nie chciala na wizycie mowic przy pacjentkach..masakra az mi sie slabo zrobilo...przez to mialam te nawracajace infejkce...no nic wazne ze juz jest ok bynajmniej tak mysle bo przeciez maz ze mna wspolzyl a ona jemu nic nie dala..nie wiem co myslec co robic teraz boje sie ze to wroci chociaz maz mowi ze on sie mega dobrze czuje nie widzi zadnych objawow ze on tez mial ta bakterie itd...a wy co myslicie? teraz wizyte mam za tydzien bo moja juz ma do konca miecha urlop i tak do dupy ze hej...bo wizyte mam u ordynatora i to moze ostatnia wizyta a nie bede mu zagadywac o tej bakterii...zaluje ze chodzilam do tej lekarki,teraz przy koncu jestem a jej nie bedzie ani w szpitalu ani w przychodni
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#660 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
też mi się wydaje, że miało być 58 cm. Cytat:
Cytat:
Co do piersi - również martwię się o mój, tym bardziej, że zawsze był duży i jędrność to stracił już dawno. A po karmieniu pewnie będzie masakra. Mao, a może zafunduj sobie jakieś zabiegi kosmetyczne ujędrniające - wiem, że takie są, musiałabyś się dowiedzieć tylko dokładnie na czym polegają i jak działają. Myślę, że przy mniejszym biuście i lekkim zwiotczeniu to one mogą coś dać, kremy też. Dostałam naklejki do ozdoby mebli dla małej są śliczne i jeszcze do moich kilku dużych naklejek dostałam małe gratisy, typu motylki, ptaszki. Na razie się prostują. Kleić będę pewnie po weekendzie, bo dzisiaj po wizycie u gina jadę do rodziców do Wałbrzycha. Pełnia coraz bliżej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

za szybkie docieranie z Patryczkiem

ae to dobrze bo bym chodzila isie stresowala. 

mam ochote go czasem zabic

i troche śmieszne 

Skurcze się piszą, momentami nawet dość mocne, ale doktor mówi, że raczej nadal nie są porodowe, bo szyjka dalej nie jest skrócona i on stwierdził, że pozamykane wszystko (a w szpitalu mówiła że rozwarcie na palec