Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 08:51   #631
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Moje dziecko to niedotykane jajo.nawet nnie się nie daje na ręce wziąć najlepiej nakarm i nie ruszaj bo ryk- i to taki od razu z grubej rury. W nocy niestety musiałam dac ny mm bo 3 godz mi cycki mordowal a jak go zostawiałam to ryk. Dostał mm i poszedł spać jak aniołek...ciągle tylko słysze ze duży jest. Dziś dopiero zobaczylam synka sąsiadki z sali to powiem widać różnice
Widac roznice
Pomysl jak tu srednia Waga urodzeniowa to 3.200 I to chyba polki ja zawyzaja bo arabki rodza dzici I kilogram mniejsze w terminie. Majka wygladala jak 3 mies bobas.

za szybkie docieranie z Patryczkiem

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość

Witam Mamusie i dzidziusie oraz dwupaczki
Informuję, że wczoraj 14 listopada powitałam na świecie mojego skarba Alexa
Jestem w nim zakochana po uszy
Synek waży 3310 i mierzy 68 cm, 10/10 pkt.
Mimo godziny parcia i pełnego rozwarcia nie udało się sn bo mały wstawił się potylicznie i za nic nie chciał wyjść - miałam cesarkę, a traz powoli wracam do żywych bo wczoraj to było niezbyt fajnie
Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy

Gratulacje!!!

68 cm ? :O chyba miało byc 58?

ANOULA - uff.. Fajnie ze lekarz potwierdził córunie. Zkomentował jakos madrości tamtej lekarki? ze niby chłopczyk miał być?

NEMOSEK - tak pomyslalam bo piszesz ze goscie byli , ze ugotowane , ze posprzatane itd . Jakbys dziecka nie miala, bo niektore z nas nie maja czasu na nic po za karmieniem

DOMI - ?????

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:53   #632
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a u nas nocka ekstra. maly wstal o 3 i 7 ale nadal mao je.o 3 zjadl 35ml a o 7 70ml
dziwie sie ze nie traci na wadze ae to dobrze bo bym chodzila isie stresowala.

trzymajcie kciuki zeby nas przyjeli do neuro dzisiaj
zaciśnięte

U nas nocka też w miarę, mała obudziła się o 00:30 i o 4:30. potem już o 8 no ale ileż można spać, za dużo bym chciała teraz poszło kupsko, mała się buja w leżaczku i póki co na spanie jej się nie ma napewno.
Mąż przyjechał o 5 nad ranem, teraz mi chrapie.

A tak w ogóle też sobie troche ponarzekam a co. Ogólnie akceptuje swoje ciało po porodzie, nie jest złe, trochę brzucha zostało ale spoko, zaczne ćwiczyć to myślę że będzie dobrze. Ale jedyne czego nie mogę póki co zaakceptować to piersi. To że mam wokół brodawek sieczke zrobioną przez rozstępy trudno, dam rade ale dobija mnie że są takie... sflaczałe. Karmiłam tylko 3 tygodnie, ale są okropne, w ciąży biust urósł mi o dwa rozmiary i teraz moje piersi które kiedyś nie były duże są okropne dla mnie bo straciły swoją jędrność.
Najbardziej mnie to dołuje przy bunga bunga.Mąż nic nie powiedział, nie omijał ich ale ja czuje sie z tym źle

A tak poza tym to dzień dobry

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Trele a u Ciebie jak nocka??? Jak Majkowy brzuszek??

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:56   #633
kyte
Wtajemniczenie

Witam się z rana dziecko zasnęło nawet zdążyłam zjeść śniadanieZaraz się pewnie obudzi więc korzystam z chwili Dzis ma przyjść do mnie położna i ściągnąć mi szwy ale się stracham W ogóle to mnie TAM coś boli..

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ale mielismy problemy z jedzeniem.. Co zjadla to ulala wszystko i to tak ze az chlustnelo.. Moj pokarm z cycka, odciagnietr mleko, mm... Az sir poryczalam bo juz nie moglam patrzec jak jej sie ulewa, na dodatek stwierdzilam ze jestem zla matka bo za malo ja przytulam i jeszcze ze nie moge jej wykarmic swoim pokarmem... Sie nazbieralo tego do placzu

Kochana wypłacz się mówie Ci dobrze to robiI nie wbijaj sobie do głowy takich głupot dla naszych dzieciaczków jesteśmy niezastąpione!!
Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Ale pospałam...zaledwie godzinę:/ przez te nerwy, które nadal mnie trzymają nie mogę się na niczym skupić, a tym bardziej zasnąć. o 4 zjadłam co nie co bo taki głód poczułam, aż mi się Mały rozhulał :P idę jeszcze do łóżka, może w końcu zasnę.
Biedna..może postaraj się jakoś zrelaksować przed samym snem, jakaś komedia maseczka i ciepłe mleczko..?Pomyśl też troszkę o sobie bo się wykończysz nam a tego nie chcemy
Cytat:
póki karmisz piersia to kup nutriton. zagescisz swoje mleko i rownież mm. Przy enfamilu masz tylko gesciejsze mm. Mój mial problem z nutritonem bo wydaje mi sie ze ciezkomu szlo i sie denerwowal i nie chcial... natomiast pozniej sie przyzwyczail. JAK KUPIS ENFAMIL, zobaczysz poprawe to coraz mniej b chciaala karmic piersia, laktacja oslabnie a tego chyba nie chcesz?

Sorento-
nie odpisalsm wczoaj bomi nie zacytowalo: u nas w niektorych miejscach sa betonowe podjazdy na wozki obook schodow- ostatnio jak cos wymieniaja i sa tam schody to zamiast betonowych podjazdow zrobili takie szyny, wymiar normalnie idealnie na kolo ale rozstaw to ja nie wiem... przednie kola ma mniejsze imniejszy rozstaw moj wozek wiec przednimi na to nie najade a na tylny rozstaw rowniez za waski wiec ja po tym do góry nie podjade wozkiem tam tylko musze ciagnac wozek po schodach ;/

Zuzziak
- super postawa ze tak pomagasz, siostrze to sie nalezy, ale Ty to odpocznij bo sie wykonczysz na tej oncowce a niebawem bedzie dzidzia i co wtedy? skad ta sile wziac? z drugiej strony rodzice powinni dac Wam troche odpoczac od tych spraw.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Anoula- dobrze ze jest dziewczynka

ale mnie maz wkur.wil ....... w nocy zrobilmleko i nie zakrecil dobrze butelki wiec cala sie oblalama rano zrobil takie gorace ze trzeba bylo 30 min studzic a dziecko ryzy bo glodne mam ochote go czasem zabic

a u nas nocka ekstra. maly wstal o 3 i 7 ale nadal mao je.o 3 zjadl 35ml a o 7 70ml
dziwie sie ze nie traci na wadze ae to dobrze bo bym chodzila isie stresowala.

trzymajcie kciuki zeby nas przyjeli do neuro dzisiaj

Cytat:

Informuję, że wczoraj 14 listopada o 10:37 powitałam na świecie mojego skarba Alexa
Jestem w nim zakochana po uszy ma długie czarne włoski
Mimo godziny parcia i pełnego rozwarcia nie udało się sn bo mały wstawił się potylicznie i za nic nie chciał wyjść - miałam cesarkę, a traz powoli wracam do żywych bo wczoraj to było niezbyt fajnie

GRATULACJE!!!

Idę na szybko coś ogarnąć w domku..

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

aa I MAM PYTANIE: Od kiedy kładziecie swoje dzieci na te leżaczki bujaczki?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:59   #634
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko to niedotykane jajo.nawet nnie się nie daje na ręce wziąć najlepiej nakarm i nie ruszaj bo ryk- i to taki od razu z grubej rury. W nocy niestety musiałam dac ny mm bo 3 godz mi cycki mordowal a jak go zostawiałam to ryk. Dostał mm i poszedł spać jak aniołek...ciągle tylko słysze ze duży jest. Dziś dopiero zobaczylam synka sąsiadki z sali to powiem widać różnice
A z piersi nie chce jesc?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Widac roznice
Pomysl jak tu srednia Waga urodzeniowa to 3.200 I to chyba polki ja zawyzaja bo arabki rodza dzici I kilogram mniejsze w terminie. Majka wygladala jak 3 mies bobas.

za szybkie docieranie z Patryczkiem

Gratulacje!!!

68 cm ? :O chyba miało byc 58?

ANOULA - uff.. Fajnie ze lekarz potwierdził córunie. Zkomentował jakos madrości tamtej lekarki? ze niby chłopczyk miał być?

NEMOSEK - tak pomyslalam bo piszesz ze goscie byli , ze ugotowane , ze posprzatane itd . Jakbys dziecka nie miala, bo niektore z nas nie maja czasu na nic po za karmieniem

DOMI - ?????

Ale to tylko taki jeden wyjatkowy dzien byl

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:00   #635
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kurcze musze dzisiaj wejsc na kompa poogladac fotki....

Tymek sie napoil i czkawke dostal w gratisie.Ale nie martwie sie bo doczytalam ze duzo z Waszych dzieciakow ja ma.My czkamy bardzo czesto:/ i piers nie pomaga.Samo musi przejsc.

Czy Wasze maluchy tez kichaja tak czesto?Nie wiem nosek sobie oczyszcza czy jak?

Tak.
Majka pierwsze dni w Domu kichała bardzo I miała tzw sapke. Oczyszczała w ten sposob sie sama.
Teraz kicha jak mamy za sucho w sypialni. Jak w nocy chodzi nawilzacz to kichania nie ma.

Edit :
Zycze Ci zeby to nie był tylko jeden wyjatkowy dzien

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-11-15 o 09:01
Stary 2013-11-15, 09:10   #636
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy Wasze maluchy tez kichaja tak czesto?Nie wiem nosek sobie oczyszcza czy jak?

Moja kicha dość często i zazwyczaj to takie serie po trzy razy
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Ja pierwszy ra zpołożyłam jak mała miała chyba mniej więcej dwa tygodnie, ale tak na 5 minut. A później stopniowo coraz dłużej. Teraz posiedzi w leżaczku tak z 15-20 minut max, czasem ale rzadko zdarzy jej się w nim zasnąć chociaż pilnuje żeby w nim nie spała bo taka pokrzywiona zasypia

Madzik gratulacje

Zuza właśnie zasypia w łóżeczku, oczy już zamknięte tylko męczy ją czkawka

Stary 2013-11-15, 09:14   #637
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się z rana dziecko zasnęło nawet zdążyłam zjeść śniadanieZaraz się pewnie obudzi więc korzystam z chwili Dzis ma przyjść do mnie położna i ściągnąć mi szwy ale się stracham W ogóle to mnie TAM coś boli..

Kochana wypłacz się mówie Ci dobrze to robiI nie wbijaj sobie do głowy takich głupot dla naszych dzieciaczków jesteśmy niezastąpione!!

Biedna..może postaraj się jakoś zrelaksować przed samym snem, jakaś komedia maseczka i ciepłe mleczko..?Pomyśl też troszkę o sobie bo się wykończysz nam a tego nie chcemy

GRATULACJE!!!

Idę na szybko coś ogarnąć w domku..

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Nie mialas rozpuszczalnych?
Jak humor?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 09:14   #638
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Informuję, że wczoraj 14 listopada o 10:37 powitałam na świecie mojego skarba Alexa

gratulacje dla ciebie i Alexa odpoczywaj i pokaż zdjęcie małego jak już bedziesz mogła
Cytat:
Kurcze musze dzisiaj wejsc na kompa poogladac fotki....

Tymek sie napoil i czkawke dostal w gratisie.Ale nie martwie sie bo doczytalam ze duzo z Waszych dzieciakow ja ma.My czkamy bardzo czesto:/ i piers nie pomaga.Samo musi przejsc.

tak, kichanie u niemowlaków to normalne i częste i troche śmieszne
Stary 2013-11-15, 09:15   #639
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
zaciśnięte

U nas nocka też w miarę, mała obudziła się o 00:30 i o 4:30. potem już o 8 no ale ileż można spać, za dużo bym chciała teraz poszło kupsko, mała się buja w leżaczku i póki co na spanie jej się nie ma napewno.
Mąż przyjechał o 5 nad ranem, teraz mi chrapie.

A tak w ogóle też sobie troche ponarzekam a co. Ogólnie akceptuje swoje ciało po porodzie, nie jest złe, trochę brzucha zostało ale spoko, zaczne ćwiczyć to myślę że będzie dobrze. Ale jedyne czego nie mogę póki co zaakceptować to piersi. To że mam wokół brodawek sieczke zrobioną przez rozstępy trudno, dam rade ale dobija mnie że są takie... sflaczałe. Karmiłam tylko 3 tygodnie, ale są okropne, w ciąży biust urósł mi o dwa rozmiary i teraz moje piersi które kiedyś nie były duże są okropne dla mnie bo straciły swoją jędrność.
Najbardziej mnie to dołuje przy bunga bunga.Mąż nic nie powiedział, nie omijał ich ale ja czuje sie z tym źle

A tak poza tym to dzień dobry

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Trele a u Ciebie jak nocka??? Jak Majkowy brzuszek??
U nas nocka okey. Pobudka o 4 i teraz o 8 I chyba jeszcze cos pospi bo widze ze ja spanie bierze, poki co sie wije znowu ale baczki ida wiec jest dobrze. Dałam jej wczoraj wode koperkowa i chyba to pomoglo, zobaczymy co bedzie w dzien.

Fajnie ze Wy tez w miare wyspane

Co do piersi to ja tez jestem troche przerazona tym , jak beda wygladac po karmieniu. U mnie jest tak ze ja zbytnio nigdy nie bylam nimi zachwycona I jak sobie pomysle ze maja byc gorsze to mnie dreszcz przechodzi. W ciazy wcale nie urosly za to jak tylko pojawił sie pokarm to skoczyly o 2 rozmiary a wydaje mi sie ze czasem I wiecej ..nie mam rozstepow ale Mysl ze jak skoncze karmic to beda zwisały mi gdzie tam - jest dla mnie straszna.

Mao Ty nie karmiłas długo , do tego o ile pamietam nie masz duzego biustu wiec moze uda Ci sie jeszcze odzyskac jego jedrnosc. Moze sprobuj jakis kremow, serum?
Kiedys w Avon byl rewelacyjny krem do biustu a I z Bielendy jest fajne serum. Moge polecic bo stosowalam I póki nie przestałam efekt był fajny

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-15, 09:17   #640
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Eeee ja to nie pamiętam kiedy ubierałąm choinkę ostatnio ale za rok juz bedziemy mieli. obiecałam to sobie

No ciekawe jak tam rozmowa z teściową.
Oby z Jasiem było ok

Ee tam, dobrze że duży
ale nie najada sie czy nei masz pokarmu czy sie "bawi"?
Nie no ciągnął ładnie ale jeszcze niezbyt mam mleka i chyba mu nie starczało.mówię wam od 1 w nocy do 4 ciągnął mi cycki aż myślałam ze umrę:-Da tu człowiek jeszcze spać by poszedł mam nadzieję ze sue rizbuja mleko i nie będzie trzeba dikarmiac
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:19   #641
nemosek
Zakorzenienie

Kyte wlasnie zamierzam kupic jakis bujaczek i klasc malego juz teraz.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 09:20   #642
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas nocka okey. Pobudka o 4 i teraz o 8 I chyba jeszcze cos pospi bo widze ze ja spanie bierze, poki co sie wije znowu ale baczki ida wiec jest dobrze. Dałam jej wczoraj wode koperkowa i chyba to pomoglo, zobaczymy co bedzie w dzien.

Co do piersi to ja tez jestem troche przerazona tym , jak beda wygladac po karmieniu. U mnie jest tak ze ja zbytnio nigdy nie bylam nimi zachwycona I jak sobie pomysle ze maja byc gorsze to mnie dreszcz przechodzi. W ciazy wcale nie urosly za to jak tylko pojawił sie pokarm to skoczyly o 2 rozmiary a wydaje mi sie ze czasem I wiecej ..nie mam rozstepow ale Mysl ze jak skoncze karmic to beda zwisały mi gdzie tam - jest dla mnie straszna.

Mao Ty nie karmiłas długo , do tego o ile pamietam nie masz duzego biustu wiec moze uda Ci sie jeszcze odzyskac jego jedrnosc. Moze sprobuj jakis kremow, serum?
Kiedys w Avon byl rewelacyjny krem do biustu a I z Bielendy jest fajne serum. Moge polecic bo stosowalam I póki nie przestałam efekt był fajny

A możesz mi znaleźć jakiegoś linka i pokazać dokłądnie jaki ten krem z bielendy??
Oby sie udało z nimi coś jeszcze zrobić bo póki co jestem podłamana

Cytat:
Nie no ciągnął ładnie ale jeszcze niezbyt mam mleka i chyba mu nie starczało.mówię wam od 1 w nocy do 4 ciągnął mi cycki aż myślałam ze umrę:-Da tu człowiek jeszcze spać by poszedł mam nadzieję ze sue rizbuja mleko i nie będzie trzeba dikarmiac
Duży chłopak to musi dużo jeść Napewno się laktacja rozkręci to będzie się najadał ładnie i spał jak aniołek

Stary 2013-11-15, 09:25   #643
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
gratulacje dla ciebie i Alexa odpoczywaj i pokaż zdjęcie małego jak już bedziesz mogła

tak, kichanie u niemowlaków to normalne i częste i troche śmieszne
To dobrzenosek czysty wiec jest ok.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Tak.
Majka pierwsze dni w Domu kichała bardzo I miała tzw sapke. Oczyszczała w ten sposob sie sama.
Teraz kicha jak mamy za sucho w sypialni. Jak w nocy chodzi nawilzacz to kichania nie ma.

Edit :
Zycze Ci zeby to nie był tylko jeden wyjatkowy dzien

Dzieki
Pozyjemy zobaczymy he he

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 09:27   #644
89Beatka
Wtajemniczenie

Dobra ,dziś przychodzi do mnie koleżanka zobaczyć mała wiec wyszykowałam sie, włosy zrobiłam, wczoraj spa az mąż sie zapytał czy gdzies wychodzę
nie to żebym na co dzień sie nie umalowała, no czasami są wyjątki ale w dresach nie chodzę jednak legginsy wygodniejsze figura taka sama jak przed porodem wiec szaleć mogę, a nawet kg mniej ważę.

tylko posprzatac mi zostało a potem na spacerek
Stary 2013-11-15, 09:29   #645
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Duzy chłopak - Duzy głód

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-15, 09:33   #646
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

E to Majka dala pospac

Cytat:
za rozbujanko laktacji.

Maomami Ja nie chce wiedziec jak bedzie wygladal moj biust po karmieniu:/ bo cyce jak donice Ale juz sie przwyczailam ze bardzo jedrny to on juz nigdy nie bedzie bo wielki.Dobry stanik czyni cudaAle Ty dlugo nie karmilas wiec mysle ze to kwestia czasu i cwiczen i wroci do normy.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 09:37   #647
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
A możesz mi znaleźć jakiegoś linka i pokazać dokłądnie jaki ten krem z bielendy??
Oby sie udało z nimi coś jeszcze zrobić bo póki co jestem podłamana

Duży chłopak to musi dużo jeść Napewno się laktacja rozkręci to będzie się najadał ładnie i spał jak aniołek
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ia-biustu.html - ja uzywalam tego. Kiedys mial inne opakowanie .

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-biuscie.html - to cos nowego

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-15, 09:37   #648
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny potrzebuje pomocy: co kupić dla czterolatka??? Chrześniak męża ma urodziny kilka dni po Mikołaju, więc myślimy kupić jeden prezent ale np taki jakiś fajniejszy, albo dwa mniejsze jakieś. Ale nie mam pomysłu co

Stary 2013-11-15, 09:37   #649
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra ,dziś przychodzi do mnie koleżanka zobaczyć mała wiec wyszykowałam sie, włosy zrobiłam, wczoraj spa az mąż sie zapytał czy gdzies wychodzę
nie to żebym na co dzień sie nie umalowała, no czasami są wyjątki ale w dresach nie chodzę jednak legginsy wygodniejsze figura taka sama jak przed porodem wiec szaleć mogę, a nawet kg mniej ważę.

SzczEsciara

Ide sie ogarnac i tez na pierwszy spacerek samotny do apteki.Nie wychodzilam z domu od 9 dni.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 09:38   #650
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ia-biustu.html - ja uzywalam tego. Kiedys mial inne opakowanie .

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-biuscie.html - to cos nowego

Dziękuję

Stary 2013-11-15, 09:43   #651
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje pomocy: co kupić dla czterolatka??? Chrześniak męża ma urodziny kilka dni po Mikołaju, więc myślimy kupić jeden prezent ale np taki jakiś fajniejszy, albo dwa mniejsze jakieś. Ale nie mam pomysłu co
ja mam w domu czterolatka i jak go podpytuje o prezenty to najbardziej by chciał TABLET, ale uwielbia klocki lego zwłaszcza star wars, albo lego star wars takie planetki są i też to lubi.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:46   #652
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Gratuluję udanych nocek i wspołczuję wszystkich brzuszkowych/kupkowych/marudzących/ulewających problemów. Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej i trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki i mamusie. I za dwupaczki też trzymam kciuki oczywiście

Mały od rana buszuje w brzuchu i spać nie daje, szykuje chyba mamusię na nieprzespane nocki heheh

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Eh, powiedzcie mi czy oprócz ciężkiej końcówki ciąży, rodzina musi jeszcze dokładać masę nerwów i stresów?! Przepraszam, ale mam potrzebę się wyżalić bo już siły nie mam na to co się dzieje dookoła mnie. Całą ciążę zamiast zająć się sobą, swoimi sprawami i w ogóle żyć własnym życiem, ja cały czas martwię się, stresuje, po prostu kłębek nerwów jestem, przez moją rodzinę która od początku roku boryka się z masakrycznymi problemami spowodowanymi przez moją siostrę (szkoda gadać, nikt się nie spodziewał że ona nam wszystkim taki numer wywinie i że będą takie kłopoty). Także od początku roku zamiast odkładać na rzeczy dla Małego, na ślub, to ja oddawałam całą swoją pensję moim rodzicom. Żyłam tylko z pieniędzy mojego (jeszcze wtedy) narzeczonego, za ślub, przyjęcie i w ogóle rzeczy do ślubu sama sobie zapłaciłam (wiedziałam że nie ma co brać pieniędzy od rodziców skoro ich nie mają i skoro ja im swoje oddaję). Po ślubie też część pieniędzy, które dostaliśmy z tż oddałam, ale pensję już brałam dla siebie. Oczywiście jakąś tam część co miesiąc im daję. Teraz pod koniec ciąży też okazuje się że jest jeszcze gorzej, że znów potrzebują mojej pomocy. Dziś zadzwoniłam do mamy i mówię że nie mam ochoty rozmawiać o tym teraz, nie czuję się na siłach, powiedziałam co myślę o tym czego ode mnie oczekują to się wszyscy na mnie obrazili. Nawet nie wiecie jak okropnie źle mi się zrobiło, jestem tak załamana psychicznie i tą końcówką ciąży i tą sytuacją rodzinną, że chciałabym by już Mały był po drugiej stronie brzuszka. Nie pomyślcie sobie źle o mojej rodzicach, bo oni naprawdę kiedy jest potrzeba to zawsze pomogą i będą wspierać, ale przez to co moja siostra zrobiła wszystko się zmieniło diametralnie. Kocham ich, ale chciałabym by oni w końcu zaczęli trzeźwo myśleć o tej sytuacji a nie jeszcze się bardziej pogrążać, do tego psychicznie mogli by mnie oszczędzić. Dobra bo się rozpisałam, ale potrzebowałam tego, naprawdę, bo to już jest dla mnie za wiele w tym momencie, co innego jakbym nie była w ciąży i nie oczekiwała teraz na przyjście na świat mojego dziecka. eh, cała jestem w nerwach. Niech ten mój Szkrab zrobi mi prezent i jutro wyjdzie na świat (hehe, a dopiero co się z tżtem śmiałam że od początku ciąży mam przeczucie że Mały urodzi się między 14 a 16 listopada:P)
Sorki że tak chaotycznie, ale po prostu zdenerwowana jestem od wczoraj.

Mya ja nie oglądam takich rzeczy bo dla mnie to takie stresujące jest, wolę pójść z wiedzą taką jaką posiadam z książek i opisów porodów naszych dziewczyn
Wspołczuje problemów. Rodzice chyba nie potrafią zrozumieć jak się czujesz, tym bardziej, że Ci na końcówce ciężko, do tego jeszcze różne inne problemy... życzę, żeby Wam się to jakoś poukładało wszystko.

Cytat:
Dobry wieczor
Skonczylam nadrabiac...
Dzisiaj do poludnia ogarnialam chatke,sprzatalam,gotowal am i doprowadzalam sie do porzadku
Po poludniu przyszli znajomi,przyjaciolka,sist er i posiedzielismy sobie i poplotkowalismy.Bylo milo

Sciagnelam 150 ml moge isc spac
Zauwazylam ze piersi zrobily sie sflaczale ,nie sa juz takie nabrzmiale. Brodawki sie wyklarowaly.Nie musze pobudzac ich laktatorem.W koncu moge prawie bezbolesnie karmic.Mleko sie leje.
Świetnie sobie radzisz! Pozazdrościć za laktację!

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
widać że jest duży
A u nas po wizycie znowu rewolucja Skurcze się piszą, momentami nawet dość mocne, ale doktor mówi, że raczej nadal nie są porodowe, bo szyjka dalej nie jest skrócona i on stwierdził, że pozamykane wszystko (a w szpitalu mówiła że rozwarcie na palec ). Powiedział, że siusiaka nie widzi więc wg niego nadal córka Mała waży już prawie 3100g i wg dzisiejszego USG TP jednak na 11.12. ale łożysko 3 stopień, więc umówiliśmy się na wizytę za kolejne 2 tygodnie skontrolować, co i jak i jeśli łożysko na USG będzie tak brzydko wyglądać to na następny dzień do szpitala na test oksytocynowy. Ponoć polega to na tym, że podaje się oksytocynę i obserwują czy przy skurczach zacznie dziecku spadać tętno, jak zacznie to znaczy że łożysko niewydolne i będziemy kończyć ciążę. Chyba, że akcja się sama z siebie zacznie wcześniej.
Teraz to nie ma się co sugerować pomiarami z USG, mnie po ostatnim wyszedł termin na 24 grudnia bo młody mały jest. Dobrze, że lekarz potwierdził dziewczynkę!

Cytat:
Jeszcze mu się odmieni i będziesz narzekała w drugą stronę :P
Trzymam kciuki za mleczko, żeby nie trzeba było dokarmiać.

Cytat:

GRATULACJE!
Ja coś czuję, że jednak miało być 58 cm Chyba łatwo nie było, bo miałaś 2w1 i SN i CC... wracaj do formy i wszystkiego dobrego życzę!

Cytat:
To włączaj terapię mega ujędrniającą może pomoże. Ćwiczenia, smarowanie, natryski -na zmianę ciepłe i zimne. Kurcze takie uroki ciąży niestety, może się poprawi trochę.

Cytat:

Kyte za bezbolesne ściaganie szwów! Wypytaj tam położną o wszystko co Cię nurtuje!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-11-15 o 09:53
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:51   #653
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
w gazetce z biedronki widziałąm fajne zabawki, gry dla dzieci ,
np klocki lego za 25 zł.

czy gry planszowe
http://biedronka.aktualnagazetka.pl/...zetka-do-25-11
Stary 2013-11-15, 09:52   #654
niunia32
Zakorzenienie

Madzik, Basiaaaaa, Antibia gratulacje!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:56   #655
malinka123108
Wtajemniczenie

Madzik, , Antibia,Basiaaa gratuluje!!!

Stary 2013-11-15, 09:57   #656
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
ja mam w domu czterolatka i jak go podpytuje o prezenty to najbardziej by chciał TABLET, ale uwielbia klocki lego zwłaszcza star wars, albo lego star wars takie planetki są i też to lubi.
No właśnie ten też tablet i telefon ma opanowany do perfekcji zresztą laptopa też, nawet znalazłam takie tablety edukacyjne i w sumie nawet nie tragicznie drogie

Stary 2013-11-15, 10:01   #657
malinka123108
Wtajemniczenie

melduje sie i przepraszam wszystkie ze ostatnio tak malo pisalam ale mialam po tym szpitalu urwanie glowy,jeszcze mala,do tego pelno prania bo pogody nie bylo i wogole....wczoraj na wizycie lekarka oznajmila ze mam rozwarcie na palca ale szyjka wysoko jednak po tym jak jej powiedzialam ze doktor inny na usg w szpitalu co bylam mowil ze nisko glowka to tak jakos ona mnie zniechecila do pozytywnego nastawienia ze szybko urodze;/
w sumie zlecila mi mocz kontrolny po tym zapaleniu bo w szpitalu mi nie zlecili i okazalo sie wtedy w szpitalu ze mam rzesistkowca ...masakra dawala mi metrodidazol wlasnie w szpitalu i mowila ze nie chciala na wizycie mowic przy pacjentkach..masakra az mi sie slabo zrobilo...przez to mialam te nawracajace infejkce...no nic wazne ze juz jest ok bynajmniej tak mysle bo przeciez maz ze mna wspolzyl a ona jemu nic nie dala..nie wiem co myslec co robic teraz boje sie ze to wroci chociaz maz mowi ze on sie mega dobrze czuje nie widzi zadnych objawow ze on tez mial ta bakterie itd...a wy co myslicie? teraz wizyte mam za tydzien bo moja juz ma do konca miecha urlop i tak do dupy ze hej...bo wizyte mam u ordynatora i to moze ostatnia wizyta a nie bede mu zagadywac o tej bakterii...zaluje ze chodzilam do tej lekarki,teraz przy koncu jestem a jej nie bedzie ani w szpitalu ani w przychodni
Stary 2013-11-15, 10:13   #658
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie ten też tablet i telefon ma opanowany do perfekcji zresztą laptopa też, nawet znalazłam takie tablety edukacyjne i w sumie nawet nie tragicznie drogie
dzisiejsze dzieci to gadżeciarze
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:13   #659
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
melduje sie i przepraszam wszystkie ze ostatnio tak malo pisalam ale mialam po tym szpitalu urwanie glowy,jeszcze mala,do tego pelno prania bo pogody nie bylo i wogole....wczoraj na wizycie lekarka oznajmila ze mam rozwarcie na palca ale szyjka wysoko jednak po tym jak jej powiedzialam ze doktor inny na usg w szpitalu co bylam mowil ze nisko glowka to tak jakos ona mnie zniechecila do pozytywnego nastawienia ze szybko urodze;/
w sumie zlecila mi mocz kontrolny po tym zapaleniu bo w szpitalu mi nie zlecili i okazalo sie wtedy w szpitalu ze mam rzesistkowca ...masakra dawala mi metrodidazol wlasnie w szpitalu i mowila ze nie chciala na wizycie mowic przy pacjentkach..masakra az mi sie slabo zrobilo...przez to mialam te nawracajace infejkce...no nic wazne ze juz jest ok bynajmniej tak mysle bo przeciez maz ze mna wspolzyl a ona jemu nic nie dala..nie wiem co myslec co robic teraz boje sie ze to wroci chociaz maz mowi ze on sie mega dobrze czuje nie widzi zadnych objawow ze on tez mial ta bakterie itd...a wy co myslicie? teraz wizyte mam za tydzien bo moja juz ma do konca miecha urlop i tak do dupy ze hej...bo wizyte mam u ordynatora i to moze ostatnia wizyta a nie bede mu zagadywac o tej bakterii...zaluje ze chodzilam do tej lekarki,teraz przy koncu jestem a jej nie bedzie ani w szpitalu ani w przychodni
Moglibyście oboje sobie zrobić badanie w tym kierunku i jakby coś wyszlo to podjąć równocześnie leczenie, bo mężul może nie mieć objawów i będzie cie zarażał i tak w koło. Ciekawe tylko ile takie badanie może kosztować...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:14   #660
Kociak85
Zadomowienie

Witam z rana

Cytat:

Gratulacje
też mi się wydaje, że miało być 58 cm.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak dobrac czapke dla takiego malucha? Bo kupilismy ale jest za mala :/
Najlepiej albo przymierzyć chyba, albo wymierzyć centymetrem obwód główki i później obwód czapeczki

Cytat:
Klocki Lego, jakieś gry logiczne, planszowe

Co do piersi - również martwię się o mój, tym bardziej, że zawsze był duży i jędrność to stracił już dawno. A po karmieniu pewnie będzie masakra.
Mao, a może zafunduj sobie jakieś zabiegi kosmetyczne ujędrniające - wiem, że takie są, musiałabyś się dowiedzieć tylko dokładnie na czym polegają i jak działają. Myślę, że przy mniejszym biuście i lekkim zwiotczeniu to one mogą coś dać, kremy też.

Dostałam naklejki do ozdoby mebli dla małej są śliczne i jeszcze do moich kilku dużych naklejek dostałam małe gratisy, typu motylki, ptaszki. Na razie się prostują. Kleić będę pewnie po weekendzie, bo dzisiaj po wizycie u gina jadę do rodziców do Wałbrzycha.
Pełnia coraz bliżej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości