Miłośniczki Zary część XXIX - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 13:25   #2251
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX

Wiecie co Dostałam sms z Zary, że paczka na mnie czeka Od razu humor wraca
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:25   #2252
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość

I Brzechwa zarzuce:

Młynarz na ośle swym jechał, a wnuk
Ledwo nadążyć za osłem tym mógł.
"Patrzcie - wołanie rozległo się wnet -
Dziadek pozwala, by wnuk jego szedł.
Czy to widziano gdzie, czy to słyszano gdzie?
Dziadek pozwala, by wnuk jego szedł!"

Dziadek zlazł z osła, a dosiadł go wnuk,
Dziadek za wnukiem z daleka się wlókł.
"Spójrzcie - wołanie rozległo się wnet -
Chłopiec pozwala, by dziad jego szedł.
Chłopiec pozwala, by dziad jego szedł!"

Dziadek czym prędzej na osła więc wsiadł,
Jadą już razem i wnuczek i dziad.
"Hańba - wołanie rozległo się wnet -
Dwóch wsiadło razem osłowi na grzbiet.
Dwóch wsiadło razem osłowi na grzbiet!"

Osła na plecy wziął dziadek i tak
Wlecze się z wnukiem, choć sił mu już brak.
"Hejże, popatrzcie - wołano im w ślad -
Osioł na ośle wybiera się w świat.
Osioł na ośle wybiera się w świat!"

Ja marzylam o koniku

Klasyk! Tegoż działa użyłam na konkursie recytatorskim za młodu.

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2013-11-15 o 13:29
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:26   #2253
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kocica77 Pokaż wiadomość
Musisz to czuć w sobie, jak nie masz parcia na dzieci, to nic na siłę.
To stereotyp że kobieta musi mieć zawsze dzieci, że zawsze musi je chcieć i że musi szybko rodzić, najlepiej do 30.
Zgodze sie, ze stereotypem jest posiadanie dziecka przez kazda kobiete, ale juz rodzenie po 30stce pierwszego dziecka wiaze sie z kwestia zdrowotna dla matki i dziecka. U dzieci urodzonych przez dojrzalsza kobiete wystepuje zwiekszone ryzyko roznych chorob. Tak samo u kobiet, ktore pozno urodzily, moze to wplynac na wyzsze ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy itd.

Za to, ze nie kazdy powinien miec dzieci widze na co dzien w pracy... Niektorzy swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem, nieswiadomym rodzicielstwem wyrzadzaja dziecku duza krzywde i ja sama tego nie naprostuje... Naprawde, po dziecku mozna tyle wywnioskowac o sytuacji rodzinnej dziecka i relacjach panujacych w domu...
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:28   #2254
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Rozterki towarzysza nam kazdego dnia. Czasem dotycza blachostek typu "ktory szalik dzis zalozyc?", a czasem rzeczy, ktore zawaza na calym naszym przyszlym zyciu. Powyzszy tekst jest chamski i tyle

Zreszta, chocbys stawala na glowie, ludziom sie nie dogodzi To Twoje zycie i masz je tylko jedno

I Brzechwa zarzuce:

Młynarz na ośle swym jechał, a wnuk
Ledwo nadążyć za osłem tym mógł.
"Patrzcie - wołanie rozległo się wnet -
Dziadek pozwala, by wnuk jego szedł.
Dziadek pozwala, by wnuk jego szedł!"

Dziadek zlazł z osła, a dosiadł go wnuk,
Dziadek za wnukiem z daleka się wlókł.
"Spójrzcie - wołanie rozległo się wnet -
Chłopiec pozwala, by dziad jego szedł.
Chłopiec pozwala, by dziad jego szedł!"

Dziadek czym prędzej na osła więc wsiadł,
Jadą już razem i wnuczek i dziad.
"Hańba - wołanie rozległo się wnet -
Dwóch wsiadło razem osłowi na grzbiet.
Dwóch wsiadło razem osłowi na grzbiet!"

Osła na plecy wziął dziadek i tak
Wlecze się z wnukiem, choć sił mu już brak.
"Hejże, popatrzcie - wołano im w ślad -
Osioł na ośle wybiera się w świat.
Osioł na ośle wybiera się w świat!"

Ja marzylam o koniku

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja buzie w pracy zamknęłam, bo miałam dość...

Wystarczyło subtelnie zasugerować, że nie każdemu tak łatwo się dzieci rodzi jak dyskutowano o tych próżnych egoistkach, co to nie mają dzieci.

Wszyscy myślą, że jestem bezpłodna i siedzą cicho, żeby mi przykrości nie zrobić, a jak wydaję kasę, to niech sobie wydaję, bo biedna jestem taka, poszkodowana przez los, to sobie rekompensuję... Mało to uczciwe, ale przynajmniej jest spokoj.
Też to jest jakieś wyjście z sytuacji ....

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Ja jestem młoda, ale dzieci przed 30 nie chcę mieć na pewno. Sama nie wiem czy chcę, czy nie, ale teraz chce się wyszaleć, zobaczyć świat i zawodowo spełnić się. Dziecko teraz mi niepotrzebne
To jest nasza sprawa, indywidualna, osobista

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
My właśnie na te jarmarki jedziemy Pierwszy raz w życiu
A Strasburg jest piękny

My mamy osobne konta Jednak wspólnie płacimy za mieszkanie, jedzenie itd. Każde z nas odkłada jednak także na koncie oszczędnościowym na wybrane cele określone kwoty
Powiem szczerze, ze nie wyobrażam sobie mieć z małżonem wspólnego konta Nie jest sknerą, ale jak mówi stare przysłowie: czego oczy nie widzą..."

Ja zaczęłam 11-go porządkowanie szaf, ale niestety przez chorobę odłożyłam dalsze sprzątanie w czasie. Ale też sporo ciuchów już poszło out A to dopiero pierwsza szafa

Ja mam 28, ale dzieci nie planuję I choć ciężko w to uwierzyć w naszym dziwnym społeczeństwie, po prostu nie odczuwam instynktu macierzyńskiego na chwilę obecną A rodzić, żeby komuś zrobić dobrze nie zamierzam, w końcu nie jestem dobrą wróżką, żeby spełniać marzenia rodziny na temat dziecka
W ogóle uważam, że żyjemy w zacofanym społeczeństwie, bo u nas, nie wiedzieć czemu, jeśli ktoś bierze ślub, to tylko dlatego, że przytrafiła się ciąża, a jak nie bierze z tego powodu, to tylko dlatego, żeby mieć zielone światło do prokreacji Osoby, które mówią, że dzieci nie chcą traktowane są jak jacyś odmieńcy
Oj to chyba zrobiłaś większe porządki niż ja
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:30   #2255
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729678]Oj to chyba zrobiłaś większe porządki niż ja [/QUOTE]

Musiałam porobić miejsce na nowe rzeczy, żeby mi małżon nie narzekał, że szafy w szwach pękają, a ja ciągle nowe rzeczy kupuję
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:36   #2256
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:

Za to mój uważa, że ja zarobiłam i nic mu do tego na co wydaje. Zresztą ja też nie rozliczam go z kupionych części do samochodu czy innych przyjemności. Jestem ogólnie za tym, że nawet będąc w małżeństwie mamy wspólne konto na które oboje wpłacamy ustaloną kwotę, jak i swoje prywatne i z tych pieniędzy nikt nikogo nie rozlicza Więc jak ktoś jest sknerą to niech sobie odkłada na swoim koncie, a druga strona niech wydaje na co chce

No i dla mnie też byłoby abstrakcją, gdyby tż po wspólnym wypadzie kazał oddać mi za paliwo. Albo w drugą stronę..gdyby ja za to samo od niego brała pieniądze
Moj tak samo uważa. A rozliczanie z każdej złotówki to przesada. Ja tam uważam, całe szczęście moj TZ jest taki, ze to facet powinien za większość płacić

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
to prawda. Ale to on ma wiecej rzeczy z metkami.
Np. Wczoraj wyciągnął 5 płaszczy i pyta mnie kiedy je kupiliśmy jak ja ide na łowy to kupuje jemu jak on ma czas kupuje mi i przynosi
Nie wierze hahah

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kocica77 Pokaż wiadomość

Nie ma znaczenia ile lat sie jest razem. Ważne, czy my kobiety jesteśmy w tym związku szczęśliwe. Jesli nie jesteśmy to trzeba coś zmienić. Pytanie czy obie strony chcą. Mam koleżankę, która skończyła medycynę, pracowała chyba 6lat, potem dziecko, nie pracowała i maź rownież lekarz nie chciał by wracała do pracy, wyliczał jej każdy grosz, np.10zł dawał dziennie na zakupy, albo wogole nie dawał. Wyprowadziła się z dzieckiem do rodziców. Poszli na terapie, on nie zdawał sobie sprawy, że stosował przemoc wobec niej. i teraz póki co jest dobrze ... Kubeł zimnej wody, ze ja straci itd. Dopiero po zakończonej terapii czyli po roku wróciła do domu.
Przykre to
Cytat:
Takie podejście jest bardzo zdrowe i wiele par powinno się nad takim zastanowić. Relacje mogą być wtedy nieco zdrowsze w tym temacie. Nie jesteśmy jeszcze małżeństwem, ale jeśli Nim będziemy to taki system zastosujemy

Dlatego ja polecam zrobić porządki. Tak jak pisałam, uszczupliłam swoją szafę o 80% i znów mam ochotę na kolejne wywalanie rzeczy

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Szkoda, że nie każdemu facetowi duma pozwala na taki krok jak terapia. Większość jednak jest zdania, że "jak to, z nimi coś nie tak?" i nawet groźba odejścia/odejście nie zmienia ich nastawienia.
To prawda, moj TZ to dobry człowiek bardzo ale niestety nie jestem szczęśliwa w tym związku
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729001]Dlatego szkoda naszego czasu dla takiego faceta, który jest niereformowalny.
Lepiej odejść niż się męczyć z takim gościem, bo uważam, że każdy związek/małżeństwo ma nam polepszyć sytuację pod każdym względem Ma być nam lepiej, mamy być szczęśliwsze, doceniane i kochane za to że jesteśmy.
Dokładnie

Cytat:
Ja w ogóle nie planuje dzieci może któregoś dnia wstanę i poczuję... "musimy mieć dziecko" póki co nie chcę i nie planuje i wolałabym nie poczuć nigdy takiego głosu.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

mężczyzny nie da się zmienić i to trzeba zrozumieć, albo bierzemy takiego jakim jest ... albo się żegnamy
Eh i ja musze sie pożegnać

Wyzalilam sie Wam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Hihi nie ma co sie przejmować takimi osobami.. Tak jak dziewczyny napisały, ludzie zazdroszczą i sa zawistni. To sie niestety nigdy nie zmieni

kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:37   #2257
Konto usunięte

Cytat:
To się pochwal jak odbierzesz przesyłkę

Cytat:

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Musiałam porobić miejsce na nowe rzeczy, żeby mi małżon nie narzekał, że szafy w szwach pękają, a ja ciągle nowe rzeczy kupuję
Kochana, żebyś z porządkami w szafie przed zimową % zdążyła bo to już raptem za miesiąc

[QUOTE=kama-hh;43729718]Moj tak samo uważa. A rozliczanie z każdej złotówki to przesada. Ja tam uważam, całe szczęście moj TZ jest taki, ze to facet powinien za większość płacić

Nie wierze hahah

Cytat:

Przykre to

To prawda, moj TZ to dobry człowiek bardzo ale niestety nie jestem szczęśliwa w tym związku

Dokładnie

Wyzalilam sie Wam

Przykre to jest a taka fajna z Ciebie dziewczyna jest eh!
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:40   #2258
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

[QUOTE=kama-hh;43729619]Hahaha ja swojego bym znalazła w sklepie Apple albo elektronicznym albo w pubie z piwem

Moj tak samo sie za mną wlecze wiec nie chodzę z nim - tylko wnostatecznosci

Cytat:

Ile ?!?!?! Moj ma 2 pary dżinsów i spodnie do garnituru kupując spodnie wchodzi do big stara i mówi "Dylan 34/34 poproszę" płaci i wychodzi

Zakupoholizm wyssał z mlekiem matki
Stary 2013-11-15, 13:44   #2259
Konto usunięte

[QUOTE=OnaZakupoholik;4372 9864]
Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
Hahaha ja swojego bym znalazła w sklepie Apple albo elektronicznym albo w pubie z piwem

Moj tak samo sie za mną wlecze wiec nie chodzę z nim - tylko wnostatecznosci

A mówią, że co najgorsze to po rodzicach mamy
Stary 2013-11-15, 13:45   #2260
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Dziewczyny ja ten plaszczyk puchowy wylicytowalam na allegro. Skoro chwalicie to. Go sobie zostawię

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:45   #2261
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

[QUOTE=kama-hh;43729718]Moj tak samo uważa. A rozliczanie z każdej złotówki to przesada. Ja tam uważam, całe szczęście moj TZ jest taki, ze to facet powinien za większość płacić

Nie wierze hahah

Cytat:

Przykre to

Dokładnie

Wyzalilam sie Wam

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Hihi nie ma co sie przejmować takimi osobami.. Tak jak dziewczyny napisały, ludzie zazdroszczą i sa zawistni. To sie niestety nigdy nie zmieni

Kama, bardzo Ci współczuje naprawde jestes wyjątkowa kobieta i zasługujesz na to najlepsze. Najgorzej tkwić w czymś toksycznym.
Stary 2013-11-15, 13:46   #2262
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi Ale czasami lepiej się rozstać, niż się męczyć i być nieszczęśliwym

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729822]
Kochana, żebyś z porządkami w szafie przed zimową % zdążyła bo to już raptem za miesiąc [/QUOTE]

Staram się, ale te szafy mnie przytłaczają

Cytat:
Dobrze, że mój nie wyssał wiecznego marudzenia, że: "go nie stać na to i na tamto"
Stary 2013-11-15, 13:46   #2263
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja buzie w pracy zamknęłam, bo miałam dość...

Wystarczyło subtelnie zasugerować, że nie każdemu tak łatwo się dzieci rodzi jak dyskutowano o tych próżnych egoistkach, co to nie mają dzieci.

Wszyscy myślą, że jestem bezpłodna i siedzą cicho, żeby mi przykrości nie zrobić, a jak wydaję kasę, to niech sobie wydaję, bo biedna jestem taka, poszkodowana przez los, to sobie rekompensuję... Mało to uczciwe, ale przynajmniej jest spokoj.
O to, to! Hihi, bardzo zdrowe podejście do sprawy. Niestety z niektórymi inaczej się nie da.

Ja z kolei mam teraz etap szukania miejsca dla siebie. Lubię się przemieszczać, nie potrzebuje jeszcze domu z kominkiem ( koty mam!), widzę,że niektórych bardzo to razi.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:50   #2264
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729822]
Przykre to jest a taka fajna z Ciebie dziewczyna jest eh![/QUOTE]

Oj dziekuje Kasiu tez by sie przydała jakaś terapia ale nie mam siły juz walczyć ..

Stary 2013-11-15, 13:51   #2265
fantastic
Zakorzenienie

Nie wierze hahah

Cytat:

Przykre to

Dokładnie

Wyzalilam sie Wam

Kama współczuję, ale nie ma co na siłę tkwić w związku jeżeli nie odczuwasz szczęścia, ja też byłam z 7 lat w związku nie do końca dla mnie i nie wiedziałam że tuż za rogiem spotkam mojego obecnego męża i tyle szczęścia i miłości dostanę

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:51   #2266
Zebra80
Raczkowanie

Cytat:
Jak już jest rozmowa o związkach itp mam pytanie. Czy któraś z Was ma 30 lub więcej i nie ma dzieci i nie planuje lub jeszcze nie teraz? Bo zaczynam mieć doła z powodu ogólnej krytyki mojej osoby w związku z tym tematem.
Oooo taaak! TO JA! Mam 32 lata i nie czuję tego czegoś by dziecko mieć teraz. Raczej jedno chcieć będę ale wciąż przesuwam ten termin...natomiast otoczenie, i o dziwo nie mam na myśli wcale rodziny (mama, teściowa itd.) tylko koleżanki w moim wieku, które już się rozmnożyły zaczynają patrzeć na mnie jak na dziwaczkę / kogoś obcego mentalnie, że ja nie mam tej chęci, że jakaś dziwna jestem... troszkę to zaczyna być smutne ...
Zebra80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:52   #2267
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:

Kama, bardzo Ci współczuje naprawde jestes wyjątkowa kobieta i zasługujesz na to najlepsze. Najgorzej tkwić w czymś toksycznym.
Dokładnie. Ma bardzo wiele zalet ale stworzony jest do życia jako kawaler..

Cytat:
:
Dokładnie Dziekuje sloneczka

Stary 2013-11-15, 13:52   #2268
Konto usunięte

Cytat:

Staram się, ale te szafy mnie przytłaczają

Dobrze, że mój nie wyssał wiecznego marudzenia, że: "go nie stać na to i na tamto"
To trzymam z a Ciebie, za mobilizację, żebyś zdążyła

Kama, "pół światu tego kwiatu" jesteś super laską - znajdziesz odpowiedniego faceta
Stary 2013-11-15, 13:55   #2269
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Napisane przez fantastic Pokaż wiadomość
Kama współczuję, ale nie ma co na siłę tkwić w związku jeżeli nie odczuwasz szczęścia, ja też byłam z 7 lat w związku nie do końca dla mnie i nie wiedziałam że tuż za rogiem spotkam mojego obecnego męża i tyle szczęścia i miłości dostanę
To jest dla mnie nadzieja Dzięki Anetko

Stary 2013-11-15, 13:55   #2270
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Dziekuje sloneczka
Głowa do góry Kochana

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43730069]To trzymam z a Ciebie, za mobilizację, żebyś zdążyła [/QUOTE]

Nie będę dziękować
Stary 2013-11-15, 13:56   #2271
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Głowa do góry Kochana
dziekuje

Kasiulka dziekuje

Od razu lepiej dzięki Wam :zawstydzony:

Stary 2013-11-15, 13:57   #2272
Konto usunięte

Cytat:
Oj dziekuje Kasiu tez by sie przydała jakaś terapia ale nie mam siły juz walczyć ..

Jeśli chce być kawalerem to niech zostanie.
Ważniejsze w tym momencie jest to czego Ty chcesz - myśl teraz o sobie bo czas leci a życie mamy jedno i na dodatek krótkie.
Stary 2013-11-15, 13:58   #2273
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729822]To się pochwal jak odbierzesz przesyłkę
[/QUOTE]

To tylko czarne sznurowańce
Stary 2013-11-15, 14:01   #2274
Konto usunięte

Cytat:
Głowa do góry Kochana

Nie będę dziękować
O.k.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Pochwal się, pochwal
Stary 2013-11-15, 14:02   #2275
cocos1
Zakorzenienie

Dziewczyny to,żeby miec dziecko musi się czuc i tyle.Ja swoje pierwsze dziecie urodziłam po 5 latach małżeństwa-a ile przy tym było gadania moja siostra blizniaczka urodziła zaraz po 10 mcach małżeństwa i pewnie dlatego. Drugie urodziłam mając 36 lat(po wielu staraniach niestety i poronieniu) ale my poprostu bardzo chcieliśmy drugiego dziecka-i myślę,że to zdrowe podejście do sprawy.Nic na siłe a gadaniem się nie przejmowac-ludzie potrafią byc okrutni-ale karma wraca

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2013-11-15 o 14:05
cocos1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:02   #2276
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez Zebra80 Pokaż wiadomość
Oooo taaak! TO JA! Mam 32 lata i nie czuję tego czegoś by dziecko mieć teraz. Raczej jedno chcieć będę ale wciąż przesuwam ten termin...natomiast otoczenie, i o dziwo nie mam na myśli wcale rodziny (mama, teściowa itd.) tylko koleżanki w moim wieku, które już się rozmnożyły zaczynają patrzeć na mnie jak na dziwaczkę / kogoś obcego mentalnie, że ja nie mam tej chęci, że jakaś dziwna jestem... troszkę to zaczyna być smutne ...
No to witaj w klubie
Stary 2013-11-15, 14:03   #2277
cocos1
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu zamówiłaś brawo
cocos1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:14   #2278
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cocos1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to,żeby miec dziecko musi się czuc i tyle.Ja swoje pierwsze dziecie urodziłam po 5 latach małżeństwa-a ile przy tym było gadania moja siostra blizniaczka urodziła zaraz po 10 mcach małżeństwa i pewnie dlatego. Drugie urodziłam mając 36 lat(po wielu staraniach niestety i poronieniu) ale my poprostu bardzo chcieliśmy drugiego dziecka-i myślę,że to zdrowe podejście do sprawy.Nic na siłe a gadaniem się nie przejmowac-ludzie potrafią byc okrutni-ale karma wraca
Stary 2013-11-15, 14:25   #2279
gabi1234
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43730431] [/QUOTE]

fajna dziewczyna...madra ingeligentna sliczna....zaslugujesz na spokoj i facsta kgory cie doce i i bedzie fraktowal jak.kobiete.....nie warto tkwic w zwiazku toksycznym......

szkoda tylko ze do siebie nie potrafie tego zastosowacc :-(
Stary 2013-11-15, 14:35   #2280
iva78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość
Pojawila sie u mnie parka khaki ze skorzanumi rekawami sktoras jej szukala długo
justynka chciala

Cytat:
Ja w ogóle nie planuje dzieci może któregoś dnia wstanę i poczuję... "musimy mieć dziecko" póki co nie chcę i nie planuje i wolałabym nie poczuć nigdy takiego głosu.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

mężczyzny nie da się zmienić i to trzeba zrozumieć, albo bierzemy takiego jakim jest ... albo się żegnamy
Nie mow ..mam nadzieje , ze to poczujesz bo dzieci sa radoscia....mam dwojke lobuzow i jak uslysze od ktoregos mamo kocham Cie to lezka mi staje w oku
Cytat:
A to akurat wygląda na złość, zazdrość i zawiść, bo zobacz ile naszych dziewczyn wątkowych jest mamusiami Spójrz na Izkę choćby Panią Prezes wątkową, która urodziła dwójkę

Ja od młodej matki, wcześniej niby dobrej koleżanki (tak sobie szczęśliwej, bo mąż to drugie dziecko do niańczenia...) usłyszałam, że tak, tak, nie urodzę, bo by mi się skończyły prady, zary, wydawanie setek złotych w sephorach i wycieczki po całym świecie, że byłby koniec z imprezowaniem, beztroską i robieniem na co mam ochotę...

I wiesz co? Nie było w tym wykładzie nic poza złością i chęcią, abym, skoro ona nie może, to ja też nie mogła.

Ograniczyłam kontakty i już nie wysłuchuję.
Niestety, ale kolezanka ma racje. Ale jezeli bardzo sie czegos chce to mozna tak sie zorganizowac , ze czasu starczy na wszystko i na dziecko i na wyjscie do kina czy na zakupy. No i jak to mowia dzieci kosztuja i to sporo

Cytat:
Napisane przez ewcik Pokaż wiadomość
unikalna ja Ciebie w 1000% rozumiem, mnie bardziej "jarają" zwierzęta niż dzieci.. pewnie skończę jak Violetta Villas
ja jestem młodsza od Ciebie i ponad rok po ślubie a już zaczynają się gadki kiedy... jak mnie to drażni zresztą przeraża mnie poród i wszystko z tym związane ( mam mega bolesne okresy , a poród jest ponoć jeszcze gorszy )
Ewcik nie sluchaj bzdur...ja mialam megaa bolesne miesiaczki nawet z omdleniami a porod szybki i latwy (ok 40 min).
iva78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości