|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chamskie pytanie, kto ma rację?
Może ma wielką zaletę, do kolan ![]() A tak na serio, to zostań i zwyczajnie odpocznij, wyśpij się i porób na co masz ochotę, bo ostatnio jesteś w ciągłym biegu. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#152 |
|
Biała Dama
|
Ale Ty wiesz ze przy takim jej nastawieniu kazdy ja bedzie ciagnal w dol? Kazdy bez wyjatku. Bo najpierw dziewczyna wchodzi w tyłek: ach, umyje ci buty, wypiore majty, bede jezdzic jak porabana przez cale miasto na kazde zawołanie... W wiekszosci takich sytuacji poswiecenia partner dalby sobie rade sam, wiec mozna je zrobic czasami jak sie ma ochote i nie oczekiwac jakiejs super wdziecznosci. A laska najpierw sama na siebie bierze wszystko bez zadnych granic rozsadku, i potem ma pretensje podwojne, raz, ze to sie odbija na jej wlasnych interesach a dwa ze oczekuje uwielbienia. Ale te jej działania sa w duzej mierze zbedne i przytlaczajace. A powiedziec zeby przystopowala to jej przykro i czuje sie odtracona. I serio to wina faceta? Wiec bedzie wina kazdego nastepnego? Przeciez ona sama to powoduje. Relacja jest toksyczna z jej powodu
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego wszyscy radzą jej terapie. Dziewczyna miała pecha, bo trafiła na partnera, który wzmaga swoim zachowaniem, te cechy, które ona powinna wyeliminować. Ktoś bardziej obyty w psychologi, może powie, że go świadomie wybrała, żeby nie wychodzić ze swojej strefy komfortu. Bo troskliwy chłopak, zobaczyłby, że ona przesadza i kazał zająć sobą, a nie wykorzystywał na swoją korzyść, wzbudzając w niej co chwilę poczucie winy.
Terapia na pewno by się baaaardzo przydała. |
|
|
|
|
#155 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Autorko, ja miałam pol roku terapii, w spolecznym osrodku interwencyjnym. Wizyty co tydzien, zapłaciłam 0 (słownie: zero) zl za calosc. Nawet nie musiałam byc ubezpieczona. Kiedy poszukasz dla siebie pomocy? |
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie zero newsów. Nie odzywa sie.... |
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Przesadzasz. Czasem samemu ciężko dostrzec coś, co na pozór jest oczywiste. Jest Ci przykro, bo poświęcać się, przyjeżdżasz często i wydaje Ci się, że on nie docenia tego wystarczająco... ale popatrz, jesteś u niego co 2 dzień, chłopak chciałby spędzić trochę czasu również z kolegami. Nawet nie przyszło mu do głowy, że możesz odebrać to w taki sposób, dlatego teraz nie rozumie o co się gniewasz. Zawsze jak nie jestem pewna czy zrobiłam coś ok, próbuję "wyjść z siebie" i wyobrazić sobie, że to koleżanka przyszła do mnie z takim problemem i co bym jej wtedy poradziła. Wierz mi ,że to działa, bo wtedy inaczej zaczynam patrzeć na daną sytuację. W tym wypadku nie obrażaj się na chłopaka, bo nie ma powodów, a on na pewno nie chciał Cię urazić. Mężczyźni inaczej od nas postrzegają wiele spraw, dlatego dla niego nie jest to jakieś wielkie halo. Chce zobaczyć kumpli, Tobie napisał normalnie, więc dla niego nie ma problemu. Spróbuj inaczej na to spojrzeć.
Life is just a game "Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić"
|
|
|
|
|
#158 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrozum, to on prosił żebym przyjeżdżała. To on "zaprosił mnie" na piątek. Potem wypadło że kolega też wpadnie. Więc sama się usunęłam, że wpadnę później... żeby mieli czas. Wczoraj rano jeszcze potwiedzał czy na pewno wpadnę do niego w piątek, że będzie tęsknił. I nagle 2 kumpli stwierdziło że jest okazja na browarka. I nie dostaję telefonu że jest taka sytuacja, więc czy mi nie przeszkadza tłok, albo że robi się z tego męska nasiadówa... tylko suchą wiadomość że będzie tłoczno razem ze mną więc żebym nie przyjeżdżała. TO BOLI. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Wiem i zamierzam to zmienić. |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Biała Dama
|
Ja odnosze wrazenie ze ona sie usprawiedliwia i niewiele zamierza ze soba zrobic
|
|
|
|
|
#161 |
|
and cigarettes
|
No dobra.
A oprócz zrobienia awantury o to, że spytał czy możesz nie przyjeżdżać, bo kumple przyjeżdżają, to rozmawiałaś z nim o tym, że nie chcesz tak często przyjeżdżać, że męczy Cię wczesne wstawanie, że chcesz odpocząć? Czy tak sobie sama doszłaś do wniosku, że Ci się nie chce jeździć, ale chłopakowi słowem nie powiedziałaś, mając "pewność", że on aż tak Cię potrzebuje i nie poradzi sobie bez Ciebie? On Cię zmusił szantażem czy siłą, że co drugi dzień musisz być, choć nie chcesz? |
|
|
|
|
#162 |
|
Biała Dama
|
Trzeba chodzic do skutku. Jaki miałas rodzaj terapii?
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Nie wiem jaki rodzaj. Chodziłam do prywatnej psycholog..... i spotykałam się face to face....
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Raz w tygodniu. Najpierw pół roku, przerwa (wyjechałam za granicę na trochę) i potem 4 miesiące.
|
|
|
|
|
#166 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytałam cały wątek i z niecierpliwością czekam na rozwój wydarzeń a mam nadzieję, że autorka tak jak potrafi pomagać innym teraz twardo pomoże SOBIE.
Powinnaś mieć kogoś, kto docenia to całe dobro i Ci je oddaje a ni kogoś, kto uważa, że jemu się należy i kropka a Ty sama sobie poradzisz i tak... Jak któraś dziewczyna zauważyła: smutno piszesz, boisz się świąt i piszesz, że jesteś słaba. Tak myślisz ale nie jesteś. Nie analizuj, nie rozmyślaj zbyt wiele, bo z tego biorą się niepewności. Na dzień dzisiejszy jesteś (wydajesz się) nieszczęśliwa z powodu faceta, więc zmień to kopiąc go serdecznie w d. Wiem, wiem łatwo się mówi/pisze ale byłam w poronionych związkach i niby nie chciałam ich kończyć, tuż po zakończeniu ryk i wyrzuty sumienia a po kilku dniach błoga wolność i brak dodatkowych przykrości.Dbaj o siebie, bo nikt inny za Ciebie tego nie zrobi moja droga. Trzymam kciuki Edytowane przez 201712111032 Czas edycji: 2013-11-15 o 11:34 Powód: błąd w poście |
|
|
|
|
#167 |
|
Biała Dama
|
Nie wierze ze to wcale nie pomogło. Nastepnemu psychologowi powiedz jak te spotkania wygladały, jesli ta terapia nie była skuteczna trzeba dobrac inna
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jesteś dziwna. Faktycznie w pewnym sensie jest to przesada. Bo widujecie się bardzo, bardzo często. I jak akurat w tym czasie jego koledzy mają czas to czemu nie mogą do niego wpaść? Z drugiej strony Ty poświęcasz siebie i swój czas dla niego, spełniasz jego zachcianki a on tak o sobie z tego rezygnuje. Po pierwsze radze z nim pogadać i wyjaśnić sytuację. Powiedz mu to, że starasz się , spełniasz jego prośby a on ot tak sobie organizuje czas z kolegami i mówi, że dla Cb jest za ciasno. Po drugie pokaż , że nie przeszkadza Ci to, że się z nimi umówił, ale upomnij się, żeby następnym razem w takiej sytuacji powiedział " Kochanie bo koledzy mają czas i chcieli mnie odwiedzić a bedzie ich kilku, wiem.. Ty zawsze jesteś przy mnie gdy Cie potrzebuje.. i nie bedziesz zła jak nie zobaczymy się jednak jutro? bo wiesz.. mam mały pokój a z drugiej strony bedziesz miała w końcu czas dla siebie" bo gdy powiedział "jest za ciasno" to po prostu jest Ci przykro. Ja wiem jak się czujesz... i to tak wygląda, ze jak sa koledzy to idziesz w odstawke, ale popatrz na to z innej strony, ze widujecie się często, że jesteś przy nim kiedy on Cie potrzebuję( i przeciez on na pewno to widzi jesli Cie kocha) , ale że facet tez musi pogadac z facetem, a Ty bedziesz mogła zając się w końcu sobą.
|
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tego typu rozmowy były nie raz. I wiele razu tłumaczyłam, że nie chodzi o to że on ma się nie widywać z kolegami, ale że są pewne sprawy które trzeba odpowiednio załatwić. Zawsze mówi że niby wie o co chodzi....(choć ja tak nie sądzę) A potem jest to samo :/ Ja sobie czas zapełnię. Mam co robić bo przez 3 tygodnie odkłaadłam wszystko na później.... Ale jest mi zwyczajnie po ludzku przykro. |
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej większość osób napisała, że przesadza z tą opieką, że dużo od siebie daje itp. A czy to takie dziwne znowu, że najeżdżamy na chłopaka? Może dla kogoś w takiej sytuacji nie byłoby wielkiego halo, no ale przecież w trakcie rozwoju tego wątku wyszły inne rzeczy. Mnie np. nieumiejętność picia zawsze odrzucało i nieważne, czy to mój facet/kumpel/kumpela. Skoro facet pije i później robi awantury to dla mnie znak, że powinien pić mniej albo wcale. Na dodatek on po pijaku zrywa, obraza na kilka dni, a później "och wybacz, och wróć". Autorka ma pewien problem ze sobą i to nawet ona wie, dlatego jeszcze nie rozstała się z tym facetem. Ja po 2-3 takich akcjach po alkoholu bym panu podziękowała, bo nie lubię jak ktoś popełnia non stop te same błędy.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I pewnie chłopak odbiera CIę tak samo, bo Ty nie mówisz wyraźnie o swoich potrzebach wyżej stawiając chłopaka niż siebie.
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
Mam i zawsze miałam. I prywatnie i w pracy. I wiem że to się mści... Staram się zmieniać i taka jestem. Moja koleżanka która potrafi tupnąć nogą w pracy i powiedzieć "nie robię tego, to nie jest mój obowiązek" ma większe poważanie. A na mnie wszystkie "śmieci" spadają, bo zawsze wezmę, bo na pracy mi zależy. I tak samo w związku :/ Tak samo w relacjach rodzinnych...tak samo w przyjacielskich... Muszę nad tym pracowac, wiem....
Ale przykro mi jak nie wiem co... |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Za bardzo dałaś sobie wejść na głowę i teraz takie tego skutki. Ja mogłabym raz czy dwa wytrwać w sytuacji, która nie do końca mi pasuje, ale nie więcej. Swoją drogą, mógł taktowniej dać Ci do zrozumienia, że odwiedzają go koledzy. Mimo wszystko, za bardzo się spinasz, odpuść, bo takie jednostronne poświęcenia na dobre związkowi nie wyjdą.
|
|
|
#175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
To bym chyba musiała wrócić do 7 roku życia :P:P:P
|
|
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłoby mi przykro - z kolegami może się umówić we wtorek, czwartek etc..
No ale ok, umówił się na ten dzień, nie ma co teraz tego roztrząsać. I tu wg mnie przesadzasz. Zmienił plany - trudno. Powiedziałaś mu, co o tym sądzisz, a teraz przestań już o tym rozmyślać i zastanów się, co zrobisz z wolnym wieczorem więcej luzu, nie ma sensu przeżywać takiej pierdoły.
|
|
|
|
|
#178 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Chodziłam do prywatnej psycholog..... i spotykałam się face to face....
a po kilku dniach błoga wolność i brak dodatkowych przykrości.
więcej luzu, nie ma sensu przeżywać takiej pierdoły.