Chamskie pytanie, kto ma rację? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 09:41   #151
Dzikun
Zakorzenienie

Dot.: Chamskie pytanie, kto ma rację?

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
A jest cokolwiek dobrego w tym chłopaku?

Może ma wielką zaletę, do kolan

A tak na serio, to zostań i zwyczajnie odpocznij, wyśpij się i porób na co masz ochotę, bo ostatnio jesteś w ciągłym biegu.

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Ej, a nie zaczynacie przeginac? Ja tez bym sie zaczela bronic przed nadopiekunczoscia, rozumiem faceta.
Nadopiekuńczość, o którą sam błagał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 09:52   #152
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Spróbować możesz, jeśli alternatywy nie ma. Zrób coś dla siebie zamiast się pogrążać. A chłopaczka zostaw bo ciągnie Cię w dół.
Ale Ty wiesz ze przy takim jej nastawieniu kazdy ja bedzie ciagnal w dol? Kazdy bez wyjatku. Bo najpierw dziewczyna wchodzi w tyłek: ach, umyje ci buty, wypiore majty, bede jezdzic jak porabana przez cale miasto na kazde zawołanie... W wiekszosci takich sytuacji poswiecenia partner dalby sobie rade sam, wiec mozna je zrobic czasami jak sie ma ochote i nie oczekiwac jakiejs super wdziecznosci. A laska najpierw sama na siebie bierze wszystko bez zadnych granic rozsadku, i potem ma pretensje podwojne, raz, ze to sie odbija na jej wlasnych interesach a dwa ze oczekuje uwielbienia. Ale te jej działania sa w duzej mierze zbedne i przytlaczajace. A powiedziec zeby przystopowala to jej przykro i czuje sie odtracona. I serio to wina faceta? Wiec bedzie wina kazdego nastepnego? Przeciez ona sama to powoduje. Relacja jest toksyczna z jej powodu

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 09:57   #153
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Ale Ty wiesz ze przy takim jej nastawieniu kazdy ja bedzie ciagnal w dol? Kazdy bez wyjatku. Bo najpierw dziewczyna wchodzi w tyłek: ach, umyje ci buty, wypiore majty, bede jezdzic jak porabana przez cale miasto na kazde zawołanie... W wiekszosci takich sytuacji poswiecenia partner dalby sobie rade sam, wiec mozna je zrobic czasami jak sie ma ochote i nie oczekiwac jakiejs super wdziecznosci. A laska najpierw sama na siebie bierze wszystko bez zadnych granic rozsadku, i potem ma pretensje podwojne, raz, ze to sie odbija na jej wlasnych interesach a dwa ze oczekuje uwielbienia. Ale te jej działania sa w duzej mierze zbedne i przytlaczajace. A powiedziec zeby przystopowala to jej przykro i czuje sie odtracona. I serio to wina faceta? Wiec bedzie wina kazdego nastepnego? Przeciez ona sama to powoduje. Relacja jest toksyczna z jej powodu
Jej wina, że jest jaka jest i wina faceta, że jest niestabilnie emocjonalnym chłoptasiem, który to wykorzystuje. Zgadzam się, że każdy ją będzie ciągnął w dół, dlatego powinna po prostu zostać sama i się ogarnąć, np. z psychologiem, zanim ponownie wejdzie w chory układ.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 10:00   #154
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Dlatego wszyscy radzą jej terapie. Dziewczyna miała pecha, bo trafiła na partnera, który wzmaga swoim zachowaniem, te cechy, które ona powinna wyeliminować. Ktoś bardziej obyty w psychologi, może powie, że go świadomie wybrała, żeby nie wychodzić ze swojej strefy komfortu. Bo troskliwy chłopak, zobaczyłby, że ona przesadza i kazał zająć sobą, a nie wykorzystywał na swoją korzyść, wzbudzając w niej co chwilę poczucie winy.
Terapia na pewno by się baaaardzo przydała.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 10:41   #155
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Dlatego wszyscy radzą jej terapie. Dziewczyna miała pecha, bo trafiła na partnera, który wzmaga swoim zachowaniem, te cechy, które ona powinna wyeliminować. Ktoś bardziej obyty w psychologi, może powie, że go świadomie wybrała, żeby nie wychodzić ze swojej strefy komfortu. Bo troskliwy chłopak, zobaczyłby, że ona przesadza i kazał zająć sobą, a nie wykorzystywał na swoją korzyść, wzbudzając w niej co chwilę poczucie winy.
Terapia na pewno by się baaaardzo przydała.
Nie miała pecha, nie trafiła, wybrała go, bedzie wybierac kolejnych podobnych. Najezdzajac na chlopaka sugerujecie jej ze to on jest be, ona jest cacy. Otoz nie jest. Jest toksyczna, bo wydaje jej sie ze jest aniołem, a tymczasem zagłaskuje na smierc. To sie moze wydawac fajne ale wcale nie jest lepsze od awanturowania sie po pijaku. Ona tego nie rozumie, niby wam przytakuje, ale do psychologa sie nie garnie, bo w glebi siebie ciagle mysli ze to jego wina
Autorko, ja miałam pol roku terapii, w spolecznym osrodku interwencyjnym. Wizyty co tydzien, zapłaciłam 0 (słownie: zero) zl za calosc. Nawet nie musiałam byc ubezpieczona. Kiedy poszukasz dla siebie pomocy?

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-11-15, 10:48   #156
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Nie miała pecha, nie trafiła, wybrała go, bedzie wybierac kolejnych podobnych. Najezdzajac na chlopaka sugerujecie jej ze to on jest be, ona jest cacy. Otoz nie jest. Jest toksyczna, bo wydaje jej sie ze jest aniołem, a tymczasem zagłaskuje na smierc. To sie moze wydawac fajne ale wcale nie jest lepsze od awanturowania sie po pijaku. Ona tego nie rozumie, niby wam przytakuje, ale do psychologa sie nie garnie, bo w glebi siebie ciagle mysli ze to jego wina
Autorko, ja miałam pol roku terapii, w spolecznym osrodku interwencyjnym. Wizyty co tydzien, zapłaciłam 0 (słownie: zero) zl za calosc. Nawet nie musiałam byc ubezpieczona. Kiedy poszukasz dla siebie pomocy?
Ale ja chodziłam do psychologa.... I nie pomogło niestety :/

Generalnie zero newsów. Nie odzywa sie....
smutnaja88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 10:50   #157
raiinbow
Raczkowanie

Przesadzasz. Czasem samemu ciężko dostrzec coś, co na pozór jest oczywiste. Jest Ci przykro, bo poświęcać się, przyjeżdżasz często i wydaje Ci się, że on nie docenia tego wystarczająco... ale popatrz, jesteś u niego co 2 dzień, chłopak chciałby spędzić trochę czasu również z kolegami. Nawet nie przyszło mu do głowy, że możesz odebrać to w taki sposób, dlatego teraz nie rozumie o co się gniewasz. Zawsze jak nie jestem pewna czy zrobiłam coś ok, próbuję "wyjść z siebie" i wyobrazić sobie, że to koleżanka przyszła do mnie z takim problemem i co bym jej wtedy poradziła. Wierz mi ,że to działa, bo wtedy inaczej zaczynam patrzeć na daną sytuację. W tym wypadku nie obrażaj się na chłopaka, bo nie ma powodów, a on na pewno nie chciał Cię urazić. Mężczyźni inaczej od nas postrzegają wiele spraw, dlatego dla niego nie jest to jakieś wielkie halo. Chce zobaczyć kumpli, Tobie napisał normalnie, więc dla niego nie ma problemu. Spróbuj inaczej na to spojrzeć.

"Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić"
raiinbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 10:52   #158
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Najezdzajac na chlopaka sugerujecie jej ze to on jest be, ona jest cacy.
mamy napisać, że chłopak jest cacy (gdy nie jest) żeby złapała jeszcze większe poczucie winy i poleciała go przepraszać? Ona wie, że coś z nią jest nie tak, głupia nie jest.
Stary 2013-11-15, 11:00   #159
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez raiinbow Pokaż wiadomość
Przesadzasz. Czasem samemu ciężko dostrzec coś, co na pozór jest oczywiste. Jest Ci przykro, bo poświęcać się, przyjeżdżasz często i wydaje Ci się, że on nie docenia tego wystarczająco... ale popatrz, jesteś u niego co 2 dzień, chłopak chciałby spędzić trochę czasu również z kolegami. Nawet nie przyszło mu do głowy, że możesz odebrać to w taki sposób, dlatego teraz nie rozumie o co się gniewasz. Zawsze jak nie jestem pewna czy zrobiłam coś ok, próbuję "wyjść z siebie" i wyobrazić sobie, że to koleżanka przyszła do mnie z takim problemem i co bym jej wtedy poradziła. Wierz mi ,że to działa, bo wtedy inaczej zaczynam patrzeć na daną sytuację. W tym wypadku nie obrażaj się na chłopaka, bo nie ma powodów, a on na pewno nie chciał Cię urazić. Mężczyźni inaczej od nas postrzegają wiele spraw, dlatego dla niego nie jest to jakieś wielkie halo. Chce zobaczyć kumpli, Tobie napisał normalnie, więc dla niego nie ma problemu. Spróbuj inaczej na to spojrzeć.
A czytałaś cały wątek czy pierwszy post tylko? Ja mu napisałam co jest nie tak.... napisałem w ogóle na samym początku, że ok, że dostosuję się... tylko że trochę mi przykro. Tu usłyszałam że u mnie nie można zmienić żadnego planu i że jak tak stawiam sprawę to mogę sobie przyjechać. Dalej więc wytłumaczyłam jak ja to widzę i dlaczego uważam że to bez klasy. Usłyszałam więc że nie będzie ze mną dalej dyskutował na ten temat ...i do dziś się nie odzywa.

Zrozum, to on prosił żebym przyjeżdżała. To on "zaprosił mnie" na piątek. Potem wypadło że kolega też wpadnie. Więc sama się usunęłam, że wpadnę później... żeby mieli czas. Wczoraj rano jeszcze potwiedzał czy na pewno wpadnę do niego w piątek, że będzie tęsknił. I nagle 2 kumpli stwierdziło że jest okazja na browarka. I nie dostaję telefonu że jest taka sytuacja, więc czy mi nie przeszkadza tłok, albo że robi się z tego męska nasiadówa... tylko suchą wiadomość że będzie tłoczno razem ze mną więc żebym nie przyjeżdżała.

TO BOLI.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
mamy napisać, że chłopak jest cacy (gdy nie jest) żeby złapała jeszcze większe poczucie winy i poleciała go przepraszać? Ona wie, że coś z nią jest nie tak, głupia nie jest.
Wiem i zamierzam to zmienić.
Stary 2013-11-15, 11:01   #160
_Matilde_
Biała Dama

Ja odnosze wrazenie ze ona sie usprawiedliwia i niewiele zamierza ze soba zrobic

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-11-15, 11:02   #161
coffee
and cigarettes

No dobra.
A oprócz zrobienia awantury o to, że spytał czy możesz nie przyjeżdżać, bo kumple przyjeżdżają, to rozmawiałaś z nim o tym, że nie chcesz tak często przyjeżdżać, że męczy Cię wczesne wstawanie, że chcesz odpocząć? Czy tak sobie sama doszłaś do wniosku, że Ci się nie chce jeździć, ale chłopakowi słowem nie powiedziałaś, mając "pewność", że on aż tak Cię potrzebuje i nie poradzi sobie bez Ciebie?
On Cię zmusił szantażem czy siłą, że co drugi dzień musisz być, choć nie chcesz?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 11:03   #162
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez smutnaja88 Pokaż wiadomość
Ale ja chodziłam do psychologa.... I nie pomogło niestety :/
Trzeba chodzic do skutku. Jaki miałas rodzaj terapii?

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-11-15, 11:15   #163
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
No dobra.
A oprócz zrobienia awantury o to, że spytał czy możesz nie przyjeżdżać, bo kumple przyjeżdżają, to rozmawiałaś z nim o tym, że nie chcesz tak często przyjeżdżać, że męczy Cię wczesne wstawanie, że chcesz odpocząć? Czy tak sobie sama doszłaś do wniosku, że Ci się nie chce jeździć, ale chłopakowi słowem nie powiedziałaś, mając "pewność", że on aż tak Cię potrzebuje i nie poradzi sobie bez Ciebie?
On Cię zmusił szantażem czy siłą, że co drugi dzień musisz być, choć nie chcesz?
Nie. Nie przeprowadzałam rozmowy. Mówiłam mu tylko w środę jak byłam że mega się cieszę na to że przyjadę w piątek, bo przynajmniej się wyśpię, bo jestem zmęczona tym wstawaniem z rana... i że fajnie ze będę miała jeden dzionek bez jeżdżenia....

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Trzeba chodzic do skutku. Jaki miałas rodzaj terapii?
Nie wiem jaki rodzaj. Chodziłam do prywatnej psycholog..... i spotykałam się face to face....
Stary 2013-11-15, 11:17   #164
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Nie. Nie przeprowadzałam rozmowy. Mówiłam mu tylko w środę jak byłam że mega się cieszę na to że przyjadę w piątek, bo przynajmniej się wyśpię, bo jestem zmęczona tym wstawaniem z rana... i że fajnie ze będę miała jeden dzionek bez jeżdżenia....

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Nie wiem jaki rodzaj. Chodziłam do prywatnej psycholog..... i spotykałam się face to face....
Ile razy, jak czesto?

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-11-15, 11:21   #165
smutnaja88
Rozeznanie

Raz w tygodniu. Najpierw pół roku, przerwa (wyjechałam za granicę na trochę) i potem 4 miesiące.
Stary 2013-11-15, 11:33   #166
201712111032
Konto usunięte

Przeczytałam cały wątek i z niecierpliwością czekam na rozwój wydarzeń a mam nadzieję, że autorka tak jak potrafi pomagać innym teraz twardo pomoże SOBIE.

Powinnaś mieć kogoś, kto docenia to całe dobro i Ci je oddaje a ni kogoś, kto uważa, że jemu się należy i kropka a Ty sama sobie poradzisz i tak...
Jak któraś dziewczyna zauważyła: smutno piszesz, boisz się świąt i piszesz, że jesteś słaba. Tak myślisz ale nie jesteś. Nie analizuj, nie rozmyślaj zbyt wiele, bo z tego biorą się niepewności. Na dzień dzisiejszy jesteś (wydajesz się) nieszczęśliwa z powodu faceta, więc zmień to kopiąc go serdecznie w d. Wiem, wiem łatwo się mówi/pisze ale byłam w poronionych związkach i niby nie chciałam ich kończyć, tuż po zakończeniu ryk i wyrzuty sumienia a po kilku dniach błoga wolność i brak dodatkowych przykrości.

Dbaj o siebie, bo nikt inny za Ciebie tego nie zrobi moja droga. Trzymam kciuki

Edytowane przez 201712111032
Czas edycji: 2013-11-15 o 11:34 Powód: błąd w poście
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 11:46   #167
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Raz w tygodniu. Najpierw pół roku, przerwa (wyjechałam za granicę na trochę) i potem 4 miesiące.
Nie wierze ze to wcale nie pomogło. Nastepnemu psychologowi powiedz jak te spotkania wygladały, jesli ta terapia nie była skuteczna trzeba dobrac inna

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2013-11-15, 12:03   #168
afrodytek
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam ponieważ:

1. ustaliliśmy pewne plany na ten wieczór (i to dziś rano)
2. ciągle mnie pyta kiedy wyjdę z pracy ,prosi bym się wcześniej zwalniała albo nawet sugeruje żebym wzięła urlop na żądanie bo chce żebym z nim siedziała... bo mu nudno, bo tęskni a jak pojawia się alternatywa w postaci kolegów to mam spadać
3. nie widzę dużej różnicy pomiędzy "możesz w piątek nie przyjeżdżać?" a "nie przyjeżdżaj"...

Ale widocznie jestem dziwna

Nie jesteś dziwna. Faktycznie w pewnym sensie jest to przesada. Bo widujecie się bardzo, bardzo często. I jak akurat w tym czasie jego koledzy mają czas to czemu nie mogą do niego wpaść? Z drugiej strony Ty poświęcasz siebie i swój czas dla niego, spełniasz jego zachcianki a on tak o sobie z tego rezygnuje.

Po pierwsze radze z nim pogadać i wyjaśnić sytuację. Powiedz mu to, że starasz się , spełniasz jego prośby a on ot tak sobie organizuje czas z kolegami i mówi, że dla Cb jest za ciasno.
Po drugie pokaż , że nie przeszkadza Ci to, że się z nimi umówił, ale upomnij się, żeby następnym razem w takiej sytuacji powiedział " Kochanie bo koledzy mają czas i chcieli mnie odwiedzić a bedzie ich kilku, wiem.. Ty zawsze jesteś przy mnie gdy Cie potrzebuje.. i nie bedziesz zła jak nie zobaczymy się jednak jutro? bo wiesz.. mam mały pokój a z drugiej strony bedziesz miała w końcu czas dla siebie" bo gdy powiedział "jest za ciasno" to po prostu jest Ci przykro.

Ja wiem jak się czujesz... i to tak wygląda, ze jak sa koledzy to idziesz w odstawke, ale popatrz na to z innej strony, ze widujecie się często, że jesteś przy nim kiedy on Cie potrzebuję( i przeciez on na pewno to widzi jesli Cie kocha) , ale że facet tez musi pogadac z facetem, a Ty bedziesz mogła zając się w końcu sobą.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 12:28   #169
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez afrodytek Pokaż wiadomość
Nie jesteś dziwna. Faktycznie w pewnym sensie jest to przesada. Bo widujecie się bardzo, bardzo często. I jak akurat w tym czasie jego koledzy mają czas to czemu nie mogą do niego wpaść? Z drugiej strony Ty poświęcasz siebie i swój czas dla niego, spełniasz jego zachcianki a on tak o sobie z tego rezygnuje.

Po pierwsze radze z nim pogadać i wyjaśnić sytuację. Powiedz mu to, że starasz się , spełniasz jego prośby a on ot tak sobie organizuje czas z kolegami i mówi, że dla Cb jest za ciasno.
Po drugie pokaż , że nie przeszkadza Ci to, że się z nimi umówił, ale upomnij się, żeby następnym razem w takiej sytuacji powiedział " Kochanie bo koledzy mają czas i chcieli mnie odwiedzić a bedzie ich kilku, wiem.. Ty zawsze jesteś przy mnie gdy Cie potrzebuje.. i nie bedziesz zła jak nie zobaczymy się jednak jutro? bo wiesz.. mam mały pokój a z drugiej strony bedziesz miała w końcu czas dla siebie" bo gdy powiedział "jest za ciasno" to po prostu jest Ci przykro.

Ja wiem jak się czujesz... i to tak wygląda, ze jak sa koledzy to idziesz w odstawke, ale popatrz na to z innej strony, ze widujecie się często, że jesteś przy nim kiedy on Cie potrzebuję( i przeciez on na pewno to widzi jesli Cie kocha) , ale że facet tez musi pogadac z facetem, a Ty bedziesz mogła zając się w końcu sobą.
Ale ja mu to wszystko napisałam....nie odpisał, jest obrażony....
Tego typu rozmowy były nie raz. I wiele razu tłumaczyłam, że nie chodzi o to że on ma się nie widywać z kolegami, ale że są pewne sprawy które trzeba odpowiednio załatwić. Zawsze mówi że niby wie o co chodzi....(choć ja tak nie sądzę)
A potem jest to samo :/

Ja sobie czas zapełnię. Mam co robić bo przez 3 tygodnie odkłaadłam wszystko na później....
Ale jest mi zwyczajnie po ludzku przykro.
Stary 2013-11-15, 12:54   #170
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Najezdzajac na chlopaka sugerujecie jej ze to on jest be, ona jest cacy. Otoz nie jest.
Nikt tu nie napisał chyba, że Autorka ma w 100% rację i jest taka cacy. Chyba, że coś przeoczyłam Raczej większość osób napisała, że przesadza z tą opieką, że dużo od siebie daje itp.
A czy to takie dziwne znowu, że najeżdżamy na chłopaka? Może dla kogoś w takiej sytuacji nie byłoby wielkiego halo, no ale przecież w trakcie rozwoju tego wątku wyszły inne rzeczy. Mnie np. nieumiejętność picia zawsze odrzucało i nieważne, czy to mój facet/kumpel/kumpela. Skoro facet pije i później robi awantury to dla mnie znak, że powinien pić mniej albo wcale. Na dodatek on po pijaku zrywa, obraza na kilka dni, a później "och wybacz, och wróć". Autorka ma pewien problem ze sobą i to nawet ona wie, dlatego jeszcze nie rozstała się z tym facetem. Ja po 2-3 takich akcjach po alkoholu bym panu podziękowała, bo nie lubię jak ktoś popełnia non stop te same błędy.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 12:55   #171
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Ale ja mu to wszystko napisałam....nie odpisał, jest obrażony....
Tego typu rozmowy były nie raz. I wiele razu tłumaczyłam, że nie chodzi o to że on ma się nie widywać z kolegami, ale że są pewne sprawy które trzeba odpowiednio załatwić. Zawsze mówi że niby wie o co chodzi....(choć ja tak nie sądzę)
A potem jest to samo :/

Ja sobie czas zapełnię. Mam co robić bo przez 3 tygodnie odkłaadłam wszystko na później....
Ale jest mi zwyczajnie po ludzku przykro.
Nie możesz odkladać własnego życia i własnych potrzeb na później. Masz problem z asertywnością i mówieniem nie. Dopóki tego nie przerobisz, zawsze będziesz swoje potrzeby spychać niżej. Nawet w tym wątku przedstawilaś to tak, że większość brała strionę chlopaka, a Ciebie uznałyśmy za czepialską I pewnie chłopak odbiera CIę tak samo, bo Ty nie mówisz wyraźnie o swoich potrzebach wyżej stawiając chłopaka niż siebie.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 13:01   #172
smutnaja88
Rozeznanie

Mam i zawsze miałam. I prywatnie i w pracy. I wiem że to się mści... Staram się zmieniać i taka jestem. Moja koleżanka która potrafi tupnąć nogą w pracy i powiedzieć "nie robię tego, to nie jest mój obowiązek" ma większe poważanie. A na mnie wszystkie "śmieci" spadają, bo zawsze wezmę, bo na pracy mi zależy. I tak samo w związku :/ Tak samo w relacjach rodzinnych...tak samo w przyjacielskich... Muszę nad tym pracowac, wiem....

Ale przykro mi jak nie wiem co...
Stary 2013-11-15, 13:04   #173
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Mam i zawsze miałam. I prywatnie i w pracy. I wiem że to się mści... Staram się zmieniać i taka jestem. Moja koleżanka która potrafi tupnąć nogą w pracy i powiedzieć "nie robię tego, to nie jest mój obowiązek" ma większe poważanie. A na mnie wszystkie "śmieci" spadają, bo zawsze wezmę, bo na pracy mi zależy. I tak samo w związku :/ Tak samo w relacjach rodzinnych...tak samo w przyjacielskich... Muszę nad tym pracowac, wiem....

Oj zdecydowanie musisz popracować nad tym i przestać być, krótko mówiąc, popychadłem.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 13:08   #174
xRealistkax
Raczkowanie

Za bardzo dałaś sobie wejść na głowę i teraz takie tego skutki. Ja mogłabym raz czy dwa wytrwać w sytuacji, która nie do końca mi pasuje, ale nie więcej. Swoją drogą, mógł taktowniej dać Ci do zrozumienia, że odwiedzają go koledzy. Mimo wszystko, za bardzo się spinasz, odpuść, bo takie jednostronne poświęcenia na dobre związkowi nie wyjdą.

Takie tam 18 miesięcy <3
xRealistkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 13:10   #175
201605090958
Konto usunięte

Cytat:

Tu z psychologiem w terapii trzeba wrócić do momentu, gdy poczulaś że nie jesteś ważna i na wszystko musisz zasłużyć. Bo Ty caly czas pracujesz by zasluzyć tylko jakoś nikt Cię nie nagradza i nie widzi tych starań. I zbudować samoocenę od podstaw z psychologiem.
Stary 2013-11-15, 13:27   #176
smutnaja88
Rozeznanie

To bym chyba musiała wrócić do 7 roku życia :P:P:P
Stary 2013-11-15, 13:48   #177
emeczka
Wtajemniczenie

Byłoby mi przykro - z kolegami może się umówić we wtorek, czwartek etc..

No ale ok, umówił się na ten dzień, nie ma co teraz tego roztrząsać. I tu wg mnie przesadzasz. Zmienił plany - trudno. Powiedziałaś mu, co o tym sądzisz, a teraz przestań już o tym rozmyślać i zastanów się, co zrobisz z wolnym wieczorem więcej luzu, nie ma sensu przeżywać takiej pierdoły.

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 13:52   #178
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
To bym chyba musiała wrócić do 7 roku życia :P:P:P
To wróć lepiej teraz niź później, albo nie wracaj i wyobraź sobie, że Twoje życie zawsze będzie wyglądalo tak jak teraz. Masz wybór
Stary 2013-11-15, 14:03   #179
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Byłoby mi przykro - z kolegami może się umówić we wtorek, czwartek etc..

No ale ok, umówił się na ten dzień, nie ma co teraz tego roztrząsać. I tu wg mnie przesadzasz. Zmienił plany - trudno. Powiedziałaś mu, co o tym sądzisz, a teraz przestań już o tym rozmyślać i zastanów się, co zrobisz z wolnym wieczorem więcej luzu, nie ma sensu przeżywać takiej pierdoły.
kolejna! dyskutantka, której zdolności czytelnicze pozwalają tylko na ogarnięcie jednego posta. No ludzie! Ile jeszcze osób wypisze tu swoje mądrości bez przyswojenia wszystkich faktów, które wyszły w trakcie, przez kilka stron?
Stary 2013-11-15, 14:04   #180
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
To wróć lepiej teraz niź później, albo nie wracaj i wyobraź sobie, że Twoje życie zawsze będzie wyglądalo tak jak teraz. Masz wybór
Nie chcę tak.

Jeden plus? Nie podkusi mnie żeby jutro jechać bo właśnie się dowiedziałam że mamy imprezę firmową
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości