Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 19:41   #3631
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

dziewczyny OGŁOSZENIE !!! Kupiłam na all kombinezn-jest naprawdę gruby-miś z zewnątrz-w środku polar-podwójny materiał-jest naprawdę fajny-lepiej wygląda 1000 razy niż na zdjęciach-firmy F&F...niestety jest na Antonia już za mały, tzn wygląda w nim jakbym go na siłę wcisnęła-szkoda bo jest super-chętnie go którejś z Was odsprzedam-Stan Idealny!!Jak nowy! Jak dla mnie zarówno dla chłopca i dziewczynki - kupiłam za 70 zł , odsprzedam taniej-szkoda bo nie mam kasy a potrzebuję kombinezon ((((((
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3681886332_3.jpg (45,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3681886332_2.jpg (36,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3681886332_1.jpg (35,9 KB, 22 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:42   #3632
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

sorry za czcionkę...chciałam większą nie wiedziałam że wyjdzie aż tak...sorki:mur :

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-11-15, 19:54   #3633
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dziewczyny OGŁOSZENIE !!! Kupiłam na all kombinezn-jest naprawdę gruby-miś z zewnątrz-w środku polar-podwójny materiał-jest naprawdę fajny-lepiej wygląda 1000 razy niż na zdjęciach-firmy F&F...niestety jest na Antonia już za mały, tzn wygląda w nim jakbym go na siłę wcisnęła-szkoda bo jest super-chętnie go którejś z Was odsprzedam-Stan Idealny!!Jak nowy! Jak dla mnie zarówno dla chłopca i dziewczynki - kupiłam za 70 zł , odsprzedam taniej-szkoda bo nie mam kasy a potrzebuję kombinezon ((((((
fAAAjny ale ja juz mam, moze na marcówkach tez zapytaj?
Stary 2013-11-15, 19:56   #3634
sylwietta1988
Zakorzenienie

Neti, ogłoszenia mają przyciągac uwag wiec jak najbardziej odpowiednia czcionka

dziecie spi, ja wykąpciana, kolacja przede mną stoi- uwaga, nadrabiam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:02   #3635
nafiyqa
Zakorzenienie

Mamy podajace juz dwudaniowe obiadki - POMOCY!
Napiszcie prosze co mniej wiecej jedza Wasze dzieci (przykladowe dania) i w jakiej formie.
Dalej blendujecie/dziabiecie widelcem na cos a'la zupka czy robicie cos w stylu kluseczki/kotleciki?

Wiem, ze juz bylo o tym, ale ja nie ogarniam za cholere tego, a widze, ze Kubusiowi juz nie wystarcza jedna porcja obiadku+deserek...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:07   #3636
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43732776]
ja też czasami, po prostu czasem nie jemy kaszki na noc więc jest pierś i młoda usypia
wg mnie to żaden problem
[/QUOTE]

Ja nie mówię, że to problem. Tylko jeszcze chwila wrócę do pracy więc muszę troszkę odzwyczaić ja pracuję na zmiany więc będę wracać nie raz koło 23

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Macie - 6 z 12 zębaków Majusi - na dole ma tak samo - trójek brakuje
Wow klask i:

Bokeh Hania jak zwykle urocza
Ellmi ale masz wypasiony pchacz
Lady ale to norma jest, nawet prywatnie.Pewnych rzeczy nie przewidzisz i ktoś zawsze posiedzi dłużej i jest obsuwa.

Jaram się
Tradycyjnie było mycie, ubieranie, później Zuzka szalała jeszcze na łóżku. Już widzę taka zmęczona, ledwo co stoi to sobie myślę dam do łóżeczka. I no nie wiem udało się, zasnęła sama, głaskałam trochę po główce i byłam obok i tyle.
Nie żeby usypianie jej na łóżku, leżąc koło niej było problemem, bo uwielbiam te chwile, ale trzeba troszkę wprowadzić samodzielności
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:09   #3637
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
czesc!pocytowałam, zeby napisać, że dobrze prawisz Co do wstawania, to na krótkie pobudki tz mi nie potrzebny bo Ola z Nami w łóżku, ale jak cos jej sie przestawi i jest rozbudzenie, a tz dalej spi to mnie wkurza
Ooo mnie tez

Ja nie usypiam przy uu, bo tak latwiej/szybciej.
Za kazdym razem (jak nie ma TZ - jak jest nie ma szans na to, bo tlucze sie niemilosiernie) odkladam do nas na lozko i probuje samodzielnego zasypiania, ale zazwyczaj konczy sie tarciem oczu i buczeniem.
Takze koniec koncow cyc wchodzi do akcji

A Ty jak robisz?

Zdrowka dla chorowitkow
I dla Darii i Antosi

Stary 2013-11-15, 20:10   #3638
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mamy podajace juz dwudaniowe obiadki - POMOCY!
Napiszcie prosze co mniej wiecej jedza Wasze dzieci (przykladowe dania) i w jakiej formie.
Dalej blendujecie/dziabiecie widelcem na cos a'la zupka czy robicie cos w stylu kluseczki/kotleciki?

Wiem, ze juz bylo o tym, ale ja nie ogarniam za cholere tego, a widze, ze Kubusiowi juz nie wystarcza jedna porcja obiadku+deserek...

Ja na razie robię tak jak Szaja kiedyś pisała, nie wiem czy dokładnei tak samo
A więc gotuję zupkę. Mięsko osobno. Na 1 danie daję zupę. Na 2 danie do tej zupy daję mięso + makaron/kasza/ryż itp. + żółtko i robi się to gęste już
Zupki i tego 2 dania zjada tak ok. dużego słoiczka.
Nie wiem czy dobrze robię, ale nie wiem co mogłabym innego zrobić.
Je tak co 3 godziny. Z tym że rzadko kiedy coś podjada między posiłkami.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-11-15 o 20:12
Stary 2013-11-15, 20:12   #3639
nafiyqa
Zakorzenienie

hje, co do Twojego problemu...
Tak sobie pomyslalam - moze Twoja mama czesciej sie bawi z Pola, dlatego mala tak reaguje?
Nie mowie oczywiscie, ze nie poswiecasz jej czasu! Ale czesto piszesz, ze duzo sprzatasz, a Pola bawi sie sama...

Co nie znaczy oczywiscie, ze woli Twoja mame od Ciebie!!!

Nie gniewaj sie, tak mi przyszlo do glowy

Stary 2013-11-15, 20:14   #3640
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
hje, co do Twojego problemu...
Tak sobie pomyslalam - moze Twoja mama czesciej sie bawi z Pola, dlatego mala tak reaguje?
Nie mowie oczywiscie, ze nie poswiecasz jej czasu! Ale czesto piszesz, ze duzo sprzatasz, a Pola bawi sie sama...

Co nie znaczy oczywiscie, ze woli Twoja mame od Ciebie!!!

Nie gniewaj sie, tak mi przyszlo do glowy

Też o tym pomyślałam.
Ktoś kto przychodzi do dziecka i nawet jeśli jest to tato to bawi się tylko z dzieckiem, a my musimy sprzątać, prać, gotować etc.
Więc dlatego taka reakcja dziecka.

Jak mąż wraca z pracy i Zuzka usłyszy przekrecanie kluczyka to rzuca wszystko i od razu raczkuje do drzwi. Tata musi obowiązkow wziąć na ręce
Stary 2013-11-15, 20:18   #3641
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja na razie robię tak jak Szaja kiedyś pisała, nie wiem czy dokładnei tak samo
A więc gotuję zupkę. Mięsko osobno. Na 1 danie daję zupę. Na 2 danie do tej zupy daję mięso + makaron/kasza/ryż itp. + żółtko i robi się to gęste już
Zupki i tego 2 dania zjada tak ok. dużego słoiczka.
Nie wiem czy dobrze robię, ale nie wiem co mogłabym innego zrobić.
Je tak co 3 godziny. Z tym że rzadko kiedy coś podjada między posiłkami.
Dziekuje za odp

I wtedy codziennie dajesz mieso?

Stary 2013-11-15, 20:23   #3642
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej mamuśki
bede wieczorem, nadrabianko mnie czeka

Bartosio mnie wczoraj zaskoczył pozytywnie- zaprowadził mnie do koszyka z jablkami,pokazał palcem powiedzial "jem mniam" i zaklaskal jak powiedziałam, ze w takim razie zjemy jabusio po kim on taki mądry? chyba nie po tatusiu

do popisania wieczorkiem
Cudnie!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ona jest śliczna, jak pięknie wstaje

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Silver i Litlle, buziaki dla Waszych maluchów na 10 miesięcy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Przyłączam się!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
czesc!pocytowałam, zeby napisać, że dobrze prawisz Co do wstawania, to na krótkie pobudki tz mi nie potrzebny bo Ola z Nami w łóżku, ale jak cos jej sie przestawi i jest rozbudzenie, a tz dalej spi to mnie wkurza

zorietnuje si, ze 1 dzien tak mu sie uda, ale dziecko nie da sobie...nie da sie zapchac chrupkami

AAle Ty niedobra żona jestes

to ciekawe, ale moja Ola tez tyle zjadła bardzo długo W koncu doszłysmy do 100, teraz mamy 120 a czasem nawet 150 (b.rzadko)

ja tez nie, jeszcze sie w życiu naogląda

A czy uchowała sie tu matka, która jeszcze specjalnie usypia cyckiem, bo tak szybciej,wygodniej itp?
U mnie, ale nie tylko z wygody, raczej z musu. Bez tego Miś nie umie zasnąć.

Cytat:
No to byłam z Olą i tak :
Ma lekko czerwone gardło, dał nam ceklor, żeby przez weekend gorzej nie było. Gorączki nadal zbić nie mogę

Bidusia, zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
zdrówka dla Oli !

Hej dziewczyny , ja tak na szybko bo jestem lekko rozbita. Problemy rodzinne ,nie mam humoru , najgorsze jest to, że jestem bezradna. Napisze potem w klubie jeśli będe mieć czas o co chodzi
Idę dzisiaj na koncert Comy, aczkolwiek wcale nie mam na to humoru ;/ no ale nie chce by się kasa zmarnowała.

Byłam też dziś z Blanką u alergologa,20 grudnia przy okazji moich testów zrobimy jej testy na mleko i jajko. A póki co to facet kazał próbować pół miarki zwykłego mleka dodawać do nutramigenu ,potem jedną miarkę, itd i jesli będą jakieś stany niepokojące poza wysypką na policzkach to odstawić, jeśli tylko lekka wysypka na policzkach to próbowac dalej i tylko emolientami smarować. Glutenu na razie nie dawać. no i chyba tyle.
Blanka była bardzo grzeczna na wizycie, wyfroterowała tylko wszystkie podłogi w przychodni

a noc miałyśmy ciężką, znowu spała mi na brzuchu.

Najlepszego dla jubilatów !
Mam nadzieję że się poukłada w końcu

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
I zdjęcie dla Ciotków ;*

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Słoneczko małe
Brawa dla Hańci

Amelcia zjadła pół słoiczka obiadku! (małego, dla nas to dużo..)
Chętnie otwierała paszczę!

Tylko nie wiem co zrobić, żeby się nie brudziła (wsadza rączkę do buzi a potem tą brudną oczy trze i ubranko maca ) bo ona nienawidzi wszelkich śliniaków, nie spocznie póki nie zdejmie.

I dałam jej do rączki kawałek jabłka, coś tam ciumkała.
Tylko nie wiem jak zaradzić temu, że ona odgryza wielkie kawały a potem nie wie co z nimi zrobić.

Bokeh: moja dla odmiany teraz "papa" okazjonalnie zrobi jak się ją poprosi, kiedyś reagowała za każdym razem;p nie chce jej się już chyba

Mój Tż ma taką fajną zabawę z Amelcią. Jak wraca z pracy i się witają, bawią. To bierze ją na rączki, idzie np do drugiego pokoju, i mówi do niej "Gdzie jest mamusia? Biegniemy do mamusi?" i potem biegnie z nią na rękach tak śmiesznie (małe kroczki robi i szybko nogami przebiera ) i woła "mamusiuuu" i tak z nią leci. Jak mnie dopadają to Mała już nie może z radości, ryczy ze śmiechu, rozdziawia paszczę i dostaję oślinionego buziaka
Potem uciekają i znowu do mnie biegną a Mała ze śmiechu prawie oddech traci. Kocham to
Brawo!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dziecię ząbkujące robią "żrące" kupy? Nie miałam nigdy problemów z odparzeniami,a od dwóch tygodni,mam ogromny! Rano pupa piękna,w dzień po każdej kupie coraz gorsza,aż około 17 kiedy idzie ostatnia kupa,na pupie pojawiają się rany takie małe. I na noc smaruję i zasypuję mąka i od rana od nowa polska ludowa. Powiedzcie czy mogę coś poradzić?

Wiesz, Michał do niedawna robił kupki jak noworodek, ostatnio zaczął jeść dużo więcej i też po kupce skórka otarta i nawet krew się pojawiła Bidusio moje.

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=xhFZB...ature=youtu.be a ta się bujamy i nasladujemy konika
Cudna!

Wczoraj Michał nas wieczorem przećwiczył. Po 21 się obudził, więc cyc w buźkę. Zasnął a głupia matka chciała przełożyć do łóżeczka. No i obudził się z rykiem i do 23 prawie tak się darł. Nic nie pomagało, cycem pluł. W końcu mleko odciągnięte ( 70ml) mu dałam. Przyssał się i zaczął odpływać. No ale mleko się skończyło i wrzask. Na szczęście cycuś pomógł i Miś przespał prawie 6h bez pobudki.

'W ogóle to w szoku podczas obiadu byłam. Ugotowałam młodemu zupkę. Dałam zjeść, a on kręci się i nie chce, pokazuje łapką na bułkę No to mu dałam. Wziął, jadł ją i popijał wodą Ja się patrzę, a on tą bułą wskazuje na miseczkę zupki i rozdziawia paszczusię. No i sobie tak jadł, trochę buły, zupa i woda Cudaczek mój.

A wieczoram zjadł jeszcze kaszę kukurydzianą z bananem.

Aaaa a rano jak nas pakowałam, włożyłam go do kojca, nigdy nie chciał tam dłużej niż 3 minuty siedzieć. Dziś nadspodziewanie grzeczny jak latałam po domu i pakowałam torbę. Nawet sobie usiadł i bawił się misiami. No ale przestałam się dziwić jak wzięłam na ręce, nie wiedziałam czy uciekać czy przebierać Pomógł wczoraj deserek suszona śliwka z jabłkiem
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:25   #3643
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Dziekuje za odp

I wtedy codziennie dajesz mieso?

Nie. Dziś np.nie dałam, bo zapomniałam wyciągnąc z zamrażarki. Ale zagęściło mi się od makaronu A i żółtka nie blenduję, kruszę palcami i kładę na bok na talerzyk.
Staram się by mięsko było przynajmniej 3-4 dni w tygodniu, rybka 1-2 razy w tygodniu , a reszta bezmięsna.
Wiadomo czasami wyjdzie że np. 2 dni w tygodniu jest bez mięsa.
Różnie to bywa. Na razie dostałam królika ze wsi więc mięsko mam.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

'W ogóle to w szoku podczas obiadu byłam. Ugotowałam młodemu zupkę. Dałam zjeść, a on kręci się i nie chce, pokazuje łapką na bułkę No to mu dałam. Wziął, jadł ją i popijał wodą Ja się patrzę, a on tą bułą wskazuje na miseczkę zupki i rozdziawia paszczusię. No i sobie tak jadł, trochę buły, zupa i woda Cudaczek mój.

A wieczoram zjadł jeszcze kaszę kukurydzianą z bananem.

: jupi: super
Stary 2013-11-15, 20:29   #3644
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Dziś np.nie dałam, bo zapomniałam wyciągnąc z zamrażarki. Ale zagęściło mi się od makaronu A i żółtka nie blenduję, kruszę palcami i kładę na bok na talerzyk.
Staram się by mięsko było przynajmniej 3-4 dni w tygodniu, rybka 1-2 razy w tygodniu , a reszta bezmięsna.
Wiadomo czasami wyjdzie że np. 2 dni w tygodniu jest bez mięsa.
Różnie to bywa. Na razie dostałam królika ze wsi więc mięsko mam.
To jeszcze zapytam - nadal blendujesz? (tzn oczywiscie nie na papke, tylko z grudkami)

laurko, ogromnie sie ciesze, ze sa postepy!

Stary 2013-11-15, 20:29   #3645
hje
Zakorzenienie

Pola już śpi, szok.
Tylko ciekawe, ile. Oczywiście w tym momencie jak ją zaczęłam usypiać, przyszła ciotka z kuzynem.
I co, Pola zasnęła, a ten ☠☠☠☠a pod naszymi drzwiami sobie umyślił włączyć takie 2w1 - bębenek + do pchania, i to gra głośno. Wyszłam z pokoju, wzięłam mu to, mówię: wyłącz to, Pola śpi i poszłam. A zaraz słyszę: mamoooo, bo Sylwia mi wzięła zabawkę!
A teraz wziął organki Poli i na nich gra.
Nie wiem ☠☠☠☠a, czy ciotka nie potrafi mu powiedzieć, że jak nie jego to ma nie ruszać? Albo że ma pytać tej osoby, do której to należy? Ostatnio też tak było. Przyszli, on te organki zobaczył i się ciotki pyta, czy może sobie pograć. A ona oczywiście z ochotą się zgodziła. Za chwilę mieli iść, mówi mu żeby kończył, a on: aleeee ja chcę sobieee jeszcze pograaaać, i tak pińcet razy, i za każdym ciotka: no dobra, pograj sobie jeszcze chwilę
Ja lubię dzieci, kocham je wręcz, ale on jest wyjątkiem od reguły

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-11-15 o 20:33
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:32   #3646
nafiyqa
Zakorzenienie

TZ wrocil wlasnie z biedry z cola, 2 paczkami chipsow i kg mandarynek na oslode

Stary 2013-11-15, 20:33   #3647
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
To jeszcze zapytam - nadal blendujesz? (tzn oczywiscie nie na papke, tylko z grudkami)

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:

A ja piwko piję
Stary 2013-11-15, 20:35   #3648
hje
Zakorzenienie

A ja szybko biorę prysznic, smaram się, szykuję ekwipunek Polciowy i idę w kimę.
Nawet nie wiem o której i czy w ogóle tż dzisiaj przyjedzie

Dobranoc
Stary 2013-11-15, 20:35   #3649
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no nieeeeeeee; a Ty jak się czujesz po tych odwiedzinach? i jak Bartuś reagował?
jakwszedł to mały akurat w łozeczku sie bawił, zczaił go to kucnął i mu sie przyglądał przez szczebelki, za jakies 5 minut wyciagnął do niego łapki i sie bawili na dywanie, oballem grali, zabawki pokazywał, ale co jakis czas rozglądał sie czy jestem albo podchodził do mnie i sie przytulał
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bo wiecie, zająć dziecko na kilkanaście minut to jeszcze jakoś ogarniam (chociaż u nas się nie da na razie, idzie za mną i staje przy mnie i piszczy), ale na tyle by upiec ciasto/zrobić tryliard obiadków + ogarnienie chaty, obiados 4 daniowy dla Tż i jeszcze książki 4 miesięcznie czytać?
Deli, ile ty masz rąk i nianiek? -
Deli zagarnęła wszystkich Bijkorowych Rumunów, a teraz siedzi cicho, ze to niby nei ona, a tam sie pierze, sprząta, gotuje.......

Cytat:
niestety już
najpierw parę godzinek, jeden dzien ze mna, a potem sukcesywnie bedziemy zwiększać liczbę godzin, aż dojdziemy do maksimum jakie trzeba, 12
o rany, strasznie smutno czytac, a co dopiero Tobie tak małą zostawiac dużo siły Skarbie
Cytat:

Mam pytanko zakładacie już czapki zimowe ???? a te śpiworki co sa przy spacerówkach ???

Bo Zuzka w takiej grubszej czapce przejściowej, bez śpiworka, ma rajstopy i spodnie i buty, a wszystkie mamy co widuję na spacerach to grube czapy, kocyki i na to śpiworki.
Może ja ją za lekko opatulam??:roll eyes:
Ja tez taką przejsciową czapencej wkladam, jak zimniej to kaptur w czasie spaceru na to i jest ok, kurtałke zimową ale pod spodem ma przewaznie bodziak +bluza , na nózkach rajstopy i spodnie , buciki nie typowo zimowe na trzaskające morzy tylko przejsciowe wlasnie,rękawiczki obowiązkowo bo mały zawsze trzyma sieporęczy i mu marzną łapki

Cytat:

Sylwietta, a jak Bartuś zareagował? Bo Ola po 2mieś. przerwie płakała okrutnie. Deli szanowny niedoszły mąż mój nie daje znaku życia - dostał pozew i się obraził.
o kutwa a co on myslał,ze sobie tylko gadasz o tym???
j.bał go pies
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Uwaga, mamy przełom - Oliwka stanęła! Sama w łóżeczku. A teraz stoi przy naszym łóżku, TŻ ją asekuruje.
SUPER, fote widziałam na fejsie
Cytat:
1. Czy każdej z Was dziecko wyciąga rączki do Was jak chcecie wziąć na ręce?? Wyciąga, albo mnie ciągnie za "bety" jak sie bawimy na podłodze a chce na rece
2. Czy łatwo u Was o kontakt wzrokowy czy różni to bywa? czasami mnie łapką łapie i patrzy
3. Czy trudno czy raczej łatwo Wam zaintersować zabawą/zabawką? zalezy od humoru, czasami laskawie wezmie i pizgnie gdzie popadnie, a czasami sam bierze (szuka) tego co mu pasuje
4. Czy chętnie się przytulają do Was czy raczej mają inne rzczy do zrobienia niż przytulanie? rano jak sie obudzi to wlazi na mnie i siepzrytula, albo jak sie czegos boi, przewaznie tulasny jest
5. Zawsze raagują na swoje imię? przewaznie, chyba ,ze ma mnie koncertowo gdzies
6.śmieją się dużo mało średnio? łatwo je rozbawić? duzo sie smieje

chyba tyle jakbyście mogły to mi napiszcie ;* dziękuję ***

Lecę zjeść obiad i potem może będę, ale humor mam do dupy ;(
Stary 2013-11-15, 20:48   #3650
hje
Zakorzenienie

I po spaniu
Stary 2013-11-15, 20:55   #3651
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

A ja piwko piję
Dziekuje za odp

Hoho, to sie powodzi

Stary 2013-11-15, 20:56   #3652
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Dziekuje za odp

Hoho, to sie powodzi

Przywiezione z Ukrainy

Ale mnie troszkę siekło
Stary 2013-11-15, 20:58   #3653
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola już śpi, szok.
Tylko ciekawe, ile. Oczywiście w tym momencie jak ją zaczęłam usypiać, przyszła ciotka z kuzynem.
Moja siostrzenica jest taka sama - o nic nie pyta. O NIC. Czy moje, czy Łukasza, czy Oliwy - bierze... A weź jej zabierz! Obraza majestatu na miejscu...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:59   #3654
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Pola nie umie się bawić zabawkami "zgodnie z ich przeznaczeniem"
No, może tymi grającymi, ale częściej to raczej przypadek.

Pola tez nie pokazuje, czego chce (tylko jedzenie), zabawki zawsze najpierw bierze do buzi, potem nimi stuka o podłogę i sprawdza, czy grzechoczą.
Książki? A co to? Do buzi
Klocki? Do buzi!

W poniedziałek dostała pchacza od ciotki, z przodu ma różne pstryczki, kółeczka, klawisze, wszystko grające. To przy tym ewentualnie sobie klęka i włącza, co jej się trafi.

Edit. Aha, w przeciwieństwie do HANI, Pola nie staje, nie raczkuje

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

http://kwejk.pl/galeria/1948141/0/90...tml#gallerypic
Do wakacji jestem łanią i nie ma innej opcji
i za to mocno trzymam kciuki
Bartuklo tez często bawi sie Polciowym sposobem

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

aaaaaaa, i jeszcze jedno - mamy 3 zęba
brawa sie należą

Cytat:

Dziewczyny pracujące-jak sobie poradziłyście z rozłąką z dziećmi? Ja nie mogę sobie tego przetłumaczyć Tego że muszę zostawić dziecko przez 5 dni w tygodniu na 12 godzin.

Nawet nie potrafie sobie teg wyobrazic...Bardzo mi Was żal

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43704319]stuknij się
Hania ma 9,5mca

to czas, kiedy najlepszą zabawą jest gryzienie, macanie, wyjmowanie (nie wkładanie) z pudełka
nie ma prawa umieć łączyć klocki
za to ma prawo rozwalić wieżę, którą TY zbudujesz
może mieć w nosie książki
i wcale nie musi rąk wyciągać

don't panic [/QUOTE]jestem tego samego zdania < a SZAJKA ma ZAWSZE racje!

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Kurcze ostani raz zaglądałam tutaj chyba tydzień temu, w ciągu dni kompletnie nie mam czasu, ciągle problemy, kłótnie z TŻ, jakos tak ciężko mi ostatnio się pozbierać a wieczorem już mam tylko ochote odpocząć w łóżku przed tv.
Z tych dobrych rzeczy to Bartuś już chodzi na czworaka, wstaje przy wszystkim czym się da, jest wspaniałym i wesołym dzieckiem.
Postaram się tutaj częściej odzywać, myśle często o was.
hej zagladaj w maire mozliwosci i gratuluje Bartusiowi nowych zdolnosci

Cytat:
Zuzka zaczęła sie puszczać tzn. stoi , trzyma się czegoś i puszca się. Postoi bez trzymanki z 20 sekund i bach na tyłek. A najlepsze, że jej to sprawia frajdę i robi to specjalnie

Czy to początek do chodzenia jest ???
hehehehe

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mozliwe
u nas mlody sie nie puszczal
jak sie puscil o od razu ruszyl w swiat
poczekaj, poczekaj i módl sie żeby mu tak na nastoletnie lata zostało

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
sylwietta "brawa" dla pana szanownego tatusia a jak Ty przezylas wizyte?

dziewczyny podjelam decyzje - odstawiamy sie od uu.
trzymam kciuki za bezbolesne dla Was odstawienie
A jesli chodzi o mnie to powiem szczerze, myslałam, ze bedzie gorzej,a le wcale mnie tak nie ruszyło, swoje odpłakałam, "żałobe" przeszłam, teraz głowa do góry, uu do przodu bożycie jest piękne! Amen.
Stary 2013-11-15, 20:59   #3655
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Wydaje mi się, że Pola woli moją mamę, niż mnie Kiedy się z nią bawi, to jest wesoła, gada, śmieje się. A jak jest ze mną, to chwilę ją czymś zajmę, a ona i tak potem albo znajduje sobie jakąś inną zabawę i mnie olewa, albo zaczyna płakać. Albo jest ze mną, zobaczy moją mamę, i od razu chce do niej
To na pewno nie to, że ze mną jest częściej i jest przyzwyczajona. Mama bawi się z nią równie często, jak ja.
Widocznie ma z nią lepszy kontakt
Mi przyszło na myśl to,co dziewczynom-jak my jesteśmy same z dzieckiem, to musimy ugotować, sprzątnąć
itd., a jak ktoś do Was zajrzy, typu Twoja mama, to Pola może sobie kojarzy,że przyszedł ktoś się pobawić i poświęci sto pro uwagi? mam nadzieję, że nie zrozumiesz mnie źle

Cytat:
O! No to tugeza?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 20:59   #3656
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Podczytuję od wczoraj i za dużo :/ albo inaczej, ja mam za dużo do ogarnięcia

Black, ja pisałam kiedyś - jak na rota w szpitalu z Agatką byłam to mi przez 3 chyba dni zabronili mleko dawać! tylko kleik na wodzie ryżowy i duuużo picia. Fakt, że ona miała biegunkę koncertową i apetyt zerowy, ale mleko było zakazane.

Zęby - na 7 miesięcy wylazły dwie dolne jedynki i cichutko od tamtej pory

Majusia imponuje

Sarah, witaj tak, po 6mcu lubią wyleźć niedobory żelaza, bo skończyło się zaopatrzenie z czasów ciąży dlatego anemia nie jest niczym dziwnym, podaje się żelazo w saszetkach do wsypania do mleka, albo w postaci smakowego syropu.

Elllmi, macie zdecydowanie najdroższy pchacz w wątku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:03   #3657
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Przywiezione z Ukrainy

Ale mnie troszkę siekło
Czujesz szmery znaaczy
się?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

trzymam kciuki za bezbolesne dla Was odstawienie
A jesli chodzi o mnie to powiem szczerze, myslałam, ze bedzie gorzej,a le wcale mnie tak nie ruszyło, swoje odpłakałam, "żałobe" przeszłam, teraz głowa do góry, uu do przodu bożycie jest piękne! Amen.
ale z Ciebie cudna kobitka!

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-11-15 o 21:05
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:07   #3658
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Top ja jeszcze na dobranoc się pochwale...Antonio od dziś zaczął sam stawać...oczywiście przy czymś..lub podciąga się na mnie...będę miała teraz ogromne dekoldy w bluzkach....zmykam do męża naszykowal koreczki, jest tez piwko i oczywiście ..uwaga uwaga.....meczyk
Dobranoc kochane

O i teraz dojrzałam ze kupil moje ulubione pomidorki czeresniowe z serkiem..z biedryyyy mniammmm.branoc

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1384546045518.jpg (71,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1384546060227.jpg (45,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1384546073027.jpg (72,2 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-11-15 o 21:13
Stary 2013-11-15, 21:09   #3659
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Czujesz szmery znaaczy
się?

.
:brzyda l:
Stary 2013-11-15, 21:14   #3660
nafiyqa
Zakorzenienie

Łoooo, ale Antonio przyszalal
Chyba szybko u niego wszystko poszlo ostatnio, co?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości