|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
dziewczyny OGŁOSZENIE !!! Kupiłam na all kombinezn-jest naprawdę gruby-miś z zewnątrz-w środku polar-podwójny materiał-jest naprawdę fajny-lepiej wygląda 1000 razy niż na zdjęciach-firmy F&F...niestety jest na Antonia już za mały, tzn wygląda w nim jakbym go na siłę wcisnęła-szkoda bo jest super-chętnie go którejś z Was odsprzedam-Stan Idealny!!Jak nowy! Jak dla mnie zarówno dla chłopca i dziewczynki - kupiłam za 70 zł , odsprzedam taniej-szkoda bo nie mam kasy a potrzebuję kombinezon
((((((
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
sorry za czcionkę...chciałam większą nie wiedziałam że wyjdzie aż tak...sorki
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, ogłoszenia mają przyciągac uwag wiec jak najbardziej odpowiednia czcionka
![]() dziecie spi, ja wykąpciana, kolacja przede mną stoi- uwaga, nadrabiam
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy podajace juz dwudaniowe obiadki - POMOCY!
Napiszcie prosze co mniej wiecej jedza Wasze dzieci (przykladowe dania) i w jakiej formie. Dalej blendujecie/dziabiecie widelcem na cos a'la zupka czy robicie cos w stylu kluseczki/kotleciki? Wiem, ze juz bylo o tym, ale ja nie ogarniam za cholere tego, a widze, ze Kubusiowi juz nie wystarcza jedna porcja obiadku+deserek... |
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43732776]
ja też czasami, po prostu czasem nie jemy kaszki na noc więc jest pierś i młoda usypia wg mnie to żaden problem [/QUOTE] Ja nie mówię, że to problem. Tylko jeszcze chwila wrócę do pracy więc muszę troszkę odzwyczaić ![]() Wow ![]() ![]() klask i:Bokeh Hania jak zwykle urocza Ellmi ale masz wypasiony pchacz ![]() Lady ale to norma jest, nawet prywatnie.Pewnych rzeczy nie przewidzisz i ktoś zawsze posiedzi dłużej i jest obsuwa. Jaram się Tradycyjnie było mycie, ubieranie, później Zuzka szalała jeszcze na łóżku. Już widzę taka zmęczona, ledwo co stoi to sobie myślę dam do łóżeczka. I no nie wiem udało się, zasnęła sama, głaskałam trochę po główce i byłam obok i tyle. Nie żeby usypianie jej na łóżku, leżąc koło niej było problemem, bo uwielbiam te chwile, ale trzeba troszkę wprowadzić samodzielności
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie usypiam przy uu, bo tak latwiej/szybciej. Za kazdym razem (jak nie ma TZ - jak jest nie ma szans na to, bo tlucze sie niemilosiernie) odkladam do nas na lozko i probuje samodzielnego zasypiania, ale zazwyczaj konczy sie tarciem oczu i buczeniem. Takze koniec koncow cyc wchodzi do akcji ![]() A Ty jak robisz? ![]() Zdrowka dla chorowitkow I dla Darii i Antosi
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie robię tak jak Szaja kiedyś pisała, nie wiem czy dokładnei tak samo ![]() A więc gotuję zupkę. Mięsko osobno. Na 1 danie daję zupę. Na 2 danie do tej zupy daję mięso + makaron/kasza/ryż itp. + żółtko i robi się to gęste już Zupki i tego 2 dania zjada tak ok. dużego słoiczka. Nie wiem czy dobrze robię, ale nie wiem co mogłabym innego zrobić. Je tak co 3 godziny. Z tym że rzadko kiedy coś podjada między posiłkami. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-11-15 o 20:12 |
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
hje, co do Twojego problemu...
Tak sobie pomyslalam - moze Twoja mama czesciej sie bawi z Pola, dlatego mala tak reaguje? Nie mowie oczywiscie, ze nie poswiecasz jej czasu! Ale czesto piszesz, ze duzo sprzatasz, a Pola bawi sie sama... Co nie znaczy oczywiscie, ze woli Twoja mame od Ciebie!!! Nie gniewaj sie, tak mi przyszlo do glowy |
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też o tym pomyślałam. Ktoś kto przychodzi do dziecka i nawet jeśli jest to tato to bawi się tylko z dzieckiem, a my musimy sprzątać, prać, gotować etc. Więc dlatego taka reakcja dziecka. Jak mąż wraca z pracy i Zuzka usłyszy przekrecanie kluczyka to rzuca wszystko i od razu raczkuje do drzwi. Tata musi obowiązkow wziąć na ręce ![]()
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wtedy codziennie dajesz mieso? |
|
|
|
|
#3642 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bidusio moje.Cytat:
Wczoraj Michał nas wieczorem przećwiczył. Po 21 się obudził, więc cyc w buźkę. Zasnął a głupia matka chciała przełożyć do łóżeczka. No i obudził się z rykiem i do 23 prawie tak się darł. Nic nie pomagało, cycem pluł. W końcu mleko odciągnięte ( 70ml) mu dałam. Przyssał się i zaczął odpływać. No ale mleko się skończyło i wrzask. Na szczęście cycuś pomógł i Miś przespał prawie 6h bez pobudki. 'W ogóle to w szoku podczas obiadu byłam. Ugotowałam młodemu zupkę. Dałam zjeść, a on kręci się i nie chce, pokazuje łapką na bułkę No to mu dałam. Wziął, jadł ją i popijał wodą Ja się patrzę, a on tą bułą wskazuje na miseczkę zupki i rozdziawia paszczusię. No i sobie tak jadł, trochę buły, zupa i woda Cudaczek mój.A wieczoram zjadł jeszcze kaszę kukurydzianą z bananem. Aaaa a rano jak nas pakowałam, włożyłam go do kojca, nigdy nie chciał tam dłużej niż 3 minuty siedzieć. Dziś nadspodziewanie grzeczny jak latałam po domu i pakowałam torbę. Nawet sobie usiadł i bawił się misiami. No ale przestałam się dziwić jak wzięłam na ręce, nie wiedziałam czy uciekać czy przebierać Pomógł wczoraj deserek suszona śliwka z jabłkiem
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Dziś np.nie dałam, bo zapomniałam wyciągnąc z zamrażarki. Ale zagęściło mi się od makaronu ![]() A i żółtka nie blenduję, kruszę palcami i kładę na bok na talerzyk.Staram się by mięsko było przynajmniej 3-4 dni w tygodniu, rybka 1-2 razy w tygodniu , a reszta bezmięsna. Wiadomo czasami wyjdzie że np. 2 dni w tygodniu jest bez mięsa. Różnie to bywa. Na razie dostałam królika ze wsi więc mięsko mam. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laurko, ogromnie sie ciesze, ze sa postepy! |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Pola już śpi, szok.
Tylko ciekawe, ile. Oczywiście w tym momencie jak ją zaczęłam usypiać, przyszła ciotka z kuzynem. I co, Pola zasnęła, a ten ☠☠☠☠a pod naszymi drzwiami sobie umyślił włączyć takie 2w1 - bębenek + do pchania, i to gra głośno. Wyszłam z pokoju, wzięłam mu to, mówię: wyłącz to, Pola śpi i poszłam. A zaraz słyszę: mamoooo, bo Sylwia mi wzięła zabawkę! A teraz wziął organki Poli i na nich gra. Nie wiem ☠☠☠☠a, czy ciotka nie potrafi mu powiedzieć, że jak nie jego to ma nie ruszać? Albo że ma pytać tej osoby, do której to należy? Ostatnio też tak było. Przyszli, on te organki zobaczył i się ciotki pyta, czy może sobie pograć. A ona oczywiście z ochotą się zgodziła. Za chwilę mieli iść, mówi mu żeby kończył, a on: aleeee ja chcę sobieee jeszcze pograaaać, i tak pińcet razy, i za każdym ciotka: no dobra, pograj sobie jeszcze chwilę Ja lubię dzieci, kocham je wręcz, ale on jest wyjątkiem od reguły
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-15 o 20:33 |
|
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
A ja piwko piję ![]()
|
||
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
A ja szybko biorę prysznic, smaram się, szykuję ekwipunek Polciowy i idę w kimę.
Nawet nie wiem o której i czy w ogóle tż dzisiaj przyjedzie ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#3649 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dużo siły Skarbie ![]() Cytat:
Cytat:
a co on myslał,ze sobie tylko gadasz o tym??? ![]() j.bał go pies Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
I po spaniu
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3654 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartuklo tez często bawi sie Polciowym sposobem brawa sie należą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43704319]stuknij się Hania ma 9,5mca to czas, kiedy najlepszą zabawą jest gryzienie, macanie, wyjmowanie (nie wkładanie) z pudełka nie ma prawa umieć łączyć klocki za to ma prawo rozwalić wieżę, którą TY zbudujesz może mieć w nosie książki i wcale nie musi rąk wyciągać don't panic [/QUOTE]jestem tego samego zdania < a SZAJKA ma ZAWSZE racje! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jesli chodzi o mnie to powiem szczerze, myslałam, ze bedzie gorzej,a le wcale mnie tak nie ruszyło, swoje odpłakałam, "żałobe" przeszłam, teraz głowa do góry, uu do przodu bożycie jest piękne! Amen. |
||||||
|
|
|
#3655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
itd., a jak ktoś do Was zajrzy, typu Twoja mama, to Pola może sobie kojarzy,że przyszedł ktoś się pobawić i poświęci sto pro uwagi? mam nadzieję, że nie zrozumiesz mnie źle Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3656 |
|
Konto usunięte
|
Podczytuję od wczoraj i za dużo :/ albo inaczej, ja mam za dużo do ogarnięcia
![]() Black, ja pisałam kiedyś - jak na rota w szpitalu z Agatką byłam to mi przez 3 chyba dni zabronili mleko dawać! tylko kleik na wodzie ryżowy i duuużo picia. Fakt, że ona miała biegunkę koncertową i apetyt zerowy, ale mleko było zakazane. Zęby - na 7 miesięcy wylazły dwie dolne jedynki i cichutko od tamtej pory Majusia imponuje ![]() Sarah, witaj tak, po 6mcu lubią wyleźć niedobory żelaza, bo skończyło się zaopatrzenie z czasów ciąży dlatego anemia nie jest niczym dziwnym, podaje się żelazo w saszetkach do wsypania do mleka, albo w postaci smakowego syropu. Elllmi, macie zdecydowanie najdroższy pchacz w wątku |
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Czujesz szmery znaaczy
się? Cytat:
ale z Ciebie cudna kobitka! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-11-15 o 21:05 |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Top ja jeszcze na dobranoc się pochwale...Antonio od dziś zaczął sam stawać...oczywiście przy czymś..lub podciąga się na mnie...będę miała teraz ogromne dekoldy w bluzkach....zmykam do męża naszykowal koreczki, jest tez piwko i oczywiście ..uwaga uwaga.....meczyk
![]() Dobranoc kochane ![]() O i teraz dojrzałam ze kupil moje ulubione pomidorki czeresniowe z serkiem..z biedryyyy mniammmm.branoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-11-15 o 21:13 |
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

((((((

klask i:
Co do wstawania, to na krótkie pobudki tz mi nie potrzebny bo Ola z Nami w łóżku, ale jak cos jej sie przestawi i jest rozbudzenie, a tz dalej spi to mnie wkurza

:roll eyes:
a co on myslał,ze sobie tylko gadasz o tym??? 
- Oliwka stanęła!