Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 23:01   #451
ejani
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki jak Wam leci strumień moczu?
Bo kurde zawsze mówią, żeby do pojemniczka na badanie złapać srodkowy mocz, a mi ten strumień leci takim zygzakiem, że w ogóle cięzko mi go uchwycić i ogólnie problem mam z tym....
za przeproszeniem zewrzeć poślady albo usiąść inaczej (np na brzegu lub na jednym pośladku mocniej) no i teraz można popróbować z mięśniami kegla...
Stary 2013-11-15, 23:02   #452
demonyianioly
Rozeznanie

ejani to może ja też dojrzeję do fotki ciążowej u mnie też miesiąc 7 i postęp jest, bo nieśmiało zaczynam mieć chęć pochwalenia się ciążą publicznie.

Dobranoc wszystkim mamom i ich maleństwom
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:11   #453
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

Ja tak masakrycznie zaczynam się bać nie tyle co samej cc, ale tego co będzie parę dni po. No nic, będzie trzeba przeżyć...
Jako, że w swojej "karierze" porodowej przeszłam zarówno cc jak i sn to pozwolę sobie też zabrać głos.

Moja rada jest taka - najlepiej nie nakręcać się strachem. To nam nie pomoże.
Przy cc byłam znieczulana zzo w kręgosłup, uwierzycie czy nie KOMPLETNIE mnie to nie bolało. Lekkie ukłucie i to wszystko. Po cesarce leżałam na wznak kilka dobrych godzin. Bólu rany nie zapamietałam jako coś strasznego, gdyż najpierw w kroplówce mialam środki przeciwbólowe, a później jechałam na podwójnym paracetamolu i było dobrze. Jedynie wyjęcie cewnika wspominam jako coś nieprzyjemnego i pierwszy prysznic po porodzie, na wpół zgięta też nie należał do najłatwiejszych chwil.

Jeśli chodzi o sn, jak już pisałam we wcześniejszym wątku - rodziłam długo i to mnie wyczerpało. Parte były bardzo bolesne, ale trwały króciutko. I gdyby nie nacięcie krocza , wróciłabym do sił nie kilka godzin po, lecz już zapewne pół godzinki po .

Teraz mam taki plan, że będę rodzic sn z zzo. I w żadnym wypadku NIE POZWOLĘ się naciąć. Zobaczymy jak wyjdzie "w praniu".

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:44   #454
isia4891
Zadomowienie

Ku...wa 2 godziny juz się kręce i nie mogę usunąć. A jak usne to o 7 już nie śpię. Jak wy to robicie, że do 9, 11 spicie ???
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:51   #455
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ku...wa 2 godziny juz się kręce i nie mogę usunąć. A jak usne to o 7 już nie śpię. Jak wy to robicie, że do 9, 11 spicie ???
Ja nie moge usnac tak do 2-3, urzadzam sobie spacerki do wc potem godzinka, dwie snu i znow pobudka ok 5 - ta godzine polubila moja corka i chyba wlasnie wtedy uskutecznia gimnastyke usypiam znowu 7-8, wiec do poludnia ciezko mi sie z lozka podniesc. I tak to wyglada
W dzien nie dosypiam, a wieczorem znow od nowa caly rytual.
Stary 2013-11-16, 00:04   #456
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Do ok. 1:00 nie mogę zasnąć, wstaję do WC i napić się wody ok. 4:00, po 6:00. Czasem po tych pobudkach nie mogę przez jakiś czas zasnąć. Jak już zasnę koło 8:00 to wstaję ok. 10:00 - 11:00. Nie powiem, żebym była bardzo wyspana Ostatnio zauważyłam, że pomagają mi zatyczki do uszu, bo wtedy nie słyszę żadnych dźwięków dochodzących z zewnątrz i łatwiej mi się śpi

Jutro niestety pobudka skoro świt (przed 7:00) także zmykam spać. Dobranoc

Edytowane przez Nemezis23
Czas edycji: 2013-11-16 o 00:05
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 00:11   #457
planetgirl
Zadomowienie

Mamy styczniowe 2014:)

Witajcie!
Ten wątek jest dla wszystkich ciężarnych spodziewających się swoich maleństw w styczniu 2014
Dzielmy się swoimi doświadczeniami, problemami, nurtującymi nas pytaniami
Pomagajmy sobie wzajemnie poprzez doradzanie
To moja druga ciąża, 30 tydzień, termin porodu na 31 stycznia, będzie córcia

Jeśli trafią się jakieś mamy z Inowrocławia chętnie odpowiem na pytania związane z naszym szpitalem
planetgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 00:15   #458
patrycjja
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2014:)

Cytat:
Napisane przez planetgirl Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ten wątek jest dla wszystkich ciężarnych spodziewających się swoich maleństw w styczniu 2014
Dzielmy się swoimi doświadczeniami, problemami, nurtującymi nas pytaniami
Pomagajmy sobie wzajemnie poprzez doradzanie
To moja druga ciąża, 30 tydzień, termin porodu na 31 stycznia, będzie córcia

Jeśli trafią się jakieś mamy z Inowrocławia chętnie odpowiem na pytania związane z naszym szpitalem
Hej zapraszam do noworocznych mamus styczeń/luty 2014
Stary 2013-11-16, 00:20   #459
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
kiedyś się kolegowałyśmy, potem zaczęła się za dużo wtrącać i parę starć miałyśmy. ja nie jestem ani kłótliwa (chociaż trochę pamiętliwa) ani wredna więc stosunki z nią utrzymuję poprawne, oficjalne.
nie ma co chować urazów tym bardziej, że od jakiegoś czasu nie mamy szans się omijać
ale swoja drogą wkurza mnie czasem, że jak do teściów jedziemy to ona zaraz jedzenie wyciąga i braciszkowi jakieś sosiki z torebek robi i inne takie smieciowe jedzenia. tak jakby biedak nie dojadał na mojej kuchni a faktem jest, że owszem takich rarytasów jak sosy z torebek z makaronem i parówkami nie serwuję, bo dla mnie to badziew i małż wcale z tego powodu nie cierpi.
więc koniec końców wychodzi na to, że ona prowadzi ze mną taka cichą wojnę. ale tylko ona ze mną. mnie to tam w sumie mało interesuje
Jak można coś takiego jeść, przecież to chemia z mielonymi ścięgnami i makaronem

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziś mój mąż pocałował synka właśnie jak siedział po lewej stronie i taki był zadowolony że ho ho- do chwili jak go uświadomiłam, że to wcale nie musi być główka tylko np tyłek i właśnie ucałował syna w dupkę mina męża bezcenna- po chwili konsternacji trybiki w mózgu ruszyły i dotarł ten fakt do świadomości małż obmacał brzuch i stwierdził że to na pewno nie jest tyłek bo tyłek inaczej czuć- taaaa jasne znawca się odezwał
Urodzi się to i dupkę będzie z rozkoszą całował

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o wrzucaniu zdjęć maluszków na róże portale społecznosciowe ?
Mam facebooka i co która urodzi to buch na fejsa bo przecież wszyscy muszą wiedzieć....sama nie wiem czy to takie właściwe
Albo piszą że są w ciąży i zdjęcia z usg wrzucają, piszą o swoich dolegliwościach, dziwne to jest dla mnie może dlatego że ja nie jestem aż tak wylewna i nigdy nic takiego nie napisałam, w ogóle nic nie piszę, pewnie większość moich znajomych na facebooku nawet nie wie ze jestem w 7 miesiącu ciąży
Ja mam najświeższe zdjęcie na fejsie z wiosny 2011. Też się jeszcze ciążą nie pochwaliłam, a za tydzień zaczynam III trymestr. Ale powoli zaczynam dojrzewać do myśli, żeby zdjęcie z buniem sobie wrzucić. A dziecka wrzucę pewnie jakieś zdjęcie, jak już trochę podrośnie i przestanie być czerwone i opuchnięte Rozwalają mnie laski które wrzucają trzysta takich samych zdjęć noworodków

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
U mnie chłopak jest po prawej stronie a dziewczynka po lewej. Na równej wysokości. Główki mają bardzo nisko i oboje wciskają się w spojenie. Ciężko określić które jest pierwsze a które drugie bo się przepychają tak tymi główkami, że raz jest pierwsze jedno a raz drugie dziecię. Bo w przypadku bliźniaków określa się które jest pierwsze a które drugie - czyli które urodziłoby się pierwsze podczas porodu naturalnego a które drugie. No a u mnie nie wiadomo
Ja mam brzuch przekrzywiony na prawą stronę ciała. Mój pępek wcale nie jest na środku. Ale kopie mnie demokratycznie po wszystkim

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
będzie obcy, dziecko to nie jest zabawka, którą się można pobawić raz na kilka miesięcy. Mam zamiar złożyć pozew o ograniczenie praw. Nie pomaga finansowo, nie jest obecny w kraju, nie kontaktuje się plus porzucił mnie w ciąży...
Też bym tak zrobiła, nie rozumiem tych dziewczyn które unoszą się dumą, że nic nie chcą, a potem nie mają na buty dla dziecka. Dziecku się od ojca pieniądze należą i tyle. Moja koleżanka za studia płaciła alimentami, które jej matka przez lata odkładała na konto, bo stwierdziła że ona pieniędzy od byłego małżonka nie chce, ale dziecku mogą się przydać.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Proszę o propozycje jadłospisu na przyszły tydzień, tylko bez udziwnień - bo mi się nie chce cudować
O to dzisiaj zrobiłam, zjadłam, popiłam mlekiem - jestem w raju

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
i mam pytanie- chcemy kupić dziecku pozytywkę już teraz, żeby się przyzwyczajało do melodii (tak nam radzili na SR i wg mnie ma to sens), szczególnie po ostatnich zdarzeniach żeby mu jakoś wynagrodzić ten stres i smutek, macie jakieś typy? jeżeli z karuzelką (choć na początek nie będzie potrzebna, to potem się przyda a te ramiona chyba nie muszą się kręcu=ić na stałe, nie?) to nie pluszową... pomożecie?
Ja kupiłam Fisher Price Rainforest, ma melodyjki klasyczne, nie jest za mocno denerwująca, i ma takie fajne ruchome listki.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Kurcze, jakoś sceptycznie podchodzę do tego masażu krocza, boję się, że zrobię sobie z wadżajny LOCH, pozostanę przy samych ćwiczeniach mięśni Kegla
Myślisz że od masażu się rozciągnie? Ja bym raczej stawiała na rozciągającą moc główki dziecięcej, jeśli ktoś zrobi loch z wadżajny, to raczej główka, nie masaż

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Niedoszła teściowa sama wyraziła jak jej jest wstyd i jak mnie przeprasza za syna. Pierwszy raz go nie broniła (już nie było czego). Wyraziła chęć pomocy i kontaktów z wnukiem. Oczywiście tego jej nie zabronię, chcę żeby synek był otoczony przez ludzi kochających go. Już i tak będzie się wychowywał bez ojca. Widać jak wiele uczuć ma ta kobieta do Mikusia i to się liczy dla mnie. Ja za nią nie muszę przepadać, ale jakie dziecko nie chce mieć rozpieszczającej babci. Kupiła ładne białe łóżeczko dokładnie takie jakie wybrałam, chce jeszcze kupić bujaczek. Widać, że jest zaangażowana w sprawę
A może to i dobrze? Wiesz, dziecku babcia nie zaszkodzi raczej, o ile wpływ będzie kontrolowany, a może tej kobiecie coś do głowy przyszło, że nie tak synka wychowała, skoro wypiął się na własne dziecko? Skoro go nie broni, i Cię nie wku***a, to warto dać jej szansę. Nawet jakby mały miał ją widywać raz na miesiąc, to zawsze jest coś.
Edit: i zbieraj rachunki za wyprawkę

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-16 o 00:26
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 00:37   #460
patrycjja
Zadomowienie

Roane - moj malzonek tak byl nauczony jesc. Sosy jakies pieczeniowe, jasne ciemne, pomidorowe. Zdarza mu sie jeszcze czasem, ale baaardzo rzadko po taki "obiad" siegnac. W ogole do 18 roku zycia surowek nie tkna. Tylko mizeria. Dopiero jak zaczal zostawac u mnie i moja mama mu pod nos podstawiala, ze glupio odmowic mu bylo, to sie nauczyl i warzywka jesc a co najlepsze - tesciowa gotuje dobrze i tez nie zauwazylam u niej pociagu do torebek, wiec skad to sie u jej dzieci wzielo
I na koniec, zeby nie bylo - sama w jednym przypadku gotowy sos stosuje - spaghetti. Ale to bardziej dla smaku, bo kiedys probowalam na pomidorach i ziolach i nijak mi nie podeszlo.

Kurcze, 1 w nocy prawie, a ja rozprawiam o jedzeniu
Stary 2013-11-16, 01:03   #461
mezaga
Zakorzenienie

Dla mnie noce to koszmar. Budze się co 45 minut. Czasem co godzinę. Do łazienki chodzę raz czasem 2 razy a budzą mnie bóle kolan i kostek. Kupiłam rogala. Myślałam, że chociaż na kolana pomoże ale gdzie tam. Trochę kręgosłup obciąża jak ułożeniu go sobie z tylu. Widocznie tak już będzie do końca.
Stary 2013-11-16, 01:44   #462
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dla mnie noce to koszmar. Budze się co 45 minut. Czasem co godzinę. Do łazienki chodzę raz czasem 2 razy a budzą mnie bóle kolan i kostek. Kupiłam rogala. Myślałam, że chociaż na kolana pomoże ale gdzie tam. Trochę kręgosłup obciąża jak ułożeniu go sobie z tylu. Widocznie tak już będzie do końca.
Trzeba sie pocieszac, ze ten koniec blizej jak dalej ale w sumie potem tez nie bedziemy dosypiac z tym, ze z innego powodu
Stary 2013-11-16, 01:57   #463
planetgirl
Zadomowienie

Hej, mogę się przyłączyć? Jak widać ja też spać nie mogę. Ból nóg to jedye co najbardziej męczy mnie w tej ciąży...
planetgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 07:15   #464
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Bo to państwowa firma, nie traktują klientów jak klientów tylko jak petentów. A co do nie noszenia przesyłek - myślę że mogli Ci kity wciskać. Wydaje mi się że mają obowiązek dostarczyć przesyłkę do domu, dwa razy, stąd zawsze dwa awiza.

to sa jakieś przepisy i listonosz nie może nosić paczek tylko awiza. Od paczek jest inny "oddział" poczty.

Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o wrzucaniu zdjęć maluszków na róże portale społecznosciowe ?
Mam facebooka i co która urodzi to buch na fejsa bo przecież wszyscy muszą wiedzieć....sama nie wiem czy to takie właściwe
Albo piszą że są w ciąży i zdjęcia z usg wrzucają, piszą o swoich dolegliwościach, dziwne to jest dla mnie może dlatego że ja nie jestem aż tak wylewna i nigdy nic takiego nie napisałam, w ogóle nic nie piszę, pewnie większość moich znajomych na facebooku nawet nie wie ze jestem w 7 miesiącu ciąży
U mnie o ciąży wiedzą bliskie mi osoby i zapewne jakieś osoby trzecie ktore sie z plotek dowiedziały, ale na FB sie nie chwalilam i nie mam zamiaru. Dopiero jak urodze i wrócimy juz do domu to moze wstawie jakas fote małej ale tez pare sztuk a nie kilkaset.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Po 19 zadzwonili ze sklepu i już mamy do odbioru wózek. Miało być ok. miesiąca a tu niecały tydzień. Nie wiem czy jutro damy radę pojechać i odebrać, jak nie to w niedzielę. Mąż się cieszy jak dziecko, że będzie jeździł w te i we w tę po mieszkaniu
Uu to fajnie. Moj na wózek reaguje obojętnie.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Właśnie też zastanawiałam się nad tymi witaminami Zamówiłam dopiero teraz, bo zaczęły mi wychodzić zajady (podejrzewam, że przez niedobory w diecie )
Dziewczyny, a bierzecie dalej kwas foliowy czy odstawiłyście?
Ja biorę nadal i nie wiem czy dobrze robię
Ja kwas foliowy bralam jakos do 15tc a potem juz tylko zestaw witamin. No i tetaz jeszcze zelazo.

Dzien dobry.
Lodówka juz mi się rozmraza, wirc za pare chwil wezmę sie za mycie jej.
Wczoraj na SR mieliśmy reanimacje maluszka i pogadanke o szczepionkach i utwierdzilam sie w tym ze ja biorę tylko zestaw obowiazkowy - darmowy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-16, 07:20   #465
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej, jak,ja nienawidzę ktg. Te z Was które nie miały tej "przyjemności" powinny się cieszyć.. Autentycznie, to najgorsza chwila dnia. Patrzysz na ten papier i jak tylko widzisz skurcz to denerwujewsz się jeszcze bardziej.. Już uskuteczniam różne techniki żeby się uspokoić i nie mmyśleć o tym ale średnio mi to wychodzi. Dziś mąż ma mi przynieść słuchawki do telefonu , może jak będę słuchać jakiejś uspokajajacej muzyki to będzie lepiej? Bo czytanie książek, przeglądanie all, czytanie wątku nie pomaga ;((( a jak się stresuje to od razu skurcze. Teraz właśnie leżę pod ktg i staram się uspokoić..

Stary 2013-11-16, 07:50   #466
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, jak,ja nienawidzę ktg. Te z Was które nie miały tej "przyjemności" powinny się cieszyć.. Autentycznie, to najgorsza chwila dnia. Patrzysz na ten papier i jak tylko widzisz skurcz to denerwujewsz się jeszcze bardziej.. Już uskuteczniam różne techniki żeby się uspokoić i nie mmyśleć o tym ale średnio mi to wychodzi. Dziś mąż ma mi przynieść słuchawki do telefonu , może jak będę słuchać jakiejś uspokajajacej muzyki to będzie lepiej? Bo czytanie książek, przeglądanie all, czytanie wątku nie pomaga ;((( a jak się stresuje to od razu skurcze. Teraz właśnie leżę pod ktg i staram się uspokoić..

Może ta muzyka to dobry pomysł musisz się jakoś oderwać od tego, bo nie masz na to wpływu, a na pewno stresem sobie nie pomgasz, co dodatkowo cię stresuje. Coś o tym wiem....

Ja dziś cukier 99, no oszaleję

https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,2...-brzoskwiniami

ten sernik robiłam wcześniej ja
Stary 2013-11-16, 07:57   #467
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:

Myśle ze muzyczka to super pomysł. Mi w najgorszych momentach bardzo pomagała. Odwracała uwagę.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Trzeba sie pocieszac, ze ten koniec blizej jak dalej ale w sumie potem tez nie bedziemy dosypiac z tym, ze z innego powodu
Dzieciaczki szybko uczą sie rutyny. Dominik mógł by teraz robic za zegarek. Co dwie i pół godziny oczka otwarte jak szeroko i ogląda świat po kolejnych 15 minutach i braku reakcji z mojej strony rozpoczyna sie prezenie i płacz jeśli nadal nie reaguje to po 5 minutach jest krzyk. Bo on jest głodny i " mama daj mleczko!"
Dostaje mleczko i zasypia

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:16   #468
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Miałam dziś koszmarną noc, budziłam się co godzinę bo czekałam na męża, wrócił o 5 i już nie zasnęłam, on teraz się położył a ja nie mogę zasnąć a prosiłam go żeby się położył zaraz jak wrócił to stwierdził ze bez sensu i teraz widzę jak go zmuliło
Od wczoraj boli mnie samo krocze, to jest dosyć nie przyjemne bo nawet czuje je jak siadam, czy powinnam się denerwować ??
Mam zły nastrój i pewnie dziś będzie wszystko na NIE
Hehh to się wyżaliłam

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dzieciaczki szybko uczą sie rutyny. Dominik mógł by teraz robic za zegarek. Co dwie i pół godziny oczka otwarte jak szeroko i ogląda świat po kolejnych 15 minutach i braku reakcji z mojej strony rozpoczyna sie prezenie i płacz jeśli nadal nie reaguje to po 5 minutach jest krzyk. Bo on jest głodny i " mama daj mleczko!"
Dostaje mleczko i zasypia

Ile ty czasu spędzasz z małym dziennie? Zazdroszczę Ci ze już możesz go przytulać
Stary 2013-11-16, 08:30   #469
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Od wczoraj boli mnie samo krocze, to jest dosyć nie przyjemne bo nawet czuje je jak siadam, czy powinnam się denerwować ??
też mnie boli co jakiś czas ale wydaję mi się że to normalne.

Dzisiaj pół nocy nie przespałam ale tylko dlatego że mi się spać nie chciało :P leżałam sobie i myślałam o wózku hehe pokazywałam wam wczoraj jaki na jaki namówił mnie sprzedawca pokazałam wózek a tatuś swojej córci wybrał taka piękną kolorystykę http://allegro.pl/camarelo-carera-3w...679388317.html kolor CA-19 powiedział że będzie piękna i ma mieć taki wózek
chociaż mi bardziej odpowiada http://allegro.pl/camarelo-sevilla-3...688401482.html kolo 13 albo 17
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:35   #470
magnusia
Zakorzenienie

Witam Was

wczoraj padłam i nie czytałam już Was dziś wstałam piję kawkę i jedziemy po południu do teścia bo dziś ma urodziny.

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Uważam, że z umiarem jest OK, fajnie zobaczyć, jak dzieci rosną/zmieniają się.

Co do zdjęć na FB- powiem tak: FB nie mam i mieć nie będę bo uważam, że ten portal za dużo informacji jest w stanie wyciągnąć bez mojej wiedzy (może przesadzam ale tak już jest).
Jesli ktoś chce może umieszczać fotki swoje i dzieci ale wszystko z umiarem. Co innego fotka "moja córcia" a co innego 30 zdjęć typu:śpię, ziewam, dłubię w nosie itp . Jedna z koleżanek (wiem od innej) na FB w albumie gdzie ma zdjęcia dziecka na ponad 700 zdjęć a dziecko urodziło się w październiku!!!- ponoć dziennie wstawia po kilkanaście prawie takich samych.
Ja rozumiem jest dumna i się ciesz ale po jakiego diabła tak się obnażać? Moim zdaniem trzeba zachować pewną intymność i prywatność.
Inna znajoma powstawiała zdjęcia jak karmi cyckiem (widać całą pierś, sutek, ją wymęczoną i pomarszczonego dzieciaka) - gratuluję- dla mnie żenada.

No to się napisałam
Stary 2013-11-16, 08:36   #471
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
też mnie boli co jakiś czas ale wydaję mi się że to normalne.

Dzisiaj pół nocy nie przespałam ale tylko dlatego że mi się spać nie chciało :P leżałam sobie i myślałam o wózku hehe pokazywałam wam wczoraj jaki na jaki namówił mnie sprzedawca pokazałam wózek a tatuś swojej córci wybrał taka piękną kolorystykę http://allegro.pl/camarelo-carera-3w...679388317.html kolor CA-19 powiedział że będzie piękna i ma mieć taki wózek
chociaż mi bardziej odpowiada http://allegro.pl/camarelo-sevilla-3...688401482.html kolo 13 albo 17
dla tatusia, mało jest facetów którzy tolerują różowy kolor
Stary 2013-11-16, 08:36   #472
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Na fb czy nk podaje się bardzo dużo swoich danych, a oni to wykorzystują, ostatnio chciałam się zalogować do jakiegoś sklepu internetowego przez telefon i była tam opcja zaloguj się przez facebooka, no to chciałam z lenistwa skorzystać żeby nie wpisywać swoich danych i wyskoczyła mi informacja ze zaloguje mnie jak wyrażę zgodę na to żeby facebook uzyskał dostęp do moich danych z telefonu..o nie....zaraz oprzytomniałam
właśnie o tym mówię- za dużo danych "wycieka" do sieci a tam wiadomo różni ludzie są.
Co innego że świadomie się na to godzimy....
Stary 2013-11-16, 08:41   #473
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Co do zdjęć na FB- powiem tak: FB nie mam i mieć nie będę bo uważam, że ten portal za dużo informacji jest w stanie wyciągnąć bez mojej wiedzy (może przesadzam ale tak już jest).
Jesli ktoś chce może umieszczać fotki swoje i dzieci ale wszystko z umiarem. Co innego fotka "moja córcia" a co innego 30 zdjęć typu:śpię, ziewam, dłubię w nosie itp . Jedna z koleżanek (wiem od innej) na FB w albumie gdzie ma zdjęcia dziecka na ponad 700 zdjęć a dziecko urodziło się w październiku!!!- ponoć dziennie wstawia po kilkanaście prawie takich samych.
Ja rozumiem jest dumna i się ciesz ale po jakiego diabła tak się obnażać? Moim zdaniem trzeba zachować pewną intymność i prywatność.
Inna znajoma powstawiała zdjęcia jak karmi cyckiem (widać całą pierś, sutek, ją wymęczoną i pomarszczonego dzieciaka) - gratuluję- dla mnie żenada.

No to się napisałam
No właśnie mnie tez przeraża to ze niektóre osoby przesadzają z iloscią wrzucanych bezmyślnie zdjęć, takie dziecko bez prawa wyboru istnieje już w sieci a matka nawet nie zdaje sobie sprawy z tego ze facebook wykorzystuje to i dzieli się informacjami ze swoimi reklamodawcami, o czym otwarcie jest napisane w regulaminie
Stary 2013-11-16, 08:52   #474
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no weź i nie myśl jak widzisz zapis- to cholera nie takie proste
a jak Ty się w ogóle czujesz? Lekarze coś mówią kiedy Cię wypiszą?
Stary 2013-11-16, 08:55   #475
Lusso
Raczkowanie

Nie posiadam fb i jakoś mi go nie brakuję ... wystarczy że wejdę na konto kuzynki i wiem wszystko o wszystkich a później się dziwią że wszyscy gadają, teraz połowo dziewczyn jest w ciąży i dzięki fb wiem która w którym tygodniu jaka płeć ile przytyła co jadła co ją boli.

Nie mogę się zebrać z łóżka a teściowa chce iść ze mną na zakupy miałam być gotowa o 9 a jeszcze leżę
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 09:09   #476
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
tatuś swojej córci wybrał taka piękną kolorystykę http://allegro.pl/camarelo-carera-3w...679388317.html kolor CA-19 powiedział że będzie piękna i ma mieć taki wózek
powiem tak ... DLA MNIE - ten różowy jest tragiczny ale JA nie znoszę różu (moj TŻ zresztą też) i jeżeli miałabym wybierać z tych trzech co podałaś to najbardziej pasuje mi fioletowy, ale to WASZA decyzja i jeżeli wam się podoba taki różowy to super

Cytat:
Nie posiadam fb i jakoś mi go nie brakuję ... wystarczy że wejdę na konto kuzynki i wiem wszystko o wszystkich a później się dziwią że wszyscy gadają, teraz połowo dziewczyn jest w ciąży i dzięki fb wiem która w którym tygodniu jaka płeć ile przytyła co jadła co ją boli.
jak dla mnie wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. ja mam konto na FB ale swoich zdjęć mam może ze 20 w tym z 10 ślubnych ale mam ustawione tak że zdjęcia z moich albumów widzą tylko moi bliscy znajomi. a dla publiki to wrzucam np. info o znalezionych/zaginionych psiakach, a akcjach adopcyjnych dla zwierzaków i czasami demoty
Stary 2013-11-16, 09:13   #477
magnusia
Zakorzenienie

oj jak mi się dziś ciężko oddycha- ledwo powietrze łapię....
Stary 2013-11-16, 09:14   #478
sadlaczyca
Raczkowanie

Magnusia, ja się czuję dobrze. Po cichu liczę ze wypuszcza mnie w poniedziałek, ale nie wiadomo bo to zależy od tego czy to zas**ane ktg dobrze wyjdzie. I weź się nie stresuj..
Ja to mam szczęście do palaczy. Na sali obok leży babka która jara w kiblu :/ wczoraj jej uwagę zwracalam, nie dotarło. Dziś powiedziałam poloznej, zobaczymy czy to coś da. Babka nie jest w ciąży, na oko 45 lat. I jara tak często że za każdym razem jak wyjdę do łazienki do śmierdzi szlugami, nie zdąży się wywietrzyc. I ku&%+*ca mnie strzela. Głupia krowa.
Co do fb to ja mam konto, bardzo rzadko kiedy wrzucam zdjęcia i raczej nie zamierzam wrzucać zdjęć mojego dziecka. Wychodzę z założenia że nie wiadomo kto na te zdjęcia będzie patrzył. A już w ogóle nie rozumiem ludzi którzy zamieszczają zdjęcia rozebranych dzieci. Uważam, że jak mone dziecko będzie kiedyś samo chciało, to sobie założy profil, ja za niego tej decyzji nie będę podejmować.

Stary 2013-11-16, 09:20   #479
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Hej, jak,ja nienawidzę ktg.
Hej, spokojnie! Spójrz na to z drugiej strony - że KTG to nie okazja do obserwowania skurczy a do słuchania serducha maluszka. Ja w szpitalu uwielbiałam ten moment w ciągu dnia, bita godzina serduszkowej poezji
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 09:34   #480
pilotka86
Rozeznanie

cześć
wczoraj zaczęłam nadrabiać i padłam
Jestem też po wizycie.
Z dzieckiem OK, waży już 2100 , ze mną trochę gorzej.
Okazało się, że spojenie mi się rozchodzi
Dlatego te koszmarne bóle, uciski na które tyle się tutaj skarżyłam.
Najgorsze, że nie ma to żadnego lekarstwa, tylko doraźne przeciwbólowe. Ani nospa (którą mam odstawić i brać tylko na mocne skurcze) ani magnez nie pomagają. I faktycznie ani jedno ani drugie nie pomogło mi na te uciski tylko troszkę zmniejszyły twarnienia.
Lekarz pokazał mi jak mam leżeć na lewym boku, jedno biodro musi być zawsze wyżej i między nogami jasiek. i..... mam obwiązywać bandażami biodra żeby spojenie się nie rozeszło!
ostatnie miesiące to jest po prostu koszmar, doszło do tego, że każde podniesienie nogi sprawia mi ból, nie daje rady bielizny ubrać:/
Wczoraj nie mogłam wejść na fotel ginekologiczny a podczas badania myślałam, że padnę:/ Chodzę jak kaczka.
Nie wiem dlaczego ten lekarz na pogotowiu to przeoczył, skupił się na skracającej szyjce i niskim położeniu dziecka a ból w dole tłumaczył że jestem wąska i drobna:/ Może dlatego, że głównie skarżyłam się na twardnieniach a o bólu i ucisku mniej mówiłam, bo w sumie to przyzwyczaiłam się do bólu
Mam właśnie taką dziwną przypadłość przyzwyczajenia się do bólu i polubienia go he od dziecka jestem mam bardzo wysoki próg. Tyle, że już nieraz obróciło się to przeciwko mnie, bo z tego przyzwyczajenia ignorowałam właśnie rozwijające się poważniejsze sprawy. Tak było np na pczątku i przełomie trymestrów, gdzie mimo bólu chodziłam do pracy aż w końcu prawie przeholowałam.

to tak w skrócie moja wizyta. (kolejny raz nie byłam zadowolona z usg jak robił )
Zrobiłam też wczoraj trochę zakupów, ale zeszło naprawdę długo,bo poruszam się już z prędkością 80 letniej babci
jestem też strasznie wkurzona, bo przegapiłam aukcję z kołyską :zly:

dziewczyny mam prośbę, w ostanich dniach któraś z Was (chyba Selena?) wstawiła linka z fajnym kalkulatorem, który liczy w którym jesteśmy tyg itp.
Czy któraś z Was ma linka
wydawało mi się, że zapisałam ale okazuje się, że tylko mi się wydawało:/
a teraz zabieram się za nadrabianie
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości