|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
za przeproszeniem zewrzeć poślady albo usiąść inaczej (np na brzegu lub na jednym pośladku mocniej) no i teraz można popróbować z mięśniami kegla...
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
ejani to może ja też dojrzeję do fotki ciążowej
u mnie też miesiąc 7 i postęp jest, bo nieśmiało zaczynam mieć chęć pochwalenia się ciążą publicznie.Dobranoc wszystkim mamom i ich maleństwom
|
#453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja rada jest taka - najlepiej nie nakręcać się strachem. To nam nie pomoże. Przy cc byłam znieczulana zzo w kręgosłup, uwierzycie czy nie KOMPLETNIE mnie to nie bolało. Lekkie ukłucie i to wszystko. Po cesarce leżałam na wznak kilka dobrych godzin. Bólu rany nie zapamietałam jako coś strasznego, gdyż najpierw w kroplówce mialam środki przeciwbólowe, a później jechałam na podwójnym paracetamolu i było dobrze. Jedynie wyjęcie cewnika wspominam jako coś nieprzyjemnego i pierwszy prysznic po porodzie, na wpół zgięta też nie należał do najłatwiejszych chwil. Jeśli chodzi o sn, jak już pisałam we wcześniejszym wątku - rodziłam długo i to mnie wyczerpało. Parte były bardzo bolesne, ale trwały króciutko. I gdyby nie nacięcie krocza . Teraz mam taki plan, że będę rodzic sn z zzo. I w żadnym wypadku NIE POZWOLĘ się naciąć. Zobaczymy jak wyjdzie "w praniu".
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Ku...wa 2 godziny juz się kręce i nie mogę usunąć. A jak usne to o 7 już nie śpię. Jak wy to robicie, że do 9, 11 spicie ???
|
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem godzinka, dwie snu i znow pobudka ok 5 - ta godzine polubila moja corka i chyba wlasnie wtedy uskutecznia gimnastyke usypiam znowu 7-8, wiec do poludnia ciezko mi sie z lozka podniesc. I tak to wyglada ![]() W dzien nie dosypiam, a wieczorem znow od nowa caly rytual.
|
|
#456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio zauważyłam, że pomagają mi zatyczki do uszu, bo wtedy nie słyszę żadnych dźwięków dochodzących z zewnątrz i łatwiej mi się śpi ![]() Jutro niestety pobudka skoro świt (przed 7:00) także zmykam spać. Dobranoc Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2013-11-16 o 00:05 |
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Mamy styczniowe 2014:)
Witajcie!
Ten wątek jest dla wszystkich ciężarnych spodziewających się swoich maleństw w styczniu 2014 ![]() Dzielmy się swoimi doświadczeniami, problemami, nurtującymi nas pytaniami ![]() Pomagajmy sobie wzajemnie poprzez doradzanie ![]() To moja druga ciąża, 30 tydzień, termin porodu na 31 stycznia, będzie córcia ![]() Jeśli trafią się jakieś mamy z Inowrocławia chętnie odpowiem na pytania związane z naszym szpitalem
|
|
|
|
#458 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2014:)
Cytat:
|
|
#459 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rozwalają mnie laski które wrzucają trzysta takich samych zdjęć noworodków Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edit: i zbieraj rachunki za wyprawkę
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-16 o 00:26 |
|||||||||
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Roane - moj malzonek tak byl nauczony jesc. Sosy jakies pieczeniowe, jasne ciemne, pomidorowe. Zdarza mu sie jeszcze czasem, ale baaardzo rzadko po taki "obiad" siegnac. W ogole do 18 roku zycia surowek nie tkna. Tylko mizeria. Dopiero jak zaczal zostawac u mnie i moja mama mu pod nos podstawiala, ze glupio odmowic mu bylo, to sie nauczyl i warzywka jesc
a co najlepsze - tesciowa gotuje dobrze i tez nie zauwazylam u niej pociagu do torebek, wiec skad to sie u jej dzieci wzielo![]() I na koniec, zeby nie bylo - sama w jednym przypadku gotowy sos stosuje - spaghetti. Ale to bardziej dla smaku, bo kiedys probowalam na pomidorach i ziolach i nijak mi nie podeszlo. Kurcze, 1 w nocy prawie, a ja rozprawiam o jedzeniu
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie noce to koszmar. Budze się co 45 minut. Czasem co godzinę. Do łazienki chodzę raz czasem 2 razy a budzą mnie bóle kolan i kostek. Kupiłam rogala. Myślałam, że chociaż na kolana pomoże ale gdzie tam. Trochę kręgosłup obciąża jak ułożeniu go sobie z tylu. Widocznie tak już będzie do końca.
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w sumie potem tez nie bedziemy dosypiac z tym, ze z innego powodu
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mogę się przyłączyć? Jak widać ja też spać nie mogę. Ból nóg to jedye co najbardziej męczy mnie w tej ciąży...
|
|
|
|
#464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sa jakieś przepisy i listonosz nie może nosić paczek tylko awiza. Od paczek jest inny "oddział" poczty. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzien dobry. Lodówka juz mi się rozmraza, wirc za pare chwil wezmę sie za mycie jej. Wczoraj na SR mieliśmy reanimacje maluszka i pogadanke o szczepionkach i utwierdzilam sie w tym ze ja biorę tylko zestaw obowiazkowy - darmowy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jak,ja nienawidzę ktg. Te z Was które nie miały tej "przyjemności" powinny się cieszyć.. Autentycznie, to najgorsza chwila dnia. Patrzysz na ten papier i jak tylko widzisz skurcz to denerwujewsz się jeszcze bardziej.. Już uskuteczniam różne techniki żeby się uspokoić i nie mmyśleć o tym ale średnio mi to wychodzi. Dziś mąż ma mi przynieść słuchawki do telefonu , może jak będę słuchać jakiejś uspokajajacej muzyki to będzie lepiej? Bo czytanie książek, przeglądanie all, czytanie wątku nie pomaga ;((( a jak się stresuje to od razu skurcze. Teraz właśnie leżę pod ktg i staram się uspokoić..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz się jakoś oderwać od tego, bo nie masz na to wpływu, a na pewno stresem sobie nie pomgasz, co dodatkowo cię stresuje. Coś o tym wiem.... Ja dziś cukier 99, no oszaleję https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,2...-brzoskwiniami ten sernik robiłam wcześniej ja
|
|
#467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Dostaje mleczko i zasypia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś koszmarną noc, budziłam się co godzinę bo czekałam na męża, wrócił o 5 i już nie zasnęłam, on teraz się położył a ja nie mogę zasnąć a prosiłam go żeby się położył zaraz jak wrócił to stwierdził ze bez sensu i teraz widzę jak go zmuliło
![]() Od wczoraj boli mnie samo krocze, to jest dosyć nie przyjemne bo nawet czuje je jak siadam, czy powinnam się denerwować ?? ![]() Mam zły nastrój i pewnie dziś będzie wszystko na NIE ![]() Hehh to się wyżaliłam ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
|
#469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj pół nocy nie przespałam ale tylko dlatego że mi się spać nie chciało :P leżałam sobie i myślałam o wózku hehe pokazywałam wam wczoraj jaki na jaki namówił mnie sprzedawca pokazałam wózek a tatuś swojej córci wybrał taka piękną kolorystykę http://allegro.pl/camarelo-carera-3w...679388317.html kolor CA-19 powiedział że będzie piękna i ma mieć taki wózek ![]() chociaż mi bardziej odpowiada http://allegro.pl/camarelo-sevilla-3...688401482.html kolo 13 albo 17
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() wczoraj padłam i nie czytałam już Was dziś wstałam piję kawkę i jedziemy po południu do teścia bo dziś ma urodziny.Cytat:
Co do zdjęć na FB- powiem tak: FB nie mam i mieć nie będę bo uważam, że ten portal za dużo informacji jest w stanie wyciągnąć bez mojej wiedzy (może przesadzam ale tak już jest). Jesli ktoś chce może umieszczać fotki swoje i dzieci ale wszystko z umiarem. Co innego fotka "moja córcia" a co innego 30 zdjęć typu:śpię, ziewam, dłubię w nosie itp . Jedna z koleżanek (wiem od innej) na FB w albumie gdzie ma zdjęcia dziecka na ponad 700 zdjęć a dziecko urodziło się w październiku!!!- ponoć dziennie wstawia po kilkanaście prawie takich samych.Ja rozumiem jest dumna i się ciesz ale po jakiego diabła tak się obnażać? Moim zdaniem trzeba zachować pewną intymność i prywatność. Inna znajoma powstawiała zdjęcia jak karmi cyckiem (widać całą pierś, sutek, ją wymęczoną i pomarszczonego dzieciaka) No to się napisałam
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tatusia, mało jest facetów którzy tolerują różowy kolor
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego że świadomie się na to godzimy....
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak Ty się w ogóle czujesz? Lekarze coś mówią kiedy Cię wypiszą?
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
Nie posiadam fb i jakoś mi go nie brakuję ... wystarczy że wejdę na konto kuzynki i wiem wszystko o wszystkich a później się dziwią że wszyscy gadają, teraz połowo dziewczyn jest w ciąży i dzięki fb wiem która w którym tygodniu jaka płeć ile przytyła co jadła co ją boli.
Nie mogę się zebrać z łóżka a teściowa chce iść ze mną na zakupy miałam być gotowa o 9 a jeszcze leżę ![]() |
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mam ustawione tak że zdjęcia z moich albumów widzą tylko moi bliscy znajomi. a dla publiki to wrzucam np. info o znalezionych/zaginionych psiakach, a akcjach adopcyjnych dla zwierzaków i czasami demoty
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
oj jak mi się dziś ciężko oddycha- ledwo powietrze łapię....
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia, ja się czuję dobrze. Po cichu liczę ze wypuszcza mnie w poniedziałek, ale nie wiadomo bo to zależy od tego czy to zas**ane ktg dobrze wyjdzie. I weź się nie stresuj..
Ja to mam szczęście do palaczy. Na sali obok leży babka która jara w kiblu :/ wczoraj jej uwagę zwracalam, nie dotarło. Dziś powiedziałam poloznej, zobaczymy czy to coś da. Babka nie jest w ciąży, na oko 45 lat. I jara tak często że za każdym razem jak wyjdę do łazienki do śmierdzi szlugami, nie zdąży się wywietrzyc. I ku&%+*ca mnie strzela. Głupia krowa. Co do fb to ja mam konto, bardzo rzadko kiedy wrzucam zdjęcia i raczej nie zamierzam wrzucać zdjęć mojego dziecka. Wychodzę z założenia że nie wiadomo kto na te zdjęcia będzie patrzył. A już w ogóle nie rozumiem ludzi którzy zamieszczają zdjęcia rozebranych dzieci. Uważam, że jak mone dziecko będzie kiedyś samo chciało, to sobie założy profil, ja za niego tej decyzji nie będę podejmować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#479 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
cześć
wczoraj zaczęłam nadrabiać i padłam ![]() Jestem też po wizycie. Z dzieckiem OK, waży już 2100 , ze mną trochę gorzej. Okazało się, że spojenie mi się rozchodzi ![]() Dlatego te koszmarne bóle, uciski na które tyle się tutaj skarżyłam. Najgorsze, że nie ma to żadnego lekarstwa, tylko doraźne przeciwbólowe. Ani nospa (którą mam odstawić i brać tylko na mocne skurcze) ani magnez nie pomagają. I faktycznie ani jedno ani drugie nie pomogło mi na te uciski tylko troszkę zmniejszyły twarnienia. Lekarz pokazał mi jak mam leżeć na lewym boku, jedno biodro musi być zawsze wyżej i między nogami jasiek. i..... mam obwiązywać bandażami biodra żeby spojenie się nie rozeszło! ![]() ostatnie miesiące to jest po prostu koszmar, doszło do tego, że każde podniesienie nogi sprawia mi ból, nie daje rady bielizny ubrać:/ Wczoraj nie mogłam wejść na fotel ginekologiczny a podczas badania myślałam, że padnę:/ Chodzę jak kaczka. Nie wiem dlaczego ten lekarz na pogotowiu to przeoczył, skupił się na skracającej szyjce i niskim położeniu dziecka a ból w dole tłumaczył że jestem wąska i drobna:/ Może dlatego, że głównie skarżyłam się na twardnieniach a o bólu i ucisku mniej mówiłam, bo w sumie to przyzwyczaiłam się do bólu Mam właśnie taką dziwną przypadłość przyzwyczajenia się do bólu i polubienia go he od dziecka jestem mam bardzo wysoki próg. Tyle, że już nieraz obróciło się to przeciwko mnie, bo z tego przyzwyczajenia ignorowałam właśnie rozwijające się poważniejsze sprawy. Tak było np na pczątku i przełomie trymestrów, gdzie mimo bólu chodziłam do pracy aż w końcu prawie przeholowałam. to tak w skrócie moja wizyta. (kolejny raz nie byłam zadowolona z usg jak robił )Zrobiłam też wczoraj trochę zakupów, ale zeszło naprawdę długo,bo poruszam się już z prędkością 80 letniej babci ![]() jestem też strasznie wkurzona, bo przegapiłam aukcję z kołyską :zly: dziewczyny mam prośbę, w ostanich dniach któraś z Was (chyba Selena?) wstawiła linka z fajnym kalkulatorem, który liczy w którym jesteśmy tyg itp. Czy któraś z Was ma linka wydawało mi się, że zapisałam ale okazuje się, że tylko mi się wydawało:/ a teraz zabieram się za nadrabianie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

u mnie też miesiąc 7 i postęp jest, bo nieśmiało zaczynam mieć chęć pochwalenia się ciążą publicznie.
usypiam znowu 7-8, wiec do poludnia ciezko mi sie z lozka podniesc. I tak to wyglada

)

. Jedna z koleżanek (wiem od innej) na FB w albumie gdzie ma zdjęcia dziecka na ponad 700 zdjęć a dziecko urodziło się w październiku!!!- ponoć dziennie wstawia po kilkanaście prawie takich samych.
dla tatusia, mało jest facetów którzy tolerują różowy kolor