Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 23:44   #4501
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

kurcze dziewczyny ja was podziwiam za tą determinację do ćwiczeń, ja to chętnie bym się za siebie też wzięła, ale z drugiej strony taaaak mi się nie chce, z moim charakterkiem to pewnie przycisnę na wiosnę Na razie to mam taką fazę na słodycze, że masakra, ślinotoku dostaję na ciasta i ciasteczka, no ale muszę się powstrzymywać trochę bardziej, bo chyba przeze mnie bolał Lilę brzuszek ostatnie dwa dni, za dużo ciapałam łakoci

a z innej beczki pytanko: czy zielona kupa jest zawsze zła, musi świadczyć o jakimś moim błędzie dietetycznym?jak to jest? bo mi pediatra powiedziała raz, że mogą też takie być, a tutaj parę razy już się natknęłam na lęk mamusi z powodu zielonej
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:45   #4502
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O mamo, dzieci mi dały taki luz że sobie machnęłam mega pediKura i wyskubalam brwi szał , c'nie?

A jak dajecie dzieciaczkom mm to jak je przepajacie? Wodę dajecie czy tę herbatkę koperkową roskową? Kurcze nie czytałam nigdy bo zawsze mały miał picie z piesi a teraz biedny tak się nastęka przy kupie i widać że ona taka bardziej gęsta, więc pewnie jakieś picie by się zdało...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:46   #4503
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o rade - jakie butelki mają smoczki które najbardziej przypominają suta?
ja mam TT i bez problemu mała z niej pije

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ze ile za Ślub my zapłaciliśmy łącznie z organista 300 zł, a za chrzciny 70 zł.
my braliśmy ślub w 2011 r. zapłaciliśmy łącznie ok. 400 zł nie pamiętam dokładnie ksiądz był naszym znajomym, także to też inaczej.
Ale braliśmy ślub w innej parafii niż nasz i potrzebowałam zaświadczenia z mojej parafii i tam ksiądz mi zawołał 500 zł za świstek że mogę brać ślub.Twierdził że taki cennik jest i koniec. Chciałam zobaczyć ten cennik i powiedziałam że jak tak jest faktyczne to ok, ale się okazało że niby jest ale nie wolno go nikomu pokazywać:hahah a: Nie dochodziło do niego że nie mamy kasy na takie coś (mieliśmy małe wesele, i średnio nas było stać na 500 zł za świstek) stwierdził że skoro tak, to ślub zawsze sponsorują rodzice i niech dają a nie gadają że nie mają
Po wielkiej kłótni dał za co łaska i był wielce zawiedziony chyba 20 zł. Miał tylko przybić pieczątkę i się podpisać. Od kolegi dowiedziałam się że tak sobie wołają bo nikt już tam nie chce brać ślubu ani chrzcić dzieci.

Za chrzest chcą 1200 zł. Ciesze się że już nie muszę tam chodzić po nic.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Wam przy skladaniu becikowego mowili kiedy kasa bedzie? Mi nie
Dostaje sie jakies potwierdzenie cy tylko kase

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówili że jeżeli się złoży do 10.11 to kasa jest do 30.11, a jeżeli po 10.11 to kasa do 31.12
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 00:01   #4504
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny ja was podziwiam za tą determinację do ćwiczeń, ja to chętnie bym się za siebie też wzięła, ale z drugiej strony taaaak mi się nie chce, z moim charakterkiem to pewnie przycisnę na wiosnę Na razie to mam taką fazę na słodycze, że masakra, ślinotoku dostaję na ciasta i ciasteczka, no ale muszę się powstrzymywać trochę bardziej, bo chyba przeze mnie bolał Lilę brzuszek ostatnie dwa dni, za dużo ciapałam łakoci

a z innej beczki pytanko: czy zielona kupa jest zawsze zła, musi świadczyć o jakimś moim błędzie dietetycznym?jak to jest? bo mi pediatra powiedziała raz, że mogą też takie być, a tutaj parę razy już się natknęłam na lęk mamusi z powodu zielonej
co do zielonej kupki to mi położna powiedziała ze raz na czas może się zdarzyć i nie musi świadczyć o błędzie dietetycznym

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O mamo, dzieci mi dały taki luz że sobie machnęłam mega pediKura i wyskubalam brwi szał , c'nie?

A jak dajecie dzieciaczkom mm to jak je przepajacie? Wodę dajecie czy tę herbatkę koperkową roskową? Kurcze nie czytałam nigdy bo zawsze mały miał picie z piesi a teraz biedny tak się nastęka przy kupie i widać że ona taka bardziej gęsta, więc pewnie jakieś picie by się zdało...
Wysłałam do Ciebie wiadomość pw, doszła?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 00:13   #4505
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
co do zielonej kupki to mi położna powiedziała ze raz na czas może się zdarzyć i nie musi świadczyć o błędzie dietetycznym

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Wysłałam do Ciebie wiadomość pw, doszła?
nie tylko zapro

Wymianka.
Stary 2013-11-16, 00:32   #4506
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Co do becikowego - lataliśmy za tym od drugiego tygodnia października, ciągle czegoś brakowało, o czym dowiadywaliśmy się za każdym razem przynosząc coś co żądały od nas wcześniej, tak jakby nie mogły podać wszystkiego na raz Wszystkie dokumenty złożyliśmy 31 października i dalej nie ma decyzji, ani kasy...

Oto leżaczek jaki dostała Majusia od moich sióstr
my złożyliśmy 30 i w pon ma być decyzja

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 02:39   #4507
czaszka_
Zakorzenienie

witam sie jest po 2 a ja jeszcze nie zmruzylam oka:/ i nie wiadomo czy to wogole dzis nastapi hehhe

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 03:13   #4508
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam sie jest po 2 a ja jeszcze nie zmruzylam oka:/ i nie wiadomo czy to wogole dzis nastapi hehhe
Czemu tak? Mała szaleje?

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 03:15   #4509
ewacia85
Wtajemniczenie

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 04:49   #4510
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Moje dZiecię nie bardzo lubi tę butlę, Ja z resztą tez bo małej się strasznie wylewa bokami Ja co prawda już dawno nie karmię piersią, ale to z Powodu
tego, że pokarmu było coraz mniej aż zanikl całkiem Ale już wcześniej karmiłam młoda z butli i z cyca na zmianę i używałam zwykłych buteleczek z Canpolu, z resztą do dziś ich używamy tylko smoczki inne, nie te co oryginalnie dołączają do butli

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Papuzko ja mam z tt i sa swietne
Powiedzcie mi dziewczyny, czy ja jestem wyrodna matka ze nie lulam malego do snu tylko go klade i usypia sam? Dzis mi to tesciowa zasugerowala. A i dowiedzialam sie, ze Maly za czesto chodzi spac i ze za krotko go kapiemy (zazwyczaj moczy sie jakies 10 minut) a no i troche byla obrazona bo dalam do prania dres ktory kupila Bartkowi a on jest przeciez NOWY. Ech niech juz bedzie 24 i niech leci i nie wraca bo zwariuje

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

T. Niech się schowa, jeśli dziecko nie potrzebuje to pp co je lulac? Moja jak jest na prawdę marudna to potrzebuje lulania w wózku czy na rękach, się tak to odkładam do łóżeczka, włączyłem karuzelke i głaszcze Ja po główce raz dwa zasypia. Co do częstotliwości snu to sprawdź w Internecie ile w danym miesiącu dzieci śpią, to się T. Zdziwi
Jak coś to jutro mogę Ci linka poszukać bo mam w zakladkach. I Ja tez kapie z 10 minut bo jeszcze za mała na długie pluskanie jest. Poza tym szybko mi marznie chociaż woda gorąca i w pokoju tak ciepło, że ha zdycham z gorącą. A nowe ciuchy też pierwsze co robię to siup do pralki.
Cytat:
Eee to mój nawet 10 się nie pluska bo zaraz woda się zimna robi i . Później się jeszcze napluska jak zaczai ocb

Właścicielki sterylizatorów
. Jakie macie i jak się sprawdzają? Męczy mnie już to gotowanie butelek. Ułatwia wam to życie czy bez szału?

Jak dla mnie to sterylizatory można o kant doopy rozbić. Jak to mawia moja siostra - doopy nie urywa :-D wole przelać wrzątkiem

Cytat:
Już zamówiłam NUKa tt przypominają mi trochę aventa który nie podchodzi Antkowi. Ogólnie żadnych butelek nie chce więc jak NUK mu nie spasuje to się poddaje

oho pierwszy dzień i już się zaczyna Kochana nie sugeruj się takimi "złotymi radami" , Ty jako matka wiesz najlepiej jak zająć się Bartkiem.
A nowe ubranka OBOWIĄZKOWO daje się do prania
Ja tam polecam Canpol

Cytat:
Szkoda tylko że nie suszy co? Bo to chyba ręcznie trzeba?

Upatrzyłam sterylizator SNow Bear, ciekawe czy porównywalny jakościowo do znanych mi marek.

Ja mam podgrzewacz z funkcją sterylizacji z tej firmy i jestem zadowolona. Laktator też od nich mam i jest super.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Idę się położyć, została mi połowa książki i mam zamiar ją dziś skończyć

Ej co czytasz? Ja mam zamiar skończyć w końcu trylogię Greya, została mi tylko 3 część Ale chyba przeczytam wszystkie od nowa, bo mało szczegółów pamiętam i teraz czytając 3 część będę się zastanawiać o czym mowa

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
co polecacie od Ewy oprócz Skalpelu? bo już jakoś lżej mi idzie a ja lubię się mocno zmęczyć

Killer na pewno i turbo spalanie. Skalpel II też jest fajny i na pewno szok trening Ja póki co robię trening z gwiazdami, żeby za chwilę przejść trochę wyżej. Poza tym te 6 minutowki są też fajne, ale tam to tempo jest mega! I robi się ich chyba 3 pod rząd. A słyszałam jeszcze, że trening z Tomkiem jest fajny, że daje wycisk, ale jego to jeszcze nie widziałam. Po za tym to Ewka coś nowego też wypuściła, jak kupię płytę to wypróbuję to dam znać

Cytat:

Ja daje herbatkę - mieszam rumianek z koprem mała wybija dziennie 20-40 ml w porywach do 60 ml.

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
ja mam TT i bez problemu mała z niej pije

my braliśmy ślub w 2011 r. zapłaciliśmy łącznie ok. 400 zł nie pamiętam dokładnie ksiądz był naszym znajomym, także to też inaczej.
Ale braliśmy ślub w innej parafii niż nasz i potrzebowałam zaświadczenia z mojej parafii i tam ksiądz mi zawołał 500 zł za świstek że mogę brać ślub.Twierdził że taki cennik jest i koniec. Chciałam zobaczyć ten cennik i powiedziałam że jak tak jest faktyczne to ok, ale się okazało że niby jest ale nie wolno go nikomu pokazywać:hahah a: Nie dochodziło do niego że nie mamy kasy na takie coś (mieliśmy małe wesele, i średnio nas było stać na 500 zł za świstek) stwierdził że skoro tak, to ślub zawsze sponsorują rodzice i niech dają a nie gadają że nie mają
Po wielkiej kłótni dał za co łaska i był wielce zawiedziony chyba 20 zł. Miał tylko przybić pieczątkę i się podpisać. Od kolegi dowiedziałam się że tak sobie wołają bo nikt już tam nie chce brać ślubu ani chrzcić dzieci.

Za chrzest chcą 1200 zł. Ciesze się że już nie muszę tam chodzić po nic.

Mówili że jeżeli się złoży do 10.11 to kasa jest do 30.11, a jeżeli po 10.11 to kasa do 31.12
Omg nam też ślubu udzielał mój kumpel, ale zapłaciliśmy normalnie tyle ile uznaliśmy za słuszne a co do tego świstka to byliśmy załatwiać ten papier u mnie w parafii bo też gdzie indziej się hajtalismy i proboszcz podpisał i poszedł, a Babka z kancelarii mówi ze opłata co łaska, to TZ się długo nie zastanawiał, wyjął z portfela 10 zł i rzucił na stół. Swistek zabrał i wyszliśmy. Potem mówi, ze za taki papier to mógł im co najwyżej 2 zł zapłacić, za zużycie tuszu z drukarki, tuszu z pieczątki i tuszu z dlugopisa że i tak dostali więcej niż powinni

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-11-16 o 05:11
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 06:11   #4511
cotynato
Zakorzenienie

A ja romansuję z laktatorem.

Wymianka.
Stary 2013-11-16, 06:35   #4512
jo_asiek
Zadomowienie

Hej My już po karmieniu, teraz TŻ zmienia pieluszkę i właśnie Szymek go osikał

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 06:55   #4513
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej.
Piję sobie poranną kawkę i patrzę na moje śpiące słoneczko . Coś mi dzisiaj strasznie niespokojnie spał. Stękał przez sen, wybudzał się co chwilę.
Czytam o waszych zmaganiach z ćwiczeniami i też się chyba zmobilizuję. Od poniedziałku jak starsze dzieci będą w szkole a mąż w pracy to zapodam sobie jakąś serie ćwiczeń . Mam nadzieję że po takiej przerwie nie wyzionę ducha

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Hej My już po karmieniu, teraz TŻ zmienia pieluszkę i właśnie Szymek go osikał

A mój jakoś przeważnie na mnie sika . Męża oszczędza. Jakaś solidarność czy co

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 07:21   #4514
Brydzia_
Zakorzenienie

no i mój gin nie ma pomysłu na ten ucisk
jak któraś z was będzie szła z tym do gina to dajcie znać co wymyślił
mój jedynie skierowanie do proktologa :/
poza tym mam zapalenie przydatków i nadżerke

i uwaga...
Igor zjadł o 22 zasnął i obudził się o 6
3 razy patrzyłam która godz bo nie mogłam uwierzyć :P

do tego rozkłada mnie na całego... katar na maxa, kaszel

Stary 2013-11-16, 07:59   #4515
policzanka
Wtajemniczenie

Hej kochane.U mnie nocka spokojna bo nie musialam wstawac do Lilci.Tz zajal sie nia przez te noc.Teraz on odsypia a ja probuje ja znow ululac.Wiecie co,kupilam Lilce ciuszki na swiete z All ,tyle ze nie wiem czy przypadkiem za male nie beda..Niby to jest rozmiar 68 ale jak tak patrze na te sukienusie to ona jakby idealnie na teraz.
wogole to chcialabym tez sprawdzic ile ma wzrostu bo od porodu nie byla mierzona.Czy mierzy sie tak jak po porodzie czy sie to jakos innaczej odbywa?

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Dzis rozpoczelam 4 dzien na Dukanie a na wadze 1.5 kg mniej.Niewiem czy to nie za malo..jak tak czytam na innych forach to laski w ciagu 5 dni potrafia zrzucic nawet 4..no nic dobre i te 1.5....przede mna jeszcze 30 do uzyskania wagi odpowiedniej do mojego wzrostu..a wiec dluuuuga droga do celu.

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-11-16 o 07:51
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:00   #4516
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej kochane.U mnie nocka spokojna bo nie musialam wstawac do Lilci.Tz zajal sie nia przez te noc.Teraz on odsypia a ja probuje ja znow ululac.Wiecie co,kupilam Lilce ciuszki na swiete z All ,tyle ze nie wiem czy przypadkiem za male nie beda..Niby to jest rozmiar 68 ale jak tak patrze na te sukienusie to ona jakby idealnie na teraz.
wogole to chcialabym tez sprawdzic ile ma wzrostu bo od porodu nie byla mierzona.Czy mierzy sie tak jak po porodzie czy sie to jakos innaczej odbywa?
Mają w przychodni miarke- dziecko kładą, nogami do samej podpórki i górę regulują do glowy. Takie jak dla dorosłych, tylko na lezacomam nadzieję, że zrozumialss

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:04   #4517
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja jak mogę to nie wychodzę
Tż do sklepu wyślę

Ale ja to tylko teoretycznie, że są różne sytuacje i nie można wszystkich do jednego worka pakować Bo Wy tak mówicie, jakby wszystko było czarne albo białe, a życia ma wszystkie odcienie szarości!
W mojej konkretnej sytuacji ochrzciliśmy Edzika "żeby mi dali już spokój", po prostu było to łatwiejsze niż skłócenie się z całą rodziną, odbieranie dziecku (no nie ja bym odbierała, ale mój upór skrzywdziłby dziecko) kontaktu z dziadkami i inne historie. Mi to generalnie wisi i powiewa, sama mam bierzmowanie i długo byłam mocno wierząca i praktykująca, do dziś całą mszę z głowy powiem, bo latami chodziłam więcej niż raz w tygodniu. Ale tak się stało, że kościół mnie zraził, zagłębiać się w szczegóły nie będę. Czy jestem wierząca? Raczej nieokreślona, sama nie wiem, w co wierzę, a w co nie. W coś wierzę na pewno. Czy w kościół katolicki? Nie wiem, ale chrzest jest jeden dla całej wiary chrześcijańskiej, nie tylko katolickiej. Ja bym nie chrzciła właśnie dlatego, że wiary katolickiej, ani żadnej z innego kościoła na dzień dzisiejszy, dziecku nie przekażę, do kościoła nie zaprowadzę. Ale w coś wierzę i to coś dziecku przekażę.
I oburzam się, do czego uważam mam prawo, że chcę dziecko ochrzcić, bo sama jestem ochrzczona, a kościół - którego religia bazuje na wybaczaniu, odpuszczaniu grzechów - mi to uniemożliwia. Bo nawet jeśli ja do tego przekonana nie jestem, to nie jestem też pewna, że Boga nie ma.

A ogólnie, to niech każdy robi jak chce, niech się burzy na co chce, mnie to nie rusza. Wyznaję, że każdy ma prawo robić co chce, łącznie z oburzaniem się na cokolwiek chce. Ja wychodzę z założenia, że reagować mogę, jak ktoś burzy się na mnie, a wiara, polityka i inne tematy to tematy do rozmowy Nie burzy mnie, że ktoś się na coś burzy, jak lubi, to proszę bardzo, droga wolna [COLOR="Silver"]
klask i: wódkę Ci postawię !!

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej.
Piję sobie poranną kawkę i patrzę na moje śpiące słoneczko . Coś mi dzisiaj strasznie niespokojnie spał. Stękał przez sen, wybudzał się co chwilę.
Czytam o waszych zmaganiach z ćwiczeniami i też się chyba zmobilizuję. Od poniedziałku jak starsze dzieci będą w szkole a mąż w pracy to zapodam sobie jakąś serie ćwiczeń . Mam nadzieję że po takiej przerwie nie wyzionę ducha

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

A mój jakoś przeważnie na mnie sika . Męża oszczędza. Jakaś solidarność czy co
mój też jak osika to zawsze mnie. Jak byliśmy w konsulacie to zrobił taką kupą, że TŻ powiedział, że nie chce go przebrać, bo mu wszystko wyleci bokami. Zaczełam młodgo przewijać, a tu siku jeszcze.
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Dzis rozpoczelam 4 dzien na Dukanie a na wadze 1.5 kg mniej.Niewiem czy to nie za malo..jak tak czytam na innych forach to laski w ciagu 5 dni potrafia zrzucic nawet 4..no nic dobre i te 1.5....przede mna jeszcze 30 do uzyskania wagi odpowiedniej do mojego wzrostu..a wiec dluuuuga droga do celu.
tak jak po porodzie. Czyli od czubka głowy, przyciskając miarkę do samej stopy.

gratuluję spadku wagi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:11   #4518
policzanka
Wtajemniczenie

agravko-zrozumialam
misiu-dziekuje
w takim badz razie sprobuje dzis zmierzyc Lilcie.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:22   #4519
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

i uwaga...

Ja doszłam do wniosku że jak mój Bartuś tyle prześpi to będę się martwiła że jest chory
Zdrówka

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Mają w przychodni miarke- dziecko kładą, nogami do samej podpórki i górę regulują do glowy. Takie jak dla dorosłych, tylko na lezacomam nadzieję, że zrozumialss

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
A u nas mierzą dziecko tylko od główki do pupci.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:29   #4520
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja doszłam do wniosku że jak mój Bartuś tyle prześpi to będę się martwiła że jest chory
Zdrówka

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

A u nas mierzą dziecko tylko od główki do pupci.
ja w kwestii spania narzekać nie mogę.
nie miałam jeszcze przez te 2 miesiące ani jednej nieprzespanej nocy
w dzień różne rzeczy już się działy miałam wizje strasznej nocy, ale moje dziecko chyba kuma że w nocy się śpi
najpóźniej o 1 zasypiał i potem 3-4h snu zjadł i znowu 3-4h snu...
jak się obudził dziś o 6 to też lekko spanikowana czy wszystko ok, a już wczoraj przespał prawie 7h także jak tak zostanie to się nie obraże

chociaż to nie zmienia faktu że ja spałam tylko 5
głupia jestem, zawsze chodziłam późno spać i nie potrafię się przestawić że jak on idzie spać to ja też mam iść
i tak np dziś od 6 nie śpie a położyłam się o 1... o 19 będę miała mega zgon a on będzie pełny życia

Stary 2013-11-16, 08:40   #4521
misia332
Zakorzenienie

Poli u mnie właśnie mierzą zwykła miarką jak po porodzie i tą na leżąco co agravka pisała.

A moje dziecko nie było dzis łaskawe budził się z dokładnością do 2, 5 h i przebierałam, karmiłam i usypiłam praktycznie przez godzinę.
Musiałam jeszcze sama, bo TŻ wstawał o 4 do pracy i nie miałam serca go prosić.

teraz mój Dzięciołek się obudził patrzy na mnie wielkimi oczami.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:41   #4522
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

i uwaga...

Wykluczył to co podejrzewałaś?

Wymianka.
Stary 2013-11-16, 08:46   #4523
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
I oburzam się, do czego uważam mam prawo, że chcę dziecko ochrzcić, bo sama jestem ochrzczona, a kościół - którego religia bazuje na wybaczaniu, odpuszczaniu grzechów - mi to uniemożliwia. Bo nawet jeśli ja do tego przekonana nie jestem, to nie jestem też pewna, że Boga nie ma.
CZEKAJ, NAPISZE CI JAK JA TO WSZYSTKO CO KK PISZE ROZUMIEM
cholerny capslock
powiem ci tak - to ze mam konto w banku nie zobligowalo banku do dania mi kredytu wiec to ze jestes ochrzczona nijak sie ma do tego jaka jestes teraz (no chyba ze bys sie dzis ochrzcila ).

owszem - niby jest to religia polegająca na wybaczaniu... ale i mocnym postanowieniu poprawy. czyli jak juz sie decydujesz na chrzest to wg mnie, skoro w tekscie gdzies tam jest ze rodzice maja wychowywac po chrzescijansku, a chrzestni im pomagać, to maja dawac tez przyklad. takze wlasnie tego chodzenia do kosciola, przyjmowania komunii, spowiedzi. ok, fajnie ze przekazesz dziecku idee boga, no ale jeszcze troche tam tego brakuje jednak.

ogolnie osoby wlasnie nie do konca tylko sie zgadzajace z nauka kk maja chyba z tym chrztem najgorzej. bo zagorzali ateisci (czy jak to nazwac - ci, ktorzy wiedza ze na bank nie wierzą) to wiadomo ze nie ochrzcza dziecka nawet dla swietego spokoju.

ale moze zamknijmy temat bo ja mocher jestem

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tt ja mam i jest git

nie wiem czy tak to do.konca jest
ja bede chrzcic syna jako osoba nie wierzaca i nic nie zamierzam.sciemniac w kosciele
i.od razu ksiedzu to zapowiedzialam i nie bylo peoblemu
jeszcze do mnie dzwonil ze jakbym.miala problem.to.mi pomoze
wiec jak w pon.nie zalatwie tej.karki to.dzwobie do.niego
bardzo fajne podejscie ksiedza, rzadko spotykane, ale wlasnie chyba kluczowa jest tu chec pomocy księdza (w kontekscie: pomoge to wroci do kk) i twoje otwarcie na temat, to ze mowisz jak jest, a nie jak chcieliby by bylo. jednak tak rzadko zdarzaja sie tak dobrzy ksieża...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-11-16 o 09:20
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:51   #4524
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
no nie ukrywam, że wolałabym od Ewy, bo jakoś przypadła mi do gustu i jakoś wolałabym nie mieszać na razie (mam jakieś takie dziwne coś, że jak już zacznę z jednym, to wolę skończyć, bo jak zacznę łapać kilka srok za ogon to hugo z tego wyjdzie) chyba, że mi coś nie spasuje to spróbuję tego co mówisz
A może jeden dzień skalpel drugi dzień killer? Czytałam, że to dobre połączenie.

29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:52   #4525
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Wykluczył to co podejrzewałaś?
no powiedział że wszystko jest ok, nic nie widzi... sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić
no bo cholera co mi jest przecież sobie tego nie wymyśliłam

a w temacie chrztu, ja chce ochrzcić tż nie... i tż powiedział że on nie pójdzie do kościoła ale nie robi problemu z tym żebym ja ochrzciła...
i teraz jak pójde do księdza to sama nie wiem, czy mam gadać o tym jaki tż ma stosunek czy nie ? bo chyba pytać nie będzie ?
przyjde że chce ochrzcić dziecko a że go później nie będzie na chrzcie
tzn dla mnie nie jest problemem to powiedzieć, boje się że dla niego może być problemem podejście tż i mi będzie robił problemy

Stary 2013-11-16, 08:53   #4526
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ladan wiem, że koleżanki jeszcze turbospalanie robiły i Skalpel II

Ja robię kilka różnych, bo mi się szybko nudzi, a poza tym dobrze zmieniać, bo mięśnie się do ćwiczeń przyzwyczajają [COLOR="Silver"]
jeszcze jakis killer jest z tego co wiem, ale nie wiem czy to nie to samo co turbo. nie jestem jeszcze w temacie. cwicze jeden dzien zaledwie

i zaczynalam od turbospalania... u mnie raczej turbo nie bylo dzis boli mnie chyba wszystko, ale nei miesnie a wszelkie ścięgna

Stary 2013-11-16, 08:53   #4527
Brydzia_
Zakorzenienie

może któraś reflektuje na bluzke w pepitke z baskinką

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1384189827

jak coś to zapraszam tutaj :P
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=906

Stary 2013-11-16, 08:56   #4528
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
bo Chodakowska ma te trzy programy- skalpel, killer i turbo spalanie tak?
ja jeszcze znalazlam jakis szok trening i 6minutowe (chyba 9) cwiczenia

Stary 2013-11-16, 08:58   #4529
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeszcze jakis killer jest z tego co wiem, ale nie wiem czy to nie to samo co turbo. nie jestem jeszcze w temacie. cwicze jeden dzien zaledwie

i zaczynalam od turbospalania... u mnie raczej turbo nie bylo dzis boli mnie chyba wszystko, ale nei miesnie a wszelkie ścięgna
jezu skąd wy bierzecie siły na ćwiczenie... ja nie wiem kiedy się rusze
w sumie to przed ciążą miałam 62kg w ciazy dobiłam to 76 teraz waże 65... piersi mi mocno urosły więc w praktyce powinnam być grubsza jakieś 2kg, a mam kawałek brzucha i ogrooooomne uda
więc ja się pytam co jest grane
brzuch to rozumiem... ale jak waże 65 skoro uda mam takie jak w ciąży

Stary 2013-11-16, 09:02   #4530
matallewar
Zakorzenienie

83monia, Ty moher, ja antyklerykal, to się chyba.w temacie wiary nie dogadamy

Dziecko mi znów nie chce jeść 70 ml zjadła po nocy... Ostatni posiłek 9 h temu i raz cycka o 5:30 dostała, ale ona już się z.cycka nie najada...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości