|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
No właśnie... z odpowiednią wagą jest najtrudniej. Maxi-cosi mure 4 zwrócił też moją uwagę, ale też nie jest najlżejszy. Ale te całkiem leciukie wydają mi się jakoś mało solidne i nieprzekonujące
Mamy jeszcze pare miesięcy. Wybór jest przeeogromny, będziemy jeździć, oglądać i porównywać. Pewnie odmieni mi się jeszcze kilka razy haha Bedziemy dzielić się opiniami i może się uda coś wyrwać fajnego. Chociaż uważam, że wózek idealny nie istnieje ;(
|
|
|
|
#872 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o wózek to mamy po synku x-landera i teraz jest kłótnia o niego w domu. Ja już tego wózka nie chce, a tż się upiera, że nie będziemy nowego kupować. Dla mnie jest on zdecydowanie za ciężki, nie zmieści się teraz do mojego samochodu, nie mieściłam się między regałami w małych sklepach itp. Choć nie powiem, wózek ten idealnie nadaje się na śniegi i spacery po plaży, no i jest bezawaryjny, ale pomimo tych plusów od nowego roku szukam nowego, a ten sprzedaję. Postanowione
|
||
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Otóż z moim kurczątkiem..... WSZYSTKO W PORZĄDKU!!!! Dzięki Wam za wsparcie
|
#874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się jeszcze nie zastanawiałam jaki bym chciała, może jakiś lekko używany fajny byśmy kupili, ale z drugiej strony jak się i tak drugie dziecko będzie planowało to może lepiej wydać więcej i mieć już pożądny dla swoich maluchów jeszcze czas na wózek i zastanowienia ![]() Poza tym odebrałam dziś wyniki, krew dobrze, glukoza w normie, w moczu pH za duże, muszę się zakwasić, ale i tak jem mnóstwo żurawin, mam takie domowe w słoiczku, więc nie powinno być takie duże to pH... Toksoplazmoza ujemna, ale mam jeden problem CMV IgG powyżej normy, na wynikach napisane reaktywne :/ nie wiem czy to oznacza, że kiedyś byłam chora na tego wirusa i ten wynik to znak że mam przeciwciała? Nie wiem czemu lekarz mi nie zlecił CMV IgM... Miałyście coś takiego dziewczyny? Wiecie co to może oznaczać? I czystość pochwy kategoria III :/ też chyba średnio... a do lekarza dopiero za 2 tygodnie... A jak Wasze wizyty, była któraś dziś? |
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wszystkie porządne wózki ważą. Ja z racji tego że mieszkam w bloku i nie potrzebuję bardzo terenowych kół to zastanawiam się nad tym http://www.chiccopolska.pl/ProdottiC...0/Default.aspx Fajna jest ta rączka do gondoli. Pewnie łatwo się wypina i bez problemu można przenieść razem z dzieckiem Miała może któraś ten wózek? Teraz mam Chicco Multiway Evo na spacery - tylko to jest tylko spacerówka i jestem bardzo zadowolona Teraz interesowałaby mnie tylko gondola. A na zakupy po galeriach do samochodu mam Quinny Zapp Xtra. Na początku używałam z fotelikiem Maxi Cosi a teraz normalnie z siedziskiem. on NAPRAWDĘ zajmuje mało miejsca w bagażniku, bo nieraz sprzedawcy piszą głupoty. Kiedyś o xlanderze przeczytałam, że jest ultra lekki - no chyba dla Pudziana ![]() Nawet jeśli będziecie kupować przez neta to dobrze się przejść do sklepu i zobaczyć jak to wygląda z tą wagą. Mura też mi się podoba - ale tak samo cięzka. W ogóle naprawdę cieżko połączyć dobry terenowy wózek z takim lekkim na zakupy do samochodu. Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że to jakby szukać połączenia samochodu sportowego z terenowym. Coś tam pewnie da się znaleźć pośrodku, ale nigdy to nie będzie prawdziwy sportowy ani terenowy. To moje Chicco jest trochę takim terenowym wózkiem, ale zajmuje już więcej miejsca w bagażniku i w piasku na plaży się zakopywał. Ale za to byłam go w stanie znieść ze schodów razem z dzieckiem i fajnie się prowadzi. |
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudownie!!!
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Iza też była większa o tydzień, czasem dwa. Tylko raz miała termin zgodny z wyliczeniami z OM
|
|
|
|
|
#878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Ło jeju, muszę teraz trochę ochłonąć, a przede wszystkim WYSPAĆ, bo nie mogłam zmrużyć oka w nocy, a jak już usypiałam to śniły mi się jakieś głupoty, że miałam badania
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Ja przez ponad pół ciąży miałam koszmary podczas snu...
|
#881 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twoi rodzice też są dzielni ![]() Cytat:
![]() za wagęCytat:
ciesz się dalej rodzicami i jak potrzebujesz to idź na zwolnienieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W temacie wózków to mi zależy na dużej gondoli i malej wadze i jak na razie ten wpadł mi w oko http://www.camarelo.pl/w6.html |
|||||||||
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A nie mniej. Ja juz chyba naprawde mam jakis problem
|
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
No i zaczął się weekend No widzisz ![]() Cytat:
Cytat:
Spróbuję napisać o moich doświadczeniach z wózkiem i to takim 3 w 1. Kupiliśmy Tako, ale błędem naszym było to, że się dobrze nie przyjrzeliśmy spacerówce. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, więc przy drugim dziecku też będę jej używać, ale potem pozbywam się wózka i kupuję nowy - typową spacerówkę. W dodatku w naszym wózku jedno kółko jest lekko zwichrowane, bo jest o milimetry wyżej usadowione niż to drugie z pary skrętnych. Gdy była zamontowana gondola, to jeszcze tak mocno nie przeszkadzało, ale ze spacerówką już cholernie (inne rozkład obciążenia). Czasami po prostu blokowałam koła. Podsumowując: 1. Wózek all in one jest najcięższy. 2. Wózek na kołach pompowanych jest zawsze cięższy od tego z kołami piankowymi. 3. Zalety kół pompowanych - dodatkowa amortyzacja, świetnie się wózek podbija przed podjazdem, ponieważ są one duże, nie zapadają się mocno w piasek czy śnieg. ALE: przy śnieżycy i zwałach śniegu na chodniku wszystkie wózki przegrywają. Ja wtedy nosiłam synka po prostu w chuście. 4. Wózek 3 w 1 - łatwiej go zapakować do auta, można do niego podpiąć od razu nosidełko, które jest jednocześnie fotelikiem samochodowym, przy gondoli stelaż można zostawiać na klatce schodowej, a dziecko nosić tylko w samej gondoli. Tak naprawdę waga wózka nie jest tak bardzo istotna, bo - jak pisała Sola1 - wszystkie wózki z wyjątkiem późniejszych parasolek swoje ważą. Ważna jest wielkość gondoli (X-Landery mają jakieś takie małe), prowadzenie wózka (polecam skrętne koła przednie), materiał, z którego zrobiony jest wózek (pamiętajcie, że rodzimy latem, więc ciemny kolor będzie dodatkowo nagrzewał wózek) i czy złożony zmieści się w aucie.
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane wizażowe ciocie, wrzucam zdjęcia mojego okruszka
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale widziałaś go może na żywo? Bo tak jak pisałam mam teraz Chicco Multiway Evo i jest to moim zdaniem naprawdę porządny wózek - tyle tylko że jest to wyłącznie spacerówka, nic nie telepie. Jestem ciekawa czy ten 3 w 1 też jest taki, czy to jakas taka właśnie telepiąca wersja jak piszesz.
Cytat:
Piankowe czy kauczukowe koła - w sumie nie wiem jakie teraz mam, ale sprzedawca mówił, że jedne koła drugim są nierówne i najlepiej sprawdzić jak się prowadzą w terenie. W sklepie to wszystkie fajnie jeżdżą. W tych wózkach, które mam to uważam są świetne - oczywiście jak na koła niepompowane. Wiadomo, że muszę przed krawężnikiem podbić wózek, ale to kwestia przyzwyczajenia. Jednak na tereny gdzie jest mało chodników jednak pompowane. Choć ja po lesie, trawie też jeździłam i to moje Chicco daje radę. Minus pompowanych poza wagą to możliwość przebicia opony. Myślałam, że rzadko to się zdarza, ale u koleżanek wątkowych zdarzało się to i w sumie nie było to nic niespotykanego. Nie wiem czy te dętki są jakiejś kiepskiej jakości czy o co chodzi. Cytat:
|
||
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Witam w sobotni poranek
od wczoraj mam beznadziejny nastrój, więc pożalę się Wam trochę. Mój mąż zaczął mnie ostro denerwować i nie wiem, czy tylko ja tak mam ze swoim, ale wydaje mi się, że on w ogóle nie interesuje się tą ciążą Oczywiście ucieszył się, ale tak jakby jeszcze to do niego nie dotarło. Gdyby nie to, że staram się go edukować to chyba nie wiedziałby, że mogę się źle czuć, że jest coś takiego jak mdłości...ehh..myślałam, że będzie ciekawy, jak rozwija się maleństwo, na jakim jesteśmy etapie, że będzie się nami bardziej opiekował, tymczasem dla niego wczoraj najważniejsze było wyjść do pubu ;/ Ja odmówiłam, bo już o 18 byłam śpiąca, brzuch mnie bolał i najzwyczajniej w świecie nie miałam ochoty na jakieś puby (tym bardziej, że mam zalecenia ze szpitala, żeby się oszczędzać)...no i poszedł sam, wrócił przed 3 i to tylko dlatego, że przebudziłam się po 2 i zadzwoniłam do niego zdenerwowana, że ma natychmiast wracać nie wiem, czy ja przesadzam, czy to on jest nieodpowiedzialny? Trochę to nie fair, że ja siedzę w domu, a on baluje, bo przecież jak stwierdził - nie będzie się "alienował" przez 9 miesięcy. Ciekawe, jakby on był w ciąży zamiast mnie, osobiście sobie tego nie wyobrażam, że byłoby go stać na tyle poświęceń. Ja też nie zamierzam siedzieć w domu przez te 9 miesięcy (chociaż jakbym musiała to na pewno bym siedziała), ale co innego wyjść do znajomych posiedzieć w domu, gdzie w każdej chwili możesz się położyć,a co innego siedzieć w zaśmierdziałym pubie ;/No, wyżaliłam sie ![]() agaaga Suuuper!! Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze A Twoje Maleństwo ![]() Jeśli chodzi o wózki to póki co nawet nie oglądam, bo jeszcze jest za wcześnie. Wiem, że moja przyjaciółka ma baardzo fajny wózek, muszę ją wypytać co to za firma. Wózek jest 3w1 i rewelacyjnie mi się go prowadziło, do tego nie kosztował majątku, więc jak bym spotkała gdzieś taki, to nawet bym się nie zawahała, żeby go kupić
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;-)
Ja od rana na nogach... wyspałam się tuż po 7, potem zabalowałam z kremami i peelingami w łazience potem trochę sprzątania, śniadanko i zaraz wybieram się na zakupy... Ale mam energii Wrzucę brzuszek jak wróce Mi sie podoba ten wózek- ale jak go dorwę w ręce, to zdecyduję http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/donkey Dobrego dnia |
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#891 | |||
|
Zadomowienie
|
ufff alescie naskrobaly
![]() Cytat:
ooo czy ja widze nowa "twarz" czy cos gdzies kiedys przeoczylam? Moze napiszesz cos o sobie? Cytat:
![]() Cytat:
Tez co tydzien mowilam Mu co tam sie dziecje u dzidzi,pokazywalam czasem filmik jak sie rozwija. A co do wychodnego faceci potrzebuja czasem "samotnosci" nie walcz z tym na sile,jesli wychodzi od czasu do czasu to lepiej tak dla Was.No ale jesli zdarza sie to czesto,to jasne,ze mozesz Mu pogderac... Daj Mu troche czasu,a na pewno przyjdzie moment,ze bedzie poswiecal Ci wiecej czasu i uwagi. Ja np swojemu powiedzialam dzisiaj,ze moge juz rodzic,a On ze jeszcze nieeee! A ja czemu? On: potrzebuje jeszcze troche czasu,musze dorastac do tej mysli razem z twoim brzuszkiem,jak juz przyjdzie moment,ze bedzie ci ciezko chodzic itp to wtedy mozesz. Tak mnie rozbawil,a dodam ze to nasz 2 ciaza,aa i przy pierwszej byl przy porodzie i teraz tez zamierza byc.
|
|
#892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może zamiast wybierać urlop poproszę lekarza o zwolnienie, a co można nam Kiszoną kapustę już mam w lodówce, w jogurty się za chwilę zaopatrzę i przetrzymam te 2 tygodnie, zobaczymy co powie lekarz... Nie czuję żadnego zakażenia, ale jednak coś tam wyszło :/ Przyszły moje zamówienia, krem do biustu i na rozstępy i oczywiście dopiero teraz doczytałam, że jedno i drugi można używać od 4 miesiąca, więc jeszcze troszkę poleżą Ale do tej pory używałam balsamu pod prysznic z Nivea, pewnie też nie można go używać :/ powinnam iść po zwykłą oliwkę np. taką jak dla dzieci? Lepiej się czymś chyba smarować czy nie? Ależ to wszystko trudne ![]() Udanego weekendu dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
mój mąż coś tam przeczytał, ale też nie wydaje mi się, żeby się wybitnie interesował... Ale to się zmieni, mam nadzieję ![]() Poza tym łapię się na tym, że jestem wkurzająca i zdenerwowana, na nic, ot tak bez powodu, ale on dzielnie to znosi, więc za tą jego cierpliwość nie będę na niego narzekać
|
||
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Może macie rację, powinnam po prostu jeszcze poczekać, jak urośnie mi brzuch to łatwiej mu będzie sobie zobrazować fakt, że jest tam dzidzia
|
|
|
|
#894 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale jak obserwowałam ludzi z wózkami na ulicach, to jakoś ten stelaż i kółka jak od wózka typu parasolka + gondola do mnie nie "przemawiało". Poza tym takie kółka dobre są na równe chodniki, ale już na piasek i śnieg to już nie za bardzo. Ale to tylko moje subiektywne odczucie.Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dlaczego nie możesz się smarować tym balsamem Nivei? Jak Cię zapach nie drażni, to możesz
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na opakowaniu nie jest napisane nic o ciąży, że można czy nie można
|
|
|
|
|
#896 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiałam się ostatnio czy jest szansa żeby nasze maluchy przejeździły w gondoli zimę ale chyba mamy marne szanse. Nawet jak wybiorę dużą gondolę i maluch będzie drobny to pewnie ciekawość nie pozwoli mu leżeć tylko lekko uniesiony. Cytat:
Cytat:
Jak będziesz miała okazje to zapytaj koleżanki jaki ma wózek Cytat:
fajny ten Twój mąż ![]() Jakis mam dziś śpiący dzień. Obudziłam się z bólem głowy, trochę ogarnęłam domek i poszłam kimać dalej ![]() Przed chwila dzwoniła mama z pytaniem czy moze powiedzieć przyjaciółce bo jedzie do niej na obiad
|
|||||
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Nie martwcie się. Energia powróci! Jeszcze kilka dni, tygodni i wszytsko wróci do normy! U mnie tak od tygodnia ( czyli około 11-12tc) już jest dużo lepiej! Nie jestem już tak okropnie senna, ciągle zmęczona, apetyt wrócił, mdłości minęły! Ja też myślałam, że to już nigdy się nie skończy...ale na szczęście przychodzi taki czas, że jak ręką odjął ja dziś zapolowałam i kupiłam troszkę ubrań jesienno zimowych Kupiłam super sweter szary w warkocze rozpinany, do tego komin też szary w warkocze, kilka koszulek, skarpetki ![]() Jestem bardzo zadowolona... Do tego szybkie zakupy spożywcze, co by potem nie zamawiać jedzenia na telefon( ostatnio bardzo często się nam zdarzałao- bo nie miałam siły stać przy garach) - a dziś z przyjemnością to zrobiłam Dobrego popołudnia dziewczyny |
|
|
|
#898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc... szczerość, szczerość. Ja wiem, że może myślenie rośnie razem z brzuchem, ale powinno się mówić otwarcie co boli ![]() Cytat:
Może nam mamom jest łatwiej, bo od samego początku jesteśmy świadome, że maleństwo jest, czujemy to w sobie ! A komuś kto tylko temu towarzyszy jest inaczej. Rośnie brzuch, zaczynają się kopniaki, są zdjęcia z usg i dopiero chyba wtedy do mężczyzny dociera, że zostanie tatą ![]() Cytat:
|
|
#899 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)ale szybko go ściągnęłam na ziemięCytat:
O co chodzi z tym nivea pod prysznic ja używam, a nie można![]() Cytat:
Za to ja chciałam się pochwalić, że w końcu odgruzowałam domek Miałam zrobić jeszcze ciasto, ale to chyba już nie dzisiaj
|
||||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak porządek, czyściutka łazienka i żadnego kurzu na komodzie, też to uwielbiam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Mamy jeszcze pare miesięcy. Wybór jest przeeogromny, będziemy jeździć, oglądać i porównywać. Pewnie odmieni mi się jeszcze kilka razy haha
Bedziemy dzielić się opiniami i może się uda coś wyrwać fajnego. Chociaż uważam, że wózek idealny nie istnieje ;(

To znaczy nie jest choroba, ale stan odmienny w którym można mieć tysiąc dolegliwości 

,do tego dopadł mnie dół, nie miałam siły i chęci na nic. Nie chciałam Wam smęcić, więc zrobiłam sobie wolne nawet od wizażu