|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||||
|
BAN stały
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
Malal mój komentarz akurat nie był do Ciebie tylko ogolnie.Skoro chcesz dziecku przekazać jakąs wiarę i chrzest Ci w tym pomaga to rozumiem. Mowię tu o ludziach z chrztem na pokaz bo dziadek abo ciotka chcą, będzie impreza i prezenty, a wierzacy nie sa wogole. Ja też byłam dlugo wierzaca i praktykujaca, a raczej praktykująca tylko bo oczywiście rodzina naciskala bardzo, i pewnie ten nacisk i przymus zrobil ze mnie ateistke. Moja rodzina mimo pitolenia jakoś to przełknęła. I nie zaniechają kontaktu z wnukami. Ale Twoich nie znam wiec nie oceniam ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
ale to po cesarce nie? Jak rodziłam naturalnie to mogę już zacząć?
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj do 1:30 się męczyłyśmy, w końcu zasnęła na mnie i nawet nie pamiętam, jak mi się zsunęła na łóżko obok mnie ![]() Miałam nadzieję, że to pepti nas uratuje, jak przy Edziku... Przebiegłam 4,1 km! Pękam z dumy 32 minuty ciągłego biegu
|
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po SN ćwiczę od 5 tygodni i 5 dni po porodzie i nic złego się nie dzieje
|
|
#4566 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u noc ciężka, małego znów męczył brzuszek, padł dopiero o 2 ![]() [ Cytat:
![]() też jestem ciekawa co u dziewczyn??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie było podobnie do tej godziny, mam nadzieje ze i Julka w koncu zasnęła Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdroszcze tego wspolnego sniadania do łózka ![]() moj mąż dziś w pracy tylko niedz. bedzie miał wolną w tym tyg.
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
o rety,ale tu dyskusje!
jadę teraz z mężem na zakupy to nadrobię jak wrócę ![]() byłam wczoraj z mamą na shoppingu,3 godziny była noc zakupów,o czym wcześniej nie wiedziałyśmy...w cholerę ludu,ale przynajmniej -15%Tusia ma już mega cieknący katar, który wpada do gardełka i czasem kaszle Całą noc nie spałam, co jakieś 2 godziny odciągałam...i niech ktoś mi powie,że powinno się raz na dobę
|
#4569 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poradzcie mi
Jasiek od kilku dni strasznie placze i steka tak jakby go brzuszek bolal ale tylko podczas jedzenia nie wiem dlaczego... mleka nie zmienialam, konczy juz trzecia puszke hippa bio 800gramowego, zageszczacz daje juz dlugo, herbatke daje juz jakis miesiac hippa... Kupki robi ladne musztardowe i rzadkie 3 x dziennie. nie wiem w czym moze tkwic problem ![]() dawalam mu kiedys bobitica ale zle po nim reagowal, wiec nawet nie probuje. Myslicie ze krople biogai by zalatwily sprawe ? Juz nie wiem co robic... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby lekarze stanęli na wysokości zadania i im pomogli ![]() Cytat:
ale są wtedy bardzo nabrzmiałe i bolą Cytat:
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
nowy rekord
w ciagu 20minut zmienilam 3 pieluchy chyba mamy biegunke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Noooooo
Cytat:
Na stękanie nad ranem pomogło położenie na brzuszku. Spała jak mopsik dzieki za pomysł wizaż ratuje "życie"
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam moje pierwsze pieluchy 2 z biedy, zobaczymy czy nie za duze
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I łączę się w bólu jezeli chodzi o pracę tź. Mój też ostatnimi czasy od poniedziałku do soboty od 6 do 20. Ale cóż jak on to mówi " święta za pasem" trzeba zarabiać"
|
|
|
#4577 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ale jakby baba nic nie poradziła zróbcie to co my, czyli kał na posiew, na krew utajoną i USG. to są najważniejsze badania, które pokażą konkret. przyjaciółka jak była z dzieckiem u gastrologa, to właśnie te badania zlecił i na ich podstawie dał zaświadczenie o diagnozie na AZS pierdołowate badania krwi pokazują wskaźniki, które nie dają konkretnych informacji. a może się mylę i faktycznie u Was będzie jakieś zakażenie bakteryjne. najważniejszy jest posiew kału i ta krew utajona.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-16 o 17:43 |
|
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co ciekawe ja tez mam biegunkeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawiałam z mamą o tym zespole cieśni i powiedziała mi że nie ma skutecznego uśmierzania bólu mówi, że nie dała rady mocno zaciskać dłoni i też przez to musiała zrezygnować z fizjoterapii i masażu w którym się trudniła. Dopiero zabieg pomógł, to ponoć szybki i bezbolesny zabieg, podają tylko głupiego jasia i znieczulenie miejscowe.
|
|
|
#4580 | |
|
Rozeznanie
|
Hej,
wczoraj mieliśmy pierwszą wizytę u lekarza bo małemu pojawiła się jakaś dziwna wysypka na stopach i z biegiem dnia była już na całym ciałku ) no i że jak mu się pogorszy (bedzie krwią kupkał- tak dosłownie powiedziała) to mamy wrócić we wtorek![]() Cytat:
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam problem z dostabiem.sie do okulisty
mlody codzienie budzi sie z zaropialymi oczkami a w ciagu dnia ma szkliste oczy okulista najszybciej w nowym.roku czy ktos ma podobnie z oczkami? cos doradzicie? co to moze byc? mozna cos z tym samemu zrobic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4582 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z zakupów
![]() W Auchan jest w fanej cenie Garnuszek na Klocuszek z FP jakby ktoś chciał ![]() Mój bratanek uwielbiał tę zabawkę, my też kupiliśmy. W ogóle moje dziecko dostanie pod choinkę same zabawki z FP, bo moja mama to kupiła jakieś trzy zabawki, mój brat też coś, szwagierka też ![]() Poluję na taką małą kuchenkę od 6m,ale nie znalazłam póki co w żadym z marketów. I jeszcze kupiłam takie plastikowe pudła na zabawki, bo ostatnio też Teściowa mi przyniosła po Igim i Hani i mam dużo tych zabawek ![]() Cytat:
Ja ćwiczę shred z Jillian, super jak na początek I już zauważyłam,że dzięki ćwiczeniom z hantlami mam ekstra biust![]() I uwielbiam boczki z Tiffany0 to bodajże 8 minut ale już widzę leciutkie efekty ![]() Cytat:
O żesz ja pierdz... My braliśmy ślub w KEA,było dwóch księży.Ksiądz katolicki to kuzyn mojego Teścia, przyjechał specjalnie spod Opola.Jemu oczywiście nic nie płaciliśmy, po prostu załatwiłam w mojej parafii zaświadczenie (było co łaska, zapowiedzi tak samo-dałam 50 zł). W KEA nie musieliśmy płacić za żadne zapowiedzi. Był kościelny, był chór (mój Teściu śpiewa w tym chórze, normalnie nie ma tego na ślubach) i też było co łaska. Daliśmy 400 zł.Wiadomo,że Kościół też trzeba oświetlić, wszystko przygotować, więc myślę,że to dobra kwota. Cytat:
![]() : prosi:![]() Ja mam tyle wyjściowych ciuszków i martwię się,że nie zdążymy ich wynosić, a są śliczne ![]() Graty za wagę! Cytat:
![]() Cytat:
Przed odciąganiem psikam wodą morską, troszkę czekam, potem ściągam aspiratorem bo grucha nie da rady. Potem solą fizj. kroplę. I kilka razy dziennie mleczkiem, wczoraj zaczęłam jak kupiłam zakraplacz. Cytat:
Pediatra dała nam receptę na krople z antybiotykiem i kazała używać 5 dni, a jak nie przejdzie to zapisać się do okulisty. roszkę przeszło, ale nie suoer więc zapisałam nas do oku za tydzień (prywatnie),ale przez ten tydzień przeszło.Mimo wszystko poszłam, bo masakra z terminami przecież. Oku powiedziała,żeby jeszcze tydzień zakraplac i robić masaż kanalików.Pytałaś o contractubex- odnośnie tej blizny nie powiem, bo dopiero zaczęłam używać. Natomiast lata temu jak pies mnie pogryzł w twarz używałam na początku cepan-masakra, śmierdziało czochem i nic nie dawało. Dopiero contractubex rozjaśnił mi ładnie bliznę.Teraz praktycznie nie widać jej pod pudrem.
|
|
#4584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No mam cicha nadzieje ze dotrwam do konca![]() Cytat:
Tassiuu Nas tez był problem z oczkiem.Pediatra dała antybiotyk ktory nie pomogł .Pozniej prywatna wizyta u okulisty i kolejny antybiotyk ktory tez gowno dał(za przeproszeniem).Tez masowalismy kilka razy dziennie kącik oka ale ogolnie to samo przeszło..a trwało to wszytko jakies 5-6 tyg |
||
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylku-mowisz i masz
Tylko zdjecie kiepskiej jakosci.
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pisałam wczoraj bo nie miałam kiedy
T mówito jak to ż eto jest małe dziecko i że od wrzesnia dzwonimy i cały czas mówia że nie teraz tylko óździej dzwoni c i jeszcze nie dzwonic ale już wie ze na styczen sie nie dostaniemy..... i baba odłożyła telefon normalnie ..... w naszyc okolicac jest tylko jeden kardiolog zajmujący sie tymi sprawami //bardzo dobry z reszta/dostać sie prywatnie to też jest pół roku czekania l
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj wybieramy się do znajomych na parapetówkę. Mam nadzieję, że Filipek będzie grzeczny, bo zostaje z babcią. |
|
|
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() tassia- gratki za dwumiesięcznego Maluszka ![]() agusia- super prezent od sióstr !!! amelka- ja na gardło zakupiłam pastylki Prenalen. Po tym jak moja mama nieudolnie wsadzała termometr Gośce w tyłek my również zaopatrzyliśmy się w te rurki Windy na odgazowanie ale jeszcze nie były w użyciu. W szpitalu jak Małą odgazowywali w ten sposób to bardzo jej pomagało. Podziwiam Was za ćwiczenia-ja na razie nic nie robię ze swoim obtłuszczonym z lekka brzuszkiem- może na wiosnę?
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taka http://allegro.pl/womar-chusta-n17-z...702387303.html turkusowo seledynowe paski. jak bedziesz chciala to napisz na prv ![]() Cytat:
home sweet home
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Bo Wy tak mówicie, jakby wszystko było czarne albo białe, a życia ma wszystkie odcienie szarości!
przecież sobie tego nie wymyśliłam

Pękam z dumy
32 minuty ciągłego biegu 

Wszystkie dokumenty złożyliśmy 31 października i dalej nie ma decyzji, ani kasy... 

[/RIGHT]

29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013