Chamskie pytanie, kto ma rację? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 17:43   #211
smutnaja88
Rozeznanie

Dot.: Chamskie pytanie, kto ma rację?

Tak, żeby jeszcze raz przeczytał co napisał i się zastanowił. I że tymi słowami 7 miesięcy praktycznie wrzucił do kosza skoro tak mnie postrzega. Tyle.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Ja tam podziwiam,że tak ustalasz swoje życie według niego.
No ja w mailu od niego usłyszałam że on ustala pode mnie i ma dość ciągle robić jak ja chce bo chce być pełnoprawnym patrnerem w zwiazku :/
smutnaja88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 18:10   #212
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutnaja88 Pokaż wiadomość
Napisałam i tylko przekonałam się jakim jest dupkiem. Odpisał, że ja od niego wymagam pewnych rzeczy a on ode mnie WYMAGA nie robienia problemu Że to NASZ związek a nie tylko mój i nie tylko ja dyktuję warunki itp.... Że jak w takim znoju jeżdżę to mogę nie przyjeżdżać, albo rzadziej przyjeżdżać i żebym się zastanowiła co ja w ogóle robię.
No i masz czarno na bialym. Zastanow sie nad soba, kogo wpusczasz do swojego zycia, bo chlopiec nie jest z lapanki prawda? Musisz nad soba pracowac, jezeli pragniesz prawdziwego partnerstwa.
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 18:13   #213
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
No i masz czarno na bialym. Zastanow sie nad soba, kogo wpusczasz do swojego zycia, bo chlopiec nie jest z lapanki prawda? Musisz nad soba pracowac, jezeli pragniesz prawdziwego partnerstwa.
Wiem. To nie pierwszy taki mój błąd
Stary 2013-11-16, 18:16   #214
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
zmień psychologa.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 18:20   #215
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
A myslalas kiedys o wolontariacie?
Stary 2013-11-16, 20:04   #216
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
A myslalas kiedys o wolontariacie?
tak. nawet pracowałam.
Stary 2013-11-16, 20:40   #217
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
tak. nawet pracowałam.
Co to bylo i czemu juz tego nie robisz?
Stary 2013-11-16, 20:53   #218
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Co to bylo i czemu juz tego nie robisz?
Dom dziecka. Nie robię bo mega dużo pracuję i niestety o dziwnych porach więc ciężko było coś poustalać (jakiś grafik), a wiadomo dzieci się przywiązują i czekają... I mega przeżywałam, że zawodzę.
Stary 2013-11-16, 21:01   #219
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Dom dziecka. Nie robię bo mega dużo pracuję i niestety o dziwnych porach więc ciężko było coś poustalać (jakiś grafik), a wiadomo dzieci się przywiązują i czekają... I mega przeżywałam, że zawodzę.
To moze schronisko dla zwierzat? Moze to by pomoglo zaspokoic silna potrzebe pomagania innym
Stary 2013-11-16, 21:04   #220
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
To moze schronisko dla zwierzat? Moze to by pomoglo zaspokoic silna potrzebe pomagania innym
To odpada... alergia na zwierzaki
Stary 2013-11-16, 21:18   #221
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
To odpada... alergia na zwierzaki
Znajdz po prostu miesjce, gdzie bedziesz mogla bezinteresownie pomagac. Moze to Ci pomoze i nie bedziesz zaglaskiwac najblizszych
Stary 2013-11-16, 22:47   #222
Ribelle92
Raczkowanie

Właściwie to ten chłopak ma trochę racji, oczywiście uważam że źle całą sprawę rozegrał (poniosły go nerwy tak jak i Ciebie) ale odpisał Ci na maila, że nie musisz przyjeżdżać tak często skoro to taki problem itd. Nie sugeruje, że on jest święty a ty zła, ale potwierdzam to co mówiły dziewczyny wcześniej- jemu jest po prostu wygodnie, ty mu naskakujesz więc on bierze i nie daje. I paradoksalnie jest w tym więcej twojej winy bo psychologia nie pozostawia złudzeń - jeżeli jesteśmy "dawcami" i obdarowujemy bliskie osoby wszystkim co najlepsze to te osoby z czasem nie są w stanie spłacić długu który mają u "dawców", a my niestety dobrze czujemy że rachunek nie jest zapłacony i stajemy się aferzystkami Mówię "my" bo sama stałam się dawcą w obecnym związku i wiem jak jest Teraz czepiam się o byle co (już mniej bo nad sobą pracuje a mój facet stara się mi pomagać choć też się wkurza)a kiedyś byłam właśnie taką zołzą z "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" i można sobie mówić co się chce na ten temat tej książki ale póki byłam niemalże uosobieniem kobiety przedstawionej w tej książce mój facet latał za mną jak wariat :P
A tobie autorko radzę wyluzować (wiem jak ciężko bo sama mam ten problem), zająć się sobą, nie być na każde skinienie faceta i po prostu cieszyć się życiem i każdym dniem spędzonym zarówno z nim jak i bez niego. I nie dostosowywać swoich planów do niego.
Ribelle92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 11:53   #223
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ribelle92 Pokaż wiadomość
Właściwie to ten chłopak ma trochę racji, oczywiście uważam że źle całą sprawę rozegrał (poniosły go nerwy tak jak i Ciebie) ale odpisał Ci na maila, że nie musisz przyjeżdżać tak często skoro to taki problem itd. Nie sugeruje, że on jest święty a ty zła, ale potwierdzam to co mówiły dziewczyny wcześniej- jemu jest po prostu wygodnie, ty mu naskakujesz więc on bierze i nie daje. I paradoksalnie jest w tym więcej twojej winy bo psychologia nie pozostawia złudzeń - jeżeli jesteśmy "dawcami" i obdarowujemy bliskie osoby wszystkim co najlepsze to te osoby z czasem nie są w stanie spłacić długu który mają u "dawców", a my niestety dobrze czujemy że rachunek nie jest zapłacony i stajemy się aferzystkami Mówię "my" bo sama stałam się dawcą w obecnym związku i wiem jak jest Teraz czepiam się o byle co (już mniej bo nad sobą pracuje a mój facet stara się mi pomagać choć też się wkurza)a kiedyś byłam właśnie taką zołzą z "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" i można sobie mówić co się chce na ten temat tej książki ale póki byłam niemalże uosobieniem kobiety przedstawionej w tej książce mój facet latał za mną jak wariat :P
A tobie autorko radzę wyluzować (wiem jak ciężko bo sama mam ten problem), zająć się sobą, nie być na każde skinienie faceta i po prostu cieszyć się życiem i każdym dniem spędzonym zarówno z nim jak i bez niego. I nie dostosowywać swoich planów do niego.
Ale wiesz, to jak to napisał, też pozostawia dużo do życzenia. Ciągle "weź Ty w ogóle się zastanów co wyrabiasz", "ja WYMAGAM od Ciebie bla bla bla". Mój mail był długi i spokojny.... a jeszcze dostałam po głowie że napisałam. DOkładnie mi napisał, że oczywiście musiałam rozdmuchać sprawę do długiego maila.... A co miałam zrobić? Milczeć jak on? A na koniec mi wyrzucił że nie przyjechałam w sobotę....
Stary 2013-11-17, 15:26   #224
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz, to jak to napisał, też pozostawia dużo do życzenia. Ciągle "weź Ty w ogóle się zastanów co wyrabiasz", "ja WYMAGAM od Ciebie bla bla bla". Mój mail był długi i spokojny.... a jeszcze dostałam po głowie że napisałam. DOkładnie mi napisał, że oczywiście musiałam rozdmuchać sprawę do długiego maila.... A co miałam zrobić? Milczeć jak on? A na koniec mi wyrzucił że nie przyjechałam w sobotę....
Bo miałaś przyjechać w piątek :P Heh, ja bym zajęła się swoimi sprawami na twoim miejscu, a facet według mnie jak zatęskni za troskliwością i obsługa "przywieź/kup/przyjedź" to pewnie spokornieje i się odezwie normalnie.
Tak czy siak skup się na sobie i nad sobą pracuj. Ewentualnie spotkajcie się i pogadajcie jak dorośli, a nie za pomocą maili.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 16:03   #225
I am Rock
lokalna gwiazda

Nie ciągnęłabym dalej siedmiomiesięcznego związku, który stwarza takie problemy. Ty jesteś nieszczęśliwa i niedoceniona. On wkurzony nie wiadomo czym i osaczony twoją troskliwością. Niby chce, żebyś przyjeżdżała, ale łatwo rezygnuje z twojej obecności na rzecz kumpli. W dodatku uważa, że to on dostosowuje się do ciebie. Jak z tym jego dostosowywaniem naprawdę jest?
Mam wrażenie, że tkwisz przy tym chłopaku trochę na siłę i sama nie wiesz czemu.
Podam przykład z własnego życia.
Byłam z chłopakiem blisko rok. Nie było w tym związku wielkiej namiętności. Spotykaliśmy się, bo chyba żadne z nas po prostu nie trafiło na nikogo odpowiedniejszego. Związek zaczął nam się po prostu rozłazić. A że to zawsze on proponował spotkania, to ja po zbyt długim oczekiwaniu dzwoniłam z pytaniem: "Umawialiśmy się na dzisiaj, czy coś mi się pokręciło?" Na to on odpowiadał: "To wpadnij, jak chcesz". Mieszkaliśmy w zasięgu wzroku. Żadne z nas nie wykonało kroku, by to zakończyć. Z lenistwa chyba.
Rozpisz sobie "za" i "przeciw" tego związku, może pomoże ci to podjąć decyzję. Nie marnuj życia na dręczenie się.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 16:23   #226
Ribelle92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Bo miałaś przyjechać w piątek :P Heh, ja bym zajęła się swoimi sprawami na twoim miejscu, a facet według mnie jak zatęskni za troskliwością i obsługa "przywieź/kup/przyjedź" to pewnie spokornieje i się odezwie normalnie.
Tak czy siak skup się na sobie i nad sobą pracuj. Ewentualnie spotkajcie się i pogadajcie jak dorośli, a nie za pomocą maili.
Dokładnie tak
Ribelle92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 21:13   #227
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ribelle92 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak
Normalnie padłam. Napisał mi smsa, że to wszystko w mailu napisał żeby polepszyć sprawę a nie pogorszyć....

Ja się załamię. W takiej formie??? Jak mi pojechał w ogóle jaka to ja jestem najgorsza na świecie?
Stary 2013-11-17, 21:22   #228
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie padłam. Napisał mi smsa, że to wszystko w mailu napisał żeby polepszyć sprawę a nie pogorszyć....

Ja się załamię. W takiej formie??? Jak mi pojechał w ogóle jaka to ja jestem najgorsza na świecie?
bo nie poszło po jego myśli. oczekiwał innej reakcji, a że dostał czerwoną kartkę, to zatrybił, że nie tędy droga.

te, a on Ci nigdy nie wmawiałam, że dane sytuacje to Twoja wina, mimo to, że to on miał za uszami? czy to tak jednorazowo. bo nie dość, że mi się ten Twój chłop kojarzy z klasycznym manipulantem, to coraz bliżej mu do przemocowca. jeszcze chwila, a uwierzę, że byłby Ci w stanie powiedzieć, że krzywdę Ci robi dlatego, bo inaczej się z Tobą nie da dogadać.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 21:48   #229
smutnaja88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
bo nie poszło po jego myśli. oczekiwał innej reakcji, a że dostał czerwoną kartkę, to zatrybił, że nie tędy droga.

te, a on Ci nigdy nie wmawiałam, że dane sytuacje to Twoja wina, mimo to, że to on miał za uszami? czy to tak jednorazowo. bo nie dość, że mi się ten Twój chłop kojarzy z klasycznym manipulantem, to coraz bliżej mu do przemocowca. jeszcze chwila, a uwierzę, że byłby Ci w stanie powiedzieć, że krzywdę Ci robi dlatego, bo inaczej się z Tobą nie da dogadać.
Nie. Nigdy nikogo nie uderzył. Nawet kolegi w czasach szkolnych. Co do przemocy fizycznej to nie ma zarzutów najmniejszych, chociaż...nigdy nie mów nigdy. Natomiast słownie to umie dopiec.
Ale jeśli chodzi o zwalanie winy to jest to pierwszy taki raz. Taki że na trzeźwo i długoterminowo to utrzymuje. No ok, kiedyś jeszcze ale było to w niegroźnej sprawie. Jakaś błahostka. Natomiast jeśli zwalał na mnie winę to po % a jak wytrzeźwiał to masakrycznie przepraszał....

Ale i tak po prostu nic tylko się strzelić.
Stary 2013-11-17, 22:25   #230
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Znajdz po prostu miesjce, gdzie bedziesz mogla bezinteresownie pomagac. Moze to Ci pomoze i nie bedziesz zaglaskiwac najblizszych
A ja proponuję autorce polatać po wizażu po innych wątkach, a nie roztrząsać non stop tej sprawy. Zająć się czymś. Facet jak pociąg, zawsze będzie następny.
Stary 2013-11-17, 22:41   #231
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:

Ech, bo jak dla mnie robicie ważny błąd - rozmawiacie o ważnych sprawach przez maile, smsy itp. Takie sprawy załatwia się na żywo, widzi się reakcje itp.
Ciekawi mnie Autorko, czy nadal chcesz być z tym chłopakiem?
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 23:11   #232
I am Rock
lokalna gwiazda

Autorko, wymień 3 powody, dla których z nim jesteś.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 23:18   #233
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
A ja proponuję autorce polatać po wizażu po innych wątkach, a nie roztrząsać non stop tej sprawy. Zająć się czymś. Facet jak pociąg, zawsze będzie następny.
Zgadzam sie.
Autorko, przetnij wrzoda i zajmij sie czyms, chocby wizazem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości