|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chamskie pytanie, kto ma rację?
Tak, żeby jeszcze raz przeczytał co napisał i się zastanowił. I że tymi słowami 7 miesięcy praktycznie wrzucił do kosza skoro tak mnie postrzega. Tyle.
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- No ja w mailu od niego usłyszałam że on ustala pode mnie i ma dość ciągle robić jak ja chce bo chce być pełnoprawnym patrnerem w zwiazku :/ |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
.
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Właściwie to ten chłopak ma trochę racji, oczywiście uważam że źle całą sprawę rozegrał (poniosły go nerwy tak jak i Ciebie) ale odpisał Ci na maila, że nie musisz przyjeżdżać tak często skoro to taki problem itd. Nie sugeruje, że on jest święty a ty zła, ale potwierdzam to co mówiły dziewczyny wcześniej- jemu jest po prostu wygodnie, ty mu naskakujesz więc on bierze i nie daje. I paradoksalnie jest w tym więcej twojej winy bo psychologia nie pozostawia złudzeń - jeżeli jesteśmy "dawcami" i obdarowujemy bliskie osoby wszystkim co najlepsze to te osoby z czasem nie są w stanie spłacić długu który mają u "dawców", a my niestety dobrze czujemy że rachunek nie jest zapłacony i stajemy się aferzystkami
Mówię "my" bo sama stałam się dawcą w obecnym związku i wiem jak jest Teraz czepiam się o byle co (już mniej bo nad sobą pracuje a mój facet stara się mi pomagać choć też się wkurza)a kiedyś byłam właśnie taką zołzą z "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" i można sobie mówić co się chce na ten temat tej książki ale póki byłam niemalże uosobieniem kobiety przedstawionej w tej książce mój facet latał za mną jak wariat :P A tobie autorko radzę wyluzować (wiem jak ciężko bo sama mam ten problem), zająć się sobą, nie być na każde skinienie faceta i po prostu cieszyć się życiem i każdym dniem spędzonym zarówno z nim jak i bez niego. I nie dostosowywać swoich planów do niego. |
|
|
|
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak skup się na sobie i nad sobą pracuj. Ewentualnie spotkajcie się i pogadajcie jak dorośli, a nie za pomocą maili.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
lokalna gwiazda
|
Nie ciągnęłabym dalej siedmiomiesięcznego związku, który stwarza takie problemy. Ty jesteś nieszczęśliwa i niedoceniona. On wkurzony nie wiadomo czym i osaczony twoją troskliwością. Niby chce, żebyś przyjeżdżała, ale łatwo rezygnuje z twojej obecności na rzecz kumpli. W dodatku uważa, że to on dostosowuje się do ciebie. Jak z tym jego dostosowywaniem naprawdę jest?
Mam wrażenie, że tkwisz przy tym chłopaku trochę na siłę i sama nie wiesz czemu. Podam przykład z własnego życia. Byłam z chłopakiem blisko rok. Nie było w tym związku wielkiej namiętności. Spotykaliśmy się, bo chyba żadne z nas po prostu nie trafiło na nikogo odpowiedniejszego. Związek zaczął nam się po prostu rozłazić. A że to zawsze on proponował spotkania, to ja po zbyt długim oczekiwaniu dzwoniłam z pytaniem: "Umawialiśmy się na dzisiaj, czy coś mi się pokręciło?" Na to on odpowiadał: "To wpadnij, jak chcesz". Mieszkaliśmy w zasięgu wzroku. Żadne z nas nie wykonało kroku, by to zakończyć. Z lenistwa chyba. Rozpisz sobie "za" i "przeciw" tego związku, może pomoże ci to podjąć decyzję. Nie marnuj życia na dręczenie się. |
|
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te, a on Ci nigdy nie wmawiałam, że dane sytuacje to Twoja wina, mimo to, że to on miał za uszami? czy to tak jednorazowo. bo nie dość, że mi się ten Twój chłop kojarzy z klasycznym manipulantem, to coraz bliżej mu do przemocowca. jeszcze chwila, a uwierzę, że byłby Ci w stanie powiedzieć, że krzywdę Ci robi dlatego, bo inaczej się z Tobą nie da dogadać. |
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o zwalanie winy to jest to pierwszy taki raz. Taki że na trzeźwo i długoterminowo to utrzymuje. No ok, kiedyś jeszcze ale było to w niegroźnej sprawie. Jakaś błahostka. Natomiast jeśli zwalał na mnie winę to po % a jak wytrzeźwiał to masakrycznie przepraszał.... Ale i tak po prostu nic tylko się strzelić. |
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawi mnie Autorko, czy nadal chcesz być z tym chłopakiem?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
lokalna gwiazda
|
Autorko, wymień 3 powody, dla których z nim jesteś.
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Mówię "my" bo sama stałam się dawcą w obecnym związku i wiem jak jest
Teraz czepiam się o byle co (już mniej bo nad sobą pracuje a mój facet stara się mi pomagać choć też się wkurza)a kiedyś byłam właśnie taką zołzą z "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" i można sobie mówić co się chce na ten temat tej książki ale póki byłam niemalże uosobieniem kobiety przedstawionej w tej książce mój facet latał za mną jak wariat :P