|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Ale on jest śliczny! Spodobał mi sie baaardzo! Ma taki ładny kształt i jest taki zgrabny. Jak się go prowadzi itd? Aż dałaś mi teraz do myślenia bo miałam/mam upatrzony Bebetto Luca a teraz mój wzrok zatrzymał się na Twoim czterośladzie ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- aaaaaaaaaaaa to takie chyba faktycznie nam nie wolno... Mój właśnie robi sobie zapiekanki w opiekaczu i robi mi tu zapachy na całą chatę i wpierdziela aż mu się uszy trzęsą....
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki kolor wybraliście?
|
|
#605 | |
|
Rozeznanie
|
Gosia wspolczuje z calego serca i lacze sie w bolu, u mnie dzien zaczal sie swietnie ale ostatnio wieczory mam do dupy
zamowilam sobie koszule do spania, jeszcze tylko klapki, szlafrok, termometr i gotowe Zosia moze sie urodzic Cytat:
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pestki dyni podobnież też są dobre - można je dorzucać (prażone na patelni są przepyszne!) do sałatki z zielonej sałaty Jak sobie czytałam o diecie słodkich mamuś to zdałam sobie sprawę, że od kilku tygodni strasznie marnie się odżywiam i jem za dużo słodyczy ![]() Od jutra zamierzam to zmienić, bo inaczej wyniki będę mieć okropne i szkoda mi dziecka. Jakoś brakuje mi weny do wymyślania nowych, zdrowych posiłków... |
|
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
No i poszły spać ciezaroweczki brzuchatki. Nikogo ni wody ni słuchu o tej porze. Mnie coś brzuch rozbolal na samym dole więc też już sie polozylam. Dobrej spokojnej nocy mamuski
|
#608 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
witam ponownie późną porą
po całym dziwnym dniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale w sumie to lepiej, że od małego jest przyzwyczajony do diety, nie ma za czym tęsknić i czego żałowaćCytat:
u mnie jest za szybko i za dużo plus nisko główka i skracajca szyjka, może doprowadzić do szybszego porodu, rozejścia się , pęknięcia - komplikacji po rozwiązaniu i rehabilitacji żeby się zeszło. co do wagi dziecka to sama jestem w szoku, dokładnie 18 dni przybrało z 1483 na 2089 To dla mnie strasznie dziwne, bo w sumie to niezbyt dużo jem a zapasów raczej nie miałam . A ostatnio nawet ze względu na zgagę i kiepskie samopoczucie prawie nie jadłam obiadów. moja mama robi co roku przeciery i koncentraty, z czerwonych i zielonych Ja tylko mrożę pokrojone i kilka razy suszyłam i kisiłam Czy są wodniste to zależy od gatunku, nie każde nadają się na przeciery, tak jak nie każde są dobre do suszenia Ja mam dostęp do dobrych, moja ciotka hoduje od wielu lat w szklarni i na sprzedać. Ja nie przepadam za pomidorami, lubię tylko pomidorówkę sos w sumie też, ale surowych pomidorów nie jem w ogóle![]() ![]() nigdy o tym nie słyszałam O bandażowaniu po porodzie tylko właśnie jak spojenie się rozejdzie. Przecież to utrudnienie przy cewniku który zakładają po cc, gdzie wtedy jest rurka i podkład jak wymieniają? ![]() A po co to? Chyba wręcz przeciwnie, zamiast leżeć plackiem lepiej szybciej rozchodzić mięśnie, przynajmniej tak mojej znajomej radzili lekarze, położne i babka z sali po cc. Szybko ją pionizowali, szybko była na nogach i szybko mogła zająć się dzieckiem. Ale też przestrzegała zaleceń. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tzn rękami przenoszę nogi, przesuwam samą miednicę a dopiero później nogi. Miałam już problemy w wc podczas siedzenia na "tronie" nawet przy sikaniu sprawiało mi ból ale taki w środku, kości tzn przy nawet lekkim rozszerzaniu nóg. To jest taki ból hmm za wzgórkiem, jakby Cię ktoś kopnął i ciągły ucisk jakby w dole, szczególnie przy chodzeniu i leżeniu w pozycji półsiedzącej, na wznak. Promieniuje na pachwiny i trochę krzyż. Przy chodzeniu utykam i nie daję rady nosić torebki w ręce, muszę zarzucać na ramię i zmieniać co chwilę. Wczoraj nosił mi ciągle mąż.Lekarz to wykrył na usg. Cytat:
Miałam: pić owocowo warzywne soki, pół szklanki mleka codziennie (na siłę), galaretki na stawy, dosypywać błonnika do wszystkiego oraz wiele innych "miałam" i..... moje próby wdrożenia czegoś na stałe kończyły się niepowodzeniem Zastanawiam się tylko w jakim stanie będzie moje zdrowie po ciąży jak dziecko wyciągnie ze mnie co najlepsze. Mogę wtedy mieć pretensje tylko do siebie. Cytat:
![]() może masz za dużo obowiązków? Są czasami takie dni, że chyba każdy ma dość Mój sposób to było samotne oderwanie się od wszytskeigo, ale przy dzieciach to chyba niemożliweo kurde pisałam tego posta godzinę ![]() zdążyło mnie wylogować
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-17 o 01:26 |
||||||||
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!!!
Nie wiem co sie dzis ze mną stało, ale mam takiego 'powera' cały dzien ze az Tż dziwnie na mnie patrzył!! Rano zaczęłam porządki, bo postanowiłam poukładać wszystko co mamy w szafach, pod szafami itd. Potem były zakupy. Tż chciał kupić jakaś szafke/komode dla Małej, ale ja chcialam najpierw skonczyc porzadki i w sumie okazało sie to niepotrzebne!! Po wszystkich porządkach (ktore skonczylismy jakieś 10 minut temu) mamy jeszcze pełno wolnego miejsca! A wczesniej juz nic sie nie mieściło zamontowalismy tez wstępnie stojak z przewijakiem i wanienka na naszej wannie i w sumie to całkiem praktyczne sie wydaje. Jutro bede go myła i postaram sie jakaś fotkę zrobić. Najbardziej zależało mi na tym, zeby wszystko było na odpowiedniej wysokości, bo ja mam problemy z kręgosłupem. 'Rozmontowalismy' tez wózek - znaczy sie wszystko co materialowe i jutro bede go prac (wózek kupiliśmy używany, więc wole go troche odswiezyc). Chciałam go wyprać jeszcze dzisiaj, ale Tż mnie juz do łóżka wygonil!! ![]() Nie wiem skąd u mnie tyle energii dzisiaj!! Oby jutro było podobnie ![]() Spijcie dobrze!
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy juz kupilisycie moze koszulki nocne do szpitala? Gdzie najlepiej taka kupic? Moze znacie jakies fajne sklepy interntowe?
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupowałam na allegro. A dziś jeszcze w textil markecie zobaczę. Tak żeby mieć 3
![]() Miłego dnia dziewczyny! ![]() i przede wszystkim spokojnego!
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wczoraj zasnęłam coś po 21 i tylko pare razy się przebudziłam w nocy ale zmieniłam pozycję i zasnęłam ponownie ![]() Dziś już o 7 się obudziłam, staram się mieć opanowaną sytuację z moją spanielką ale dziś tak się cieszyła że wstajemy że z tej radości przeskakując przeze mnie odbiła mi się o brzuch, trochę spanikowałam, mała się rusza nic mnie nie boli inaczej niż zwykle mam nadzieję że nic się nie stało to były sekundy, ona waży 13 kg.Pilotko dziękuje za wyjaśnienie, trochę się uspokoiłam bo mnie tak od paru dni właśnie zaczęło boleć, 28 list mam wizytę i na pewno poinformuję moją ginekolog o tym bólu, ale skoro większość dziewczyn go odczuwa to może to normalne Gosia oby dziś był lepszy dzień ![]() Słodkie mamusie pilnować się albo niech magicznie posiłki tracą swoje cukry ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam się z rana po kiepskiej znów nocy...
Przypomniały o sobie biodra, chyba mnie znów łapie przeziębienie, wczoraj się bardzo słabo czułam, ale ciśnienie ok (jak na mnie -102/64), za to jakaś "niemiarowość" wyskoczyła... Zastanawiam się nad kontaktem z kardiolożką, czy to na pewno normalne, bo coraz bardziej mam dość, ale już mam dość lekarzy, biorę końską dawkę magnezu (a chyba tym się normuje), więc się waham, szczególnie że w ciąży to chyba się zdarza, nie? Wczoraj nie miałam już sił pisać, ale padło pytanie o leżenie na plecach (spanie) - im większy brzuch, tym mniej polecane, bo uciska się tętnice i za mało krwi dociera do matki i można zasłabnąć a jednocześnie mało tlenu idzie do dziecka. Można sobie podłożyć poduszkę pod prawy bok, żeby leżeć trochę krzywo Najlepiej leżeć/spać na lewym boku, bo idzie najwięcej tlenu do dziecka (czytałam, że to polecają też przy niedowadze płodu) a poza tym najlepiej pracują wtedy nerki i usuwają toksyny najsprawniej (wczoraj nie włączałam komputera, tylko czytałam "w oczekiwaniu na dziecko" do końca już prawie, i tam też o tym pisało) Zdjęcia, które wrzucałyście dziś obejrzę, jak włączę komputer, a ja robię spaghetti trochę inaczej (mięso wołowo/wieprzowe, czasem startą marchew do tego,potem podobnie, ale na koniec daję całą paczkę ziół prowansalskich- wolimy bardziej wyrazisty, cięższy smak)- wszyscy go chwalą! To jest też podstawowa potrawa imprezowa ![]() Dziś pewnie będę bardziej na bieżąco, bo w planach tylko kościół, cmentarz i błooogie lenistwo...
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś ostatnie pomieszczenia są malowane, ściany w salonie i korytarzyk, bardzo mnie to cieszy
Po południu mają przyjechać teście, muszę jakieś szybkie ciasto zrobić hmm może biszkopt z pianką galaretkowo-śmietanową
|
#616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć pamiętaj i o odpoczynku, żebyś przypadkiem córki nie wypędziła za szybko...
|
|
#617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaaaa jasne... ja nie śpię od 5 bo mój syn postanowił wić się na wszelkie możliwe sposoby i to wyjątkowo boleśnie Piję kawkę, wskakuję pod prysznic i jedziemy na zakupy- dziś w planach kupno komody i słupka z ikei i do reala zajrzę bo są koszule po 19 zł takie bawełniane, może w końcu kupię.... A wczoraj dostałam od szwagierki taką tuniczkę sweterkową za tyłek więc do wielkodupnych leginsów lidlowych jak znalazł ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się już w swoje dawno nie mieszczę...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuj je niżej założyć, ta aby pasek z materiału był jakby pod brzuchem
|
|
#621 | |||
|
Gang Iren
|
Hej.
U mnie nocka średnia. Ale jest coś co wynagrodziło bóle itp. Mały się rozruszał w nocy i dawał konkretnie ![]() Jeszcze tak pomyślałam,że może to szczepienie na krztusiec podziałało tak,że był spokojniejszy ostatnio... A jeszcze wam nie pisałam,że wczoraj Eryk miał taki dzień,że na koncie: dwa siniaki,guz,rozcięta warga i dziąsło oraz szrama na policzku. I w zasadzie wszystko zrobił przez swoją złość. Bo np ze złości się rzuca i nie patrzy gdzie i na co. A w ogóle to muszę iść z nim do lekarza,bo bardzo często przy płaczu przestaje oddychać. Jak był mały tego nie miał,a teraz ma. I przez to też choćbym chciała mu pokazać,że robi źle złoszcząc się to muszę podbiegać do niego zaraz i działać,bo się boję jak nie oddycha. Cytat:
Najbardziej to dołuje mnie,że się nie wyrabiam. Moje dolegliwości są coraz gorsze i nie łudzę się,że będzie lepiej. Przez to często robię sobie przerwy,siadam,a przy większej rodzinie tak to jest,że do zrobienia jest ciągle coś. Posprzątam a za chwilę widzę okruchy po chrupkach i paluszkach,że nie wspomnę,że Eryk przez 5 minut zrobi taki bajzel jakby tornado przeszło. Przez te moje odpoczynki i ogólnie brak powera gdzie nie spojrze jest coś do zrobienia,bo odkładałam "na później". I generalnie zmieniam zdanie,mogę już rodzić między Świetami a Sylwestrem. To już będzie bezpieczny termin,a przynajmniej trochę szybciej. Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na brzuchu codziennie ląduje 12 kg Erykowego sadełka i zaliczę też jakiegoś potężnego kopniaka,np podczas przewijania.
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
Będziemy miały te same wózki ale jeszcze nie wiem jaki kolor też chciałam ten czarno szary ale Tż uparł się na różowy
Ale dzisiaj będzie nudna niedziela. Wczoraj szwagierka przyniosła pierwsze prezenciki dla małej body , pół śpioszki piękne już widze moje maleństwo jak będzie w nich machać nogami i kombinezon tylko że rozmiar 68 i mówi że kombinezon zawsze musi być większy trochę ale na moje oko to mi się dziecko w nim utopi. Nie chce jej robić przykrości że kupiła źle ale ja nie lubię jak się coś marnuję Jakie kupujecie rozmiary kombinezonów ?
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to jednorazowe
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 3 kombinezony na metce 62 a każdy inny rozmiar
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
jadę na te zakupy bo się nie wykluję z tej chałupy do wieczora
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Ja dzisiaj mialam w miare przespana noc, a plan na dzisiaj to slodkie lenistwo ![]() Dopiero Was nadrobilam, bo wczoraj nie mialam czasu. gosia mam nadzieje, ze dzisiaj bedziesz miala lepszy dzien. lusso ja mam kombinezon na 68, ale jest raczej na 62 i jeden na 68. To sa takie grube. A takie ciensze, polarowe mam 1 na 56 i 1 na 62 Milej niedzieli dziewczynki
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-11-17 o 10:46 |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#628 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Może by szło wymienić? Ja mam jeden na 56,drugi na 62,z tym że te 56 trochę większe wypada,a 62 mniejsze,więc są prawie równe. Tym bardziej dla mnie nie ma sensu z dużym zapasem kupować,że dzieciaczek urodzi się w połowie zimy,więc to raptem na max 3 miesiące.
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobię Was wieczorem a teraz IKEA Poznań - nadciągam(y) .
Mam nadzieję, że nie wymięknę po drodze (jak to mam w ciążowym zwyczaju, że trzeba zawracać w połowie drogi do domu bo mi raptem robi się niedobrze, boli brzuch, słabo mi się robi albo coś jeszcze innego.... ech). Zdam relację po powrocie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Wybacz ale zadam pytanie techniczne: co to znaczy że spojenie się rozchodzi?
To dla mnie strasznie dziwne, bo w sumie to niezbyt dużo jem a zapasów raczej nie miałam
Sprzedawcy się z nas chyba nabijali 
Miałam: pić owocowo warzywne soki, pół szklanki mleka codziennie (na siłę), galaretki na stawy, dosypywać błonnika do wszystkiego oraz wiele innych "miałam" i..... moje próby wdrożenia czegoś na stałe kończyły się niepowodzeniem

zamontowalismy tez wstępnie stojak z przewijakiem i wanienka na naszej wannie i w sumie to całkiem praktyczne sie wydaje. Jutro bede go myła i postaram sie jakaś fotkę zrobić. Najbardziej zależało mi na tym, zeby wszystko było na odpowiedniej wysokości, bo ja mam problemy z kręgosłupem. 

16.06.2012