|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Ojojojoj przepraszam,wybacz
zapomniałam całkiem...już siedzę cichutko
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona co do bólów brzucha to w ciąży to normalne , no chyba że boli już Az za bardzo i są plamienia to wtedy trzeba interweniować i zgłosić się do lekarza.
Pomożemy Możesz na Nas liczyć ![]() Ja nie robiłam żadnych innych badań , byłam na USG prenatalnym wyszło OK. i nie szłam dalej nic robić. W pierwszej ciąży tak samo. Justyna myślałam że Hope go prowadzi bo dała pod moimi postami swój jako „?” i myślałam że tam będą wizyty. Co do czytników nie pomogę bo się nie znam na tym Zytus to nie fair ten facet ![]() Carolyna super śliczny brzuszek : Kasian to mieliście pewnie ubaw ![]() To ja Wam polecę kilka książek co ostatnio czytałam : 1. Barbara Wood "Ulica rajskich dziewic" 2. Khaled Hosseini "Tysiąc wspaniałych słońc" 3. Richard Rayner "dosięgnąć nieba" 4.Marc Levy " A gdyby to była prawda " I mój ulubiony cytat z tej książki "Nikt z Nas nie jest jedynym właścicielem szczęścia. Czasem mamy szansę wydzierżawić jakąś cząstkę i stać się jego lokatorem. Wtedy należy regularnie płacić czynsz, bo szybko może nas ono eksmitować." Marc Levy Lecę do orzechów bo w pon chcę jechać je sprzedać. teściowa swoje sprzedała 20zł /kg Liczę na to samo
|
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dasz radę bez względu na to jak przyjdzie Ci rodzic, ale życzę zeby bylo jak najmniej bolesnie zresztą co tu mówić - ból bólem ale za to jaka nagroda za ten trud! Najwspanialsza na świecie i w mgnieniu oka się zapomina o wszystkim Cytat:
no jakos nie chciałam i wolalam poczekać z dotykaniem ![]() No żebyś wiedziała hałas niemilosierny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
Hope miałaś okazję porozmawiać z mamą odnośnie tej pościeli? Tzn. z jakiego materiału by było ją najlepiej uszyć. Czy taka miękka bawełna ma jakieś oznaczenia, żeby było wiadomo jaką kupić? I co ewnetualnie uważa pościeli z takiej flanelki jak np tu:
http://swiatminky.pl/flanela/64-sowy.html |
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczorową porą, ale naskrobałyście od wczoraj, mam do nadrobienia 9 stron 2 częsci i 9 stron 3 części
![]() na powitanie wrzucę tą moją pupcie ![]() ![]()
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Pomarańcza dzięki serdeczne za pomysł z mlekiem! Normalnie uratowałaś mi życie kobieto! Co za ulga....
))))
|
|
|
|
#248 |
|
BAN stały
|
JJJustynAAA ja podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisały dziewczyny odnośnie kindla. Mimo, że lubię zapach papieru, okładkę książki itd.. no to nie oszukujmy się..taki czytnik to mega wygoda. Teraz właśnie czytam na nim ten kryminał o którym pisałam wcześniej
Ja mam kindle touch. Trochę kasy za niego dałam, ale warto było. Jest prosty w obsłudze, książki łatwo się wgrywa, trzeba korzystać z tego programu o którym wyżej pisała chyba Pomarańczka. My jesteśmy u teściów. Mila w raju..wszyscy nią zainteresowani. Padła przed chwilą spać umęczona Zostajemy to do poniedziałku ![]() Witam nowe mamusie |
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczor.
Kurcze, dziewczyny - weekend a Wy tutaj macie takie tempo. Jestescie niesamowite, nadrobie jutro rano. O ile jeszcze bede w stanie ![]() Bylam z Tz na zakupach, i uwierzcie po 20min, moj bol plecow, byl nie do wytrzymania.. :/ Robilam na kolacje papryczki faszerowane - wyszly obledne ! ![]() Kapiel, i leze. Cos mnie brzuszek pobolewa.. No, ale to moze ze zmeczenia? Nie wiem. Ide spac, dobranoc
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
NIKI ja nie wiem kto robi kalendarz wizyt. Rzucilam haslo bo go noe widzialam na 1 stronie.
Dziekuje wszystkim za rady co do kindle. Zmykam do lozka. Dobrej nocy wszystkim ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie zegnam juz z lozka
dzisiaj maz ma wychodne wiec jestem sama tez mialam z nim wyjsc ale mama moja nie bardzo chciala brac odpowiedzialnosc za Hanie na noc bo zmeczona za bardzo takze zostalam ale maz dawno nie wychodzil wiec dobrze mu to zrobi o ile jutro nie bedzie umieral caly dzien bo tego akurat nie cierpie to dobrej nocy wszystkim do juterka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
hej.
Kurcze dziewczyny sobotnie tempo takie, ze szok. Myslalam, że ze dwie strony tylko będą do poczytania a tu taka niespodzianka. Witam nowe mamusie My dziś byliśmy na zakupach, kupilam sobie buty bo już musiałam, no i tz na Mikołaja kupil mi szalik i czapkę. Mam tego sporo ale takiego koloru nie miałam ![]() ogólnie zakupy udane, jestem zadowolona ![]() Co do porodu to ten ból się zapomina ![]() Kobieta potrafi tyle wytrzymać, że kilka chłopów razem wziętych by nie dalo rady. Jeśli chodzi o czytniki ja nie posiadam ale mam tablet tylko, ze książki czytam w pdfie i denerwuje mnie to, ze nie zapamiętuje na której stronie kończyłam. Moze jest jakiś specjalny program do tego ? Usypiałam malego i juz zostalam w łóżku, tz przy kompie a ja z Tel w ręce - to się nazywa spędzanie wspólnie czasu hah.
|
#253 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę znowu szalejecie, nawet przy weekendzie... zwolnijcie trochę, bo plan jest taki, że w tym wątku większość z nas ruchy ma poczuć, a w te kilka dni, to nawet połowa tego nie dostąpi
![]() ![]() Nadrobiłam pobieżnie, może jak TŻ pójdzie do pracy, to się dokładniej wczytam... Widziałam, że była mowa o pasach... Ja widziałam tyko takie cienkie, które bardziej służyły jako przedłużki bluzek... ale taki ciepły, który od razu podtrzymuje brzuszek to dobry pomysł... gdzie można dostać taki dobry pas? No i dziś byłam z TŻ na zakupach w moim nowym płaszczyku Nie wiem, czy większy brzuszek się pod nim zmieści, ale teraz wygląda w nim super, ślicznie go podkreśla... tylko sobie jeszcze jakieś fajne butki muszę kupić do niego Chyba Kasian (przepraszam jeśli pomyliłam się, ale mi nie zacytowało) pytała się o czas rodzenia mojej mamy... No cóż... ja przychodziłam na świat paręnaście godzin, a mama w tym czasie ciągle zwijała się z bólu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#255 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
szybko zacznie teraz rosnąć.Dziewczyny ćwiczcie kręgosłup ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała mieć możliwość tzn. Spróbować naturalnie rodzić, a jak bym już nie mogła to cesarkę niestety u mnie w szpitalu bardzo niechętnie robią cesarki nawet jak już ktoś nie może i czuje, że się nie da wypchnąć dzieciaka Cytat:
![]() Cytat:
Ja idę na śniadanie, bo mi już w brzuchu burczy, a jeszcze 6 nie ma nie widzę się na tej glukozie do picia. Nie ma sznas żebym wytrzymała na czczo.---- Martusiaaa21 ale fajnie sobie leży, chyba tak mu wygodnie; taki oparty :d już ma 12 cm z tego co tam widzę? Który to tydzień? ![]() a to drugie usg to nóżki, a raczej tak między nóżkami?
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-11-17 o 08:00 |
||||||
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
Jem właśnie śniadanko i zaraz idę się szykować. Jak wstałam chciałam wszystko za szybko zrobić, zjadłam kromkę chleba i od razu poszłam głowę myć. Schyliłam się i wylądowałam przy kibelku, oby to się w gościach nie powtórzyło ![]() Miłego dnia Wam życzę kochane mamuśki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas Ril tak jak napisała Kasian dasz radę niezależnie od tego czy będziesz rodzić SN czy CC. Ja też się bardzo bałam, czy dam radę , czy będę wiedziała kiedy przeć itp. Ból bólem , ale ja mogę powiedzieć że w chwili gdy Oskar wylądował mi na brzuchu to zapomniałam o nim
![]() Kasian w sumie jak jest miła atmosfera itp. To też lubię od czasu do czasu takie mega spotkanie rodzinne , ale znając atmosferę tutaj to bym podziękowała ![]() Martusia śliczne zdjęcia Ilkas tak póżno Milcia chodzi spać ?? Gosius odpoczywaj A brzuch może też od kręgosłupa pobolewać.Dzień dobry ![]() Ja już po śniadaniu - chlebek z pastą jajeczną Oskar coś strajkuje bo nie chce jeść. A TŻ w kościele. Dziś Oskar chciał wstac już o 5.30 i płacz bo chce się z tatą bawić , TŻ poszedł sam od siebie do drugiego pokoju spać. Ja zostałam z Oskarem w sypialni i mówię mu "tata poszedł do pracy a my idziemy jeszcze nyny" o dziwo zadziałało i pospaliśmy do 7.15 ![]() Dzisiaj jedziemy na urodziny do mojego dziadka i czeka Nas poważna rozmowa o tym co pisałam w klubie Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() powoli nadrabiam ale wolno mi idzie ![]() Widzę nową spamerkę mamy na forum Może nie tak co drugi post odpisywać co?![]() Podróż wczoraj z przygodami, na przystanek szliśmy 40 min ! No hau hau nie mógł jechac w wózku. A normalnie droga zajmuje 7 min Potem był ryk że do wózka nie bo tylko na nogach ale w autobusie wolę Olafa wozić wózkiem. No i moja mama mi trochę podpadła, kazała uspokajać Olafa przed przystankiem, żeby ludzie nie słyszeli, bo wiecie syrena alarmowa była. Jak te wszystkie babcie, przecież wiedziała że krzywdy dziecku nie robie ![]() Olaf przeszczęśliwy że tate zobaczył Tata zachwycony nową furą, dziś nas zawiezei do teściowej na obiad ![]() I jeszcze kumpela była z małą córeczką, pożegnac się przed wyjazdem. Dziś też nas nie będzie, więc miłej niedzieli )
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Niby to weekend a już prawie 300 postów, szalone... ![]() U mnie wszystko wporzadku, w piątek byłam na usg. Nie mam fotki :-( ale serduszko widziałam jak biło 5 grudnia mam genetyczne to Was zasypie fotkami.Wyniki badań /krew, mocz, toxo/ są oki. Pogoda taka niemrawa, że szok, szaro strasznie, aż mi się wydaje że zaraz zacznie padać. No u zimno brrr... Wczoraj piekliśmy pierniczki, tak się narobiłam jak nigdy. Ciekawe kto to będzie dekorował. Trochę ich wyszło bo samej mąki było 2 kilo ![]() No a dzisiaj mamy gości, niedługo przyjadą a potem do moich rodziców na obiadem. Mmmm... Widziałam, że zaczyna się temat porodu, ja miałam cc (nie planowałam, małej zaczęło tętno spadać). Powiem Wam, że napewno dłużej się wraca do siebie, ale nie jest najgorzej. Ja już na drugi dzień chodziłam, choć pobolewało mnie. Najważniejsze jest aby szybko zacząć się poruszać, bo szybciej się dochodzi do siebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
No dziś noc była przespana,tylko niepokoi mnie fakt,że od kilku dni jak mam zapchany nos po nocy i biorę chusteczkę to "smarkam" z krwią ... nie płynie mi ona jakoś tylko jest na chusteczce i to całkiem sporo.Dobra idę wszamać śniadanko kanapeczki z wędlinką drobiową i uciekam bo mama wyciąga mnie na bazar bo jest czynny w niedzielę ![]() A dziś na obiad ... zupa porowa z pulpecikami
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula no to faktycznie długo Wam zeszło na ten przystanek. Co do mamy to może się bała „co ludzie powiedzą” nie wiem…. Aby autko się jak najdłużej sprawowało
![]() Mala już pierniczki ?? w sumie kiedy najlepiej je piec ? z jakiego przepisu robisz ? Super że po wizycie OK i wszystko z dzidzią dobrze ![]() Hope będziesz prowadzić jeszcze w tym wątku kalendarz wizyt ? Jak w kolejnym nie będziesz chciała to ja go w next części przejmę , ale w tym wątku chciałabym abyś jeszcze prowadziła bo pod moimi postami jest Twój i tam by było miejsce , bo w moich postach nie ma miejsca . Już nawet w pierwszym nie zmieściło mi się Top 10 gaduł. Lecę przygotowywać obiad pomału
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.sie porannie. Jesze z lozka pisze ale juz mi burczy w brxuchu.
NIKI 3 mam kciuki za udany przebieg rozmowy... MALA super ze z dzidzia ok. No i brawa za dobre wyniki. MENIA zapchany nos w ciazy i krew to norma w pewnym okresie ciazy. Takze bez obaw. Milego dnia Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana
![]() Dziś moja kolej na spanie do oporu,a tż miał rano z mlodym wstać,i co?? Ja od 7 spac nie moge,a oni jeszcze śpią! Edit: chyba juz sie budza
Alicja 10.04.2014 Edytowane przez Zytus Czas edycji: 2013-11-17 o 09:03 |
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
A w ogole jak czytam o wypiekach to mam chęć cos zrobić,ale ja lewus jestem i jakos malo rzeczy mi wychodzi. No i poza tym jak zaczynam robic,to zaraz mi sie odechciewa
![]() meniaa94 taka krew to normalne chyba,mi oprócz tego czasami dziąsła krwawią przy myciu zębów
|
|
#266 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas dzisiaj ciężka noc, mąż spał w drugim pokoju, bo wrócił o 3 ze spotkania, no a Hania chyba korzystając, że mama jest tylko budziła się co chwilę i musiałam wstawać, także jestem niewyspana, no ale to nic nowego akurat Cytat:
ja na tablecie nie mogę czytać, bo mi to jednak wzrok męczy, ten czytnik ma chyba inny ekran Cytat:
u mnie się to nie sprawdziło, bo ja rodziłam 3,5 godziny a moja mam jednak "trochę" dłużej ![]() A tego filmu nie widziałam Cytat:
Mi się ten sen bardziej skojarzył z serialem Walking Dead, ale tam tymi "potworami" były zombie Nie wiem jak w powyższych filmach? To "Z" w tytule też może wskazywać na zombie Cytat:
ale 7 krzeseł trzeba było donieść właściwie to były 23 osoby, nie licząc Hani i jej kuzyna rówieśnika, ale oni krzeseł nie potrzebowali a rodzina duża, bo dużo dzieci, a w sumie tylko było moje rodzeństwo i najbliższe kuzynostwo, nie licząc oczywiście babci i rodziców Cytat:
ciągle któraś pokrzywdzona kuzynka z kuzynem pokłóceni i nie rozmawiają od wielu miesięcy moja babcia też się okropnie zachowuje, jest strasznie niesprawiedliwa, aż nie mogłam jej słuchać wczoraj... powinnam to na wiek zgonić może, ale no masakra jak tak można się zachowywać, aż nie chce mi się opowiadać Dlatego ja się trochę boję o Twoją sprawę z dziadkami, bo wiem jak to jest z moją babcią, robi się z dnia na dzień coraz gorsza, chociaż naprawdę ją szanuję to nie wytrzymuję z nią niekiedy i naprawdę musze się bardzo często gryźć w język żeby nic nie powiedzieć.. ale oby Twoi dziadkowie byli inni, oby oby Cytat:
Ja przepraszam bardzo, staram się pisać sensowne posty a nie spamować zresztą dla mnie weekend to jedyny czas kiedy mogę z Wami popisać, bo mąż wtedy się trochę zajmie Hanią a tak w tygodniu to odzywam się tylko jak Hania śpi, bo inaczej nie mogę otworzyć komputera, ale jeśli piszę za dużo to już nie będę "nabijać postów" ![]() To mieliście ciekawy spacer, nie ma się co przejmować co ludzie powiedzą, nie dziwię się, ze mama podpadła, no ale najważniejsze, że przeżyliście i jesteście już całą trójką w domu, a właściwie czwórką no bo pies też no to właściwie piątką jak tak dalej analizować ![]() Cytat:
cieszę się, że wszystko ok z dzidziusiem i czekamy na 5 grudnia ![]() Cytat:
A gdzie się podziewa Kasiab91? Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-11-17 o 09:21 |
||||||||
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
my już po śniadanku ![]() Nikii za rozmowę ![]() Dziewczyny podrzućcie jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, muszę zacząć coś robić, bo mało ruchu mam ![]() Laski, które mają synów... Czy Wasi chłopcy mieli kolki?????? Wczoraj dowiedziałam się, że wszyscy chłopcy mają :/ Ja we wtorek idę do laryngologa, bo codziennie rano mam strasznie nos zawalony i się męczę
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-11-17 o 09:22 |
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Madziuuula ale muszę jeszcze odpisać
![]() Cytat:
na pewno nie wszyscy chłopcy mają kolki, ja znam chłopców, którzy nie mieli i niezmiernie denerwuje mnie jak ktoś mówi takie rzeczy: "wszyscy chłopcy mają kolki" albo "wszystkie dzieci lubią herbatki hipp" albo "wszystkie dzieci robią kupę o 17" no faktycznie wszystkie ![]() A już w temacie kolki najlepsza była moja teściowa ukochana i babcia TŻta, które widząc Hanię raz na 2 miesiące po jej jednym zapłakaniu stwierdziły jednogłośnie "Kasia - ona na pewno ma kolkę" no myślałam, że oszaleję... na pewno ma, bo WSZYSTKIE DZIECI W RODZINIE MIAŁY! No ale Hania prawie nie z rodziny, więc nie ma to się rozpisałam
|
|
|
|
|
#269 |
|
404 Not Found
|
Ja mam zamiar w ramach karty MultiSport zapisać się na jakąś jogę dla ciężarnych albo coś w ten deseń.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

zapomniałam całkiem...już siedzę cichutko
Możesz na Nas liczyć 

Liczę na to samo 

ale myślę że póki nie będę musiała siebie oglądać od frontu, to będzie dobrze 

ale maz dawno nie wychodzil wiec dobrze mu to zrobi o ile jutro nie bedzie umieral caly dzien bo tego akurat nie cierpie 

to się rozpisałam